Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Καλώς τες!!

Μπορεί κανείς να φανταστεί το Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς αυτές; Σίγουρα όχι! Αγγλία και Ιταλία (01:00 τα μεσάνυχτα-ΝΕΡΙΤ) ρίχνονται απόψε στην μάχη, δίνοντας το δικό τους χρώμα στην κορυφαία διοργάνωση!

Καλώς τες!
Αν η παρουσία τους στην προηγούμενη διοργάνωση είναι η βάση, τότε ο μίνιμουμ στόχος που έχουν να εκπληρώσουν Αγγλοι και Ιταλοί είναι να ξεπεράσουν (τον μέτριο έως κακό) εαυτό που έδειξαν στο προηγούμενο τουρνουά.

Η Αγγλία αποκλείστηκε από μια ασυγκράτητη Γερμανία με το βαρύ 4-1 στους "16", ενώ η Ιταλία ήταν η δυσάρεστη έκπληξη αφού τερμάτισε τελευταία στον όμιλό της.

Από το 2010 έχουν αλλάξει πολλά και για τις δύο ομάδες που εμφανίζονται αρκετά ανανεωμένες και κληρώθηκαν στον 4ο όμιλο μαζί με την Ουρουγουάη και την Κόστα Ρίκα.

Απόψε αναμετρώνται για 25η φορά στην ιστορία τους. Σε επίπεδο προϊστορίας λοιπόν η Ιταλία μετράει εννιά νίκες, η Αγγλία οκτώ, ενώ επτά ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Τελευταία φορά που συναντήθηκαν σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν στον μικρό τελικό του 1990, με την Ιταλία να επικρατεί με σκορ 2-1.

Η πιο πρόσφατη κόντρα τους σε μεγάλη διοργάνωση ήταν στο Euro 2012 (0-0 η κανονική διάρκεια, 4-2 στην διαδικασία των πέναλτι για τους Ιταλούς), με highlight την αξέχαστη εμφάνιση του Αντρέα Πίρλο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι για σήμερα, ο Ρόι Χότζον δεν υπολογίζει στον Άλεξ Οξλεϊντ Τσάμπερλεϊν, ενώ αμφίβολος είναι ο Ντάνι Γουέλμπεκ, ο οποίος έχασε αρκετές προπονήσεις. Στην Ιταλία ο Τσέζαρε Πραντέλι θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ματία Ντε Σίλιο.

Πιθανές συνθέσεις:



Αγγλία (4-2-1-3): Χαρτ, Τζόνσον, Κέιχιλ, Τζαγκέλκα, Μπέινς, Τζέραρντ, Χέντερσον, Στέρλινγκ, Λαλάνα, Στάριτζ, Ρούνεϊ.

Ιταλία (4-4-2): Μπουφόν, Αμπάτε, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι, Καντρέβα, Πίρλο, Μαρκίσιο, Μπαλοτέλι, Κασάνο.

Διαιτητής: Μπγιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)
Γήπεδο: Αρένα Αμαζόνια (Μανάους)

Info:



*Οι 22 από τους 23 παίκτης της εθνικής Αγγλίας αγωνίζονται στην Premier League. 20/23 το αντίστοιχο νούμερο για την Ιταλία στη Serie A.

* Με την πιο νεανική αποστολή από το 1958 (!) κατάρτισε την τελική 23άδα των «τριών λιονταριών» ο Ρόι Χότζον.

* Μέσα σε αυτούς ο Λουκ Σο, ο οποίος θα γίνει ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής που συμμετέχει σε τελική φάση Παγκοσμίου
Κυπέλλου.

* Η Ιταλία γεύτηκε για τελευταία φορά τη χαρά της νίκης …τον Σεπτέμβριο του 2013!

* Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν συμπληρώνει 141 συμμετοχές, στην 4η συμμετοχή του σε Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω από τα γκολπόστ της «σκουάντρα ατζούρα». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: