Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Το Μάντσεστερ είναι «κόκκινο»…

Ο μύθος που θέλει τους κατοίκους του Μάντσεστερ στην πλειοψηφία τους να υποστηρίζουν τη Σίτι και όχι τη Γιουνάιτεντ καταρρίπτεται ή, για την ακρίβεια, κάποιοι καταβάλλουν προσπάθειες για να τον καταρρίψουν…

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα που έθεσε σε εφαρμογή η εταιρία OnePoll, η οποία έλαβε υπόψη τις οπαδικές προτιμήσεις ενός δείγματος 500 ατόμων από τους κατοίκους της αγγλικής πόλης.

Αν και η συγκεκριμένη εταιρία έχει μία μακρόχρονη πορεία στο χώρο, τα αποτελέσματα της έρευνάς της… ελέγχονται, καθώς δεν γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο γι’ αυτούς τους 500 ανθρώπους, εκτός από το ότι ζουν στην Greater Manchester Αrea που είναι το τρίτο σε πληθυσμό αστικό κέντρο της πόλης και το ότι οι τρεις στους τέσσερις από αυτούς, υποστηρίζουν την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Πάντως, από την έρευνα προέκυψαν κι άλλου είδους πολύτιμα συμπεράσματα, τα οποία αφορούν τις συνήθειες των οπαδών των δύο ομάδων.

Για παράδειγμα, οι οπαδοί των «πολιτών» προτιμούν να βλέπουν τους αγώνες του αγαπημένου τους συλλόγου από κοντά, στο γήπεδο, σε αντίθεση με αυτούς των «κόκκινων διαβόλων» που συμβιβάζονται με… πατατάκια και καναπέ!

Επίσης, η έρευνα αποκαλύπτει ότι η Σίτι κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους, λόγω του ότι τα μικρά παιδιά της πόλης βλέπ

Δεν υπάρχουν σχόλια: