Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

«Oχι πανικοβλημένος ο Ηλιάδης»


arisΟ Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη Αρη, Γιώργος Κάρλας, μίλησε στον Arena 89.4 και αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Ηλιάδη:
Για την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο, Δημήτρη Ηλιάδη:
«Συναντήσαμε τον πρόεδρο της ΠΑΕ μία ολόκληρη επιτροπή. Έχουμε ανοίξει ένα κύκλο συναντήσεων όσον αφορά τα χρήματα που πρέπει να λάβει ο ΑΣ. Οι μεγαλύτεροι πόροι προέρχονται από την ΠΑΕ και προσπαθήσαμε να τα βάλουμε κάτω για να δούμε πως μπορεί να βοηθήσει. Υπάρχει ένα μνημόνιο που πρέπει να υπογραφεί από τις δύο πλευρές όσον αφορά το νούμερο των χρημάτων που θα πρέπει να καταβληθούν. Είμαστε κοντά σε συμφωνία»
για να συνεχίσει αναφορικά με το πότε βλέπει να υπάρχει συμφωνία:
«Πάντως  για πρώτη φορά βλέπουμε τόσο μεγάλη διάθεση από την ΠΑΕ και ειδικά τον κύριο Ηλιάδη για να βρεθεί λύση. Στα μέσα του Σεπτεμβρίου νομίζω θα έχουμε καταλήξει»
Και συνέχισε αναφορικά με τα λεφτά που θα πάρει ο ΑΣ άμεσα:
«Αυτά τα λεφτά θα δοθούν ή σήμερα ή  αύριο για να μπορέσουμε να δώσουμε κάποια χρήματα στο βόλεϊ και στο γυμναστήριο. Το βόλεϊ χρειάζεται τα λεφτά για να πάρει την αδειοδότηση»
Πως ήταν η ψυχολογία του Δημήτρη Ηλιάδη:
«Δεν ήταν καθόλου καλή. Και εγώ τον ρώτησα προσωπικά. Μου είπε είμαι νευριασμένος και εκνευρισμένος αλλά όχι πανικοβλημένος, κάνω ότι μπορώ για να λύσω τα προβλήματα. Όλοι λέγανε πάντως ότι θα βρεθεί λύση στο κακό ξεκίνημα που έχει γίνει»
Τέλος για το γυναικείο τμήμα:
«Το γυναικείο ποδόσφαιρο του Άρη έχει ξεκινήσει προπονήσεις από χθες. Βλέπουμε πολύ θετικά τα πράγματα από τον κύριο που έχει αναλάβει τις τύχες του και ελπίζουμε σε ότι καλύτερο»


Πηγή: arenafm.gr

«Μισές και λιγότερες οι πιθανότητες για Πουλίδο»


pantazhsΟ Βαγγέλης Πανταζής, μέλος του ιατρικού τιμ του Άρη μίλησε στον Arena 89.4 και αναφέρθηκε σε όλα τα τελευταία θέματα που απασχολούν το ποδοσφαιρικό τμήμα:
Για την περίπτωση του Πουλίδο:
«Ο Πουλίδο μας ανησυχεί γιατί έχει ένα αιμάτωμα στην λεκάνη με αποτέλεσμα να έχει πολύ έντονες ενοχλήσεις όταν κάνει κινήσεις. Την Δευτέρα ήταν σε άσχημη κατάσταση και δεν μπορούσε να περπατήσει αλλά σήμερα τουλάχιστον μπορεί να κινηθεί. Φάνηκε από τις εξετάσεις ότι έχει ένα αιμάτωμα  και με την κατάλληλη θεραπεία θα υποχωρήσει. Από Παρασκευή θα μπορεί να κάνει προπονήσεις. Πάντως για την πλήρη αποθεραπεία θέλει 10-15 μέρες. Οι πιθανότητες είναι μισές και λιγότερες για να αγωνιστεί»
Για τον Τάτο:
«Ο Τάτος έχει ένα πρόβλημα στο κουντουπιέ. Δεν έκανε προπόνηση τα πρωί αλλά το απόγευμα θα κάνει»
Για τον Γκόλια:
Ο Γκόλιας είχε σοβαρό πρόβλημα έσπασε την μύτη του. Θα μείνει εκτός δράσης για δύο εβδομάδες και μετά θα ξαναπαίξει»
Τέλος για τον Τσουμάνη είπε: «Δεν υπάρχει θέμα προπονείται κανονικά»


Πηγή: arenafm.gr

Ο Ντράξλερ στον ARENAFM!

