Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Το ‘χει η μοίρα της…!!

Την αρνητική παράδοση που την θέλει να δέχεται νωρίς γκολ στην πρεμιέρα της σε Μουντιάλ συνέχισε η Ελλάδα στην αναμέτρηση με την Κολομβία.

Το ‘χει η μοίρα της…
Άσχημα ξεκίνησε για την Εθνική η περιπέτεια στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Η αναμέτρηση με την Κολομβία βρίσκεται σε εξέλιξη και φυσικά τα πάντα μπορούν να ανατραπούν, αλλά αυτό δεν αλλάζει την αρνητική παράδοση της ελληνικής ομάδας η οποία βρίσκεται από νωρίς πίσω στο σκορ 1-0 με το τέρμα του Αρμέρο στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ανάλογο ξεκίνημα είχε πραγματοποιήσει στη διοργάνωση του 2010. Τότε η Ν.Κορέα είχε προηγηθεί στο 7ο λεπτό με το τέρμα του Λι Γιουνγκ Σου στο 7’, επικρατώντας στο τέλος με σκορ 2-0. Νωρίς-νωρίς είχε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο και στην παρθενική της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο το 1994. Ο Μπατιστούτα άνοιξε μόλις στο 2ο λεπτό τον δρόμο για το τελικό 4-0.
Πηγή: sport-fm.gr

«Πάμε Ιταλία…»

191345_heroa
O Τζιανλουίτζι Μπουφόν μπορεί να τραυματίστηκε και να μην μπορεί να αγωνιστεί με την χώρα του κόντρα στην Αγγλία αλλά είναι δίπλα της με κάθε τρόπο.
 Ο Ιταλός γκολκίπερ δήλωσε με πάθος και πίστη την υποστήριξη του στην χώρα του αλλά και στον αντικαταστάτη του, Σαλβατόρε Σιρίγκου.
 Αναλυτικά ο Μπουφόν δήλωσε:
 «Γεια σε όλους… η ζωή είναι ωραία και είμαι ακόμα υποχρεωμένος σε αυτήν… ό,τι και να γίνει δεν πρόκειται να με κάνει να αλλάξω μυαλό!.. ούτε ένα χαμένο ματς ή ακόμη και ένα χαμένο Παγκόσμιο Κύπελλο!
Εξάλλου, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να είσαι σημαντικός, ακόμα και όταν δεν είσαι ο πρωταγωνιστής στο γήπεδο… οπότε… καλή δύναμη…πάμε μεγάλε Σαλβατόρε (σ.σ. Σιρίγκου)…πάμε παιδιά… ΠΑΜΕ ΙΤΑΛΙΑ »
Πηγή: arenafm.gr

Οι ευχές της ΠΑΕ στον Κατσικά!

katsikas
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ευχήθηκε χρόνια πολλά στον Γιώργο Κατσικά για τα γενέθλια του.
Αναλυτικά η ανάρτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο facebook:
“Μετά την… πρόβα τζενεράλε της Πέμπτης να ευχηθούμε και επίσημα χρόνια πολλά με υγεία στον Γιώργο Κατσικά που σήμερα, ναι, έχει τα γενέθλιά του”!
Πηγή: arenafm.gr

Ο Καμπς αντίπαλος της Εθνικής!

33809_front
Ένας παλιός γνώριμος του ΠΑΟΚ θα τεθεί αντίπαλος στον σημερινό αγώνα της Εθνικής μας στο Μουντιάλ.
Ο Πατρίσιο Καμπς θα κάθεται στον πάγκο της Εθνικής Κολομβίας ως συνεργάτης του Πέκερμαν. Στον ΠΑΟΚ είχε ένα σύντομο πέρασμα το 2001 με κορυφαία στιγμή του Αργεντινού μεσοεπιθετικού τα γκολ της πρόκρισης επί της Ουντινέζε στη Τούμπα.
Πηγή: arenafm.gr

Με την ευχή του Ζαγόρ!!

ÆÁÃÏÑÁÊÇÓ / ZAGORAKIS / ÅËËÁÄÁ - ÁËÂÁÍÉÁ / GREECE - ALBANIA
Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας και MVP του Euro2004, Θόδωρος Ζαγοράκης έστειλε, μέσω Facebook, τις ευχές τους στην τωρινή εθνική ομάδα, που ξεκινά την μεγάλη προσπάθεια της στην τελική φάση του Μουντιάλ 2014.


Πηγή: arenafm.gr

Καλή τύχη από Φούλαμ!!

Η Φούλαμ μέσω του προφίλ που διατηρεί στο twitter έστειλε τις ευχές της στους Μήτρογλου και Καραγκούνη.

Καλή τύχη από Φούλαμ!
Τις θερμές της ευχές προς τους Μήτρογλου και Καραγκούνη στο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με την Κολομβία για το Μουντιάλ στη Βραζιλία.

«Καλή τύχη στους Γιώργο Καραγκούνη και Κώστα Μήτρογλου καθώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Κολομβία σε παιχνίδι για τον Γ’ όμιλο», αναφέρει το… τιτίβισμα της αγγλικής ομάδας.

Πηγή: sport-fm.gr

Γιορτή έξω από το γήπεδο!!

Πανηγυρικό το κλίμα έξω από το γήπεδο, με τους φίλους Ελλάδας και Κολομβίας να απολαμβάνουν κάθε στιγμή πριν την έναρξη της αναμέτρησης. (Photos: Action Images)

Γιορτή έξω από το γήπεδο!
Ντυμένοι στα χρώματα των εθνικών τους ομάδων, Έλληνες και Κολομβιανοί έχουν στήσει τη δική τους γιορτή έξω από το γήπεδο!

Δείτε φωτογραφικό υλικό μέσα από τον φακό του Action Images!

inner

inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Η ενδεκάδα της Εθνικής!!

Οι σκέψεις που είχε στο μυαλό του εδώ και μέρες ο Φερνάντο Σάντος για την ενδεκάδα της Εθνικής… επιβεβαιώθηκαν! Βασικοί Κονέ και Γκέκας. Δείτε τους «11»!

Η ενδεκάδα της Εθνικής
Δεν επιφύλασσε καμία έκπληξη της τελευταίας στιγμής ο Φερνάντο Σάντος για το εναρκτήριο ματς της Εθνικής με την Κολομβία! Ο Πορτογάλος τεχνικός ρίχνει στην… αρένα τους «11» που είχε στο μυαλό του τις τελευταίες ημέρες.

Έτσι, ο Καρνέζης θα είναι κάτω απ’ την εστία, με τον Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Τοροσίδη στο δεξί. Μανωλάς και Παπασταθόπουλος θα αποτελούν το αμυντικό δίδυμο.

Ο Κονέ, όπως αναμενόταν, κέρδισε μια θέση στην τριάδα του άξονα, όπου θα ‘χει στο πλευρό του τους Κατσουράνη και Μανιάτη. Ο Σαλπιγγίδης προτιμήθηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης, με τον Σαμαρά να είναι στο… άλλο φτερό, ενώ στην γραμμή κρούσης θα βρίσκεται ο Γκέκας που προτιμήθηκε αντί του Μήτρογλου. Πηγή: sport-fm.gr

Έτοιμος να δει Ελλάδα ο Λοτζέσκι!!

Με το μέρος της Εθνικής ομάδας θα είναι ο Ματ Λοτζέσκι στην αναμέτρηση κόντρα στην Κολομβία, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Έτοιμος να δει Ελλάδα ο Λοτζέσκι!
Μετά τη λήξη των υποχρεώσεών του με τον Ολυμπιακό, ο Ματ Λοτζέσκι επέστρεψε στις ΗΠΑ για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Ωστόσο, ο Αμερικανός φόργουορντ αποκάλυψε μέσω Twitter πως όχι μόνο θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας κόντρα στην Κολομβία, αλλά θα υποστηρίξει και το σύνολο του Φερνάντο Σάντος!

«Ετοιμάζομαι να παρακολουθήσω την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο! Καφές για να με ξυπνήσει και να ξεκινήσουν όλα», έγραψε στο Twitter ο Ματ Λοτζέσκι. Πηγή: sport-fm.gr

Πρόβλημα στον «άσο» η Ιταλία!

Έντονα προβληματισμένος για τον βασικό τερματοφύλακα της Ιταλίας είναι ο Τσέζαρε Πραντέλι. Νοκ-άουτ όπως όλα δείχνουν ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Σιρίγκου ή Περίν οι εναλλακτικές επιλογές.

Πρόβλημα στον «άσο» η Ιταλία
Εξαιρετικά αμφίβολος για την αναμέτρηση της Ιταλίας με την Αγγλία είναι ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα.

Ο τεχνικός της «σκουάντρα ατζούρα» προσπάθησε να καθησυχάσει, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί την εστία της εθνικής Ιταλίας.

«Είναι ένα πολύ πολύ ελαφρύ διάστρεμμα. Δέχθηκε θεραπεία από το ιατρικό επιτελείο. Δεν πρόκειται για κάτι το σοβαρό», είπε σχετικά ο Τσέζαρε Πραντέλι. Τα μέσα όμως της γειτονικής χώρας αναφέρουν ότι δεν είναι έτοιμος.

Σε αυτή την περίπτωση ο Πραντέλι είναι υποχρεωμένος να επιλέξει ανάμεσα στον Σαλβατόρε Σιρίγκου και τον Ματία Περίν. Πηγή: sport-fm.gr

Σάλπι, ο άνθρωπος των Μουντιάλ!!

Ο Δημήτρης Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Σάλπι, ο άνθρωπος των Μουντιάλ!
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχει συνδέσει το όνομά του με τα Παγκόσμια Κύπελλα όχι μόνο σε τελικές φάσεις (σκόρερ του πρώτου ελληνικού γκολ στην ιστορία των Μουντιάλ), αλλά και στις προκριματικές: θυμηθείτε το χρυσό γκολ που είχε βάλει στον επαναληπτικό των μπαράζ με την Ουκρανία στο Ντόνετσκ και είχε στείλει την Εθνική μας ομάδα στο Μουντιάλ του 2010, στη Ν.Αφρική. Σε εκείνο το ζευγάρι πολλοί θεωρούσαν ότι η Εθνική μας ομάδα ήταν αουτσάιντερ σε σχέση με την Ουκρανία του Αντρέι Σεφτσένκο, που είχε προπονητή τον Μιχαϊλιτσένκο.

Οι αμφιβολίες για την πρόκριση εντάθηκαν μετά το εντός έδρας 0-0 στο ΟΑΚΑ, αλλά ο Ρεχάγκελ και τα παιδιά του δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Την... εξέφρασαν δια στόματος Σαλπιγγίδη στο παγωμένο Ντόνετσκ, με την φοβερή μπαλιά του Σαμαρά. Αυτή ήταν μια πολύ ιδιαίτερη αποστολή, καθώς λόγω της περιβόητης γρίπης των χοίρων που βρισκόταν σε έξαρση εκείνη την εποχή στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, όλα τα μέλη της αποστολής είχαν... σκάσει μύτη στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ φορώντας ειδικές μάσκες για την αποφυγή των μικροβίων!

Ο πρώτος που έβγαλε τη μάσκα ήταν ο Ρεχάγκελ. Και λίγο αργότερα έβαλε τα... γυαλιά στον Μιχαϊλιτσένκο, που θα έχει να θυμάται εκείνο το κάζο από την Ελλάδα, το οποίο ήταν η αρχή του τέλος του από τον πάγκο των Ουκρανών.

Βέβαια τα... μουντιαλικά δεν είναι τα μοναδικά γκολ του Σάλπι που αξίζει να θυμηθεί κανείς. Για την ακρίβεια, τι να πρωτοθυμηθούμε; Το πρώτο ελληνικό γκολ στο Euro 2012; Τα συνεχόμενα γκολ στις προκριματικές φάσεις; Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι ο διεθνής επιθετικός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της Εθνικής στην μετά-2004 εποχή. Ενας από τους παίκτες που πήραν πανάξια τη σκυτάλη από τους προκατόχους τους και διατήρησαν την Εθνική στο πολύ υψηλό παγκόσμιο επίπεδο.
Πηγή: sport-fm.gr

Ελλάδα – Κολομβία: Ανάλυση…!

Ο Μιχάλης Τσόχος εντοπίζει το «ζευγάρι» του αγώνα, τα αδύνατα σημεία μας έναντι της Κολομβίας και πώς μπορούμε να τα κρύψουμε και το μεγάλο πρόβλημα των αντιπάλων μας, λίγες ώρες πριν το καθοριστικό ματς.
Αν ήμουν Σάντος και το… τζίνι εμφανίζονταν σήμερα το πρωί μπροστά μου και μου έλεγε έχεις το δικαίωμα να αποφασίσεις για ένα κομμάτι της τακτικής που θες να συμβεί στο ματς με την Κολομβία, θα ζητούσα μόνο αυτό. «Να παίξουν 4-4-2 οι Κολομβιανοί»…
Το καθοριστικό ματς της Ελλάδας με την Κολομβία ξεκινά σε λίγες ώρες και δοκιμάζουμε να το «διαβάσουμε», τακτικά πριν αυτό παιχτεί…

Το «ζευγάρι» του αγώνα…
Κουαδράδο VS Χολέμπας.
Αν κάτι με ανησυχεί περισσότερο είναι αυτό το… σταύρωμα που λένε και οι προπονητές. Ο εξτρέμ της Φιορεντίνα είναι πολύ γρήγορος (και με την μπάλα στα πόδια), με εξαιρετική διείσδυση, τελειώνει τις φάσεις σχεδόν με όλους τους τρόπους, αφού εκτελεί και από μεγάλες αποστάσεις και είναι εξαιρετικός τεχνίτης.
Σε τι υστερεί από τον Χολέμπας; Ισως και μάλιστα λίγο, στη δύναμη. Ευτυχώς ο Χοσέ είναι γρήγορος, αλλά θα πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένος και στα 90 λεπτά (πράγμα που δεν συμβαίνει σε όλα τα ματς…) και να πάρει και βοήθειες. Όχι μόνο από τον Σαμαρά που θα παίζει μπροστά του και ο οποίος θα έχει να προσέχει και τον πολύ επιθετικό μπακ, Αρμέρο, αλλά και από τον κεντρικό χαφ της Εθνικής μας ομάδας.
Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις προσπάθειες του Κουαδράδο που πολύ συχνά θα κλείνει προς τα μέσα είναι με ανάποδα τρίγωνα. Είτε ο Μανιάτης, είτε ο Κατσουράνης θα πρέπει να δίνουν βοήθειες στους ακραίους. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το ίδιο ισχύει και από την δεξιά πτέρυγά μας, αλλά πρώτον δεν είμαι σίγουρος ότι τελικά ο Χάιμες Ροντρίγκες θα παίξει στο αριστερό άκρο ή στον άξονα της Κολομβίας και δεύτερον το γεγονός ότι η «ασφάλεια» του Σαλπιγγίδη είναι ασφαλώς μεγαλύτερη από αυτήν του Σαμαρά, σε ότι έχει να κάνει με τις επιστροφές.

Παίξε ρε Πέκερμαν 4-4-2
Ο Αργεντινός τεχνικός της Κολομβίας στην συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών χρησιμοποιεί την διάταξη 4-4-2. Μακάρι να το κάνει και απόψε αν και αμφιβάλλω, διότι έχει «διαβάσει» καλά την Εθνική μας. Το σημειώνω αυτό γιατί στο τελευταίο φιλικό και στις προπονήσεις δοκιμάζει συνεχώς το 4-2-3-1.
Γιατί μας βολεύει το 4-4-2 των αντιπάλων;
Γιατί όπως φάνηκε και στο φιλικό με τη Νιγηρία η αριθμητική υπεροχή στον άξονα μας βολεύει, γιατί «μασκαρεύει» υπέροχα, το όποιο έλλειμμα ταχύτητας και ενέργειας έχουμε στον άξονα. Οποια κι’ αν είναι τα τρία κεντρικά χαφ που θα επιλέξει ο Σάντος, η εμπειρία τους είναι τέτοια που όντας 3 εναντίον 2 αντιπάλων θα το εκμεταλλευτούν.
Επιπλέον με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν με μεγαλύτερη άνεση να δώσουν βοήθειες στους ακραίους αμυντικούς της Εθνικής μας όταν η Κολομβία θα είναι στην επίθεση και με διάταξη 4-4-2 θα παίζει σχεδόν αποκλειστικά από τα άκρα. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο Γκουαρίν είναι τιμωρημένος και δεν θα παίξει σε αυτό το ματς (αυτός είναι μεγαλύτερη απώλεια από τον Φαλκάο), με Αγκιλάρ και Σάντσες δίδυμο στον άξονα, θα έχουμε έναν λόγο λιγότερο να ανησυχούμε.
Αντίθετα αν ο Πέκερμαν παίξει με 4-2-3-1 τότε ο Χάιμες Ροντρίγκες θα πάει στον άξονα πίσω από τον φορ και οι Κολομβιανοί θα μοιράσουν τις επιθέσεις του και από τα άκρα και από τον άξονα…

Η γρήγορη μετάβαση (transition game)…
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρούμε μέσα στο ματς σε αρκετές περιπτώσεις, ακάλυπτη την άμυνα της Κολομβίας. Το θέμα είναι να τις εκμεταλλευτούμε. Τα πολύ συχνά ανεβάσματα των ακραίων αμυντικών της Κολομβίας που είναι πολύ επιθετικά μπακ και το γεγονός ότι οι ακραίοι χαφ τους σπάνια τους καλύπτουν (ο Κουαδράδο και ο Ροντρίγκες δεν φημίζονται για τις επιστροφές τους..) αφήνουν ακάλυπτες τις πτέρυγες της Κολομβίας.
Ο τρόπος που προσπαθούν να το «κρύψουν» είναι με την επιστροφή του αμυντικού χαφ Σάντσες ο οποίος μπαίνει ανάμεσα στα δύο στόπερ και φτιάχνει μία τριάδα αμυντικών. Παρά ταύτα επειδή ο Γιέπες στα 38 του είναι αν μη τι άλλο αργός, όπως και ο έτερος στόπερ, ο Σαπάτα, τα άκρα της Κολομβιανής άμυνας δεν καλύπτονται καλά.
Η μεταφορά του παιχνιδιού της Εθνικής μας λοιπόν όταν θα κλέψει μπάλα θα πρέπει να γίνει με ταχύτητα. Και επειδή ως γνωστό δεν είμαστε η πιο γρήγορη ομάδα στον κόσμο (για να το γράψω κομψά…) αλλά και επειδή η μπάλα πάει πάντα πιο γρήγορα από τον ποδοσφαιριστή, ο παίκτης «κλειδί» είναι ο Κατσουράνης. Δύο τρεις δικές του σαραντάρες πάσες (τις έχει…) με στόχο τον «Σάλπι» (κυρίως), είτε τον Σαμαρά και τον Γκέκα (λογικά ο Σάντος αυτόν θα επιλέξει για την κορυφή επειδή είναι πιο γρήγορος), μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην Κολομβία.
Ο δεύτερος τρόπος είναι ο Κονέ. Ο μοναδικός κεντρικός της Εθνικής μας που παίζει στο χώρο και που μπορεί να κουβαλήσει την μπάλα στα πόδια του για αρκετά μέτρα, με σχετική ταχύτητα. Κινούμενος στον άξονα και παίρνοντας μία καλή κάθετη πάσα από Κατσουράνη ή Μανιάτη, θα έχει την δυνατότητα να «τρυπήσει» ο ίδιος την άμυνα των Κολομβιανών από τον άξονα, είτε με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, είτε με διείσδυση, τραβώντας επάνω του όσους αμυντικούς της Κολομβίας που θα έχουν μείνει πίσω και σπάζοντας την μπάλα την κατάλληλη στιγμή σε έναν από τους Σάλπι ή Γκέκα.
Οι στημένες μπάλες…
Οι Κολομβιανοί έχουν εξαιρετικούς εκτελεστές στα στημένα. Ενδεχομένως να αντιμετωπίσουμε μεγάλα προβλήματα, κυρίως ο Καρνέζης, αν τους… προσφέρουμε εύκολα και αρκετά φάουλ σε καλό σημείο για απευθείας εκτέλεση. Αντιθέτως δεν είναι ιδιαίτερα καλοί στο ψηλό παιχνίδι. Με εξαίρεση τους δύο στόπερ είναι μία αρκετά κοντή ομάδα και αυτό μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε εμείς. Ειδικά στα κόρνερ, όπου θα κατέβουν και οι δύο στόπερ μας, τα μαρκαρίσματα των Κολομβιανών (που παίζουν man to man και όχι ζώνη), δεν θα είναι εύκολο να βγουν…
Πηγή: gazzetta.gr

Ένα αστέρι για το Μουντιάλ!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο gazzetta μία πρόβλεψη για ένα νεαρό κυνηγό, που μπορεί να λάμψει στα γήπεδα της Βραζιλίας. Αν παίξει!
Θέλω να δω την Ιταλία και γιατί είναι σε ένα όμιλο θεωρητικά πολύ αμφίρροπο, αλλά και για να δω ένα παικτάκο, που μου αρέσει πολύ και θεωρώ ότι μπορεί να είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις του Μουντιάλ. Αν τον βάλουν να παίξει!
Για τον κονταπίθαμο τον Ινσίνιε αναφέρομαι. Τον δεξιοπόδαρο έξω αριστερά της Νάπολι. Τον είχα πρωτοδεί πριν δύο χρόνια στο φιλικό του Ολυμπιακού στη Νάπολι και με είχε εντυπωσιάσει. Και μετά τον είδα και σε ένα ματς της εθνικής Ιταλίας στα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου και ήταν τόσο καλός που απόρησα γιατί δεν παίζει παρά σπάνια βασικός στην εθνική του.
Δεν έκανε σούπερ σεζόν φέτος, αλλά τα έβαλε τα 9 γκολάκια του (από 3 σε πρωτάθλημα, κύπελλο κι Ευρώπη) κι είχε και 11 ασίστ με τη Νάπολι. Νομίζω ότι αυτό το παιδί είναι από τους λίγους σύγχρονους Ιταλούς επιθετικούς, που μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Όπως έδειξε και με τα δύο γκολ που έβαλε μέσα σε 10 λεπτά στον τελικό του κυπέλλου (Φιορεντίνα-Νάπολι 1-3), αλλά και με τα δύο γκολ επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Στα 23 χρόνια του δεν ξέρω τι ψυχολογία έχει, αλλά αν παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του, εγώ πιστεύω ότι μπορεί να λάμψει στο Παγκόσμιο κύπελλο. Εκτός από ύψος, τα έχει όλα!
Σουτ κεραυνό. Μπορεί να σουτάρει χαμηλά ζυγίζοντας καλά, αλλά μπορεί και με ένα εναέριο σουτ να πετύχει φανταστικά, δύσκολα γκολ.
Σέντρα ακρίβειας, από την οποία μπορεί να προκύψει γκολ από τους συμπαίκτες του, είτε με κεφαλιά, είτε με σουτ.
Ντρίμπλα που χαζεύει το αντίπαλο και που συνδυάζεται «καπάκι» με σουτ-φαρμάκι.
Ικανότητα να παίζει το ένα-δύο και αμέσως μετά να πασάρει σωστά η, να σουτάρει επικίνδυνα.
Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός κι αν προτιμήσει τον Μπαλοτέλι (που δεν τον πολυπάω) και τον Ιμόμπιλε, που προέρχεται από έξοχη σεζόν στο Καμπιονάτο και μεταγραφή στην Ντόρτμουντ, αλλά πραγματικά θα ήθελα να δω τον κοντό δίπλα στον ένα από αυτούς τους δύο παίκτες στην επίθεση της Ιταλίας.
Πολύ απλά, γιατί είναι από τους επιθετικούς, που δίνουν άλλο χρώμα στα παιχνίδια. Κι αυτό λείπει από το σύγχρονο ποδόσφαιρο, όπως βλέπουμε ήδη και στο Παγκόσμιο κύπελλο.
Πηγή: gazzetta.gr

«Ελλαδάρα πέρνα στους 16 και θα έρθω στη Βραζιλία» (pics)

Η ελληνίδα φίλαθλος που «μάγεψε» τις εξέδρες πριν από δύο χρόνια στο Euro της Πολωνίας μιλάει στο gazzetta.gr και τον Δημοσθένη Γεωργακόπουλο για την εθνική μας, το ταξίδι που... ελπίζει να κάνει στη Βραζιλία, αλλά και τις προτιμήσεις της στους διεθνείς μας.
Πριν από δύο χρόνια κατάφερε να στρέψει πάνω της όλα τα ανδρικά βλέμματα στις εξέδρες των γηπέδων της Πολωνίας στο EURO 2012. Ο «μαγεμένος» πολωνός σκηνοθέτης έδειχνε συνεχώς στην κερκίδα την Αγγελική (δε θέλει να δημοσιοποιηθεί το επίθετό της), η οποία δεν κατάφερε φέτος να κάνει το μακρινό ταξίδι στη Βραζιλία.
Λίγο πριν την πρεμιέρα της εθνικής μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η Αγγελική μιλάει... ποδοσφαιρικά στο gazzetta.gr σε μια συνέντευξη άκρως αποκαλυπτική.
Πριν από δύο χρόνια στην Πολωνία έδωσες το παρόν σε όλους τους αγώνες της εθνικής μας και είχες στρέψει πάνω σου όλα τα βλέμματα. Φέτος γιατί δεν πήγες στη Βραζιλία;
Δυστυχώς δεν κατάφερα να πάω στη Βραζιλία, λόγω δουλειάς. Ξέρεις, αυτή την εποχή της κρίσης η δουλειά είναι πολύ σημαντική για τον καθένα μας και δυστυχώς δε γινόταν να φύγω από την Ελλάδα. Επίσης, το ταξίδι για μια τόσο μακρινή χώρα, όπως η Βραζιλία, είναι αρκετά ακριβό, όμως δε σου κρύβω πως αν προκριθούμε το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω για τον αγώνα της επόμενης φάσης.
Οπότε τώρα θα περιοριστείς να ενισχύεις την προσπάθεια των διεθνών μας από την τηλεόραση.
Αυτό εννοείται. Υπάρχει κάποιος Έλληνας που δε θα παρακολουθήσει τους αγώνες της εθνικής μας στο Μουντιάλ; Ήδη ετοιμάζομαι να κάνω από ‘δω κερκίδα.
Σε αυτές τις διοργανώσεις συνήθως μαζεύονται αντροπαρέες για να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια. Θα κάνεις κι εσύ το ίδιο με τις φίλες σου ή δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία;
Η αλήθεια είναι πως δε νομίζω να υπάρχουν γυναίκες που να μαζεύονται σε σπίτια για να παρακολουθήσουν μπάλα. Οι περισσότερες φίλες μου είναι ποδοσφαιρόφιλες, οπότε σίγουρα θα μαζευτούμε σε κάποιο σπίτι, μαζί και με άντρες φίλους, για να δούμε όλοι μαζί τα παιχνίδια της εθνικής.
Δηλαδή από το EURO 2012 δε σου έμεινε τόσο το «μικρόβιο» της μπάλας;
Το μικρόβιο σίγουρα έμεινε. Ίσως τώρα να είμαι και περισσότερο φανατισμένη με την εθνική.
Πες μας λίγο τι αντιμετώπισες όταν γύρισες από την Πολωνία. Τι σου έλεγε ο κόσμος όταν σε συναντούσε;
Με ρώταγαν πως ήταν η ατμόσφαιρα μέσα στο γήπεδο, πως είναι να παρακολουθείς από κοντά μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και τέτοια. Και ειδικά στην πόλη μου, την Καλαμπάκα, με υποδέχθηκαν σαν... να ήμουν κι εγώ μέλος της εθνικής.
Και με τους άντρες τι έγινε; Πως ήταν απέναντί σου μετά από όλο αυτό;
(Γέλια) Η αλήθεια είναι πως έβλεπα μια μεγαλύτερη πέραση. Προσπαθούσαν κάποιοι να με πλησιάσουν, δήθεν για να με ρωτήσουν για το Euro, αλλά μη φανταστείς, όχι σπουδαία πράγματα.
Εκτός από όλο αυτό το χαμό γύρω από το πρόσωπό σου, τι άλλο σου έμεινε από το Euro πριν δυο χρόνια;
Όλα τα παιχνίδια της εθνικής είναι ακόμα στο μυαλό μου, όμως δε θα ξεχάσω τη στιγμή που ισοφαρίσαμε στον προημιτελικό τη Γερμανία με το γκολ του Σαμαρά. Έγινε πραγματικά χαμός στην εξέδρα.
Μετά το Euro συνέχισες να πηγαίνεις στο γήπεδο; Είδες τους αγώνες της εθνικής μας;
Εννοείται! Σε όλα τα παιχνίδια των προκριματικών πήγα στο Καραϊσκάκη. Ήταν δυνατόν να μην πάω; Τόσους αγώνες παρακολούθησες.
Πες μας αλήθεια τώρα, γνωρίστηκες με κανένα διεθνή μας;
Περιμένεις να σου πω και ονόματα τώρα; Γνωρίστηκα με 1-2 παίκτες μας, αλλά δε θα σου πω με ποιους! (γέλια)
Σίγουρα όμως θα μου πεις ποιος ή ποιοι διεθνείς σου αρέσουν.
Η αλήθεια είναι πως έχουμε ωραία παιδιά στην ομάδα. Περισσότερο σαν άντρες μου αρέσουν ο Τζαβέλλας, ο Τζιόλης και ο Χολέμπας, ενώ σαν ποδοσφαιριστή έχω αδυναμία στον Μήτρογλου.
Ας επιστρέψουμε στη φετινή διοργάνωση. Κολομβία, Ιαπωνία, Ακτή Ελεφαντοστού. Τι πιστεύεις ότι μπορεί να κάνει η εθνική μας απέναντι σε αυτούς τους αντιπάλους;
Εννοείται πως θα περάσουμε! Η Κολομβία είναι η πιο καλή ομάδα, όμως νομίζω πως εμείς είμαστε καλύτεροι και από την Ιαπωνία, αλλά και από την Ακτή Ελεφαντοστού.
Απόψε, παίζουμε με την Κολομβία. Τι προβλέπεις;
Πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί θα είναι σαν να παίζει στην έδρα της η Κολομβία. Δεν ξέρω τι θα γίνει, όμως είμαι σίγουρη πως θα νικήσουμε Ιαπωνία και Ακτή Ελεφαντοστού και θα προκριθούμε.
Στο γήπεδο θα υπάρχουν 30 χιλιάδες Κολομβιανοί φίλαθλοι.
Πιστεύεις δηλαδή ότι θα παίξει ρόλο αυτό; Και στην Πολωνία παίξαμε εναντίον των διοργανωτών που είχαν τον κόσμο στο πλευρό τους, όμως δε χάσαμε. Δε νομίζω πως θα μας επηρεάσει αυτό, οι Κολομβιανοί σίγουρα θα είναι με ανεβασμένη ψυχολογία, λόγω του κόσμου τους. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ανθρώπους και για ψυχολογία.
Εύχομαι τότε να προκριθούμε και στους 16 να σε δούμε στη Βραζιλία.
Σε ευχαριστώ πολύ.

Πηγή: gazzetta.gr

Σάμαρης: «Χρειαζόμαστε πάθος»


«Αυτό που χρειάζεται να μας… περισσεύει είναι το πάθος», τόνισε ο Ανδρέας Σάμαρης στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού για το παιχνίδι της Εθνικής με την Κολομβία για το Μουντιάλ.

Σάμαρης: «Χρειαζόμαστε πάθος»
Απεριόριστο πάθος…

Αυτό χρειάζεται η Εθνική σήμερα απέναντι στην Κολομβία για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο της παιχνίδια για το Μουντιάλ της Βραζιλίας όπως υποστήριξε ο Ανδρέας Σάμαρης στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού.

«Νομίζω πως κόντρα στην Κολομβία, μιας και μιλάμε για την πρεμιέρα, αυτό που χρειάζεται να μας… περισσεύει, είναι το πάθος», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο διεθνής μέσος των ερυθρολεύκων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ανδρέα Σάμαρη στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού για το παιχνίδι της Εθνικής με την Κολομβία:

Η αντίστροφη μέτρηση τελειώνει. Νιώθεις άγχος;

«Όχι, δεν θα το έλεγα. Έχουμε κάνει την προετοιμασία μας και πλέον, τόσο κοντά στη σέντρα του πρώτου μας αγώνα, το άγχος σαν να… εξαφανίζεται. Ίσως να το νιώσω ξανά όταν μπω μέσα στο γήπεδο για το ζέσταμα, αλλά αυτή τη στιγμή κυριαρχεί η ηρεμία. Είμαστε μαθημένοι, άλλωστε, σε δύσκολους και σημαντικούς αγώνες. Σε επίπεδο Εθνικής, όσο και σε επίπεδο συλλόγου. Εγώ, αλλά και οι συμπαίκτες μου στον Ολυμπιακό δώσαμε φέτος πολύ δύσκολα παιχνίδια, ειδικά στο UEFA Champions League. Αντίστοιχα, τα παιχνίδια του Μουντιάλ βρίσκονται στο ανώτατο επίπεδο δυσκολίας. Έχουμε μάθει να τα διαχειριζόμαστε».

Ποιο είναι, κατά τη γνώμη σου, το βασικό στοιχείο που χρειάζεται μια ομάδα να επιδείξει στην πρεμιέρα της σε ένα Μουντιάλ;

«Νομίζω πως κόντρα στην Κολομβία, μιας και μιλάμε για την πρεμιέρα, αυτό που χρειάζεται να μας… περισσεύει, είναι το πάθος! Οι αγωνιστικές διαφορές πολλές φορές υπερκαλύπτονται από το πάθος και τη θέληση της μιας ή της άλλης ομάδας να πάρει ένα παιχνίδι. Οφείλουμε στην πρεμιέρα μας να… δαγκώνουμε, όπως λέμε! Έτσι, άλλωστε, θέλουν να μας βλέπουν και οι φίλαθλοι. Να τα δίνουμε όλα και… κάτι παραπάνω»!

Είναι η αρχή το ήμισυ του παντός;

«Ακούγεται κλισέ, αλλά νομίζω πως με άλλη ψυχολογία θα συνεχίσουμε στον όμιλο εάν πάρουμε το ματς με την Κολομβία. Δεν είναι αποφασιστικό, βέβαια, δεν είναι αυτό που θα κρίνει στο 100% την πορεία μας. Αλλά είναι, αν μη τι άλλο, πολύ σημαντικό. Μπορεί, από εκεί και πέρα, να συνεχίσεις μόνο και μόνο έχοντας κεκτημένη ταχύτητα, όπως λέμε. Και αυτό μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο, ενόψει της πρεμιέρας της Εθνικής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας;

«Το ποδόσφαιρο είναι αμφίδρομο. Η σχέσης ομάδας-εξέδρας είναι τόσο σημαντική, όσο είναι και η ποιότητα που έχει η ίδια η ομάδα. Χρειαζόμαστε στήριξη από τον κόσμο και φυσικά στόχος μας είναι να ανταποδώσουμε αυτή τη στήριξη, με μια καλή εμφάνιση και, ει δυνατόν, με μία νίκη. Μία νίκη στο Μουντιάλ είναι κάτι το υπέροχο για όλους»! Πηγή: sport-fm.gr

Στηρίζει Μπαλοτέλι ο Πίρλο!!

Κατά της επίθεσης που δέχεται ο Μάριο Μπαλοτέλι από τα Μ.Μ.Ε είναι ο συμπαίκτης του στην εθνική Ιταλίας, Αντρέα Πίρλο.

Στηρίζει Μπαλοτέλι ο Πίρλο!
Να κοιτάμε τι κάνει ο Μπαλοτέλι μέσα στο γήπεδο και όχι έξω από αυτό, συμβουλεύει ο Αντρέα Πίρλο.

Ο 35χρονος μέσος της Γιουβέντους θεωρεί ότι τα Μ.Μ.Ε δεν αντιμετωπίζουν σωστά τον συμπαίκτη του στην Ιταλία και επιθετικό της Μίλαν.

«Νομίζω ότι μιλάμε πάρα πολύ γι 'αυτόν, για το τίποτα και τα πάντα. Είναι ένας νέος παίκτης, αλλά θα πρέπει να του δώσετε λίγο χώρο. Όταν πηγαίνει στην τουαλέτα, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να γεμίζετε τις σελίδες με Μπαλοτέλι να πηγαίνει στην τουαλέτα. Ό, τι κάνει καταλήγει στις εφημερίδες και νομίζω ότι αυτό είναι άδικο. Θα πρέπει να κρίνεται μόνο με ό, τι κάνει στο γήπεδο. Τα Μ.Μ.Ε μίλησαν και τώρα υπάρχουν τεράστιες προσδοκίες γύρω του. Μερικές φορές είναι καλό αυτό, άλλοτε όχι. Πρέπει ακόμα να ωριμάσει και να αναπτυχθεί, αλλά θα το πετύχει αυτό πιθανώς πολύ πιο γρήγορα αν έχει λίγη ηρεμία». Πηγή: sport-fm.gr

Η ευχή του Βλαχοδήμου!!

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος έστειλε μέσω Twitter τις ευχές του στην Εθνική για το ξεκίνημά της στο Μουντιάλ.

Η ευχή του Βλαχοδήμου
Ευχές για ποδαρικό με το δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο έστειλε ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος στην Εθνική μέσα από μία ανάρτηση στο Twitter.





Pana Vlachodimos         @PVlachodimos
Καλη αρχη... Vamós !!! ✌️ @EthnikiOmada @Nike



Πηγή: sport-fm.gr

Η Μουντιαλική διατροφή των διεθνών!!

Από το τιμ της Εθνικής υπάρχει πρόβλεψη για τρόφιμα με περισσότερους ηλεκτρολύτες και λιγότερους υδατάνθρακες, όταν υπάρχουν κλιματολογικές συνθήκες που επιβαρύνουν τους διεθνείς.

Η Μουντιαλική διατροφή των διεθνών
Το τιμ της Εθνικής έχει καταρτίσει ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο, προκειμένου να είναι οι ποδοσφαιριστές ανά πάσα στιγμή όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι απέναντι σε ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες. Για την καλύτερη προσαρμοστικότητά τους, δηλαδή.

Σε αυτό το πλάνο έχουν συμβάλλει τόσο οι γιατροί όσο και οι εργοφυσιολόγοι της ομάδας και γενικότερα όλο το επιτελείο. Στο διατροφικό κομμάτι, το πιο βασικό που έχει προβλεφθεί είναι να παίρνουν –στις μέρες που υπάρχουν «ζόρικες» κλιματολογικές και όχι μόνο συνθήκες- τροφές με περισσότερους ηλεκτρολύτες (με αυξημένο αλάτι και μειωμένη ζάχαρη, η οποία μπορεί και να αφαιρείται εντελώς από τη διατροφή όταν οι μέρες είναι τέτοιες που δεν ευνοούν την κατανάλωσή της) και λιγότερους υδατάνθρακες.

Τι είναι οι ηλεκτρολύτες και σε ποια τρόφιμα περιέχονται; Μια ματιά σε εξειδικευμένες πάνω σε διατροφικά θέματα ιστοσελίδες, αρκεί για να γίνει κανείς σοφότερος. Πάμε λοιπόν μαζί να... διαφωτιστούμε. Το κάλιο, μαζί με το νάτριο, αποτελούν τους βασικούς ηλεκτρολύτες που ρυθμίζουν την κατανομή των υγρών του σώματος, επηρεάζουν το pH και συμβάλλουν στην διέγερση των νεύρων και των μυών.

Περίπου το 95% του καλίου στο σώμα αποθηκεύεται κυρίως στο ενδοκυττάριο τμήμα, ενώ άλλοι ηλεκτρολύτες, όπως το νάτριο και το χλώριο, στο εξωκυττάριο. Η αυξημένη πρόσληψη καλίου είναι δυνητικά ευεργετική για τους περισσότερους ανθρώπους. Το κάλιο υπάρχει φυσικά στα περισσότερα τρόφιμα, με κυριότερες πηγές τα φρούτα και τα λαχανικά.

Έτσι, πλούσιες πηγές καλίου είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, αρακάς), οι πατάτες, οι ντομάτες, τα μανιτάρια, οι ψημένες γλυκοπατάτες, τα φρούτα (σταφύλια, βατόμουρα, βερίκοκα, μπανάνες, πορτοκάλια). Επίσης καλές πηγές καλίου είναι το κρέας (όπως το κοτόπουλο), κάποια ψάρια (σολομός, τόνος), το γάλα, το γιαούρτι, οι φακές, τα φασόλια και τα αλα- τισμένα αμύγδαλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΛΑΤΙ, ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΖΑΧΑΡΗ

Βέβαια δεν σημαίνουν τα παραπάνω, ότι οι παίκτες παίρνουν όλες αυτές τις τροφές. Κάποιες από αυτές συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα, κάποιες άλλες όχι. Π.χ. σαφέστατα περιλαμβάνονται σε αυτό το κοτόπουλο, το ψάρι και ενίοτε τα φρούτα. Λέμε ενίοτε διότι μερικά φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης και άρα, σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε στην αναζήτηση της διατροφής των διεθνών, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες η ζάχαρη πρέπει να μειώνεται ή ακόμα και να αποφεύγεται τελείως. Αντιθέτως ενδείκνυνται οι τροφές με αυξημένο αλάτι.

Τι γίνεται π.χ. όταν σου λείπει κάλιο σε μεγάλο βαθμό από τον οργανισμό σου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, κινδυνεύεις να πάθεις υποκαλιαιμία. Αντιγράφουμε από ένα σχετικό σάιτ τι εστί αυτή η μείωση των δεικτών:

«Η υποκαλιαιμία είναι μια κατάσταση αρκετά επικίνδυνη και είναι σημαντικό να αντιμετωπίζεται έγκαιρα από τον θεράποντα ιατρό. Η υποκαλιαιμία προκαλεί συμπτώματα όπως μυϊκή αδυναμία, σύγχυση, ευερεθιστικότητα, κούραση, έλλειψη ενέργειας, κράμπες, στομαχικές και καρδιακές διαταραχές».

Εδώ επικεντρωθήκαμε πολύ στο κάλιο, αλλά αυτό το κάνουμε περισσότερο δίκην παραδείγματος και όχι φυσικά αυτή είναι η μοναδική ουσία που πρέπει να έχει η διατροφή των αθλητών. Τη χρησιμοποιούμε ως ένα κλασικό παράδειγμα για τις ανάγκες του εν λόγω θέματος...

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε ποδοσφαιριστής έχει διαφορετικές ανάγκες. Διότι απλούστατα άλλον οργανισμό έχει ο ένας και άλλο οργανισμό ο άλλος, άλλη σωματοδομή ο ένας, άλλη σωματοδομή ο άλλος. Αρα λοιπόν υπάρχουν και ξεχωριστές προβλέψεις π.χ. διατροφικής προετοιμασίας (δηλαδή τι χρειάζεται ο οργανισμός του καθενός λιγότερο ή περισσότερο), οι οποίες έχουν να κάνουν και με τους δείκτες των εξετάσεων (αιματολογικών και όχι μόνο) που υποβάλλονται οι παίκτες πριν τις διοργανώσεις και γενικά πριν τα παιχνίδια.

Μπορεί π.χ. ο ένας να έχει χαμηλότερο ή υψηλότερο κάλιο από άλλον και να χρειάζονται προσαρμογές. Αυτό το πρόγραμμα δεν είναι τωρινό, δηλαδή δεν γίνεται μόνο για το Μουντιάλ. Γενικώς το τιμ της Εθνικής ξέρει ανά πάσα στιγμή τις οργανικές-διατροφικές ανάγκες του κάθε ποδοσφαιριστή, ακόμα και όταν μιλάμε για ολιγοήμερες συγκεντρώσεις της Εθνικής, π.χ. για ματς των προκριματικών.

ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ

Κοιτάζοντας τις τροφές που είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες και όταν λαμβάνονται σε υπερβολικές δόσεις δεν είναι ό,τι καλύτερο, το πιο χτυπητό παράδειγμα είναι τα ζυμαρικά, το «άσπρο» ψωμί και το αλεύρι. Χρειάζεται δηλαδή να τις καταναλώνεις με μέτρο, ειδικά όταν είσαι αθλητής.

Αλλά και αθλητής να μην είσαι, κάποια από αυτά δεν θεωρούνται ιδανικά για την ομαλή διατροφή. Σε κανένα μα κανένα ενδεδειγμένο – βάσει ειδικών- διαιτολόγιο δεν θα βρει κανείς «άσπρο» ψωμί και αλεύρι. Αντίθετα, θα βρει ζυμαρικά (π.χ. μα- καρόνια) με μέτρο, δηλαδή π.χ. μια φορά την εβδομάδα. Και βέβαια μην νομίζει κανείς ότι οι διεθνείς έχουν μόνο στερήσεις. Φυσικά και μπορούν ενίοτε να καταναλώνουν και τρόφιμα που δεν είναι αποκλειστικά και μόνο χαμηλών λιπαρών, αλλά όλα γίνονται με μέτρο... Πηγή: sport-fm.gr

«Η αύρα της Ουρουγουάης επέστρεψε»

Την εξαιρετική πορεία που είχε στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής μπορεί να επαναλάβει η Ουρουγουάη στα γήπεδα της Βραζιλίας θεωρεί ο Ντιέγκο Φορλάν.

«Η αύρα της Ουρουγουάης επέστρεψε»
Έτοιμη θεωρεί την Ουρουγουάη να αντιμετωπίσει τους καλύτερους του κόσμου και πάλι ο Ντιέγκο Φορλάν.

Με Ιταλία και Αγγλία στον ίδιο όμιλο τα πράγματα είναι δύσκολα για την ομάδα των Φορλάν, Καβάνι και Σουάρες, όμως ο πολύπειρος επιθετικός με παρελθόν σε Ίντερ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει άλλη άποψη.

«Η Ουρουγουάη ιστορικά έχει κερδίσει πολλούς τίτλους (κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1930 και του 1950), αλλά τις τελευταίες δεκαετίες είχε χάσει αυτή την αύρα. Μετά από τόσα χρόνια είδαμε πως πήγε το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότια Αφρική. Έχουμε αποκτήσει πίστη στην ομάδα και το επιβεβαιώσαμε την επόμενη χρονιά με την κατάκτηση του Copa America», είπε αρχικά ο διεθνής φορ και συνέχισε:

«Στη Νότια Αφρική είχαμε έναν δύσκολο όμιλο . Ήμασταν με τους οικοδεσπότες, καθώς και τη Γαλλία και το Μεξικό, δύο πολύ ισχυρές ομάδες. Αυτός ο όμιλος είναι επίσης δύσκολος, αλλά είμαστε σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και θα πρέπει να παίξουμε ενάντια στους καλύτερους». Πηγή: sport-fm.gr

«Ερυθρόλευκα» χρόνια πολλά για Μανωλά!!

Μετά τον Ανδρέα Σάμαρη στον Ολυμπιακό έστειλαν τις ευχές τους στη μακρινή Βραζιλία στον Κώστα Μανωλά, ο οποίος σήμερα έχει και εκείνος τα γενέθλιά του.

«Ερυθρόλευκα» χρόνια πολλά για Μανωλά
Τα 23 του χρόνια κλείνει σήμερα ο Κώστας Μανωλάς και στον Ολυμπιακό έστειλαν, μέσω του Twitter, τις ευχές τους στον διεθνή στόπερ.

«Χρόνια πολλά στον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, Κώστα Μανωλά», έγραψαν οι Πειραιώτες στον επίσημο λογαριασμό τους για τον παίκτη.

Δείτε το «ερυθρόλευκο» tweet


View image on Twitter
Χρόνια πολλά στον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, Κώστα Μανωλά!


Πηγή: sport-fm.gr

Οι Έλληνες παίκτες ρίχνονται στη μάχη του Μουντιάλ στη Βραζιλία & θα τα δώσουν όλα:#allin or nothing!

Οι Ορέστης Καρνέζης, Γιάννης Μανιάτης, Κώστας Μήτρογλου και Σωκράτης Παπασταθόπουλος δείχνουν το πάθος τους για την Ελλάδα και δείχνουν πανέτοιμοι να διακριθούν στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Οι Έλληνες παίκτες ρίχνονται στη μάχη του Μουντιάλ στη Βραζιλία & θα τα δώσουν όλα:#allin or nothing
inner

inner

inner

inner

Πηγή: sport-fm.gr

Fortza Italia!!

Ακόμη έναν λόγο για να υποστηρίξετε την Ιταλία, αν δεν συμπαθείτε την ομάδα της Αγγλίας, σας δίνει η Μαρίκα Φρούσκιο που είναι… φόλα οπαδός των «ατζούρι» και τους υποστηρίζει κάτι παραπάνω από… θερμά.

Fortza Italia!
Ιταλία και μόνο Ιταλία δηλώνει η Μαρίκα Φρούσκιο, όταν κάποιος την ρωτήσει για την ομάδα που υποστηρίζει από την πατρίδα της.

Το μελαχρινό μοντέλο και… πανελίστρια αναμένεται να ανεβάσει κατακόρυφα τη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που βγάζει ιδιαίτερα αποκαλυπτικές φωτογραφίες με το εθνόσημο στο στήθος.

Η Μαρίκα έγινε ιδιαίτερη γνωστή στην πατρίδα της, όταν είχε πει τη γνώμη της για ένα παιχνίδι της Νάπολι, και επιστράτευσε έναν άκρως αποκαλυπτικό τρόπο.

Δείτε φωτογραφίες της

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Κολομβία-Ελλάδα: Επίθεση εναντίον άμυνας!!

Οι Κολομβιανοί σουτάρουν, αλλά εμείς ξέρουμε να αμυνόμαστε. Αυτό είναι το συμπέρασμα όποιου παρατηρήσει τα στατιστικά στοιχεία για τον αποψινό αγώνα της Εθνικής με την Κολομβία στο Μπέλο Οριζόντε.

Κολομβία-Ελλάδα: Επίθεση εναντίον άμυνας
Μπορεί η Κολομβία να μην έχει στη διάθεσή της τον Ρανταμέλ Φαλκάο, όμως κατά τη διάρκεια της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία ήταν η ομάδα με τα περισσότερα σουτ στην αντίπαλη εστία από τη ζώνη της Λατινικής Αμερικής.

Από την πλευρά της, η Εθνική Ελλάδας μπορεί υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι έχει την καλύτερη ευρωπαϊκή άμυνα, κάτι που από μόνο του καθιστά το δυνατό όπλο της «γαλανόλευκης» για το αποψινό ματς.

Το sport-fm.gr σάς παρουσιάζει αναλυτικά τα στατιστικά που αφορούν τις δύο αντιπάλους

*** Η Ελλάδα έχει χάσει τα πέντε από τα έξι παιχνίδια που έχει δώσει σε Μουντιάλ, έχοντας κερδίσει ένα κόντρα στη Νιγηρία στις 17 Ιουνίου 2010.

*** Με ποσοστό 83,3% η «γαλανόλευκη» έχει το δεύτερο χειρότερο μ.ο. στην ιστορία της διοργάνωσης, ύστερα από το Ελ Σαλβαδόρ που έχει χάσει και τους έξι αγώνες που έχει δώσει σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

*** Από το 1966 και μετά, η Κολομβία έχει κατά μέσο όρο την μεγαλύτερη κατοχή μπάλας, τις περισσότερες επαφές με τη μπάλα ανά αγώνα (794) και τις περισσότερες επιτυχημένες πάσες (85% - ανά λεπτό σε 10 αγώνες) στο Μουντιάλ.

*** Η Ελλάδα έχει αποτύχει να σκοράρει στα πέντε από τα έξι παιχνίδια της στο τουρνουά, με τους Βασίλης Τοροσίδη και Δημήτρη Σαλπιγγίδη να έχουν πετύχει τα δύο κόντρα στη μοναδική νίκη επί της Νιγηρίας.

*** Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, έχει μόλις τρεις ήττες σε 26 επίσημα παιχνίδια από την ημέρα που ανέλαβε την Εθνική (17 νίκες, 6 ισοπαλίες).

*** Η Κολομβία είχε τα περισσότερα σουτ στην εστία από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Λατινικής Αμερικής στην προκριματική φάσης της διοργάνωσης (99).

*** Η Ελλάδα έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα προκριματικά με περισσότερα παιχνίδια (8) από οποιαδήποτε άλλη από τις Ευρωπαϊκές ομάδες που συμμετέχουν στο Μουντιάλ.

*** Η μία και μοναδική ήττα της Ελλάδας από την Κολομβία ήταν στο δρόμο για το Μουντιάλ των ΗΠΑ, όταν είχε ηττηθεί με σκορ 2-0, και από τότε δεν έχουν παίξει ξανά. Πηγή: sport-fm.gr