Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ULTRAS: «Να ενωθούν οι «κεφαλές» του ΠΑΟΚ

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι «Ultras PAOK fans», ζητώντας μεταξύ των άλλων να ενωθούν και πάλι οι δυνάμεις του Θοδωρή Ζαγοράκη και του Ζήση Βρύζα.
Η ανακοίνωση του συνδέσμου φίλων του ΠΑΟΚ έχει ως εξής:
«Ζούμε σε εποχές όπου τα λόγια έχασαν την αξία τους. Ζούμε σε εποχές όπου παραινέσεις «ενότητας και στήριξης» που μένουν απλά στα λόγια δεν αγγίζουν τον μέσο οπαδό του Π.Α.Ο.Κ. Γιατί ο τελευταίος έχει ανάγκη να βλέπει και να μπορεί να ακολουθεί πράξεις ουσίας από τις κεφαλές του. Από πράξεις που θα δώσουν ζωή και πάλι σε έννοιες όπως η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, το όραμα και ο αγώνας.
Γιατί ο μέσος ΠΑΟΚτσής, ιδίως μέσα στις συνθήκες που ζούμε και καταπιεζόμαστε όλοι μας, έχει ανάγκη από αυτό το «Revolution», που γι αυτόν δεν είναι μια απλή στάμπα σε μπλούζα, αλλά τρόπος ζωής. Εξάλλου, τα κεφάλαια που δεν υπάρχουν στον σύλλογο και οι μηχανισμοί-πολιτικοί και επικοινωνιακοί- που λείπουν από την ομάδα, δεν μπορούν να μας δώσουν ώθηση.
Ώθηση ο μέσος ΠΑΟΚτσής μπορεί να πάρει μόνον όταν του δώσεις ΟΡΑΜΑ, μόνο όταν του δώσεις χειροπιαστές ΕΛΠΙΔΕΣ για να μπορεί να στηριχτεί και να πολεμήσει.
Αυτήν την στιγμή, ο σύλλογος δεν χρειάζεται ούτε αναθεματισμούς, ούτε ισοπέδωση των πάντων, αλλά ούτε να συνεχιστεί αυτή η αυτοκτονική εσωστρέφεια που μας κατατρέχει.
Στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάμε όλοι μέσα και γύρω από τον σύλλογο, απαιτείται να δοθεί η αφορμή και η αιτία να ξαναβρούμε τα ψυχικά μας αποθέματα, την φλόγα που έχει ο μέσος ΠΑΟΚτσής.
Γιατί ο μέσος, ο απλός οπαδός του Π.Α.Ο.Κ., είτε πηγαίνει σε κάθε αγώνα στην Τούμπα είτε σε κανέναν, είτε πηγαίνει σε κάθε εκδρομή με την ομάδα είτε όχι, χρειάζεται να δει ποιο πλάνο θα πρέπει να στηρίξει, για να δει ακόμη καλύτερες μέρες. Πρέπει που δεν του επιβάλλουν ψεύτικοι και χάρτινοι επικοινωνισμοί, αλλά η αγνή και ανιδιοτελής αγάπη για τον σύλλογο.
Αγάπη για τον Π.Α.Ο.Κ. που ξεπερνά τα πρόσωπα, τους εγωισμούς και την ψυχική διάθεση της στιγμής, ειδικά σε δύσκολη περίοδο όπως η σημερινή.
Πλάνο που δεν φτιάχνεται ούτε με κατεβασμένα κεφάλια επειδή χάθηκε ένας στόχος λες και τελειώνει εκεί η ζωή, ούτε με το καθεστώς άγχους ή παραίτησης που κακώς επιτρέπεται και περνάει στον κόσμο. Αλλά πλάνο, που χτίζεται από μεγάλες προσωπικότητες, από ανθρώπους που θα είναι στήριγμα και όχι ένα ακόμη πρόβλημα.
Ένας μεγάλος προπονητής που είναι το Α και το Ω για οποιαδήποτε ομάδα θέλει να ασκεί πρωταθλητισμό και θέλει να έχει περισσότερες βλέψεις στο μέλλον. Πλάνο που χτίζεται πάνω σε μακροπρόθεσμη βάση και όχι από το αποτέλεσμα ενός αγώνα, που θα καθορίζουν τις κινήσεις και τις διαθέσεις ενός μεγάλου σωματείου.
Οι μεγάλοι σύλλογοι δεν σχηματίζονται μόνο μέσα από αγωνιστικές επιτυχίες ή και εφήμερες χαρές, αλλά και μέσα από την οχύρωσή τους. Και η θωράκιση για τις μεγάλες ομάδες δεν είναι τα τείχη, αλλά οι ισχυρές προσωπικότητες.
Γιατί μόνος, όσο τίμιος και να είσαι μέσα στο καθεστώς της ηθικής και αξιακής σαπίλας που επικρατεί, κάποτε θα ξεμείνεις από δυνάμεις. Γιατί χωρίς την συνδρομή από ισχυρούς ανθρώπους στον περίγυρό σου δεν μπορείς να φτάσεις εκεί που ονειρεύεσαι, όσα όνειρα και να κάνεις.
Ένα από τα πρώτα πράγματα που φρόντισε να κάνει η σημερινή διοίκηση με το που ανέλαβε πριν από 3,5 χρόνια το έργο να ξεκινήσει το αναγεννησιακό κίνημα του Π.Α.Ο.Κ, ήταν να τοποθετήσει στο κτίριο της Τούμπας ένα μεγάλο πανό, που πολλοί επικαλέστηκαν, πολλοί λίγοι, όμως, έκαναν πράξη.
Και στην περίοδο αυτή, όπου ο Π.Α.Ο.Κ. οδεύει προς την επόμενη μέρα, χωρίς να γνωρίζει κανείς αν αυτή θα είναι άσπρη ή μαύρη, ο μέσος ΠΑΟΚτσής έχει ανάγκη από τους ηγέτες του να κάνουν πράξη αυτό που οι ίδιοι επικαλέστηκαν.
Έχουν ανάγκη να νοιώσουν ξανά πως όλα τα κομμάτια του Π.Α.Ο.Κ. θα επανενωθούν, είτε βρίσκονται στον σύλλογο και είναι απομονωμένοι όπως ο Πρόεδρος της ομάδας, είτε ακολούθησαν-προς το παρόν τουλάχιστον- διαφορετική διαδρομή στην πορεία τους στην Εθνική, όπως ο Ζήσης Βρύζας.
Ο μέσος οπαδός του Π.Α.Ο.Κ. έχει ανάγκη να δει πως προχωράνε οι κεφαλές του ενωμένες και να είναι δίπλα από τον Θ. Ζαγοράκη και όχι να πέφτει θύμα εκμετάλλευσης από Έλληνες βατοπεδικούς ή Άραβες σωτήρες. Εξάλλου, κινήματα χωρίς ηγέτες μένουν απλές κινήσεις, όχι κινήματα».
ΥΓ1. Είναι μεγάλο λάθος ανεξαρτήτως ποιος φταίει περισσότερο η λιγότερο να ξαναζήσουμε στην Τούμπα διχαστικές τάσεις, γιατί όλοι μα όλοι χρειάζονται σ ένα μεγάλο Π.Α.Ο.Κ. !!!
ΥΓ2. Ανεξαρτήτως τι θα συμβεί στο τέλος για την ομάδα μας ένα είναι το βέβαιο χρειάζονται βαθιές τομές στο αγωνιστικό κομμάτι και προσθήκες στο διοικητικό !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: