Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ποιος έκανε την πρώτη μετάδοση αγώνα;

Τι λες τώρα! Ποιος έκανε την πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα στη χώρα μας πριν από πολλά, πολλά χρόνια; Η απίστευτη απάντηση στη "Σκυλίσια Μέρα"!
Ήταν 26 Ιανουαρίου 1951 όταν ο Νίκος Φώσκολος έκανε την πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση αγώνα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.
Ο Νίκος Φώσκολος, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, ήταν συγγραφέας, μυθιστοριογράφος, σεναριογράφος και κριτικός του ραδιοφώνου και του θεάτρου, αλλά και σκηνοθέτης του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.
Στα τέλη της δεκαετίας του ΄50 θα γράψει το πρώτο του σενάριο για τον κινηματογράφο ("Η Κρυστάλλω") και έπειτα την τηλεοπτική σειρά "Άγνωστος Πόλεμος".
Φυσικά οι νεότεροι τον θυμούνται περισσότερο από τη "Λάμψη" που κράτησε 14 χρόνια, ενώ αμέσως μετά έκανε το "Καλημέρα Ζωή" για 13 συναπτά έτη.
Όσον αφορά τις μεταδόσεις; Πολλά χρόνια νωρίτερα από την Ελλάδα, όμως πάλι Ιανουάριο και συγκεκριμένα το 1927, είχε γίνει, διεθνώς αυτή τη φορά, η πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση αγώνα ποδοσφαίρου (Άρσεναλ Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-1) από το BBC

Πηγή: sportdog.gr

Δύσκολη νίκη εν όψει ΟΑΚΑ για «Μπάρτσα», καθάρισε Μάλαγα η Ρεάλ!!

Η Μπαρτσελόνα πέρασε δύσκολα από τη Σεβίλλη με 62-57 στο τελευταίο της ματς πριν από αυτό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Δύσκολη νίκη εν όψει ΟΑΚΑ για «Μπάρτσα», καθάρισε Μάλαγα η Ρεάλ
Συνεχίζει το νικηφόρο σερί της η Μπαρτσελόνα. Για τη 17η αγωνιστική, τελευταία του πρώτου γύρου στην ACB, επικράτησε 62-57 της Καχασόλ στη Σεβίλλη κι έφτασε τις δώδεκα νίκες παραμένοντας στην τρίτη θέση.

Ο Άλεξ Αμπρίνες με 17 και ο Άντε Τόμιτς με 12 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ της προσεχούς αντιπάλου του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, ενώ ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο προφυλάχθηκε και ο Κώστας Παπανικολάου σε 26:31 είχε 3 πόντους (1/2 βολές, 1/1 δίποντο, 0/3 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης συνέτριψε 88-67 την Ουνικάχα, προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, με τον Σέρχιο Γιουλ να έχει 23 πόντους με 6/8 τρίποντα, τους Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Νίκολα Μίροτιτς να προσθέτουν από 13 πόντους, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης σε 23:24 είχε 7 πόντους (2/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 τάπα. Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και ο Βλάντιμιρ Στίματς είχαν από 10 πόντους για την ομάδα της Μάλαγα.

Παρά τους 33 πόντους του Άλεξ Μουμπρού η Μπιλμπάο, αντίπαλος του Πανιωνίου στο Eurocup, έχασε με 89-81 από την Ομπραντόιρο. Καλή εμφάνιση έκανε για τους νικητές ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ο οποίος σε 19:52 είχε 8 πόντους (1/1 δίποντο, 2/3 τρίποντα), 5 ασίστ και 1 κλέψιμο.

H Mανρέσα πέρασε με 83-78 από την έδρα της Κανάριας με τον Χάρη Γιαννόπουλο να έχει σημαντική συμβολή έχοντας 12 πόντους (3/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα σε 24:12.

Αναλυτικά η 17η αγωνιστική:

Παρασκευή 24/1

Γκραν Κανάρια-Βαγιαδολίδ 89-60

Σάββατο 25/1

Σαραγόσα-Μούρθια 103-67
Βαλένθια-Μπανταλόνα 85-69

Κυριακή 26/1

Καχασόλ-Μπαρτσελόνα 57-62
Ομπραντόιρο-Μπιλμπάο 89-81
Ρεάλ Μαδρίτης-Ουνικάχα Μάλαγα 88-67
Κανάριας-Μανρέσα 78-83
Φουενλαμπράδα-Λαμποράλ Κούτσα 19:00
Εστουντιάντες-Λαγκούν Άρο 19:30

Δείτε τη βαθμολογία της ACBΠηγή: sport-fm.gr

Ο Βάις με τους… Άραβες!!

Ο Βλάντιμιρ Βάις παρουσιάστηκε από τη Λεχβίγια, αφότου υπέγραψε συμβόλαιο 4,5 ετών, ενώ πόζαρε με τους Άραβες ιδιοκτήτες της ομάδας και αποκάλυψε γιατί αποδέχτηκε την πρόταση που του έγινε.

Ο Βάις με τους… Άραβες
Με κάθε επισημότητα παρουσιάστηκε ο Βλάντιμιρ Βάις από τη Λεχβίγια. Ο Σλοβάκος εξτρέμ, όπως αποκαλύφθηκε, βρισκόταν στο Κατάρ από το Σάββατο και η μετακίνησή του από τον Ολυμπιακό στην αραβική ομάδα ολοκληρώθηκε και τυπικά την Κυριακή, με τον παίκτη να υπογράφει για 4,5 χρόνια.

inner

«Δέχτηκα μια πρόταση μέσω του μάνατζέρ μου και Ματζίντ Μπουγκέρα, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες και στη Ρέιντζερς πριν δύο χρόνια, έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να με πείσει για να υπογράψω λέγοντάς μου πόσο μεγάλη πρόοδο έχει κάνει το ποδόσφαιρο στο Κατάρ και πόσο καλή ομάδα είναι Λεχβίγια», δήλωσε ο 24χρονος άσος.

inner

«Η Λεχβίγια είναι ομάδα με μεγάλες βλέψεις και θα κάνω ό,τι μπορώ για να τη βοηθήσω να κατακτήσει τον τίτλο και να προχωρήσει στο Ασιατικό Champions League», πρόσθεσε ο Βάις. Πηγή: sport-fm.gr

Παπαδόπουλος: «Χαρακίρι εμείς, αλλά και ντροπή για τη διαιτησία»

Ο Σούλης Παπαδόπουλος παραδέχτηκε πως ο Άρης «αυτοκτόνησε» απέναντι στον Λεβαδειακό, αλλά εξέφρασε σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία.

Παπαδόπουλος: «Χαρακίρι εμείς, αλλά και ντροπή για τη διαιτησία»
Απογοητευμένος, αλλά και εκνευρισμένος με τη διαιτησία ήταν ο Σούλης Παπαδόπουλος μετά την ήττα του Άρη με 4-3 από τον Λεβαδειακό, σε ένα ματς που η ομάδα του προηγήθηκε με 3-1.

«Όταν προηγείσαι 0-2 στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου και παρότι με 10 παίκτες κάνεις το 1-3 προς το τέλος, είσαι άξιος της τύχης σου όταν χάνεις. Δεν μπορείς να πεις τίποτα. Σίγουρα δεν μπορείς να πεις αλλά αυτά δεν γίνονται . Και τα τρία γκολ που βάλαμε ήταν για σεμινάριο. Μας βγαίνει η ψυχή για να μπορέσουμε να βγάλουμε τέτοιες φάσεις. Πιστεύω ότι θα κάναμε μεγάλη νίκη που θα έδινε ώθηση σε όλους, στην διοίκησης στους παίκτες και πάνω απ΄ όλα στον κόσμο. Άδικο αυτό που έγινε. Δεν μπορώ να πω για την διαιτησία όταν είμαστε μπροστά με 1-3 αλλά έλεος, ντροπή. Και το πρώτο και το δεύτερο γκολ είναι άκυρα. Εδώ μου είπε ο διαιτητής αν δεν τον βγάλεις τον Αγκάνθο θα τον αποβάλω. Αλλά ξανά λέω μπορούσαμε να τους κερδίσουμε όλους. Ακόμη και με δέκα κάναμε το 1-3. Θα τους κερδίζαμε όλους σήμερα. Αλλά δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Πάω να τους βάλω χέρι στα αποδυτήρια για τα γκολ που δεχτήκαμε στο τέλος και με διώξανε. Ακόμη και στον Ηρακλή είναι αγκωνιά στο τέλος και αποβολή. Και μετά ο παίκτης που ήταν να βγει μας έβαλε το γκολ. Κάναμε χαρακίρι, φταίμε εμείς αλλά έγιναν απίστευτα πράγματα», τόνισε ο τεχνικός του Άρη.

Όσο για το αν η ομάδα του μπορεί να βγει από την πολύ δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται και να σωθεί, είπε: «Μόνο με τη δουλειά θα βελτιωνόμαστε. Να σηκώσω τα χέρια ψηλά δεν μπορώ. Πρώτη φορά μου λένε βγάλε ένα παίκτη έξω γιατί θα τον βγάλω έξω. Ελπίδα ήταν οι τρεις βαθμοί σήμερα. Κάθε μέρα θα βελτιώνεται η ομάδα όμως οι τρεις σημερινοί βαθμοί, ακόμη και ο ένας θα ήταν η σωτηρία του Άρη. Ελάτε στη θέση την δικιά μου, ένας προπονητής τι να πει; Μου είπε θα με γράψει και θα τιμωρηθώ αν συνεχίσω να μιλάω. Μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδος και βλέπετε πώς την φέρονται. Για 4-5 γκολ ήταν το σημερινό ματς να βάλουμε. Αλλά δεν μπορείς να πεις τίποτα, βάλανε γκολ από καραμπόλες, από οφσάιντ, από ανάποδες αποφάσεις…. Εμείς φταίμε. Άλλοι γίνονται μάγκες που δεν αξίζουν και άλλοι δεν γίνονται στην Ελλάδα. Στη Ελλάδα τα έχουμε μπερδέψει τα πράγματα».

«Κόλαση-παράδεισος» σε 11 λεπτά!!

Σε ένα απίστευτο σε εξέλιξη ματς στο οποίο ο Άρης προηγείτο με 3-1 μέχρι το 82’ ο γηπεδούχος Λεβαδειακός επικράτησε με 4-3, ενώ οι "κίτρινοι" έπαιζαν με δέκα από το 77ο λεπτό.

«Κόλαση-παράδεισος» σε 11 λεπτά
Παρότι ο Άρης ήταν μπροστά στο σκορ οκτώ λεπτά πριν τη λήξη του ματς με τον Λεβαδειακό, έφυγε χωρίς βαθμό από το ματς με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν μέσα σε 11 λεπτά τρία γκολ και να παίρνουν τη νίκη με 4-3, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Superleague.

Δύο γκολ για τον Λεβαδειακό ο Κώτσιος (64’, 86’) και από ένα ο Ιντζίδης (84’) και ο «χρυσός» σκόρερ Βαρέλα (90+5’). Για τους γηπεδούχους σκόραρε δις ο Μπακασέτας (30’, 48’) στην πρώτη του εμφάνιση με τους «κίτρινους» και ο Μανιάς (82’).

Στην τελευταία θέση με 12 πόντους η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου, που μετράει δύο νίκες, έξι ισοπαλίες και 13 ήττες, ενώ οι Βοιωτοί έχουν 23 πόντους.

Το ματς



Το πρώτο ημίχρονο χωρίστηκε αγωνιστικά σε δύο μέρη. Το πρώτο ήταν από την αρχή του ματς μέχρι το 30ο λεπτό, όπου υπερείχε ο Λεβαδειακός, με τον Άρη να δυσκολεύεται να κρατήσει μπάλα και τους γηπεδούχους να χάνουν ευκαιρίες. Οι δύο πιο σημαντικές είχαν εκφραστή τον Εμάνουελ Κονέ.

Όμως, το γκολ του Μπακασέτα, διαφοροποίησε πολύ την εικόνα των δύο ομάδων στο τελευταίο τέταρτο, με τους Θεσσαλονικείς να διαφυλάσσουν εύκολα το υπέρ τους σκορ, ενώ η απόδοση των Βοιωτών έπεσε κατακόρυφα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός μπήκε και πάλι πιο δυνατά στο ματς, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 47’ με τον Καπό, αλλά στην επόμενη φάση δέχθηκε γκολ και πάλι από τον Μπακασέτα. Από εκεί και πέρα ο Άρης προσπάθησε να διατηρήσει απλά το υπέρ του σκορ, με τον Κώτσιο να μειώνει στο 64ο λεπτό. Στο 77’ άλλαξαν οι ισορροπίες με τον Μπουγαίδη να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ είχε δει την πρώτη στο 13ο λεπτό.

Αυτό ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να υποχωρήσουν στην άμυνα τους, όμως κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο γκολ, δείχνοντας ότι καθάρισαν το ματς με αυτόν τον τρόπο. Ο Ιντζίδης μείωσε στο 84’ σε 3-2 και από εκεί και πέρα ο Άρης κατέρρευσε με την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου να πετυχαίνει άλλα δύο γκολ, το ένα στο 86’ ύστερα από τραγική έξοδο του Γουναρίδη και το άλλο στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Δείτε τις φάσεις και τα γκολ τις αναμετρήσης:







Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Πρζιρόβσκι, Λυκογιάννης, Γεωργίου (80’ Γιάντσης), Κώτσιος, Μουλόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Πετράτσι (80’ Βαρέλα), Κονέ, Ορτέγκα, Ροζέριο (74’ Ιντζίδης) και Καπό

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Μάγκας, Σκέμπης και Κάπος

Άρης (Παπαδόπουλος): Γουναρίδης, Τσουμάνης, Μπουγαίδης, Γιαννίτσης, Βλάχος, Οικονομόπουλος, Καμινιώτης , Σουνάς (70’ Ηρακλής), Μπακασέτας (80’ Κύργιας), Μανιάς και Αγκάνθο(46’ Τάτος)

Στον πάγκο: Πουλίδο, Αγγελούδης , Γκελής, Καραγκούνης, Κουσίδης, Παπαδόπουλος.Πηγή: sport-fm.gr

Έφυγε ο Βάις!!

Παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελεί ο Βλάντιμιρ Βάις! Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός παραχωρήθηκε στην Λεχβίγια του Κατάρ.

Έφυγε ο Βάις!
Τελικά υπήρχε και… φωτιά!

Η έντονη φημολογία που είχε αναπτυχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα επαληθεύτηκε. Ο Βλάντιμιρ Βάις αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό, κάτι που ανακοίνωσαν επίσημα οι ερυθρόλευκοι.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την παραχώρηση του Βλάντιμιρ Βάις στην Lekhwiya SC», αναφέρει η ιστοσελίδα της Πειραϊκής ομάδας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες από την μεταγραφή του νεαρού μεσοεπιθετικού. Πάντως, πρέπει να επισημανθεί ότι ένα μέρος των δικαιωμάτων του παίκτη ανήκουν στον μάνατζέρ του Μίνο Ραϊόλα.

Ο Βλάντιμιρ Βάις είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι από τους ερυθρόλευκους ως ελεύθερος από την ιταλική, Πεσκάρα. Αγωνίστηκε με τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδος για 24 παιχνίδια στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν έχοντας σκοράρει έξι φορές.

Μάλιστα, την αποχώρησή του την είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Βάις μέσω του προφίλ που διατηρεί στο twitter, με "τιτίβισμα" στο οποίο ευχόταν καλή τύχη στην παλιά του ομάδα τον Ολυμπιακό.Πηγή: sport-fm.gr

Ντομίνγκες: «Να σπάσουμε όλα τα ρεκόρ»

Την επιθυμία ο Ολυμπιακός να γράψει ιστορία τη φετινή σεζόν εξέφρασε ο Τσόρι Ντομίνγκες, μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα και σχολίασε τα επικείμενα ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ντομίνγκες: «Να σπάσουμε όλα τα ρεκόρ»
Την επιθυμία ο Ολυμπιακός να γράψει ιστορία τη φετινή σεζόν εξέφρασε ο Τσόρι Ντομίνγκες, μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα και σχολίασε τα επικείμενα ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός στην εφημερίδα «Real News»

Για τα ρεκόρ που κυνηγάει ο Ολυμπιακός επί ελληνικού εδάφους:

«Είναι σημαντικό για όλους μας και για τον σύλλογο να γράψουμε ξανά ιστορία. Θέλουμε να σπάσουμε όλα τα ρεκόρ που κυνηγάμε και να προσπαθούμε κάθε φορά να είμαστε πολύ καλοί σε όλες τις γραμμές. Είναι ένας μεγάλος στόχος για μένα προσωπικά, για τους συμπαίκτες μου και για τον σύλλογο»

Για τα παιχνίδια με τη Μάντσεστερ:

«Δεν μπορούμε να μη σκεφτόμαστε τα ματς με τη Μάντσεστερ και να έχουμε το νου μας σ' αυτά που μεσολαβούν. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι προηγείται το πρωτάθλημα. Βεβαίως όλοι γνωρίζουν ότι τα ματς με τη Γιουνάιτεντ είναι ξεχωριστά. Θέλουμε να παίξουμε καλά, γιατί υπάρχουν πολλά κίνητρα και προσδοκίες. Έχουμε πιθανότητες πρόκρισης. Θέλουμε όμως να τα δώσουμε όλα στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο και την κατάλληλη στιγμή να δούμε τη Μάντσεστερ».

Για την προσωπική του απόδοση:

«Πιστεύω πως πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Η προπόνηση και η σκληρή δουλειά σε κάνουν καλύτερο. Στόχος μου είναι να βοηθάω την ομάδα, να ικανοποιώ τον κόσμο και τον σύλλογο».

Για τους επιθετικούς της ομάδας:

«Η ομάδα έχει πολλούς παίκτες με ποιότητα κι εμπειρία. Μέρα με τη μέρα γινόμαστε όλοι καλύτεροι μέσω του συναγωνισμού. Ο Σαβιόλα κι ο Μήτρογλου είναι σπουδαίοι επιθετικοί. Υπάρχουν όμως κι ο Ολαϊτάν κι ο Σέποβιτς. Είναι ωραίο να παίζω με τέτοιους επιθετικούς».

Μία σύγκριση του αγώνα με τους Αγγλους και αυτού της Ζενίτ απέναντι στη Μπάγερν (4-0) που είχε αγωνιστεί:

«Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν αδύνατα. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Είμαστε πολύ καλή ομάδα και σε πολύ καλή φόρμα. Ήταν σημαντικά εκείνα τα ματς για μένα. Σε λίγο καιρό θα παίξουμε με μία ιστορική ομάδα κι έχουμε τις δικές μας πιθανότητες να προκριθούμε».

Για το τέλος της καριέρας του:

«Είναι αλήθεια ότι μου πάνε τα ερυθρόλευκα. Με τη Ράγιο πέρυσι είχαμε ιστορική χρονιά. Είμαι ευτυχισμένος πραγματικά στον Ολυμπιακό. Είναι δύσκολο όμως να πω από τώρα αν θα τερματίσω την καριέρα μου στη ομάδα. Δεν σκέφτομαι από τώρα το φινάλε».

Βασιλακάκης: «Παίζουμε με την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας»

Τις δυσκολίες που θα συναντήσει σήμερα η Skoda Ξάνθη στο σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό παραδέχθηκε ο Θοδωρής Βασιλακάκης.

Βασιλακάκης: «Παίζουμε με την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας»
Μόνο κέρδη μπορεί να αποκομίσει η Skoda Ξάνθη από το σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Θοδωρής Βασιλακάκης.

Ο 25χρονος «κόφτης» τόνισε πως:

«Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και ελπίζω να είμαστε αντάξιοι της δυναμικής του αντιπάλου και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασιλακάκης στο Novasports

Για το σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στα Πηγάδια

«Όλοι ξέρουμε ότι παίζουμε με την καλύτερη ομάδα των τελευταίων ετών στην Ελλάδα. Ο βαθμός δυσκολίας είναι ο μέγιστος. Δεν νομίζω να υπάρχει πιο δύσκολος αντίπαλος αυτή τη στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και ελπίζω να είμαστε αντάξιοι της δυναμικής του αντιπάλου και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Το θέμα είναι να είμαστε σοβαροί σε κάθε παιχνίδι και ότι και να γίνει είτε ατυχίες είτε διαιτητικά σφάλματα κάποια στιγμή θα σου δοθεί αυτό που πρέπει».

Για το αν οι παίκτες της Ξάνθης θα παίξουν πιο απελευθερωμένα απέναντι στον Ολυμπιακό και χωρίς το άγχος της νίκης:

«Σου δίνει μια ελευθερία κινήσεων γιατί δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Αλλά δεν σου δίνει ελευθερία στο ότι άμα χάσεις δεν έγινε τίποτα. Έχεις πάρα πολλά να κερδίσεις από αυτό το παιχνίδι. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε ακόμη και αν χρειαστεί να παίξουμε αντιποδόσφαιρο. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι αλλά ελπίζουμε να πάνε όλα καλά».

Για το πώς περιμένουν τον Ολυμπιακό:

«Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός θα έχει κατά μεγάλο ποσοστό την πρωτοβουλία των κινήσεων. Νομίζω όμως ότι εμείς είμαστε πολύ καλοί στο να περιμένουμε τον αντίπαλο και αυτό θα κάνουμε. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί γιατί θα αντιμετωπίσουμε πολύ καλούς παίκτες».

Για το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν νίκη στα τελευταία τέσσερα ματς:

«Είμαστε μία ομάδα που έχει υψηλούς στόχους. Όταν δεν παίρνεις βαθμούς σίγουρα δεν είσαι ικανοποιημένος. Μπορούμε να κάνουμε πολύ καλύτερα παιχνίδι από αυτά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Κρατάμε τις εμφανίσεις αλλά πρέπει να παίρνουμε βαθμούς».

Για το ότι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο σκοράρισμα:

«Το καλό είναι ότι έχουμε καλή ποιότητα μπροστά. Σε κάθε παιχνίδι όμως παίζουν ρόλο τα πάντα. Καλό είναι ότι βρίσκουμε δίχτυα, αλλά καλό θα είναι να μην δεχόμαστε κιόλας. Γενικά είναι ομαδική δουλειά».

Για το αν τους αγχώνει η βαθμολογική τους θέση:

«Όχι. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και ξέρουμε γιατί είμαστε εκεί. Είναι η περίοδος που έχουμε τα δύσκολα παιχνίδια αλλά στη συνέχεια θα είναι λίγο πιο βατό το πρόγραμμα. Δεν αγχωνόμαστε καθόλου γιατί ξέρουμε ότι θα ανεβούμε κι άλλο στη βαθμολογία. Έχουμε πάρα πολλά παιχνίδια ακόμη και είμαστε πολύ αισιόδοξοι».

Για τη στήριξη του κόσμου:

«Χρειαζόμαστε ένα γήπεδο με παλμό. Είναι αβαντάζ για εμάς η παρουσία του κόσμου. Θα τον χρειαστούμε κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι».

Υπογράφει ο Μπρους!

Θετική άποψη για τις ικανότητες του Αλμπερτ Μπρους έχουν σχηματίσει στη Βέροια και σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών.

Υπογράφει ο Μπρους
Αρκετά καλά στοιχεία έχει δείξει ο Αλμπερτ Μπρους, ο οποίος περνάει από το… μικροσκόπιο του Ράκτο Ντόστανιτς.

Ο Γκανέζος αμυντικός μέσος έχει ικανοποιήσει με τις ικανότητες του τον Σέρβο προπονητή της Βέροιας και όλα δείχνουν πως σύντομα θα υπογράψει.

Ο 20χρονος παίκτης και κάποιοι άλλοι νεαροί ποδοσφαιριστές θα παίξουν την Τετάρτη σε φιλικό που θα γίνει στην Κατερίνη, κατά πάσα πιθανότητα κόντρα στον Πιερικό.

Την περασμένη σεζόν ο Μπρους αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Γκάνας για λογαριασμό της Ασάντε Κοτόκο, ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε δοκιμάστηκε από την αγγλική Σάντερλαντ, όμως η μεταγραφή δεν προχώρησε λόγω προβλήματος που υπήρξε με την άδεια εργασίας του παίκτη.

Στην ομάδα ακόμη δεν έχουν «εγκαταλείψει» την περίπτωση του Μπανγκουρά, αλλά «κοιτάνε» και άλλους φορ επειδή η υπόθεση έχει μείνει στάσιμη.Πηγή: sport-fm.gr

Ξεκαθαρίζει του Λαγού!

Μέσα στην ημέρα αναμένεται ο Τάσος Λαγός να δώσει την οριστική του απάντηση στην πρόταση που έχει δεχθεί από τον Παναθηναϊκό για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Ξεκαθαρίζει του Λαγού
Παράταση μέχρι σήμερα έχει πάρει ο Τάσος Λαγός από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για να αποφασίσει για το μέλλον του.

Πριν τη σημερινή προπόνηση, ο 22χρονος άσος ζήτησε να συναντηθεί με τον Νίκο Νταμπίζα για να μιλήσουν σχετικά με την πρόταση που έχει δεχθεί για την ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2017.

Στη συνάντηση που θα έχει ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» με τον νεαρό παίκτη θα φανεί αν ο Λαγός θα παραμείνει στην ομάδα και τα επόμενα χρόνια.

Εν τω μεταξύ, ο Γιάννης Αναστασίου έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξει άλλη προσθήκη στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο μετά την απόκτηση του Πέτριτς.

«Έχουμε ήδη ένα αρκετά μεγάλο ρόστερ, με την προσθήκη και των νέων παιδιών από την Ακαδημία, τα οποία μπαίνουν σταδιακά στην πρώτη ομάδα και ο στόχος μας είναι να βγάζουμε παιδιά από την Ακαδημία μας», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του 42χρονου προπονητή.

Έτσι δύσκολα θα «ενεργοποιηθεί» η συμφωνία με την Ίντερ για τον δανεισμό του Πάτρικ Όλσεν, ο οποίος επρόκειτο να έρθει στην ομάδα για τον επόμενο 1,5 χρόνο. Πηγή: sport-fm.gr

Με… φρέσκο αίμα για το σερί!

Συνέχεια στο εκτός έδρας αήττητο σερί του θέλει να δώσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει την Skoda στην Ξάνθη, όπου για τελευταία φορά είχε ηττηθεί σε αγώνα πρωταθλήματος.

Με… φρέσκο αίμα για το σερί
Στο γήπεδο που γνώρισε για τελευταία φορά την ήττα πριν από δύο χρόνια δοκιμάζεται σήμερα ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει την Skoda Ξάνθη (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Πειραιώτες έχουν ως στόχο να διευρύνουν το αήττητο σερί τους (30 ματς χωρίς ήττα) και να συνεχίσουν με νίκες (τέσσερις έχουν μέχρι στιγμής) μακριά από το «Καραϊσκάκη».

Αγώνες σαν το σημερινό κρύβουν «παγίδες», όμως ο Μίτσελ δεν δείχνει να φοβάται και αυτό φάνηκε στην ανακοίνωση της αποστολής που άφησε εκτός αποστολής τον Μήτρογλου, αλλά και τους Μασάντο, Παπάζογλου, και Βάις, ενώ για λόγους τακτικής ισχύει το ίδιο για τους Κάρολ, Σέποβιτς και Γιαννιώτη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Σιόβα που θα αργήσει να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους.

Όσον αφορά την ενδεκάδα, ο Ισπανός προπονητής σκοπεύει να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Τόρες, Παπαδόπουλο, Μανωλά και Χολέμπας. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Μανιάτης και Σάμαρης. Ο Κάμπελ και ο Φουστέρ θα παίξουν στα πλάγια και ο Ντομίνγκες θα είναι πίσω από τον Σαβιόλα. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Μπονγκ, Ιμπαγάσα, Εντινγκά, Ολαϊτάν, Πελέ και Σαλίνο.

Προϊστορία

Σε 24 αγώνες στην Ξάνθη για την Α' Εθνική, η θρακιώτικη ομάδα έχει επτά νίκες, ο Ολυμπιακός 15 και υπάρχουν και δύο ισοπαλίες. Οι «ερυθρόλευκοι» συμπλήρωσαν διετία αήττητοι από την ήττα... στα Πηγάδια (1-0 στις 22/1/2012).

Στα τελευταία πέντε ματς
Ημερομηνία Αγώνας Αποτελέσμα (Σκόρερ)


7/02/13 Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2 (29' Μασάδο, 68' Τζεμπούρ)
22/01/12 Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-0 (52' Βλαχοδήμος)
16/10/10 Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-3 (16' Ριέρα, 53' Τοροσίδης, 75' Φετφατζίδης)
05/12/09 Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-1 (31΄ Λεονάρντο)
14/09/08 Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-1 (71' Ντιόγο)
13/04/08 Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-4 (53' Λαμπριάκος - 31' Ζεβλάκοφ, 38', 49', 52' Τζόρτζεβιτς)

Η 11άδα του Ολυμπιακού!!

Διαβάστε ποιες είναι οι επιλογές του Μίτσελ για την 11άδα του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη.

Η 11άδα του Ολυμπιακού
Διαβάστε ποιες είναι οι επιλογές του Μίτσελ για την 11άδα του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη.

Ρομπέρτο, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Σαλίνο, Χολέβας, Σάμαρης, Μανιάτης, Φουστέρ, Κάμπελ, Ντομίνγκες, Ολαϊτάν.

Ο Ρομπέρτο -για άλλη μια φορά- θα είναι κάτω από την εστία των ερυθρολεύκων. Στο κέντρο της άμυνας οι Μανωλάς και Παπαδόπουλος με τους Σαλίνο και Χολέβα στα άκρα της. Ο Σάμαρης και ο Μανιάτης θα είναι τα ανασταλτικά χαφ. Μπροστά τους ο Ντομίνγκες.

Στο αριστερό άκρο ο Φουστέρ και στο δεξί ο Κάμπελ. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ολαϊτάν.

Θυμίζουμε ότι ο Μίτσελ έχει αφήσει εκτός αποστολής τον Μήτρογλου.
Πηγή: sport-fm.gr

Ανατροπή για Μίλαν, «κόλλησε» η Ίντερ! (video)

Με τέρματα των Μπαλοτέλι και Πατσίνι στα τελευταία τρία λεπτά, η Μίλαν πέρασε από τη Σαρδηνία, νικώντας 2-1 την Κάλιαρι. Χωρίς νίκη μέσα στο 2014 η συμπολίτισσα Ίντερ, 0-0 με την Κατάνια.

Ανατροπή για Μίλαν, «κόλλησε» η Ίντερ (video)
Για το τέλος κρατούσε το… καλό η Μίλαν. Η ομάδα του Κλάρενς Ζέεντορφ, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Κάλιαρι με το γκολ του Σο (28’), εντούτοις κατάφερε να περάσει αλώβητη από τη Σαρδηνία. Οι «ροσονέρι» πέτυχαν δύο γκολ με τους Μπαλοτέλι στο 87’ και Πατσίνι στο 89’, φτάνοντας στη νίκη. Μάλιστα, όσο περίεργο και αν φαίνεται, αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη τους, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Παράλληλα, βλέπουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, καθώς μείωσαν στους πέντε βαθμούς τη διαφορά από τις θέσεις, που οδηγούν στην Ευρώπη.

Η συμπολίτισσα Ίντερ, πάλι, δεν έχει πανηγυρίσει ούτε μια νίκη μέσα στο 2014. Οι «νερατζούρι» παραχώρησαν ισοπαλία χωρίς τέρματα στην Κατάνια, φτάνοντας τα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς τρίποντο, συν ένα στο κύπελλο, όπου αποκλείστηκαν.

Από εκεί και πέρα, ντεμπούτο με το δεξί στον πάγκο της Λιβόρνο έκανε ο Μίμο Ντι Κάρλο, που είδε την ομάδα του να κερδίζει 3-1 τη Σασουόλο στο ντέρμπι ουραγών και να παίρνει βαθιά βαθμολογική ανάσα. Σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια για παραμονή πήρε και η Μπολόνια, η οποία με πέναλτι του Ντιαμάντι στις καθυστερήσεις, πήρε ισοπαλία 1-1 στην έδρα της Σαμπντόρια.



Cagliari 1-2 AC Milan - All Goals από Goals-Arena

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής

Σάββατο, 25/1

Νάπολι-Κιέβο 1-1
(88’ Αλμπιόλ - 18’ Σάρντο)

Λάτσιο-Γιουβέντους 1-1
(27’ πεν. Καντρέβα - 60’ Γιορέντε)

Κυριακή, 26/1

Βερόνα-Ρόμα 1-3
(49’ Χάλφρεντσον-45+1 Λιάιτς, 60’ Ζερβίνιο, 82’ πεν. Τότι)

Τορίνο-Αταλάντα 1-0
(60’ πεν. Τσέρτσι)

Σαμπντόρια-Μπολόνια 1-1
(62’ Γκαμπιαντίνι – 90+1’ πεν. Ντιαμάντι)

Ίντερ-Κατάνια 0-0

Κάλιαρι-Μίλαν 1-2
(28’ Σο – 87’ Μπαλοτέλι, 89’ Πατσίνι)

Λιβόρνο-Σασουόλο 3-1
(5’ Γκρέκο, 11’ Παουλίνιο, 26’ Μπενάσι, 28’ πεν. Μπεράρντι)

Πάρμα-Ουντινέζε 1-0
(35’ Αμάουρι)

Φιορεντίνα-Τζένοα (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (22η)

Σάββατο, 1/2

Μπολόνια-Ουντινέζε (19:00)
Κάλιαρι-Φιορεντίνα (19:00)
Μίλαν-Τορίνο (21:45)

Κυριακή, 2/2 (16:00)

Τζένοα-Σαμπντόρια (13:30)
Αταλάντα-Νάπολι
Κατάνια-Λιβόρνο
Κιέβο-Λάτσιο
Ρόμα-Πάρμα
Σασουόλο-Βερόνα
Γιουβέντους-Ίντερ (21:45) Πηγή: sport-fm.gr

Πήρε φόρα η Λιόν!

Τρίτη σερί νίκη για τη Λιόν, που επικράτησε 3-0 της Εβιάν στο «Ζερλάν» για την 22η αγωνιστική με δύο γκολ του Λακαζέτ.

Πήρε φόρα η Λιόν
Την προσπάθειά της να πλησιάσει τις θέσεις της Ευρώπης συνεχίζει η Λιόν. Για την 22η αγωνιστική επικράτησε 3-0 της Εβιάν στο «Ζερλάν» και με το τρίτο συνεχές τρίποντο πλησίασε στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, αν κι ακόμη έχει αρκετό χρόνο να διανύσει.

Ο Μπαφετίμπι Γκομίς άνοιξε το σκορ στο 19’, η αποβολή του Τζόναθαν Μενσά με δεύτερη κίτρινη στο 41’ απλοποίησε τα πράγματα για τους γηπεδούχους και ο Αλεξάντρ Λακαζέτ στο 43’ και το 76’ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Αναλυτικά η 22η αγωνιστική

Παρασκευή (24/1)

Λιλ – Ρεν 1-1
(34' Καλού - 41' Ντουκουρέ)

Σάββατο (25/1)

Γκινγκάμπ – Παρί Σ.Ζ. 1-1
(84' Γιαταμπαρέ - 87' Άλεξ)

Αζαξιό-Σοσό 1-1
(8' Μπέντζαμιν - 90+2' Νογκουέρα)

Μονπελιέ- Νις 3-1
(31' Νιάνγκ, 54' Χίλτον, 81' Καμαρά - 69' Μποσέτι)
Ναντ- Ρεμς 0-0

Τουλούζ- Μπαστιά (Αναβλήθηκε)

Βαλενσιέν- Λοριάν 1-1
(52΄Πουγιόλ - 39' Κις αυτ.)

Κυριακή (26/1)

Λιόν- Εβιάν 3-0
(19’ Γκομίς, 43’, 76’ Λακαζέτ)

Μπορντό- Σεντ Ετιέν (18:00)
Μονακό- Μαρσέιγ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική(23η)

Παρασκευή (31/1)

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπορντό (21:30)

Σάββατο (1/2)
Λοριάν- Μονακό (17:30)
Μπαστιά-Γκινγκάμπ (21:00)
Εβιάν- Αζαξιό (21:00)
Ρεμς-Μονπελιέ (21:00)
Σεντ Ετιέν-Βαλενσιέν (21:00)
Σοσό-Ναντ (21:00)

Κυριακή (2/2)

Νις-Λιλ (15:00)
Ρεν-Λιόν (18:00)
Πηγή: sport-fm.gr

Το deal του αιώνα «ψάχνει» η Παρί..!!

Κανείς μας δεν φαντάζεται τον Λιονέλ Μέσι με άλλη φανέλα συλλόγου από αυτή της Μπαρτσελόνα, αλλά η Παρί Σεν Ζερμέν μοιάζει αποφασισμένη να προσπαθήσει…

Το deal του αιώνα «ψάχνει» η Παρί...
Οι πρωταθλητές Γαλλίας γνωρίζουν ότι οι πιθανότητες δεν είναι υπερ τους, αλλά φέρονται αποφασισμένοι να ξοδέψουν πολλά, τόσα ώστε να κάμψουν τις αντιστάσεις των Καταλανών, αλλά και τους Αργεντινού σταρ που φορά τη φανέλα της «Μπάρτσα» από τα 13 του χρόνια!

Σύμφωνα με την «L' Equipe» η Παρί Σεν Ζερμέν έχει ήδη ξεκινήσεις επαφές για να γνωστοποιήσει και να δείξει ότι είναι πραγματικό το ενδιαφέρον της. «Η υπόθεση είναι δύσκολη, αλλά η Παρί αποφάσισε αν δοκιμάσει την τύχη της και άρχισε ήδη τις επαφές για να φέρει τον Λιονέλ Μέσι στο Παρίσι την επόμενη σεζόν», αναφέρει η γαλλική εφημερίδα. Πηγή: sport-fm.gr

Πήρε το… δώρο ο Άγιαξ!

Σιγά μην άφηνε την ευκαιρία... Ο Άγιαξ νίκησε 1-0 εκτός έδρας τη Γκόου Αχέντ Ινγκλς και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στην Ολλανδία, μετά τη γκέλα της Φίτεσε.

Πήρε το… δώρο ο Άγιαξ
Το…δώρο της Φίτεσε εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Άγιαξ. Ο «Αίαντας» είδε την μέχρι πρότινος συγκάτοικό του στη βαθμολογία, να παραχωρεί απροσδόκητη ισοπαλία 1-1 στην ουραγό Ναϊμέγκεν και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Αν και δυσκολεύτηκε, εντούτοις ξεπέρασε το εμπόδιο της Γκόου Αχέντ Ιγκλς και με τέρμα του Σένε στο 74ο λεπτό, πήρε την εκτός έδρας νίκη με σκορ 1-0, έφτασε τις οχτώ συνεχόμενες και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία, μετά την ολοκλήρωση της 20ης αγωνιστικής.

Το παιχνίδι Γκρόνιγκεν-Τβέντε, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την ίδια ώρα, δεν έγινε ποτέ. Η αναμέτρηση αναβλήθηκε, καθώς ο αγωνιστικός χώρος ήταν καλυμένος με χιόνι και υπήρχε κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 24/1

Χέρακλες – Βάλβαϊκ 2-1
(41’Λίνσεν, 54’Ουθ – 67’ Σετ)

Σάββατο, 25/1

Ντεν Χάαγκ – Φέγενορντ 3-2
(36’ Μπεουγκέλντικ, 45+3’ Μπέκερ, 77’ Άλμπεργκ – 68’ Κλασιέ, 74’ Πελέ)

Μπρέντα – Τσβόλε 1-2
(19’ Σουκ – 51’ Φερνάντεζ, 75’ Σάιμακ)

Ρόντα – Ουτρέχτη 1-0
(34’ Χάπερτς)

Αϊντχόφεν – Άλκμααρ 1-0
(3' Βίλεμς)

Κυριακή, 26/1

Καμπούρ – Χέρενφεν 3-1
(4’ Μανού, 44’ Ογκμπέτσε, 69’ Λουκόκι – 85’ Φινμπόγκασον)

Φίτεσε – Ναϊμέγκεν 1-1
(30’ Μόρι – 71’ Χίγκντον)

Γκόου Αχέντ Ίγκλς – Άγιαξ 0-1
(74’ Σένε)

Γκρόνινγκεν – Τβέντε (Αναβλήθηκε)

Η επόμενη αγωνιστική (21η)

Παρασκευή, 31/1

Φέγενορντ – Φίτεσε (21:00)

Σάββατο, 1/2

Χέρενφεν – Άντο Ντεν Χάαγκ (19:45)
Τσβόλε – Ρόντα (20:45)
Χέρακλες – Μπρέντα (20:45)
Άλκμααρ – Γκρόνινγκεν (21:45)

Κυριακή, 2/2

Ουτρέχτη – Άγιαξ (13:30)
Τβέντε – Καμπούρ (15:30)
Ναϊμέγκεν – Γκόου Αχέντ Ίγκλς (15:30)
Βάλβαϊκ – Αϊντχόφεν (17:30)
Πηγή: sport-fm.gr

«Μπούκαραν» στην τετράδα!!

Χαμός για μία θέση στη 4άδα μετά τις γκέλες των Ηρακλή Ψαχνών και Καλλιθέας στο Νότιο όμιλο της Football League, με Επισκοπή και Παναιγιάλειο να κάνουν «ντου». Στη δεύτερη θέση ο Ηρακλής στον Βορρά.

«Μπούκαραν» στην τετράδα
Δυνατές μάχες αναμένονται για μια θέση στην τετράδα του πρώτου ομίλου της Football League, μετά την ολοκλήρωση των πρώτων ματς της 17ης αγωνιστικής.

Ο Πανηλειακός οδήγησε την Καλλιθέα στην δεύτερη σερί γκέλα της με 1-0 πέντε λεπτά πριν το τέλος του, στο ντεμπούτο του Νίκου Παντέλη στον πάγκο της ομάδας και την έριξε στην έκτη θέση της βαθμολογίας

Ο Ηρακλής Ψαχνών από την άλλη «κόλλησε» στο 0-0 με τον Αχαρναϊκό, συνεχίζοντας τις γκέλες μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής.

Τις βαθμολογικές απώλειες των ομάδων της τετράδας εκμεταλλεύτηκαν Επισκοπή και Παναιγιάλειος, που ισοβαθμούν πλέον στην τέταρτη θέση, ένα βαθμό πίσω απ’ τα Ψαχνά.

Οι Ρεθυμνιώτες «ξέσπασαν με 3-0 στην έδρα του Βύζαντα Μεγάρων, ενώ ο Παναιγιάλειος πήρε νίκη με σπουδαία ανατροπή επί του Αστέρα Μαγούλας με 2-1.

Στον δεύτερο όμιλο η Κέρκυρα επέστρεψε στις νίκες μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου, επικρατώντας με 2-0 της Δόξας Δράμας. Οι "Φαιάκες" παρέμειναν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του ομίλου με δέκα βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο.

Στη δεύτερη θέση πέρασε ο Ηρακλής. Ο Γηραιός επικράτησε 1-0 εκτός έδρας Αναγέννησης Γιαννιτσών και έτσι εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι η Νίκη Βόλου αγωνίζεται την Δευτέρα εκτός έδρας με αντίπαλο τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Κυριακή 26/1

Γλυφάδα-Φωστήρας 0-0

Αστέρας Μαγούλας-Παναιγιάλειος 1-2
(23’ Κανελλόπουλος – 60’ Μπούνας, 68’ Σκαρτσίλας)

Ηρακλής Ψαχνών-Αχαρναϊκός 0-0

Πανηλειακός-Καλλιθέα 1-0
(85’ Κυργιάκος)

Βύζας Μεγάρων-Επισκοπή 0-3
(6’ Δελήμπασης, 22’ Γιακουμάκης, 55’ Δρακάκης)

Ολυμπιακός Βόλου-Χανιά (18:00)

Δευτέρα 27/1 (16:00)
Παναχαϊκή-Φωκικός

Βόρειος όμιλος

Παρασκευή 24/1
Αναγέννηση Καρδίτσας-Τύρναβος 2005 0-0

Κυριακή 26/1 (15:00)

Αιγινιακός-Βατανιακός 3-0
(7’ Κουτσοσπύρος, 9’ Πέντα, 70’ Δερμιτζόγλου)

Αναγέννηση Γιαννιτσών-Ηρακλής 0-1
(44’ Ζαχόρα)

Κέρκυρα-Δόξα Δράμας 2-0
(39’, 70’ Καραδέμητρος)

Εθνικός Γαζώρου-Καβάλα 1-1
(84’ Καπνίδης - 86' Νατσιόπουλος)

Δευτέρα 26/1

Πιερικός-Ζάκυνθος (15:00)

Απόλλων 1926-Νίκη Βόλου (18:00)

Επόμενη αγωνιστική (18η)

Νότιος όμιλος

Παρασκευή 31/1 (16:00)
Φωστήρας-Αστέρας Μαγούλας

Κυριακή 2/2 (16:00)
Αχαρναϊκός-Βύζας Μεγάρων
Επισκοπή-Γλυφάδα
Παναχαϊκή-Ηρακλής Ψαχνών
Φωκικός-Ολυμπιακός Βόλου
Καλλιθέα-Παναιγιάλειος

Δευτέρα 3/2 (16:00)
Χανιά-Πανηλειακός

Βόρειος όμιλος
Κυριακή 2/2 (16:00)
Καβάλα-Πιερικός
Νίκη Βόλου-Αιγινιακός
Ηρακλής-Βατανιακός
Δόξα Δράμας- Απόλλων 1926
Ζάκυνθος- Αναγέννηση Γιαννιτσών

Δευτέρα 3/2 (16:00)

Εθνικός Γαζώρου- Αναγέννηση Καρδίτσας

Τύρναβος-Κέρκυρα Πηγή: sport-fm.gr

Έτσι που το πάει… θα πέσει!

Η Βέρντερ «κόλλησε» στο 0-0 με την ουραγό Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ στη Βρέμη για τη 18η αγωνιστική κι αν δεν διορθωθεί άμεσα θα μπλέξει στη μάχη του υποβιβασμού.

Έτσι που το πάει… θα πέσει
Η νίκη επί της δεύτερης Λεβερκούζεν στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου αποδείχτηκε μια… καλή παρένθεση για τη Βέρντερ. Με την έναρξη του δευτέρου γύρου, η ομάδα του Ρόμπιν Ντουτ επέστρεψε στις προβληματικές εμφανίσεις και έμεινε στο 0-0 με την ουραγό Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ στη Βρέμη.

Έτσι η διαφορά της από τη ζώνη του υποβιβασμού μόνο ασφαλείας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κι αν δεν συνέλθει γρήγορα θα βρεθεί να παλεύει για τη σωτηρία της.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 24/1

Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου 0-2
(7’ Γκέτσε, 53’ πεν. Μίλερ)

Σάββατο, 25/1 (16:30)

Ντόρτμουντ-Άουγκσμπουργκ 2-2
(6’, 56’ αυτογκολ Μπέντερ, 66’ Σαχίν – 72’ Τζι)

Φράιμπουργκ-Λεβερκούζεν 3-2
(27’ Μεχμεντί, 53’ Σχμιντ, 90’ Κλάους – 5’ Μπέντερ, 36’ Ρόλφες)

Νυρεμβέργη-Χόφενχαϊμ 4-0
(23’ Σάντλερ, 42’, 70’ Ντρμιτς, 49’ Γκίντσεκ)

Βόλφσμπουργκ-Ανόβερο 1-3
(36’ Όλιτς – 29’ Ρούντβενς, 50’, 72’ Μπιτενκούρτ)

Στουτγκάρδη-Μάιντς 1-2
(11’ Αμπντουλαγέ – 39’ Οκαζάκι, 87’ Σάλερ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χέρτα Βερολίνου 1-0
(36' Mάιερ)

Κυριακή, 26/1

Βέρντερ Βρέμης-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ 0-0

Αμβούργο-Σάλκε (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (19η)

Παρασκευή, 31/1

Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Ντόρτμουντ (21:30)

Σάββατο, 1/2 (16:30)

Σάλκε-Βόλφσμπουργκ
Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη
Χόφενχαϊμ-Αμβούργο
Μάιντς-Φράιμπουργκ
Άουγκσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης
Ανόβερο-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή, 2/2

Χέρτα Βερολίνου-Νυρεμβέργη (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18:30)Πηγή: sport-fm.gr

Δελεαστική πρόταση από Κατάρ για Ονουάτσι!

Συμβόλαιο με πολύ καλές οικονομικές απολαβές προσφέρει στον Ονουάτσι σύλλογος από Κατάρ. Ωστόσο, δεν έχει γίνει «κρούση» ακόμα στον Ηρακλή. Πως αντιδρά ο παίκτης.

Δελεαστική πρόταση από Κατάρ για Ονουάτσι
Τον επιθετικό του Ηρακλή, Μπένζαμιν Ονουάτσι προσέγγισε σύλλογος από το Κατάρ, προσφέροντας του 90.000 δολάρια για εξάμηνο συμβόλαιο με όρους επέκτασης της συνεργασίας και μετά το τέλος της. Τα χρήματα είναι πολύ καλά για παίκτη που αγωνίζεται στη Football League.

Ο 30χρονος Νιγηριανός δεσμεύεται με τον «Γηραιό» μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ ο σύλλογος δεν του χρωστάει χρήματα, ώστε να προσπαθήσει να μείνει ελεύθερος, ενώ οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν μιλήσει με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Πάντως, από την πλευρά του ο παίκτης δηλώνει ευχαριστημένος, λόγω του κλίματος που υπάρχει στην ομάδα, ενώ δεν φαίνεται «ζεστός» να παίξει στο Κατάρ, λόγω του επιπέδου του ποδοσφαίρου. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν της πάει η κορυφή!

Άβολα νιώθει στην κορυφή η Φίτεσε, η οποία «στραβοπάτησε» απέναντι στην Ναϊμέγκεν (1-1) και έδωσε το δικαίωμα στον Άγιαξ – αγωνίζεται αργότερα – με νίκη να την προσπεράσει.

Δεν της πάει η κορυφή
Δεν μπορεί να διαχειριστεί την πρώτη θέση η Φίτεσε, η οποία «γκέλαρε» μέσα στην έδρα της κόντρα στον ουραγό της βαθμολογίας Ναϊμέγκεν (1-1) και άφησε το πεδίο ανοιχτό για την πρώτη θέση στον Άγιαξ, ο οποίος αγωνίζεται αργότερα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν σαφώς ως φαβορί την αναμέτρηση και στο μισάωρο του αγώνα κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ, όταν ο Μόρι (30’) έγραψε το 1-0.

Η Φίτεσε φαινόταν επαναπαυμένη με αυτό το υπέρ της, εύθραυστο σκορ και φυσικά το πλήρωσε. Όταν στο 71’ ο Χίγκντον έφερε το ματς στα ίσα. Από εκεί και πέρα οι άπειροι στον πρωταθλητισμό γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και έτσι το «στραβοπάτημα» ολοκληρώθηκε.

Το Γκρόνινγκεν – Τβέντε αναβλήθηκε καθώς η έντονη βροχόπτωση είχε μετατρέψει σε λίμνη τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.
Πηγή: sport-fm.gr

Παπαδόπουλος: «Επιστροφή στην ενδεκάδα και Μουντιάλ»

Αποφασισμένος να κερδίσει θέση βασικού στην ενδεκάδα της Σάλκε και στη συνέχεια να είναι στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για το Μουντιάλ της Βραζιλίας εμφανίστηκε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Παπαδόπουλος: «Επιστροφή στην ενδεκάδα και Μουντιάλ»
Δεκατρείς μήνες χρειάστηκε να μείνει εκτός δράσης ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, λόγω του ιδιαίτερου τραυματισμού που είχε στο γόνατο.

Ο διεθνής στόπερ επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους τον περασμένο Δεκέμβριο και τώρα δηλώνει αποφασισμένος να κερδίσει μία θέση στο αρχικό σχήμα της Σάλκε.

Άλλωστε, στόχος του είναι να βρεθεί στο Μουντιάλ μαζί με την Εθνική Ελλάδας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»

Κυριάκο, πώς βίωσες όλο αυτό το διάστημα της απουσίας σου από τα γήπεδα;

«Ήταν πολύ δύσκολοι μήνες, όπως είναι για κάθε παίκτη που έχει υποστεί έναν τέτοιο τραυματισμό. Χρειάστηκε σκληρή δουλειά, ενώ ο χρόνος κυλούσε αργά. Ποτέ, όμως, δεν τα παράτησα. Δούλευα καθημερινά για να επανέλθω και σκεφτόμουν τη στιγμή που θα παίξω πάλι σε επίσημο αγώνα. Και αυτή ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο, λίγο πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος, στο παιχνίδι κόντρα στη Φράιμπουργκ».

Ποιοι ήταν εκείνοι που σου στάθηκαν περισσότερο αυτούς τους 13 μήνες;

«Η οικογένειά μου πρώτα από όλα, ο γιατρός μου εδώ στη Γερμανία, ο κ. Γκοντόλιας, ο μάνατζέρ μου, φίλοι μου, συμπαίκτες μου στην Εθνική ομάδα και στη Σάλκε και φυσικά άνθρωποι της ομάδας».

