Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Τα ανατριχιαστικά λόγια του Πάρκερ, οδηγός για τη Γαλλία!! (video)

Ένας ηγέτης δεν πρέπει απλώς να παίζει καλά. Πρέπει να σηκώνει την ομάδα του όταν είναι πεσμένη και να ανυψώνει το ηθικό της όταν αυτό είναι πληγωμένο. Αυτό είχε κάνει και ο Τόνι Πάρκερ το 2013...

Τα ανατριχιαστικά λόγια του Πάρκερ, οδηγός για τη Γαλλία (video)
Η Ισπανία μετρούσε οκτώ σερί νίκες επί της Γαλλίας, ανάμεσά τους στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 και στον τελικό του Ευρωμπάσκετ του 2011.

Βρισκόταν καθ' οδόν για μια ακόμη νίκη, στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ του 2013. Και θα την έπαιρνε, αν δεν υπήρχε ο Τόνι Πάρκερ. Ο φυσικός ηγέτης της Γαλλίας ξεσήκωσε με τα λόγια του στα αποδυτήρια τους «τρικολόρ» και στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε άλλη ομάδα στο γήπεδο.

«Μας κάνουν συνέχεια το ίδιο κόλπο. Μας φέρονται σαν σκατά. Δεν παίζουμε καθόλου δυνατά και δεν πατάμε στη ρακέτα. Πρέπει να ξυπνήσουμε και να παλέψουμε. Δεν με νοιάζει αν χάσουμε, αλλά θα πρέπει να παίξουμε για την περηφάνιά μας», ήταν τα λόγια του στα αποδυτήρια στο ημίχρονο.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Η Γαλλία ανέτρεψε τα δεδομένα στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασε στον τελικό και κατέκτησε τον τίτλο. Απόψε έχει ξανά μπροστά της την Ισπανία, σε έναν ακόμη ημιτελικό, αυτή τη φορά... εντός έδρας. Και τα λόγια του «Τε-Πε» αποτελούν οδηγό για το μέλλον.


 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: