Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Κουρτουά: «Δεν μας αγχώνει πλέον η Ρεάλ»

Μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους για θετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Μαδρίτης κόντρα στη Ρεάλ έχουν οι παίκτες της Ατλέτικο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Τιμπό Κουρτουά.

Κουρτουά: «Δεν μας αγχώνει πλέον η Ρεάλ»
Πολλά χρόνια η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν μπορούσε να κερδίσει την Ρεάλ Μαδρίτης, όμως στον περσινό τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, οι «ροχιμπλάνος» κατάφεραν να βάλουν τέλος σε ένα αρνητικό σερί.

Αυτό πλέον λειτουργεί πλέον υπέρ των ποδοσφαιριστών του Ντιέγκο Σιμεόνε, όπως δήλωσε ο Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από την Τσέλσι στον ισπανικό σύλλογο.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Βέλγος γκολκίπερ στην «AS»

Πρόσφατα δήλωσες ότι αισθάνεσαι λιγότερη πίεση για αυτό το ντέρμπι. Τι εννοούσες;

«Όταν ήρθα στην Ατλέτικο Μαδρίτης μιλούσαν όλοι για τα χρόνια που δεν είχαν πάρει μία νίκη σε ντέρμπι. Στη συνέχεια, στον τελικό του Κυπέλλου πήραμε τη νίκη και πλέον έχουμε απαλλαχθεί από αυτή την πίεση, διότι πλέον δεν ισχύει εκείνη η παράδοση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θέλουμε τους τρεις βαθμούς κόντρα στη Ρεάλ».

Πώς βλέπεις την αποχώρηση του Μεσούτ Εζίλ;

«Χωρίς εκείνον η Ρεάλ Μαδρίτης στερείται ποιότητας στο παιχνίδι της. Ο Εζίλ είχε τεράστια ποιότητα και μπορούσε να ανοίξει της γραμμές στο γήπεδο. Πάντως, διαθέτουν αρκετούς εξαιρετικούς παίκτες».

Τι έχεις να πεις για το ξεκίνημά σας στο πρωτάθλημα;

«Ποτέ δεν θα φανταστικά ότι θα είχαμε 18 βαθμούς μέχρι τώρα. Η ομάδα είναι σε αρκετά καλή φυσική κατάσταση και αυτό οφείλεται στην προετοιμασία που έγινε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

Τι γίνεται με την φημολογούμενη ανανέωση του συμβολαίου σου με την Τσέλσι;

«Είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλήσουμε για αυτό. Θα δούμε τον Μάρτιο ή κάπου εκεί θα γνωρίζουμε περισσότερα…». Πηγή: sport-fm.gr

Με Μπέιλ στο ντέρμπι!!

Ξεπέρασε τις ενοχλήσεις του και ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι πανέτοιμος για το μεγάλο ντέρμπι της Μαδρίτης, ανάμεσα σε Ρεάλ και Ατλέτικο. Όχι όμως κι ο Μαρσέλο...

Με Μπέιλ στο ντέρμπι!
Δεν είναι απλά ένα ντέρμπι φέτος. Γιατί η Ατλέτικο είναι σε σούπερ φόρμα, είναι πάνω από την Ρεάλ στη βαθμολογία και η δεύτερη έρχεται «τσαλακωμένη» από το ματς με την Έλτσε, όπου κέρδισε με το... πέναλτι που πήρε ο Πέπε.

Ωστόσο, η «βασίλισσα» παραμένει... «βασίλισσα» και μέσα στο Μπερναμπέου έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για απαντήσεις. Και σε αυτό θα την ενισχύσει ο Γκάρεθ Μπέιλ. Ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής στον κόσμο ξεπέρασε εντελώς τις ενοχλήσεις που είχε τις προηγούμενες ημέρες, προπονήθηκε κανονικά και φυσικά ο Κάρλο Αντσελότι τον συμπεριέλαβε στην αποστολή.

Εκεί όπου δεν βρίσκεται το όνομα του Μαρσέλο, καθώς ο Βραζιλιάνος μπακ δεν είναι ακόμα έτοιμος να αγωνιστεί. Έτσι, θα κάνει παρέα στον έτερο τραυματία (εδώ και καιρό) Τσάμπι Αλόνσο.

Αναλυτικά η αποστολή: Κασίγιας, Ντιέγκο Λόπεθ, Χέσους, Βαράν, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Κοεντράο, Καρχαβάλ, Αρμπελόα, Νάτσο, Μπέιλ, Κεντίρα, Καζεμίρο, Μόντριτς, Ίσκο, Ντι Μαρία, Ιγιαραμέντι, Ρονάλντο, Μπενζεμά, Χεσέ, Μοράτα
Πηγή: sport-fm.gr

«Η επενδυτολογία δεν εξυπηρετεί τον Άρη»

Τη δική του απάντηση σχετικά με το θέμα του υποψήφιου επενδυτή για την ΠΑΕ Άρης, έδωσε ο Δημήτρης Ηλιάδης. «Οτιδήποτε ακούγεται και γράφεται, το διαψεύδω» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η επενδυτολογία δεν εξυπηρετεί τον Άρη»
Την άποψη ότι η επενδυτολογία δεν εξυπηρετεί τα αγωνιστικά συμφέροντα της ομάδας και αποπροσανατολίζει τόσο το ποδοσφαιρικό τμήμα, όσο και τους φιλάθλους, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Δημήτρης Ηλιάδης, με δήλωσή του στην ιστοσελίδα του συλλόγου. «Ο,τιδήποτε ακούγεται και γράφεται επ’ αυτού εκ των προτέρων το διαψεύδω γιατί πιστεύω δογματικά το εξής: αυτοί που ξέρουν δε μιλούν, κι αυτοί που μιλούν δεν ξέρουν» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά:

«Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αυθαίρετες ερμηνείες και για να μη δημιουργηθούν επιβλαβή για την ηρεμία της ομάδας σενάρια δηλώνω ότι:

Κατά τη διάρκεια του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ταξιδιού μου στις Η.Π.Α. πραγματοποίησα τα επιχειρηματικά ραντεβού, τα οποία επέβαλλαν να γίνει αυτό το ταξίδι.

Όσον αφορά τις συζητήσεις μου με τον υποψήφιο επενδυτή, οι οποίες δεν ήταν ο κύριος λόγος του ταξιδιού μου, πραγματοποιήθηκαν για μία ακόμη φορά σε θετικό κλίμα, αλλά επ’ αυτού δεν θα κάνω άλλη αναφορά ούτε τώρα ούτε στο άμεσο μέλλον για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί η επενδυτολογία δεν εξυπηρετεί τούτη τη χρονική στιγμή τα αγωνιστικά συμφέροντα της ομάδας μας. Δεύτερον, για να αποφευχθεί ο αποπροσανατολισμός τον οποίο δεν επιθυμώ.

Ο,τιδήποτε ακούγεται και γράφεται επ’ αυτού εκ των προτέρων το διαψεύδω γιατί πιστεύω δογματικά το εξής: αυτοί που ξέρουν δε μιλούν, κι αυτοί που μιλούν δεν ξέρουν.

Ο κόσμος του ΑΡΗ, την αγωνία του οποίου συμμερίζομαι και τον καλώ να βοηθήσει μ’ όλες του τις δυνάμεις την ομάδα τόσο στον αγώνα με τον Παναιτωλικό όσο και στη συνέχεια, να είναι σίγουρος ότι θα μάθει την κατάλληλη ώρα όλη την αλήθεια πρώτος και υπεύθυνα».

Τελικά εκτός ο Λούκας!!

Αν και αρχικά ήταν στην αποστολή του ΠΑΟΚ, ο Λούκας εν τέλει αποκλείστηκε, καθώς η ασθένειά του παρουσίασε επιδείνωση. Έξω και ο Γκαρσία, δείτε τους «εκλεκτούς» του Στέφενς.

Τελικά εκτός ο Λούκας!
Χωρίς τον Λούκας θα ταξιδέψει στην Κρήτη για το ματς με τον ΟΦΗ ο ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ανέβασε πυρετό το Σάββατο λόγω μόλυνσης υποδόριου ιστού στην περιοχή του μηρού και έμεινε εκτός αποστολής! Βέβαια, αρχικά είχε συμπεριληφθεί από τον Χουμπ Στέφενς, όμως πραγματικά τη τελευταία στιγμή κι ενώ το πούλμαν του «Δικεφάλου του βορρά» αναχωρούσε για το αεροδρόμιο, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και έμεινε στην Θεσσαλονίκη.

Ήδη ο παίκτης παίρνει αντιβίωση, με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας να περιμένει το πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός του στην θεραπεία. Συν τοις άλλοις, ο Ολλανδός τεχνικός έκρινε σκόπιμο να μην βάλει σε περιπέτειες την υγεία του, με το ταξίδι στην Κρήτη.

Κατά τα άλλα, εκτός «εκλεκτών» βρίσκονται ακόμα μία φορά οι Σπυρόπουλος και Πάμπλο Γκαρσία, παρά το γεγονός πως ο δεύτερος αγωνίστηκε στο ματς Κυπέλλου με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Αναλυτικά η αποστολή: Γλύκος, Λίνο, Κατσικάς,Κατσουράνης, Βίτορ, Σκόνδρας, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης, Λάζαρ, Τζιόλης, Γεωργιάδης, Στοχ, Λόρενς, Βούκιτς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Νέτσιντ. Πηγή: sport-fm.gr

Παπαδόπουλος: «Τώρα, υπάρχει πλάνο»

Σίγουρος πως με την καθοδήγηση του Ζόραν Μιλίνκοβιτς ο Άρης θα επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, παρουσιάστηκε ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

Παπαδόπουλος: «Τώρα, υπάρχει πλάνο»
Απόλυτα βέβαιος πως η βελτίωση του Άρη, από τη στιγμή που ανέλαβε ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς, θα φέρει και θετικά αποτελέσματα, εμφανίστηκε ο Γιάννης Παπαδόπουλος μιλώντας στη Nova.

Ο μέσος των «κίτρινων» τόνισε πως το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια και στην επιστροφή του Νταβίντ Αγκάνθο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:

Γιάννη, ο Αρης δεν πηγαίνει καλά και το ζητούμενο είναι μια νίκη για να ανατραπεί η κατάσταση;

« Ναι, αυτό χρειάζεται η ομάδα μου. Μια νίκη για να αλλάξουμε ψυχολογία, διότι αγωνιστικά, στα δύο τελευταία ματς, δείχνουμε ότι αλλάξαμε τρόπο παιχνιδιού και βελτιωνόμαστε. Πιστεύω, λοιπόν, πως παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι, απλά το θέμα είναι ότι μας λείπουν τα αποτελέσματα. Δεχόμαστε κάποια γκολ από προσωπικά λάθη και όχι ομαδικά και εκεί την πληρώνουμε».

-Υπάρχει, δηλαδή, βελτίωση με τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς..

« Αυτό φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα αποκτά πλάνο και δημιουργεί ευκαιρίες. Αν κοιτάξετε τα τελευταία δύο παιχνίδια, θα δείτε ότι η ομάδα έχει πάρα πολλές τελικές. Λείπει, βεβαίως, το γκολ».

-Το ματς που έρχεται με τον Παναιτωλικό, θα το χαρακτήριζες «τελικό»;

« Είναι νωρίς να λέμε για τελικούς. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει περιθώριο να χάσουμε κι άλλους βαθμούς. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και να κερδίζουμε εκεί τους βαθμούς. Πιστεύω ότι αυτό θα το καταφέρουμε».
-Το άγχος σε φοβίζει;

« Εντάξει, είμαστε νεανική ομάδα. Υπάρχουν παιδιά τα οποία πρώτη φορά φέτος παίζουνε Α΄ Εθνική και το άγχος αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα».

-Το ότι θα είστε για πρώτη φορά όλοι μαζί, με τον Αγκάνθο στην ενδεκάδα, τι σου λέει;

« Ξέρουμε όλοι ότι ο Αγκάνθο είναι ένας μεγάλος παίκτης και μια τεράστια προσωπικότητα. Θα δώσει άλλη πνοή στην επίθεση. Αυτό που εύχομαι είναι να βρει δίχτυα, πιστεύω ότι θα τα καταφέρει κι έτσι θα πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε».

-Η εικόνα που έχεις για τον Παναιτωλικό;

«Είναι μια καλή ομάδα, όμως δεν υπάρχει εύκολο ή δύσκολο παιχνίδι. Εμείς κοιτάζουμε κάθε ματς σαν να παίζουμε με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ ή τον Παναθηναϊκό και το ίδιο είναι και ο Παναιτωλικός».

-Ξεχωρίζεις κάποιους παίκτες από τον αντίπαλο;

« Όχι, είναι ομάδα. Εχουν καλές αλληλοκαλύψεις και είναι σφιχτοί».

-Εσύ πως είσαι;

« Εγώ είμαι καλύτερα, επανήλθα στην προπόνηση κι εύχομαι την Κυριακή να είμαι 100% έτοιμος».

«Ασπρόμαυρες» ευχές στον Κίτσιου!

Τα χρόνια πολλά στον Στέλιο Κίτσιου είπε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω ανακοίνωσης.

«Ασπρόμαυρες» ευχές στον Κίτσιου
Ευχές μέσω της επίσημης ιστοσελίδας έστειλε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον Στέλιο Κίτσιου, ο οποίος σήμερα (Σάββατο, 28/9) έχει γενέθλια.

Ο μέσος του «Δικέφαλου του βορρά» σήμερα κλείνει τα 20 του χρόνια και η ομάδα του, του εύχεται υγεία και καλή τύχη σε κάθε επίπεδο.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο σάιτ της ΠΑΕ:

«Τα 20 του χρόνια κλείνει σήμερα ο Στέλιος Κίτσιου και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ του εύχεται χρόνια πολλά, με υγεία, τύχη και προσωπική και επαγγελματική ευτυχία! Η φετινή χρονιά, που δείχνει να είναι η χρονιά καθιέρωσης του αμυντικού του ΠΑΟΚ, δείχνει να είναι σημαδιακή για το Στέλιο.

Ο Στέλιος Κίτσιου έχει γεννηθεί στις 28.9.1993 στην Μενεμένη της Θεσσαλονίκης, όπου και μεγάλωσε. Το 2007 εντάχθηκε στα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ και υπήρξε βασικότατο στέλεχος των Κ17 και Κ20 ομάδων, πριν υπογράψει το επαγγελματικό του συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ στις αρχές του 2012. Η σεζόν 2012-13 του έφερε το ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και κάποιες συμμετοχές, όχι όμως όσες ίσως φανταζόταν. Ωστόσο πρόλαβε στα καθοριστικά πλέι-οφ και ιδιαίτερα στον τελευταίο κρίσιμο αγώνα στα Γιάννενα να μπει στη θέση του τραυματία Κωνσταντινίδη στη θέση του δεξιού μπακ.

Η εμφάνισή του και η προσωπικότητα που έβγαλε στο γήπεδο, ήταν το διαβατήριο για ένα τελευταίο… “τσεκάρισμα” από τον Χουμπ Στέφενς, για να κερδίσει θέση στο αναβαθμισμένο ρόστερ της σεζόν 2013-14. Παράλληλα κλήθηκε και στην Εθνική Ελπίδων, με την οποία “άνοιξε λογαριασμό” και στα γκολ!
».

Τζεμπούρ: «Έφυγα γεμάτος απ’ τον Ολυμπιακό»

Γεμάτος και ικανοποιημένος από τις στιγμές που έζησε στον Ολυμπιακό δήλωσε ο Ραφίκ Τζεμπούρ, ο οποίος χαρακτήρισε δεύτερο σπίτι του την Ελλάδα. Πώς είναι οι πρώτες μέρες του Αλγερινού στην Τουρκία.

Τζεμπούρ: «Έφυγα γεμάτος απ’ τον Ολυμπιακό»
Τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό εξήγησε ο Ραφίκ Τζεμπούρ.

«Έφυγα από τον Ολυμπιακό και αισθάνομαι γεμάτος και ικανοποιημένος», τόνισε ο Αλγερινός επιθετικός, ο οποίος πρόσθεσε πως: «Θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Είναι η ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στο Champions League και να κερδίσω τίτλους».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τζεμπούρ στον «Πρωταθλητή»

«Ο Ολυμπιακός είναι πάντα στην καρδιά μου. Είναι η ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στο Champions League και να κερδίσω τίτλους. Και δεν μπορώ να τα ξεχάσω αυτά. Ούτε όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα», ανέφερε αρχικά ο Αλγερινός επιθετικός και πρόσθεσε:

«Θέλω να πηγαίνει καλά ο Ολυμπιακός. Ειλικρινά το λέω. Δεν έχω κανένα κακό αίσθημα. Αντιθέτως έχω τα καλύτερα. Θέλω να βλέπω τον Ολυμπιακό και να... γουστάρω. Θέλω η ομάδα να πηγαίνει εξαιρετικά. Κρίμα που ενώ ήταν τόσο καλός με την Παρί στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να πάρει έστω μία ισοπαλία. Πραγματικά κρίμα. Με τέτοιες εμφανίσεις όμως, μπορεί να πετύχει πράγματα στην Ευρώπη. Για το πρωτάθλημα δεν το συζητάω, ο Ολυμπιακός θα το πάρει».

Ερωτηθείς για τον λόγο για τον οποίο αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, ο 29χρονος παίκτης απάντησε: «Έφυγα από τον Ολυμπιακό και αισθάνομαι γεμάτος και ικανοποιημένος. Όλοι είδαν πως όσο έμεινα στην ομάδα προσπάθησα για το καλύτερο. Προσπάθησα να βοηθήσω και νομίζω τα κατάφερα. Έπαιζα για το καλύτερο. Έβαλα γκολ. Έγινα ένα με την ομάδα και την αγάπησα. Αυτό δεν αλλάζει».

Στη συνέχεια, ο διεθνής άσος υπογράμμισε: «Μου λείπει πολύ η Ελλάδα. Είναι λογικό, είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Πώς είναι δυνατόν να μη μου λείπει; Πέρασα τόσα χρόνια στην Ελλάδα. Έχω φίλους, αδερφούς στην Ελλάδα».

Καταλήγοντας, ο Τζεμπούρ μίλησε για τις εντυπώσεις που έχει αποκομμίσει από τις πρώτες του μέρες στη Σίβασπορ: «Ο Ρομπέρτο Κάρλος με πιστεύει πολύ. Με εκτιμάει σαν ποδοσφαιριστή και τον εκτιμώ και εγώ. Ήταν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο όταν έπαιζε, όπως ξέρουμε όλοι μας. Έχει ωραία... τρέλα για το ποδόσφαιρο. Το αγαπάει πολύ αυτό που κάνει, το ζει. Και ο κόσμος εδώ είναι πολύ παθιασμένος με το ποδόσφαιρο. Όπως στην Ελλάδα και ίσως ακόμα περισσότερο».

Ακαδημίες του ΠΑΟΚ και στη Γερμανία!

Το σχέδιο του Ιβάν Σαββίδη ο ΠΑΟΚ να εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο προχωράει κανονικά και πλέον υπάρχουν τμήματα υποδομής και στη Γερμανία!

Ακαδημίες του ΠΑΟΚ και στη Γερμανία
Την προφορική συμφωνία με το ποδοσφαιρικό σωματείο FC Pontos Munchen, το οποίο εδρεύει στο Μόναχο της Γερμανίας, ανακοίνωσε η διεύθυνση των τμημάτων υποδομής και ανάπτυξης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η ανακοίνωση

Το δίκτυο των τμημάτων υποδομής απλώνεται πέρα απ’ τα ελληνικά σύνορα και η αρχή γίνεται με την συγκεκριμένη ακαδημία στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας που ως πρωταρχικό στόχο έχει «τη χαρά, τη διασκέδαση, τη ψυχαγωγία και την κοινωνικοποίηση των παιδιών και ακολούθως η εξεύρεση ταλέντων.

Το μεγάλο μας όραμα είναι η σταδιακή δημιουργία μιας πραγματικά άρτια οργανωμένης και σωστά στελεχωμένης ποδοσφαιρικής σχολής, με σωστούς και ρεαλιστικούς προσανατολισμούς για όλα τα παιδιά – μέλη μας. Ανταποκρινόμενοι στις επιταγές της σύγχρονης εκπαιδευτικής πραγματικότητας και στις προκλήσεις του μέλλοντος, έχουμε ένα και μοναδικό σκοπό: τα παιδιά να διδαχθούν με τον πιο έγκυρο και επιστημονικό τρόπο το σύγχρονο ποδόσφαιρο, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα δεξιότητες, ταλέντα, αρχές και ήθος».

Η ακαδημία FC Pontos Munchen, που θα ενταχθεί στο δίκτυο τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-15 ετών τα οποία διδάσκονται και προπονούνται σε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, έτοιμο να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς φίλους της στρογγυλής θεάς!

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της ομάδας στη διεύθυνση Wegenerstr. 8, 80937 Munchen.

Σάλπι-Κλάους: Κοντά στον μικρό Απόστολο!

Δεν μπορούσαν να πουν «όχι» ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Στέφανος Αθανασιάδης στην επιθυμία του 8χρονου Απόστολου, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, να γνωρίσει από κοντά παίκτες του ΠΑΟΚ.

Σάλπι-Κλάους: Κοντά στον μικρό Απόστολο
Στην παιδογκολογική πτέρυγα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου βρέθηκαν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Στέφανος Αθανασιάδης, οι οποίοι έδωσαν χαρά στον 8χρονο Απόστολο – οπαδό του ΠΑΟΚ – που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η ενημέρωση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ

Μπροστά στην απλότητα και την ειλικρίνεια των παιδιών, όλα μοιάζουν πολύ μικρά. Ακόμα κι όταν η ζωή γίνεται άδικη και τα δοκιμάζει στερώντας τους το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία, εκείνα παραμένουν αυθεντικά κι απλώς αναζητούν μερικές στιγμές χαράς. Οπως ο 8χρονος Απόστολος. Η επιθυμία του ήταν να γνωρίσει από κοντά τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Μια επιθυμία στην οποία δεν μπορείς να πεις όχι.

Ετσι, το πρωί της Παρασκευής (27/09) δύο εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Στέφανος Αθανασιάδης πέρασαν τις πόρτες του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου για να επισκεφτούν τον μικρό θαυμαστή τους που νοσηλεύεται στην παιδογκολογική πτέρυγα.

Ο Απόστολος δεν γνώριζε τίποτα. «Τρελάθηκα όταν τους είδα, δεν το περίμενα, το ήξεραν όλοι εκτός από μένα»,μας είπε και πρόσθεσε: «Πέρασα πάρα πολύ ωραία ήταν κάτι μοναδικό, γιατί πραγματοποιήθηκε το όνειρό μου να γνωρίσω από κοντά ποδοσφαιριστές της αγαπημένης μου ομάδας. Ολο το δωμάτιο μου είναι ΠΑΟΚ, έχω αφίσες, ρολόι ΠΑΟΚ, κάδρα, φόρμες, πιτζάμες. Ολα είναι ΠΑΟΚ».

Στην ερώτηση ποιος είναι ο αγαπημένος του παίκτης, ο Απόστολος ήξερε να… ντριπλάρει καλύτερα από τον Σαλπιγγίδη και τον Αθανασιάδη μαζί. «Ολοι οι παίκτες μου αρέσουν». Οσο για την εμπειρία της συνάντησής του με τους δύο παίκτες του ΠΑΟΚ και τις εντυπώσεις του, ο Απόστολος είπε: «Από την τηλεόραση φαίνονται διαφορετικοί αλλά και από κοντά καλοί είναι».

Για το κλείσιμο, τα λόγια του Απόστολου είναι ο ιδανικός επίλογος: «Να είναι καλά και οι δύο πο ήρθαν να με δουν, για να συνεχίσουμε να τους βλέπουμε να παίζουν μπάλα. Σίγουρα θα πάω μια μέρα να τους δω στο γήπεδο. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Θα πάω σε έναν αγώνα και σε μια προπόνηση, να με περιμένουν».

Σταθερή η κατάσταση του 23χρονου!

Σε σταθερή κατάσταση, δίχως να έχει-ωστόσο-διαφύγει τον κίνδυνο νοσηλεύεται ο 23χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού που τραυματίστηκε χθες στο κεφάλι σε επεισόδια με οπαδούς του Ολυμπιακού.

Σταθερή η κατάσταση του 23χρονου
Κρίσιμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της υγείας του 23χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού που τραυματίστηκε χθες στο κεφάλι σε επεισόδια με οπαδούς του Ολυμπιακού.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε αργά χθες βράδυ από το Μεσολόγγι στην Πάτρα και υποβλήθηκε σε επέμβαση στο κεφάλι. Παραμένει διασωληνωμένος και δεν θα βγει από την καταστολή για τουλάχιστον πέντε ημέρες ακόμη.

Η αξονική τομογραφία που έβγαλε δεν έδειξε κάποια επιδείνωση σε σχέση με αυτή που έβγαλε όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου. Αυτό δεν θεωρείται ελπιδοφόρο σημάδι και ο διευθυντής της κλινικής, Φώτης Τζωρτζίδης, είναι επιφυλακτικός.Πηγή: sport-fm.gr

Δύο ζευγάρια «μάτια» στέλνει η Άντερλεχτ!

Ιδιαίτερα υπολογίζει η Άντερλεχτ τον Ολυμπιακό, αφού εν όψει του αγώνα της Τετάρτης για το Champions League, ο προπονητής των Βέλγων στέλνει δύο συνεργάτες του στη Νέα Σμύρνη.

Δύο ζευγάρια «μάτια» στέλνει η Άντερλεχτ
Στα επίσημα του σταδίου της Νέας Σμύρνης θα βρεθούν σήμερα δύο από τους στενούς συνεργάτες του Γιόν Φαν Ντεν Μπρομ, προπονητή της Άντερλεχτ, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο.

Εν όψει της δεύτερης αγωνιστικής του Champions League οι Βέλγοι θέλουν να «τσεκάρουν» από κοντά την ομάδα του Μίτσελ, η οποία παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια δυσκολεύεται στην έδρα των Νεοσμυρνιωτών.

Το γεγονός, όμως, ότι η πρωταθλήτρια Βελγίου στέλνει δύο «κατασκόπους» στην Αθήνα δείχνει πόσο υπολογίζουν τους Πειραιώτες και φοβούνται μήπως τους αιφνιδιάσουν στην προσεχή μεταξύ τους αναμέτρηση.

Μάλιστα, εντύπωση στο τεχνικό επιτελείο της Άντερλεχτ προκάλεσε η εμφάνιση του Βλάντιμιρ Βάις στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κόντρα στην Παρί, όταν ο Σλοβάκος έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο ημίχρονο τους Γάλλους.

Από εκεί και πέρα, κι άλλοι σκάουτερ θα βρεθούν στην Πλατεία για να δουν από κοντά τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, με τον Κώστα Μανωλά να είναι μεταξύ των παικτών που θα κοιτάξουν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ήδη είναι γνωστό ότι βρετανικοί σύλλογοι παρακολουθούν την πρόοδο του διεθνούς στόπερ, ενώ κάτι ανάλογο φαίνεται πως ισχύει και από πλευράς της Μονακό. Πηγή: sport-fm.gr

«Δοκιμασία» στη Νέα Σμύρνη!!

Στη Νέα Σμύρνη που παραδοσιακά δυσκολεύεται να κερδίσει, αλλά στο τέλος παίρνει τη νίκη, αγωνίζεται ο Ολυμπιακός κόντρα στον Πανιώνιο. Την ίδια ώρα, η Βέροια καλείται να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα.

«Δοκιμασία» στη Νέα Σμύρνη
Ο πρωτοπόρος της Σούπερ Λίγκας, Ολυμπιακός, αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής.

Οι Πειραιώτες προέρχονται από τη «λευκή» ισοπαλία στην έδρα του Παναιτωλικό και ενώ ακολουθεί το παιχνίδι με την Άντερλεχτ, είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στις νίκες απέναντι στους «κυανέρυθρους».

Ο Μίτσελ προτίθεται να βάλει τους «βασικούς» στο σημερινό ματς, ενώ δεν υπολογίζει τους τραυματίες Γιαταμπαρέ, Φουστέρ, Μασάντο και τους ανέτοιμους Μπονγκ και Τόρες.

Στο απέναντι στρατόπεδο, οι Νεοσμυρνιώτες μετρούν δύο σερί ισοπαλίες και θέλουν και εκείνοι να πάρουν το «τρίποντο», όπως έκαναν με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Ο κ. Παντελής θα παρατάξει την ομάδα του χωρίς τον τιμωρημένο Μητρόπουλο, και τους Κολοβό, Παντίδο, Τόσκα και Ανέστη.

Νωρίτερα, η Βέροια υποδέχεται τον Εργοτέλη και το κλίμα στις τάξεις της «βασίλισσα του Βορρά» δεν είναι το καλύτερο δυνατόν. Η ήττα με σκορ 3-1 από τον Ηρακλή στα Ψαχνά έφερε γκρίνια και «τρίζει» η καρέκλα του Τον Κάανεν, η ομάδα του οποίο θα αγωνιστεί χωρίς τον Γκιγέρμο.

Από την πλευρά τους, οι Κρητικοί παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα, ενώ στο Κύπελλο έχασαν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό. Δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα ο κ. Πετράκης.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Βέροια-Εργοτέλης (18:15, Novasports 1)
Πανιώνιος-Ολυμπιακός (20:30, Novasports 2)

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Άρης-Παναιτωλικός (16:00, Novasports 2)
Απόλλων Σμύρνης – Λεβαδειακός (18:15, Novasports 3
Ο.Φ.Η. - Π.Α.Ο.Κ. (18:15, Novasports 2)
ΠΑΣ Γιάννινα - Skoda Ξάνθη (18:15, Novasports 4)
Παναθηναϊκός - Αστ. Τρίπολης (20:30, Novasports 1)

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Πλατανιάς – Πανθρακικός (17:00, Novasports 2)
Καλλονής-Ατρόμητος (19:30, Novasports 1)

Η επόμενη (7η) αγωνιστική

Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2013

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος (16:00, NS2)
Εργοτέλης-Πλατανιάς (18:15 NS1)
Πανιώνιος-Άρης (20:30, NS2)

Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2013

Ολυμπιακός-Βέροια (16:00 NS2)
Skoda Ξάνθη-Απόλλων (18:15 NS2)
Λεβαδειακός-Καλλονή (18:15 NS4)
Πανθρακικός-ΟΦΗ (18:15 NS3)
Π.Α.Ο.Κ. – Παναθηναϊκός (20:30 NS1)

Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2013

Παναιτωλικός- ΠΑΣ Γιάννινα (19:30 NS1) Πηγή: sport-fm.gr

Μιλίνκοβιτς: «Μόνο το καλό του Άρη»

Αισιόδοξος ότι ο Άρης θα ξεπεράσει τις δυσκολίες στο πρωτάθλημα εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς, ο οποίος μίλησε επίσης για την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος και τον Γέροντα Παΐσιο!

Μιλίνκοβιτς: «Μόνο το καλό του Άρη»
Την πίστη ότι ο Άρης θα τα καταφέρει και σύντομα θα δείξει το πραγματικό της πρόσωπο εξέφρασε ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς, μιλώντας σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω δύσκολες αποστολές. Αν υπάρχει υποστήριξη, είμαι βέβαιος ότι σιγά-σιγά η ομάδα θα γίνεται όλο και καλύτερη, οδηγούμενη, τελικά, σε ασφαλή νερά…», τόνισε ο Σέρβος τεχνικός και πρόσθεσε:

«Θα’ θελα να μείνω, μόνο, στα λόγια που μου είπε ο πρόεδρος όταν με πρωτοσυνάντησε. Μια φορά ΆΡΗΣ, μια ζωή ΆΡΗΣ. Πραγματικά, δε μ’ απασχολεί, οτιδήποτε, συμβαίνει σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Μόνο, ο ΆΡΗΣ μ’ ενδιαφέρει…».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μιλίνκοβιτς στον «Super Aris»

Σας καλωσορίζουμε στην οικογένεια του ΑΡΗ μας. Σας ευχόμαστε, ολόθερμα, κάθε επιτυχία, διαβεβαιώνοντας σας, ότι αν κάνετε απερίσπαστος τη δουλειά σας, προασπίζοντας με κάθε τρόπο τα συμφέροντα του ΆΡΗ, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα και κανένα. Ο κόσμος του ΑΡΗ, θα ‘ναι πλάι σας και θα σας στηρίξει όλες του, τις δυνάμεις…

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτά σας τα λόγια. Είναι ότι καλύτερο μπορούσα ν’ ακούσω από σας… Μπορεί να ‘χω λίγες μέρες στην ομάδα, αλλά, ήδη, αρχίζω σιγά -σιγά να διαπιστώνω πόσο μεγάλο δίκαιο είχε ο Ζόραν (Λόντσαρ), όταν μου έλεγε για το πόσο παθιασμένοι είναι και τι ακριβώς σημαίνει για τους οπαδούς του ο ΆΡΗΣ. Μια εικόνα, χίλιες λέξεις και νομίζω ότι η εικόνα του δακρυσμένου μικρού παιδιού, που αντίκρισα, αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Λεβαδειακό, περιέγραφε τα πάντα…»

Το μεγαλύτερο κίνητρο για ν’ αποδεχτείτε τη πρόταση του ΑΡΗ, ποιο ήταν;

«Μα, όλα όσα άκουγα απ’ τον Ζόραν για την ομάδα και τον κόσμο της. Μας είχε κάνει, κάτι σαν πλύση εγκεφάλου, αφού, κάθε δεύτερη κουβέντα του, αφορούσε τον ΆΡΗ. Από διακοπές γύρισε, κι όταν τον ρωτούσαμε πως πέρασε, αυτός, πάλι, για τον ΆΡΗ και τον κόσμο του μας έλεγε… Πραγματικά, άκουγα καταπληκτικά πράγματα για όλα όσα αφορούν αυτό τον Σύλλογο κι επειδή είμαι άνθρωπος που μ’ αρέσει να λειτουργεί με τη καρδιά και το συναίσθημα ήθελα να τα ζήσω κι από κοντά.»

Σε κάποιες προηγούμενες δηλώσεις σας, αναφέρατε, ότι μονάχα στη Ρωσία και στην Ελλάδα θα πήγαινε να δουλέψει. Γιατί αυτό;

«Αφορά αυτό που σας έλεγα προηγουμένως. Αυτοί οι τρεις λαοί, εκτός της κοινής νοοτροπίας, χαρακτηριστικών, κουλτούρας και τρόπου ζωής, πάνω απ’ όλα, έχουν μάθει να λειτουργούν με βάση το συναίσθημα και την καρδιά. Για μένα δεν είναι μόνο τα λεφτά που μετράνε στη ζωή, υπάρχουν και πολλά άλλα σημαντικότερα πράγματα που είναι τελικά κι αυτά που μένουν… Δεν ήθελα να πάω κάπου και να μη μπορώ να αισθανθώ άνετα κι οικεία. Κάπου, που να μη μπορώ να λειτουργήσω και να προσφέρω όλα όσα θέλω…»

Θέλετε να μας πείτε, δηλαδή, ότι η όλη κατάσταση στην Ελλάδα δε σας προβλημάτισε καθόλου στην απόφαση σας ν’ αποδεχτεί τη πρόταση του ΆΡΗ;

«Σας ξανατονίζω, ποτέ δε βάζω το οικονομικό, ως πρωταρχικό κριτήριο στο μυαλό μου. Για μένα, το θέμα της κρίσης, είναι ένα κοινό πρόβλημα που τ’ αντιμετωπίζει όλη η Ευρώπη. Για μας η Ελλάδα, πάντα, αποτελούσε το πρότυπο ανάπτυξης κι ευημερίας κι είναι πολύ κρίμα, για μια χώρα, με τέτοια ιστορία και προσφορά στην ανθρωπότητα να τραβάει όλα αυτά που τραβάει σήμερα. Εύχομαι, το συντομότερο δυνατό, η χώρα σας, που για μένα αποτελεί την ιστορικότερη της Ευρώπης, να βγει απ’ αυτή τη κρίση. Με την Ελλάδα, όπως και τους περισσότερους συμπατριώτες μου, με συνδέουν πολλά. Έχω πάει πάρα πολλές φορές στο Άγιο Όρος και καταλαβαίνω, απόλυτα, όλα αυτά που περνάει τα τελευταία χρόνια ο Ελληνικός λαός. Κάτι που προέβλεπε και ο Γέροντας Παίσιος στα βιβλία του…»

Σας βλέπουμε ιδιαίτερα ενημερωμένο…

«Πιστεύω πάρα πολύ στη θρησκεία κι ειδικά για τον Πατέρα Παισιο, ο σεβασμός που τρέφω για το πρόσωπο του είναι τεράστιος. Όχι, μόνο έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του, αλλά για μένα αποτελούν δρόμο και τολμώ να πω ότι, δεν πάω πουθενά χωρίς αυτά… Είναι κάτι που πρώτη φορά, λέω δημόσια…»

Αφού η συζήτηση πήγε σε θρησκευτικόπολιτικοοικονομικό επίπεδο, πως βλέπετε τη προσπάθεια ένταξης της χώρας σας στην Ευρωπαϊκή ένωση;

«Αν βελτιωθεί το κοινωνικό και βιοτικό επίπεδο του λαού, τότε, ναι, είμαι θετικός. Βλέποντας, όμως, τι συμβαίνει στις χώρες που βρίσκονται ήδη στην Ε.Ε., δε νομίζω, ότι μπορεί κανείς να ‘ναι ιδιαίτερα αισιόδοξος ή να εγγυηθεί, για κάτι τέτοιο.»

Η Σερβία, πάντως, μπροστά σ’ αυτό το ενδεχόμενο, αναγκάστηκε να κάνει πράγματα που, σίγουρα, όχι μόνο δεν ήθελε η συντριπτική πλειοψηφία του λαού της, αλλά, κινδυνεύει ακόμα και με την απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων. Αναφερόμαστε, φυσικά, στη σύλληψη και την παράδοση των Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, Ράντοβαν Κάρατζιτς, Ράτκο Μλάντιτς, στο Διεθνές Δικαστήριο και την σκέψη γι αναγνώριση του σπουδαιότερου( ιστορικά και θρησκευτικά) τόπου των Σέρβων, του Κοσσυφοπεδίου. Αξίζουν, τελικά, όλα αυτά για ένα αποτέλεσμα τόσο αμφίβολο;

«Αναμφίβολα και όχι, δεν αξίζουν. Θα σας πω όμως κάτι…Μπορεί, όντως, ν’ αναγκαστήκαμε σε κάποια βήματα που κανείς μας δεν τα ήθελε, αλλά κι εμείς, είμαστε ένας λαός με μεγάλη ιστορία και κανένας μας δε θα δεχτεί ποτέ, ότι το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι δικό μας. Κατ’ αρχήν, πραγματικά, δεν πιστεύω ότι θα βρεθεί ο άνθρωπος που θα κάνει αυτό το πράγμα και θα υπογράψει ένα τέτοιο χαρτί…

Ακόμα κι αν το κάνει, πάντως, εμείς, θα φροντίσουμε να κρατήσουμε τη φλόγα του Κοσσυφοπεδίου, ολοζώντανη, μέσα μας μεταφέροντας την, απ’ τα παιδιά, στα εγγόνια μας κι απ’ αυτά στα δισέγγονα μας, όσες γενιές κι όσους αιώνες κι αν χρειαστεί…

Ίσως, αυτοί, που, τώρα, μας αναγκάζουν, τότε, να μην είναι τόσο δυνατοί…

Όπως και να ‘ναι, εμείς θα το ‘χουμε πάντα μέσα μας και δεν θα το ξεχάσουμε με τίποτα. Είναι δικαίωμα, που δε πρόκειται να μας το στερήσει κανένας…

Μπορούν να σε πάρουν το σπίτι, τα λεφτά, τη γη σου, τα πάντα… Αλλά ποτέ τη ψυχή σου…

«Αυτή τη κρατάς και τη παραδίδεις μόνος σου…»

Δε θέλαμε να φτάσουμε, εκεί, αλλά, αφού, το ‘φερε η συζήτηση θα κάνουμε μια απλή αναφορά. Σα Σέρβος, τη φωτογραφία του παίκτη του συμπολίτη, με τη φανέλα του UCK, πως την είδατε και τι απήχηση είχε στη πατρίδα σας;

«Στη Σερβία δεν το αποκάλυψε κανείς. Ούτε εμείς το ξέραμε… Όταν ήρθαμε εδώ το μάθαμε… Θα’ θελα να μείνω, μόνο, στα λόγια που μου είπε ο πρόεδρος όταν με πρωτοσυνάντησε. Μια φορά ΆΡΗΣ, μια ζωή ΆΡΗΣ. Πραγματικά, δε μ’ απασχολεί, οτιδήποτε, συμβαίνει σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Μόνο, ο ΆΡΗΣ μ’ ενδιαφέρει…»

Το γυρνάμε λοιπόν και σας ρωτάμε, πως αισθάνεστε που τη χρονιά των 100 χρόνων του ΆΡΗ κάθεστε στο πάγκο του;

«Ο ΆΡΗΣ είναι μεγάλη ομάδα κι εγώ, όχι απλά αισθάνομαι, περηφάνια και τιμή, αλλά και πολύ μεγάλη υπευθυνότητα που μου ανατέθηκε, ειδικά, αυτή τη περίοδο, το συγκεκριμένο πόστο. Μια θέση που τίμησαν μεγάλα ονόματα της χώρας μου, όπως ο Τσίριτς, ο Στάνκοβιτς, ο Ζετς κι ο Μπάγεβιτς. Η παρουσία όλων αυτών των ανθρώπων, αποτελεί μεγάλη κληρονομιά, για μένα και θα ‘θελα να φανώ αντάξιος της».

Απ ‘όλα όσα έχετε δει ως τώρα, είστε αισιόδοξος για τη τελική έκβαση της προσπάθειας σας; Ξέρετε, η αισιοδοξία είναι ένα ζητούμενο αυτή τη στιγμή…

«Δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω δύσκολες αποστολές. Αν υπάρχει υποστήριξη, είμαι βέβαιος ότι σιγά-σιγά η ομάδα θα γίνεται όλο και καλύτερη, οδηγούμενη, τελικά, σε ασφαλή νερά…»

Έχετε περάσει και χειρότερα δηλαδή…;

«Ναι… Αυτό που διαπίστωσα, απ’ όλη την οικογένεια του ΆΡΗ είναι ότι όλοι έχουν διάθεση να προσφέρουν. Γενικότερα, είδα ότι, αυτός ο Σύλλογος, έχει όλα τα φόντα μιας μεγάλης ομάδας, που σίγουρα δεν της αρμόζει να βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση…»

Υπάρχει γιατρειά, πως το βλέπετε…;

«Φυσικά και υπάρχει. Όσο δύσκολη κι αν είναι μια κατάσταση πάντα υπάρχει το φάρμακο, αρκεί, να υπάρχει ηρεμία και να μείνουμε ενωμένοι, μπροστά σε κάθε πρόβλημα και κάθε δυσκολία…»

Επιμένουμε λίγο σ’ αυτό γιατί το θεωρούμε κάτι πολύ σημαντικό για την μετέπειτα πορεία. Πρέπει, το συντομότερο, η ομάδα ν’ αρχίζει ν’ ανεβαίνει, ώστε, ο κόσμος να πιστέψει σ’ αυτή…

«Έχει τεράστια σημασία, για μας, ο κόσμος, ιδιαίτερα, αυτή την στιγμή, να συνεχίσει να βρίσκεται κοντά μας…

Όταν πρωτοήρθα φαίνονταν καθαρά στα μάτια των παικτών ότι δεν ήταν χαρούμενοι. Τους είδα, πολύ σφιγμένους, στεναχωρημένους, θα ‘λεγα. Το άσχημο ξεκίνημα που έκαναν αναβίωσε στις σκέψεις τους, τη περυσινή δύσκολη χρονιά που πέρασαν. Όλο αυτό, τους έχει στοιχήσει πάρα πολλά στο θέμα της αυτοπεποίθησης…»

Φανταζόμαστε ότι δουλεύετε πολύ πάνω σ’ αυτό το θέμα…

«Τα παιδιά, πλην της απώλειας αυτοπεποίθησης, το τελευταίο διάστημα είχαν ν’ αντιμετωπίσουν και μια πολύ μεγάλη αμφισβήτηση. Σ’ εκείνο ακριβώς το τομέα προσπαθούμε να δουλέψουμε. Να πείσουμε τους παίκτες ότι έχουν τις δυνατότητες, ν’ αλλάξουν την κατάσταση, ανατρέποντας τα εις βάρος τους δεδομένα…

Να πιστέψουν ότι μπορούν…

Και στα δυο ματς, που ήμουν μαζί τους, είδα από πλευράς των παιδιών, ότι υπήρξε αντίδραση, κάτι που σημαίνει ότι το πιστεύουν και, για μένα, αυτό λέει πολλά…

Αν συνεχίσουμε έτσι κι η τύχη πάψει, πλέον, να μας γυρνάει τη πλάτη, τ’ αποτελέσματα κι οι πολυπόθητες νίκες θα ‘ρθουν σύντομα… »

Κλείνοντας, τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στο κόσμο του ΆΡΗ;

«Θα ‘θελα να ζητήσω απ’ όλο τον κόσμο της ομάδας να συνεχίζει να στηρίζει την ομάδα και τα νέα παιδιά που καλούνται να υπερασπίσουν τη φανέλα της. Είναι πολύ σημαντικό, ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές, να μην αφήσουμε την ομάδα στη μοίρα της και να δώσουμε σ’ αυτά τα παιδιά την ενέργεια και την ώθηση που χρειάζονται, ώστε να βγάλουν την ομάδα απ’ αυτή τη θέση. Ομάδα και οπαδοί, έχουμε ακριβώς τους ίδιους στόχους και πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, ως το τέλος…».

Στα όριά του ο Γκαρσία!!

Δυσαρεστημένος απ'την μεταχείριση που έχει απ'τον Χουμπ Στέφενς εμφανίζεται ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος φέρεται να επιθυμεί να κάνει υπομονή μέχρι τον Δεκέμβρη και μετά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Στα όριά του ο Γκαρσία
Χωρίς αμφιβολία ο Πάμπλο Γκαρσία αποτελεί κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ.

Πρόκειται για τον αγαπημένο ποδοσφαιριστή της «ασπρόμαυρης» εξέδρας, τον οποίο σέβονται με… ευλάβεια οι συμπαίκτες του και έχει τον χαρακτήρα του ηγέτη για τα αποδυτήρια της ομάδας.

Όλα αυτά φάνηκαν στην επιστροφή του Ουρουγουανού χαφ μετά από αρκετό καιρό στην ενδεκάδα του «Δικεφάλου του Βορρά» για το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

Πριν από αυτό το ματς ο 36χρονος μέσος ήταν απογοητευμένος, αφού τα έδωσε όλα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και του έτυχε εκείνος ο τραυματισμός τον Αύγουστο που τον πήγε αρκετά πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Ωστόσο, ο «κανάριο» θεωρεί πως ένας παίκτης μπορεί να βρει αγωνιστικό ρυθμό μόνο μέσα από τους αγώνες και περίμενε την ευκαιρία του από τα τέλη Αυγούστου. Πριν από είκοσι μέρες (κι ενώ υπήρξε… λειψανδρία στα χαφ) ο Στέφενς τον συμπεριέλαβε στην αποστολή του αγώνα στη Βέροια.

Εκεί ξεκίνησε τον Νίνη ως κεντρικό μέσο (μόνο με δύο προπονήσεις που έκανε με τον ΠΑΟΚ), ενώ τον Γκαρσία τον σήκωσε για προθέρμανση, σε ματς που όλοι έβλεπαν ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε ανάγκη ενίσχυσης στο κέντρο, αλλά δεν τον χρησιμοποίησε.

Ο Γκαρσία παρουσιάζεται δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι ο Ολλανδός τεχνικός δεν τον εμπιστεύεται, κάνει υπομονή για να μην αντιδράσει και δώσει αφορμή σε όσους τον περιμένουν για να τον κατηγορήσουν για απειθαρχία.

Ο Ουρουγουανός χαφ δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, προσπαθεί να ανταπεξέρθει στις απαιτήσεις και η απόδοσή του στο παιχνίδι με την Αναγέννηση είναι καλή.

Από εκεί και πέρα, όμως, αν ο Στέφενς δεν τον χρησιμοποιήσει μέχρι το δεύτερο ματς Κυπέλλου στην Καρδίτσα, τότε ο σπουδαίος μέσος πολύ δύσκολα θα αντέξει. Μάλιστα, αυτό που λέει συνεχώς στους δικούς του ανθρώπους είναι ότι πρέπει να αντέξει τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο. Από εκεί και πέρα όλα είναι πιθανά. Πηγή: sport-fm.gr

Πεδουλάκης: «Τους περιμένουμε σε Κύπρο και Κρήτη»

Κάλεσμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού (και όχι μόνο) να υποστηρίξει την ομάδα του στα παιχνίδια που θα δώσει λόγω τιμωρίας μακριά από το ΟΑΚΑ απηύθυνε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Πεδουλάκης: «Τους περιμένουμε σε Κύπρο και Κρήτη»
Η τροποποίηση της ποινής της Ευρωλίγκας αναγκάζει τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίσει Λαμποράλ Κούτσα (25/10/2013) και Λοκομοτίβ Κούμπαν (7/11/2013) σε Λευκωσία και Ηράκλειο αντίστοιχα. Ο Αργύρης Πεδουλάκης κάλεσε τους φίλους του «τριφυλλιού», αλλά και του μπάσκετ γενικότερα, να υποστηρίξουν την ομάδα του.

«Αρχικά οφείλω να τονίσω ότι κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Το αρνητικό είναι ότι δεν θα αγωνιστούμε στη φυσική μας έδρα το ΟΑΚΑ, αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα έχουμε άλλες τιμωρίες στο μέλλον. Το θετικό- από την άλλη πλευρά- είναι ότι στην Κύπρο και στην Κρήτη, ο Παναθηναϊκός θα έχει τη συμπαράσταση των φίλων του, όπως και φίλων του μπάσκετ γενικότερα, καθώς για πρώτη φορά σε αυτά τα μέρη ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει αγώνα στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Με μεγάλη μας χαρά περιμένουμε τον κόσμο στο γήπεδο, είμαστε βέβαιοι για την εξαιρετική φιλοξενία που θα έχουμε», ανέφερε. Πηγή: sport-fm.gr

Αναμονή για αντι-Ούκιτς!!

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα κάνει ο Ρόκο-Λένι Ούκιτς σε μια εβδομάδα και η ανταπόκριση της ομάδας χωρίς τον Κροάτη στα φιλικά θα κρίνουν αν θα γίνει μεταγραφή. Δυνατό τεστ με ΤΣΣΚΑ σήμερα.

Αναμονή για αντι-Ούκιτς
Ο Παναθηναϊκός δεν θα βιαστεί να αποκτήσει παίκτη για να καλύψει το κενό του Ρόκο-Λένι Ούκιτς όσο καιρό είναι τραυματίας. Οι «πράσινοι» θα περιμένουν λίγο ακόμη μέχρι να αποφασίσουν τι θα πράξουν. Δύο παράγοντες θα παίξουν ρόλο στο αν θα προχωρήσουν σε προσθήκη γκαρντ:

α) τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθεί σε μία εβδομάδα ο Κροάτης γκαρντ. Αν δείξουν πως σε έξι εβδομάδες θα είναι διαθέσιμος, τότε δεν θα αποκτήσουν άλλον παίκτη. Αν, ωστόσο, το πρόβλημα αποδειχτεί πιο σοβαρό και ο χρόνος απουσίας του από τα γήπεδα επιμηκυνθεί, τότε θα είναι αναγκαία μία προσθήκη.

β) η ανταπόκριση της ομάδας χωρίς τον Ούκιτς. Ο Αργύρης Πεδουλάκης θέλει να δει πώς θα ανταποκριθεί η ομάδα του χωρίς τον πολύτιμο Κροάτη, αρχικά στα δυνατά φιλικά της Μόσχας. Κι αυτό γιατί ο περσινός Παναθηναϊκός είχε παίξει αρκετά ματς χωρίς τον Διαμαντίδη και απέκτησε τον Κάρι στο φινάλε της σεζόν, αλλά ουδέποτε είχε χρειαστεί να αγωνιστεί σε κρίσιμο ματς χωρίς τον Ούκιτς. Εφόσον κριθεί πως χρειάζεται ενίσχυση στον άσο, η διοίκηση της ΚΑΕ είναι έτοιμη να ικανοποιήσει την επιθυμία του προπονητή.

Τεστ Ευρωλίγκας με Λάσμε

Ο Παναθηναϊκός, που βρίσκεται από χθες στη Μόσχα, αντιμετωπίζει σήμερα για το «Γκομέλσκι Καπ» (19:00, Novasports Highlights) την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν υπολογίζει στους τραυματίες Μαυροκεφαλίδη και Ούκιτς, ενώ εκτός έμειναν οι νεαροί Διαμαντάκος και Χαραλαμπόπουλος. Διαθέσιμος, ωστόσο, είναι ο Λάσμε που αναμένεται να πάρει κάποιο χρόνο συμμετοχής. Για την ΤΣΣΚΑ δεν θα αγωνιστούν οι τραυματίες Τεόντοσιτς και Βοροντσέβιτς, πιθανώς και ο άρτι αφιχθείς από το Ευρωμπάσκετ Κρστιτς (την Τετάρτη άρχισε προπονήσεις). Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα έχει ενισχυθεί με τους Τζέρεμι Πάργκο, Βιτάλι Φριτζόν και Κάιλ Χάινς, ενώ από πέρσι συνεχίζουν οι Άαρον Τζάκσον, Σόνι Γουίμς, Εβγκένι Βορόνοφ, Αλεξέι Ζοζούλιν, Βλάντιμιρ Μίτσοφ, Βίκτορ Χριάπα και Σάσα Κάουν.

Στο άλλο ματς του τουρνουά, στις 16:00 η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Σοφοκλή Σχορτσανίτη αντιμετωπίζει τη Λοκομοτίβ Κουμπάν του Άλεξ Μάριτς. Οι δύο ομάδες είναι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στον τέταρτο όμιλο της Ευρωλίγκας. Πηγή: sport-fm.gr

Επιστρέφει… ενισχυμένος!

Ο Ολυμπιακός άφησε πολλές υποσχέσεις με την παρουσία του στο Rixos Cup και επιστρέφει ενισχυμένος στην Αθήνα. Τα κέρδη και οι… προσθήκες Σπανούλη και Μπέγκιτς που πάνε Βραζιλία.

Επιστρέφει… ενισχυμένος
Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, ο κόσμος του Ολυμπιακού μπορεί να αισιοδοξεί. Οι «ερυθρόλευκοι» παρά τα προβλήματα και τις απουσίες παρουσίασαν ένα άκρως ενθαρρυντικό πρόσωπο στο Rixos Cup, το οποίο και κατέκτησαν νικώντας χθες με 87-86 τη γηπεδούχο Μπεσίκτας στον τελικό.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επιστρέφει κερδισμένη από την Κωνσταντινούπολη. Και δεν αναφερόμαστε στις τρεις νίκες επί των Μπουντιβέλνικ, Αναντολού Εφές και Μπεσίκτας, ούτε τον τίτλο που κατέκτησε, αλλά στα αγωνιστικά κέρδη. Όπως την ανταπόκριση της ομάδας παρά τις απουσίες με κυριότερη αυτή του Σπανούλη. Τα ηγετικά προσόντα που έδειξε ο Σλούκας και τη δυναμική επιστροφή του Μάντζαρη. Το «γέμισμα» της ρακέτας σε άμυνα κι επίθεση από Ντάνστον και Σίμονς, που κερδίζουν τις εντυπώσεις, μαζί με τον… ιπτάμενο Πέτγουεϊ. Την παρουσία του Λοτζέσκι που χθες πέτυχε το νικητήριο καλάθι και «μίλησε» στις κρίσιμες στιγμές. Το γρήγορο… ξεψάρωμα των μικρών, με πρώτο τον Παπαπέτρου. Και το χαρακτήρα πρωταθλητή που συνεχίζει να βγάζει στα δύσκολα η ομάδα, ανατρέποντας διαφορές 16 πόντων με την Μπουντιβέλνικ και 15 με την Μπεσίκτας.

* Ο Έισι Λο τραυματίστηκε στο γόνατο μετά από σύγκρουση με αντίπαλο στο χθεσινό ματς και δεν επέστρεψε στο ματς. Δεν φαίνεται, πάντως, κάτι ανησυχητικό.

Μπαίνουν και… ταξιδεύουν

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σήμερα από την Πόλη και από αύριο οι προπονήσεις θα συνεχιστούν στην Αθήνα μέχρι την αναχώρηση για τη Βραζιλία και το διπλό τελικό του Διηπειρωτικού απέναντι στην Πινιέιρος Σκάι (4 και 6 Οκτωβρίου). Στο Σάο Πάουλο θα είναι σίγουρα ο Μίρζα Μπέγκιτς, που φτάνει σήμερα στην Ελλάδα μετά την άδεια που είχε λόγω Ευρωμπάσκετ, ενώ πιθανότατα παρών θα είναι και ο Βασίλης Σπανούλης. Η αποθεραπεία του αρχηγού εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά και σταδιακά θα μπει στις προπονήσεις για να αποκτήσει ρυθμό εν όψει και της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας. Πάντως είναι αμφίβολο αν θα παίξει στη Βραζιλία.Πηγή: sport-fm.gr

Αναβολή στο Πανελευσινιακός-Ν. Κηφισιά!!

Αναβλήθηκε η αναμέτρηση Πανελευσινιακός-Νέα Κηφισιά για το Κύπελλο λόγω προβλήματος στην αδειοδότηση του γηπέδου.

Αναβολή στο Πανελευσινιακός-Ν. Κηφισιά
Για την Τρίτη στις 17:00 αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα αναμέτρηση του Πανελευσινιακού με τη Νέα Κηφισιά για τη δεύτερη αγωνιστική της Β’ φάσης του Κυπέλλου.

Αιτία, το γεγονός ότι το γήπεδο της Ελευσίνας δεν έχει αδειοδοτηθεί και δεν μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες.Πηγή: sport-fm.gr

Σόου Σαμαρά, πεντάρα η Σέλτικ!

Με τον Γιώργο Σαμαρά να πετυχαίνει χατ-τρικ, η Σέλτικ συνέτριψε 5-2 εκτός έδρας την Κιλμάρνοκ για την 8η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ Σκωτίας.

Σόου Σαμαρά, πεντάρα η Σέλτικ
«Σεληνιασμένος» ήταν ο Γιώργος Σαμαράς το απόγευμα του Σαββάτου (28/09) στο «Ράγκμπι Παρκ». Ο διεθνής επιθετικός πέτυχε χατ-τρικ (24’, 27’ και 88’) και έδωσε την ασίστ στο πρώτο γκολ του Κόμονς (20’) στην εντυπωσιακή νίκη της Σέλτικ με σκορ 5-2 επί της Κιλμάρνοκ.

Το τελευταίο τέρμα των «Κελτών», που παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας, πέτυχε στις καθυστερήσεις ο Μπαλντέ. Οι γηπεδούχοι, κατάφεραν να μειώσουν από 0-3 σε 2-3 πριν βγει το ημίχρονο, αλλά μέχρι εκεί…

Πρόγραμμα-αποτελέσματα 8ης αγωνιστικής:

Σάββατο 28/09
Κιλμάρνοκ-Σέλτικ 2-5
(35’ Κλίνγκαν, 42’ Κλοεσί - 20’ Κόμονς, 24’, 27’, 88’ Σαμαράς, 90’+1 Μπαλντέ)

Χαρτς-Νταντί Γιουνάιτεντ
Ινβερνές-Χιμπέρνιαν
Μάδεργουελ-Ρος Κάουντι
Σεντ Τζόνστον-Πάρτικ

Δευτέρα 30/09 (21:45)
Σεντ Μίρεν-Αμπερντίν

Η επόμενη (9η) αγωνιστική

Σάββατο 05/10 (17:00)
Σέλτικ-Μάδεργουελ
Νταντί Γιουνάιτεντ-Κιλμάρνοκ
Χαρτς-Σεντ Μίρεν
Ρος Κάουντι-Αμπερντίν
Σεντ Τζόνστον-Ινβερνές

Δευτέρα 07/10 (21:45)
Πάρτικ-ΧιμπέρνιανΠηγή: sport-fm.gr

Έπιασε κορυφή η Άρσεναλ Σαραντί!!

Αν και έχοντας δώσει ένα παιχνίδι περισσότερο η Αρσεναλ Σαραντί με τη νίκη της επί της Γοδόι Κρουζ με 1-0, έπιασε κορυφή!

Έπιασε κορυφή η Άρσεναλ Σαραντί
Το πανέμορφο τέρμα του Ραμίρο Καρέρα στο 53’ χάρισε τα νίκη στους γηπεδούχους και έτσι με τους 17 βαθμούς που έχει πλέον η Αρσεναλ Σαραντί, συγκατοικεί πλέον στην πρώτη θέση της Inicial μετά από 9 ματς, παρέα με τη Νιουλες Ολντ Μπόις η οποία όμως, έχει έναν αγώνα λιγότερο.

Λίγο αργότερα η Εστουντιάντες και η Βελέζ, έμειναν ισόπαλες χωρίς τέρματα σε έναν αγώνα που αμφότερες δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα και έτσι μετά το 0-0, έμειναν μακριά από το γκρουπ των πρωτοπόρων.

Τέλος, οι Ολ Μπόις παραχώρησαν ισοπαλία 1-1 στη Ροζάριο Σεντράλ, με τους γηπεδούχους αν και έπαιζαν με 10 παίκτες από το 32’ (αποβολή του Γκονζάλο Εσπινόζα) προηγήθηκαν με γκολ του Μάουρο Μάτος στο 48’, όμως ισοφαρίστηκαν από τον Φεντερίκο Καρίζο στο 66’.

Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Άρσεναλ Σαραντί-Γοδόι Κρουζ 1-0
Ολ Μπόις-Ροζάριο Σεντράλ 1-1
Εστουντιάντες-Βελέζ 0-0 Πηγή: sport-fm.gr

Γερή «σφαλιάρα» στην ΤΣΣΚΑ! (video)

Η μέχρι πρότινος ουραγός του ρωσικού πρωταθλήματος, Τέρεκ Γκρόζνι επικράτησε της αγνώριστης (προς το κακό) ΤΣΣΚΑ Μόσχας με σκορ 2-0.

Γερή «σφαλιάρα» στην ΤΣΣΚΑ (video)
Σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα που κοστίζει βρίσκεται η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Μοσχοβίτες ηττήθηκαν στην έδρα της Τέρεκ Γκρόζνι με σκορ 2-0, έχοντας πάρει μόλις ένα βαθμό στους τρεις τελευταίους τους αγώνες στο πρωτάθλημα.

Στο 19’ ο Κανού άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, όμως μάταια. Γιατί στο 74’ δέχθηκαν την δεύτερη «κανονιά» με εν κινήσει φοβερό βολέ του Λεμπεντένκο, που τους γκρέμισε τις όποιες ελπίδες να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Έτσι, οι θριαμβευτές ξεκόλλησαν από τον πάτο της βαθμολογίας, ενώ οι ηττημένοι –πέραν του να βρουν τι φταίει- έχασαν την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν στην κορυφή, έστω και προσωρινά.



Πηγή: sport-fm.gr

Δραπέτες… κορυφής!!

Με σκόρερ τους Ματιέ Βαλμπουενά και Αντρέ Αγιού, η Μαρσέιγ βρήκε τον τρόπο να φύγει με τη νίκη από την έδρα της Λοριάν (2-0) και έπιασε τη Μονακό στην κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος.

Δραπέτες… κορυφής
Με τους Ματιέ Βαλμπουενά (58’) και Αντρέ Αγιού (90+2’) να βρίσκουν δίχτυα, η Μαρσέιγ «δραπέτευσε» από την έδρα της Λοριάν με σκορ 2-0, στο παιχνίδι που άνοιγε την 8η αγωνιστική του Championnat.

Έτσι, οι Μασσαλοί με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους έπιασαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα τη Μονακό (αντιμετωπίζει την Κυριακή της Ρεμς εκτός έδρας) με 17 βαθμούς και, πλέον, ρίχνουν το βάρος τους στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη Ντόρτμουντ.

Στον αντίποδα, η Λοριάν, που έμεινε για δεύτερο σερί παιχνίδι χωρίς βαθμό στο «σακούλι» της, παρέμεινε στη 16 θέση με 7.

Αναλυτικά η 8η αγωνιστική:

Σάββατο, 29/9 (21:00)

Λοριάν-Μαρσέιγ 0-2
(58’ Βαλμπουενά, 90+2’ Αγιού)

Παρί Σεντ Ζερμέν-Τουλούζ (18:00)
Εβιάν-Μπορντό
Λιόν-Λιλ
Νις-Γκινγκάμπ
Σοσό-Βαλανσιέν
Σεντ Ετιέν-Μπαστιά

Κυριακή, 30/9

Ρεν-Ναντ (15:00)
Αζαξιό-Μονπελιέ (18:00)
Ρεμς-Μονακό (22:00)

Η επόμενη (9η) αγωνιστική

4-6/10

Μπαστιά – Λοριάν
Μονακό – Σεντ Ετιέν
Γκινγκάμπ – Ρεν
Λιλ – Αζαξιό
Ναντ – Εβιάν
Τουλούζ – Νις
Βαλενσιέν – Ρεμς
Μονπελιέ – Λιόν
Μπορντό – Σοσό
Μαρσέιγ – Παρί Σεν Ζερμέν Πηγή: sport-fm.gr

Μουρίνιο… stay home!!

Μόνο αν δώσει όλα τα ματς στο… «Στάμφορντ Μπριτζ» θα χτυπήσει τίτλο η Τσέλσι! Στο λονδρέζικο ντέρμπι, οι «μπλε» απέτυχαν ξανά να νικήσουν εκτός έδρας (1-1) κι έμειναν κάτω απ’ την εξαιρετική Τότεναμ.

Μουρίνιο… stay home
Το αποτέλεσμα δεν ήταν κακό. Άλλωστε το παιχνίδι ήταν ντέρμπι. Κι η αντίπαλος δυνατή (και πρωτοπόρος). Αν η Τσέλσι όμως θέλει να διεκδικήσει πρωτάθλημα στην Premier League, θα πρέπει να νικήσει και σε κάποιο δύσκολο ματς. Κι αυτό δεν το κατάφερε ούτε σήμερα (μετά τις αποτυχημένες απόπειρες και στις δυο προηγούμενες εξόδους απ' το «Στάμφορντ Μπριτζ»).

Απέναντι στην Τότεναμ λοιπόν, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο σπατάλησε ξανά ένα ημίχρονο. Υπήρξε κατώτερη της συμπολίτισσας κι έμεινε πίσω στο σκορ στο 19’ (έπειτα από παλικαρίσιο γκολ του Σίγκουρντσον, που κέρδισε τις κόντρες και πλάσαρε τον Τσεχ).

Κι ο ίδιος ο Πορτογάλος όμως… αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει και τον Μάτα (στο ημίχρονο) για να κάνει ματ στον «μαθητή» του, Βίλας Μπόας. Και τα κατάφερε. Στρίμωξε την Τότεναμ. Ισοφάρισε στο 65’ (με ωραία κεφαλιά του Τέρι).

Εκεί που το δεύτερο όμως έμοιαζε να «ψήνεται» (με τον Γιορίς ν’ αποκρούει σωτήρια τετ-α-τετ του Σίρλε), ο διαιτητής έκανε πολύ… ενδιαφέρουσα τη συνέντευξη Τύπου που θ’ ακολουθήσει. Αποβάλλοντας αυστηρά τον Τόρες (για μια εναέρια μονομαχία) και δίνοντας την ευκαιρία στη -στριμωγμένη ως εκείνο το σημείο- Τότεναμ ν' απειλήσει το τελικό 1-1 με ευκαιρίες, όπως αυτή του Σίγκουρντσον.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο 28/9

Τότεναμ-Τσέλσι 1-1
(19’ Σίγκουρντσον - 65’ Τέρι)

Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Σίτι
Φούλαμ-Κάρντιφ
Χαλ-Γουέστ Χαμ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Μπρομ
Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας
Σουόνσι-Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή 29/9

Στόουκ-Νόριτς (15:30)
Σάντερλαντ-Λίβερπουλ (18:00)

Δευτέρα 30/9

Έβερτον-Νιουκάστλ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (7η)

Σάββατο 5/10 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Έβερτον (14:45)
Κάρντιφ-Νιούκαστλ
Φούλαμ-Στόουκ
Χαλ-Άστον Βίλα
Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας
Σάντερλαντ-Μαν. Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή 6/10

Νόριτς-Τσέλσι (15:30)
Σαουθάμπτον-Σουόνσι (15:30)
Τότεναμ-Γουέστ Χαμ (18:00)
Γουέστ Μπρομ-Άρσεναλ (18:00) Πηγή: sport-fm.gr

Τι «μαρτυρά» ο ΟΠΑΠ για τα στημένα!! (pics)

Οι δικές για τα «στημένα» άρχισαν και το gazzetta σας παρουσιάζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τα έγγραφα και τι υποστηρίζει ο ΟΠΑΠ για 15 ματς που χαρακτήρισε «χειραγωγημένα» η ΟΥΕΦΑ!  
Η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα στην πρώτη ημέρα της δικής έμεινε στην μέση λόγω της φάρσας για... βόμβα και την Δευτέρα αναμένεται η συνέχεια στην διαδικασία! Το gazzetta όμως φέρνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σήμερα στην δημοσιότητα τα έγγραφα όπου υπάρχουν τα συμπεράσματα της ΟΥΕΦΑ για τα 15 ελληνικά ματς που θεωρεί χειραγωγημένα και παράλληλα την θέση του ΟΠΑΠ. Από τον οργανισμό τονίζεται πως από τα ματς αυτά μόνο τα 2 (1 από Super League και 1 από football League) υπήρχαν στα κουπόνια του και κανένα από τα υπόλοιπα 13 δεν αξιολογήθηκαν προς στοιχηματισμό!
Βέβαια θυμίζουμε ότι η μακρά λίστα της ΟΥΕΦΑ περιλαμβάνει συνολικά 51 ματς οπότε αναζητείται η... τύχη για άλλα 36. Επίσης να τονιστεί πως για την τελική απόφαση θα ληφθεί υπόψη η θέση του ΟΠΑΠ, αλλά δεν είναι αυτή που θα την επηρεάσει καθολικά! Πάντως αξίζει να τονιστεί ότι από τα όσα αναφέρονται υπάρχει ένα ματς που αν και ο ΟΠΑΠ τονίζει πως δεν επιβεβαιώνεται η υποψία της χειραγώγησης, εντούτοις ο τρόπος που... περιγράφεται αφήνει πολλές υπόνοιες!
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 0-4 (30.8.2009)
Η ΟΥΕΦΑ έκρινε ύποπτο τον μεγάλο στοιχηματισμό στο διπλό λίγη ώρα πριν την σέντρα του αγώνα και έριξε την απόδοση του Ολυμπιακού από 2 σε 1.25. Ο ΟΠΑΠ δεν το συμπεριέλαβε στο κουπόνι τονίζοντας ότι ήταν αδιάφορο βαθμολογικά.
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-1 (2.2.2009)
Η ΟΥΕΦΑ τονίζει πως τα γκολ της νίκης για την Δόξα μπήκα στο 89' και το 90' και κατά την διάρκεια του live στοιχηματισμού ανέβηκαν τα πονταρίσματα στην Δράμα και το τελευταίο 10λεπτο δεν έπανριαν στοιχήματα στην Ασία. Ο ΟΠΑΠ δεν το είχε το συγκεκριμένο ματς στο κουπόνι.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 0-2 (7.3.2010)
Η ΟΥΕΦΑ το έκρινε ύποπτο για τον λόγο ότι πολλά στοιχήματα πήγαν στο διπλό του Εθνικού που πριν την σέντρα έπεσε στο 1.02.
Ο ΟΠΑΠ είχε το ματς στο κουπόνι καθώς το έκρινε ανταγωνιστικό. Το προσφερε σε 2 σημεία (12Χ και διπλή ευκαιρία) , αλλά σε τριάδα με άλλα 2 ματς εκτός Β΄εθνικής. Ο στοιχηματισμός ήταν κανονικός μέχρι την παραμονή του αγώνα όταν το Χ... φόρτωσε. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα την φραγή. Το ματς ήρθε... διπλό και σχεδόν όλα τα στοιχήματα της εταιρίας χάθηκαν.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 0-1 (14.3.2010)
Η ΟΥΕΦΑ κάνει λόγω για χειραγωγημένο παιχνίδι καθώς δεν δικαιολογείται ο έντονος στοιχηματισμός που παρατηρήθηκε στην νίκη της Ηλιούπολης από την στιγμή που δεν υπήρχαν ειδήσεις όπως σοβαρές απουσίες από τον αντίπαλο.
Στον ΟΠΑΠ τονίζουν ότι αξιολόγησαν τα δεδομένα και δεν πρόσφεραν το ματς για στοιχηματισμό!
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-1 (14.3.2010)
Στο συμπέρασμα της η ΟΥΕΦΑ επισημαίνει ότι το γκολ του Πανιωνίου στο 67' του έδωσε την νίκη και παράλληλα κατέστησε πετυχημένα όλα τα στοιχήματα! Τονίζεται πως όσο πλησίαζε η σέντρα τόσο ο στοιχηματισμός προς την νίκη του Πανιωνίου ήταν μεγαλύτερος. Μάλιστα αναφέρουν ότι μέχρι την φάση του γκολ η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο οπότε δεν δικαιολογείται το ποντάρισμα σε αυτή.
Ο ΟΠΑΠ το συγκεκριμένο παιχνίδι το πρόσφερε προς στοιχηματισμό σε 7 σημεία με την προϋπόθεση να παιχτεί σε 3άδα δηλαδή μαζί με άλλα 2 παιχνίδια. Από το συνολικό ποσό των 207.009 ευρώ που παίχτηκαν στο ματς, στην νίκη του Πανιωνίου... πόνταραν 119.616 ευρώ. Ο στοιχηματισμός ήταν κανονικός μέχρι τις 12 Μαρτίου ώσπου τότε παρατηρήθηκε μια αύξηση στα πονταρίσματα που αφορούσαν το Over αλλά και την επικράτηση του Πανιωνίου, όμως δεν θεωρήθηκε ύποπτη αφού την ημέρα Σάββατο ο τζίρος είναι αυξημένος σε όλα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ! Περίπου 3 ώρες πριν την σέντρα ο τζίρος ανέβηκε και ο Πανιώνιος υποστηρίχθηκε στοιχηματικά περισσότερο από 89% των πονταρισμάτων! Σε 14 πρακτορεία της χώρας παίχτηκαν μεγάλα ποσά στο ματς, με δελτία αξίας πάνω από 100 ευρώ. Πάντως στον Οργανισμό θεωρούν ότι ο στοιχηματισμός στο συγκεκριμένο ματς ήταν κανονικός και δεν επιβεβαιώνεται η υποψία της χειραγώγησης!
Από κει και πέρα υπάρχει μια ακόμη σειρά αγώνων τους οποίους η ΟΥΕΦΑ θεωρεί ύποπτους όμως ο ΟΠΑΠ ξεκαθαρίζει ότι δεν τα συμπεριέλαβε στα κουπόνια του!
Τα ματς αυτά είναι τα εξής:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 3-1 (28.03.2010)
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-1 (10.4.2010)
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΡΟΔΟΣ 2-0 (26.4.2010)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 2-1 (2.5.2010)
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΚΕΡΚΥΡΑ 1-0 (9.5.2010)
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 2-0 (26.5.2010)
ΙΩΝΙΚΟΣ-ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 2-1 (30.5.2010)
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ 2-0 (2.6.2010)
ΙΩΝΙΚΟΣ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 2-0 (6.6.2010)







Πηγή: gazzetta.gr

«Παναθηναϊκός; Μόνο στο μπάσκετ»!

Ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος, Άλκης Δαυίδ, μιλά στο gazzetta.gr για την φημολογία περί Παναθηναϊκού και αφήνει περιθώριο να ασχοληθεί μόνο με το... μπάσκετ! Γιατί; Διαβάστε...
Από το πρωί της Παρασκευής το όνομα του Άλκη Δαυίδ, πανίσχυρου και εκκεντρικού επιχειρηματία, αναμίχθηκε με τον Παναθηναϊκό! Η «πράσινη» ΠΑΕ διέψευσε τα σενάρια περί εμπλοκής του Έλληνα μεγιστάνα, με το gazzetta.gr να τον ψάχνει και τελικά να τον... εντοπίζει στις αγαπημένες του Σπέτσες, όπου απολαμβάνει τις διακοπές του! Ο Δαυίδ μίλησε αποκλειστικά για τα σενάρια περί «τριφυλλιού», εκφράζοντας την απορία του αλλά και την αγάπη του για τον «Εξάστερο», για τον οποίο μάλιστα άφησε παράθυρο ανοιχτό για το μέλλον!
«Είναι βλακείες τα όσα γράφονται. Δεν έχω συναντηθεί ποτέ με τον κ. Αλαφούζο. Να σας πω την αλήθεια, δεν μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Κάποτε ήθελα να ασχοληθώ με την Κόβεντρι αλλά μόνο εξαιτίας της κατασκευής ενός νέου γηπέδου που τελικά το ανέλαβε ο δήμος. Από εκείνη την εποχή και μετά δεν ασχολήθηκα με κάτι ανάλογο» είπε αρχικά και συνέχισε:
«Εγώ ακολουθώ την Εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό. Αυτή είναι η σχέση μου με τον ελληνικό αθλητισμό.  Που ξέρεις μπορεί μια μέρα να ασχοληθώ με την ομάδα. Ξέρω τον κ. Γιαννακόπουλο, τον ιδιοκτητή, που είναι πολύ καλό παιδί. Αν κάτι έκανα με τον Παναθηναϊκό θα το έκανα μαζί του.  Αν θυμάμαι καλά στον Παναθηναϊκό του ποδοσφαίρου ήταν ο Βαρδινογιάννης».
Αυτά ήταν τα λόγια του Δαυίδ, ο οποίος έβαλε τέλος στα σενάρια με το... καλημέρα όπως ακριβώς έπραξε και ο Παναθηναϊκός. Πάντως, δεν ήταν το πρώτο όνομα που βλέπει το... φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, όσον αφορά κάποιον μεγάλο επενδυτή που θα βάλει «τρελά» λεφτά στον σύλλογο και θα τον βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο. Όπως και τα προηγούμενα, φαίνεται πως καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν.
Πηγή: gazzetta.gr

Ευκαιρία αλλά και παγίδα με... καρμανιόλες!!

O Tάσος Νικολογιάννης γράφει για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης και τις... παγίδες που κρύβει.
Το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης , είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Θα το χαρακτήριζα ευκαιρία ώθησης αυτής της νέας ομάδας του Αναστασίου , αλλά και παιχνίδι παγίδα με .....καρμανιόλες. Τι εννοώ; Θα το εξηγήσω σύντομα και περιεκτικά. Μετά τη νίκη επί του Εργοτέλη για το κύπελλο και το ποιοτικό ποδόσφαιρο, που έπαιξε συνολικά για 40 λεπτά ο Παναθηναϊκός έχει μία ευκαιρία να κάνει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στην Λεωφόρο(είχε προηγηθεί και η νίκη επί του ΟΦΗ).
Αν το πετύχει κόντρα στην πιο ποιοτική ομάδα, που έχει αντιμετωπίσει φέτος , δηλαδή τον Αστέρα Τρίπολης μπορεί να πάρει μία μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια. Με νίκη επί του Αστέρα θα μιλάμε διαφορετικά για τη συνέχεια και κυρίως αν αυτή έρθει με καλή εμφάνιση θα κερδίσει και άλλο χρόνο η ομάδα για να δουλέψει χωρίς μεγάλη πίεση. Αν η ομάδα δεν κερδίσει και κυρίως αν χάσει και χωρίς να κάνει καλή εμφάνιση, η πίεση και πάλι θα είναι έντονη προς όλους όσους βρίσκονται στην ομάδα. Αδικο κατά τη γνώμη μου , αλλά αυτή είναι-δυστυχώς- η ελληνική πραγματικότητα. Πάμε τώρα στα υπόλοιπα. Γιατί θεωρώ παγίδα το συγκεκριμένο παιχνίδι;
Είναι γνωστό, ότι έχουν λυσσάξει, που τελικά η Λεωφόρος δεν «έκλεισε» και ο Παναθηναϊκός έφαγε πρόστιμο για το ματς με τον ΟΦΗ. Είδαμε τις προκλήσεις παραγόντων του ΟΦΗ στην διάρκεια του αγώνα, είδαμε και την Τετάρτη με τον Εργοτέλη τον τρόπο που πανηγύρισε ο παίκτης του Ολυμπιακού Διαμαντάκος(παίζει δανεικός στο Εργοτέλη, όπως και τόσοι άλλοι σε άλλες ομάδες). Θεωρώ, ότι οι προκλήσεις θα συνεχιστούν με διάφορους τρόπους και θα πρέπει να καταλάβουν, όσοι πάνε στο γήπεδο, ότι οτιδήποτε συμβεί ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να παίξει χωρίς κόσμο με τον Ολυμπιακό(κάτι που επιθυμούν διακαώς οι αντίπαλοι). Αρα η μόνη λύση είναι να μην απαντήσει κανείς στις προκλήσεις διότι αλλιώς ο στόχος των αντιπάλων θα έχει επιτευχθεί.
Από αυτή την άποψη θεωρώ παγίδα το ματς με τον Αστέρα. Τώρα για τις καρμανιόλες θα πω, ότι η τριάδα Παππάς, Τσολάκης, Γεωργαράκος είναι τουλάχιστον προβληματική. Μιλάμε για έναν κακό διαιτητή και βοηθούς ανεπαρκείς. Ο Παππάς είναι γνωστό για τα 8 λεπτά καθυστέρηση, που είχε δείξει σε ματς κυπέλλου του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να βάλει γκολ πρόκρισης στα τελευταία δευτερόλεπτα και ενώ επί της ουσίας είχαν περάσει τα λεπτά των καθυστερήσεων, που είχε υποδείξει ο Παππάς.
Εκτός όλων των άλλων ο συγκεκριμένος είναι κακός διαιτητής. Ο Γεωργαράκος έχει «σημαδέψει» την καριέρα του για το παιχνίδι Ολυμπιακός-Παναιτωλικός στις 3 Δεκεμβρίου 2011. Τότε είχε ανακόψει δύο φορές παίκτες του Παναιτωλικού, που έβγαιναν μόνοι τους απέναντι στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού(στην μία ο Καμαρά καλυπτόταν πολύ , φαινόταν και με γυμνό μάτι) την ώρα που το αποτέλεσμα ήταν 0-0 και στο ίδιο ματς ο ίδιος βοηθός κατακύρωσε το 2-0 που έκανε ο Τζιμπούρ από εμφανή θέση οφ-σάιντ. Σε εκείνο το ματς ήταν διαιτητής και ο Παππάς που είχε αφήσει με 10 παίκτες τον Παναιτωλικό λόγω αποβολής του Ρότσα, ενώ δεν είχε βγάλει κίτρινη κάρτα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο, που παραλίγο από το τράβηγμα να βγάλει .....το σορτσάκι του Χαριστέα .
Η διαιτησία των δύο είχε προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση της ΠΑΕ Παναιτωλικός (www.vres-agrinio.gr/.../3173-η-ανακοίνωση-του-παναιτωλικού-για-τη-διαιτησία-στο-καραϊσκάκη), που με ανακοίνωσή της ζήτησε τον «αποκεφαλισμό» Παππά, Γεωργαράκου. Ο άλλος βοηθός του αγώνα με τον Αστέρα ο Τσολάκης είναι αυτός, που στο περασμένο πρωτάθλημα στο παιχνίδι Βέροιας -Ολυμπιακού και ενώ το αποτέλεσμα ήταν 0-0 είχε ακυρώσει κανονικότατο γκολ του Ιωάννου. Τον είχε υποδείξει οφ-σάιντ, ενώ καλυπτόταν και με γυμνό μάτι χωρίς το replay. Τελικά το παιχνίδι έληξε 1-2 υπέρ του Ολυμπιακού. Μακάρι και οι τρεις να είναι άψογοι την Κυριακή και να μην ασχοληθεί κανείς μαζί τους, αλλά η προϊστορία τους δικαιολογημένα σε κάνει να ανησυχείς!

Πηγή: gazzetta.gr

Είναι η Άρσεναλ η πιο ενδιαφέρουσα ομάδα της Πρέμιερ Λίγκ;

Στην φετινή Πρέμιερ Λίγκ παρατηρούμε μία τάση των μεγάλων συλλόγων να δίνουν περισσότερη έμφαση στην αμυντική λειτουργία λόγω των πολλών αλλαγών στις τεχνικές ηγεσίες τους. Ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο Ντέβιντ Μόγιες και ο Μάνουελ Πελεγκρίνι ανέλαβαν τα καθήκοντα σε τρεις διεκδικήτριες του τίτλου της Πρέμιερ Λίγκ, προσπαθώντας πρώτα να διασφαλίσουν τα μετόπισθεν στις ομάδες τους. Αυτό μάλιστα δεν ισχύει μόνο για τους παραπάνω. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Τότεναμ, που στο κέντρο της πριν 2 χρόνια μεσουρανούσε ο Λούκα Μόντριτς και μπροστά του ένας αρκετά επιθετικογενής μέσος, ο Φαν ντερ Φάαρτ. Φέτος έχει τους σκληροτράχηλους Καπούε και Σάντρο και τους box-to-box μέσους Ντεμπελέ και Παουλίνιο. Στο ρόστερ της βέβαια υπάρχουν και οι Χόλτμπι και Έρικσεν όμως είναι καινούργιοι στην κατηγορία και δεν είναι γνωστό ακόμα πως θα ανταπεξέλθουν – από την στιγμή που δεν έχουν πάρει ακόμα φανέλα βασικού.
Άλλο ένα παράδειγμα της φετινής Πρέμιερ Λίγκ είναι η Λίβερπουλ. Με τον υγιή Λούκας δίπλα στον ηγέτη της ομάδας Στίβεν Τζέραρντ, με τον σταθερό Κόλο Τουρέ και τον εξαιρετικό στο ξεκίνημά του Μινιολέ, δείχνει αρκετά «σφιχτή» στα πρώτα ματς. Μπορεί η επιθετική της γραμμή να αποτελείται από τους Στάριτζ, Μόουζες, Σουάρεζ, Άσπας και Κουτίνιο όμως στα μέχρι τώρα παιχνίδια της οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της δεν έχουν δείξει επιθετικές αρετές όταν έρχονται από τις πίσω γραμμές.
Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι φέτος η μοναδική ομάδα που μπορεί να χαρίσει θέαμα και να ενθουσιάσει με το επιθετικό της παιχνίδι είναι η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ. Ειδικά μετά την εξαιρετική προσθήκη του Οζίλ από την Ρεάλ Μαδρίτης και την τεράστια αγωνιστική άνοδο του Άαρον Ράμσεϊ.

Οι λύσεις της Άρσεναλ

Υπό τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ η Άρσεναλ πάντα θεωρούνταν μία επιθετικής φύσεως ομάδα. Αν θυμηθούμε την ομάδα στις αρχές της νέας χιλιετίας με τους Ανρί, Λιούμπεργκ, Μπέργκαμπ και Πιρές που έπαιζαν ένα σύστημα με το πρωτοποριακό τότε «false nine» αλλά και τις υπόλοιπες ισχυρές ομάδες που έπλασε ο Αλσατός τεχνικός θα καταλήξουμε ότι η Άρσεναλ αρέσκεται να αγωνίζεται επιθετικά ή τουλάχιστον να προσδίδει θέαμα στο παιχνίδι της.
Φυσικά, ο Ζιρού δεν είναι ο αντίστοιχος Μπέργκαμπ ή ο Γουόλκοτ ο νέος Ανρί, όμως αποτελούν μέλη ενός αξιόμαχου συνόλου που μπορεί να μας προσφέρει συγκινήσεις. Το εντυπωσιακό στοιχείο που έχει αυτό το σύνολο είναι η πλειάδα των θέσεων που έχουν την δυνατότητα να αγωνιστούν οι παίκτες της επίθεσης. Οι μοναδικοί δυο που μπορούν να ανταπεξέλθουν μονάχα σε μία θέση είναι ο Ζιρού, που μπορεί να αγωνιστεί μόνο στην κορυφή και ο Ροζίτσκι που αγωνίζεται στην θέση 10, απλά κάποιες φορές οπισθοχωρεί για να οργανώσει ή να βοηθήσει το παιχνίδι της ομάδας του. Οι Ποντόλσκι, Τσάμπερλεϊν, Καθόρλα, Οζίλ, Ράμσεϊ, Γουόλκοτ έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν σε παραπάνω από μια θέσεις στο γήπεδο, πράγμα το οποίο τους δίνει την δυνατότητα να εναλλάσσονται εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και να καλύπτουν ενδεχόμενα κενά κατά την διάρκεια της χρονιάς.
giroudΤώρα όσον αφορά το βάθος του πάγκου της ομάδας του Βόρειου Λονδίνου, μπορούμε να πούμε ότι τουλάχιστον από την μέση και μπροστά οι λύσεις είναι αξιόπιστες. Στην θέση του Οζίλ, ο Ροζίτσκι μπορεί να βοηθήσει, στην θέση του Ζιρού οι Ποντόλσκι και Σανόγκο μπορούν να δώσουν λύσεις, στην θέση του Ράμσεϊ ο Αρτέτα αποτελεί μια πολύ αξιόπιστη εναλλακτική. Ο Φλαμινί επίσης επέστρεψε εκεί που ανέδειξε το ταλέντο του όπως και ο Τσάμπερλεϊν που μπορεί να βοηθήσει από την δική του πλευρά σε κάποιον τραυματισμό ή ροτέισον ή ακόμα και ντεφορμάρισμα του Γουόλκοτ. Με λίγα λόγια η Άρσεναλ έχει εναλλακτικές φέτος.
Το αρνητικό της υπόθεσης για τους «κανονιέρηδες» είναι η εμφανής έλλειψη καθαρόαιμου αμυντικού μέσου κλάσης. Κάθε μεγάλη ομάδα από τις υπόλοιπες της Πρέμιερ Λίγκ έχει στις τάξεις της έναν ποδοσφαιριστή στο χώρο του κέντρου που θα «τραβήξει τα χαλινάρια», κάποιον που θα ελέγξει τον ρυθμό ενός αγώνα. Ο Φλαμινί ίσως θα μπορούσε να το κάνει αυτό όμως πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει βασικός αυτή την στιγμή. Ο Γούιλσιρ από την άλλη είναι πολύ μαχητικός και μπορεί να ελέγξει τον ρυθμό, όμως ακόμα δεν μας έχει συνηθίσει σε top εμφανίσεις. Ο Ράμσεϊ είναι ότι καλύτερο έχει να μας επιδείξει η Άρσεναλ από τα τέλη της περασμένης σαιζόν έως σήμερα. Ο Αρτέτα είναι αυτός που θυμίζει περισσότερο έναν χαφ που θα μπορούσε να ενορχηστρώσει την Άρσεναλ φέτος μιας και είναι ότι πλησιέστερο υπάρχει στον Νούρι Σαχίν και τον Γκουντογάν της Ντόρτμουντ, καθώς δίνει ρυθμό στο παιχνίδι της ομάδας του με τις σταθερές και σίγουρες πάσες του όμως δεν κάνει σκληρά τάκλιν κερδίζοντας συνεχώς μονομαχίες.

Το στοίχημα

Θα χρειαστούν 3 πράγματα για να είναι πετυχημένη η φετινή χρονιά για την Άρσεναλ:
  1. Να μην χτυπήσει κάποιος από την αμυντική γραμμή. Οι Μέρτεζακερ και Κοσιελνί δεν έχουν αξιόπιστες εναλλακτικές (μόνο τον Φερμέλεν που προέρχεται όμως από εγχείρηση).
  2. Θα πρέπει να μάθουν να ελέγχουν τον ρυθμό του κάθε αγώνα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να έχουν και την κατοχή. Είδαμε στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου την Τότεναμ να έχει την κατοχή αλλά να μην απειλεί και την Άρσεναλ να ελέγχει στην ουσία τον ρυθμό.
  3. Στους αγώνες με πολύ υψηλό ρυθμό που η Άρσεναλ αρέσκεται να παίζει, θα πρέπει να σκοράρει περισσότερα από ένα τέρματα γιατί δύσκολα θα καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Το παραπάνω ενισχύεται από το γεγονός ότι ο Σέζνι δεν είναι ούτε Μπουφόν ούτε Πέτρ Τσέχ και μάλιστα μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί επιρρεπής.

Συμπέρασμα

Η Άρσεναλ πρέπει να σκοράρει. Και μάλιστα πολύ. Αν υπολογίσουμε ότι ο Ζιρού θα σκοράρει 20+ γκολ φέτος και τα άλλα 40 θα έρθουν από τους Καθόρλα, Ποντόλσκι, Γουόλκοτ, τότε όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να συνεισφέρουν με άλλα 15. Αυτά είναι τα νούμερα που χρειάζεται η Άρσεναλ φέτος, καθώς οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου έχουν μέχρι στιγμής πολύ χαμηλό μέσο όρο τερμάτων που δέχονται, πολλές φορές κάτω του 1 ανά παιχνίδι. Στον αντίποδα η Άρσεναλ ήδη έχει ένα ποσοστό που φτάνει το 1,25 ανά παιχνίδι, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να σκοράρει τουλάχιστον περισσότερα από ένα τέρματα για να πάρει τους τρεις βαθμούς. Μπορεί να το κάνει; Με τον Ολιβιέ Ζιρού σε αυτή την κατάσταση σίγουρα, όμως θα πρέπει ο Γάλλος και σίγουρα ο Γουόλκοτ να μην χαραμίζουν τόσες ευκαιρίες σε κάθε παιχνίδι. Ο Οζίλ βοηθάει πολύ στο να δημιουργηθούν τέτοιες φάσεις αλλά θα πρέπει να μετουσιώνονται με μεγαλύτερη συχνότητα σε γκολ.
Πηγή: overlap.gr

Θα ξεκολλήσει από το… Αγρίνιο ο Ολυμπιακός;

«Ντου στα Αποδυτήρια» για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο, αλλά κι αυτό που ακολουθεί με την Άντερλεχτ.
Την περασμένη αγωνιστική ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του γκέλα στο πρωτάθλημα. Άφησε δυο βαθμούς στο Αγρίνιο στο ματς με τον Παναιτωλικό.
Και το ερώτημα είναι τι θα γίνει τώρα στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Θα… ξεκολλήσει από την προηγούμενη γκέλα, κάνοντας ένα θετικό αποτέλεσμα; Ή θα γίνει ντουμπλάρισμα στις απώλειες;
Με καλά ημίχρονα
Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να πιάσει σταθερή απόδοση σε μια σειρά αγώνων. Με τον Παναιτωλικό, για παράδειγμα, δεν ήταν καλός. Νωρίτερα, όμως, είχε κάνει και κάποια καλά ημίχρονα στο πρωτάθλημα.
Ο Πανιώνιος, από την άλλη πλευρά, θα παλέψει να φύγει από το γήπεδο με αποτέλεσμα.
Να το κλειδώσει νωρίς
Ο Ολυμπιακός έχει στόχο να ξεκινήσει με γρήγορο γκολ και να κλειδώσει το παιχνίδι όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε να κάνει μετά, όπως είναι λογικό, συντήρηση δυνάμεων για τον αγώνα με την Άντερλεχτ. Το αν τα καταφέρει είναι κάτι που απομένει να το δούμε στο γήπεδο. Όπως είπαμε ο Πανιώνιος δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Και ειδικά στην έδρα του.
Κρίνονται πολλά
Για τον Ολυμπιακό, λοιπόν, αυτή η τριάδα εκτός έδρας αγώνων σε πρωτάθλημα και τσάμπιονς λιγκ θα κρίνει πολλά. Από Αγρίνιο, Νέα Σμύρνη και Βέλγιο θα εξαρτηθούν αρκετά πράγματα. Το πρώτο στραβοπάτημα, πάντως, έγινε κόντρα στον Παναιτωλικό.
Και αναμένεται να δούμε αν ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να ρεφάρει με τον Πανιώνιο. Για να το πετύχει, πάντως, θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη έμπνευση κι αποτελεσματικότητα στην επίθεση, σε σχέση με το προηγούμενο ματς στο Αγρίνιο.
Πηγή: sportdog.gr

Οριστικά εκτός WRC το Ράλι Ακρόπολις!!