Μίλησες με τον κ. Σάντος;

«Είχαμε επαφή και μίλησα, επίσης, και με τον κ. Φύσσα».

Υπήρξε κάποιος που να είπε μία φράση ή να σου έδωσε συμβουλή, που την κράτησες μέσα σου και πήρες δύναμη;

«Κάτι το ιδιαίτερο, όχι. Στις δύσκολες στιγμές είχα κοντά την οικογένειά μου και αυτό ήταν το καλύτερο. Αυτά που έλεγαν οι περισσότεροι ήταν τα τυπικά, αυτά που ακούμε συχνά, “να επιστρέψεις γερός και δυνατός”, “σιδερένιος” και “κάθε εμπόδιο σε καλό”».

Ποιο είναι το επόμενο βήμα;

«Να μπω σιγά-σιγά στους αγώνες τώρα που ξεκινάει πάλι το πρωτάθλημα να πάρω χρόνο συμμετοχής, καθώς με τη Φράιμπουργκ και τη Νυρεμβέργη πέρασα ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά των παιχνιδιών και να αποκτήσω ρυθμό».

Στη συνέχεια;

«Πρώτα ο Θεός να είμαι υγιής, θέλω πολύ επιστρέψω στην εθνική ομάδα και να πάω στο Μουντιάλ μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά. Θα δουλέψω σκληρά και ελπίζω να τα καταφέρω. Έχουμε τέσσερις μήνες μπροστά μας…».

Πώς θα χαρακτήριζες τον όμιλο της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ; Τι μπορούμε να περιμένουμε;

«Θεωρώ ότι οι ομάδες είναι ισοδύναμες (Ελλάδα, Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία). Κατά την προσωπική μου άποψη, δεν υπάρχει φαβορί. Πιστεύω ότι μπορούμε να προκριθούμε. Έχουμε τις δυνατότητες για να τα καταφέρουμε και αποδείξαμε μέχρι σήμερα ότι στα δύσκολα παρουσιαζόμαστε δυνατοί. Θέλουμε να προκριθούμε στα νοκ-άουτ και όποιοι βρεθούν στη Βραζιλία θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Πριν από μερικούς μήνες υπήρξε η πληροφορία ότι η Λίβερπουλ χτύπησε την πόρτα της Σάλκε για την απόκτησή σου. Είναι αληθές;

«Ναι. Είχαμε μιλήσει με την Λίβερπουλ, αλλά ήταν στη μέση και ο τραυματισμός και δεν προχώρησε… Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι. Αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι να αυξήσω το χρόνο συμμετοχής μου στη Σάλκε για να κερδίσω μία θέση στην ενδεκάδα. Το μυαλό μου είναι στην ομάδα, στο πώς θα πάμε καλά, και στην Εθνική».

Η Σάλκε θα καταφέρει να επιβιβαστεί στο τρένο που οδηγεί στους ομίλους του Champions League;

«Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος. Να βγούμε πάλι στο Champions League. Μπορεί να μην είμαστε τώρα στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, αλλά η ομάδα διαθέτει ποιότητα και λύσεις και πιστεύω να τα καταφέρουμε».

Πάλι καλά... Φούλαμ! (video)

Δεν αποκλείστηκε, θα έχει την ευκαιρία να διορθώσει τα πράγματα στην έδρα της, αλλά η Φούλαμ ισοφάρισε στο 75' τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (1-1) αποφεύγοντας τον αποκλεισμό στον τέταρτο γύρο του FA Cup.

Πάλι καλά... Φούλαμ (video)
Σε επαναληπτικό που θα γίνει στο «Κρέιβεν Κότατζ» θα κριθεί η πρόκριση μεταξύ Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Φούλαμ. Κι αυτό γιατί οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 με αυτή του Γιώργου Καραγκούνη, που έπαιξε σε όλο το ματς, να αποφεύγει το κάζο στο τέλος.

Ο Κρις Πόρτερ με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ στο 31’ για τους γηπεδούχους (που παίζουν δύο κατηγορίες παρακάτω, στη League One), αλλά ο Ούγκο Ρονταγέγκα με σουτ λίγο έξω από την περιοχή ισοφάρισε στο 75’ για τη φιλοξενούμενη, που έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 52’ λόγω αποβολής του Μάικλ Ντόιλ.


Sheffield United 1-1 Fulham (FA Cup) - All Goals από Goals-Arena

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της τέταρτης φάσης του Κυπέλλου Αγγλίας

Παρασκευή, 24/1

Άρσεναλ-Κόβεντρι 4-0
(15', 27' Ποντόλσκι, 84' Ζιρού, 89' Καθόρλα)

Νότιγχαμ-Πρέστον 0-0

Σάββατο, 25/1

Μπόρνμουθ-Λίβερπουλ 0-2
(26' Μόουσες, 60' Στάριτζ)

Μπέρμιγχαμ-Σουόνσι 1-2
(15' Νόβακ - 67’, 69’ Μπονί)

Μπόλτον-Κάρντιφ 0-1
(50’ Κάμπελ)

Χάντερσφιλντ-Τσάρλτον 0-1
(54’ Τσερτς)

Μάντσεστερ Σίτι-Γουότφορντ 4-2
(60’, 79’, 90’+3’ Αγουέρο, 87’ Κολάροφ - 21' Φορεστιέρι, 30' Ντίνι)

Πορτ Βέιλ-Μπράιτον 1-3
(36’ Ρόμπερτσον - 27' Ινς, 43’ Μαρτς, 78’ Ομπίκα)

Ρότσντειλ-Σέφιλντ Γουένστεϊ 1-2
(60’ Ρόουζ - 51’ Μάτοκ, 57’ Ονιέβου)

Σαουθάμπτον-Γέοβιλ 2-0
(23' Ντο Πράντο, 70’ Γκάλαχερ)

Σάουθεντ-Χαλ 0-2
(63’, 90’+2’ Φράιατ)

Σάντερλαντ-Κιντερμίνστερ 1-0
(5' Μαυρίας)

Γουίγκαν-Κρίσταλ Πάλας 2-1
(36’ Γουότσον, 78’ ΜακΚλιν - 69’ Γουίλμπρεϊαμ)

Στίβενεϊτζ-Έβερτον 0-4
(6’, 32’ Νέισμιθ, 55’ Χάιτινχα, 85’ Γκεγιέ)

Κυριακή, 26/1

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ 1-1
(75’ Ρονταγέγκα-31’ Πόρτερ)

Τσέλσι-Στόουκ (17:00)

Τρίτη, 4/2

Πρέστον-Νότιγχαμ (21:45) Πηγή: sport-fm.gr

Ένας στον αφρό κι άλλος στον πάτο!! (video)

Η Αλμερία συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και νικώντας με 1-0 τη Χετάφε, που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ένας στον αφρό κι άλλος στον πάτο (video)
Ένα γκολ του Τζόναθαν στο 50ο λεπτό με κεφαλιά αρκούσε στην Αλμερία για να πανηγυρίσει τη νίκη επί της Χετάφε για την 21η αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι με το τρίποντο αυτό, το τρίτο στα πέντε τελευταία ματς, σκαρφάλωσαν έξω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αντίθετα, οι Μαδριλένοι έμειναν για πέμπτο σερί ματς χωρίς νίκη και πλέον αρχίζουν να μπαίνουν στη μάχη της επιβίωσης στην Primera Division.




Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 24/1

Θέλτα-Μπέτις 4-2

Σάββατο, 25/1

Ρεάλ Μαδρίτης-Γρανάδα 2-0
(56' Ρονάλντο, 74' Μπενζεμά)

Βαγιαδολίδ-Βιγιαρεάλ 1-0
(40' Ρουέντα)

Βαλένθια-Εσπανιόλ 2-2
(7' Αλκασέρ, 32' Ζόνας - 3' Κόρντομπα, 45' πεν. Γκαρσία)

Σεβίλλη-Λεβάντε 2-3
(26' Κόκε, 68' Ράκιτιτς-3' πεν.Μπαράλ, 71' Βύντρα, 75' Σιμάο)

Κυριακή, 26/1

Αλμερία-Χετάφε 1-0
(50’ Τζόναθαν)

Οσασούνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο (18:00)

Ράγιο Βαγεκάνο-Ατλέτικο Μαδρίτης (20:00)

Μπαρτσελόνα-Μάλαγα (22:00)

Δευτέρα, 27/1

Σοσιεδάδ-Έλτσε (23:00)


Η επόμενη αγωνιστική (22η):

Παρασκευή, 31/1

Γρανάδα-Θέλτα (22:00)

Σάββατο, 1/2

Μπαρτσελόνα-Βαλένθια (17:00)
Λεβάντε-Ράγιο Βαγεκάνο (19:00)
Χετάφε-Βαγιαδολίδ (21:00)
Μάλαγα-Σεβίλλη (23:00)

Κυριακή, 2/2

Έλτσε-Αλμερία (13:00)
Μπέτις-Εσπανιόλ (18:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Σοσιεδάδ (20:00)
Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα, 3/2

Βιγιαρεάλ-Οσασούνα (23:00) 


Πηγή: sport-fm.gr

Τσάμπι Αλόνσο: «Το άξιζε ο Κριστιάνο»

Έστω και προσωρινά στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Τσάμπι Αλόνσο μίλησε για αυτό, αλλά κυρίως για τον Κριστιάνο…

Τσάμπι Αλόνσο: «Το άξιζε ο Κριστιάνο»
Μέσα σε λίγες μέρες κάλυψε το -5 από την κορυφή η «βασίλισσα» και μετά τη νίκη επί της Γρανάδα είναι στην πρώτη θέση με ματς παραπάνω και περιμένει τα αποτελέσματα των Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο.

«Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Παίζουμε καλά τελευταία αλλά υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμη να διανύσουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Τώρα είμαστε εκεί που πρέπει στη βαθμολογία», ανέφερε ο έμπειρος μέσος.

Στη συνέχεια ο Τσάμπι Αλόνσο μίλησε για τον Κριστιάνο που γιόρτασε κόντρα στην Γρανάδα τη κατάκτηση της Χρυσής μπάλας στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν. Αξίζει τη Χρυσή μπάλα και το γιόρτασε με τον κόσμο μας που υποστηρίζει πολύ τόσο τον Ρονάλντο, όσο και την υπόλοιπη ομάδα τα τελευταία χρόνια». Πηγή: sport-fm.gr

Πλησίασε με Ζερβίνιο και «Τόρο» η Ρόμα! (video)

Με τον Ζερβίνιο να έχει ένα γκολ και μια ασίστ και τον βασικό Τοροσίδη να κερδίζει πέναλτι, η Ρόμα πέρασε με 3-1 από τη Βερόνα και πλησίασε στους έξι βαθμούς τη Γιουβέντους.

Πλησίασε με Ζερβίνιο και «Τόρο» η Ρόμα (video)
Η Ρόμα δεν άφησε ανεκμετάλλευτη τη χθεσινή ισοπαλία της Γιουβέντους με τη Λάτσιο (1-1) και κερδίζοντας την Ελλάς Βερόνα εκτός έδρας με 3-1 «ροκάνισε» στους έξι βαθμούς τη διαφορά από την πρωτοπόρο. Ο Ζερβίνιο με ένα καταπληκτικό γκολ και μία ασίστ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των «τζιαλορόσι», ενώ ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν βασικός και κέρδισε το πέναλτι που «καθάρισε» το παιχνίδι. Εκτός αποστολής λόγω ασθένειας ήταν για τους γηπεδούχους ο Βαγγέλης Μόρας.

Ο Ζερβίνιο σέρβιρε το πρώτο γκολ στον Λιάιτς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και μετά την ισοφάριση του Χάλφρεντσον στο 49’ ήταν εκείνος που με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και σουτ αποκατέστησε την τάξη στο 60’. Όλα κρίθηκαν στο 82’, όταν ο Τοροσίδης ανατράπηκε στην περιοχή των γηπεδούχων και ο Τότι μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι.



Hellas Verona 1-3 AS Roma   http://goalsarena.org από dm_526b8725d6481


Πηγή: sport-fm.gr

Μπαλοτέλι: «Θα μου άρεσε να δουλέψω με τον Μουρίνιο»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Μάριο Μπαλοτέλι για τον Ζοσέ Μουρίνιο. Όπως τόνισε, θα του άρεσε να ξαναδουλέψει μαζί του, καθώς με τον Πορτογάλο στον πάγκο ποτέ δεν βαριέσαι.

Μπαλοτέλι: «Θα μου άρεσε να δουλέψω με τον Μουρίνιο»
Μπορεί στην αρχή της συνεργασίας του Μάριο Μπαλοτέλι με τον Ζοσέ Μουρίνιο να υπήρχαν προβλήματα, αλλά τώρα υπάρχει αλληλοσεβασμός. Όπως δήλωσε, δεν θα έλεγε όχι στην περίπτωση να είναι και πάλι στην ίδια ομάδα με εκείνον.

«Φυσικά και θα μου άρεσε να ξαναπαίξω υπό τις οδηγίες του Μουρίνιο», τόνισε αρχικά ο Ιταλός επιθετικός και συνέχισε: «Στις πρώτες μέρες μου στην Ίντερ είχαμε κάποια προβλήματα, αλλά στην συνέχεια αυτό μετατράπηκε σε αμοιβαίο σεβασμό και τώρα έχουμε μια πραγματική φιλία».

Ο 23χρονος άσος πρόσθεσε: «Ποτέ δεν είναι βαρετό το παιχνίδι με τον Ζοσέ. Όταν είσαι στην ομάδα του Μουρίνιο, είναι σαν να είσαι σε μια οικογένεια και εκείνος προπονεί κυρίως με το ότι αν όλοι είναι καλά μέσα την οικογένεια, δεν έχει σημασία για το τι γίνεται έξω από αυτήν». Πηγή: sport-fm.gr

Ζέεντορφ: «Είμαι χαρούμενος που ήρθε ο Εσιέν»

Ευχαριστημένος με την μεταγραφή του Μίκαελ Εσιέν στην Μίλαν είναι ο Κλάρενς Ζέεντορφ, ο οποίος τόνισε πως ο Γκανέζος είναι ένας πολεμιστής και θα προσφέρει βοήθειες στη μεσαία γραμμή των Ιταλών.

Ζέεντορφ: «Είμαι χαρούμενος που ήρθε ο Εσιέν»
Με τα καλύτερα λόγια για την μεταγραφή του Μίκαελ Εσιέν στη Μίλαν μίλησε ο Κλάρενς Ζέεντορφ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Γκανέζο χαφ πολεμιστή και περιμένει να βοηθήσει με την εμπειρία του στη μεσαία γραμμή των «ροσονέρι».

«Ξέρω τον Εσιέν λίγο. Μίλησα μαζί του με σαφήνεια και διαφάνεια. Τον ξέρουμε ως παίκτη και είναι πολύ θετικό για εμάς που ήρθε. Θα είναι μια μεγάλη βοήθεια», τόνισε ο νέο τεχνικός των «ροσονέρι» και πρόσθεσε:

«Είμαι χαρούμενος για την άφιξή του. Θα παίξει στην μεσαία γραμμή. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει και ως ένας πλάγιος επιθετικός, αλλά εγώ πάντα θέλω να βλέπω τους παίκτες στην καλύτερη θέση τους».

Ο 37χρονος Ολλανδός κατέληξε, λέγοντας: «Μπορεί να είναι καλό αν έχει μια δύσπιστη υποδοχή. Άμα δεις τους πάγκους της Ρεάλ Μαδρίτης και της Τσέλσι, υπάρχουν μερικοί καλοί παίκτες που ίσως είναι πλεονέκτες στις απαιτήσεις που έχουν. Έχω εγγυήσεις για τον Εσιέν. Είναι ένας πολεμιστής, με πολύ εμπειρία». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν κατεβαίνει από την κορυφή!!

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της η ΑΕΛ, η οποία επικράτησε της ΑΕΚ Λάρνακας με 2-1, εκτός έδρας και παρέμεινε στην κορυφή του κυπριακού πρωταθλήματος, ύστερα από 18 αγωνιστικές.

Δεν κατεβαίνει από την κορυφή
Στο σημαντικότερο παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος η Α.Ε.Λεμεσού επικράτησε, εκτός έδρας, της ΑΕΚ Λάρνακας με 2-1, παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Πρωταγωνιστής για την πρωτοπόρο ΑΕΛ ήταν ο Οριόλ, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται ότι στο πρώτο τέρμα του παίκτη στο 16’ η μπάλα δεν είχε περάσει τη γραμμή.

Το δεύτερο γκολ του Οριόλ ήρθε στο 53ο λεπτό, με την ΑΕΚ Λάρνακας να μειώνει στο 65’ με πέναλτι του Παύλου, μη καταφέρνοντας όμως να ισοφαρίσει.

Αναλυτικά η 18η Αγωνιστική

Σάββατο 25 Ιανουαρίου

Νέα Σαλαμίνα-Παραλίμνι 1-1
(86’ Ρόκε – 77’ Τόφας)

Ανόρθωση-ΑΕΚ Κουκλιών 2-2
(40’ Μπεσέρα, 90+2’ Μακρής – 64’ Βράνιτσαν, 81 Ακόστα

Ομόνοια-Αλκή 5-0
(16’ Γκικίεβιτς, 40’ Πλατινί, 59’ πεν Σερζίνιο, 71’ Μαργκάκα, 76 Σκέμπρι)

Άρης Λεμεσού-ΑΠΟΕΛ 1-3
(21’ Ντίνα – 43 Μαντούκα, 44’ αυτ. Ολίβα, 73 Βίνιτσιους)

Κυριακή 26 Ιανουαρίου

ΑΕΚ Λάρνακας- ΑΕ Λεμεσού 1-2
(Οριόλ 16’-53’, Παύλου 65’)

Απόλλων Λεμεσού- Δόξα Κατωκοπιάς (17:00)
Ερμής- Εθνικός Άχνας (17:00)

Επόμενη Αγωνιστική

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου

Ένωση Παραλιμνίου – Άρης Λεμεσού (15:00)
ΑΕ Κουκλίων – Απόλλων Λεμεσού (17:00)
ΑΠΟΕΛ – Ερμής (18:00)
Εθνικός Άχνας – Ανόρθωση (18:00)

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου

ΑΕ Κιτίου – Ομόνοια (15:00)
ΑΕ Λεμεσού – Νέα Σαλαμίνα (17:00)
Δόξα Κατωκοπιάς – Άλκη (17:00) Πηγή: sport-fm.gr

«Το ματς της χρονιάς για εμάς»

Κομβικό είναι για τον Λεβαδειακό το σημερινό (26/1, 15:00) παιχνίδι με τον Άρη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πέδρο Πετράτσι.

«Το ματς της χρονιάς για εμάς»
Κόντρα σε ομάδα με την οποία έχει τον ίδιο στόχο παίζει στην 21η αγωνιστική της Superleague ο Λεβαδειακός, τον Άρη. Οι Βοιωτοί είναι στην 15η θέση της βαθμολογίας με 20 πόντους, ενώ οι «κίτρινοι» στην τελευταία με 12 βαθμούς.

Ο Πέδρο Πετράτσι μίλησε στη Nova για το συγκεκριμένο παιχνίδι και ανέφερε: «Για εμάς είναι το ματς της χρονιάς. Πρέπει να παίξουμε όπως αγωνιστήκαμε κόντρα στον Ολυμπιακό και νομίζω ότι με λίγο περισσότερη προσοχή και θέληση θα νικήσουμε τον Άρη, ο οποίος θέλει επίσης τη νίκη».

Ερνάντεζ: «Τώρα θα έχουμε την ευκαιρία»

Δύσκολο είναι το σημερινό παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με τον ΟΦΗ, όμως ο Ερνάντεζ τόνισε πως οι Ακρίτες μπορούν με σφιχτή άμυνα και αν δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ να πάρουν το «τρίποντο».

Ερνάντεζ: «Τώρα θα έχουμε την ευκαιρία»
Δύσκολο είναι το σημερινό παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με τον ΟΦΗ, όμως ο Ντάνιελ Ερνάντεζ τόνισε πως οι Ακρίτες μπορούν με σφιχτή άμυνα και αν δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ να πάρουν το «τρίποντο».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βενεζουελάνος τερματοφύλακας στο Novasports

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ:

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Στον πρώτο γύρο είχαμε μία ισοπαλία αλλά αυτή τη φορά πιστεύω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη».

Για το τι χρειάζεται ο Αστέρας για να πάρει τη νίκη:

«Να κάνουμε το παιχνίδι που ξέρουμε, να είμαστε καλοί στην άμυνα και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για γκολ».

Για το τι θα πρέπει να προσέξει ο Αστέρας στον αντίπαλο:

«Είναι μια περίπλοκη ομάδα, δυσκολεύει τον αντίπαλο αλλά εμείς πρέπει να είμαστε καλοί στην άμυνα και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για γκολ».

Για το αν είναι στόχος να διατηρηθεί το αήττητο της έδρας έως το τέλος της σεζόν:

«Το θέμα είναι ότι ο Αστέρας πρέπει να κερδίζει πάντα. Μας δίνει δύναμη η έδρα μας και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

Για το πώς θα παίξει ο αντίπαλος:

«Εμείς πρέπει να έχουμε την κατοχή της μπάλας και να είναι καλή η αμυντική μας λειτουργία και να κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα».

Για το αν έχει ξεχωρίσει κάποιον απ' την ομάδα του ΟΦΗ:

«Δεν γνωρίζω κάποιον αλλά όλοι χρειάζονται προσοχή γιατί ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα και να δυσκολέψει το έργο μας».

Παυλίδης: «Συγκέντρωση και σοβαρότητα»

Τον τρόπο με τον οποίο μπορεί η Βέροια να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΟΚ ανέλυσε ο Χαράλαμπος Παυλίδης.

Παυλίδης: «Συγκέντρωση και σοβαρότητα»
Τον τρόπο με τον οποίο η Βέροια θα καταφέρει να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Τούμπα, όπου σήμερα αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ, ανέλυσε ο Χαράλαμπος Παυλίδης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 22χρονς χαφ της ημαθιώτικης ομάδας στο Novasports

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:

«Σίγουρα είναι μία απ' τις καλύτερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση, να είμαστε σοβαροί, να κάνουμε ό,τι μας πει ο προπονητής μας και να διαβάσουμε καλά τον αντίπαλο».

Για το πώς περιμένουν το παιχνίδι:

«Ο ΠΑΟΚ θα μπει πολύ δυνατά, θα έχει και τη βοήθεια του κόσμου. πιστεύω να είμαστε προετοιμασμένοι. Έχουμε βελτιώσει την άμυνά μας και όλοι μαζί βοηθάμε ο ένας τον άλλο παίζοντας συστηματικό ποδόσφαιρο και ο καθένας έχει το ρόλο του στην ομάδα».

«Ολοένα και πιο δυνατοί»

Τα φόντα για να νικήσει κάθε αντίπαλο έχει ο ΠΑΟΚ όπως δήλωσε ο Λίνο. «Μας αρέσει να παίζουμε ανοιχτά και επιθετικά κι αυτό πολλές φορές μάς στοιχίζει», σχολίασε Βραζιλιάνος παίκτης.

«Ολοένα και πιο δυνατοί»
Βελτιωμένος ήταν ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Ηρακλή για το Κύπελλο Ελλάδος, όπου νίκησε με 5-1, συγκριτικά με τα πρώτα παιχνίδια του 2014, όπως τόνισε ο Λίνο. «Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και νομίζω ότι έχουμε τα φόντα να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο», επεσήμανε ο 36χρονος μπακ-χαφ και ανέφερε ότι θα γίνεται ολοένα και καλύτερη η ομάδα του, η οποία θα φιλοξενεί σήμερα (26/1,17:15) τη Βέροια.

Σε ότι αφορά το γεγονός ότι πολλές φορές ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται πίσω στο σκορ, ανέφερε: «Το ιδανικό θα είναι να είμαστε πάντα συγκεντρωμένοι και κυρίαρχοι από την αρχή στα παιχνίδια μας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη «Real News»


Για τους στόχους της ομάδας: «Οι στόχοι του ΠΑΟΚ είναι πάντα οι υψηλότεροι. Όμως, κάθε φορά που επιτρέπουμε στον εαυτό μας να αποσυντονίζεται και να σκέφτεται πιο μακριά από το αμέσως επόμενο παιχνίδι, χάνουμε τη δυναμική μας. Φυσικά, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και νομίζω ότι έχουμε τα φόντα να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Όταν έρθει η ώρα των αγώνων στο Κύπελλο και την Ευρώπη θα δούμε τι έχουμε κάνει».

Για την απόδοση του «Δικεφάλου του Βορρά στο νέο έτος: «Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε καλά τη χρονιά. Πήραμε τρεις δύσκολες νίκες χωρίς να πιάσουμε και τόσο καλή απόδοση, χάσαμε ένα ματς με τον Πανιώνιο, στο οποίο όμως ήμασταν βελτιωμένοι, και προκριθήκαμε άνετα στο Κύπελλο απέναντι στον Ηρακλή. Νομίζω ότι επιστρέφουμε εκεί που ήμασταν στο τέλος του προηγούμενου έτους και θα γινόμαστε ολοένα και πιο δυνατοί. Στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο την κατάλληλη στιγμή για την επίτευξη των στόχων μας».

Για το ότι σε αρκετά παιχνίδια ο ΠΑΟΚ μένει πίσω στο σκορ: «Το ιδανικό θα είναι να είμαστε πάντα συγκεντρωμένοι και κυρίαρχοι από την αρχή στα παιχνίδια μας. Όμως, δεν παίζουμε μόνοι μας και οι αντίπαλοι ψάχνουν τρόπο να μας κερδίσουν. Πιστεύω ότι είναι θέμα αγωνιστικής φιλοσοφίας, μας αρέσει να παίζουμε ανοιχτά και επιθετικά κι αυτό πολλές φορές μάς στοιχίζει. Πιστεύω ότι η ομάδα θα βρει τον τρόπο να το εξαλείψει αυτό το φαινόμενο και να φτάνει πιο άνετα στις νίκες».

Για τους νεοαποκτηθέντες, Μαντούρο και Μάρτενς: «Πιστεύω ότι οι παίκτες που έχουν έρθει είναι ποιοτικοί, όπως και αυτοί που ήδη βρίσκονταν στην ομάδα. Όλοι μαζί δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα για να φέρουμε τον ΠΑΟΚ εκεί που τον θέλει ο κόσμος μας».

Αυτόν θέλει, αλλά…!

Στα ύψη είναι η αγωνία για τον επιθετικό που θέλει να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ και μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να βρει τον «εκλεκτό».

Αυτόν θέλει, αλλά…
Καμία εξέλιξη δεν έχει σημειωθεί στο θέμα του επιθετικού που θέλει να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης του.

Μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί εννιά ονόματα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν στη συγκεκριμένη θέση τους Θεσσαλονικείς.

Πρόκειται για τους Μποζίνοφ, Ομπάσι, Τζούνιορ Μοράες, Λαριβέι, Ελ Χαμνταουί, Τραορέ, Μπερμπάτοφ, Μαρικά και Φόσεν.

Έτσι βγαίνουν μερικά συμπεράσματα για το τι περίπου ψάχνει ο Χουμπ Στέφενς και οι συνεργάτες του.

Συγκεκριμένα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ψάχνεται για έναν παίκτη που δεν θα είναι πάνω από 30 ετών, ώστε να μπορέσει να τον κρατήσει για πολλά χρόνια στην ομάδα, που θα είναι ποιοτικός και θα έχει σημαντικές παραστάσεις από ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Επίσης, καλό θα ήταν να έχει οργανωτικές ικανότητες και θα παίζει στα πλάγια. Καλοδεχούμενοι είναι και οι διεθνείς, ενώ γίνεται προσπάθεια για μία μεταγραφή που θα προκαλέσει αίσθηση. Πηγή: sport-fm.gr

«Αν μέναμε 11 θα νικούσαμε»

Την εκτίμηση ότι αν η ομάδα του Απόλλωνα δεν είχε την αποβολή δεν θα περιοριζόταν στην ισοπαλία αλλά θα έπαιρνε το ματς με την Καλλονή, εξέφρασε ο Λόρι Σάντσεζ.

«Αν μέναμε 11 θα νικούσαμε»
Ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του εμφανίστηκε ο προπονητής του Απόλλωνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λόρι Σάντσεζ στην συνέντευξη Τύπου:

-την εικόνα του αγώνα:

«Είχαμε άλλη μία καλή εμφάνιση. Ανασταλτικά αγωνιστήκαμε δέκα εναντίον έντεκα και πήγαμε φανταστικά. Θα έπρεπε και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη. Είχαμε το δοκάρι με τον Φαρινόλα και άλλη μία φάση προς το τέλος του αγώνα με τον Αργυρόπουλο όπου θα έπρεπε να δοθεί κάτι από το διαιτητή. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση και, εάν είχαμε μείνει με έντεκα, πιστεύω πως θα είχαμε πάρει τους τρεις βαθμούς».

-τις απουσίες των Δεληζήση(σ.σ. αποβλήθηκε) και του επίσης τιμωρημένου Άλβαρεζ στο επόμενο ματς με τον Ατρόμητο:

«Αυτές τις ημέρες πήραμε έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό (σ.σ.: τον Σουηδό Σόντερμπεργκ). Το διαχειριστήκαμε σωστά. Έχουμε επιλογές. Θα δουλέψουμε όλη αυτή την εβδομάδα για το ματς με τον Ατρόμητο έτσι ώστε να κάνουμε ένα καλό ματς. Ο Παντελιάδης ήταν πολύ καλός ως κεντρικός αμυντικός. Γενικά είναι εξαιρετικός είτε παίζει στη μεσαία γραμμή είτε παίζει αριστερά».

«Καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό»

Την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός είχε…Άγιο και νίκησε εξέφρασε ο τεχνικός του Πλατανιά, Νίκος Αναστόπουλος.

«Καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό»
Πίκρα μένει στην ομάδα των Χανίων από την ήττα στην Λεωφόρο, όπως ξεκαθάρισε ο προπονητής του Πλατανιά, που έπλεξε το εγκώμιο των πράσινων για τη φετινή προσπάθεια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Αναστόπουλος στην συνέντευξη Τύπου:

-για το παιχνίδι:

«Θα έλεγα ότι ο Παναθηναϊκός είχε Άγιο και κέρδισε. Ήμασταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αν είχαμε προηγηθεί ίσως η εξέλιξη να ήταν διαφορετική. Σε μία μοναδική φάση από άτυχη στιγμή δεχτήκαμε ένα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε την ίδια εικόνα. Ο Παναθηναϊκός να αμύνεται.

Ξέραμε τον τρόπο του Παναθηναϊκού πως αγωνίζεται. Θέλω να πω ένα μπράβο στα παιδιά γιατί ο Παναθηναϊκός είναι νέα ομάδα και παίζει καλά. Μου αρέσει ότι προσπαθεί και σε όποια κατάσταση βρίσκεται δεν παύει να είναι Παναθηναϊκός. Κάναμε μία πολύ μεγάλη και συγκλονιστική προσπάθεια, αλλά δυστυχώς δεν πήραμε κάτι. Μας μένει πίκρα, αλλά το πρωτάθλημα συνεχίζεται κι έχει δρόμο. Η σημερινή μας εμφάνιση είναι οδηγός για την πορεία».

-την ενέργεια του Βλαχοδήμου και την αποβολή:

«Όταν κάποιος παίκτης έχει να παίξει καιρό θέλει να δείξει το παραπάνω και θα το διορθώσουμε. Για μένα ήταν λάθος που σούταρε. Ίσως δεν άκουσε λόγω της φωνής του κόσμου. Ο διαιτητής ήταν άριστος αν εξαιρέσουμε μία φάση προς τη λήξη του αγώνα όταν έδωσε ένα φάουλ στον Παναθηναϊκό στη γραμμή της περιοχής μας».

-την φάση που ζητάει πέναλτι ο Παναθηναικός:

«Ήταν μέσα, εγώ το είδα για έξω. Ο διαιτητής ήταν άριστος γενικά και στις κάρτες και στις υπόλοιπες αποφάσεις του».

Όλα ή τίποτα για Άρη!!

«Ντου από Παντού» για τον Άρη που δεν του φτάνει το «Χ» στην Λιβαδειά. Ή θα ρισκάρει ή θα κινδυνέψει ακόμα περισσότερο να χάσει το τρένο της σωτηρίας. Αν είσαι οπαδός του Άρη και βλέπεις την βαθμολογία, τρομάζεις. Ακόμα, όμως, κι ένας άλλος ποδοσφαιρόφιλος αν είσαι, δηλαδή ανεξάρτητα τι ομάδα υποστηρίζεις, δεν μπορείς να το χωνέψεις εύκολα ότι ο Άρης βρίσκεται τόσο χαμηλά. Κοιτάς και ξανακοιτάς την βαθμολογία μέχρι να το συνειδητοποιήσεις. Άρης είναι, δηλαδή. Και να έχει μόλις 12 β.; Με την προτελευταία Βέροια να είναι 6 πόντους πάνω του;
Το κάτι παραπάνω
Ο Άρης, λοιπόν, δεν έχει πολλά περιθώρια. Με ό,τι ενδεκάδα κι αν παίξει θα πρέπει να ρισκάρει. Να κάνει το παραπάνω. Με τον ισχυρό Ατρόμητο δεν είχε την δυνατότητα για κάτι άλλο. Και με έναν πόντο που έφυγε από το γήπεδο, καλά ήταν.
Τρέχει να σωθεί
Από εδώ και πέρα, όμως, θέλει νίκες. Κι αρκετές, μάλιστα. Στενεύουν τα περιθώρια. Όταν, λοιπόν, παίζεις με τον Λεβαδειακό που κι αυτός τρέχει να σωθεί, τότε πρέπει να χτυπήσεις διπλό. Τρίποντο. Όχι μόνο για να βελτιώσεις την συγκομιδή σου, αλλά και για να πλησιάσεις τις άλλες ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο Λεβαδειακός.
Και μπαλίτσα
Τώρα, βέβαια, δεν είναι κι εύκολο. Με την έννοια ότι ο Λεβαδειακός στην έδρα του πάει σούπερ. Ο Άρης, δηλαδή, όχι μόνο θα πρέπει να μην φάει γκολ, όχι μόνο θα πρέπει να σκοράρει, αλλά να παίξει και δυο δράμια μπαλίτσα για να τα καταφέρει. Διαφορετικά, μπορεί να την πατήσει.
Το τρένο
Φυσικά, σε περίπτωση ήττας, ο Άρης κινδυνεύει να χάσει το τρένο οριστικά. Είναι, όμως, σε ένα τάιμινγκ που πρέπει να τα παίξει όλα ή τίποτα. Για να ξαναπιστέψει με μια νίκη στην σωτηρία.
Πηγή: sportdog.gr

Τα «χρυσά» καλάθια σε Δράμα και Τρίκαλα! (vid)

Με δύο «βόμβες» από Τσαλδάρη και Κάρτερ ΑΕΝΚ και Πανιώνιος αντίστοιχα πανηγύρισαν δύο σπουδαία διπλά. Δείτε τις... καλαθάρες σε βίντεο!
Δύο «χρυσά» καλάθια, δύο τεράστια διπλά, δύο σπουδαίοι παίκτες. Δημήτρης Τσαλδάρης και Μαρκ Κάρτερ ήταν οι μεγάλες πρωταγωνιστές στους σαββατιάτικους αγώνες σε Δράμα και Τρίκαλα απέναντι στον τοπικό ΚΑΟΔ και την ομώνυμη ομάδα, βάζοντας... φαρδιά-πλατιά τη σφραγίδα τους στις νίκες των ομάδων τους.
Με 20 πόντους στο ενεργητικό του και το νικητήριο buzzer beater πίσω από τη γραμμή των 6,75 μ. δεν χωράει αμφιβολία για το ποιος ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης στη Δράμα. Οι νεοφώτιστοι πανηγύρισαν την 8η φετινή τους νίκη κι ο Τσαλδάρης ήταν ο άνθρωπος του αγώνα.
Μπορεί για τους Νεοσμυρνιώτες να μην έκανε ανάλογα μεγάλη εμφάνιση ο Κάρτερ, αλλά ανάμεσα στους 6 πόντους του είχε και το απίθανο καλάθι στην εκπνοή που χάρισε στην ομάδα του το διπλό στα Τρίκαλα.
Δείτε τις... καλαθάρες στο βίντεο που ακολουθεί: 



Πηγή: gazzetta.gr

Γιατί ρε Πάμπλο;

Ο Γκαρσία που... χάλασε την αγωνιστική, ο Στέφενς που πανηγυρίζει για την «είδηση» της χρονιάς και οι ΠΑΟΚτσήδες που ξενέρωσαν. Μόλις ανακοινώθηκε ο Πάμπλο Γκαρσία από την Ξάνθη, έτρεξαν όλοι να «τσεκάρουν» το πρόγραμμα και να δουν αν οι Ακρίτες έχουν ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ. Δυστυχώς, τα δύο μεταξύ τους ματς είχαν περάσει και έτσι ο Ουρουγουανός ΠΑΟΚτσής δεν θα βρεθεί αντίπαλος με την αγαπημένου του ομάδα. Υπήρχε όμως ένα μεγάλο ΑΛΛΑ....
Μπορεί η Ξάνθη να μην είχε άλλο ματς με τον ΠΑΟΚ, ΑΛΛΑ είχε το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 21η αγωνιστική. Αυτό ναι, ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να προκύψει στο βαρετό (για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης) ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο αγαπημένος Πάμπλο της «Θύρα 4» κόντρα στον Ολυμπιακό για τον οποίο έχει κάνει αρνητικές δηλώσεις τόσες φορές, ασχέτως να έπαιζε ή όχι.
Το... ντέρμπι λοιπόν Γκαρσία – Ολυμπιακού βρισκόταν πολύ ψηλά στο «καλεντάρι», μέχρι που το απόγευμα του Σαββάτου έσκασε η μεγάλη βόμβα. Ανακοινώθηκε η αποστολή των Ακριτών και από αυτή απουσίαζε ο Ουρουγουανός άσος!!
Αυτομάτως χάθηκε το ενδιαφέρον μας για το συγκεκριμένο ματς, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά στα Social Media γινόταν χαμός. Οι ΠΑΟΚτσήδες που είχαν πάρει στη «διαμάχη» Στέφενς – Γκαρσία την θέση του Ολλανδού προπονητή δήλωναν δικαιωμένοι, ενώ οι απέναντι ξενερωμένοι για τον Πάμπλο που τους... πρόδωσε, αφού δεν θα είναι εκεί για την τελευταία (;) μάχη κόντρα στον «μισητό» (για αυτόν και για αυτούς) Ολυμπιακό.
Βέβαια, μάλλον και στην Τούμπα πανηγύριζαν με την συγκεκριμένη είδηση, καθώς κανείς από την διοίκηση και φυσικά ο Στέφενς, δεν θα ήθελαν να δουν τον Γκαρσία να παίζει καλά κόντρα στους Πειραιώτες.
ΥΓ. Παρά την απουσία του Γκαρσία πάντως, το ματς μόνο εύκολο δεν είναι για τον Ολυμπιακό. Η Ξάνθη διαθέτει καλή ομάδα, με νεαρούς παίκτες που θέλουν να «φανούν». Ο Μίτσελ το γνωρίζει και για αυτό έχει προετοιμάσει τους παίκτες του ανάλογα...Πηγή: sportdog.gr

«Παλέψαμε όταν μείναμε πίσω στο σκορ»

Στο γεγονός πως οι παίκτες της ΑΕΚΝ πάλεψαν όταν έμειναν πίσω στο σκορ στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά τη νίκη επί του ΚΑΟΔ.

«Παλέψαμε όταν μείναμε πίσω στο σκορ»
Ο τεχνικός της Κηφισιάς τόνισε πως επιτεύχθηκε μια μεγάλη νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου με τους ίδιους στόχους που η ομάδα του ακολουθεί το πρόγραμμά της και τόνισε πως οι έμπειροι παίκτες του «γύρισαν»το ματς από το -8.

Αναλυτικά: «Ήταν μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια ομάδα, της οποίας επειδή ακολουθούμε το πρόγραμμα και βλέπουμε τα παιχνίδια της, πιστοποίησε την καλή παρουσία της στην Α1. Έχει κάνει μεγάλες νίκες μέσα στην έδρα της, ακόμα και όταν το ρόστερ της είχε προβλήματα. Για μένα, είναι σημαντικό το ότι παλέψαμε ακόμα και όταν ήμασταν πίσω στο σκορ.

Είχαμε χαμηλή συγκέντρωση στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με οκτώ πόντους, αλλά ‘γυρίσαμε’ το παιχνίδι με τους έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες μας και καταφέραμε να νικήσουμε με το τελευταίο σουτ. Ήταν δυο ισάξιες ομάδες στο παρκέ και για μας είναι μεγάλη επιτυχία που νικήσαμε σε μια τόσο δυνατή έδρα».

Απογοήτευση στον Πλατανιά!

Σκασμένοι που δεν μπόρεσαν να συνδυάσουν την καλή απόδοση με θετικό αποτέλεσμα στην Λεωφόρο ήταν οι παίκτες του Πλατανιά.

Απογοήτευση στον Πλατανιά
Από τη στιγμή που η ομάδα των Χανίων βρίσκεται στα χαμηλά πατώματα και δεν έχει την βαθμολογική θέση που να της επιτρέπει την ηρεμία, κανείς στον Πλατανιά δεν ήταν χαρούμενος, απλά με την καλή εμφάνιση και την ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Αυτό τόνισαν οι Γουνδουλάκης και Καζναφέρης που μίλησαν στην Nova.

Οι δηλώσεις του Φανούρη Γουνδουλάκη

«Ο Πλατανιάς ήταν άλλη ομάδα αλλά δεν πήραμε τίποτα. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και πρέπει να μας προβληματίσει αυτό. Σίγουρα κόντρα στον ΟΦΗ δεν μπήκαμε στο παιχνίδι. Τώρα με τον Παναθηναϊκό ήμασταν αλλαγμένοι αλλά δεν πήραμε τίποτα και αυτό είναι το σημαντικό. Δεν πρέπει να βάζουμε το κεφάλι κάτω. Έχουμε 13 παιχνίδια. Καμία ομάδα δεν σώθηκε και καμία ομάδα δεν έπεσε 13 παιχνίδια πριν τελειώσει το πρωτάθλημα. Πρέπει να είμαστε πιο ενωμένοι γιατί εμείς φέραμε την ομάδα τόσο χαμηλά και εμείς πρέπει να την ανεβάσουμε ξανά».

Οι δηλώσεις του Κώστα Καζναφέρη:

«Κάθε ομάδα πρέπει να παρουσιάζεται έτοιμη και δυνατή για να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι. Ήμασταν άτυχοι σε μία στιγμή και φάγαμε το γκολ. Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι και το σκορ είναι πλασματικό. Εμείς είχαμε τις ευκαιρίες και ο Παναθηναϊκός το γκολ. Έχουν μείνει αρκετά παιχνίδια ακόμη και πρέπει να παρουσιαστούμε δυνατοί. Τίποτα δεν έχει τελειώσει και θα παλέψουμε για να μαζέψουμε πόντους».

«Εμείς δώσαμε δικαίωμα στον Άρη»

Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα στη συνέντευξη Τύπου του επεισοδιακού ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρη στην Πυλαία.

«Εμείς δώσαμε δικαίωμα στον Άρη»
Μόνο η νίκη άρεσε στο προπονητή του ΠΑΟΚ, Σούλη Μαρκόπουλο από το ντέρμπι της πόλης, όπως φάνηκε στις δηλώσεις του. Απογοητευμένος ήταν από την πλευρά ο τεχνικός των κίτρινων, Μίλαν Μίνιτς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος:

«Εμείς δώσαμε το δικαίωμα στον Αρη να μπει στο ματς. Κάνανε αδικαιολόγητα λάθη και αγχωθήκακε. Στο δεύτερο ημίχρονο η επίθεσή μας δεν είχε ρυθμό. Παίξαμε καλή άμυνα, μπορούσαμε να κάνουμε καλάθια από τον αιφνιδιασμό. Ο Αρης έβαλε κάποια μεγάλα καλάθια και ίσως δεν ήμασταν έτοιμοι να τον σταματήσαμε με φάουλ ενώ είχαμε να δώσουμε φάουλ. Ο Τσόχλας πέτυχε ένα μεγάλο σουτ στο παιχνίδι στο τέλος. Θα πρέπει να αναλύσουμε το παιχνίδι για την συνέχεια. Τέλος καλό, όλα καλά...».

Ο τεχνικός του Άρη Μίλαν Μίνιτς, ανέφερε:

«Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Ήταν για εμάς ένα σημαντικό ματς και ο κόσμος μπορεί να δώσει μεγάλη βοήθεια στο μπάσκετ. Οι δύο ομάδες προσπαθούν να κάνουν καλή δουλειά και αν οι φίλαθλοι βοηθούν, όλοι θα είμαστε πιο καλά. Το πρώτο δεκάλεπτο δεν μπήκαμε δυνατά, δεχτήκαμε εύκολα καλάθια. Βρήκαμε ρυθμό από την άμυνα και ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα με σουτ αλλά πήρε πέντε επιθετικά ριμπάουντ. Μπράβο στα παιδιά που είχαν ενέργεια και πάθος. Αλλά δεν είχαμε καλή επίθεση. Ο Αρης δεν μπορεί δίχως εύκολο καλάθι στο τρανζίσιον παιχνίδι».

Άρωμα Λεβάντε με Παναθηναϊκή «πινελιά» (video)

Χάρη στις επινοήσεις των πρώην παικτών του Παναθηναϊκού (γκολ Βύντρα, γκολ Σιμάο, ασίστ Ίβανσιτς), η Λεβάντε «άλωσε»το «Σάντσεθ ΠΙθχουάν», επικρατώντας της Σεβίλλης με 3-2.

Άρωμα Λεβάντε με Παναθηναϊκή «πινελιά» (video)
Οι Λεβαντίνοι επικράτησαν με 3-2 των δύο φορές κυπελλούχων UEFA, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Primera Division, χάρη σε δύο γκολ των Λουκά Βύντρα και Σιμάο Τζούνιορ από ισάριθμα κόρνερ του Αντρέας Ιβανσιτς και έφτασαν στο -4 από τις θέσεις που οδηγούν στο Europa League και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, έχοντας ένα αγώνα περισσότερο από τους Βάσκους.

Αντίθετα, οι Ανδαλουσιάνοι έχασαν την ευκαιρία να μπουν στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, από την οποία απέχουν πλέον -2 και περιμένουν «γκέλες» των υπόλοιπων «μνηστήρων» Κυριακή και Δευτέρα.

Οι παίκτες του Ουνάι Εμερι ήταν σαφώς ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν με την εκπληκτική λόμπα του Κόκε στο 26΄, όμως δέχτηκαν την ισοφάριση με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπαράλ στο 30’.

Στην επανάληψη, ο Ράκιτιτς έχασε πέναλτι στο 5’, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι, όμως πήρε το «αίμα του πίσω» στο 68’με ωραίο πλασέ από πλάγια θέση. Όμως, στο 71’ ο Ιβανσιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Βύντρα με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2 και στο 75’ με τον ίδιο πασέρ και την καρφωτή κεφαλιά του Σιμάο έγινε το 2-3. Στο 92’ αποβλήθηκε ο Νίκος Καράμπελας και στο 93’ ο Χαϊρο.



Sevilla 2-3 Levante All Goals από all-goals


ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπέτο, Κόκε, Φάτζιο, Παρέχα, Ναβάρο (63’ Φιγκέιρας), Ρέγες (71’ Μαρίν), Ράκιτιτς, Καρίσο, Χαϊρο, Μπάκα, Γκαμεϊρο

ΛΕΒΑΝΤΕ: Νάβας, Βύντρα, Ναβάρο, Χουανφράν, Καράμπελας, Σιμάο, Ντιόπ, Λόπεθ (60’ Καμαράζα), Ρούμπεν Γκαρσία (46’ Ελ Ζαρ), Ιβανσιτς (81’ Αντουα), Μπαράλ



Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:


Παρασκευή, 24/1

Θέλτα-Μπέτις 4-2

Σάββατο, 25/1

Ρεάλ Μαδρίτης-Γρανάδα 2-0
(56' Ρονάλντο, 74' Μπενζεμά)

Βαγιαδολίδ-Βιγιαρεάλ 1-0
(40' Ρουέντα)

Βαλένθια-Εσπανιόλ 2-2
(7' Αλκασέρ, 32' Ζόνας - 3' Κόρντομπα, 45' πεν. Γκαρσία)

Σεβίλλη-Λεβάντε 2-3
(26' Κόκε, 68' Ράκιτιτς-3' πεν.Μπαράλ, 71' Βύντρα, 75' Σιμάο)

Κυριακή, 26/1

Αλμερία-Χετάφε (13:00)

Οσασούνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο (18:00)

Ράγιο Βαγεκάνο-Ατλέτικο Μαδρίτης (20:00)

Μπαρτσελόνα-Μάλαγα (22:00)

Δευτέρα, 27/1

Σοσιεδάδ-Έλτσε (23:00)


Η επόμενη αγωνιστική (22η):

Παρασκευή, 31/1

Γρανάδα-Θέλτα (22:00)

Σάββατο, 1/2

Μπαρτσελόνα-Βαλένθια (17:00)
Λεβάντε-Ράγιο Βαγεκάνο (19:00)
Χετάφε-Βαγιαδολίδ (21:00)
Μάλαγα-Σεβίλλη (23:00)

Κυριακή, 2/2

Έλτσε-Αλμερία (13:00)
Μπέτις-Εσπανιόλ (18:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Σοσιεδάδ (20:00)
Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα, 3/2

Βιγιαρεάλ-Οσασούνα (23:00) Πηγή: sport-fm.gr

Ονειρεύεται Μουντιάλ…!!

Το όνειρο του να βρεθεί στα τελικά του Μουντιάλ με την εθνική Ελλάδος αποκάλυψε ο Κώστας Γιαννούλης μετά τη νίκη του Ατρόμητου επι του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ονειρεύεται Μουντιάλ…
Για τη νίκη της ομάδας του με καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και τους προσωπικούς του στόχους μίλησε μετά την αναμέτρηση με τους Ηπειρώτες ο αριστερός μπακ του Ατρόμητου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην Nova:

Για την εικόνα του αγώνα: «Σίγουρα ήταν πολύ σημαντική η νίκη που πετύχαμε, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου. Όντως στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μία πολύ καλή απόδοση. Στο δεύτερο δεν συνεχίσαμε στον ίδιο ρυθμό, πιστεύω μας βγήκε η κούραση, αλλά ελέγξαμε στο παιχνίδι σε όλη τη διάρκειά του και δεν κινδυνεύσαμε. Απλά όταν το σκορ είναι 1-0 μέχρι το τελευταίο λεπτό αγχώνεσαι γιατί η ισοφάριση μπορεί να έρθει από το πουθενά».

Για την επιστροφή στα γκολ και αν βάρυνε η δυστοκία των προηγούμενων αγωνιστικών: «Δεν το σκεφτόμαστε έτσι, ευτυχήσαμε να σκοράρουμε γρήγορα, λύθηκαν τα πόδια μας και κατά τη γνώμη μου αξίζαμε περισσότερα γκολ με τις τελικές που είχαμε. Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε περισσότερα γκολ, δεν έχει σημασία, σημασία έχει το τρίποντο που πήραμε».

Για το αν η εμφάνιση του πρώτου μέρους αποτελεί οδηγό για τη συνέχεια: «Σίγουρα ήταν πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Ευχόμαστε να συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό γιατί έρχεται ένας πολύ δύσκολος μήνας με Κύπελλο και πρωτάθλημα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για το αν στο β' σκέφτονταν το ματς με τον Ολυμπιακό: «Δεν το νομίζω, όταν είσαι επαγγελματίας δεν μπορείς να σκέφτεσαι το επόμενο παιχνίδι. Δεν είχε κριθεί το παιχνίδι, ήταν 1-0. Πιστεύω μας βγήκε η κούραση, όχι κάτι άλλο».

Για το αν υπήρχε εντολή για ανάπτυξη από την αριστερή πλευρά: «Έχω οδηγίες από τον προπονητή να ανεβαίνω πιο ψηλά, έχω την ελευθερία στο να ανεβώ και όταν έχω δυνάμεις προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα και στο επιθετικό κομμάτι».

Για το αν ο χαφ που αγωνίζεται μπροστά του κλείνει στον άξονα για να του δίνει όλη την πλευρά: «Όντως έτσι είναι, με βοηθάει ο χαφ που είναι μπροστά όπως ο Καραμάνος και ο Μπρίτο, μου δίνουν χώρο ώστε να μπορέσω να βγω στην πλάτη της άμυνας».

Για το αν κάνει όνειρα για Μουντιάλ: «Όνειρο είναι για κάθε ποδοσφαιριστή να τον καλέσει ο κύριος Σάντος στο Μουντιάλ. Προσπαθώ μέσα από την ομάδα μου να κάνω καλές εμφανίσεις και αν αξίζω να με καλέσει».