Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Στο πλευρό του ο παρατηρητής!!

Αισιοδοξία επικρατεί στον ΠΑΟΚ για την άσκηση έφεσης για την τιμωρία της μίας αγωνιστικής που επέβαλε η UEFA για τους υπεράριθμους φιλάθλους που βρίσκονταν στην Τούμπα.

Στο πλευρό του ο παρατηρητής
Στοιχεία που φανερώνουν ότι η παρουσία των σαράντα επιπλέον οπαδών που βρέθηκαν στην Τούμπα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα με την Σάλκε δεν ήταν παράτυπη υποστηρίζουν ότι έχουν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η UEFA αποφάσισε να τιμωρήσει με μία (επιπλέον) αγωνιστική κεκλεισμένων τον «Δικέφαλο του Βορρά» για υπεράριθμους φιλάθλους κι όχι για το πού δόθηκαν οι προσκλήσεις, κάτι που σημαίνει πως στο επόμενο παιχνίδι με την Μακάμπι Χάιφα δεν θα έχει πάλι τον κόσμο του.

Από το «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο προκύπτει ότι δεν έβαλαν πάνω από 40 φιλάθλους κι έχουν αποδείξεις ότι οι υπόλοιποι μπήκαν με προσκλήσεις από χορηγούς της ΟΥΕΦΑ, με διαπιστεύσεις ΜΜΕ και εισιτήρια Γερμανών.

Αυτό, όμως, είναι κάτι που επιβεβαιώνεται και από την έκθεση του παρατηρητή της αναμέτρησης, αφού εκείνο το βράδυ ήταν πιο αυστηρός ο σχετικός έλεγχος που γίνεται σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις.

Το ερώτημα είναι από τη στιγμή που ο παρατηρητής δεν διαπίστωσε κάτι το μεμπτό, για ποιον λόγο η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία τιμωρεί τον ΠΑΟΚ; Αυτό θα ξεκαθαρίσει με την αποστολή του σκεπτικού της απόφασης στους Θεσσαλονικείς.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης, υπογράμμισε:

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει κανονισμός και σχετική εγκύκλιος για το πού θα πάνε οι προσκλήσεις της κάθε ομάδας. Κάποια πράγματα όμως εννοούνται κι οι ομάδες πρέπει να είναι προσεκτικές. Αν ο ΠΑΟΚ έδωσε προσκλήσεις στη Σάλκε και κάποιες από αυτές περίσσεψαν, δεν είχε στη συνέχεια δικαίωμα να τις δώσει αλλού. Αν, όπως λέει ο ΠΑΟΚ, τις πήραν από Γερμανούς κι αυτό το επιβεβαιώνει η έκθεση του παρατηρητή, είναι υποχρεωμένος ο ΠΑΟΚ να κάνει έφεση. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κίνδυνος μεγαλύτερης τιμωρίας στην έφεση». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: