Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Στο ύψος της η Ιταλία!!

Επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί, η Ιταλία νίκησε με 85-70 την Τσεχία για τις θέσεις 5-8 του Ευρωμπάσκετ και κατέκτησε την έκτη θέση της διοργάνωσης.

Στο ύψος της η Ιταλία
Η Ιταλία νίκησε άνετα με 85-70 την Τσεχία για τις θέσεις 5-8 του Ευρωμπάσκετ και κατάκτησε την έκτη θέση της διοργάνωσης, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Αντίθετα, οι Τσέχοι θα διεκδικήσουν κόντρα στη Λετονία την έβδομη προνομιούχο θέση της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζάνι απέκτησαν μια διψήφια διαφορά στα μέσα της τρίτης περιόδου και, στη συνέχεια, την αύξαναν συνεχώς, φτάνοντας στην τελική επικράτηση.

Κορυφαίοι των Ιταλών ήταν οι Μπαρνιάνι με 21 κι οι Τζεντίλε και Γκαλινάρι με 15 πόντους, ενώ από τους Τσέχους ξεχώρισε ο Βέσελι με 26 πόντους.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο και καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, με τους Ιταλούς να καταφέρνουν να διατηρούν ένα +2 με +3, χάρη στους Τζεντίλε και Μπαρνιάνι. Οι Βέσελι και Σατοράνσκι οδηγούσαν επιθετικά τους Τσέχους και, παρά την υπεροχή των Ιταλών στα ριμπάουντ, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι δυο ομάδες συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και το ντέρμπι βρισκόταν σταθερά στην ημερήσια διάταξη. Οι Τζεντίλε και Γκαλινάρι βοηθούσαν τους Ιταλούς να διατηρούν ένα + 2, με τον Σιλμπ να δίνει ένα +2 στους Τσέχους. Στο 31-31, ο Αραντόρι με προσωπικό σερί 4-0 έφερε το +4 για την Ιταλία και ο Γκαλινάρι το +5. Εκεί, οι Τσέχοι με σερί 4-0 μείωσαν στο -1, όμως οι Ιταλοί με 4-0 σερί από τους NBAer «έκλεισαν» το πρώτο ημίχρονο στο +5 για τους «ατζούρι».

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι Ιταλοί διατηρούσαν ένα +2 με +3 , μέχρι στο 41-44 ένα σερί 5-0 των Ιταλών με πρωταγωνιστή τον
Μπαρνιάνι έφερε το +8 για τους δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης. Οι Γκαλινάρι και Τζεντίλε βρήκαν τις λύσεις από την περιφέρεια και έφεραν δυο φορές μια διψήφια διαφορά. Σιγά σιγά, η επιθετική πολυφωνία των παικτών του Σιμόνε Πιανιτζάνι έφερε το +15 και το +17 και πλέον η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ του +13 και του +15, με το τρίποντο του Μπελινέλι να «κλείνει» το τριαντάλεπτο στο +20 για τους Ιταλούς.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο Μπελινέλι έφερε το +22, όμως ένα σερί 9-0 ων Τσέχων έφερε το -13 με πρωταγωνιστή τον Χρούμπαν. Ένα σερί 4-0 των Ιταλών έφερε το +17 για τους «ατζούρι», που διατηρούσαν ένα +15 με +17 σε εκείνο το διάστημα. Ο Χούσκα μείωσε στο -13 για την Τσεχία και τελικά με σερί 4-0, η Ιταλία ξαναπήγε στο +17 και στο τελικό +15. *Πηγή: sport-fm.gr*

Γιαννακόπουλος: «Θα θυμάμαι πάντα εκείνο το γκολ» (vid)

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος θυμάται στο FourFourTwo το εκπληκτικό του γκολ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Πόρτο το 1997.
Το 1997 ο Ολυμπιακός είδε τα πέτρινα χρόνια να φτάνουν στο τέλος τους. Αυτό, του έδωσε τη δυνατότητα να παίξει για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League, κάτι που ο Στέλλιος Γιαννακόπουλος και οι οπαδοί του θυμούνται πολύ καλά.
«Το στάδιο ήταν κατάμεστο. Περίπου 80.000 ήταν εκεί», θυμάται ο Γιαννακόπουλος στο FourFourTwo. «Όλοι ήταν ενθουσιασμένοι. Ήταν πολύ συναισθηματική μέρα για εμάς». Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε την Πόρτο, στην οποία τότε έπαιζαν μεταξύ άλλων οι Ζοάο Πίντο, Ζάχοβιτς και Ζαρντέλ, με τις Ρεάλ και Ρόζενμποργκ να συμπληρώνουν το γκρουπ. «Ήμουν μόλις 23 ετών», λέει ο Γιαννακόπουλος. Αρκετά μεγάλος, για να πετύχει ένα από τα πιο ωραία γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης.
«Βγήκαμε στην αντεπίθεση μετά από ένα κόρνερ της Πόρτο και καταφέραμε να συνεργαστούμε με τον Ίβιτς στα αριστερά. Με είδα στον άξονα και έκανε την πάσα. Θυμάμαι ότι η πρώτη μου επαφή με την μπάλα δεν ήταν καλή. Εκείνη στρώθηκε γλυκά μπροστά μου και μου έδωσε τη δυνατότητα να κρεμάσω τον τερματοφύλακα. Ήμουν τυχερός που βρήκα στόχο».

Ο Γιαννακόπουλος είναι μετριόφρων (αν και έχει δίκαιο για το κοντρόλ). Μία εκπληκτική λόμπα, με τον Ρούι Κορέια να μην μπορεί να κάνει τίποτα και ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ με 85' να απομένουν. «Αυτές οι στιγμές είναι ιδιαίτερες. Νιώθω περήφανος που πέτυχα το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στο Champions League. Για να πιστέψεις στον εαυτό σου χρειάζεσαι καλούς προπονητές και καλή οργάνωση από τον σύλλογο. Θα θυμάμαι πάντα εκείνο το γκολ».
«Έχω τρία παιδιά και είναι περήφανα για τον πατέρα τους. Αν θέλουν να με ακολουθήσουν και να γίνουν ποδοσφαιριστές χάρη σε κάτι σαν και αυτό, τότε θα είναι σπουδαίο. Είναι όλα όσα πρεσβεύει το ποδόσφαιρο», ολοκλήρωσε.


 
 
*Πηγή: gazzetta.gr*

«Ξεκλειδώνοντας» τον Κόβασιτς!!

Ο τραυματισμός του Γκάρεθ Μπέιλ έδωσε στον Κόβασιτς την δυνατότητα να παίξει ξανά σε προωθημένο ρόλο δημιουργού και ο Θάνος Σαρρής γράφει για την προσπάθεια των Μερένγκες να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό του Κροάτη.
Η κίνηση της Ρεάλ Μαδρίτης να δαπανήσει 32 εκατομμύρια ευρώ για τον Ματέο Κόβασιτς το καλοκαίρι αντιμετωπίστηκε από πολλούς με σκεπτικισμό, δεδομένου του ότι σε υψηλό επίπεδο ο αναμφίβολα ταλαντούχος Κροάτης είχε δοκιμαστεί μόνο στην «προβληματική» Ίντερ, χωρίς να έχει καταφέρει να βρει ξεκάθαρο ρόλο. Αποκτήθηκε ως ένα ποδοσφαιριστής με εκπληκτικές ικανότητες με την μπάλα, στην πάσα και στο σουτ. Ως ένα δεκάρι, που έπρεπε να δουλέψει πολύ, αλλά το ταλέντο του θύμιζε ακατέργαστο διαμάντι.

ADVERTISEMENT
Ο Στραματσιόνι, ο οποίος τον αγόρασε ήταν ο πρώτος που εντόπισε την έλλειψη διάρκειας στις εμφανίσεις του. Ο μικρός μπορούσε να λάμψει σε ένα ματς, να κάνει μια ατομική ενέργεια ικανή να αλλάξει τη ροή του αγώνα, αλλά να είναι «κρυμμένος» στα επόμενα. Στο 3-5-2 του Ματσάρι έδειχνε χαμένος στη μεσαία γραμμή, αναγκασμένος να παλεύει στις παθογένειες των Νερατζούρι. Ο Μαντσίνι, που ανέλαβε στη συνέχεια, ξεκαθάριζε ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί ως playmaker, επειδή δεν έχει την ικανότητα να αλλάζει τον ρυθμό ανάλογα με τις ανάγκες του αγώνα, αλλά ούτε και ως οκτάρι, αφού του λείπει η σκληράδα. Στην φετινή προετοιμασία, αποφάσισε να τον χρίσει αμυντικό μέσο, σε έναν ρόλο ανάλογο με εκείνο στον οποίο εξελίχθηκε και τελικά έκανε τη διαφορά ο Αντρέα Πίρλο.
Ο «Μάντσο» ήταν βέβαιος πως φέτος θα ήταν η χρονιά του και ο ίδιος, με συνέντευξή του στην Gazzetta Dello Sport τόνιζε ότι θα γίνει ο Πίρλο της Ίντερ, την οποία έβαζε στο ίδιο επίπεδο με την Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα. Όλα αυτά φυσικά χωρίς να έχει κερδίσει φανέλα βασικού και χωρίς να έχει καθιερωθεί σε μία θέση. Μόνο πέρυσι, αγωνίστηκε στα αριστερά, στην επίθεση, ως δεκάρι, ως deep lying playmaker. Η αδυναμία του να βρει διάρκεια στην απόδοσή του προφανώς είχε να κάνει και με τις αλλαγές στην τεχνική ηγεσία, αλλά και με τις εναλλαγές ρόλων μέσα στο χορτάρι, όποτε αγωνιζόταν. Σε δυόμιση χρόνια με τους Μιλανέζους σημείωσε 8 γκολ σε 90 ματς, έχοντας ωστόσο κάποιες στιγμές απόλυτης λάμψης. Ο Ματέο Μπρέγκα από την Gazzetta συνόψισε την παρουσία του: «Παίζει σαν το φλας του αυτοκινήτου. Μια ανάβει, μια σβήνει. Μια ανάβει, μια σβήνει».

Στο Μιλάνο, κανείς από τους τρεις προπονητές δεν έχτισε στο ταλέντο του. Πιθανότατα κρίνοντας ότι ακόμα δεν είναι έτοιμος για να αναλάβει ευθύνες και να αποκτήσει ηγετικό ρόλο, κάτι που ο κόσμος περίμενε από την πρώτη στιγμή που η ομάδα αποφάσισε να επενδύσει 11 εκατομμύρια στην προοπτική του. Ο θρύλος των Νερατζούρι, Λουίς Σουάρεθ, τόνιζε: «Ο Κόβασιτς χρειάζεται συμπαίκτες στο επίπεδό του προκειμένου να εξελιχθεί. Σε ηλικία 20 χρονών τον γέμισαν με απαιτήσεις ηγέτη στην Ίντερ, δίνοντάς του ευθύνες υπερβολικές για την ηλικία του, οι οποίες εξέθεσαν τις αδυναμίες του και αύξησαν τις δυσκολίες. Για μένα, έχει την κλάση για να γίνει νέος Πίρλο», προσθέτοντας ότι στο μέλλον η Ίντερ μπορεί να χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο, όπως έκανε άλλωστε με τον μεγάλο Ιταλό που πλέον κολλάει τα τελευταία του ένσημα στη Νέα Υόρκη.
Ο συμπατριώτης του και νυν τεχνικός της Γουέστ Χαμ, Σλάβεν Μπίλιτς ξεκαθάριζε: «Ο Ματέο είναι πολύ διαφορετικός από τον Κρόος, τον Μόντριτς και τον Καζεμίρο, επειδή έχει το γκολ. Έχει πάρει όγκο, μυϊκή δύναμη και έχει φτιάξει τη σωματοδομή του τελευταία. Τεχνικά είναι πολύ καλός, θα δούμε πως θα λειτουργήσει στις απαιτήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Μόντριτς, για παράδειγμα, χρειάστηκε ένα εξάμηνο για να προσαρμοστεί, αλλά τώρα μπορεί να του προσφέρει εξαιρετική υποστήριξη. Ο Λούκα είναι πιο δυνατός στα πόδια, ο Ματέο είναι πιο ταλαντούχος με την μπάλα και έχει περισσότερο την ατομική ενέργεια. Όταν παίρνει την μπάλα, βλέπει κανείς τις τεράστιες ατομικές ικανότητες που έχει». Φανταζόταν έναν ιδανικό συνδυασμό ανάμεσα στους δύο Βαλκάνιους.
Ο Κόβασιτς δεν έχει τα τάκλιν, τα τρεξίματα και τις τοποθετήσεις για να θωρακίσει την άμυνα ως αμυντικός μέσος. Παρά την τεχνική του, υπάρχουν φορές που δείχνει χαμένος όταν του δίνεται η μπαγκέτα του οργανωτή. Έχει το γκολ, αλλά όχι και την κίνηση να παίξει ως δεύτερος επιθετικός. Ποια, λοιπόν είναι η θέση του; Ο ίδιος, στην παρουσίαση του στους blancos, έδειχνε να συμφωνεί με τον Μαντσίνι, λογίζοντας τον εαυτό του ως ένα αμυντικό χαφ με εκπληκτική τεχνική, ικανό να φτιάχνει παιχνίδι από πίσω.

Στην Ρεάλ Μαδρίτης, μέχρι στιγμής, μάζευε λεπτά. Είκοσι απέναντι στην Σπόρτινγκ Χιχόν, 17 με τη Μπέτις, 35 με την Εσπανιόλ. Τα 64' που έπαιξε στην πρεμιέρα του Champions League απέναντι στη Σαχτάρ, περνώντας στη θέση του Μπέιλ, ήταν τα περισσότερα. Επέστρεψε σε προωθημένο ρόλο, τελείωσε το παιχνίδι με 55 επιτυχημένες πάσες σε 57 προσπάθειες και ο Ράφα Μπενίτεθ υποστήριξε: «Τον επέλεξα εκεί επειδή οι ακραίοι προωθούνται πολύ και εκείνος έχει συνηθίσει να παίζει στο εσωτερικό, το έκανε στην Ίντερ. Σε αυτή τη θέση μας δίνει έλεγχο της μπάλας και χώρο».
Το αν οι δηλώσεις του σημαίνουν ότι θα δώσει στον νεαρό Κροάτη το χρόνο για να πάρει ματς στη συγκεκριμένη θέση, σε ρόλο οργανωτή αλλά δίπλα σε παίκτες όπως ο Μόντριτς και ο Κρόος και φτιάχνοντας συνεργασίες με Κριστιάνο-Ίσκο-Μπενζεμά, θα φανεί στο άμεσο μέλλον. Δίπλα, δηλαδή, σε αυτούς ακριβώς που ο Σουάρεθ επέμενε ότι χρειάζεται για να λάμψει,  αλλά όχι ως deep lying playmaker. Θα είναι αρκετό για να διεκδικήσει φανέλα βασικού; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα. Όταν όμως υπάρχει μια τόσο μεγάλη επένδυση, κάπου θα υπάρχει και ένα σχέδιο. Ο Κόβασιτς για να «ξεκλειδώσει» την κλάση του χρειάζεται παιχνίδια και ξεκάθαρο ρόλο, πάνω στον οποίο θα δουλέψει, θα δουλευτεί και θα βοηθηθεί από συμπαίκτες και τεχνικό τιμ. Έχει καλά στοιχεία τόσο ως δεκάρι, όσο και ως playmaker μπροστά από τα στόπερ. Το ζήτημα είναι, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του και τον ρόλο του στην ομάδα, να εξελίξει ακόμα περισσότερο τα πλεονεκτήματα και να δουλέψει τις αδυναμίες.
 Εκτός, φυσικά, αν επιβεβαιωθούν οι αναλυτές που έλεγαν ότι οι Μερένγκες θέλουν σταδιακά να τον εξελίξουν σε έναν νέο τύπου Μόντριτς ποδοσφαιριστή, χωρίς όμως να έχει την εμπειρία, τις προπονήσεις και τη δουλειά στην Αγγλία που βοήθησε τον συμπατριώτη του να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά για να σταθεί στο Μπερναμπέου.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Κατοστάρα» για Μινιολέ!!

Ο Σιμόν Μινιολέ πραγματοποίησε απόψε (17/9) την 100η συμμετοχή του με την φανέλα της Λίβερπουλ.
Ο Βέλγος διεθνής τερματοφύλακας, ξεκίνησε βασικός κόντρα στην Μπορντό στο πρώτο παιχνίδι των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, φτάνοντας έτσι τις 100 συμμετοχές με τους «κόκκινους» από το 2013.
Συγκεκριμένα είχε αποκτηθεί από τη Σάντερλαντ έναντι 9εκ. λιρών την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου και έκτοτε έχει κερδίσει την θέση του βασικού, κάνοντας μάλιστα εντυπωσιακό ντεμπούτο κόντρα στην πρώην ομάδα του όντας καθοριστικός σε όλο το ματς και αποκρούοντας πέναλτι στις καθυστερήσεις, στην σεζόν που το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς τερμάτισε δεύτερο πίσω από την Μάντσεστερ Σίτι.
*Πηγή: England365.gr*

Θέλει να «δέσει» Σακό η Λίβερπουλ!!

Νέο συμβόλαιο στον Μαμαντού Σακό αναμένεται να προσφέρει η Λίβερπουλ, σύμφωνα με σημερινό (17/9) δημοσίευμα της «Daily Star».
Η τρέχουσα συμφωνία του 25χρονου κεντρικού αμυντικού με τους «κόκκινους» ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2017, ωστόσο, ο Μπρένταν Ρότζερς είναι αποφασισμένος να τον κρατήσει για ακόμα περισσότερα χρόνια στο «Άνφιλντ».
Με βάση πληροφορίες της «Daily Star», στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι επαφές της διοίκησης με τον Σακό, ο οποίος ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει απόψε, την πρώτη του παρουσία για φέτος, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μπορντό.
*Πηγή: England365.gr*

Συνάντηση Μελισσανίδη με Μανσούρ!!

Τετ-α-τετ με μεγάλες προοπτικές (και) για την ΑΕΚ είχε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Όπως αποκάλυψε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Τσακίρης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του χρηματιστηρίου του Κατάρ, Αλ Μανσούρ

Συνάντηση Μελισσανίδη με Μανσούρ!
Συνάντηση Μελισσανίδη με Μανσούρ!

Τετ-α-τετ με μεγάλες προοπτικές (και) για την ΑΕΚ είχε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Όπως αποκάλυψε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Τσακίρης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του χρηματιστηρίου του Κατάρ, Αλ Μανσούρ

Μια συνάντηση που ενδέχεται να κρύβει τεράστιες προοπτικές και για την ΑΕΚ είχε πρόσφατα ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Τσακίρης, ο ιδιοκτήτης της AEGEAN είχε ραντεβού στα γραφεία της εταιρείας την περασμένη Κυριακή με τον Ρασίντ Αλί Αλ Μανσούρ.

Πρόκειται για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του χρηματιστηρίου του Κατάρ και μέλος της βασιλικής οικογένειας που έχει στην ιδιοκτησία της τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Μανσούρ ήταν προγραμματισμένο να βρεθεί στη χώρα μας το τριήμερο 11-13 Σεπτεμβρίου, θέλοντας να προωθήσει ένα επενδυτικό πλάνο ύψους 350-400 εκατ. ευρώ. Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν συναντήθηκε με 4-5 ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους και ο Μελισσανίδης.

Στα θέματα της κουβέντας που έκαναν λοιπόν φέρεται να συμπεριλαμβανόταν και η ΑΕΚ και πιο συγκεκριμένα το θέμα του γηπέδου. Κάτι που προφανώς εντάσσεται στην προσπάθεια να πειστεί ο Μανσούρ, ώστε να επενδύσει (και) στην «Αγιά-Σοφιά», είτε μέσω της ονοματοδοσίας, είτε μέσω άλλης συμμετοχής του στο πρότζεκτ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το τελευταίο καλάθι του Σπανούλη στην Εθνική!! (video)

Το κεφάλαιο Εθνική έκλεισε για τον Βασίλη Σπανούλη στο ματς με τη Λετονία. Και το τελευταίο του καλάθι με το εθνόσημο στο στήθος, ήταν τρίποντο! Δείτε το... ιστορικό σουτ.

Το τελευταίο καλάθι του Σπανούλη στην Εθνική (video)
Έξι λεπτά και 50 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς της Εθνικής με την Λετονία, ο Βασίλης Σπανούλης πέτυχε το ιστορικό τελευταίο καλάθι του με το εθνόσημο.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ήταν και τρίποντο (για το υπέρ μας 70-65) χωρίς να 'χει την καλύτερη δυνατή ισορροπία (σε μια κίνηση βέβαια που την έχει κάνει πολλάκις).




*Πηγή: sport-fm.gr*

Γκολ α λα Μίλερ στο Νάπολι-Μπριζ!!

Ο Μίλερ παραδέχθηκε πως δεν το ήθελε. Ο Καχεγόν δεν ξέρουμε τι θα πει αλλά όπως και ο Γερμανός χθες στο Καραϊσκάκη, βρήκε δίχτυα σε προσπάθεια για σέντρα στον αγώνα της Νάπολι με την Κλαμπ Μπριζ.

Γκολ α λα Μίλερ στο Νάπολι-Μπριζ!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπουρούσης: «Εμείς την πονάμε, εσείς δεν το καταλαβαίνετε»! (video)

Εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο Γιάννης Μπουρούσης μετά το ματς με τη Λετονία. Δίχως να διευκρινίσει αν συνεχίζει ή όχι στην Εθνική, ο Έλληνας σέντερ άφησε αιχμές προς όσους ασκούν κριτική στην ομάδα!

Μπουρούσης: «Εμείς την πονάμε, εσείς δεν το καταλαβαίνετε»! (video)
Με... νεύρα αποχαιρέτησε τη Λιλ ο Γιάννης Μπουρούσης. Λίγη ώρα αφότου η Εθνική νίκησε την Λετονία, ο Έλληνας σέντερ εκδήλωσε τον εκνευρισμό του για την κριτική που γίνεται στην επίσημη αγαπημένη, ενώ δεν μίλησε για το αν θα συνεχίσει να φορά ή όχι την φανέλα με το εθνόσημο.

Η λακωνική του δήλωση:

«Έχω παίξει τόσα χρόνια μαζί με τον Βασίλη (σ.σ Σπανούλη). Είναι πολύ… βαρύ αυτό που ακούσαμε, ότι αποχωρεί από την Εθνική. Του αξίζουν συγχαρητήρια για όλα αυτά τα χρόνια που ήταν δίπλα μας. Την πόνεσε την ομάδα, όπως την πονάμε όλοι μας και την τιμάμε κάθε χρόνο. Αυτό εσείς προφανώς δεν το καταλαβαίνετε, μας κριτικάρετε και χαίρεστε με αυτό…».



*Πηγή: sport-fm.gr*

Κατσικάρης: «Ευλογία που είχα παίκτη τον Σπανούλη»

Μόνο καλά λόγια είπε για τον Βασίλη Σπανούλη ο Φώτης Κατσικάρης, μετά τη νίκη επί της Λετονίας, ενώ ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για την πορεία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ.

Κατσικάρης: «Ευλογία που είχα παίκτη τον Σπανούλη»
Αποκλειστικός υπεύθυνος για την πορεία της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ είναι ο Φώτης Κατσικάρης, όπως δήλωσε ο ίδιος μετά τη νίκη επί της Λετονίας. Στη συνέχεια, ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος –όπως αποκάλυψε- ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την «επίσημη αγαπημένη» ανήμερα του ματς.

«Ήταν πολύ δύσκολο από ψυχολογικής άποψης να παίξουμε. Ήρθαμε με μεγάλες προσδοκίες, αλλά ταπεινοί. Δεν τα καταφέραμε. Χάσαμε από την Ισπανία κι έπρεπε να μαζέψουμε την ομάδα για να παίξει με τη Λετονία. Στο ματς είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα για συναισθηματικούς λόγους. Ο μίνιμουμ στόχος με τον οποίο ήρθαμε εδώ ήταν να πάμε στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Ήταν πολύ δύσκολη η στιγμή που ο Βασίλης ανακοίνωσε πως σταματά στα αποδυτήρια. Είναι από τους παίκτες που άλλαξαν το ελληνικό μπάσκετ, ένας ηγέτης και θα τον θυμόμαστε σαν έναν από τους καλύτερους παίκτες της Εθνικής. Ευχαριστώ όλους τους παίκτες για την προσπάθειά τους. Δεν τα καταφέραμε κι αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα από την Ισπανία. Όμως το ελληνικό μπάσκετ θα συνεχίσει», δήλωσε αρχικά ο Φώτης Κατσικάρης και συμπλήρωσε:

«Κάποιες φορές έχουμε τόσες απαιτήσεις με τον εαυτό μας, χωρίς να σκεφτόμαστε καν αν έχουμε αντίπαλο. Όλοι πιστεύαμε. Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολα και πως βάσει συστήματος θα είχαμε έναν δύσκολο αντίπαλο, όπως η Ισπανία. Όπως είπα, εγώ είμαι υπεύθυνος, γιατί ο προπονητής πάντα είναι υπεύθυνος. Η αλήθεια είναι πως για μένα είναι πολύ δύσκολο να έχουμε χάσει στα δύο κρίσιμα νοκ άουτ, πέρσι από την Σερβία και φέτος από την Ισπανία».

Για το πότε γνωστοποίησε ο Βασίλης Σπανούλης την απόσυρσή του από την Εθνική ομάδα: «Δεν ξέραμε πως ο Βασίλης θα σταματούσε πριν το Ευρωμπάσκετ. Κανείς μας δεν είχε ιδέα. Μας το ανακοίνωσε σήμερα μετά τον αγώνα».

Για να καταλήξει ο ομοσπονδιακός τεχνικός: «Ποτέ δεν είχα συνεργαστεί με τον Σπανούλη. Είναι απίστευτος παίκτης, μια ιδιοφυΐα του μπάσκετ, που ζει για το μπάσκετ. Σαν να είναι όλη η ζωή του αυτό. Δεν είμαι εγώ αυτός που μπορεί να μιλήσει για τον Βασίλη, άλλοι προπονητές τον έζησαν περισσότερο καιρό. Για μένα ήταν ευλογία που τον είχα παίκτη, μια φοβερή εμπειρία, που θα έχω να λέω όταν σταματήσω την καριέρα μου».

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ!!

=Με τον Κλάους Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης και τον Ρόμπερτ Μακ δίπλα του θα παραταχθεί κόντρα στην Καμπάλα ο ΠΑΟΚ.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ
Με σύστημα 3-5-2 και τους Αθανασιάδη, Μακ μπροστά θα προσπαθήσει ο ΠΑΟΚ να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο Europa League με αντίπαλο την Καμπάλα.

Η ενδεκάδα που επέλεξε ο Τούντορ αποτελείται από τους Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλα, Κίτσιου, Τζιόλη, Σάμπο, Πέλκα, Ροντρίγκες, Μακ, Αθανασιάδη.

Στον πάγκο θα κάθονται οι Γλύκος, Μαλεζάς, Κωνσταντινίδης, Γκολάσα, Χαρίσης, Ζάιρο, Μπερμπάτοφ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ»

Ο στενός συνεργάτης του Νίκου Αναστόπουλου, Ανδρέας Σκέντζος ,μίλησε στον Arena FM 89.4 για το πότε θα φτάσει τελικά στην Θεσσαλονίκη ο νέος προπονητής του Άρη, ανέφερε τα πρώτα συμπεράσματα που έβγαλε από την ομάδα των «κιτρίνων ενώ τόνισε ότι βασικός στόχος θα επιτευχθεί».
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ανδρέας Σκέντζος στον Arena FM 89.4:
Για τον Νίκο Αναστόπουλο: «Προέκυψε κάποιο πρόβλημα με τα εισιτήρια και ο κ.Αναστόπουλος θα έρθει αύριο. Δεν θα είναι στην σημερινή προπόνηση. Σήμερα οι παίκτες περνάνε εργομετρικά, ένα γκρουπ περνάει σήμερα και το άλλο θα περάσει αύριο για να δούμε και σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές. Είναι πολύ βασικό ,όλες οι ομάδες το κάνουνε για να ξέρουμε και που βρισκόμαστε.
Αυτή την στιγμή η ομάδα έχει παίκτες που θα μπορούσε να βρίσκεται στην Σούπερ Λιγκ. Μας πιέζει ο χρόνος βέβαια γιατί έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο και το πρωτάθλημα ξεκινάει σε 15 μέρες. Η ομάδα τώρα χτίζεται, τώρα φτιάχνεται, θέλει δουλειά , θα δέσει η ομάδα και είμαι σίγουρος ότι τον στόχο που βάλαμε, θα τον πετύχουμε».
Για το άμα θα γίνει άλλη μεταγραφή :«Είναι μια απόφαση που θα την πάρει ο κόυτς, θα δει άμα υπάρχει κάποιο κενό στο ρόστερ και θα αποφασίσει για το αν πρέπει να γίνει κάποια ενίσχυση».
Για το ποιος θα αναλάβει το κομμάτι του γενικού αρχηγού: «Αυτό δεν το ξέρω πάντως ο Νίκος Αναστόπουλος πάντα φτιάχνει το δικό του επιτελείο».
*Πηγή:arenafm.gr*

«Ένα 5άρι και κλείσαμε»

Ο Μάνος Μαλελής μίλησε στον Arena fm για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ και ανάμεσα στα άλλα τόνισε:
«Έχει κάνει μεγάλες και ουσιαστικές μεταγραφές η ομάδα με τις προσθήκες Τέπιτς και Βασιλειάδη. Αυτό που απομένει πλέον, είναι ένα 5άρι. Θα σας εκπλήξει η ομάδα, είναι πολύ καλά δουλεμένη. Δεν είναι οικονομικό το θέμα. Είναι τι ακριβώς θέλει ο προπονητής.
Θα κινηθούμε καλά και θα επιλέξουμε το κατάλληλο πρόσωπο. Αυτούς τους παίκτες που είχαμε ανάγκη τους πήραμε.
Ο Βασιλειάδης έχει καψούρα με τον ΠΑΟΚ. Είχε προτάσεις και από αλλού αλλά ήθελε να μείνει στην ομάδα.
Θα πάρουμε έναν παίκτη που πιστεύω ότι θα εντυπωσιαστείτε. Και ας έχουμε ανασταλτικό παράγοντα με τα capital controls. Είναι ο λόγος που δεν έχουν ξεκινήσει κάποιες χορηγείς.
Κάνω έκκληση στους φίλους του ΠΑΟΚ. Γίνεται σοβαρή προσπάθεια κι αυτό το βλέπουν. Πέρσι θα έπρεπε να είμαστε στον τελικό του κυπέλλου και να παίρναμε το κύπελλο. Όλη η προσπάθεια αυτά τα τρία χρόνια να εκτιμηθεί και να έρθει κοντά μας ο κόσμος.
Έχει μάθει ο κόσμος του ΠΑΟΚ η ομάδα να φέρνει αποτελέσματα να είναι ψηλά και περιμένουν το κάτι παραπάνω ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
*Πηγή:arenafm.gr*

«Χτίζεται κάτι πολύ όμορφο στον ΠΑΟΚ»(Audio)

Στον ArenaFM89.4 μίλησε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και νυν προπονητής του Πάμισου Μεσσηνίας , Αντώνης Μαυρέας. Σχολίασε την σημερινή πρεμιέρα του ΠΑΟΚ στο Αζερμπαϊτζάν όπου τόνισε ότι η Καμπάλα είναι στα μέτρα μας, αναφέρθηκε στις αδυναμίες του «δικεφάλου» αλλά και στον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.
Ακούστε όλα όσα είπε ο Αντώνης Μαυρέας στον ArenaFM 89.4:







*Πηγή:arenafm.gr*

Σπανούλης: «Σταματάω από την Εθνική» (video)

Τέλος εποχής για τον Βασίλη Σπανούλη στην επίσημη αγαπημένη. Ο δακρυσμένος V-Span ανακοίνωσε το φινάλε από την Εθνική, την οποία υπηρέτησε απ' τα 17 του. «Περήφανος για όσα έζησα», είπε.

Σπανούλης: «Σταματάω από την Εθνική» (video)
Ένα τεράστιο κεφάλαιο για την Εθνική μπάσκετ κλείνει απόψε.

Δακρυσμένος και με τρεμάμενη φωνή, ο Βασίλης Σπανούλης ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει από την επίσημη αγαπημένη, την οποία υπηρέτησε πιστά από τα 17 του χρόνια.

Ο εκ των αρχηγών της γαλανόλευκης δήλωσε περήφανος για όλα όσα έζησε στην πορεία του με το εθνόσημο, με το οποίο κρέμασε τρία μετάλλια γύρω από τον λαιμό του. Το Χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2005, το ασημένιο στο Μουντομπάσκετ ένα χρόνο μετά και το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ του 2009.


 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Σώσαμε τη (μία) παρτίδα!!

Δεν κύλησαν όλα όπως τα περιμέναμε στο Ευρωμπάσκετ, αλλά η νίκη της Εθνικής με 97-90 επί της Λετονίας της δίνει την ευκαιρία να… ρεφάρει, παίρνοντας το εισιτήριο για το Ρίο μέσω του Προολυμπιακού.

Σώσαμε τη (μία) παρτίδα!
Από το… ολότελα!

Η πορεία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ δεν ήταν ανάλογη του αναμενομένου, ωστόσο η νίκη με 97-90 επί της Λετονίας, της δίνει την ευκαιρία να πάρει το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά.

Πρώτος σκόρερ για την «επίσημη αγαπημένη» ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης με 20 πόντους, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης, στο τελευταίο του παιχνίδι με το εθνόσημο, είχε 16. Από 15 πόντους πρόσφεραν οι Καλάθης και Αντετοκούνμπο.

Τον ύπνο του… απογοητευμένου

Η Λετονία εκμεταλλεύτηκε τη νωθρότητα της απογοητευμένης Εθνικής και στο πρώτο τρίλεπτο ξέφυγε με έξι (5-11) και στα μισά της πρώτης περιόδου με έντεκα (5-16). Ο Φώτης Κατσικάρης κάλεσε άμεσα τάιμ άουτ και προχώρησε γρήγορα σε μαζικές αλλαγές, οι οποίες βελτίωσαν κάπως την επιθετική λειτουργία, αλλά ποτέ την εξ αρχής χαλαρότατη άμυνα (17-24).

Άργησε, εμφανίστηκε, αλλά εξαφανίστηκε ξανά

Προϊόντος του χρόνου η ελληνική ομάδα έδειχνε να αφυπνίζεται και με δύο διαδοχικά γκολ-φάουλ του Αντετοκούνμπο πλησίασε στον πόντο (24-25) και λίγο αργότερα πέρασε μπροστά (28-27). Ο Ζήσης ολοκλήρωσε ένα σερί 8-0 φέρνοντας τη διαφορά στους πέντε (32-27), ενώ μια τεχνική ποινή για διαμαρτυρία των Λετονών επέστρεψε στον Σπανούλη να φέρει στο 37-28 την Εθνική, που όμως νόμιζε πρόωρα πως… κέρδισε. Το ξέσπασμα του Γιανιτσένοκς κι ένα αντιαθλητικό του Σπανούλη στον Μπλουμς οδήγησαν σε ένα σερί 16-0 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (37-44).

Βγήκε από το «λάκκο»

Ο ελληνικός πάγκος εμπιστεύτηκε για την εκκίνηση του β’ μέρους την πεντάδα Σλούκα, Ζήση, Αντετοκούνμπο, Πρίντεζη και Μπουρούση, με την οποία είχε και το μοναδικό της καλό διάστημα στο α’ ημίχρονο. Αυτή τη φορά το αποτέλεσμα ήταν τελείως διαφορετικό, με τους Λετονούς να συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν και ολοκληρώνοντας ένα 24-0 να ξεφεύγουν με 15 (37-52) και 17 (39-56), 16 λεπτά πριν το τέλος. Εκατό δευτερόλεπτα «κανονικής» Εθνικής αρκούσαν για οκτώ αναπάντητους πόντους (48-56), ενώ με ένα συνολικό επί μέρους 17-1 πλησίασε στους τρεις (54-57) και στον πόντο (60-61).

Ξέφυγε, χαλάρωσε, αλλά δεν το «πλήρωσε»

Σπανούλης και Κουφός ανέτρεψαν το σκηνικό (65-61), ενώ με τρίποντα του Kill Bill και του Καλάθη η διαφορά ανέβηκε και στους έξι (73-67) 5:55 πριν το τέλος. Οι διεθνείς μας είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης μέχρι περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη. Σε εκείνο το σημείο, η χαλάρωση από τη διαφορά, έδωσε την ευκαιρία στους Λετονούς να μειώσουν στους έξι πόντους (92-86). Στον εναπομείναντα χρόνο, η αναμέτρηση οδηγήθηκε στη ρωσική… ρουλέτα στων βολών, με την «επίσημη αγαπημένη» ήταν ψύχραιμη και να παίρνει τη νίκη με το τελικό 97-90.

Δεκάλεπτα: 17-24, 37-44, 60-61, 97-90

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 20, Ζήσης 12 (1), Σπανούλης 16 (2), Καλάθης 15 (3), Περπέρογλου, Σλούκας 6 (2), Καϊμακόγλου, Κουφός 5, Πρίντεζης 8 (2), Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 15 (3).

Λετονία (Μπαγκάτσκις): Μεγέρις 14 (1), Φρεϊμάνις 10, Μπλουμς 2, Μπέρτανς 14, Τίμα 6 (2), Γιανιτσένοκς 22 (5/5τρ.), Στρέλνιεκς 2, Μπέρζινς 5, Βετσβάγκαρς 2, Κάρλις, Πέινερς, Μέιερς 13.

Διαιτητές: Ράντοβιτς (Κροατία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Χιμένεθ (Ισπανία). *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάνω από 300 ευρώ στους πρόσφυγες σε κάθε άσο του Μάρεϊ!!

Σε μια σπουδαία κίνηση προχώρησε ο Άντι Μάρεϊ. Με κάθε άσο που θα πετυχαίνει τον επόμενο χρόνο θα δωρίζει περίπου 70 ευρώ στους πρόσφυγες, ενώ το ποσό αυξάνεται στα 345 ευρώ από χορηγούς κι ομοσπονδία

Πάνω από 300 ευρώ στους πρόσφυγες σε κάθε άσο του Μάρεϊ!
Η φιλανθρωπική του δράση είναι έντονη και για μια ακόμα φορά δείχνει το ανθρώπινό του πρόσωπο ο Άντι Μάρεϊ, ο οποίος ευαισθητοποιήθηκε με το θέμα των προσφύγων.

Ο 28χρονος Βρετανός αποφάσισε να δωρίζει 70 ευρώ (50 λίρες Αγγλίας) για κάθε άσο που θα πετυχαίνει μέχρι το τέλος της χρονιάς, βοηθώντας το έργο της UNICEF.

Το παράδειγμά του ακολούθησαν ένας χορηγός του, αλλά και η ομοσπονδία (ATP και LTA), που θα προσφέρουν επιπλέον 275 ευρώ (200 λίρες), αυξάνοντας το ποσό στα 345.

«Ένιωσα πως πρέπει να κάνω κάτι, για να βοηθήσω τα εκατομμύρια των παιδιών και των οικογενειών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», σχολίασε ο Άντι Μάρεϊ για την απόφασή του. «Θα μου δίνει λίγη περισσότερη ευχαρίστηση κάθε άσος που πετυχαίνω». *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει Κρήτη ο Παναθηναϊκός!!

Χωρίς τους διεθνείς και τον Χαραλαμπόπουλο, ο Παναθηναϊκός «πετάει» για Κρήτη, όπου θα δώσει τα δύο πρώτα φιλικά προετοιμασίας του.

Πάει Κρήτη ο Παναθηναϊκός
Καλές οι προπονήσεις, ώρα για… πραγματική δράση στον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι λοιπόν ταξιδεύουν απόψε το βράδυ για Κρήτη, όπου την Παρασκευή (18/9, 19:00) και το Σάββατο (19/9, 18:30) θα δώσουν δύο φιλικά τεστ με το Ρέθυμνο.

Το πρώτο ματς εξ’ αυτών θα διεξαχθεί στην τοπική πόλη, ενώ το δεύτερο στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης αν και δεν προπονήθηκε σήμερα το πρωί, εν τούτοις συμπεριλήφθη κανονικά στην αποστολή, αφού δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Εκτός φυσικά είναι οι διεθνείς και ο Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στη Λιλ της Γαλλίας για το All Star Game των μικρών, ενώ όλοι οι άλλοι (συν τον τελευταίο αφιχθέντα, Τζέιμς Φελντέιν) είναι κανονικά στην αποστολή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οπαδοί της Μαρσέιγ διαλύουν καφετέρια στο Χρόνινχεν!! (video)

Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς της Χρόνινχεν και της Μαρσέιγ σημειώθηκαν στην Ολλανδία. Σ’ ένα απ’ τα… πεδία της μάχης, Μασσαλοί επιτέθηκαν σε καφετέρια και τα έκαναν γυαλιά-καρφιά.

Οπαδοί της Μαρσέιγ διαλύουν καφετέρια στο Χρόνινχεν! (video)
«Μπαρούτι» μύριζε η πόλη του Χρόνινχεν λίγες ώρες πριν το παιχνίδι της τοπικής ομάδας με τη Μαρσέιγ για το Europa League.

Οπαδοί των γηπεδούχων συνεπλάκησαν σε διάφορα σημεία με αυτούς των Μασσαλών που ταξίδεψαν εκεί από τη Γαλλία.

Σε μια από τις εστίες έντασης, μάλιστα, καταγράφηκε σε video η επίθεση που έκαναν οι τελευταίοι σε καφετέρια, εκσφενδονίζοντας καρέκλες, μπουκάλια και καπνογόνα.


*Πηγή: sport-fm.gr*

Όλη η ζωή του Μέσι σε 15 στιγμές!

Μια τέτοια μέρα πριν από 15 χρόνια ο Λιονέλ Μέσι πέρασε το κατώφλι της «Μασία» αλλάζοντας τη σύγχρονη ιστορία των «μπλαουγκράνα».

Όλη η ζωή του Μέσι σε 15 στιγμές
Κανείς δεν ξεχνά την πρώτη μέρα στο σχολείο.

Στην ποδοσφαιρική ζωή του Λιονέλ Μέσι αυτή η στιγμή ήταν όταν πέρασε το κατώφλι της «Μασία» ακριβώς 15 χρόνια πριν.

Στις 17 Σεπτεμβρίου ο μικρόσωμος Αργεντινός σε ηλικία 13 ετών ήταν το πολυτιμότερο ακατέργαστο διαμάντι που εντάχθηκε στις φημισμένες ακαδημίες του συλλόγου.

Η συνέχεια γνωστή, με τον «Λίο» ν’ αλλάζει τη σύγχρονη ιστορία της «Μπάρτσα» καθιστώντας την, στο πικ της, την πιο υπερηχητική ομάδα στον κόσμο.

Για την περίσταση οι Καταλανοί υπενθυμίζουν ισάριθμες (15) στιγμές ορόσημο σε όλη αυτήν την σπουδαία διαδρομή.

Για την περίσταση οι Καταλανοί υπενθυμίζουν ισάριθμες (15) ημερομηνίες ορόσημο σε όλη αυτή την διαδρομή.

1. Τον Φεβρουάριο του 2001 πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση σε παιχνίδι των ακαδημιών.

2. Τον Νοέμβριο του 2003, σε ηλικία 16 ετών και 145 ημερών, ο Φρανκ Ράικαρντ του έδωσε τα πρώτα λεπτά συμμετοχή σε φιλικό ματς με την Πόρτο στο «Ντραγκάο».

3. Τον Μάρτιο του 2004 προωθήθηκε στην δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα.

4. Το επίσημο ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα δεν άργησε να έρθει. Τον Οκτώβριο του 2004 πήρε το χρίσμα στο καταλανικό ντέρμπι με την Εσπανιόλ.

5. Το πρώτο του γκολ ήρθε την ίδια σεζόν, τον Μάιο, σε αγώνα πρωταθλήματος με την Αλμπαθέτε στο «Καμπ Νου». Η ασίστ προήλθε από τα πόδια του Ροναλντίνιο…

6. Αν και μόλις είχε ενηλικιωθεί ο κόσμος άρχισε να καταλαβαίνει ότι παρακολουθεί έναν παίκτη που θα γίνει σπουδαίος. Ήταν το φιλικό με τη Γιουβέντους στο τουρνουά «Joan Gamper».

7. Τον Μάρτιο του 2007 πανηγύρισε το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του. Απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, μπροστά στο καταλανικό κοινό. Σατανικό σενάριο…

8. Τον Μάιο του 2009 κατάκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με την φανέλα της «Μπάρτσα», γράφοντας τον επίλογο κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

9. Τον Δεκέμβριο του 2009 «υπέγραψε» τη νίκη απέναντι στην Εστουντιάντες στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, αλλά και ένα σπουδαίο ρεκόρ. Έξι τίτλους μέσα σε έναν χρόνο...

10. Και μια σπουδαία… στιγμή εκτός γηπέδου. Τον Νοέμβριο του 2012 η σύζυγός του, Αντονέλα, έφερε το πρώτο τους παιδί στον κόσμο.

11. Τον ίδιο μήνα πέρασε ένα ακόμη ασύλληπτο ρεκόρ στην κατοχή του. Με 86 γκολ ξεπέρασε τα 85 του Μίλερ σε μια χρονιά, από το μακρινό 1972. Σταμάτησε στα 91…

12. Τον Ιανουάριο του 2013 αναδείχθηκε για 4η φορά στην καριέρα του κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Ο μοναδικός που τα έχει καταφέρει…

13. Τον Νοέμβριο του 2014 ξεπέρασε και τον Τέλμο Θάρα (είχε 253 γκολ), τον μέχρι πρότινος πρώτο σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

14. Τρεις μέρες αργότερα πέρασε μπροστά και στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, μπροστά από τον Ραούλ (74). Τώρα η μάχη γίνεται με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

15. Στο σήμερα… Συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ενώ είδε την οικογένειά του να μεγαλώνει κατά ένα μέλος, με την γέννηση του δεύτερου γιου του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει να κεράσει πίτσες ο Ρανιέρι!! (pic)


Η επίθεση δουλεύει… ρολόι η άμυνα όμως αποτελεί μόνιμο πονοκέφαλο για τον Κλαούντιο Ρανιέρι, που προκειμένου να «κρατήσει το μηδέν» έταξε μέχρι και πίτσες στους παίκτες της Λέστερ.

Θέλει να κεράσει πίτσες ο Ρανιέρι (pic)
Όλα πάνε τέλεια στην Λέστερ. Οι «αλεπούδες» βρίσκονται στην 2η θέση της Premier League έχοντας ήδη 11 βαθμούς. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι όμως έχει ένα παράπονο από τους παίκτες του. Μπορεί επιθετικά να τα πηγαίνουν περίφημα, κοντράροντας στα ίσα την «γραμμή κρούσης» της πρωτοπόρου, Σίτι (11 υπέρ), όμως η άμυνα… μπάζει.

Ο πρώην τεχνικός της Εθνικής, βλέπει την ομάδα του να έχει μαζέψει σε όλα της τα παιχνίδια μέχρι στιγμής την μπάλα από τα δίχτυα και γνωρίζει πως η βελτίωση σε αυτό το κομμάτι μπορεί να φέρει κι άλλους βαθμούς. Έτσι, πήρε την απόφαση να δελεάσει τους παίκτες του… με πίτσες. Ο Ιταλός , όπως τόνισε σε δηλώσεις του, θα κεράσει πίτσες την ομάδα στο πρώτο ματς που θα κρατήσει ανέπαφη την εστία της.

«Τους έχω πει πως στην πρώτη φορά που δεν δεχτούν γκολ θα τους κεράσω όλους πίτσες. Βέβαια ίσως περιμένουν από εμένα να τους κεράσω και από ένα hot dog».

inner


*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζήτησε την παράταση για την «Αγιά-Σοφιά» ο Δήμος!!

Την παράταση της δημόσιας διαβούλευσης για το γήπεδο της ΑΕΚ ζήτησε κι επίσημα ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας. Εξακολουθούν να μην ανησυχούν στην «Ένωση», αφού νομικά δεν προβλέπεται να γίνει δεκτό το αίτημα

Ζήτησε την παράταση για την «Αγιά-Σοφιά» ο Δήμος
Την απόπειρα να κερδίσει επιπλέον χρόνο στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ έκανε κι επίσημα ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας.

Όπως είχε αποφασιστεί στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, κατατέθηκε την Πέμπτη στο ΥΠΑΠΕΝ το αίτημα παράτασης της δημόσιας διαβούλευσης για την «Αγιά-Σοφιά».

Επικαλούμενος τις διακοπές του Αυγούστου, ο Δήμος αναφέρει ότι δεν πρόλαβε να συντάξει φάκελο με τις απόψεις του και γι’ αυτό το λόγο ζητά να μην ολοκληρωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου (όπως είναι προγραμματισμένο) η διαδικασία.

Δεδομένου ωστόσο ότι βάσει νόμου δεν προβλέπεται τέτοιο αίτημα να γίνει αποδεκτό, στην ΑΕΚ εξακολουθούν να μην ανησυχούν και περιμένουν την προσεχή Τετάρτη να ολοκληρωθεί και τυπικά το τελευταίο στάδιο πριν την έκδοση της οικοδομικής άδειας.*Πηγή: sport-fm.gr*

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Κακόγουστο ανέκδοτο να μιλά η ΕΠΟ γι’ αξιοπιστία»

Νέα επίθεση στην ΕΠΟ εξαπέλυσε η ΑΕΚ! Απαντώντας στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας, μιλά για θράσος και τονίζει ότι «είναι κακόγουστο ανέκδοτο να μιλούν οι υπόδικοι εκπρόσωποί της γι’ αξιοπιστία».

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Κακόγουστο ανέκδοτο να μιλά η ΕΠΟ γι’ αξιοπιστία»
Δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση της ΕΠΟ (σχετικά με το θέμα Τσαχειλίδη) η ΑΕΚ.

Περνώντας στην αντεπίθεση, η «Ένωση» απάντησε σε σκληρό τόνο στην προτροπή της ομοσπονδίας «να κοιταχτεί στον καθρέφτη».

Αφού έκανε λόγο λοιπόν για θράσος, χαρακτήρισε «κακόγουστο ανέκδοτο να μιλούν οι υπόδικοι εκπρόσωποί της γι’ αξιοπιστία».


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και οι υπόδικοι που την εκπροσωπούν αποφάσισαν να υπερβούν τα όρια του θράσους. Το να επικαλείστε, κύριοι, στην ανακοίνωσή σας την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου θα το θεωρήσουμε ως ένα κακόγουστο ανέκδοτο.

Τις προτροπές σας, επίσης, για το πώς θα κάνουμε τη δουλειά μας ως προς την ομάδα μας κρατήστε τις για τον εαυτό σας. Τα δικά μας πεπραγμένα σαφέστατα και τίθενται στην κρίση του οποιουδήποτε. Οι δικές σας πράξεις, όμως, δεν εμπίπτουν απλώς στη δική μας κριτική. Αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης από τη δικαιοσύνη.

Σας επαναλαμβάνουμε, μόνο και μόνο για να μην διαλάθει της προσοχής σας, ότι δεν δεχόμαστε τον καθ’ υπόδειξη διορισμό του κ. Σωμαρακάκη ως υπεύθυνου για τον ορισμό των διαιτητών. Τα υπόλοιπα προβλήματα που σας ταλαιπωρούν και θα σας ταλαιπωρούν για πολύ καιρό ακόμα, θα τα αντιμετωπίσετε μόνοι σας».

«Φτιάχνει» Ραφίνια η Μπάρτσα!!

Να επουλώσεις τις πληγές ενός παίκτη που έπαθε ρήξη χιαστών δεν είναι εύκολο, ωστόσο η Μπαρτσελόνα δείχνει τη στήριξή της στον άτυχο Ραφίνια, προσφέροντάς του νέο συμβόλαιο!

«Φτιάχνει» Ραφίνια η Μπάρτσα
Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Ραφίνια, ο οποίος θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν λόγω ρήξης συνδέσμων.

Η Μπαρτσελόνα, όμως, δεν έμεινε άπραγη στην «στεναχώρια» του Βραζιλιάνου και προσπαθεί από μέρους της να του... φτιάξει την ψυχολογία και να του δείξει εμπράκτως την εμπιστοσύνη της.

Πώς; Προσφέροντάς του νέο πενταετές συμβόλαιο ως το 2021! Όπως αναφέρουν τα καταλανικά Μέσα, οι μπλαουγκράνα τρέχουν ήδη τις εξελίξεις και το προσεχές διάστημα θα πέσουν οι υπογραφές, με τον 22χρονο μέσο να μην το κουνά από το Καμπ Νου και να παίρνει την απαραίτητη ψυχολογική τόνωση για να ξεπεράσει και τον τραυματισμό του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Μπολτ ξέχασε να πληρώσει λογαριασμό 13.000 ευρώ!

Ο Γιουσέιν Μπολτ ξέχασε να πληρώσει λογαριασμό 13.000 ευρώ, μετά από κατανάλωση ακριβών ποτών. Και -ευτυχώς για τους ιδιοκτήτες- επέστρεψε για να πληρώσει, χωρίς να χρειαστεί να τον… κυνηγήσουν.

Ο Μπολτ ξέχασε να πληρώσει λογαριασμό 13.000 ευρώ
Υπέρογκο λογαριασμό δημιούργησε ο Γιουσέιν Μπολτ σε πριβέ πάρτι που έγινε σε κλαμπ του Λονδίνου.

Οι διοργανωτές, όμως, έμειναν άναυδοι, όταν είδαν το τραπέζι του γρηγορότερου ανθρώπου στον κόσμο γεμάτο ακριβά ποτά, αλλά τον ίδιο να έχει φύγει χωρίς να έχει πληρώσει λογαριασμό που ξεπερνούσε τα 13.000 ευρώ.

Ευτυχώς γι’ αυτούς, δεν χρειάστηκε να τον… κυνηγήσουν για να πληρωθεί ο λογαριασμός. Το επόμενο πρωί ο Τζαμαϊκανός σταρ κατάλαβε τι είχε συμβεί, επέστρεψε στο κλαμπ με την πιστωτική του κάρτα και απολογήθηκε στο προσωπικό για την ταλαιπωρία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το πρόγραμμα 5ης και 6ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα!!

Η Σούπερ Λίγκα γνωστοποίησε το αναλυτικό πρόγραμμα της 5ης και της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα 5ης και 6ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα

5η αγωνιστική


inner

6η αγωνιστική


inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι Μουρίνιο-Βενγκέρ αποκαλύπτουν πως… ήταν άτακτοι!! (video)

Πολλές φορές πίσω απ’ το μίσος κρύβεται ένας έρωτας. Ένα φλογερό πάθος. Ε, κάτι τέτοιο σκέφτηκε ο δημιουργός του φοβερού video που δείχνει τους Μουρίνιο-Βενγκέρ να ομολογούν ότι έκαναν μαζί… αταξίες!

Οι Μουρίνιο-Βενγκέρ αποκαλύπτουν πως… ήταν άτακτοι! (video)
Δεν θέλουν να βλέπουν ο ένας τον άλλον.

Πιο εύκολα θα συμφιλιωθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον… Πρετεντέρη παρά εκείνοι μεταξύ τους.

Υπάρχει όμως μια εκδοχή που δεν παρουσιάζει απλώς φιλαράκια τους Ζοσέ Μουρίνιο και Αρσέν Βενγκέρ. Αλλά και κάτι (πολύ) παραπάνω…

Διαθέτοντας λοιπόν, χιούμορ, άφθονη όρεξη για χαβαλέ και πολύ ελεύθερο χρόνο, ο «σκηνοθέτης» του παρακάτω video έβαλε τους δυο άσπονδους εχθρούς να μοιάζουν ερωτευμένα… πιτσουνάκια.

Που δεν διστάζουν μάλιστα ν’ αποκαλύψουν ότι έκαναν μαζί «σκανταλιές»!






*Πηγή: sport-fm.gr*

Παππάς: «Θα πόνταρα τα λεφτά μου στην ομάδα»

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανανέωσε τη συνεργασία της με στοιχηματική εταιρία και ο Νίκος Παππάς... συνδύασε το αντικείμενο του βασικού χορηγού της ομάδας με την εμπιστοσύνη που 'χει σ' αυτήν για επιτυχίες!

Παππάς: «Θα πόνταρα τα λεφτά μου στην ομάδα»
Συνέντευξη Τύπου μέσω της οποίας ανακοινώθηκε με πάσα επισημότητα η ανανέωση της άκρως επιτυχημένης συνεργασίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με την εταιρεία Stoiximan.gr έλαβε χώρα στην αίθουσα VIP Lounge του ΟΑΚΑ το μεσημέρι της Πέμπτης (17/9). Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την συνέχιση της κοινής τους πορείας ευχόμενοι αυτή να συνδυαστεί με τις επιτυχίες της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Παναγιώτης Τριαντόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος ΚΑΕ Παναθηναϊκός):

Είμαστε ευτυχείς για την ανανέωση της συνεργασίας μας με την εταιρεία Stoiximan.gr. Για εμάς ήταν μια εύκολη απόφαση με δεδομένο ότι η περσινή συνεργασία μας στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία καθώς γνωρίσαμε ανθρώπους με τους οποίους είχαμε άριστη σχέση και κοινή φιλοσοφία για τον ελληνικό αθλητισμό. Ήταν εξαιρετικό το γεγονός ότι κινηθήκαμε μαζί σε θέματα κοινωνικής ευθύνης και φυσικά θα συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο σε αυτό το δρόμο. Η συνεργασία μας με την εταιρεία Stoiximan.gr χαρακτηρίζεται ως σχέση υπευθυνότητας. Άλλωστε στηρίζουμε την προσπάθεια της εταιρείας, που επενδύει σημαντικά στο μπάσκετ και στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα, για υπεύθυνο στοιχηματισμό.

Νίκος Παππάς (Αθλητής ΚΑΕ Παναθηναϊκός):

Μεταφέρω τον χαιρετισμό όλων των παικτών του Παναθηναϊκού, τους οποίους εκπροσωπώ στην εκδήλωση αυτή, για την ανανέωση της συνεργασίας με την εταιρεία Stoiximan.gr. Είναι μια πολύ σημαντική συνεργασία, με μια εταιρεία που αποδεδειγμένα στηρίζει τον ελληνικό αθλητισμό και ειδικά το μπάσκετ. Εμείς από την πλευρά μας, ως αθλητές, θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να κατακτήσουμε τίτλους, να κάνουμε τη συνεργασία ακόμα πιο «ισχυρή», να ενισχύσουμε το ήδη λαμπρό brand name του Παναθηναϊκού και να αισθανόμαστε τη χαρά του κόσμου μας.

Σε ερώτηση για το τι απόδοση θα έδινε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό, ο Νίκος Παππάς τόνισε: Εγώ θα τα πόνταρα τα λεφτά μου στην ομάδα διότι χτίζεται κάτι πολύ καλό.

Ιωάννης Σπανουδάκης (Mέλος ΔΣ Stoiximan.gr):

Εκ μέρους της Stoiximan, θέλω να σας εκφράσω τη χαρά μου για αυτή τη δεύτερη χρονιά που θα είμαστε ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, της μεγαλύτερης ομάδας μπάσκετ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη βάσει τίτλων και επιτυχιών. Μια χορηγική συνεργασία που ήδη από τον πρώτο χρόνο ήταν ιδιαίτερα αποδοτική και επωφελής και για τις δύο πλευρές.

Εν είδει απολογισμού της περσινής χρονιάς, θα μου επιτρέψετε να αναφέρω ότι πέρα από το καθαρά χορηγικό κομμάτι, επεκταθήκαμε και σε κοινές δράσεις, κυρίως σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας, όπως οι δράσεις για την ενίσχυση του ‘Χαμόγελου του Παιδιού’ και του Συλλόγου ‘Φλόγα’ καθώς και η συμμετοχή παικτών της ομάδας του Παναθηναϊκού στο πρόγραμμα της Stoiximan.gr για την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού (bullying).

Για δεύτερη χρονιά είμαστε, με μεγάλη χαρά, στο πλευρό της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.


Στην περσινή παρουσίαση είχα αναφερθεί στα κοινά χαρακτηριστικά, που οδήγησαν τότε στην έναρξη της συνεργασίας μας. Αυτά είναι:

* Η σκληρή δουλειά

* Το ταλέντο

* Οι υψηλοί στόχοι

* Το υπεύθυνο παιχνίδι

* Η ανάδειξη Ελλήνων παικτών

* Η ανάδειξη της δυναμικής Ελληνικής εταρείας Stoiximan.gr

Αυτά τα χαρακτηριστικά που αποτέλεσαν τη βάση πέρσι, είναι φέτος το έναυσμα για να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά.

Η συνεργασία μας με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, εντάσσεται πλήρως στη στρατηγική στόχευση μας, για την ενίσχυση του ελληνικού αθλητισμού, τόσο σε επίπεδο συλλόγων όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων και αθλητών.

Στηρίζοντας την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, στηρίζουμε έμπρακτα το ελληνικό μπάσκετ. H πρωτοβουλία μάλιστα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τη δημιουργία των πλέον σύγχρονων ακαδημιών στην Ελλάδα, εκπαιδεύοντας εκατοντάδες παιδιά στα ιδανικά του αθλητισμού και την ευγενή άμιλλα, απηχεί και στην στρατηγική μας επιλογή για την ενίσχυση του αθλητισμού σε μια ιδιαίτερα δύσκολη, για τη χώρα μας, εποχή.

Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε συμβάλουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, σε όλα τα αθλήματα, σε μια χρονική συγκυρία μάλιστα που το χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

Τέλος, θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ σε ένα σημείο που κάνει τη φετινή μας συνεργασία με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ακόμη πιο σημαντική. Η φετινή μας χορηγία συμπίπτει με την τελευταία αγωνιστική σεζόν, όπως ανακοίνωσε και ο ίδιος, ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες μπασκετμπολίστες και αθλητές, του Δημήτρη Διαμαντίδη. Δεν μπορούμε να φανταστούμε το μπάσκετ χωρίς το Δημήτρη. Νιώθουμε πραγματική τιμή που το λογότυπο της Stoiximan.gr θα κοσμεί την σίγουρα, ιστορική αυτή φανέλα.

Κλείνοντας εύχομαι, στην ομάδα να επιστέψει δυναμικά στην ευρωπαϊκή καταξίωση και να συνεχίσει τις επιτυχίες της, σε όλες τις διοργανώσεις.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Παναθηναϊκός, να φέρουμε στο ελληνικό κοινό νέες συγκινήσεις, δράσεις και εκδηλώσεις, εντός και εκτός γηπέδου. Θέλουμε, με πρωτότυπες ενέργειες να μεγιστοποιήσουμε το θέαμα και τη διασκέδαση των φιλάθλων που παρακολουθούν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα.

Παράλληλα, στόχος μας είναι να εντατικοποιήσουμε τη συνεργασία μας στο κομμάτι της κοινωνικής ευθύνης, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας από κοινού προγράμματα για τη βοήθεια ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Είναι ένας κεντρικός προσανατολισμός της συνεργασίας μας, στον οποίο οι απόψεις μας με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ταυτίζονται πλήρως. Η επιλογή του μότο ‘σχέση υπευθυνότητας’ νομίζω δίνει το ακριβές αυτό στίγμα.

Η Stoiximan, ξεκίνησε πέρσι τις χορηγίες της στον ελληνικό αθλητισμό από αυτήν στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Μέσα στη χρονιά κάναμε πράξη τη στρατηγική μας, υποστηρίζοντας συλλόγους καθώς και εθνικές ομάδες, αυτή του βόλεϊ και του πόλο, αλλά και αθλητές, στην προσπάθειά τους για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Συνεχίζουμε και φέτος πολύ δυναμικά, θεωρώντας καθήκον μας, ως αμιγώς ελληνική εταιρεία, τη στήριξη του ελληνικού αθλητισμού.

Θέλω με τη σειρά μου να ευχηθώ μια επιτυχημένη χρονιά στη ομάδα, που ξεκινάει δικαίως με πολλές φιλοδοξίες, τόσο στις υποχρεώσεις της στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Άγριο «πέσιμο» σε Βιδάλ!!

Αρκετές φορές στο παρελθόν ο Φραντς Μπεκενμπάουερ έχει μιλήσει με απαξίωση για ανθρώπους του ποδοσφαίρου και τώρα ήταν η… σειρά του Αρτούρο Βιδάλ να τα ακούσει για τα καλά.

Άγριο «πέσιμο» σε Βιδάλ
Μάλλον δεν εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από την απόδοση του Αρτούρο Βιδάλ στο ματς της Μπάγερν με τον Ολυμπιακό, όπου οι Βαυαροί επικράτησαν με σκορ 3-0, ο Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Ο θρύλος της ομάδας αλλά και του γερμανικού ποδοσφαίρου γενικότερα ήταν ιδιαίτερα επικριτικός σε σχόλιό του για τον Χιλιανό, λέγοντας ουσιαστικά πως δεν έχει θέση στο σύλλογο!

«Τέτοιους ποδοσφαιριστές σαν τον Βιδάλ έχουμε αρκετούς, δεν τους χρειαζόμαστε στην Μπάγερν! Δεν είναι αυτό που περίμενα», δήλωσε ο «Κάιζερ», ο οποίος πρόσθεσε πως θα χρειαστεί να βελτιωθεί πολύ ο πρώην παίκτης της Γιουβέντους στο μέλλον. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι… διαιτητές εναντίον Σίλντενφελντ-Κατσουράνη!!

Θιγμένοι απ’ τα λεγόμενα Σίλντενφελντ και Κατσουράνη σε πρόσφατες συνεντεύξεις τους εμφανίστηκαν οι διαιτητές της Σούπερ Λίγκας. Τους καλούν είτε να πάνε στον εισαγγελέα, είτε να ζητήσουν συγγνώμη.

Οι… διαιτητές εναντίον Σίλντενφελντ-Κατσουράνη
Ανακοίνωση εναντίον των Γκόρντον Σίλντενφελντ και Κώστα Κατσουράνη εξέδωσαν οι διαιτητές της Σούπερ Λίγκας.

Με αφορμή πρόσφατες συνεντεύξεις των δυο παικτών στις οποίες αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, και στη διαιτησία, οι ρέφερι του πρωταθλήματος θεώρησαν εαυτούς θιγμένους.

Τους εγκαλούν, λοιπόν για τα λεγόμενά τους και τους καλούν, είτε ν’ απευθυνθούν στον εισαγγελέα, είτε να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Προς μεγάλη μας έκπληξη τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε “περίεργες” συνεντεύξεις από ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην χώρα μας οι οποίοι κατηγορούν διαιτητές της SUPERLEAGUE ότι ήταν υποχρεωμένοι να σφυρίξουν μια ανύπαρκτη παράβαση.

Μάλιστα αναφέρονται σε γεγονότα τα οποία, κατά τα λεγόμενα τους, έχουν συμβεί εδώ και πολύ καιρό χωρίς να έχουν αναφέρει κάτι την στιγμή που αυτά είχα συμβεί.

Συγκεκριμένα περιμένουμε από τον Κο Σίλντενφελντ να μας κατονομάσει τους διαιτητές που του είπαν εντός αγωνιστικού χώρου ότι ήταν υποχρεωμένοι να δώσουν κάποια παράβαση, όπως επίσης και ότι του ζήτησαν να μεταφέρει στον πρόεδρο του ότι για να πάρει πέναλτι πρέπει να πληρώσει.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή να απευθυνθεί άμεσα στον αρμόδιο εισαγγελέα και να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει, αναφέροντας φυσικά και τα ονόματα των συγκεκριμένων διαιτητών. Σε διαφορετική περίπτωση, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον ίδιο μια δημόσια συγνώμη.

Επιπλέον, παρακαλούμε τον Κο Κατσουράνη να μας διευκρινίσει το ακριβές νόημα των λεγομένων του (ο θεός μας είναι το χρήμα). Προτρέπουμε και τον ίδιο να απευθυνθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, εάν γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο ειδάλλως ΑΠΑΙΤΟΥΜE και από αυτόν μια δημόσια συγγνώμη.

Παρακαλούμε την ΕΠΟ να ενημερώσει την Κροατική ομοσπονδία, την UEFA καθώς επίσης και τον αρμόδιο εισαγγελέα για τις συγκεκριμένες κατηγορίες και να μας προστατέψει με κάθε νομικό μέσο για την τιμή και την υπόληψη μας».

Τίμησαν τον… φίλο Γκουαρδιόλα!! (pics)

Οι παλιές αγάπες δεν σβήνουν και δεν ξεχνιούνται... Η Πανελλήνια Λέσχη φίλων Μπαρτσελόνα τίμησε τον... παλιόφιλο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος απόλαυσε κάθε λεπτό!

Τίμησαν τον… φίλο Γκουαρδιόλα (pics)
Το ραντεβού κλείστηκε με την συνδρομή της Μπάγερν Μονάχου και την ευχαριστούμε γι’ αυτό. Οι παλμοί στην καρδιά ανεβαίνουν, τα χέρια τρέμουν, τα μάτια βουρκώνουν.

Η συνάντηση της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Μπαρσελόνα με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, τον άνθρωπο που άλλαξε την σύγχρονη ιστορία της Μπάρσα, θα μείνει αξέχαστη σε όλους. Μια φράση, όπως αυτή που κυριάρχησε στο «αντίο» του στην ομάδα της καρδιάς του, ταιριάζει ιδανικά σε αυτή την στιγμή: Gracies Pep!

inner

inner

Ο νυν προπονητής της Μπάγερν Μονάχου αιφνιδιάστηκε ευχάριστα από πολλά σε αυτή την συνάντηση. Από τον Αλέξανδρο Λοθάνο που του μίλησε στα καταλανικά, από τα «Μπλαουγκράνα» τατουάζ του ιδρυτή και προέδρου της Πανελλήνιας Λέσχης, Γιάννη Κελλή, από την ανθοδέσμη που του έδωσε ο αρχηγός και υπεύθυνος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λέσχης, Θοδωρής Κανακίδης και, βεβαίως, από την τιμητική πλακέτα, γραμμένη στα καταλανικά, προς τιμήν του.

inner

«El Club Panhellenic del Futbol Club Barcelona agraeix de tot cor al sr. Josep Guardiola i Sala per tot el que ha fet per el Futbol Club Barcelona com futbolista I entrenador, aixi com la seva inestimable contribucio a fer millor el mon del futbol».

Ήτοι: «Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων της Μπαρσελόνα ευχαριστεί εκ βάθους καρδίας τον κύριο Τζουσέπ Γκουαρδιόλα ι Σάλα για όλα όσα έκανε για την Φούτμπολ Κλουμπ Μπαρσελόνα ως ποδοσφαιριστής και προπονητής, αλλά και για την ανεκτίμητη συνεισφορά του στο να γίνει καλύτερος ο κόσμος του ποδοσφαίρου».

inner

Ο Πεπ χαμογέλασε, συγκινήθηκε, μύρισε τα λουλούδια και ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Λέσχης, υπενθυμίζοντας ότι «η Μπάρσα έχει πάντα μια ξεχωριστή, μοναδική θέση στην καρδιά μου».

inner

Με χαρά, μάλιστα, υπέγραψε δύο φανέλες της Μπάρσα. Η πρώτη ήταν αυτή που φόρεσαν οι παίκτες μας στην απονομή του πρώτου Τσάμπιονς Λιγκ, το 1992 στο «Γουέμπλεϊ» (όπου, βεβαίως, έπαιξε ο Πεπ)και η δεύτερη μια πιο πρόσφατη της ομάδας, με την επιγραφή «Gracies Pep».

inner

Η πιο συγκινητική στιγμή της συνάντησης, όμως, ήρθε όταν ο Γιάννης Κελλής, βουρκωμένος, έπιασε το δεξί χέρι του Πεπ και το φίλησε, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για όσα πρόσφερε στην Μπάρσα.

inner

Ο Γκουαρδιόλα, συγκινημένος και αυτός, αγκάλιασε και φίλησε τον ιδρυτή και πρόεδρο της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Μπαρσελόνα, η οποία έζησε την πιο όμορφη στιγμή της σύντομης ιστορίας της. Την πιο όμορφη, μέχρι την επόμενη βεβαίως!

Πηγή: Blaugrana.gr

Πήραν άδεια οκτώ ΠΑΕ!!

Πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Football League πήραν οκτώ ΠΑΕ. Δεν είναι ανάμεσά τους η Λάρισα και η Παναχαϊκή, που πήραν αναβολή για τις 24 Σεπτεμβρίου.

Πήραν άδεια οκτώ ΠΑΕ
Οκτώ ΠΑΕ πήραν την άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα της Football League, ενώ δόθηκε άδεια και για την μεταβίβαση μετοχών του Παναγιάλειου και της Κέρκυρας. Όσον αφορά την άδεια για την μεταβίβαση μετοχών της Παναχαϊκής και της Λάρισας πήραν αναβολή για την επόμενη συνεδρίαση (24/9).

Συνεπώς, την άδεια εξασφάλισαν Αγροτικός Αστέρας, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία, Κισσαμικός, Εργοτέλης, Παναιγιάλειος, Αχαρναϊκός και Κέρκυρα, ενώ απομένουν ακόμα Καλλιθέα, Πανελευσιανιακός, Τρίκαλα, Λάρισα, Αναγέννηση Καρδίτσας, Ζάκυνθος, Ολυμπιακός Βόλου, ΑΟ Χανιά, Πανσερραϊκός και Παναχαϊκή.

Η ανακοίνωση:
«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Έλεγχος δικαιολογητικών για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ.3 του ν.2725/99 ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΤΑΠ.

Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΠΑΕ:

1. ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
2. ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
3. ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ
4. ΠΑΕ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
5. ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
6. ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
7. ΠΑΕ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ
8. ΠΑΕ ΚΑΣΣΙΟΠΗ

Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΚΑΕ:

1. ΚΑΕ ΑΙΟΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
2. ΚΑΕ ΚΗΦΙΣΙΑ
3. ΚΑΕ ΟΣΦΠ
4. ΚΑΕ ΠΑΟΚ
5. ΚΑΕ ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στα κάτωθι ΤΑΠ:
1. ΤΑΠ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
2. ΤΑΠ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ
3. ΤΑΠ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

2. Άδειες 69Α
ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
Mohamed Hassan Mohmoud Morshdy άνω του 33%
ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ

ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
Παπαδοπούλου Ειρήνη 90%
ΑΝΑΒΟΛΗ για την επόμενη συνεδρίαση στις 24/9/15

ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ
"ΑΝΙΚΗΤΟ ΑΛΟΓΟ ΚΕ" 89,322%
ΑΝΑΒΟΛΗ για την επόμενη συνεδρίαση στις 24/9/15

ΠΑΕ ΚΑΣΣΙΟΠΗ
Γεωργακόπουλος Λάμπρος 13,86%
ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ
». *Πηγή: sport-fm.gr*

Έκδοση και δίκη για το σκάνδαλο διαφθοράς στη FIFA!!

Σε νέο… κύκλο μπαίνει η υπόθεση διαφθοράς στους κύκλους της FIFA, αφού οι ελβετικές Αρχές ενέκριναν την έκδοση του πρώην αντιπροέδρου της συνομοσπονδίας στις ΗΠΑ προκειμένου να περάσει από δίκη!

Έκδοση και δίκη για το σκάνδαλο διαφθοράς στη FIFA!
Καμία διάθεση να κάνουν πίσω δεν δείχνουν οι αμερικανικές Αρχές σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο διαφθοράς στις τάξεις της FIFA που φτάνει μέχρι τα ανώτατα κλιμάκια.
Όπως αναφέρουν διεθνή Μέσα, σχετικό αίτημα έγινε δεκτό από τους Ελβετούς, που αποφάσισαν την έκδοση του πρώην αντιπροέδρου της FIFA, Ευγκένιο Φιγκερέδο, στις ΗΠΑ ώστε να δικαστεί για την κατηγορία της δωροδοκίας-δωροληψίας.

Ο Φιγκερέδο, ο οποίος βρισκόταν μεταξύ των 7 αξιωματούχων που είχαν συλληφθεί στη Ζυρίχη στις 27 Μαΐου, κατηγορείται πως έπαιρνε «μίζες» εκατομμυρίων δολαρίων ώστε να γνωμοδοτεί και να αποφασίζει υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων, που αφορούσαν κατά κύριο λόγο διοργανώσεις του Copa America.

Πάντως, έχει προθεσμία τριάντα ημερών προκειμένου να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το «restart» του Πανιωνίου!!

Πέντε προτάσεις που έχουν ως σκοπό να… αναγεννήσουν το τμήμα μπάσκετ του Πανιωνίου έγιναν το προηγούμενο Σάββατο (12/9) από τον Ερασιτέχνη. «Πρώτη» για τους «κυανέρυθρους» την Τετάρτη (16/9).

Το «restart» του Πανιωνίου
Η πίκρα των ανθρώπων του Πανιωνίου για τον… κατήφορο της ομάδας είναι μεγάλη, ωστόσο αυτή θα πρέπει να μείνει στην άκρη, καθώς πλέον άπαντες προσανατολίζονται στην «αναγέννηση». Το περασμένο Σάββατο (12/9) ο Ερασιτέχνης κατέθεσε πέντε προτάσεις μέσω του μέλους του, Χρήστου Βουζουνεράκη, με σκοπό να βρεθεί μία βιώσιμη λύση για το τμήμα μπάσκετ.

Συγκεκριμένα, οι εξής:

1) η σύσταση άτυπου κλαμπ μελών-φίλων μπάσκετ, που θα υποστηρίξουν τα επόμενα χρόνια το σχέδιο βιωσιμότητας και ανάπτυξης του τμήματος.
2) η δημιουργία ταμείου βάσης, με τη οικονομική ενίσχυση των μελών (2000, 1000 και 500 ευρώ ετησίως)
3) η διαχείριση των ακαδημιών μπάσκετ
4) η λειτουργία της ανδρικής ομάδας
5) η ανεύρεση χορηγιών-διαφημίσεων

Το μόνο που εκκρεμεί είναι η συνάντηση των μελών, την προσεχή εβδομάδα, στην Εστία Νέας Σμύρνης.

Από ‘κει και πέρα, υπάρχει και το αγωνιστικό. Το απόγευμα της Τετάρτης (16/9) πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των «κυανέρυθρων» προκειμένου να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της… ανοικοδόμησης είναι οι Χρήστος Βουζουνεράκης, Χρήστος Χριστοδούλου και Κώστας Σορώτος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζημιά για Σέζνι!!

Για περίπου 45 ημέρες θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης ο Βόιτσιχ Σέζνι, ο οποίος τραυματίστηκε σε σύγκρουση με τον Σουάρες κατά την διάρκεια της αναμέτρησης Ρόμα-Μπαρτσελόνα.

Ζημιά για Σέζνι
Σοβαρό αποδείχτηκε το πρόβλημα που προέκυψε με τον Βόιτσιχ Σέζνι στη Ρόμα.

Ο τερματοφύλακας της ιταλικής ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στην Μπαρτσελόνα έπεσε στα πόδια του Λουΐς Σουάρες, αλλά η αυτοθυσία που επέδειξε δεν ήταν «αναίμακτη».

Όπως έγινε γνωστό, το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν εξάρθρωση σε δάχτυλο του χεριού του και κατά συνέπεια ο Πολωνός τερματοφύλακας θα μείνει εκτός δράσης για διάστημα 45 ημερών. *Πηγή: sport-fm.gr*

ΕΠΟ σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ: «Κοιτάξτε πρώτα στον καθρέφτη»

Παραμένουν υψηλοί οι τόνοι στο χώρο του ποδοσφαίρου μετά την απομάκρυνση Τσαχειλίδη από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Πως απάντησε η ΕΠΟ στις καταγγελίες Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.

ΕΠΟ σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ: «Κοιτάξτε πρώτα στον καθρέφτη»
Η «καρατόμηση» του Γιάννη Τσαχειλίδη από την θέση του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, όπως αποκάλυψε ο ΣΠΟΡ FM, σήκωσε νέα θύελλα αντιδράσεων με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να παίρνουν δυναμική θέση.

Η ΕΠΟ σήκωσε το γάντι και απάντησε σε όσα της προσάπτουν… καλώντας τις δύο ΠΑΕ «να κοιτούν πρώτα στον καθρέφτη τους, πριν προβούν σε κρίσεις για τους υπολοίπους».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Σχετικά με πρόσφατες ανακοινώσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται:

«Οι δύο Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες έσπευσαν τις τελευταίες ημέρες να εκδώσουν ανακοινώσεις για την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, εκδηλώνοντας προτιμήσεις και κρίσεις για τα μέλη της. Με αυτό τον τρόπο κάνουν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν και το οποίο είναι ανεπίτρεπτο για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου μας.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ζητά από όλους τους εμπλεκομένους να κοιτούν πρώτα στον καθρέφτη τους, πριν προβούν σε κρίσεις για τους υπολοίπους.

Ας κάνει ο καθένας τη δουλειά του σωστά και ας αφήσουν την ΚΕΔ να κάνει τη δική της».