Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Θησαυρίζουν στην... πλάτη της Γιουνάιτεντ!!

Μπορεί να μην είναι πια κυρίαρχη και να έχει δυο χρόνια να πάρει πρωτάθλημα ενώ μια σεζόν δεν έπαιξε Champions League, αλλά η Γιουνάιτεντ αποδεικνύεται χρυσωρυχείο για τον Γκλέιζερ και τα παιδιά του!

Θησαυρίζουν στην... πλάτη της Γιουνάιτεντ!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ψάχνει ακόμη τα βήματά της και προσπαθεί να συνέλθει από την καταστροφική –όπως αποδείχτηκε- αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Φαίνεται πάντως πως καταστροφική ήταν μόνο αγωνιστικά (δύο σεζόν χωρίς πρωτάθλημα, ενώ άλλη μία σοκαριστικά εκτός Champions League), αφού οικονομικά τα πράγματα πηγαίνουν τόσο καλά ώστε έγινε γνωστό πως θα διανεμηθεί μερίδιο στους κατόχους των μετοχών.

Με την οικογένεια Γκλέιζερ να έχει υπό έλεγχο το συντριπτικά μεγαλύτερο μερίδιο και κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς, προκύπτει πως τα έξι παιδιά του Μάλκολμ Γκλέιζερ θα βάλουν στις τσέπες τους ένα ποσό που θα ξεπερνά τις 15 εκατ. λίρες! Μάλιστα, αυτή η τακτική θα επαναλαμβάνεται και τα επόμενα (άγνωστο πόσα) χρόνια.

Εκείνο που ίσως αποτελεί… σκανδαλάκι, είναι το γεγονός πως η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, στο οποίο θέσεις κατέχουν (σωστά καταλάβατε) και τα έξι τέκνα Γκλέιζερ!

Για να τα λέμε όλα όμως, σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της ομάδας, το μερίδιο δικαιολογείται απόλυτα από τις οικονομικές και εμπορικές επιδόσεις τη σεζόν 2014-15, αλλά και εκείνες της τρέχουσας περιόδου, όπου αναμένεται να υπάρξουν έσοδα και κέρδη ρεκόρ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Κάτι που αποδεικνύει πως ακόμη και χωρίς τίτλους, το brand name των «κόκκινων διαβόλων» παραμένει ισχυρότατο και ικανό να γεμίζει το ταμείο του συλλόγου και τις τσέπες των ιδιοκτητών του…

Παρά την απουσία από το Champions League και την απώλεια κατά συνέπεια 38 εκατ. λιρών, την περασμένη σεζόν τα έσοδα της ομάδας έφτασαν στο ποσό των 395 εκατομμυρίων λιρών, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ για οποιαδήποτε ομάδα της Premier League.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον Εντ Γουντγουορντ, η πρόβλεψη για το 2015-16 κάνει λόγο για έσοδα ύψους σχεδόν μισού δις λιρών (500 εκατομμύρια αν προτιμάτε), ενώ οι δανειακές απαιτήσεις που βαραίνουν το σύλλογο παραμένουν στα 411 εκατομμύρια. Πάντως, οι άνθρωποι της αγγλικής ομάδας ενημέρωσαν πως πέτυχαν μια συμφωνία με τους δανειστές κι έτσι θα πληρώνουν 6,5 εκατ. ευρώ τόκους λιγότερο κάθε χρόνο για την αποπληρωμή των χρεών… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: