Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

«Να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας»

Πίστη στις δυνατότητες τους πρέπει να δείξουν οι παίκτες της Εθνικής από την αρχή κόντρα στην Κολομβία, όπως επισήμανε ο Γ. Καραγκούνης, με τον Γ. Σαμαρά να τονίζει ότι είναι οικογενειακό το κλίμα.

«Να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας»
Δυναμικά πρέπει να μπει η Ελλάδα στο πρώτο της παιχνίδι στο Μουντιάλ κόντρα στην Κολομβία, σύμφωνα με τον Γιώργο Καραγκούνη. Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος τόνισε πως ατού μας ήταν και παραμένει το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Από την πλευρά του ο Γιώργος Σαμαράς τόνισε πως έχει παρατραβήξει η κουβέντα γύρω από το επεισόδιο Μανιάτη-Κατσουράνη στο ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού.

Αρχικά, ζητήθηκε από τον «Κάρα» να κάνει μια σύγκριση με το Euro 2004, στο οποίο επίσης είχε πάρει μέρος. «Το Euro ήταν 10 χρόνια πριν. Έχουν αλλάξει πολλά στην Ελλάδα. Είμαστε μόνο δύο παίκτες στην ομάδα. Εκείνη η επιτυχία μας γέμισε αυτοπεποίθηση, όπως και οι επιτυχίες που ακολούθησαν με συνεχόμενες παρουσίες σε τελικές φάσεις. Στο προηγούμενο Euro περάσαμε στις 8 καλύτερες ομάδες», ανέφερε και για το γεγονός ότι αυτό είναι το τελευταίο μεγάλο τουρνουά για τον ίδιο: «Δεν αλλάζει κάτι στο ότι θα είναι η τελευταία μου διοργάνωση. Σκέφτομαι τα παιχνίδια ξεχωριστά πάντα. Το μυαλό μου είναι στο παιχνίδι. Εύχομαι μόνο να μην είναι το τελευταίο μου παιχνίδι στην Φορταλέζα. Σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο».

Ο Γιώργος Σαμαράς σχολίασε για τη φιλοσοφία της ομάδας στο Μουντιάλ. «Δεν αλλάζει κάτι... Θα είχαμε τον ίδιο τρόπο σκέψης και παιχνιδιού με αυτόν που είχαμε πριν έρθουμε στη Βραζιλία. Όλα τα παιδιά έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση και ελπίζω για το καλύτερο», σχολίασε.

Οι δύο παίκτες της Εθνικής μίλησαν για την απουσία του Φαλκάο.

Σαμαράς: «Δεν θα ήταν ωραίο να μιλήσω για μια απουσία της Κολομβίας. Ο Φαλκάο είναι πολύτιμος, αλλά εμείς έχουμε τον ίδιο στόχο και τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού».

Καραγκούνης: «Εγώ θέλω σε αυτή τη διοργάνωση να είναι παρόντες όλοι οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Ο Φαλκάο είναι τεράστιος παίκτης και είναι κρίμα που δεν βρίσκεται εδώ. Υποκλίνομαι στη νοοτροπία που είχε όλο αυτό τον καιρό. Έκανε τα πάντα για να είναι εδώ. Χάνει αίγλη το τουρνουά».

Ένα από τα θέματα που συζητιούνται έντονα είναι το κλίμα λόγω Μαναιάτη-Κατσουράνη.

Καραγκούνης:
«Έχουμε δείξει όλο αυτό το διάστημα ότι το ατού μας είναι το συγκεκριμένο. Είμαστε μια ομάδα εντός και εκτός γηπέδου. Και στις χαρές και στις λύπες είμαστε μαζί, τα ζούμε όλα με έντονο τρόπο. Δεν έχει αλλάξει κάτι, είμαστε καλά με οικογενειακό κλίμα. Και όσοι παίξουν και όσοι είναι στον πάγκο θα είναι έτοιμοι. Πρέπει να μπούμε μέσα με εμπιστοσύνη. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να έχουμε εμπιστοσύνη σε εμάς και στους εαυτούς μας. Εγώ πιστεύω ότι αύριο ο Σαμαράς θα σκοράρει. Πρέπει να πιστέψουμε σε εμάς. Τους αντιπάλους τους ξέρουμε. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη».

Σαμαράς:
«Έχει παρατραβήξει το θέμα. Ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρξει. Δεν υπάρχουν αρνητικά πράγματα ή πρόσωπα στην Εθνική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: