Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

«Θα θρηνούσαμε θύματα αν ισοφαρίζαμε»!!

Ο προπονητής τερματοφυλάκων του Ατρόμητου Παναγιώτης Μαλιαρίτσης, μίλησε στον Sentra 103,3 και τόνισε ότι θα θρηνούσαμε θύματα αν ισοφάριζε ο Ατρόμητος στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. 

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για τα όσα συνέβησαν στον τελικό κυπέλλου Ελλάδος:
“Εμείς προετοιμαζόμασταν να πάμε να χαρούμε το ποδόσφαιρο και την γιορτή του τελικού. Πιστεύαμε και θέλαμε να κατακτήσουμε το κύπελλο. Να το κατακτήσουμε για την ομάδα μας, για τον πρόεδρό μας και για τον φανταστικό κόσμο που ήρθε μαζί μας στο γήπεδο. Και το μόνο που έχουμε να πούμε σε αυτό τον κόσμο, εννοώντας φυσικά τους υγιείς φιλάθλους μας που ήρθαν  να χαρούν την γιορτή του ποδοσφαίρου, είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ.”

Για το που ακριβώς βρίσκονταν οι οικογένειες των ανθρώπων του Ατρομήτου:
“Εγώ σαν μέλος του τεχνικού τιμ ήμουν στον πάγκο της ομάδας. Τα μέλη των οικογενειών όλων των ανθρώπων της ομάδας, κάθονταν στην θύρα 23, ακριβώς δίπλα στα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου. Δεν επιτρέπεται όλα τα μέλη της ομάδας να πηγαίνουμε μπροστά στη θύρα που καθόταν οι συγγενείς μας για να τους προστατέψουμε από τους οπαδούς που εισέβαλαν και διέκοψαν το παιχνίδι.”

Για το πως μπορεί να ήξεραν οι οπαδοί που εισέβαλαν ότι στην θύρα 23 καθόταν οι συγγενείς των ανθρώπων του Ατρόμητου: 
“Ίσως επειδή υπήρχε μια διμοιρία των ΜΑΤ στη θύρα που βρισκόταν οι φανατικοί οπαδοί του Ατρόμητου αυτή η θύρα που καθόταν οι οικογένειές μας ήταν η μοναδική που δεν φυλασσόταν. Πήγαν εκεί και δεν ξέρω για ποιο λόγο πετούσαν κροτίδες και τους σημάδευαν με τα πιστόλια με τις φωτοβολίδες. Το είδαμε αυτό και τρελαθήκαμε, ήταν κάτι πρωτόγνωρο και τρέξαμε προς τα εκεί να προστατέψουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Δεν βάζουμε στο ίδιο καζάνι τους υγιείς φιλάθλους της ΑΕΚ που ήρθαν στο γήπεδο και πανηγύρισαν κόσμια. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά της ΑΕΚ που κατέκτησαν το κύπελλο. Απλά από το 70ο λεπτό και μετά, το γήπεδο είχε περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου 3000 κόσμο. Ειλικρινά τι θα γινόταν αν έμπαινε η κεφαλιά του Μπαζίνσκι; Θα θρηνούσαμε θύματα. Ο Στέλιος ο Σφακιανάκης έψαχνε επί 45 λεπτά τη γυναίκα του να δει αν έφυγε καλά μαζί με το παιδί του. Για ποια γιορτή και ποιο ποδόσφαιρο μιλάμε; Αν δεν μας ήθελαν ας μας το λέγανε. Έκανε τόσα έξοδα και τόση προετοιμασία η ομάδα. Το Πάσχα δεν κάναμε ρεπό και είπαμε πάμε να παίξουμε και ότι βγει. Πάμε να το χαρούμε.”
 
Για την δήλωση του πρόεδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, να γίνει του χρόνου ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος στη Γερμανία:
“Δεν θέλω να πιστεύω ότι ειρωνευόταν. Μια διοργάνωση είχε η ΕΠΟ και είδαμε τι έγινε. Βλέπαμε ανθρώπους με σακίδια στην πλάτη. Πως περάσαν στο γήπεδο αυτά; Και από ένα μέλος της οικογένειάς μου του πήραν τον αναπτήρα. Στο τέλος, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα ήμασταν ευχαριστημένοι που δεν πετύχαμε κάποιο τέρμα γιατί δεν ξέρω τι εξέλιξη θα μπορούσε να έχει μετά η κατάσταση. Από την δεξιά πλευρά κατέβαινε ο παίχτης μας με την μπάλα και ακριβώς δίπλα του στην γραμμή ήταν οι οπαδοί της ΑΕΚ! Δεν έπρεπε καν να ξεκινήσει αυτό το παιχνίδι. Είναι κρίμα για τους ανθρώπους που τρέχουν όλη μέρα για το ποδόσφαιρο και για την ομάδα να καταφέρνουν  κάποιοι με τον τρόπο τους να βγάλουν από τον χώρο του ποδοσφαίρου αυτόν τον άνθρωπο, τον κ.Σπάνο. Είναι κρίμα πραγματικά”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: