Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Νικητιάδης: «Να αλλάξει η ΕΠΟ το πειθαρχικό δίκαιο, αλλιώς ούτε ευρώ»!

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, με τον υφυπουργό Πολιτισμού Γιώργο Νικητιάδη και τον ΓΓΑ Πάνο Μπιτσαξή στο γραφείο του πρώτου.

Το ραντεβού των τριών που ήταν προγραμματισμένο στις 11, διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα, ενώ ο Σοφοκλής Πιλάβιος στις πρώτες του κουβέντες είπε: «Πρέπει να υπάρχει βούληση από όλους. Δεν έχει μόνο η ΕΠΟ την ευθύνη.  Αν υπάρχει η βούληση από όλους, τότε θα γίνει κάτι. Να ρωτήσετε τον καθένα που πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και μετά θα ακούσω και τις ευθύνες τις δικιές μας».

Νικητιάδης: «Να αλλάξει η ΕΠΟ το πειθαρχικό δίκαιο, αλλιώς…»

«Δηλώσαμε κατηγορηματικά και ζητήσαμε  άμεση σύγκλιση για αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου. Εάν δεν πραγματοποιηθεί η πολιτεία θα σταματήσει κάθε χρηματοδότηση προς το ποδόσφαιρο. Κάναμε σαφές ότι πρέπει να υπάρχουν διατάξεις για ρίψη κροτίδων,  για την είσοδο οπαδών στους αγωνιστικούς χώρους,  για τα επεισόδια και θα πρέπει για όλα αυτά να προβλέπονται βαριές ποινές. Ποινές που θα αποκλείουν ομάδες από το πρωτάθλημα, θα αφαιρούν βαθμούς και θα μειώσουν 6 με 9 πόντους. Να προβλέπει ακόμα και υποβιβασμό ομάδων εάν χρειαστεί. Ζητάμε το νέο πειθαρχικό δίκαιο να προβλέπει και αποκλεισμούς από ευρωπαϊκές διοργανώσεις των ομάδων που δεν συμμορφώνονται.

Η πολιτεία παράλληλα έχει στόχο να  έρθει σε επαφή με τους προέδρους οι ομάδες των οποίων αγωνίζονται σε κρατικά γήπεδα,  προκειμένου να τους γίνει γνωστό ότι εάν υπάρχουν επεισόδια θα  καταγγέλλεται η σύμβαση και μετά …να βρουν γήπεδα να παίξουν. Η πολιτεία θα έρθει σε επαφή με τον ΟΠΑΠ και την ΕΡΤ  ταυτόχρονα,  ούτως ώστε  εάν η ΕΠΟ δεν αλλάξει το πειθαρχικό δίκαιο,  θα κλείσει η κάνουλα και από (ΟΠΑΠ-ΕΡΤ). Δεν θα πηγαίνει ούτε ένα ευρώ για να χρηματοδοτούμε ένα ποδόσφαιρο που μας ντροπιάζει. Πρέπει να δηλώσουμε παράλληλα ότι μέσα στο Ιούνιο θα δοθεί το νέο νομοσχέδιο που προβλέπονται οι νέες ποινές Θέλουμε να  βάλουμε ένα θεμέλιο για να εντοπίσουμε την βία στα γήπεδα που δημιουργείται από 2000 οπαδούς που κάνουν πολύ κόσμο να μην πάει στο γήπεδο. Ο  ΟΠΑΠ και η  ΕΡΤ ενισχύει το ποδόσφαιρο οικονομικά, εάν δεν αλλάξει όμως το πειθαρχικό δίκιο της ΕΠΟ, τότε θα τελειώσουν τα χρήματα.

Μας διαβεβαίωσε η ΕΠΟ ότι  θα γίνει στις 3 Ιουνίου μια συνάντηση και την αναμένουμε με προσοχή. Θέσαμε ως όρους να αλλάξει το πειθαρχικό δίκαιο για το επόμενο πρωτάθλημα. Η πολιτεία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά  και τα πλέι οφ. Ήμουν κατηγορηματικός, εάν δεν αλλάξει η ΕΠΟ το πειθαρχικό δίκαιο δεν θα δώσουμε ούτε ένα ευρώ. Θα φέρουμε το νέο νομοσχέδιο για να αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο την βία. Θα το πολεμήσουμε, θα βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: