Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

«Σταθήκαμε τυχεροί στο τελευταίο σουτ»

Στην… τύχη απέδωσε, μεταξύ άλλων, την επικράτηση του Πανιωνίου επί των Τρικάλων, στην παράταση ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Σταθήκαμε τυχεροί στο τελευταίο σουτ»
Ο Πανιώνιος πήρε στα Τρίκαλα τη νίκη κόντρα στην τοπική ομάδα, με καλάθι του Κάρτερ στο τέλος της παράτασης με τον τεχνικό των Νεοσμυρνιωτών, Γιάννη Σφαιρόπουλο, να αναφέρει –μεταξύ άλλων- πως η ομάδα του στάθηκε τυχερή στο τελευταίο σουτ.

«Ξέραμε ότι είχαμε να παίξουμε σε μία πολύ δύσκολη έδρα , μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα που μέσα στην έδρα της είχε 5 σερί νίκες, μία ομάδα πολύ δουλεμένη από τον κόουτς . Στην αρχή θέλαμε να κρατήσουμε τον ρυθμό χαμηλά, να μην φάμε εύκολα καλάθια στα οποία αρέσκεται η ομάδα των Τρικάλων και σε αυτό το κομμάτι τα καταφέραμε, ελέγχαμε τον ρυθμό. Όμως εκεί που υστερήσαμε πολύ στο 1ο ημίχρονο ήταν τα ριμπάουντ , ο Έβανς είχε 7, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχουν δεύτερες προσπάθειες και 2ες επιθέσεις και να σκοράρουν πόντους που μας έκαναν στο τέλος να κυνηγάμε το σκορ», είπε ο προπονητής των «κυανέρυθρων» και συμπλήρωσε:

«Στο ημίχρονο αλλάξαμε λίγο το παιχνίδι μας , αλλάξαμε λίγο κάποιες άμυνες, κάποια μαρκαρίσματα και περιορίσαμε το πρόβλημα που είχαμε στο 1ο ημίχρονο γι αυτό και πιστεύω ότι στο 3ο δεκάλεπτο βρήκαμε τον ρυθμό μας μπήκαμε μπροστά, βάλαμε κάποια σούτ μεγάλα και πήραμε μία διαφορά που ασφαλώς ήτανε μία μικρή διαφορά που δεν σήμαινε τίποτα σίγουρο καθώς η ομάδα των Τρικάλων είναι εκεί μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μπήκαμε στην τελευταία περίοδο το ματς πήγε πόντ-πόντο, είχαμε την ατυχία εμείς στην τελευταία φάση πριν ισοφαρίσουν τα Τρίκαλα που πάμε για κλέψιμο την μπάλα και η μπάλα κατέληξε σε ένα εύκολο καλάθι ισοφάρισης ενώ σταθήκαμε τυχεροί στο τελευταίο σουτ».

Εκ μέρους των παικτών της ομάδας της Νέας Σμύρνης, ο Γιάννης Αθανασούλας σχολίασε: «Σήμερα κληθήκαμε να παίξουμε μέσα σε μία δύσκολη έδρα απέναντι σε μία ομάδα η οποία παίζει πολύ επιθετικά και ξεκινάει με ταχύτητα και ρυθμό. Δυστυχώς στο 1ο ημίχρονο μας παρασύρανε, μας πήρανε πολλά ριμπάουντ, κάναμε αβίαστα λάθη, πράγμα που τους επέτρεψε να είναι μπροστά στο 1ο ημίχρονο. Στο 2ο βελτιωθήκαμε αλλά όχι αρκετά, αντέξαμε την πίεση και κάναμε κάποια καλά σουτ και περάσαμε μπροστά στο σκορ αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό καθώς τα συνολικά μας λάθη ήταν πάνω από 20 πράγμα που επέτρεψε το ματς να πάει στην παράταση. Στην παράταση δείξαμε ψυχή, είχαμε συγκέντρωση και είχαμε την τύχη με το μέρος μας στο τελευταίο σουτ. Παρ’ όλα αυτά πρέπει να κρατήσουμε την νίκη και ότι περάσαμε από μία πολύ δύσκολη έδρα. Θα κοιτάξουμε τα λάθη μας και θα συγκεντρωθούμε στην συνέχεια»

Δεν υπάρχουν σχόλια: