Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Οι Buzzcocks στο Κύτταρο!!

Το Σάββατο 7 Μαΐου η P90 Events παρουσιάζει για μία μοναδική συναυλία στην Ελλάδα τους θρύλους της αγγλικής σκηνής BUZZCOCKS!

Δύσκολα θα χαρακτηρίζαμε κάποια ενεργή μπάντα ως θρυλική στις μέρες μας. Για τους BUZZCOCKS δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε. Μέλη της αγίας τριάδας του βρετανικού punk (μαζί με Sex Pistols, Clash), ιδρύθηκαν το 1976 στο Ηνωμένο Βασίλειο και γρήγορα ξεχώρισαν ανάμεσα σε δεκάδες group της εποχής καθότι κατάφεραν να συνδυάσουν την ενέργεια και φρενίτιδα του punk rock ήχου με υπέροχες μελωδίες που αναδείκνυαν τα κομμάτια.

Αποτελούν βασικό παράγοντα για την διαμόρφωση της μουσικής σκηνής του Manchester μέσα από την οποία μεγαλούργησαν αλλά και της ανάπτυξης του κινήματος των ανεξάρτητων δισκογραφικών εταιριών, ενώ ταυτόχρονα χρεώνονται την ύπαρξη των όρων pop-punk και power-pop με αναρίθμητες μεταγενέστερες μπάντες (Nirvana, R.E.M, Green Day, Franz Ferdinand κ.α) να τους αναφέρουν ως βασική επιρροή! Για περισσότερο από τρεις δεκαετίες τώρα παραμένουν σταθεροί στις αξίες τους παραδίδοντας μαθήματα punk rock αισθητικής.

Κομμάτια σαν τα Ever Fallen in Love (with someone you 've shouldn't), Boredom, Why do I get , αποτελούν δείγματα της βαριάς κληρονομιάς του group, το οποίο το Σάββατο 7 Μαΐου υπόσχεται στο αθηναϊκό κοινό ένα rock n' roll party, μία εμφάνιση που σίγουρα δεν πρόκειται να ξεχαστεί!!
Τιμή εισιτηρίου: Προπώληση: 27€ / Ταμείο: 30€
Σημεία προπώλησης:
Tickethouse (Πανεπιστημίου 42)
Public (Σύνταγμα - The Mall)
Rhythm records (Εμ.Μπενάκη 74 Εξάρχεια)
The Lab T-shirts (Θεμιστοκλέους 86, Εξάρχεια)

The Buzzcocks - Ever fallen in Love

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: