Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Μπορντό – Λίβερπουλ! (preview)

Προερχόμενη από την ήττα με 3-1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το περασμένο Σάββατο, η Λίβερπουλ ευελπιστεί να επιστρέψει στις νίκες κάνοντας «ποδαρικό» με τρίποντο στο Γιουρόπα Λιγκ, στην εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη Μπορντό.
Στην έδρα της Μπορντό ξεκινάνε οι φετινές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Λίβερπουλ, η οποία θα επιδιώξει να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από το πρώτο παιχνίδι των ομίλων.
Οι Γιρονδίνοι δεν έχουν κάνει και το καλύτερο ξεκίνημα τη φετινή σεζόν στο γαλλικό πρωτάθλημα, έχοντας σημειώσει μόλις μία νίκη στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, όντας στη 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Στο τελευταίο τους παιχνίδι ωστόσο, παρουσίασαν ένα καλύτερο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να αποσπάσουν την εκτός έδρας ισοπαλία με σκορ 2-2 κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν.
Φέτος, η Μπορντό θα προσπαθήσει να ασκήσει αντίκτυπο στο Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας συμπληρωθεί 20 χρόνια από τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου.
Στο αντίπαλο στρατόπεδο, παρά το ελπιδοφόρο ξεκίνημά της στην Πρέμιερ Λιγκ με δύο νίκες στα πρώτα τρία παιχνίδια της, δύο σερί ήττες κόντρα σε Γουέστ Χαμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έφεραν και πάλι τον προβληματισμό στη Λίβερπουλ.
Οι «κόκκινοι» έχουν δεχθεί έξι γκολ σε δύο παιχνίδια, την ώρα που ο Μπρένταν Ρότζερς πρέπει να παρουσιάσει ένα αξιωπρεπές σύνολο, παρά τους πολλούς τραυατισμούς που υπάρχουν στην ομάδα.
Στο πρώτο παιχνίδι για το Γιουρόπα Λιγκ της φετινής σεζόν, η ομάδα του Μερσεϊσάιντ θα προσπαθήσει για τη νίκη, που θα φέρει προσωρινά την ηρεμία στις τάξεις της.

Αγωνιστικά νέα:

Μπορντό:
Μόνο λιγότερα αγωνιστικά προβλήματα από τη Λίβερπουλ δεν φαίνεται να έχει η Μπορντό. Οι Γιρονδίνοι θα αντιμετωπίσουν τους «κόκκινους» δίχως την βοήθεια των Σανέ, Σερτίκ, Ντιαμπατέ, Πλαζίλ και Τουρέ.
Την ίδια ώρα, ο Ουρουγουανός διεθνής, Ντιέκο Ρολάν, επέστρεψε από τον τραυματισμό του και αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του συμμετοχή ως βασικός τη φετινή σεζόν.
Λίβερπουλ:
Με αρκετές αλλαγές αναμένεται να παρατάξει τη Λίβερπουλ ο Μπρένταν Ρότζερς για το παιχνίδι κόντρα στη Μπορντό.
Ο Ντιβόκ Οριζί αναμένεται να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα, κάτι που ισχύει και για τον Τόρνταν Ρόσιτερ, την ώρα που ο Τζο Άλεν παραμένει στα «πιτς» με πρόβλημα τραυματισμού.
Γνωστές απουσίες αυτές των Λαλάνα, Κουτίνιο και Στάριτζ, με τους Σακό, Τουρέ και Μορένο να παίρνουν με τη σειρά τους μία θέση στο αρχικό σχήμα των «κόκκινων». Εξαιρετικά αμφίβολος ο Χέντερσον, ο οποίος ταξίδεψε τη Δευτέρα στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε θεραπεία στον αστράγαλο.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπορντό: Καράσο, Γκιλμπέρ, Πάμπλο, Παλουά, Πούντζε, Σανμοέ, Σαιβέ, Μαουρίς- Μπελάι, Καζρί, Ρολά, Κριβέλι
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Σακό, Τουρέ, Μορένο, Τσαν, Μίλνερ, Ρόσιτερ, Άιμπ, Ορίζι, Μπεντέκε
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: