Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Μέσι και Μουρίνιο οι «μίδες» του ποδοσφαίρου!

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το γαλλικό περιοδικό «France Football», ο Μέσι, ο κάτοχος της «χρυσής μπάλας» τα τελευταία δύο χρόνια, είναι ο παίκτης που αποκομίζει τα μεγαλύτερα οφέλη από το επάγγελμα που επέλεξε.

Οι συνολικές αποδοχές του Αργεντίνου άσου, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το μισθό του όσο και τα κέρδη από παρελκόμενες συμφωνίες (π.χ. με διαφημιστικές εταιρείες), υπολογίζονται στα 31 εκ. ευρώ.

Με τα χρήματα αυτά αναπαύεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, 3,5 εκ. πάνω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ σχεδόν στα... όρια της φτώχειας βρίσκεται ο τρίτος τη τάξει, ο Γουέιν Ρούνεϊ, που βάζει στις τσέπες του περί τα 20,7 εκατομμύρια.

Στην κατηγορία των προπονητών, όπως ίσως φανταζόσασταν, οι εκλεκτές αμοιβές προορίζονται για...εκλεκτούς ανθρώπους. Αυτός λοιπόν που αμείβεται καλύτερα απ' όλους τους συναδέλφους του για τις υπηρεσίες που προσφέρει είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, που κατέκτησε το τρεμπλ με την Ίντερ την περασμένη χρονιά και το καλοκαίρι μετακόμισε στη Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ, εισπράττει 13,5 εκ ευρώ ετησίως. 3 εκατομμύρια πιο κάτω είναι ο Πεπ Γκουαρντιόλα της Μπαρτσελόνα, ενώ την έκπληξη στη λίστα κάνει ο, άνεργος πλέον, Ράφα Μπενίτεθ, που με 10,2 εκ. το χρόνο καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: