Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Mπέος: «Η ποινική δίωξη που μου έχει ασκηθεί είναι για να γελάει ο κόσμος»

Η υπόθεση με τις κασέτες μπαίνει στο αρχείο και ο Αχιλλέας Μπέος σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε πως από την αρχή δεν υπήρχε θέμα, ενώ συμπλήρωσε: «Δεν θα πάω σαν πρόβατο στην σφαγή».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου στον NovaΣπορFm 94,6:

«Δεν υπάρχει καμία υπόθεση. Δημιουργείτε μία εντύπωση ότι πρέπει να τιμωρηθεί κάποιος από ένα προϊόν παράνομο και υποκλοπής. Η ποινική δίωξη που μου έχει ασκηθεί είναι για να γελάει ο κόσμος. Αφήστε να κρίνει η δικαιοσύνη.

Επειδή κάποιοι λοιπόν δεν γουστάρουν τον Μπέο, θα τον δικάσουν χωρίς να υπάρχει υπόθεση; Ποιος είναι ο κ. Φάκος; τον σέβομαι αλλά ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας είναι για να προτείνει και όχι να δικάζει. Προφανώς λοιπόν, ο κ. Σιμιτζόγλου, διαπίστωσε ότι αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να πάει σε δίκη σε ένα δημοκρατικό κράτος.

Να μην συντηρείται μία υπόθεση που έχει ξεκινήσει από ένα προϊόν υποκλοπής και παράνομο. Αυτή η υπόθεση κακώς υπάρχει στο προσκήνιο. Είμαι από τους ανθρώπους που αναλαμβάνω την ευθύνη. Αν κύριοι έχετε γνήσιες κασέτες και όχι μονταρισμένες, τότε βάλτε με ισόβια.

Το τι λέω στην κασέτα η όχι, εσείς μπορείτε μόνο να υποψιάζεστε. Ο μόνος που μπορεί να ξέρει τι λέω είμαι εγώ και ο Νίκος Πατέρας που έχει κάνει την υποκλοπή. Φέρτε τις γνήσιες κασέτες. Δεν θα πάω σαν το πρόβατο στην σφαγή. Εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Δεν υπάρχει κάτι».

Για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου:

«Δικαιωματικά το πήρε η ΑΕΚ τα άλλα όλα όμως είναι αλητείες. Να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Το μερίδιο το μεγάλο όμως το έχει η Πολιτεία. Μπορεί να έρθει ο Μπέος ή ο Αδαμίδης και να συλλάβει; Όχι. Που είναι η αστυνομία; Είναι μόνο για να ρίχνει χημικά στα γήπεδα. Αυτό μόνο ξέρει να κάνει. Συλλάβανε 11 άτομα, λέει. 300 έπρεπε να συλλάβουν. Πρέπει να υπάρχει βούληση. Χρειάζεται να κάτσουν στο τραπέζι όλα τα θεσμικά όργανα, να βγάλουν τις μάσκες και να πουν αλήθειες.

Η βία και ο όχλος είναι ένα πράγμα που θέλει μελέτη. Σίγουρα οι σύνδεσμοι έχουν στοιχεία που σκοπός του ς είναι να δημιουργούν βία. Εσύ τι πρέπει να κάνεις; σε συνεργασία με την Πολιτεία να αποβάλεις την βία. Φυσικά και Υπάρχουν ευθύνες και των ΠΑΕ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: