Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Μαντζουράκης: «Θα πρέπει να το κυνηγήσει ο Ολυμπιακός»

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παλέψει από εδώ και στο εξής κάθε παιχνίδι του στους ομίλους του Champions League μετά την ήττα από την Μπάγερν Μονάχου, όπως δήλωσε ο Γιάννης Μαντζουράκης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Μαντζουράκης: «Θα πρέπει να το κυνηγήσει ο Ολυμπιακός»
Αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παλέψει τις όποιες πιθανότητες έχει για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League εμφανίστηκε ο Γιάννης Μαντζουράκης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε ότι οι Πειραιώτες θα πρέπει να «το κυνηγήσουν» μέχρι τέλους, πόσω μάλλον μετά το χθεσινό αποτέλεσμα στο Ζάγκρεμπ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Μαντζουράκης στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο

Για το χθεσινό ματς του Ολυμπιακού με την Μπάγερν Μονάχου:

«Θα συμφωνήσω ότι ο Ολυμπιακός επέλεξε μία τακτική απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, προσπάθησε να βγάλει ένα πλάνο τακτικής καλό με το υλικό που είχε στη διάθεσή του ο προπονητής, λόγω προβλημάτων τραυματισμού που είχαν ορισμένοι παίκτες ή έλειπαν με άλλα θέματα. Μου άφησε μία καλή εικόνα. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να προσεγγίσεις.

Η χρησιμοποίηση του Ντομίνγκες στην αριστερή πλευρά είναι μία μικρή παρασπονδία, αφού είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει περισσότερες λύσεις από τον άξονα και στα τελευταία τριάντα μέτρα. Όταν του ζητάς να καλύψει τον Λαμ και άλλα πράγματα μέσα στο γήπεδο, χάνεις από αυτά που μπορεί να προσφέρει.

Όταν δεν έχεις μία καλή μεσαία γραμμή ανασταλτικά, θα έχεις και αδύναμη άμυνα. Αυτό το πράγμα μπορούμε να το κουβεντιάσουμε. Έτσι ο Ντομίνγκες που είναι καλός στο επιθετικό αλλά και στο αμυντικό κομμάτι, κάτι που είναι εις βάρος της ομάδας, χαλάει όλο το παιχνίδι.

Είχε μία πολύ ωραία έμπνευση ο προπονητής με τον Σαλίνο, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να κάνει με τον Καμπιάσο με τον Κασάμι. Περιορίστηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα και δεν υπήρχαν στο δημιουργικό κομμάτι. Οι παίκτες αυτοί δεν έχουν τα ανακλαστικά να καλύψουν τα κενά της άλλης ομάδας. Επίσης, το επιθετικό παιχνίδι της Μπάγερν παίζει αρκετά με κατοχή, μία κλασική ομάδα Γκουαρντιόλα.

Έχει καλούς παίκτες, με γρήγορες πάσες και ο Ολυμπιακός κάλυψε τους κενούς του χώρους, αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν κυρίως οι παίκτες στη μεσαία γραμμή.

Το γκολ του Μίλερ είναι πολύ ωραίο, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο το ήθελε. Ήθελε να κάνει σέντρα. Ήταν τυχεροί από τη μία άποψη και ο Σαλίνο είχε μία κλασική ευκαιρία, αφού βρέθηκε σε μία πολύ καλή θέση και ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να βρει εστία».

Για τους παίκτες που αποκτήθηκαν φέτος από τους Πειραιώτες: «Τη φετινή χρονιά ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλές μεταγραφές και πήρε καλούς επιθετικούς ποδοσφαιριστές. Αυτοί οι εξτρέμ που ήρθαν, Πάρντο, Ερνάνι, Σεμπά και Ιντέγε ξεχωρίζουν με τα προσόντα τους, έχουν πολύ καλά στοιχεία. Ο Ολυμπιακός κάποτε είχε παίκτες στα φτερά με 7 τελικές, όπως ο Ντουρμάζ, ο Αφελάι.

Ο Πάρντο είναι διεισδυτικός, πατάει περιοχή και έχει παρουσία στα 16 μέτρα, ενώ μπορεί να σκοράρει. Το ίδιο και τα άλλα παιδιά που ήρθαν στο τέλος των μεταγραφών. Θα δούμε πόση επιτυχία θα έχουν στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Αυτό θα το δούμε στην πράξη. Τα προσόντα τους όμως είναι πολύ καλά. Ο Ντα Κόστα δεν πιέστηκε ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα, αλλά χθες έδειξε πολύ καλός».

Για τη συνέχεια του Ολυμπιακού στο Champions League σε συνδυασμό με τη νίκη της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επί της Άρσεναλ: «Δεν μπορεί να κάτι περισσότερο. Θα πρέπει να κυνηγήσει με βάση την αυτοπεποίθηση που έχει να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί στη συνέχεια της διοργάνωσης. Το 3-0 είναι αρνητικό βήμα, αλλά μπορεί και άλλες ομάδες θα χάσουν. Και η Άρσεναλ θα χάσει από την Μπάγερν. Δεν θα αφήσει καμία ομάδα. Θα έχει το απόλυτο στο τέλος των ομίλων. Από την άλλη, η Ντιναμό κέρδισε και αυτό είναι ανησυχητικό».

Για το μέλλον του: «Είπα στον Μουρίνιο να μου δώσει καμία από τις προτάσεις που έχει! (γέλια) Θα δούμε τι θα κάνουμε…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: