Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ευκαιρία αλλά και παγίδα με... καρμανιόλες!!

O Tάσος Νικολογιάννης γράφει για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης και τις... παγίδες που κρύβει.
Το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης , είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Θα το χαρακτήριζα ευκαιρία ώθησης αυτής της νέας ομάδας του Αναστασίου , αλλά και παιχνίδι παγίδα με .....καρμανιόλες. Τι εννοώ; Θα το εξηγήσω σύντομα και περιεκτικά. Μετά τη νίκη επί του Εργοτέλη για το κύπελλο και το ποιοτικό ποδόσφαιρο, που έπαιξε συνολικά για 40 λεπτά ο Παναθηναϊκός έχει μία ευκαιρία να κάνει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στην Λεωφόρο(είχε προηγηθεί και η νίκη επί του ΟΦΗ).
Αν το πετύχει κόντρα στην πιο ποιοτική ομάδα, που έχει αντιμετωπίσει φέτος , δηλαδή τον Αστέρα Τρίπολης μπορεί να πάρει μία μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια. Με νίκη επί του Αστέρα θα μιλάμε διαφορετικά για τη συνέχεια και κυρίως αν αυτή έρθει με καλή εμφάνιση θα κερδίσει και άλλο χρόνο η ομάδα για να δουλέψει χωρίς μεγάλη πίεση. Αν η ομάδα δεν κερδίσει και κυρίως αν χάσει και χωρίς να κάνει καλή εμφάνιση, η πίεση και πάλι θα είναι έντονη προς όλους όσους βρίσκονται στην ομάδα. Αδικο κατά τη γνώμη μου , αλλά αυτή είναι-δυστυχώς- η ελληνική πραγματικότητα. Πάμε τώρα στα υπόλοιπα. Γιατί θεωρώ παγίδα το συγκεκριμένο παιχνίδι;
Είναι γνωστό, ότι έχουν λυσσάξει, που τελικά η Λεωφόρος δεν «έκλεισε» και ο Παναθηναϊκός έφαγε πρόστιμο για το ματς με τον ΟΦΗ. Είδαμε τις προκλήσεις παραγόντων του ΟΦΗ στην διάρκεια του αγώνα, είδαμε και την Τετάρτη με τον Εργοτέλη τον τρόπο που πανηγύρισε ο παίκτης του Ολυμπιακού Διαμαντάκος(παίζει δανεικός στο Εργοτέλη, όπως και τόσοι άλλοι σε άλλες ομάδες). Θεωρώ, ότι οι προκλήσεις θα συνεχιστούν με διάφορους τρόπους και θα πρέπει να καταλάβουν, όσοι πάνε στο γήπεδο, ότι οτιδήποτε συμβεί ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να παίξει χωρίς κόσμο με τον Ολυμπιακό(κάτι που επιθυμούν διακαώς οι αντίπαλοι). Αρα η μόνη λύση είναι να μην απαντήσει κανείς στις προκλήσεις διότι αλλιώς ο στόχος των αντιπάλων θα έχει επιτευχθεί.
Από αυτή την άποψη θεωρώ παγίδα το ματς με τον Αστέρα. Τώρα για τις καρμανιόλες θα πω, ότι η τριάδα Παππάς, Τσολάκης, Γεωργαράκος είναι τουλάχιστον προβληματική. Μιλάμε για έναν κακό διαιτητή και βοηθούς ανεπαρκείς. Ο Παππάς είναι γνωστό για τα 8 λεπτά καθυστέρηση, που είχε δείξει σε ματς κυπέλλου του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να βάλει γκολ πρόκρισης στα τελευταία δευτερόλεπτα και ενώ επί της ουσίας είχαν περάσει τα λεπτά των καθυστερήσεων, που είχε υποδείξει ο Παππάς.
Εκτός όλων των άλλων ο συγκεκριμένος είναι κακός διαιτητής. Ο Γεωργαράκος έχει «σημαδέψει» την καριέρα του για το παιχνίδι Ολυμπιακός-Παναιτωλικός στις 3 Δεκεμβρίου 2011. Τότε είχε ανακόψει δύο φορές παίκτες του Παναιτωλικού, που έβγαιναν μόνοι τους απέναντι στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού(στην μία ο Καμαρά καλυπτόταν πολύ , φαινόταν και με γυμνό μάτι) την ώρα που το αποτέλεσμα ήταν 0-0 και στο ίδιο ματς ο ίδιος βοηθός κατακύρωσε το 2-0 που έκανε ο Τζιμπούρ από εμφανή θέση οφ-σάιντ. Σε εκείνο το ματς ήταν διαιτητής και ο Παππάς που είχε αφήσει με 10 παίκτες τον Παναιτωλικό λόγω αποβολής του Ρότσα, ενώ δεν είχε βγάλει κίτρινη κάρτα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο, που παραλίγο από το τράβηγμα να βγάλει .....το σορτσάκι του Χαριστέα .
Η διαιτησία των δύο είχε προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση της ΠΑΕ Παναιτωλικός (www.vres-agrinio.gr/.../3173-η-ανακοίνωση-του-παναιτωλικού-για-τη-διαιτησία-στο-καραϊσκάκη), που με ανακοίνωσή της ζήτησε τον «αποκεφαλισμό» Παππά, Γεωργαράκου. Ο άλλος βοηθός του αγώνα με τον Αστέρα ο Τσολάκης είναι αυτός, που στο περασμένο πρωτάθλημα στο παιχνίδι Βέροιας -Ολυμπιακού και ενώ το αποτέλεσμα ήταν 0-0 είχε ακυρώσει κανονικότατο γκολ του Ιωάννου. Τον είχε υποδείξει οφ-σάιντ, ενώ καλυπτόταν και με γυμνό μάτι χωρίς το replay. Τελικά το παιχνίδι έληξε 1-2 υπέρ του Ολυμπιακού. Μακάρι και οι τρεις να είναι άψογοι την Κυριακή και να μην ασχοληθεί κανείς μαζί τους, αλλά η προϊστορία τους δικαιολογημένα σε κάνει να ανησυχείς!

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: