Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Περιμένει τους τραυματίες ο Παράσχος

Δυστυχώς για τον Γιώργο Παράσχο το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος δεν μπορεί να βοηθήσει για την επάνοδο των τιμωρημένων, παρά μόνο όσων παικτών του Ηρακλή αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού. Ο «Γηραιός» θα αντιμετωπίσει τον Εργοτέλη και ο τεχνικός της ομάδας ελπίζει ότι κάποιοι από αυτούς θα επανέλθουν.

Συγκεκριμένα, οι Αραμπατζής, Γιάκομπ, Πίτου Γκαρσία και Ντάνι έτσι κι αλλιώς δεν θα αγωνιστούν, αφού είναι τιμωρημένοι και ο Παράσχος περιμένει να δει τι θα συμβεί με τους υπόλοιπους.

Στην τελευταία προπόνηση ο Παπαστεριανός ακολούθησε συντηρητικό πρόγραμμα, όπως θα κάνει και τις επόμενες μέρες, ενώ σε θεραπεία υποβάλλεται ο Κατσαμπής. Για τον Ελευθερόπουλο θα χρειαστούν επιπλέον εξετάσεις, όπως άλλωστε και για τον Πάμπλο Λίμα, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στο πέλμα.

Παπαδόπουλος: «Τα γενέθλια του Άρη και η αδειοδότηση»

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εορτασμό των 97 χρόνων από την ίδρυση της ομάδας του Άρη και ο πρόεδρος του ΑΣ Νίκος Παπαδόπουλος, μίλησε για την εκδήλωση που διοργανώνουν οι άνθρωποι του συλλόγου, αλλά και για την γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη

Ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Libero 107,4” υπογράμμισε ότι: “Είμαστε αρκετά απασχολημένοι με αυτή την εκδήλωση αλλά καταλαβαίνετε ότι δουλειά υπάρχει κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου καθώς ο ΑΣ έχει 22 τμήματα και όλοι οι έφοροι πάντα σε συνεργασία με τη διοίκηση φροντίζουν σε καθημερινή βάση για όλα. Στις 25 Μαρτίου ο Άρης συμπληρώνει 97 χρόνια από την ίδρυσή του κι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνεται μια λαμπρή εκδήλωση, που θα γίνει στην “Θεσσαλονικιά” στην αίθουσα “Βεργίνα”. Αναμένουμε όλες τις διοικήσεις του ενιαίου Άρη, αθλητές, φίλους της ομάδας και όποιον άλλο επιθυμεί να δώσει το “παρών” ώστε να γιορτάσουμε όλοι μαζί”.

Σχετικά με την εκδήλωση καθώς και για τις βραβεύσεις που θα γίνουν ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Άρη είπε: “Όπως κάνουμε κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα τιμήσουμε κάποιους ανθρώπους που έχουν προσφέρει στο σύλλογο, καθώς είναι πολύ σημαντικό για μας να τιμούμε πάντα την ιστορία του συλλόγου. Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου, όπως αναφέρεται και στο ιδρυτικό καταστατικό του Άρη, θα τιμούμε τη μεγάλη ιστορία του συλλόγου, ενώ τα τελευταία χρόνια υπάρχει και μεγάλη προσδοκία αφού πλησιάζουν τα 100 χρόνια τα οποία θα γιορτάσουμε με την λαμπρότητα που αρμόζει στον Άρη. Φέτος πρόκειται να τιμήσουμε το Σταύρο Λαμπριάκο που ξεκίνησε και τελείωσε την καριέρα του στην ομάδα μας, είναι ένας μεγάλος Αρειανός και του αξίζει η βράβευση, ενώ θα βραβευτεί επίσης και η οικογένεια του εκλιπόντος Σταμάτη Καραμανλή η οποία έχει βοηθήσει για πολλά χρόνια το σύλλογο και πάντοτε βρισκόταν δίπλα του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ακόμα μία βράβευση αφορά και την οικογένεια του Αστέριου Γιουβανάκη, του ανθρώπου που έδωσε τα χρήματα ώστε να αγοραστεί το οικόπεδο στου Χαριλάου, όπου εδώ και 60 χρόνια αγωνίζεται ο Άρης”.

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή του ΑΣ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ είπε: “ Η ΑΜΚ στην ΠΑΕ θα είναι ύψους 2,2 εκ. ευρώ και όπως ήδη γνωρίζετε ο ΑΣ έχει το 30% των μετοχών. Η αύξηση πρέπει να ολοκληρωθεί και να πιστοποιηθεί έως τις συγκεκριμένες ημερομηνίες για να είμαστε εντάξει από κάθε άποψη και εν όψει της αδειοδότησης.

Ως ΑΣ πρέπει να βάλουμε το ποσό που μας αντιστοιχεί ως ποσοστό που έχουμε τώρα, και αντιστοιχεί στις 400.000 ευρώ περίπου, αφού πρώτα αποφασιστεί από τα μέλη του ΑΣ ότι ο ερασιτέχνης θα κρατήσει το ποσοστό που έχει τώρα ή θα αρκεστεί στο 10% που πρέπει βάσει νόμου να έχει στην ΠΑΕ. Αν συμβεί αυτό ο ΑΣ θα διατηρήσει το ποσοστό του, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα μειωθεί. Οι βασικοί μέτοχοι της ΠΑΕ Άρης είναι η Λέσχη και ο ΑΣ, που είναι η ασφαλιστική δικλείδα για την ομάδα ώστε η ΠΑΕ Άρης να μην έχει ποτέ πρόβλημα με τις μετοχές της, ούτε να μπορέσει να έρθει ποτέ κάποιος τυχάρπαστος και να πάρει την ομάδα. Αυτό είναι μια κατάκτηση του κόσμου του Άρη”.

Σχετικά με την φετινή πορεία του Άρη τόνισε: “Ο Άρης φέτος έκανε μια λαμπρή ευρωπαϊκή πορεία, μάλλον την καλύτερη στην ιστορία του. Στην Ελλάδα μπορεί να μην τα πήγε και τόσο καλά αλλά τελευταία βλέπουμε ότι έχει ανακάμψει και παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συσπειρωθούμε όλοι ώστε να μπορέσει η ομάδα να κερδίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο και στο τέλος λοιπόν θα κάνουμε το ταμείο της φετινής σεζόν. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και η ομάδα να βγει τελικά στην Ευρώπη, αν και στο ποδόσφαιρο τίποτε δεν είναι σίγουρο, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για οτιδήποτε, για παράδειγμα μπορεί να βγεις Ευρώπη και να πέσεις σε κάποια ομάδα με ανοδική πορεία, να αποκλειστείς και να μην τα βγάζεις πέρα από οικονομικής άποψης. Στον Άρη όμως, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία θεωρώ ότι έχουν μπει οι βάσεις και υπάρχει υποδομή ώστε η ομάδα να έχει πάντοτε σαφή θετικό προσανατολισμό στην συνέχεια της πορείας της”.

«Συμφωνία με Τζαμάλ», άγνοια δηλώνει ο ΠΑΟΚ

Νέο δημοσίευμα της πορτογαλικής "Abola" αναφέρει συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Τζαμάλ Μαχαμάτ. Ο εκπρόσωπος του παίκτη, Αρτούρ Σάντος σε δηλώσεις του τονίζει ότι υπάρχει συμφωνία του πελάτη του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, από την άλλη, όμως, τονίζει ότι ο Λίβυος μέσος αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο με την Μπράγκα μέχρι το 2015 έως το Σάββατο 2 Απριλίου.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Τζαμάλ αναφέρει: "Ο παίκτης μου θα υπογράψει το Σάββατο 2 Απριλίου συμβόλαιο με την Μπράγκα, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τη μέχρι τώρα ομάδα του, την Μπέιρα Μαρ. Υπάρχει μια καλή συμφωνία με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις με την Μπράγκα αποφέρουν καρπούς".

Την ίδια ώρα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ τονίζεται επισήμως ότι υπάρχει άγνοια για το θέμα.

Μαρκόφσκι: «Η Δόξα αξίζει ψηλότερα»

Καλεσμένος σε αθλητική εκπομπή σταθμού της Δράμας, ήταν ο Σέρβος επιθετικός της Δόξας, Μάρκο Μαρκόφσκι, ο οποίος μίλησε για τη φετινή πορεία της ομάδας του: «Σε σύγκριση με πέρσι, φέτος γίνεται πιο επαγγελματική δουλειά, η οργάνωση βρίσκεται σε άριστο επίπεδο. Την προηγούμενη χρονιά, δεν μπορούσαμε να βγάλουμε την αξία μας στο γήπεδο. Φέτος προσπαθούμε να πετύχουμε, εκεί που αποτύχαμε πέρσι. Σε μερικά παιχνίδια το έχουμε καταφέρει και σε άλλα όχι».
Όσον αφορά στα παιχνίδια τα οποία ο ίδιος θεωρούσε καθοριστικά φέτος είπε: «Καθοριστικά ήταν τα ματς με Τρίκαλα και Παναιτωλικό, που ήμασταν καλύτεροι, αλλά δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε. Κάθε ομάδα έχει τις κακές της ημέρες. Σε μας, αυτό συνέβη κόντρα στον ΟΦΗ, την επόμενη μέρα ντρεπόμασταν να κυκλοφορήσουμε στην πόλη. Τώρα ήρθε η νίκη στην Κομοτηνή (0-1), που τη θέλαμε πολύ και είχαμε δώσει όρκο να την πάρουμε».
Σχετικά με την διοίκηση είπε: «Η παρουσία του κ. Σάμιου δίνει ηρεμία και σιγουριά. Δεν μας απασχολεί το οικονομικό, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Το καλοκαίρι ήρθαν αρκετά νέα παιδιά, πιστεύαμε πως μπορούσαμε να μπούμε στην εξάδα. Η Δόξα αξίζει να βρίσκεται ψηλότερα. Ξέρω καλά που βρίσκομαι, έχω καλή χημεία με τους φιλάθλους, εξάλλου είμαι Παρτιζάνος και ταιριάζουν οι ιδεολογίες μας. Ο κόσμος πρέπει να μας στηρίξει με τον Εθνικό».
Τέλος αναφορικά με το δικό του μέλλον τόνισε: «Πρώτη μου έννοια, είναι να τα δώσω όλα μέχρι τη λήξη της περιόδου. Αν φύγω το καλοκαίρι, θέλω κάποια στιγμή να επιστρέψω, γιατί έχω επηρρεαστεί από τη συμπεριφορά του κόσμου απέναντί μου».

Ευχαριστήριο ΚΑΕ Ηρακλή σε Σαμαβάρι


IRAKLIS
Ευχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε  η ΚΑΕ Ηρακλής προς τον Γουίλι Σαμαβάρι για την βοήθεια που προσφέρει στην ομάδα. Επίσης στην ανακοίνωση τονίζουν και τις τιμές των εισιτηρίων για το ματς με τον Άρη.
Η ανακοίνωση τονίζει: «Επειδή η Κ.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ ξέρει να εκτιμά όσους τη βοηθούν πραγματικά, εκφράζει τις ευχαριστίες της στον φίλο Ηρακλειδέα κ. Γουίλι Σαμάβαρι για το ότι είναι κοντά μας σε μια κρίσιμη καμπή της προσπάθειας μας σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα ενημερώνει τον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ πως τα εισιτήρια του αγώνα με τον Άρη θα τιμώνται 15 ευρώ (10 ευρώ για τους οργανωμένους φιλάθλους σε Συνδέσμους) και τον καλεί να σταθεί για ακόμη μία φορά στο πλευρό της ομάδας για την επίτευξη της νίκης».

Βίγια και Ινιέστα έγιναν… κέρινοι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα δικά τους ομοιώματα στο Κέρινο Μουσείο (Museo de Cera) της Μαδρίτης απέκτησαν οι Νταβίδ Βίγια και Αντρές Ινιέστα!
Βίγια και Ινιέστα έγιναν… κέρινοι! (ΒΙΝΤΕΟ)
Οι δύο παίκτες ανταμείφθηκαν για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία πέρυσι.
«Είναι μεγάλη τιμή και περηφάνια για μένα που έφτιαξαν το ομοίωμα μου. Μου έχουν πει μάλιστα πως είναι πολύ δημοφιλές το ομοίωμα και αυτό με τιμά ακόμα περισσότερο. Σας ευχαριστώ πολύ όλους και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό το μνημείο μου θυμίζει τις έντονες στιγμές που περάσαμε πέρυσι στο Μουντιάλ», τόνισε ο Βίγια.

Δεν το έχανε με τίποτα...!!!

Τι και αν ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς έχασε τον τελευταίο αγώνα του ΠΑΟΚ λόγω ίωσης. Το παιχνίδι της Εθνικής του ομάδας δεν θα το έχανε με τίποτα, κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος!
Δεν το έχανε με τίποτα...
Ο Βόσνιος επιθετικός του «Δικεφάλου» μίλησε στην ιστοσελίδα «Reprezentacija.ba», στην οποία δήλωσε για την αναμέτρηση της Βοσνίας με τη Ρουμανία που χαρακτηρίζεται ως "τελικός" από τους Βόσνιους: «Από κάπου κόλλησα τον ιό της γρίπης, αλλά πήρα τα απαραίτητα φάρμακα και έτσι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να χάσω τις υποχρεώσεις μου. Η εθνική ομάδα φυσικά είναι πάντα κάτι το ξεχωριστό για μένα και πραγματικά είχα λυπηθεί πολύ αν δε μπορούσα να είμαι με τους συμπαίκτες μου σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο ματς και αν παίξουμε όπως πρέπει, με καρδιά και με μεγάλη συγκέντρωση, πιστεύω ότι θα κάνουμε κάτι καλό».

Ο νέος υποψήφιος επενδυτής της ΑΕΚ!!

Τον Πατέρα και τον Μπάγεβιτς τους ξέρετε. Τον εφοπλιστή δεξιά στη φωτό; Μάλλον όχι. Είναι όμως ο νέος υποψήφιος επενδυτής της ΠΑΕ ΑΕΚ όπως αποκαλύπτει σήμερα το gazzetta.gr!
 Είναι ο 73χρονος Γιώργος Δαλακούρας, με πλούσιο βιογραφικό στη ναυτιλία και όχι μόνο. Ίσως το πιο... ιντριγκαδόρικο - αλλά εντελώς άσχετο με την περίπτωση της ΑΕΚ - είναι ότι στο πρόσφατο παρελθόν συνυπήρξε σε μια επιχειρηματική δραστηριότητα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη!
Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Μόλις λίγες ημέρες μετά το ανεπανάληπτο στραπάτσο που υπέστη η «Ένωση» στο Καραϊσκάκη, ο ήλιος, έστω και με δόντια, άρχισε να βγαίνει ξανά για τον κόσμο της. Δειλά δειλά σήμερα, εμφανίστηκε το όνομα του Κώστα Μακρή, ο οποίος πράγματι έχει κάνει αρκετές επαφές τις τελευταίες δύο εβδομάδες με τους μετόχους αλλά και τον πρόεδρο της ΑΕΚ Σταύρο Αδαμίδη.

Οι επαφές είναι 100% αληθινές, όμως όποιος νομίζει πως η ΠΑΕ ΑΕΚ κρέμεται αποκλειστικά από την απόφαση του Κώστα Μακρή πλανάται. Διότι, παρόλα όσα καταλογίζει ο κόσμος στους μετόχους και τους διοικούντες, η αλήθεια είναι πως έχουν κάνει μια σειρά από μυστικές επαφές προκειμένου να βγάλουν την ΑΕΚ από το αδιέξοδο.

ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑ

Το gazzetta.gr είναι σε θέση να αποκαλύψει ότι ο εφοπλιστής Γιώργος Δαλακούρας είναι το δεύτερο μεγάλο όνομα επιχειρηματία που βρίσκεται σε επαφές με τους μετόχους. Ο Δαλακούρας πριν από λίγες ημέρες γνωστοποίησε ότι θέλει να αποκτήσει ένα μεγάλο ποσοστό μετοχών της ΑΕΚ εφ' όσον αυτές παραχωρούνται. Πληροφορήθηκε ποια είναι τα χρέη και ποια είναι τα ποσά που απαιτούνται άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα ώστε η ΑΕΚ να βγει από το τούνελ και δείχνει ξεκάθαρη πρόθεση να μπει ως βασικό μέτοχος ή συμμέτοχος στην ομάδα!

Η ζέση μάλιστα με την οποία αντιμετωπίζει την πιθανότητα της εισόδου του στην ΠΑΕ φαίνεται και από το γεγονός ότι αναζητεί τους κατάλληλους ανθρώπους που θα «τρέξουν» την ομάδα.
Εδώ βεβαίως θα τεθεί εύλογα ένα σοβαρό ερώτημα από τους φίλους της ΑΕΚ: Έχει την οικονομική δυνατότητα ο εφοπλιστής Δαλακούρας να πάρει στα χέρια του έναν σύλλογο με σοβαρά χρέη κι ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ;

Όπως φαίνεται, ο Δαλακούρας δεν επιχειρεί να μπει μόνος του στην ΠΑΕ. Στις επαφές που είχε με τους μετόχους της ΑΕΚ άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει στα σκαριά ένας συμπαίκτης. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη εταιρία που δραστηριοποιείται παγκόσμια και έχει ακόμα και τώρα σχέση με το ποδόσφαιρο. Μια εταιρία που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην οικονομική ευρωστία του συλλόγου.

Και τώρα τι γίνεται; Είναι απλό. Η ΠΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται σε αυτή τη στιγμή με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο παράλληλα και στην ευχάριστη θέση να συζητάει με δύο μεγάλους επιχειρηματίες. Κάθε πλευρά έχει τα δικά της πλεονεκτήματα. Αυτή τη στιγμή ο Μακρής είναι πιο κοντά κυρίως διότι διαθέτει μυθική περιουσία, ωστόσο η παρουσία του Δαλακούρα εγγυάται ίσως ορισμένα άλλα στοιχεία που δεν διαθέτει ο πρώτος.

Είναι πλέον θέμα ελάχιστων ημερών να υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΑΕΚ. Ίσως και μέσα στην ενδομάδα.
Το gazzetta σας προσφέρει μια μικρή παρουσίαση του Γιώργου Δαλακούρα διά χειρός της μετρ των προσωπογραφιών, Μαριάννας Αξιοπούλου...

Από τη θάλασσα στο Άγιο Όρος!
Στον τοίχο του Κολεγίου Αθηνών, εκεί που ο καθένας τοποθετεί το τουβλάκι του με μια δωρεά, μπορούμε να δούμε τα πρώτα κομμάτια της ιστορίας. Ο Γιώργος Δαλακούρας, απόφοιτος του ’57, αποτελεί την πρώτη γενιά. Εκείνη που έχτισε τη ναυτιλιακή αυτοκρατορία, που πλέον έχει περάσει στα παιδιά του. Ο Δημήτριος Δαλακούρας, απόφοιτος του 1986, ο Βασίλειος δύο χρόνια μικρότερος και ο βενιαμίν Μιχάλης, που αποφοίτησε από το σχολείο το 1993. Η Ελένη Δαλακούρα, σύζυγος του Γιώργου και η μεγαλύτερη κόρη, Κατερίνα, λέκτορας σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου σήμερα, συμπληρώνουν τη μεγάλη οικογένεια.
«Πάντα έκανα κάτι αντίθετο από τα συνηθισμένα. Όταν όλοι αγόραζαν οικόπεδα και σπίτια στα βόρεια προάστια, εγώ ήρθα να ζήσω στη Καστέλλα, γιατί μου θύμιζε τη Θεσσαλονίκη. Μου έλεγαν κάνε δύο παιδιά, εγώ έκανα τέσσερα. Εξηντάρισα και ακόμα δουλεύω. Ίσως και πιο πολύ τώρα». Η Ελένη Δαλακούρα είναι, κατά τις επιταγές του γνωστού ρητού, η γυναίκα που κρύβεται πίσω από τον μεγάλο άντρα.
Με δική της πρωτοβουλία αγόρασαν το ξενοδοχείο «Μύρινα» στη Λήμνο, μια τεράστια πλέον μονάδα τεσσάρων αστέρων. Συνήθιζαν από το 1972 να περνούν τα καλοκαίρια στο νησί του Αιγαίου και αποφάσισαν να επενδύσουν σε αυτό. «Νόμιζα ότι θα είχα να κάνω με ένα ακόμη πλοίο στη στεριά», είχε πει η ίδια σε προ ετών συνέντευξή της.
Ο Γιώργος Δαλακούρας γεννήθηκε το 1938 και μέχρι σήμερα έχει περάσει από κάθε κοινωνικοπολιτική πλευρά της ζωής. Ακόμα και αθλητική, αν δεν πρόκειται για συνωνυμία η ανάμειξή του στο Αιγάλεω στα μέσα της δεκαετίας του ’60. Στην ΑΕΚ φέρεται να είναι ενεργό στέλεχος τα τελευταία χρόνια, χάρη στη γνωριμία του με τον Πέτρο Παππά. Μια γνωριμία που στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τον «Ελεύθερο Τύπο» ήταν και αντιπαράθεση.
Η είσοδος στο media!
Πολιτικός είχε υπάρξει. Εκλεγμένος βουλευτής με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Πρόεδρος σε δεκάδες εφοπλιστικούς συλλόγους, πρόεδρος σε τράπεζα και με πολλούς ακόμα τίτλους σε όλη τη διάρκεια της θερμής ενασχόλησής του με τα καράβια. Η εταιρία Dalex είναι εκείνη που γιγαντώθηκε στα χέρια του και τώρα διοικείται κυρίως από τους Βασίλη και Μιχάλη, ενώ ο Δημήτρης ήταν ιδιοκτήτης της Palmosa Shipping πρόσφατα προχώρησε σε κοινοπραξία με τον Νίκο Τσάκο, συστήνοντας την Arcade Acquition Corp.
Έκαστος κατέχει 47,8%, η εταιρία είναι εισαγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και οι πρώτες κινήσεις ήταν με μετρητά και εισφορά μετοχών να εξασφαλίσει 10 containers, τέσσερα από την οικογένεια Δαλακούρα και τέσσερα από τον Όμιλο Τσάκου προς 262 εκ. δολάρια, ενώ προτίθεται να αγοράσει άλλα οκτώ την επόμενη τριετία. Κι επειδή τα οικονομικά είναι το βασικό θέμα σε μια τέτοια παρουσίαση η αποτίμηση της εταιρίας εκτιμάται κοντά στα  90 εκ. δολάρια.
Το πρώτο δημοσίευμα – και πιθανώς μέχρι σήμερα το τελευταίο – που είχε τον Πέτρο Παππά και τον Γιώργο Δαλακούρα στην ίδια παράγραφο απαντάται το 2006. Τότε που οι διεργασίες για την αγοραπωλησία του «Ελεύθερου Τύπου» έδιναν κι έπαιρναν. Μια ομάδα εφοπλιστών με την επωνυμία «Τύπος Συμμετοχών Α.Ε.» στην οποία επικεφαλής ήταν ο Γιώργος Δαλακούρας και στην οποία συμμετείχε ο Ευάγγελος Μαρινάκης είχε κάνει πρόταση 7 εκ. ευρώ, ενώ ο νυν μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ  φερόταν να προσφέρει 8 εκ. ευρώ. Οι τότε πληροφορίες ανέφεραν πως τελικά αγόρασαν την εφημερίδα έναντι 10 εκ. ευρώ και την πούλησαν στο Θοδωρή και τη Γιάννα Αγγελοπούλου έναντι 12 εκ. ευρώ.
Απ’ τα μοναστήρια στο λιμάνι!
Παρά την εμπλοκή του στα κοινά, από το 2004 έχει ξεκινήσει μια διαφορετική πορεία στη ζωή του. Στις 17 Σεπτεμβρίου θα οριστεί με προεδρικό διάταγμα ως διοικητής του Αγίου Όρους, θέση που κατέχει ως και σήμερα. Εκεί, μάλιστα, είχε καλέσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς σε μια… παράξενη συνάντηση βγαλμένη από το παρελθόν και ταυτόχρονα από το μέλλον. Στις 23 Μαΐου του 2008, ο Δημήτρης Μελισσανίδης εγκαινίαζε στον Πειραιά το νέο του δεξαμενόπλοιο. Ευκαιρία για όλο τον καλό τον κόσμο να βρεθεί εκεί.
Ο Γιώργος Δαλακούρας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Νίκος Πατέρας είχαν στήσει πηγαδάκι με κύριο θέμα την εμπλοκή του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού στα κοινά του τριφυλλιού. Λίγο πιο πέρα βρισκόταν και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, λόγω της φιλίας του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο Πατέρας συνομιλούσε με τον Μπάγεβιτς για το ενδεχόμενο να αναλάβει τον Παναθηναϊκό, όταν ο Γιώργος Δαλακούρας επενέβη για να τον… προτρέψει για καθίσει στον πάγκο των πρασίνων.

«Ντούσαν, τόσα χρόνια ήσουν στον Ολυμπιακό. Ήρθε ή ώρα να πας και στον Παναθηναϊκό», του είπε για να απαντήσει ο Σερβοέλληνας τεχνικός πως «ήμουν και ΑΕΚ και Θεσσαλονίκη τόσα χρόνια». Κατόπιν των σχετικών συστάσεων, ο Μπάγεβιτς εξέφρασε στον 73χρονο εφοπλιστή την επιθυμία του να επισκεφτεί το Άγιο Όρος για να λάβει την απάντηση πως «θα κανονίσω να πάμε μαζί».
Μέσα από τα μίντια, τις φιλίες του, τις γνωριμίες του, ακόμα και τις τυχαίες συναντήσεις του, βρισκόταν πάντα κάπου εδώ τριγύρω. Φαίνεται πως ήρθε η στιγμή για τον Γιώργο Δαλακούρα και την οικογένειά του να αφαιρέσει από την πρόταση το «τριγύρω» και να είναι για την ΑΕΚ εδώ.
Πηγή: gazzeta.gr

"Έπιασε" Πάτο η Μπερλουσκόνι!

Βασικός και αναντικατάστατος θα είναι για πολλά ακόμα χρόνια στη Μίλαν ο Αλεξάντρο Πάτο, καθώς φωτογραφίες επιβεβαιώνουν τη σχέση του με την κόρη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Μπάρμπαρα και κατά πολλούς επόμενη πρόεδρο των «ροσονέρι».
"Έπιασε" Πάτο η Μπερλουσκόνι! (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)
Το εβδομαδιαίο περιοδικό "Oggi" έπιασε στα "πράσα" το ζευγάρι να φιλιέται σε δημόσια θέα. Είχε προηγηθεί δείπνο με ένα φιλικό ζευγάρι και ο φωτογράφος του περιοδικού τους απαθανάτισε λίγο αργότερα, στη βόλτα τους στους δρόμους του Μιλάνου

Η Barbara μετά το χωρισμό της από τον επί μία δεκαετία σύντροφό της, Giorgio Valancoutsa, βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά του επίσης προσφάτως διαζευγμένου Πάτο. Μάλιστα, παρακάτω μπορείτε να δείτε και σχετικό βίντεο με την Μπάρμπαρα να πανηγυρίζει έξαλλα το γκολ του Πάτο κόντρα στην Κίεβο…



Καρφώνει κι ανάποδα! Top-10 NBA (BINTEO)

Μόνο ανάποδο κάρφωμα δεν είχε κάνει ο Ντέρικ Ρόουζ. Το έκανε κι αυτό, όμως, στον αγώνα με τους
Καρφώνει κι ανάποδα! Top-10 NBA (BINTEO)
Κινγκς καταλαμβάνοντας άξια το νούμερο «1» του σημερινού Top-10 στο ΝΒΑ. Θυμίζουμε ότι ο τύπος έχει μπόι 191 εκατοστά…










Ιδού το φορ που… σκοτώνει! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον λένε Όλι Πάλμερ και παίζει στην αγγλική Γουόκινγκ, στο πρωτάθλημα της Conference.
Ιδού το φορ που… σκοτώνει! (ΒΙΝΤΕΟ)
Θαυμάστε το… κατόρθωμα του!












Ταρντέλι:Η Μίλαν φαβορί για το σκουντέτο!!

Τον πρώτο λόγο για τον εφετινό τίτλο στην Ιταλία έχει η Μίλαν σύμφωνα με το Μάρκο Ταρντέλι.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με τη «σκουάντρα αντζούρα» το 1982, μίλησε στη Gazzetta dello Sport και δεν έδειξε επηρεασμένoς απ το come back της Ίντερ στο -2 καθώς τόνίσε πως θα πρέπει να νικήσει στο μεταξύ τους ντέρμπι για να πάρει τον τίτλο.

«Τα στραβοπατήματα με Μπάρι και Παλέρμο θα ενισχύσουν το πνεύμα της ομάδας πριν το ντέρμπυ και η επανάκαμψη θα έρθει για τη Μίλαν σ αυτό το μάτς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Γενικός διευθυντής ο Μπετανκόρ!!

Πόστο γενικού διευθυντή στην FIBA Europe ανέλαβε ο παλιός Ισπανός διαιτητής Μιγκέλ Μπετανκόρ, ο οποίος τόνισε ότι θα είναι αφοσιωμένος στα νέα του καθήκοντα.

Συγκεκριμένα ο παλαίμαχος διαιτητής δήλωσε: « Είναι μια μεγάλη τιμή για μένα, όπως και για το ισπανικό μπάσκετ γενικότερα. Η διαιτησία θα είναι πάντα στην καρδιά μου, αλλά τώρα αφοσιώνομαι στα νέα μου καθήκοντα».

«Έδεσε» Περότα και Κασέτι η Ρόμα!!!

Κάτοικοι Ρώμης για τουλάχιστον ακόμα ένα χρόνο θα συνεχίσουν να είναι οι Σιμόνε Περότα και  Μάρκο Κασέτι, καθώς οι διοικούντες τους «τζιαλορόσι» έδωσαν τα χέρια με τους δύο ποδοσφαιριστές για επέκταση των τρεχόντων συμβολαίων τους.

Τα συμβόλαια και των δύο ποδοσφαιριστών εξέπνεαν το προσεχές καλοκαίρι και έτσι οι ιθύνοντες του συλλόγου έσπευσαν για να μην τους χάσουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Σιμόνε Περότα ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Ρόμα μέχρι τον Ιούνιο του 2012, με ετήσιες απολαβές 2,5 εκατομμύρια ευρώ συν μπόνους, ενώ υπεγράφη και οψιόν ανανέωσης για ακόμα ένα χρόνο με τους ίδιους όρους.

Ο Μάρκο Κασέτι επίσης ανανέωσε για ακόμα ένα χρόνο. Το τρέχον συμβόλαιο ανερχόταν στα 1,8 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και συμφώνησε για ακόμα ένα χρόνο με τους ίδιους όρους».

Συγχαρητήρια από Σεβίλλη σε Ολυμπιακό!!!

Μετά την ανάδειξη του Ολυμπιακού ως πρωταθλητή Ελλάδας, αρκετοί ήταν οι σύλλογοι τόσο από εσωτερικό όσο και από εξωτερικό, που απέστειλαν συγχαρητήριες επιστολές στη διοίκηση των Πειραιωτών.

Τελευταίες ομάδες που προέβησαν στη συγκεκριμένη κίνηση είναι η ισπανική Σεβίλλη αλλά και η εκείνη της Κέρκυρας. Για τους Φαίακες, «κοινό» στοιχείο αποτελεί ο προπονητής τους, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο οποίος έχει προϋπηρεσία στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, ενώ οι Σεβιγιάνοι, ίσως… θυμήθηκαν την εποχή Χιμένεθ.

Συγκεκριμένα, το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Συγχαρητήρια επιστολή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της SuperLeague 2010/11 από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ απέστειλαν στον Πρόεδρο της Π.Α.Ε. κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, στον προπονητή κ. Ερνέστο Βαλβέρδε, στο τεχνικό επιτελείο καθώς και σε όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τόσο η Σεβίλη όσο και η Κέρκυρα».

 

Μέχρι το 2015 στο Καμπ Νου ο Άλβες!

Τέλος στο σίριαλ της ανανέωσης του συμβολαίου του Ντάνι Άλβες έβαλε την Τρίτη η Μπαρτσελόνα, ανακοινώνοντας τη επέκταση της συνεργασίας της με τον παίκτη μέχρι το 2015.

«Η Μπαρτσελόνα ανακοινώνει ότι έφτασε σε συμφωνία με τον Ντάνι Άλβες για επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών για άλλες τρεις σεζόν, μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2015», αναφέρει η ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Το συμβόλαιο του παίκτη έληγε το καλοκαίρι του 2012 και, αν και η πρόθεσή του ήταν να παραμείνει στον σύλλογο, η καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων τον είχε απογοητεύσει και άλλες ομάδες, με κυριότερη τη Μάντσεστερ Σίτι, είχαν ήδη εκδηλώσει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την απόκτησή του.

Το κύριο πρόβλημα ήταν οι οικονομικές απαιτήσεις του παίκτη, ο οποίος ζητούσε αναβάθμιση του συμβολαίου του, όπως είχε συμβεί με τους Βίκτορ Βαλντές και Κάρλες Πουγιόλ.

Ευχαριστημένος για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων εμφανίστηκε και ο Σάντρο Ροσέλ, που σχολίασε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «είναι μία πολύ καλή είδηση για όλους τους φίλους της Μπαρτσελόνα».

Ο αμυντικός θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο την Τετάρτη και θα φωτογραφηθεί για τα ΜΜΕ.

Κέρδισε την έφεση ο Μενσά!!

Δικαιώθηκε τελικά ο Γκανέζος κεντρικός αμυντικός της Σάντερλαντ Τζον Μενσά.Η ποινή αποκλεισμού που του είχε επιβληθεί μετά απο την αποβολή του στο παιχνίδι με τη Λίβερπουλ,μειώθηκε και έτσι προλαβαίνει  την αναμέτρηση με τη Μαντσεστερ Σίτι στις 3 Απριλίου.

Ο Μενσά είχε δεχθεί αρχικά κίτρινη κάρτα για το πέναλτι που έκανε και στη συνέχεια απευθείας κόκκινη για χτύπημά του στον Σουάρες.

Ο προπονητής του, Στίβ Μπρούς ,δήλωσε ανακουφισμένος που θα τον έχει στη διάθεσή του ξανά στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Διακαής πόθος του Μουρίνιο ο Ντε Ρόσι!!!

Σαν... τρελός θέλει να φέρει τον Ντανιέλε ντε Ρόσι στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου ο Ζοσέ Μουρίνιο, καθώς τον θεωρεί ιδανικό για να ενισχύσει το κέντρο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο αρχηγός της Ρόμα είναι διακαής πόθος των «μερένχες» τα τελευταία χρόνια και φέτος έχει επανέλθει στο προσκήνιο, μετά και την εισήγηση του πορτογάλου τεχνικού που τον είχε... σταμπάρει από όταν βρισκόταν στον πάγκο της Ίντερ.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά η MARCA, ο Ντε Ρόσι έχει προβάδισμα σε σχέση με άλλες περιπτώσεις που εξετάζει η «Βασίλισσα», όπως αυτές των Σεσκ Φάμπρεγας και Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ.

Για την απόκτηση του Ιταλού, η διοίκηση της Ρεάλ φέρεται έτοιμη να δαπανήσει 25 εκατομμύρια ευρώ.

Ριβάλντο: «Νιώθω ακόμα νέος!»

Λένε πως είσαι όσο χρονών νιώθεις… Έτσι λοιπόν και ο Ριβάλντο παρά τα 38 του χρόνια τόνισε πως νιώθει έτοιμος να προσφέρει στη Σάο Πάολο, ενώ δεν παρέβλεψε να τονίσει πως οι «τρικολόρ» είναι μακράν η πιο οργανωμένη ομάδα που έχει αγωνιστεί!

Ο πάλαι ποτέ κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας», ο οποίος έχει περάσει και από τα μέρη μας, φορώντας τις φανέλες των Ολυμπιακού και ΑΕΚ, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA και δήλωσε χαρούμενος που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της πατρίδας του έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στη Βραζιλία. Και μπορώ με ασφάλεια να πω πως η Σάο Πάολο είναι μακράν ο πιο οργανωμένος σύλλογος που έχω αγωνιστεί. Κάθε προπόνηση είναι ένα παιχνίδι. Δεν γίνεται να μην τα δώσεις όλα. Είναι παράδεισος.

Πολλοί με κοιτάνε και με ρωτάνε πως είναι δυνατόν να παίζει ένας 38ρης ένα ολόκληρο 90λεπτο. Μπορώ να τους διαβεβαιώσω λοιπόν πως συμμετέχω σε όλες τις προπονήσεις, σε όλο το πρόγραμμα, σε όλες τις ασκήσεις. Δεν κάνω λιγότερη προπόνηση επειδή είμαι 38 ετών. Είμαι σε καλή φυσική κατάσταση και μπορώ να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις», δήλωσε για να συνεχίσει αναφορικά με το γεγονός ότι είναι πρόεδρος σε ομάδα:

«Είμαι ήρεμος και χαμηλών τόνων άνθρωπος. Δεν μου αρέσει να βγαίνω στην τηλεόραση, ή να μιλάω συνέχεια. Μπορώ να πω πως το να είμαι πρόεδρος της Μότζι Μίριμ με βοήθησε αρκετά σε αυτό τον τομέα. Δίνω συνεντεύξεις Τύπου και μιλάω ως επικεφαλής, αλλά αυτό που πραγματικά μ’ αρέσει είναι να παίζω ποδόσφαιρο».

Νεκρός Λιβεριανός ποδοσφαιριστής!!

«Σοκ» στον ποδοσφαιρικό χώρο της Λιβερίας προκάλεσε η είδηση του νεκρού 20χρονου Πατρίκ Αμπντουλάχ, με τα αίτια του θανάτου του να μην έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Ο νεαρός διεθνής αγωνιζόταν στη Χάποελ Κφαρ Σαμπά, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του ισραηλινού πρωταθλήματος και είχε ταξιδέψει στην πατρίδα του, όπου ενσωματώθηκε στην αποστολή της Ολυμπιακής ομάδας της Λιβερίας, η οποία θα αντιμετωπίσει το ερχόμενο Σάββατο την Ακτή Ελεφαντοστού για τα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.

Στην προπόνηση της Τρίτης δεν εμφανίστηκε ποτέ και έτσι έπειτα από πολλές αποτυχημένες απόπειρες τηλεφωνικών κλήσεων, οι υπεύθυνοι της ομάδας παραβίασαν την πόρτα του δωματίου, όταν πλέον ήταν πολύ αργά…

«Θα ερχόμουν και τώρα χωρίς δεύτερη σκέψη»

Μετά το τέλος του ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη» ο Τζιμπρίλ Σισέ είχε ανακοινώσει την απόφασή του να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό στο τέλος της σεζόν, κάτι που επανέλαβε σε άλλες δύο δημόσιες τοποθετήσεις του. Για πρώτη φορά από τότε ο Γάλλος σε δηλώσεις του άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει μετανιώσει στιγμή τη μεταγραφή του στο «τριφύλλι». Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα, ο Γάλλος επιθετικός βρέθηκε στην σχολή Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστήμειου και αποθεώθηκε .

Ο Γάλλος σταρ των πράσινων, στο περιθώριο εκδήλωσης στο Κολωνάκι, μίλησε στο τηλεοπτικό συνεργείο της OΠΑΠ TV τονίζοντας:

Τώρα που ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο, πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο;

«Σίγουρα μπορούσαμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Κάναμε, όμως, κάποια λάθη τα οποία μας κόστισαν. Είχαμε κάποιες ισοπαλίες που αποδείχθηκαν μοιραίες για την πορεία μας στο πρωτάθλημα. Η ιστορία, όμως, γράφει ότι ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Εμείς θα πάμε τώρα στα πλέι οφ και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο»

Ποιοι ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες για την απώλεια του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό;

«Τα δικά μας λάθη. Δεν είχαμε πάντα την απόδοσή που έπρεπε στο γήπεδο. Είχαμε τις δυνατότητες να κατακτήσουμε τον τίτλο, αλλά δεν τα καταφέραμε.»

Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής θεωρείς ότι είναι και η καλύτερη ομάδα;

«Δεν το πιστεύω. Πιστεύω ότι η καλύτερη ομάδα είμαστε εμείς, αλλά δυστυχώς δεν το αποδείξαμε μέσα στο γήπεδο»

Είσαι  στην Ελλάδα δύο χρόνια. Έχεις δει το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τι πρέπει να γίνει για να ανέβει;

«Στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου. Υπάρχουν, όμως, και προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Είδαμε τι έγινε φέτος στα γήπεδα. Κάποια πράγματα θα πρέπει να βελτιωθούν για να μπορέσει να ανέβει κι άλλο επίπεδο»

Αν τώρα σου έλεγε κάποιος να έρθεις στον Παναθηναϊκό και εσύ είχες το πλεονέκτημα να ξέρεις όσα ξέρεις τώρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον σύλλογο, τι απάντηση θα έδινες;

«Δεν το συζητώ. Δεν το έχω μετανιώσει στιγμή και θα έλεγα ναι χωρίς δεύτερη σκέψη.»

Υπάρχει ελπίδα να σε βλέπουμε και τη νέα αγωνιστική περίοδο στην Ελλάδα;

«Ακόμα είναι πολύ νωρίς. Δε θέλω να μιλήσω γι' αυτό. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει και η ομάδα έχει ακόμα στόχους».

Το Μάντσεστερ είναι «κόκκινο»…

Ο μύθος που θέλει τους κατοίκους του Μάντσεστερ στην πλειοψηφία τους να υποστηρίζουν τη Σίτι και όχι τη Γιουνάιτεντ καταρρίπτεται ή, για την ακρίβεια, κάποιοι καταβάλλουν προσπάθειες για να τον καταρρίψουν…

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα που έθεσε σε εφαρμογή η εταιρία OnePoll, η οποία έλαβε υπόψη τις οπαδικές προτιμήσεις ενός δείγματος 500 ατόμων από τους κατοίκους της αγγλικής πόλης.

Αν και η συγκεκριμένη εταιρία έχει μία μακρόχρονη πορεία στο χώρο, τα αποτελέσματα της έρευνάς της… ελέγχονται, καθώς δεν γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο γι’ αυτούς τους 500 ανθρώπους, εκτός από το ότι ζουν στην Greater Manchester Αrea που είναι το τρίτο σε πληθυσμό αστικό κέντρο της πόλης και το ότι οι τρεις στους τέσσερις από αυτούς, υποστηρίζουν την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Πάντως, από την έρευνα προέκυψαν κι άλλου είδους πολύτιμα συμπεράσματα, τα οποία αφορούν τις συνήθειες των οπαδών των δύο ομάδων.

Για παράδειγμα, οι οπαδοί των «πολιτών» προτιμούν να βλέπουν τους αγώνες του αγαπημένου τους συλλόγου από κοντά, στο γήπεδο, σε αντίθεση με αυτούς των «κόκκινων διαβόλων» που συμβιβάζονται με… πατατάκια και καναπέ!

Επίσης, η έρευνα αποκαλύπτει ότι η Σίτι κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους, λόγω του ότι τα μικρά παιδιά της πόλης βλέπ

Μενέσες: «Ο Ρόνι και ο Κακά έχουν μέλλον στην εθνική»

«Ανοιχτό» άφησε, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Βραζιλίας το ενδεχόμενο της επιστροφής του Κακά και του Ροναλντίνιο στη «σελεσάο», Μανό Μενέσες.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός, υποστήριξε σε δηλώσεις του πως τόσο ο παίκτης της Ρεάλ όσο και αυτός της Φλαμένγκο, μπορούν να επανέλθουν στην εθνική ομάδα της χώρας του αρκεί να συνεχίσουν να πραγματοποιούν καλές εμφανίσεις. 

Ο επιθετικός χαφ των «μερένχες» ταλαιπωρείται εδώ και καιρό από πρόβλημα τραυματισμού και έχει χάσει αρκετά από τα ματς της «βασίλισσας». Αντίθετα, ο «Ρόνι» δείχνει να βρίσκει τον καλό του εαυτό στο πρωτάθλημα της χώρας του. 

Πιλάβιος κατά Βοργιά!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον του παλαίμαχου διαιτητή Σωτήρη Βοργιά, όχι μόνο γιατί ο τελευταίος τον ενέπλεξε σε τρίτη κασέτα που αναφέρεται σε ποδοσφαιρικό παρασκήνιο, αλλά για όσα κατά καιρούς έχει πει εναντίον του. Οσον αφορά τα όσα είπε ο Βοργιάς περί τρίτης κασέτας από την ΕΠΟ παραπέμπουν στις δηλώσεις που έκανε ο Πιλάβιος την περασμένη Παρασκευή, όταν ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τίποτα.
Πηγή: theplayer.gr

Video ημέρας!!

Μια κομπίνα... δουλεμένη (Αργεντινή-Βολιβία U17)



Τιμούν τον «Εθνικάρα»

Σε μια αξιέπαινη κίνηση προχώρησαν οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Εθνικού, οι οποίοι διοργάνωσαν φιλικό αγώνα με τους ομόλογούς του ΠΣΑΠ με σκοπό να ενισχύσουν οικονομικά τον «θρυλικό» «Εθνικάρα», Γιάννη Ματζουράνη, ο οποίος έχει αφιερώσει την ζωή του στους «κυανόλευκους» και βρίσκεται σε όλες τις αναμετρήσεις.

Το φιλικό θα γίνει στις 20 Απριλίου στις 16:00 στο γήπεδο του Αιγάλεω, «Στ. Μαυροθαλασσίτης».

Φωτο Ημερας


Γουάντα Νάρα σύζυγός του Μάξι Λόπες

«Αυτός που τρύπησε τον ΑΡΗ»

Νέα επίθεση κατά του Λευτέρη Σούμποτιτς εξαπέλυσε ο Super 3 μέσω της ιστοσελίδας του.
«Αυτός που τρύπησε τον ΑΡΗ»
«Αυτός που τρύπησε τον ΑΡΗ και όλοι όσοι (ανεξαιρέτως) τον έφεραν ξανά στην ομάδα, είναι και θα είναι για πάντα ανεπιθύμητοι», αναφέρει χαρακτηριστικά…
Αναλυτικά το κείμενο:
«Σαν σήμερα (22/3) το 1997, ο ΑΡΗΣ τρυπήθηκε από τον νυν (και τότε) προπονητή του, ηττήθηκε από τον πεσμένο και αδιάφορο Πειραϊκό με 69-61 και έχασε το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs.
Από εκείνο το ντροπιαστικό αποτέλεσμα, θα ευνοούταν ο παναθηναϊκός, με τον οποίο συμφώνησε αυτός που τρύπησε τον ΑΡΗ, τη στιγμή που είχε πάει με λεφτά του αγαπημένου μας Συλλόγου στις ΗΠΑ για να φέρει παίκτες.
Αυτός που τρύπησε τον ΑΡΗ και όλοι όσοι (ανεξαιρέτως) τον έφεραν ξανά στην ομάδα, είναι και θα είναι για πάντα ανεπιθύμητοι.
Και μέχρι να φύγουν όλοι (ανεξαιρέτως), δεν θα υπάρχει τμήμα μπάσκετ για τον SUPER 3. Πολύ απλά, γιατί δεν θα τον αντιπροσωπεύει. Και δεν θα τον αντιπροσωπεύει, γιατί ο ΑΡΗΣ για εμάς είναι περήφανος. Και σε αυτόν, δεν έχουν θέση όσοι τον τρυπάνε. Ούτε χθες, ούτε τώρα, ούτε αύριο, ούτε ποτέ.
ΑΡΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ FAMILIA SUPER 3»

Τα... κακά παιδιά του ιταλικού ποδοσφαίρου



Το ταλέντο δεν συμβαδίζει πάντα με την προσωπικότητα. Ή μάλλον, για να το θέσουμε καλύτερα, το ταλέντο δεν συμβαδίζει πάντα με έναν καλό χαρακτήρα. Τα παραδείγματα πολλά, τα βλέπουμε καθημερινά γύρω μας και, μιας και το ποδόσφαιρο αποτελεί μικρογραφία της κοινωνίας, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό του Μάριο Μπαλοτέλι. Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι, μένοντας εκτός αποστολής της Εθνικής Ιταλίας μετά το νέο κρούσμα ανυπακοής που οδήγησε στην αποβολή του στην αναμέτρηση με τη Ντιναμό Κιέβου, ζήτησε από τον ομοσπονδιακό προπονητή, Τσέζαρε Πραντέλι, βοήθεια για να... ξεφύγει από τον κακό του εαυτό.

«Καταλαβαίνει ότι φέρθηκε χαζά. Μου είπε: Χρειάζομαι βοήθεια. Συνεχώς καταστρέφω τα πάντα, αλλά νοιάζομαι πολύ για την Εθνική Ομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Πραντέλι αποκαλύπτοντας μέρος της συνομιλίας των δύο ανδρών.

Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν και συνεχίσουμε μέχρι το σήμερα, η Ιταλία φέρεται να έχει την τάση να τροφοδοτεί το ποδόσφαιρο με ταλαντούχα, αλλά «κακά παιδιά», τα οποία δεν μας εντυπωσιάζουν μόνο με τα γκολ τους, αλλά και με τον αλλοπρόσαλλο χαρακτήρα τους εντός και εκτός γηπέδου.


Ας ρίξουμε μια ματιά σε 10 τέτοιες ιταλικές περιπτώσεις:

10) Τζιόρζιο Kινάλια

Λατρεύτηκε από τους οπαδούς της Λάτσιο, έχοντας πετύχει 98 γκολ για την ομάδα από το 1969 έως το 1976 κι έχοντας καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση του Scudetto το 1974 (24 γκολ που τον έφεραν και στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ).

Παρόλα αυτά, ο Kινάλια είχε λίγο... περισσότερο τεντωμένα νεύρα από τους συμπαίκτες του και αυτό του στοίχησε και μία υποσχόμενη παρουσία στην Εθνική Ιταλίας. Κατά τη διάρκεια μίας αναμέτρησης με την Αϊτή για το Παγκόσμιο Κύπελλο, έγινε έξαλλος επειδή έγινε αλλαγή και... καταράστηκε τον ομοσπονδιακό προπονητή, Φερούτσιο Βαλκαρέτζι.

Χωρίς κανείς να καταφέρει να τον συγκρατήσει, όρμησε στα αποδυτήρια τα οποία και διέλυσε, σπάζοντας, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής, 8 μπουκάλια νερό. Με τέτοια συμπεριφορά, η καριέρα του στη «Σκουάντρα Ατζούρα» έληξε άδοξα, με απολογισμό μόλις 14 συμμετοχές και 4 γκολ. Σε συλλογικό επίπεδο μετακόμισε αργότερα στις ΗΠΑ και τη New York Cosmos όπου και πάλι δεν έμεινε μακριά από τα προβλήματα, έχοντας κόντρα ακόμα και με τον Πελέ.

9) Κριστιάν Βιέρι

Ο... γυρολόγος των γηπέδων δεν ήταν ποτέ λάτρης των δημοσίων σχέσεων. «Πονοκέφαλος» για τους δημοσιογράφους που δύσκολα του αποσπούσαν δήλωση και οι οποίοι είχαν δεχτεί ουκ ολίγες φορές τα πυρά του, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά κάποια στιγμή: «είμαι περισσότερο άντρας από όλους σας μαζί».

Το ταλέντο του αναμφισβήτητο, αλλά μετά το Euro 2004 άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα. Σε αυτό συνετέλεσε και η χαώδης ερωτική ζωή του, καθώς είχε συνάψει σχέσεις σχεδόν με όλες τις γυναίκες της ιταλικής showbiz, ενώ στην Ίντερ ακόμα θυμούνται την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος τους για κατασκοπεία στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο Calciopoli.

8) Φραντσέσκο Φλάκι


Άλλος ένα Ιταλός που χαράμισε την καριέρα του λόγω των εξωγηπεδικών του εξαρτήσεων. Το 2006 κι ενώ αγωνιζόταν στη Σαμπντόρια με τη φανέλα της οποίας ξεχώρισε αγωνιζόμενος από το 1998 μέχρι το 2007, τιμωρήθηκε με δίμηνο αποκλεισμό για παράνομο τζόγο, ενώ την επόμενη χρονιά βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης και αποκλείστηκε για δύο χρόνια.

Το 2009 επέστρεψε, αλλά δεν άφησε πίσω του τις κακές του συνήθειες. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους βρέθηκε ξανά θετικός σε χρήση κοκαΐνης κι αυτή τη φορά τιμωρήθηκε με 12ετή αποκλεισμό, με την καριέρα του, σε ηλικία 34 ετών, να λαμβάνει αναπόφευκτα πρόωρο τέλος.

7) Πασκουάλε Μπρούνο

Έχοντας το παρατσούκλι «The Animal (=Το Ζώο)», δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι η συμπεριφορά του Πασκουάλε Μπρούνο στην άμυνα δεν ήταν αυτό που λέμε «σύμφωνη με το γράμμα του νόμου». Ο πρώην αμυντικός μεταξύ άλλων των Λέτσε, Γιουβέντους, Τορίνο και Φιορεντίνα δέχτηκε πληθώρα κόκκινων καρτών στην καριέρα του για τα επικίνδυνα τάκλιν του, ενώ είχε τιμωρηθεί ακόμα και με 8 αγωνιστικές επειδή επιτέθηκε στον διαιτητή, αλλά και σε όλους τους συμπαίκτες του που προσπάθησαν να τον σταματήσουν.

Και στη Σκωτία, όμως, έχει μείνει... αλησμόνητος, καθώς σε μία αναμέτρηση με τη Χιμπέρνιαν κλώτσησε έναν αντίπαλο... στο νεφρό και στη συνέχεια κοιτώντας προς τον πάγκο της ομάδα τους έκανε χειρονομία δείχνοντάς τους ότι θα τους κόψει τον λαιμό!

Ο Μπρούνο δεν έπαψε να προκαλεί ούτε όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, δηλώνοντας πρόσφατα ότι οι σημερινοί ποδοσφαιριστές είναι σαν «νεραϊδούλες που ενδιαφέρονται μόνο για τα σκουλαρίκια, τα τατουάζ, τα κλαμπ και τα ψώνια» και ότι αν εκείνος αγωνιζόταν ακόμα θα «έδινε ένα μάθημα στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς».

6) Ομάρ Σίβορι

Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που αγωνίστηκε ποτέ στο ιταλικό πρωτάθλημα και φόρεσε τη φανέλα της Γιουβέντους, ο αείμνηστος Σίβορι είχε αποβληθεί 10 φορές στα 7 χρόνια που αγωνίστηκε για την ομάδα του Τορίνο.

Οι καυγάδες του με αντίπαλους παίκτες και τους προπονητές του ήταν ομηρικοί και ένας από αυτούς, με τον Εριμπέρτο Ερέρα το 1965 οδήγησε στην έξοδό του από τη Γιουβέντους, ενώ στο τελευταίο ματς της καριέρας του με τη Νάπολι τιμωρήθηκε με 6 αγωνιστικές για σκληρό μαρκάρισμα στον Ερμίνιο Φαβάλι.

5) Μάρκο Ματεράτσι

Ένας ποδοσφαιριστής με πολλούς εχθρούς είναι και ο Μάρκο Ματεράτσι. Ακόμα και όταν πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Εθνικής Ιταλίας στα γήπεδα της Γερμανίας το 2006 και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, όλοι τον θυμούνται για την προσβολή στον Ζινεντίν Ζιντάν στον τελικό του θεσμού και την περίφημη πλέον κουτουλιά του Γάλλου που οδήγησε στην αποβολή του στο τελευταίο ματς της καριέρας του.

Ο Ματεράτσι τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές, ενώ συνεχίζει να προκαλεί με τη φανέλα της Ίντερ, με πιο πρόσφατα περιστατικά τον πανηγυρισμό του με μάσκα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο ντέρμπι του Μιλάνου και τον τσακωμό του με τον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ μετά την αναμέτρηση με τη Μπάγερν Μονάχου για το Champions League.

4) Μάριο Μπαλοτέλι

Το πρόσωπο που τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στο επίκεντρο για τη συμπεριφορά του. Αν και είναι μόλις 20 ετών, έχει καταφέρει να τσακωθεί με συμπαίκτες, αντιπάλους, προπονητές, οπαδούς και διαιτητές, δηλώνοντας μεταξύ άλλων δημόσια ότι, αν και αγωνιζόταν με τη φανέλα της Ίντερ, είναι οπαδός της Μίλαν.

Από τη στιγμή που πήρε μεταγραφή στη Μάντσεστερ Σίτι, έχει καταφέρει να αποβληθεί δύο φορές, με πιο πρόσφατο το χτύπημα... καράτε στο στήθος αντιπάλου που του στέρησε και την κλήση του στους «ατζούρι».

3) Πάολο Ντι Κάνιο




Ένας από τους σπουδαιότερους Ιταλούς που δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Εθνικής Ιταλίας, κυρίως λόγω της συμπεριφοράς του. Αποχώρησε από τη Γιουβέντους μετά τον έντονο καυγά του με τον Τζιοβάνι Τραπατόνι, ενώ με τη φανέλα της Σέφιλντ Γ. πρωταγωνίστησε σε ένα από τα πιο περίεργα περιστατικά στα αγγλικά γήπεδα, όταν έσπρωξε στο έδαφος τον διαιτητή Πολ Άλκοκ που τον απέβαλε στο ματς με την Άρσεναλ. Αποτέλεσμα η τιμωρία του με 11 αγωνιστικές.

Αν και έγινε θρύλος στη Γουέστ Χαμ, γνωστότερη είναι η φωτογραφία που χαιρετά χαρακτηριστικά τους οπαδούς της αγαπημένης του Λάτσιο, δείγμα του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του.

2) Κλαούντιο Τζεντίλε

Ένας από τους σκληρότερους αμυντικούς που πάτησε ποτέ χορτάρι, ο οποίος μάρκαρε σκληρά τον ίδιο τον Ντιέγκο Μαραντόνα κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του 1982 κι έσκισε τη φανέλα του Ζίκο στο ίδιο τουρνουά. Όπως χαρακτηριστικά είχε πει γι` αυτόν ο Μάριο Κέμπες: «Ακόμα και αν πήγαινες στην τουαλέτα, ο Τζεντίλε θα σε ακολουθούσε».

Γράφοντας ιστορία με τη φανέλα της Γιουβέντους, πολλοί μύθοι τον ακολουθούν. Ένας από αυτούς τον θέλει να... μπήγει τα νύχια του στα χέρια των παικτών που έπεφταν θύματα των μαρκαρισμάτων του όταν τους βοηθούσε να σηκωθούν, ενώ ένας άλλος τον θέλει να βάζει... τρικλοποδιά στον Κέβιν Κίγκαν όταν ο τελευταίος σηκώθηκε να παραλάβει το βραβείο του Κορυφαίου Ευρωπαίου Παίκτη, ψιθυρίζοντας στο αυτί του «Δεν θα είχες κερδίσει το συγκεκριμένο βραβείο αν σε μάρκαρα εγώ!».

1) Αντόνιο Κασάνο

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο... τρελός Αντόνιο Κασάνο. Θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της γενιάς του, αλλά εκτός από τα ωραία του γκολ μας έχει προσφέρει και πολλές εκρηκτικές στιγμές εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Ο ίδιος παραδέχεται τις κακές σχέσεις που είχε με κάποιους από τους προπονητές του στην αυτοβιογραφία του Vi Dico Tutto (=Θα σου πω τα πάντα). «Δεν προπονείς αυτούς τους άσχετους που είχες στην Ουντινέζε, αυτό δεν είναι το σπίτι σου, είναι το δικό μου», είχε πει στον Λουτσιάνο Σπαλέτι, ενώ δεν γλίτωσε ούτε και ο Φάμπιο Καπέλο, για τον οποίο γράφει: «Στην Ταραγόνα έβαλε εμένα και τον Ρονάλντο να κάνουμε προθέρμανση σε όλο το δεύτερο ημίχρονο χωρίς να μας χρησιμοποιήσει. Στα αποδυτήρια του είπα `είσαι ένα σκ..ό, είσαι πιο ψεύτικος και από τα λεφτά της Monopoly`».

Ο Κασάνο ισχυρίζεται ότι μέχρι τα 25 του είχε κοιμηθεί με 600-700 γυναίκες, ενώ οι περιπέτειές του δεν τον άφησαν να... αγιάσει ούτε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Το 2008 τιμωρήθηκε με 5 αγωνιστικές επειδή πέταξε τη φανέλα του σε διαιτητή, ενώ φημολογείται ότι έχασε μία θέση στην Εθνική Ιταλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 επειδή έριξε μπουνιά στον γιο του Μαρτσέλο Λίπι, Νταβίντε, σε νυχτερινό μαγαζί.

«Ο Μπαλτσαρέτι πάει στη Μίλαν!»

Σε μια αποκάλυψη που έπιασε εξ απήνης όσους ασχολούνται με το ρεπορτάζ της Μίλαν στη γειτονική Ιταλία προέβη ο Κριστιάν Τζακάρντο, με τον αμυντικό της Πάρμα να δηλώνει πως ο Φεντερίκο Μπαλτσαρέτι έχει «κλείσει» στους «ροσονέρι»!

Ο έμπειρος μπακ μίλησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του και όταν ρωτήθηκε για το μέλλον εκτός του ότι ήταν αινιγματικός, «έκαψε» και τον φίλο του…

«Δεν ξέρω που θα είμαι το καλοκαίρι. Μπορεί να μείνω στην Πάρμα, αλλά μπορεί και να μετακινηθώ σε μια ομάδα που θα παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για παράδειγμα, ο Μπαλτσαρέτι θα πάει στη Μίλαν, ενώ όλοι περίμεναν να μείνει στην Παλέρμο. Ο χρόνος θα δείξει», δήλωσε.

Οι τρεις κινήσεις του Ζαγοράκη

Η τοποθέτηση του Θόδωρου Ζαγοράκη με την ανακοίνωση που εξέδωσε ήρθε να ξεκαθαρίσει ορισμένα πράγματα που αφορούν τον ΠΑΟΚ και την παρουσία του στην ομάδα.

Αυτό όμως δεν έγινε εντελώς ξαφνικά αλλά ήταν μια απόρροια όλων των κινήσεων που έγιναν και θα γίνουν στο επόμενο διάστημα. Ο πρόεδρος του Δικεφάλου είχε μια συνάντηση με τους συνεργάτες του μετά την αναμέτρηση με την ΑΕΚ  αλλά και στην συνέχεια. Καταρχήν τους  ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτονταν να αποχωρήσει και ότι ειπώθηκε ήταν άνω σε μια στιγμή  όπου υπήρχε μια φόρτωση από το ατυχές αποτέλεσμα.

Η επομένη κίνηση του Ζαγοράκη είναι να τοποθετηθεί με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ώστε να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που αιωρούνται για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Όπως επίσης και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν αλλά και έχουν να αντιμετωπίσουν.

Σκέφτεται επίσης να μεγαλώσει το διοικητικό συμβούλιο και γενικά να φέρει κοντά του και άλλα άτομα ώστε να βοηθήσουν την προσπάθεια που γίνεται . δεν θα υπάρξει καμία αποχώρηση και ίσως να έρθουν νέα πρόσωπα στην ΠΑΕ.

Τέλος ο πρόεδρος της ΠΑΕ σκέφτεται να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες αναφορικά με θέματα που έχουν να κάνουν με τους παίκτες αλλά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν τον ΠΑΟΚ.Πηγη The player.gr

Ποιους θα βραβεύσει ο Άρης στα γενέθλιά του...

Οριστικοποιήθηκαν από τον ερασιτέχνη Άρη, οι βραβεύσεις για την μεγάλη γιορτή των 97 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου. Όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα Τρίτη ο ΑΣ Άρης θα βραβευτούν ανήμερα της 25ης Μαρτίου, γενέθλιας ημέρας του συλλόγου οι:

1. Ανδρομάχη Δόμβρου - Πρώην αθλήτρια στίβου, μπάσκετ, βόλεϊ, καθώς και προπονήτρια βόλεϊ

2. Οικογένεια Αστέριου Γιουβανάκη - Πρώην Προέδρος ΑΣ ΑΡΗΣ

3. Οικογένεια Παναγιώτη Γούναρη - Πρώην διοικητικός παράγοντας ΑΣ ΑΡΗΣ

4. Οικογένεια Σταμάτη Καραμανλή - Πρώην Προέδρος ΠΑΕ ΑΡΗΣ και διοικητικός παράγοντας ΑΣ ΑΡΗΣ

5. Σταύρος Λαμπριάκος - Πρώην ποδοσφαιριστής

Όπως είναι γνωστό η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα «Βεργίνα» του πολυχώρου «Θεσσαλονικιά» (περιοχή αεροδρομίου), στις 25 Μαρτίου (21:00), την ημέρα της ίδρυσης του συλλόγου. Προσκλήσεις διατίθενται από τα γραφεία της Λέσχης Φίλων Άρη (2310 323-160), καθώς και από τα γραφεία του ΑΣ Άρης (2310 305-402).

Ρονάλντο: «Προτιμώ τη Ρεάλ και τον Ζοσέ»


Την προτίμηση του στη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ζοσέ Μουρίνιο σε αντίθεση με την Μπαρτσελόνα και τον Πεπ Γκουαρντιόλα έδειξε το «φαινόμενο» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Ρονάλντο.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με τη «σελεσάο», έχει περάσει και από τις δύο μεγάλες ομάδες της Ισπανίας. Την περίοδο 1996-1997 στη Βαρκελώνη και την περίοδο 2002-2007 στην ομάδα της Μαδρίτης.
Έτσι μίλησε σε ισπανικά Μέσα για το αν εκτιμάει περισσότερο τους «μερένχες» με τον Μουρίνιο στον πάγκο, ή τους «μπλαουγκράνα» με τον Γκουαρντιόλα.

«Έχω μεγάλη ιστορία με τη Ρεάλ, καθώς έχω παίξει εκεί για πέντε χρόνια και έχω πανηγυρίσει πολύ τα γκολ που έχω πετύχει εκεί. Αν ήμουν σήμερα, δέκα χρόνια νεώτερος θα έπαιζε εκεί» υποστήριξε ο Βραζιλιάνος.    

Κανώτας: «Ο κόσμος να στηρίξει αυτά τα παιδιά»

Ο Μιλτιάδης Κανώτας μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για το κρίσιμο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με το Μαρούσι, την Κυριακή στο «PAOK SPORTS ARENA».
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Δυστυχώς «βράζουμε» σε μια μιζέρια, στην οποία οδηγήθηκε ο ΠΑΟΚ, με τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χρωστάει σε πολλούς και προσπαθούμε να διατηρήσουμε ζωντανό το τμήμα που έχει δώσει τόσα πολλά στο παρελθόν. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ έχουν ξεχάσει πότε διεκδικούσε η ομάδα την 3η θέση. Φέτος τη διεκδικεί βάσιμα. Αυτό από μόνο του λέει πάρα πολλά.
Γίνεται ένας τεράστιος αγώνας για να κρατηθεί αυτό το σωματείο. Μακάρι τα επόμενα χρόνια να απαλλαγεί η ομάδα από το βραχνά των χρεών. Φέτος δεχθήκαμε δύο πλήγματα, πρώτον την απώλεια της χορηγίας του ΟΠΑΠ και δεύτερον την τιμωρία της έδρας μας. Χοντρικά χάσαμε περίπου 150.000 ευρώ και αυτό είναι ένα μεγάλο πλήγμα για εμάς.
Την τελευταία φορά που θυμάμαι γεμάτο το «Παλατάκι» ήταν πριν 3 χρόνια που ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να μείνει στη κατηγορία. Τώρα που πηγαίνει για την 3η θέση, ελπίζω ο κόσμος να το εκτιμήσει. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι τα πρόσωπα, είναι όλος ο κόσμος που μπορεί να κάνει θαύματα. Αν δεν υπάρχει στήριξη δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα. Εμείς παίζουμε με λίγο κόσμο τους αγώνες, αν είχαμε τη στήριξη που έχει η ομάδα του ποδοσφαίρου θα είχαν γίνει θαύματα.
Στηρίζουμε τον προπονητή και το τεχνικό τιμ, κάναμε σωστή επιλογή και στηρίζουμε και όλους τους παίκτες. Η 3η θέση μπορεί να έρθει άνετα, αν έρθει ο κόσμος στο γήπεδο».
Για το πρώτο μέλημα της διοίκησης τόνισε:

«Για εμάς πρώτο μέλημα δεν είναι όμως το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά η εξυγίανση, με κάποιες σωστές κινήσεις, όπως με την υπαγωγή της ομάδας στο άρθρο 99. Όλοι προσπαθούμε να κάνουμε πιο ελκυστικό τον ΠΑΟΚ. Αν κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει αυτό λυπάμαι. Προσπαθούμε κάθε μέρα σε όλα τα επίπεδα, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει το πρόβλημα της εσωστρέφειας, που δημιουργεί πολλές αντιθέσεις.
Παραλάβαμε μεγάλα χρέη από το παρελθόν, χρέη από ανθρώπους που έφυγαν μακριά. Για παράδειγμα το λιγότερο 1,5 εκατομμύριο ευρώ χρέη, άφησε ο «μεγάλος ηγέτης» και ο «οραματιστής» κύριος Δρόσος. Πλέον ο ΠΑΟΚ δεν έχει τη πολυτέλεια να διώξει κανένα. Πρέπει όλοι να είναι δίπλα στην ομάδα, να αγκαλιάσουν την ομάδα, γιατί τα παιδιά μάχονται για το όνομα του ΠΑΟΚ.
Παίξαμε ευρωπαϊκά παιχνίδια με Μπενετόν και Εστουδιάντες και ελάχιστοι ήταν στο «Παλατάκι». Αξίζει ο κόσμος να χειροκροτήσει τη Κυριακή αυτά τα παιδιά. Είναι καιρός να νιώσουν οι παίκτες τη ζεστασιά του γηπέδου. Μόνον ο κόσμος μπορεί να δώσει ώθηση, περιμένουμε τη Κυριακή να είναι γεμάτο το γήπεδο».

Σαρλής: «Την πατήσαμε με Γαλανό…»

O πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής, Μάκης Σαρλής, τοποθετήθηκε στο Αθλητικό Metropolis για τη φυγή του Γαλανού από τα δρώμενα της ΚΑΕ, απευθύνοντας παράλληλα ανοιχτά κάλεσμα προς τον κόσμο του Ηρακλή να γεμίσει το Σάββατο το Ιβανόφειο στον «τελικό» με τον Άρη….
«Από το Σάββατο ο Ηρακλής θα πρέπει να έχει μόνο νίκες για να είναι στο παιχνίδι της παραμονής. Δεν έχουμε περιθώρια για ήττες. Το παιχνίδι με τον Άρη πρέπει να κερδιθεί. Ακόμα και αν δεν είχαμε βαθμολογικό κίνητρο οι παίκτες πρέπει να το κερδίσουν και να το κάνουν δώρο στον κόσμο μας. Υπάρχει μία διαμάχη με τον Άρη τα τελευταία χρόνια, αφού ήταν και μία από τις αιτίες που η ομάδα έπεσε στην Α2.
Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να κερδίσουμε. Πρώτη φορά καλώ ανοιχτά τον κόσμο. Το γήπεδο πρέπει να είναι κατάμεστο το Σάββατο. Να υπάρχει και έξω κόσμος…», είπε επί του αγωνιστικού.

Ο κ. Σαρλής αναφέρθηκε και στο θέμα Γαλανού, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το κεφάλαιο αυτό πρέπει να κλείσει. Την πατήσαμε με τον Γαλανό. Μας απογοήτευσε η στάση του. Όποιος παίζει με τον Ηρακλή είναι αντίπαλός μας και απέναντί μας.
Ο κ. Γαλανός δεν θέλει να βοηθήσει. Ήθελε να εκμεταλλευτεί μια κατάσταση. Ενδεχομένως τον βοήθησε και η παρουσία μου. Τον φωνάξαμε για εξυπηρέτηση και ο ίδιος είπε «θέλω να μπω μπροστά». Αποφασίσαμε όλοι μαζί και το δεχτήκαμε. Δεν έγινε με χαρτιά αλλά με λόγο τιμής και δυστυχώς αυτά είναι τα αποτελέσματα. Την πατήσαμε…».

Την άλλη Πέμπτη απολογείται ο ΠΑΟΚ

Ορίστηκε η ημερομηνία εκδίκασης των επεισοδίων που δημιούργησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα καθίσει στο …σκαμνί την άλλη Πέμπτη. Αυτό σημαίνει ότι η Τούμπα θα είναι ανοιχτή στο παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής με τη Λάρισα. Οποιαδήποτε ποινή θα ισχύσει από το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την Κέρκυρα ενώ αν του επιβληθεί και δεύτερη αγωνιστική θα εκτείσει στα πλέι οφ.

Αναλυτικά η κλήση του ΠΑΟΚ: «Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ καλεί σε γραπτή ή προφορική  απολογία την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις 31/3/2011  και ώρα 15:30 (γραφεία ΕΠΟ, Πάρκο Γουδή), βάσει των  άρθρων 14 παρ.1 εδ.α΄ και β΄, παρ.2,3 και 4 εδ.α΄, β΄, δ΄ και στ΄ και  15 παρ.1,παρ.2  εδ.α΄,β΄, γ΄ ,δ΄ και στ΄ και παρ.4 εδ.δ΄ και ε΄ και κατ΄ άρθρον 17 του ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ της ΕΠΟ (αγώνας Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στις 16/3/2011)».

Ο Άρης ζήτησε 1.000 εισιτήρια

Το παρόν σε ένα ακόμη παιχνίδι, το κρίσιμο με τον Αστέρα στην Τρίπολη, θέλουν να δώσουν οι φίλαθλοι του Άρη. Ήδη η κίτρινη ΠΑΕ ζήτησε από τον Αστέρα 1.000 εισιτηρια και αναμένεται η απάντηση μετά τη σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του αγώνα της Τρίπολης, ώστε να γίνει γνωστό εάν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν μαζικά οι φίλαθλοι για την πρωτεύουσα του νομού Αρκαδίας σε λιγότερο δύο εβδομάδες από σήμερα.


Αγωνιστικά η ομάδα έχει ρεπό, γεγονός που θα δώσει την ευκαιρία για ξεκούραση στους παίκτες, οι οποίοι θα... γεμίσουν τις «μπαταρίες» τους. Το επόμενο προσκλητήριο του Σάκη Τσιώλη είναι για το πρωί της Τετάρτης, οπότε και θα ξεκινήσει η προετοιμασία για την αναμέτρηση με τον Αστέρα στη Τρίπολη. Επειδή όμως μεσολαβεί η διακοπή του πρωταθλήματος και ο Θεσσαλός τεχνικός δεν θέλει να μείνουν άπραγοι οι παίκτες του, ζήτησε ένα φιλικό με την ομάδα νέων του συλλόγου Κ20 το οποίο θα πραγ

Ρώτησε για Καβάνι ο Μουρίνιο

Στο στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται ο Έντινσον Καβάνι, με τον μάνατζέρ του, Κλαούντιο Ανελούτσι, να αποκαλύπτει ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο ρώτησε μέχρι του δικού του ατζέντη, Ζόρζε Μέντες, για τον παίκτη.


«Ο Μουρίνιο, μέσω του ατζέντη του, Ζόρζε Μέντες, ρώτησε για την περίπτωση του Καβάνι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ανελούτσι.


Πάντως, παρά το γεγονός ότι ο Καβάνι αρέσει πολύ στους «μερένχες», η Gazzetta dello Sport τονίζει ότι η περίπτωσή του είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς και ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, έχει ξεκαθαρίσει ότι ο παίκτης δεν πωλείται.


Υπενθυμίζουμε ότι ο ουρουγουανός διεθνής πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα των «παρτενοπέι» και βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ στη Serie A με 22 γκολ, τρία λιγότερα από τον πρωτοπόρο, Αντόνιο ντι Νατάλε της Ουντινέζε.

Ζαγοράκης : «Προχωράμε μαζί»

Ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει το τοπίο πραγματοποίησε ο Θόδωρος Ζαγοράκης μέσω της ιστοσελίδας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και δίνει το σύνθημα : «Προχωράμε μαζί»


Η ανακοίνωση του προέδρου της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ αναφέρει τα εξής:

"Όλοι μας ζήσαμε την προηγούμενη Τετάρτη μια μεγάλη απογοήτευση. Αφήσαμε το σύλλογο να κάνει μια βουτιά σε μαύρες στιγμές του παρελθόντος, όταν η διχόνοια, η αγωνιστική αδυναμία και η υπερβολή στις αντιδράσεις, ήταν τα κύρια στοιχεία που δεν άφηναν τον ΠΑΟΚ να μεγαλώσει.

Υπηρετώ το σύλλογο από τη θέση του Προέδρου τέσσερα χρόνια και η εικόνα της Τετάρτης τελικά με πείσμωσε αντί να με αποθαρρύνει. Κάποιοι βιάστηκαν να εκμεταλλευτούν τα προβλήματά μας για να μας ρίξουν πάλι πίσω στην ανυποληψία, όμως εγώ, όσο βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ, αυτό δεν θα το επιτρέψω να γίνει.

Οι τελευταίες μέρες ήταν ένα καμπανάκι υπενθύμισης για το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι, προκειμένου να συνεχίσουμε την πορεία αναγέννησης της ομάδας. Ενότητα, Συσπείρωση, Ειλικρίνεια, Ευθύνη... Ο σύλλογος δεν μπορεί να σταματήσει σε μια στιγμή αγωνιστικής αποτυχίας ή ακόμη και επιτυχίας.

Ο ΠΑΟΚ επανέρχεται σιγά - σιγά, σίγουρα και με δικά μου λάθη, με δυσκολίες και αναποδιές ενδιάμεσα, στη θέση που του αξίζει. Ο δύσκολος δρόμος που ξεκινήσαμε, όλοι μαζί, είχε ένα σύνθημα: Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ. Ας το ξαναθυμηθούμε κι ας ξαναδώσουμε στον ΠΑΟΚ, στους εαυτούς μας, όραμα για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου.

Θόδωρος Ζαγοράκης

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

ΠΑΕ ΠΑΟΚ

ΥΓ: Όσοι θέτουν ως πρώτο θέμα συζήτησης την παραμονή μου ή όχι στην προεδρία της ΠΑΕ πρέπει να ξέρουν ότι ποτέ δεν έθεσα τέτοιο θέμα, γνωρίζοντας πολύ καλά τι κλυδωνισμούς και αναταράξεις μπορεί να φέρει στο εσωτερικό του Συλλόγου. Πολύ περισσότερο δεν αμέλησα τις υποχρεώσεις μου προς την ομάδα, έστω κι αν την ανθρώπινη αντίδρασή μου,  μετά το τέλος του ημιτελικού με την ΑΕΚ, κάποιοι προσπάθησαν να την εκλάβουν ως αδυναμία. Ήμουν, είμαι και θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στην ομάδα. Προχωράμε μαζί"

Κατσαβάκης: «Άριστη δουλειά ο Τσιώλης»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Μάκης Κατσαβάκης μίλησε στο Αθλητικό Metropolis 95,5 και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Revolution». Ο 58χρονος Έλληνας προπονητής συνέστησε προσοχή στα εναπομείναντα κρίσιμα παιχνίδια, παραδέχτηκε πως ο Σάκης Τσιώλης έκανε άριστη δουλειά στην ομάδα που παρέλαβε, ενώ δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τη σπουδαία νίκη του Απόλλων Καλαμαριάς επί του Οδυσσέα Κορδελιού.
Για τις πρώτες μέρες του στον Ολυμπιακό Βόλου τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα κανένα πρόβλημα προσαρμογής. Για τους ποδοσφαιριστές είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστούν όταν αλλάζουν μέσα στη χρονιά σύλλογο, όχι για τους προπονητές. Ειδικά στην εποχή που ζούμε, έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθούμε όλες τις ομάδες από την τηλεόραση και να σχηματίσουμε μια άποψη για αυτές.
Προσωπικά παρακολουθούσα τον Ολυμπιακό Βόλου και δηλώνω εντυπωσιασμένος από το ποδόσφαιρο που έπαιζε και παίζει. Το είπα στους παίκτες θα το πω ξανά και σε εσάς, θα πλήρωνα εισιτήριο σαν φίλαθλος για να δω τον Ολυμπιακό Βόλου να παίζει μπάλα».
Φυσικά δεν παρέλειψε να υμνήσει και την δουλειά του Σάκη Τσιώλη, αλλά και το υλικό της ομάδας: «Οφείλω να πω ότι ο προκάτοχος μου, Σάκης Τσιώλης έκανε άριστη δουλειά. Δεν χρειάστηκε να αλλάξω πολλά πράγματα και δεν ήθελα να χαλάσω αυτή την χημεία που υπήρχε. Πάντως ο πρόεδρος έκανε καλή δουλειά και διαθέτουμε ένα πληρέστατο ρόστερ. Υπάρχουν ισάξιοι παίκτες στον πάγκο που μπορούν ανά πάσα στιγμή να καλύψουν τους βασικούς παίκτες».
Αναφορικά με το διπλό στην Καβάλα και την προσπάθεια για είσοδο στα play off είπε: «Παρά τον αποκλεισμό στο κύπελλο είπα στους παίκτες ότι θα πάμε στην Καβάλα, θα παλέψουμε για το καλύτερο και θα κερδίσουμε. Τώρα έχουμε μπροστά μας τρία παιχνίδια και τα πάντα είναι στο χέρι μας.
Ματς κλειδί είναι αυτό με την Ξάνθη. Δεν μπορώ να πω ότι φοβόμαστε πιο πολύ τον Άρη ή την Καβάλα. Και οι δυο ομάδες παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Είδαμε την Καβάλα κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ εκτιμώ ότι ο Άρης έπρεπε να είχε εξασφαλίσει ήδη μια θέση στα play off».
Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην σπουδαία νίκη του Απόλλων Καλαμαριάς επί του Οδυσσέα Κορδελιού: «Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος από αυτή τη νίκη και γενικότερα την φετινή πορεία του Απόλλων Καλαμαριάς. Όχι μόνο πληροφορήθηκα για το 2-0 επί του Οδυσσέα, αλλά άκουγα και στο ραδιόφωνο την εξέλιξη του αγώνα λίγο πριν ετοιμαστούμε για το δικό μας ματς».

Βασίλης Χατζηπαναγής..-"Δεν παίζονται στα ψέματα!"

Στα χρήματα που του χρωστάει η διοίκηση του Ηρακλή, για χρήση του αθλητικού του κέντρου, αναφέρθηκε σε γραπτή τοποθέτησή του ο Βασίλης Χατζηπαναγής...
"Δεν παίζονται στα ψέματα!"
Αναλυτικά όσα αποκάλυψε ο Βάσια για τα χρήματα που του χρωστάει ο "γηραιός":
"Μετά από τεράστια υπομονή, την οποία έχω κάνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα, επιθυμώ να γνωστοποιήσω στον κόσμο του Ηρακλή και σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους, που μου δείχνουν την αγάπη και το σεβασμό τους καθημερινά, αυτό που συμβαίνει στις σχέσεις μου με την ΠΑΕ Ηρακλής.
Μου ζήτησε η διοίκηση Ρέμου να παραχωρήσω τα γήπεδα της επιχείρησής μου, που βρίσκονται στους Ταγαράδες του Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προπονούνται εκεί όλες οι Ακαδημίες του Ηρακλή. Δέχθηκα ευχαρίστως και η εταιρεία μου έκανε και τη σχετική έκπτωση επειδή πρόκειται για την ομάδα της καρδιάς μου, που και μόνο αυτή υπηρέτησα επί 15 χρόνια και τίμησα τη φανέλα της.
Πληρώθηκαν κάποια χρήματα από τη διοίκηση του Αντώνη Ρέμου για την προηγούμενη χρονιά και μπορώ να πω ότι ήταν πολύ σωστή η συνεργασία μας. Πλήρωναν κανονικά έως και το τέλος της περιόδου.
Μόλις ξεκίνησε η φετινή χρονιά έκανα νέα έκπτωση 50% στη διοίκηση υπό τον κ. Γιάννη Τάκη, που μου ζήτησαν αυτή τη μείωση, λόγω οικονομικής στενότητας. Δέχθηκα και αυτή την εξέλιξη, αλλά δεν περίμενα ότι θα υποστώ τέτοια ζημιά από αδυναμία πληρωμών της ΠΑΕ Ηρακλής.
Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ Ηρακλής μου χρωστά αποζημίωση για τη χρήση των αθλητικών γηπεδικών εγκαταστάσεων πέντε μηνών και δεν έχει πληρώσει τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα γήπεδα και οι εγκαταστάσεις μου.
Παρά τις επανειλημμένες ενοχλήσεις μου, ακούω μόνο ψέματα, που δεν έχω ξανακούσει στη ζωή μου από τους ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα στη διοίκηση του Ηρακλή και συγκεκριμένα από τον πρόεδρο.
Έχω αγανακτήσει κυριολεκτικά, δεν "παίζονται" στις ψευδείς υποσχέσεις και δεν αναφέρω μόνο το δικό μου πρόβλημα, αλλά και πολλών άλλων υπαλλήλων της ομάδας, που εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι επί μήνες, αλλά φοβούνται να μιλήσουν.
Εγώ προσέφερα στον Ηρακλή πολλά και πήρα λίγα, έφερα στο γήπεδο κόσμο να βλέπει την ομάδα μας, έγιναν χιλιάδες Ηρακλειδείς και ποτέ δε ζήτησα ελεημοσύνη. Ορισμένους από αυτούς που σήμερα βρίσκονται (δεν γνωρίζω πως) στη διοίκηση του Ηρακλή δεν τους είχα δει ποτέ στο γήπεδο και απορώ πως διοικούν αυτή την τεράστια ομάδα, με την τεράστια ιστορία. Είναι ντροπή!
Ενάμισι μήνα έχω να πατήσω στα γραφεία της ΠΑΕ, γιατί δεν παρακαλώ κανέναν, ενώ αγανάκτησε και ο συνεργάτης μου από τα ψέμματα που άκουγε. Τους βαρέθηκα και κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για την ομάδα που λατρεύω όπως και χιλιάδες Ηρακλειδείς. Με αυτούς, δεν έχουμε μέλλον, φοβάμαι και παρόν και πρέπει ο κόσμος να ξυπνήσει γιατί τα ψέμματα τελειώνουν...
Φυσικά και δεν μπορεί κανένας να μου απαγορέψει να πάω στο γήπεδο, δεν έχω χάσει παιχνίδι, έχω πάει ακόμη και σε εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά πάω για την ομάδα, πονάω για την ομάδα και όχι γι' αυτούς.
Εύχομαι στους παίκτες καλή επιτυχία και μακάρι να τελειώνουμε από το επόμενο παιχνίδι στην Κρήτη, για να σωθεί η ομάδα βαθμολογικά. Λυπάμαι αλλά δεν είμαι καθόλου ήσυχος για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της ΠΑΕ όπως προετοιμασία φακέλου κ.λ.π".

"Ευτυχώς γλιτώσαμε τον Ναμπίλ ...Πάγκαλο"!

Το σταυρό τους κάνουν στον Πειραιά που δεν παρασύρθηκαν από τα... ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των μανατζαραίων και "μανατζαραίων" και δεν προχώρησαν στην απόκτηση του Μπαχά.
"Ευτυχώς γλιτώσαμε τον Ναμπίλ ...Πάγκαλο"!
Το τι "σπρώξιμο" είχε πέσει για τον επιθετικό που τελικά κατέληξε στην ΑΕΚ από διάφορους για να πειστούν οι Βαλβέρδε και Μαρινάκης ότι κάνει, "δεν περιγράφεται" σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.
"Ευτυχώς που γλιτώσαμε το Μπαχά. Αυτός είναι πιο αργοκίνητος και από τον... Πάγκαλο. Η απόκτηση Τζιμπούρ ήταν τρομερή ενίσχυση. Έχει το εύκολο γκολ και μας βοήθησε πολύ", λένε από τον Πειραιά.
Δεν έχουν άδικο. Ο Μαροκινός της ΑΕΚ είναι η αλήθεια ότι μοιάζει πιο βαρύς και από τον... Πάγκαλο και όπως πάει το πράγμα, θα μας αποχαιρετίσει το καλοκαίρι δίχως να έχει κάνει σεφτέ στα γκολ.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση έπραξαν πολύ καλά οι "ερυθρόλευκοι" και δικαιώνονται.

Στοιχημα με τον Bet Steloumpas

Καλησπερα αδερφια...
Φτωχο το κουπονι που εχουμε μεσα στην εβδομαδα, κατι ομως βρηκαμε για σημερα να παιξουμε. Παμε να δουμε τη θα παιξουμε και σημερα.
1η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ)
ΜΠΡΑΙΤΟΝ : OVER 2,5 (1,80)
ΚΡΟΥ : OVER 2,5 (1,73)
ΒΕΤ 200€
(ΑΠΟΔ.ΔΥΑΔΑΣ 3,11)
Αυτα τα λιγα για σημερα Τριτη τα ξανα λεμε αυριο, να περνατε ολοι καλα...
"ΒΑΝΚΑ"
(ΒΑΣΙΚΟΙ +1204,83€)
(ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ -1498,45€)
(ΑΓΓΛΙΚΗ +209,66€)
(ΤΑ ΛΑΘΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ -221,95€)
(ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ -85,00€)
(ΣΚΟΡΑΚΙΑ -103,00€)
"ΣΥΝΟΛΟ -493,91€"

Φαβορί τη Σίτι έχρισε ο Ρέντναπ

Την πρόβλεψή του πως εντέλει η Μάντσεστερ Σίτι, θα κατακτήσει την «χρυσή» τέταρτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ, που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, κοινοποίησε ο Χάρι Ρεντναπ. Ο τεχνικός των «σπιρουνιών», μιλώντας στην έκδοση «Daily Mail», επισήμανε:



«Νομίζω πως η Μάντσεστερ Σίτι είναι το φαβορί και έχει τις περισσότερες πιθανότητες. Επίσης και η Τσέλσι έχει αρχίσει να ανεβαίνει ξανά. Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι με την Σίτι.


Κοιτάξτε τους οικονομικούς πόρους που διαθέτουν, είναι τεράστιοι. Έχουν παίκτες οι οποίοι κοστίζουν περισσότερα από 30 εκατομμύρια λίρες και δεν είναι καν βασικοί».

«Νιώθω παραπλανημένος»

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στον Sentra 103,3 για τα ύποπτα παιχνίδια και τον κ. Μακρή. 

Για τον Μακρή είπε: «Τον έχω δει 5 φορές στην ζωή μου. Μόνο κατά την αγορά του 50% και μετά έφυγε στην Αυστραλία. Τον ξαναείδα όταν έκανα αγωγή για δέσμευση της περιουσίας του βλέποντας πως έχει αφήσει μια ΠΑΕ χρεωμένη, με οφειλές 790.000 ευρώ στο ΙΚΑ, ένα εκατομμύριο στην εφορία. Χρέη που έπρεπε να πληρώσω εγώ. Νιώθω παραπλανημένος νόμιζα ότι πήρα μια ΠΑΕ με 2 εκατομμύρια ευρώ αλλά ήταν περισσότερα»

Για τις ευθύνες της ΕΠΟ και του ΟΠΑΠ είπε: «Εχετε ξανακούσει ομάδα που κερδίζει 2-0 στο πρώτο μέρος να γίνεται σωρηδόν κατάθεση εκατομμυρίων υπέρ της αντίθετης ομάδας; Όταν επαναλαμβάνεται αυτό τι άλλο θέλεις κυρία ΕΠΟ; Υπάρχει τουλάχιστον παράβαση καθήκοντος. Ο ΟΠΑΠΑ έχει φράξει δεκάδες παιχνίδια των ίδιων ομάδων. Δεν θα έπρεπε να έχει γίνει μια μηνυτήρια αναφορά. Είχα μιλήσει για την Ηλιούπολη, όταν παίζαμε στην ίδια κατηγορία. Επρεπε να έχει κάνει μηνυτήρια αναφορά. Ότι έχει κάνει η UEFA που παρακολουθεί εκατομμύρια παιχνίδια. Ο ΟΠΑΠ παρακολουθεί 40 παιχνίδια θα έπρεπε να έχει παρακολουθήσει από κοντά και στενά τα 10 ύποπτα».

Επίθεση στον Κωνσταντινέα

Για τρίτη φορά τη φετινή σεζόν, διαιτητής πέφτει θύμα επίθεσης.
Αυτή τη φορά στο… στόχαστρο ήταν ο Πέτρος Κωνσταντινέας που βρήκε το αρτοποιείο του βαμμένο με σπρέι κόκκινο και άσπρο.
Θυμίζουμε ότι ήταν ο διαιτητής στον αγώνα πρωταθλήματος ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, ενώ ανάλογες επιθέσεις έχουν δεχτεί οι Σιδηρόπουλος, Καλόπουλος αλλά και ο πρώην διαιτητής Κύρος Βασσάρας.

Δίνει τις μετοχές ο Σαχπατζίδης

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι μεταβιβάζει τις μετοχές του, εξέδωσε ο Γιώργος Σαχπατζίδης. Ο γνωστός επιχειρηματίας θέλησε να προβεί σε αυτή την κίνηση, από τη στιγμή που παρερμηνεύτηκαν οι προθέσεις του, όπως αναφέρει .
Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Γιώργου Σαχπατζίδη αναφέρει τα εξής :
«Μου ζητήθηκε από την σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να βοηθήσω και βοήθησα όπως πάντα έπραττα χωρίς τυμπανοκρουσίες. Παρά τις προσδοκίες ότι και άλλοι θα βοηθήσουν δεν το έπραξε σχεδόν κανείς.
Η βοήθεια αυτή από κάποιους παρερμηνεύτηκε και με μεγάλη έκπληξη διάβασα αιχμές εναντίον μου και η βοήθεια θεωρήθηκε έγκλημα. Αποφάσισα να μεταβιβάσω τις μετοχές μου χωρίς κανένα αντίκρισμα σε όποια φυσικά ή νομικά πρόσωπα μου υποδείξουν τόσο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όσο και ο ΑΣ ΠΑΟΚ που είναι και οι θεσμικοί φορείς και τις Διοικήσεις των οποίων ήδη ενημέρωσα με επιστολή μου.
Ο χρόνος θα δείξει ποιοι πραγματικά ενδιαφέρονται για το καλό του ΠΑΟΚ. Βοήθησα να ΕΝΩΣΩ και όχι να ΔΙΧΑΣΩ. Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΄ΟΛΑ».

Τέλος ο Σκίμπε, Ντάουμ στην Άιντραχτ!

Το κύμα απολύσεων προπονητών στην Bundesliga συνεχίστηκε την Τετάρτη. Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης ανακοίνωσε αναπάντεχα τη λύση της συνεργασίας της με τον Μίχαελ Σκίμπε και την πρόσληψη του Κριστόφ Ντάουμ. Όλα αυτά κι ενώ το κλίμα στις τάξεις της γερμανικής ομάδας φάνηκε να ομαλοποιείται μετά τη νίκη με 2-1 επί της Ζανκτ Πάουλι το Σάββατο, που ήταν και η πρώτη στο δεύτερο γύρο.

Ο Σκίμπε, που στη διάρκεια της χειμερινής διακοπής είχε συμφωνήσει για την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2012, είναι ο δέκατος προπονητής που χάνει τη δουλειά του φέτος στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Ο 57χρονος διάδοχός του δεν είχε εργαστεί πουθενά την τρέχουσα περίοδο μετά την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της Φενέρμπαχτσε πέρυσι. Στο παρελθόν είχε δουλέψει σε Κολωνία, Στουτγκάρδη, Μπεσίκτας, Λεβερκούζεν και Αούστρια Βιέννης. Το όνομά του αμαυρώθηκε όταν στα μέσα της δεκαετίας του 1990 αποκαλύφθηκε πως ήταν χρήστης κοκαΐνης.

«Θα σας έβριζα κι εγώ!»

Με πολύ σκληρή γλώσσα μίλησε ο Σταύρος Αδαμίδης στους παίκτες της ΑΕΚ, στα Σπάτα. «Αν δεν ήμουν πρόεδρος, θα ήμουν με τους οπαδούς που αποδοκίμαζαν». Παρέμβαση Χιμένεθ και... Γιάχιτς!
«Θα σας έβριζα κι εγώ!»
Ο πρόεδρος της «Ένωσης» έδωσε το «παρών» στην προπόνηση της ομάδας και μίλησε στους «κιτρινόμαυρους» για την ντροπιαστική ήττα από τον Ολυμπιακό, θέτοντάς τους προ των ευθυνών τους.
Ενημέρωσε, μάλιστα, ότι άμεσα θα τους ανακοινωθεί η τιμωρία τους για το αποτέλεσμα στο Φάληρο, σχολιάζοντας ότι αν δεν ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ θα ήταν ένας από τους οπαδούς που είχαν πάει στο προπονητικό κέντρο για να διαμαρτυρηθούν
«Γράψαμε το όνομά μας με μαύρα γράμματα στην ιστορία της ΑΕΚ. Ήταν μία ήττα ντροπή που ήταν δύσκολο να ξεπλυθεί. Δεν ξέρω ακόμα κι αν το Κύπελλο μπορέσει να απαλύνει την πικρία του κόσμο. Αν δεν ήμουν πρόεδρος θα σας περίμενα και εγώ απ' έξω. Μιλούσα 4 ώρες με τους οπαδούς για να τους εξηγήσω τα ανεξήγητα και να προστατέψω την ομάδα όπως ορίζει ο ρόλος μου.
Από την μεριά μου αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν. Εντός 24 ωρών θα μάθετε το πρόστιμο που θα σας επιβληθεί. Ανασυνταχτείτε και μην κάνετε άλλη ήττα ως το τέλος της σεζόν. Να βάλετε στο μυαλό σας ότι αντίπαλοι της ΑΕΚ είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν έχει θέση σε αυτή την ομάδα», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ομάδας.
Παρέμβαση Χιμένεθ-Γιάχιτς
Όταν ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Σταύρος Αδαμίδης, τον λόγο πήρε ο Μανόλο Χιμένεθ, σχολιάζοντας ότι όλοι έχουν καταλάβει πόσο ταπεινωτική ήταν η συγκεκριμένη ήττα για την ομάδα. «Ο καθένας γνωρίζει τις ευθύνες που έχει. Πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε το Κύπελλο και να τερματίσουμε πρώτοι στα πλέι οφ», ανέφερε ο Ισπανός.
Τέλος, από την πλευρά των παικτών μίλησε ο... Γιάχιτς, που σχολίασε: «Είμαστε όλοι στενοχωρημένοι για αυτό που έγινε, είτε παίξαμε είτε δεν παίξαμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Θα κάνουμε τα πάντα από εδώ και πέρα να φέρουμε κάποιες επιτυχίες, να πάρουμε το Κύπελλο και να βγούμε πρώτοι στα πλέι-οφ».