Στον Arena fm 89,4 μίλησε το μεγαλύτερο αστέρι της ομάδας της Σάλκε, ο Ντράξλερ.
Ο νεαρός παίκτης ο οποίος βρίσκεται από τα 8 του χρόνια στην Γερμανική ομάδα, μίλησε στον arena fm για την χθεσινή πρόκριση της ομάδας του επί του ΠΑΟΚ.
ntraxelrΑρχικά για τον ΠΑΟΚ είπε: «Έχει πολύ καλούς παίκτες, όπως οι Στόχ, Σαλπιγγίδης  και Κατσουράνης που μας δυσκόλεψαν πολύ, εύχομαι καλή συνεχεία στην ομάδα του ΠΑΟΚ στην συνεχεία του Europa league. Ήταν μια περίεργη εικόνα για μας που το γήπεδο ήταν άδειο, μου θύμισε όταν ήμουν μικρός και έπαιζα με τους φίλους μου σε άδεια γήπεδα. Μας βοήθησε αυτό το γεγονός, ώστε  να πάρουμε την πρόκριση γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είχε την στήριξη του κόσμου του».
Για το τέρμα που πέτυχε: «Ήταν ωραία στιγμή για μένα. Eχω πάντα όρεξη να παίζω, είμαι ακόμα νέος, θέλω να βελτιωθώ και να πάω ακόμα καλύτερα στο μέλλον».
Για το πώς βλέπει την πορεία του ΠΑΟΚ: «Είμαι βέβαιος ότι ο ΠΑΟΚ θα περάσει στο μέλλον στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με την βοήθεια του κόσμου του που δεν είχε χθες. Πιστεύω ότι μπορεί να προοδεύσει και να γίνει καλύτερος στο μέλλον».
Σχετικά με τους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Άγγελο Χαριστέα: «Με τον Κυριάκο είμαστε πολύ καλοί φίλοι, δυστυχώς ταλαιπωρείται από τραυματισμό αλλά σύντομα θα είναι μαζί μας, ο Άγγελος πέρασε και αυτός από την Σάλκε, είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και πολύ ωραίος τύπος, μας βοήθησε εκείνη την χρονιά να πάρουμε το Κύπελλο, ήταν επίσης από τους κορυφαίους στο Euro 2004».
Πηγή: arenafm.gr

Πρωτοβουλία Αρβανίτη!


arvanitiΝα γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ του Βαγγέλη Αλεξανδρή και της ΣΑΡΙΣΑ, θα επιχειρήσει ο Λευτέρης Αρβανίτης, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα που αφορά την οφειλή του πρώην προπονητή του Άρη. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, από τις επαφές που έκανε μέχρι τώρα, έχει διαπιστώσει ότι το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον Αλεξανδρή, είναι οικονομικό αλλά και ηθικό και δεν αφορά άμεσα την δική του διοίκηση. 
«Δεν μου φέρθηκαν εντάξει» είπε ο Αλεξανδρής στον πρόεδρο της Γένεσις, Θόδωρο Κουρόγλου, αλλά και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αρβανίτη, αφήνοντας αιχμές προς την ΣΑΡΙΣΑ για αθέτηση των υποσχέσεων που είχαν δώσει στον Αλεξανδρή, ότι αναλαμβάνουν να αποπληρώσουν το συμβόλαιο των 50 χιλιάδων ευρώ που είχε υπογράψει με την ΚΑΕ. Μάλιστα, σε ένδειξη καλής θέλησης, ο «τίγρης» δεν είχε ζητήσει εκχωρήσεις από τηλεοπτικά δικαιώματα ή ΟΠΑΠ για το συμβόλαιό του, προσπαθώντας να διευκολύνει την ΚΑΕ.
Ο Αρβανίτης έχει κατανοήσει την… πηγή του προβλήματος και θέλει να φέρει στο τραπέζι των συζητήσεων τον Αλεξανδρή και μέλη της ΣΑΡΙΣΑ, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα. Μάλιστα, σημαντικό ρόλο στο συγκεκριμένο ραντεβού αναμένεται να παίξουν δυο σημαντικά στελέχη της ΣΑΡΙΣΑ, οι κ.κ. Γεωργούλης και Πλιάκης, τους μοναδικούς για τους οποίους ο Αλεξανδρής «στάζει μέλι» και δεν έχει εκφράσει κανένα παράπονο ως προς την αντιμετώπιση που έτυχε.


Πηγή: arenafm.gr

Τα βρίσκει με Μπάρλο!!


mparlosΜια ακόμη από τις… αμαρτίες του διοικητικού παρελθόντος της ΚΑΕ Άρης, αναμένεται να τακτοποιηθεί από την διοίκηση Αρβανίτη και στην τεράστια προσπάθεια των συμφωνιών που γίνονται για την υπαγωγή στο άρθρο 99. Ο Νίκος Μπάρλος, στον οποίο οφείλονται χρήματα από την σαιζόν 2009-2010 και του έχει επιδικαστεί ένα ποσό της τάξεως των 80 χιλιάδων ευρώ, είναι μια ανάσα από την συμφωνία με την ΚΑΕ Άρης και τις τελικές υπογραφές.

Σε επικοινωνία που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας οι δυο πλευρές, διαπιστώθηκε καλό κλίμα και αμοιβαία διάθεση για υποχωρήσεις και συμβιβασμό. Ο Μπάρλος κατέθεσε το ανθρώπινο παράπονό του, για το γεγονός ότι εδώ και δυο χρόνια ουδείς εδέησε να του κάνει ένα τηλεφώνημα και να του πει δυο κουβέντες, ωστόσο μέσα από την συζήτησή του με τους ανθρώπους της ΚΑΕ, κατανόησε τα τεράστια προβλήματα που έχει κληρονομήσει η νυν διοίκηση και τα εκατοντάδες ανοικτά της μέτωπα.

Στην συνέχεια, η νομική υπηρεσία της ΚΑΕ απέστειλε στον Μπάρλο εγγράφως την πρότασή για την αποπληρωμή του χρέους του με «κούρεμα» της τάξεως του 50%, ο ίδιος ζήτησε να την μελετήσει και να κάνει την δική του αντιπρόταση με μια μικρή απόκλιση προς τα πάνω, ωστόσο φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και ότι η συμφωνία θα επέλθει.

Το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, στην ΚΑΕ αναμένουν υπογεγραμμένη την συμφωνία με τον Νίκο Μπάρλο, ώστε να την εντάξουν στον φάκελο που θα κατατεθεί και θα αφορά το άρθρο 99. Άλλη μια «νίκη» στον αγώνα της εξυγίανσης, είναι έτοιμη να επιτευχθεί.


Πηγή: arenafm.gr

Τσιστιακόφ: "Δεν με ενδιαφέρει η άποψη του"


 
Δεν έδωσε και πολύ σημασία στα όσα φέρεται να είπε ο περιφερειάρχης του Χάρκοβο για τον Ιβάν Σαββίδη, ο στενός του συνεργάτης, Γκερμάν Τσιστιακόφ. Πιο συγκεκριμένα, μέσα στην ημέρα ο περιφερειάρχης του Χάρκοβο, Μιχαήλ Ντόπκιν, έβρισε μέσω twitter τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη. "Αντίο ΠΑΟΚ, παίξατε σαν φρικιά και συμπεριφερθήκατε σαν αχρείοι. Και ο προεδρός σας πρέπει να συμπληρώσω ότι είναι μ.......ς", έγραψε συγκεκριμένα.

Από την ρωσική ιστοσελίδα "sovsport.ru" επικοινώνησαν με τον στρατηγικό σύμβουλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γκερμάν Τσιστιακόφ, για να σχολιάσει το προκλητικό σχόλιο του Ντόπκιν. "Πρώτα απ 'όλα, δεν ξέρω αν ισχύει ή όχι. Δεύτερον, εγώ δεν θα σχολιάσω τη δήλωση του, η γνώμη του δεν με ενδιαφέρει καθόλου", δήλωσε ο Τσιστιακόφ.
Πηγή: metrosport.gr

Τέλος από τη Μονακό ο Τζαβέλλας!


 
Την αποχώρησή του από την ομάδα της Μονακό, γνωστοποίησε μέσω κοινωνικού δικτύου, ο Γιώργος Τζαβέλλας. Ο διεθνής αμυντικός δεν υπολογιζόταν από τον Κλαούντιο Ρανιέρι και έτσι αποχώρησε.

«Την τελευταία μέρα πάντα περνούν από το μυαλό μου οι όμορφες αναμνήσεις. Αντίο» έγραψε χαρακτηριστικά στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Έλληνας ποδοσφαιριστής.
Πηγή: metrosport.gr

Φουρτούλα στο Metropolis: «Και ο περσινός ΠΑΟΚ θα απέκλειε αυτήν τη Σάλκε»


 
Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Μπλάντεν Φορτούλα για το χθεσινό ματς του Δικεφάλου κόντρα στη Σάλκε.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για το χθεσινό ματς: «Και οι δύο ομάδες μπήκαν προσεκτικά και στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του ρυθμού, για άλλη μια φορά δέχτηκε γκολ στα τέλη του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο ισοφάρισε και όλα πήγαιναν ευνοϊκά μέχρι το 1-2. Έπειτα ήρθε το πολύ ωραίο γκολ του Κατσουράνη. Μετά ρισκάραμε και χάσαμε το ματς. Έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο η άδεια Τούμπα. Με γεμάτη Τούμπα θα ήταν διαφορετικά».

Για τα θετικά που κρατάει από το παιχνίδι:«Μου άρεσε πως ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι μπορεί να αντιδράσει. Ήταν μεγάλη η απώλεια τόσο του Λάζαρ όσο και του Λίνο. Μαζί με τον Στοχ από τα αριστερά μπορούσαν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στη Σάλκε. Ο Σλοβάκος φαίνεται πως είναι ένα επίπεδο πάνω από τους άλλους. Προσαρμόστηκε γρήγορα και είναι η κύρια δύναμη του ΠΑΟΚ. Να τονίσουμε και την διαιτησία που δεν ήταν καλή. Δεν ξέρω αν ήταν χέρι στην πρώτη φάση, αλλά ήταν σίγουρα πέναλτι στον Στοχ στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν πολύ κοντά και ο διαιτητής, έπρεπε να το δώσει».

Για τα αδύναμα σημεία του ΠΑΟΚ: «Το κέντρο της άμυνας είναι ευάλωτο. Ίσως δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμη, ίσως να χρειάζεται και κάποια μεταγραφή, γιατί φαίνειται πως υπολείπεται σε ταχύτητα στην θέση αυτή. Επίσης πρέπει να γίνουν μεταγραφές και στην επιθετική γραμμή, για να γίνει ο ΠΑΟΚ πιο απειλητικός. Ένας για την οργάνωση του παιχνιδιού και ένας επιθετικός. Ομάδα σαν αυτή τη Σάλκε ο ΠΑΟΚ σε άλλες εποχές θα την είχε κερδίσει άνετα. Ακόμη και ο περσινός ΠΑΟΚ θα μπορούσε να την είχε αποκλείσει. Σίγουρα υπάρχει η δικαιολογία της άδειας Τούμπας, ωστόσο, μπορούσε ο ΠΑΟΚ να τα καταφέρει. Ήταν φοβισμένη η Σάλκε, έπρεπε ο ΠΑΟΚ να την καταπιεί».
Πηγή: metrosport.gr

«Στέλνουν» Χορκέρα στον ΠΑΟΚ οι Ιταλοί!


 
O ΠΑΟΚ είναι δεδομένο ότι θα κινηθεί από σήμερα για την απόκτηση ποδοσφαιριστών και χθες ιταλικές ιστοσελίδες ανέφεραν ότι η Τζένοα είναι έτοιμη να παραχωρήσει στον ΠΑΟΚ τον Χιλιανό Κριστομπάλ Χορκέρα έτσι ώστε να ελευθερώσει μια θέση ξένου για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τον Ρικάρντο Σεντούριον τον οποίο απέκτησε από την Ρασίνγκ.

Ο παίκτης ανήκει στην Τζένοα από το 2011 ενώ νωρίτερα είχε αγωνιστεί σε ομάδες της πατρίδας του, ανάμεσα σε αυτές και την Κόλο Κόλο του Πάμπλο Κοντρέρας. Ο ποδοσφαιριστής  αγωνίζεται είτε στα δεξιά της επίθεσης είτε στην κορυφή ως δεύτερος επιθετικός. Τα νούμερα του σε ότι αφορά τις συμμετοχές του με τις ομάδες που αγωνίστηκε δεν είναι και τα πλέον παραγωγικά ενώ υπάρχουν μεταπτώσεις στις συμμετοχές του.  Στην πρώτη του χρονιά με την Τζένοα είχε 24 παρουσίες και μόλις τρια γκολ ενώ πέρσι δεν είχε σκοράρει και είχε παίξει σε δεκατρία ματς. Στην Κόλο Κόλο φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της το 2006 έπαιξε σε δέκα ματς και πήγε δανεικός στην  Νιουμπλένσε, έχοντας 14 συμμετοχές και ένα γκολ.

Το 2007 αγωνίστηκε στην Ουνιόν Εσπανιόλα όπου δεν σκόραρε κα έπαιξε σε δεκαπέντε ματς. Το 2008 επέστρεψε στην Κόλο Κόλο όπου είχε γεμάτη χρονιά με 30 ματς και τέσσερα γκολ. Το 2009 αγωνίστηκε στην   Ο? Χίγκινς και στην τελευταία του χρονιά, στη Χιλή, το 2010 επέστρεψε στην  Κόλο Κόλο , όπου σε 18 αγώνες σκόραρε έξι γκολ.
Πηγή: metrosport.gr

Κάταγμα στη μύτη ο Γκόλιας!!


 
Εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων του Άρη για τις επόμενες δύο περίπου εβδομάδες θα παραμείνει ο Νίκος Γκόλιας.

Ο νεαρός αριστερός οπισθοφύλακας των «κιτρίνων» υπέστη κάταγμα στη μύτη στο πρόσφατο ματς της ομάδας Κ20 του Άρη και σύμφωνα με τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε θα αναγκαστεί να απέχει από προπονήσεις και αγώνες για τις επόμενες 15-20 ημέρες.
Πηγή: metrosport.gr

«Συμφωνία με Τραορέ»!!

Τον Μπακάγ Τραορέ στέλνουν οι Ιταλοί στο λιμάνι τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός τα βρήκε σε όλα με τη... Μίλαν και ο μέσος από το Μάλι θα έρθει με τη μορφή δανεισμού για ένα έτος. 
Δεδομένη θεωρούν τη μετακίνηση του Μπακάγ Τραορέ στον Ολυμπιακό οι Ιταλοί. Οι δυο πλευρές άλλωστε τα είχαν βρει σε όλα και απέμενε η... ενεργοποίηση του deal. Οπως αναφέρει η gazzetta dello sport, οι Πειραιώτες θα τον αποκτήσουν με τη μορφή δανεισμού για ένα έτος, υποστηρίζοντας όμως πως ο παίκτης θα έρθει από τη Τζένοα και όχι από τους «ροσονόρι», αφού έτσι συμφώνησαν όλες οι πλευρές. Oι «ερυθρόλευκοι» πάντως δεν επιβεβαιώνουν κάτι, αν και ο παίκτης απο χθες περιμένει το «οκ» των Πειραιωτών για να έρθει στην Ελλάδα και να φορέσει τα ερυθρόλευκα.
Πηγή: gazzetta.gr

Σαββίδη, πάρε τον ΠΑΟΚ στα χέρια σου!!

Συστάσεις απευθύνει ο Αποδυτηριάκιας στον ιδιοκτήτη της φιλόδοξης φέτος δημοφιλέστατης ομάδας… Κύριε Σαββίδη, απευθύνομαι σε ‘σένα που είσαι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν έχει παίκτες η ομάδα. Άδειος είναι ο πάγκος. Πώς θα πήγαινε στο τσάμπιονς ληγκ;
Ο Χουμπ Στέφενς, και έχει δίκηο, αναρωτιότανε ποιον να βάλω;
Όχι πως δεν φταίει ο Ολλανδός που δέχτηκε χωρίς αντιρρήσεις τους ποδοσφαιριστές που πακετάρανε στον ΠΑΟΚ οι προμηθευτές του κυρίου Σαββίδη. Ποδοσφαιριστές με σοβαρά προβλήματα τραυματισμών, που δεν θα είχαν τύχη σε ευρωπαϊκές ομάδες με απαιτήσεις και ίσως παρουσίαζαν προβλήματα προσαρμογής από την Ρωσία που ήρθαν.
Κύριε Σαββίδη, διοικείς την ομάδα εξ αποστάσεως. Και δι’ αντιπροσώπου. Όπως αντιλαμβάνεσαι άλλο πράγμα είναι η δική σου παρουσία. Να σε νοιώθει στο πετσί της η ομάδα. Να σε ζυγίζουν από κοντά. Όχι να λες Διαβάστε το βιογραφικό μου για να μάθετε ποιος είμαι.
Ασφαλώς και είσαι σε θέση, σύντροφε Ιβάν, να αλλάξεις την μοίρα του ΠΑΟΚ. Θα χρειαστεί, όμως, να αναθεωρήσεις το πώς διαχειρίζεσαι αυτό το τεράστιο πράμα που λέγεται ΠΑΟΚ. Οφείλεις να ζυμώσεις την ουσιαστική επαφή σου με τα δρώμενα στον ΠΑΟΚ. Διαφορετικά, κάποια στιγμή,  ο κόσμος θα ζητήσει ευθύνες και θα είναι λάθος να τον χαρακτηρίσεις αυστηρό.


Πράκτωρ της Σάλκε ο Χουμπ Στέφενς είναι πια η επιβεβαιωμένη υποψία του apodytiriakias.gr
Νοιώθω την ανάγκη να απολογηθώ στους πιστούς αναγνώστες μου για μια ασυγχώρητη παράλειψή μου. Τελικά σήμερα το εξομολογούμαι ότι από την πρώτη στιγμή είχα υποψιαστεί τον πρακτορικό ρόλο του Χουμπ Στέφενς, του προπονητή του ΠΑΟΚ. Χρειάστηκαν και τα τέσσερα παιχνίδια της Ευρώπης όπου ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει ούτε μια νίκη, αλλά και η ήττα ντροπής από τον Παναιτωλικό, για να σιγουρευτώ.

Ο αποδυτηριάκιας είναι πάντα έγκυρος. Όταν λέει κάτι, το στηρίζει είτε με πληροφορία, είτε με επιχειρηματολογία. Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Βρίσκει στο δρόμο του τη Σάλκε ο ΠΑΟΚ, την πρώην ομάδα του Ολλανδού, και τι λέει ο πράκτωρ του Σόϊμπλε; Φαβορί είναι η Σάλκε! Σε ερωτώ. Θα το έλεγε ποτέ αυτό ο Τσίπρας;

Η παοκάρα παίρνει ένδοξη ισοπαλία και με σκορ εκτός έδρας από τη Σάλκε και ο πράκτωρ Στέφενς το λέει; Η πρόκριση είναι 50-50. Σε ερωτώ. Θα το έλεγε ποτέ αυτό ένας πατριώτης πολιτικός της σχολής Ανδρέας Παπανδρέου; Σε καμμία περίπτωση.

Όλοι οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί είναι με τον λαό. Όλοι τους, δηλαδή, παραμυθιάζουν τον λαό. Υπάρχουν λεφτά έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ δεν υπήρχε σάλιο. Αυτός είναι πατριώτης, όχι πράκτορας.

Ο Σαμαράς; Άλλος πατριώτης. Πριν τις εκλογές έλεγε είμαι φόρα παρτίδα εναντίον του μνημονίου. Ούτε ο Σαμαράς είναι πράκτορας, όπως ο Χουμπμ Στέφενς, που έπαιζε το παιχνίδι των Γερμανών.

Μ’ αυτόν προπονητή, τον Στέφενς, «τον πράκτορα της Σάλκε», περίμενε ο ΠΑΟΚ να κουρέψουν οι Ευρωπαίοι εκτός από την Μέταλιστ και την Σάλκε.

Ξύπνα Ιβάν! Ο Πούτιν σ’ έχει βάλει σημάδι. Ρωσία και Γερμανία συμμάχησαν για να καταστρέψουν την ομάδα. Εσύ, Ιβάν, ξέρεις καλύτερα από κάθε άλλον ότι ο θανατηφόρος συνδυασμός είναι οι γερμανικές Γκαιμπελίστικες με τις ρώσικες Κα-γκε-μπε-λίστικες μεθόδους.


Πηγή: gazzetta.gr

Andrea Pacino και οι φωλιές του νομίσματος!