Μετά από 40 χρόνια το Ράλι Ακρόπολις είναι εκτός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για το 2014, αφού τη θέση του πήρε ο αγώνας της Πολωνίας.
Πλήγμα και για τη χώρα, αλλά και για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα καθώς η FIA αποφάσισε να το θέσει εκτός προγράμματος και να βάλει στη θέση του το πολωνικό ράλι.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν έλαβε υπόψη της, ούτε τις διαβεβαιώσεις που έδωσε η Οργανωτική Επιτροπή αλλά και η Κυβέρνηση για τη διεξαγωγή του Ράλι και φοβούμενη την οικονομική κρίση το έβγαλε από το καλεντάρι, αφήνοντας παράθυρο για επιστροφή του το 2015. Είναι η τρίτη φορά που το Ράλι μένει εκτός WRC, καθώς το 1974 δε διοργανώθηκε λόγω ενεργειακής κρίσης, ενώ το 2010 έμεινε εκτός θεσμού, λόγω της απόφασης για εναλλαγή των χωρών στο Πρωτάθλημα.
Πηγή: sportdog.gr

"Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τον ΑΡΗ"

Ανακοίνωση σε έντονο ύφος εξέδωσε, το βράδυ της Παρασκευής, η ΚΜΑ. Θέμα της είναι η ΑΜΚ, η οποία -όπως τονίζεται- "τρέχει" κανονικά και μένει μόνο η ανακοίνωση από το αρμόδιο υπουργείο. Η ανακοίνωση:
Παρατηρείται τις τελευταίες μέρες ένας ασταμάτητος και αδιάκοπος πόλεμος εις βάρος κάθε θεσμού που έχει σχέση με τον ΑΡΗ μας, μεταξύ των οποίων και η Κοινωνία Μελών ΑΡΗ. Προπύργιο της επίθεσης εναντίον μας αποτελεί η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, για την οποία άλλοι μας χρεώνουν ότι δεν την έχουμε καν αποφασίσει, άλλοι ότι σκοπίμως την καθυστερούμε, άλλοι ότι δεν την θέλουμε, άλλοι ότι 5 μήνες δεν κάνουμε τίποτα. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κοινή γραμμή των «εισαγγελέων» σε αυτή την επίθεση, παρά μόνο ομοιάζουν ως προς την παραπληροφόρηση των φιλάθλων του ΑΡΗ ενώ προφανής στόχος τους είναι η πλήρης απαξίωση της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ, όπως και κάθε άλλου φορέα του ΑΡΗ.
Κάναμε υπομονή, αναμένοντας την ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου σχετικά με την ανακοίνωση της ΑΜΚ αλλά βλέποντας ότι υπάρχει καθυστέρηση που δεν οφείλεται σε μας αλλά σε γεγονότα ξένα προς εμάς, αποφασίσαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο του ΑΡΗ σχετικά με το θέμα.
Το τωρινό συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ, αμέσως μετά τις εκλογές τις ΠΑΕ, την τυπική ανάληψη καθηκόντων από την διοίκηση του κυρίου Ηλιάδη, και την αρνητική απάντηση από το Υπουργείο σχετικά με την αύξηση των 5εκ ευρώ που είχε αποφασίσει διοίκηση του κυρίου Γρόλλιου, ζήτησε τη σύγκληση Γενικής Συνέλευση Μετόχων της ΠΑΕ ΑΡΗΣ με σκοπό την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Η πρόσκληση δημοσιεύτηκε στις 10.6.2013 και η Συνέλευση ορίστηκε για την 5η Ιουλίου 2013, όπως ορίζει και ο νόμος. Σημειωτέον ότι η απόρριψη της προηγούμενης ΑΜΚ των 5εκ ευρώ, έγινε γνωστή από το αρμόδιο Υπουργείο τέλη Ιουνίου, ήτοι 1 περίπου μήνα μετά την αποστολή του σχετικού πρακτικού.
Την 5η Ιουλίου στην Συνέλευση των Μετόχων αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 7εκ ευρώ προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα να αποκτήσει όποιος επιθυμεί ποσοστό μεγαλύτερο του 51%. Στην ίδια Συνέλευση αποφασίστηκε να διατηρήσουν οι παλιοί μέτοχοι το δικαίωμα προτίμησης μέχρι την 5η Σεπτέμβρη, με δυνατότητα επέκτασής του για ένα μήνα ακόμη. Ενημερώνουμε τους πάντες ότι κανένας παλαιός μέτοχος δεν έχει ασκήσει αυτό το δικαίωμα,ούτε έχει γίνει η επέκτασή του, οπότε η ΑΜΚ είναι ανοικτή για τον οποιοδήποτε θέλει να αποκτήσει το 51% της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.
Έκτοτε, εστάλησαν νόμιμα και εμπρόθεσμα όλα τα δικαιολογητικά (πρακτικά, παράβολα, πρόσκληση σε Συνέλευση) στο Υπουργείο. Μας ζητήθηκε αρχές Αυγούστου να τροποποιήσουμε μια παράγραφο του πρακτικού και να πληρώσουμε ένα επιπλέον παράβολο. Αφού εστάλησαν και αυτά στις 8/8 άρχισε ο Γολγοθάς. Η υπάλληλος που χειρίζεται τον φάκελο μας έλειπε σε άδεια, ενώ μετά την επιστροφή της ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις στο Υπουργείο, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Παρόλα αυτά και μετά από συνεχείς προσπάθειες, πιέσεις και επισκέψεις στο Υπουργείο επικοινωνήσαμε με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας, ο οποίος μας ζήτησε επιπρόσθετα ένα κωδικοποιημένο Καταστατικό και την πληρωμή του παραβόλου του 1%ο, το οποίο και έγινε άμεσα, με κατάθεση από το ταμείο της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ. Σημειωτέον ότι το κωδικοποιημένο Καταστατικό ήταν έτοιμο από τον Δεκέμβριο του 2010 από τον κύριο Χριστοφορίδη, αλλά όπως αποδείχτηκε οι προηγούμενες διοικήσεις της ΠΑΕ δεν το έστειλαν ποτέ.
Επισκεφτήκαμε δύο φορές το Υπουργείο αυτήν την εβδομάδα αλλά λόγω της απεργίας οι πόρτες ήταν κλειστές. Καταφέραμε να επικοινωνήσουμε σήμερα με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας και αναμένουμε εξελίξεις από Δευτέρα.
Από τα παραπάνω είναι σαφές ότι η Κοινωνία Μελών ΑΡΗ έχει κάνει ότι περνάει από το χέρι της προκειμένου να ολοκληρωθεί η ΑΜΚ, η οποία τρέχει κανονικά αλλά πρέπει να ανακοινωθεί και από το Υπουργείο. Εμείς που θέλουμε να γαντζωθούμε στις καρέκλες μας κάναμε αύξηση 7εκ ευρώ. Εμείς που θέλουμε να μην γίνει η αύξηση πληρώσαμε μέχρι σήμερα 7.500 ευρώ από το ταμείο μας. Όλα τα ανωτέρω στοιχεία υπάρχουν στα γραφεία της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ και είναι στη διάθεση κάθε μέλους για ανάγνωση, αλλά μέχρι και σήμερα δεν ζητήθηκαν από κανέναν. Ωστόσο, ακούμε συνεχώς φωνές και κατηγορούμαστε για κωλυσιεργία, για κοροϊδία και για την επιθυμία μας να παραμείνουμε γαντζωμένοι στις καρέκλες μας. Δηλώνουμε λοιπόν ότι σε περίπτωση που εμφανιστεί υποψήφιος επενδυτής με τα λεφτά ανά χείρας, εμείς άμεσα θα κινήσουμε τις διαδικασίες αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Ούτε σε εμάς αρέσει να είναι ο ΑΡΗΣ όμηρος των αδειοδοτήσεων και των περιορισμών στις μεταγραφές και ξέρουμε πολύ καλά ότι για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτούνται χρήματα και προς το σκοπό αυτό κινούμαστε.
Θεωρούμε δε ότι όλη αυτή η αναταραχή που σκόπιμα δημιουργείται έχει μοναδικό σκοπό να προκαλέσει προβλήματα στην ομάδα, αφού οι επιθέσεις γίνονται στοχευμένα προς όλους τους θεσμούς του ΑΡΗ. Η Κοινωνία Μελών ΑΡΗ κατά τη διάρκεια της θητείας της, πέρα από τις προαναφερόμενες κινήσεις, βοήθησε στο βαθμό που μπορούσε για την επίτευξη των συμφωνιών του άρθρου 99, δημιούργησε το περίπτερο στην ΔΕΘ χωρίς να επιβαρύνει το ταμείο της καλύπτοντας το 90% του κόστους από υποστηρικτές του φορέα, πλήρωσε από το ταμείο της τα παράβολα που χρειάστηκαν για την ΑΜΚ, την Δευτέρα θα ολοκληρώσει και τον έλεγχο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ με τη λήψη και των τελευταίων στοιχείων που ζητήθηκαν,έλαβε έγγραφη δέσμευση από τη NEXIA ότι θα παραδώσει το πόρισμα μέχρι τη 15/10/2013 το αργότερο, μείωσε τα λειτουργικά έξοδα της κατά 50% και γενικά κάνει ότι είναι δυνατόν για να προασπίσει τα συμφέροντα του ΑΡΗ.
Ο ΑΡΗΣ των χιλίων προβλημάτων που πήρε ως προίκα από τις προηγούμενες διοικήσεις χρειάζεται ενότητα, συσπείρωση, δουλειά και υπομονή. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι εχθροί του και γι’ αυτό φροντίζουν για το αντίθετο. Δυστυχώς, υπάρχει μερίδα του κόσμου που από την υπερβολική αγάπη για την ομάδα, παρασύρεται από όλη αυτή τη λάσπη, λάσπη που πετάνε πρώην παράγοντες και επαγγελματίες οπαδοί, αλλά δεν θα τους περάσει. Εμείς από το πόστο μας θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το καλό της ομάδας και για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον.
Σε ότι αφορά δε τους εξωτερικούς εχθρούς, οι οποίοι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος από τις επιθέσεις που δεχόμαστε στο εσωτερικό, έχουμε να τους στείλουμε ένα μήνυμα. Ο ΑΡΗΣ έχει και διοίκηση και μεγαλομέτοχο και κανένας σας δεν μπορεί να παίζει μαζί του. Αν νομίζετε ότι μπορείτε να διαλύσετε τον ΑΡΗ των 100 χρόνων ιστορίας είστε γελασμένοι. Μπορεί να καταφέρνετε να τον αγγίξετε αλλά ποτέ δεν θα τον ρίξετε, ποτέ δεν θα τον νικήσετε. Να ξέρετε ότι είμαστε ήδη έτοιμοι για τις κινήσεις μας. Μην μας προκαλείτε άλλο.
Στηρίζουμε τον ΑΡΗ και όλους τους φορείς του. Στηρίζουμε τη διοίκηση και περιμένουμε την ολοκλήρωση των εξαγγελιών της. Στηρίζουμε τους παίκτες μας και τον προπονητή μας, ο οποίος με την έλευση του έδωσε αέρα ελπίδας. Για όλους αυτούς που περιμένουν την αγωνιστική αποτυχία δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ για να δεχτούμε τα χτυπήματα τους. Μείνετε όμως μακριά από την ομάδα και το αγωνιστικό της τμήμα και αφήστε το να δουλέψει και να ανακάμψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Όσους δε ονειρεύονται να δουν την αγαπημένη μας ομάδα εκτός Superleague τους καλούμε να αλλάξουν πλευρό.
Καλούμε όλο τον κόσμο να στηρίξει και να προστατεύσει την ομάδα στο Κυριακάτικο παιχνίδι και να ωθήσει την ομάδα μας στη νίκη.

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Bojorno,φίλες και φίλοι. Δεν τα πήγαμε καλά χθες αφού πέρασε 1/3 επιλογές χάνοντας το όβερ της Ανζέ (1-1 από το 48’) καθώς και την Ιστρ που δεν μπόρεσε  να σκοράρει (είχε 18! κόρνερ κερδισμένα).
Στο σημερινό κουπόνι έχουμε  πολλά και ενδιαφέροντα ματς. Ξεχωρίζει ασφαλώς το ντέρμπι της Μαδρίτης Ρεάλ εναντίον Ατλέτικο, εδώ θα δείξει αν έχει φέτος «cojones» η Ατλέτικο σε ματς crash test, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχει αυτοματισμούς στο παιχνίδι της, απέναντι σε μια Ρεάλ που δεν πείθει με το παιχνίδι που κάνει, θα ρισκάρω ότι η Ατλέτικο δεν θα χάσει. Στην Premier της Αγγλίας η Τότεναμ υποδέχεται την Τσέλσι, δύσκολο ματς έχουν επιθετική ποιότητα και οι 2 πιστεύω ότι θα δούμε εκατέρωθεν γκολ. Στην Γερμανία η Λεβερκούζεν υποδέχεται το Αννόβερο, φαβορί οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε καλή κατάσταση, το Αννόβερο έχει επιθετική ποιότητα και μπορεί να σκοράρει, G/G. Στην Γαλλία έχουμε το ντέρμπι Λυών εναντίον Λιλ, σε καλή κατάσταση οι φιλοξενούμενοι, με σκαμπανεβάσματα οι γηπεδούχοι, σκοράρουν πάντως εύκολα, πιστεύω και εδώ G/G. Στην Ολλανδία έχουμε το σπουδαίο παιχνίδι Αλκμαάρ εναντίον Αϊντχόφεν, σε κακή αγωνιστική κατάσταση η Αλκμαάρ, με καλή ψυχολογία οι φιλοξενούμενοι μετά την «4άρα» στον Άγιαξ, θα τους εμπιστευτώ, 2. Στην Ιταλία Serie A η Τζένοα υποδέχεται την Νάπολι, μετά την «γκέλα» την προηγούμενη αγωνιστική (1-1 με την Σασουόλο), οι «Παρτενοπέι» δεν έχουν περιθώρια για άλλη απώλεια βαθμών, απέναντι σε μια Τζένοα με προβλήματα στην άμυνα και πολύ «φλυαρία» στην επίθεση, 2. Τέλος στην Ελληνική Superleague η Βέροια υποδέχεται τον Εργοτέλη σε ένα παιχνίδι «εξάποντο» αφού θα παλέψουν για την παραμονή, η Βέροια θα παίξει επιθετικά για την νίκη, ο δε Εργοτέλης θα παίξει με αντεπιθέσεις, θα ρισκάρω με εκατέρωθεν γκολ.
                               

Πρόταση (σε μονά αποδεκτά ή σε δυάδες):

ΒΕΡΟΙΑ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  G/G(2,20)
ΤΟΤΕΝΑΜ-ΤΣΕΛΣΙ  G/G(1,80)
ΤΖΕΝΟΑ-ΝΑΠΟΛΙ  2(1,75)
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ  Χ2(2,30)
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ-ΑΝΝΟΒΕΡΟ   G/G(1,66)
ΛΙΟΝ-ΛΙΛ  G/G(1,90)
ΑΛΚΜΑΑΡ-ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ   2(2,00)



Οι αποδόσεις είναι της Βet365.gr  (στη εικόνα  Elisha Cuthbert)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!