Ο Θανάσης Ασπρούλιας γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον Αντρέα Τρινκιέρι και την τακτική που ακολούθησε στο φιλικό με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.
Ο Αντρέα Τρινκιέρι δεν είναι περήφανος μόνο ως Ιταλός, αλλά θαυμάζει και τους ομοίους του αμερικανοϊταλούς που έχουν προσφέρει στην τέχνη και το μπάσκετ. Οι προσλαμβάνουσες που έχει για την έμπνευση των τσιτάτων που συχνά πυκνά εκτοξεύει, αντλούν τις ρίζες τους από τον λαμπρό βίο ανθρώπων οι οποίοι έχουν ιταλικές καταβολές, αλλά κυρίευσαν την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Σε μία συνέντευξη που θα προβληθεί από τον ΟΤΕ TV στις 3 Σεπτεμβρίου, σε ένα οδοιπορικό αφιέρωμα για την Εθνική ομάδα, ο Αντρέα Τρινκιέρι επικαλέστηκε το "View to a Dream", δίνοντας έτσι έναν ερμηνευτικό τίτλο στη διαδρομή και κυρίως την κοσμοθεωρία του περίφημου κι αείμνηστου Τζιμ Βαλβάνο. Παρεμπιπτόντως, αξίζει τον κόπο να τη δείτε.
Και πριν λίγες, ώρες, ο Ιταλός, αμέσως μετά το πρώτο παιχνίδι της Ελλάδας επί αθηναϊκού εδάφους και ελάχιστες ημέρες πριν την αναχώρηση για τη Σλοβενία, η τακτική του Τρινκιέρι έγινε πιο επιθετική. Πιο .εμπνευσμένη. Σε μία προσπάθεια να μιλήσει στον εγωισμό και το θυμικό των παικτών του, που νωρίτερα φυσικά είχε περιλούσει με αποθεωτικά σχόλια.
«Λείπει ένα ευρώ από αυτή την ομάδα για να γίνει εκατομμυριούχος. Μόλις ένα ευρώ. Κι αυτό το ευρώ, μπορεί να είναι οπουδήποτε. Από την άμυνα, τα ριμπάουντ, τις χαμένες φάσεις που στο τέλος γίνονται κερδισμένες» είπε ο Ιταλός στη συνέντευξη Τύπου.
Επιτρέψτε μου να σας φέρω στο μυαλό κάτι, που είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε.
«You know when you get old in life
things get taken from you.
That's, that's part of life.
But,
you only learn that when you start losing stuff.
You find out that life is just a game of inches.
So is football.
Because in either game
life or football
the margin for error is so small.
I mean
one half step too late or to early
you don't quite make it.
One half second too slow or too fast
and you don't quite catch it.
The inches we need are everywhere around us.
They are in ever break of the game
every minute, every second»
Χρειάζεστε μετάφραση; Αν ναι, ορίστε
«Ξέρετε, όσο μεγαλώνει κανείς, τα πράγματα απομακρύνονται από κοντά του. Ετσι είναι η ζωή.
Αλλά διδάσκεσαι, μόνο όταν αρχίζεις και χάνεις σημαντικά πράγματα από κοντά σου. Μαθαίνεις ότι η ζωή είναι ένα παιχνίδι που αποτελείται από ίντσες.
Διότι και στα δύο παιχνίδια, στη ζωή και στο football το περιθώριο για το λάθος είναι πολύ μικρό.
Εννοώ. Ένα βήμα πιο γρήγορο, ή πιο αργό, αρκεί για να μην τα καταφέρεις. Ένα δευτερόλεπτο να κινηθείς πιο γρήγορα ή πιο αργά και δε θα καταφέρεις να πιάσεις την μπάλα.
Οι ίντσες που χρειαζόμαστε, είναι παντού, γύρω γύρω από εμάς.
Βρίσκονται σε κάθε διακοπή του αγώνα. Σε κάθε λεπτό, σε κάθε δευτερόλεπτο».
Τώρα; Τι λέτε; Σας θυμίζει κάτι ο λόγος του .βασιλιά (όχι του Κόλιν Φερθ, αλλά του) Αλ Πατσίνο; Κανένα κείμενο, καμία μετάφραση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ερμηνεία του σπουδαίου ηθοποιού στη μεγάλη οθόνη. Ούτε φυσικά η κουβέντα του Τρινκιέρι. Ο Ιταλός, όμως, που προφανώς δεν πλησιάζει τα χρόνια του .χολιγουντιανού Τόντ Ντ'Αμάτο (ο ρόλος που ενσάρκωσε ο Πατσίνο στο Any given Sunday) κι έτσι αντέχει να βλέπει τα μούτρα του στον καθρέπτη. (σε αντίθεση την ατάκα του Ντ'Αμάτο. «And lately, I can't even stand the face I see in the mirror») θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κι άλλες εκφράσεις του σπουδαίου μονολόγου του, τις οποίες και η Εθνική ομάδα έχει ανάγκη ενόψει της όμορφης περιπέτειάς της στη Σλοβενία. Ξέρετε, αυτό το περίφημο ευρώ που αναζητά ο Τρινκιέρι, μπορεί να είναι παντού και πουθενά. Κι αν τελικά η ομάδα δε το βρει, τότε η αιτία της ήττας, μπορεί να έχει κι εύκολη εξήγηση. Όταν μπορείς να βρεις μία λύση .παντού, τότε και το πρόβλημα είναι .παντού!
Για να καταφέρει να το βρει όμως, δε χρειάζονται ούτε συστήματα, ούτε σχήματα, ούτε μαθηματικές πράξεις, μήτε εμπνευσμένα σχέδια στο πινακάκι του. Και βέβαια, ούτε επικοινωνιακές δηλώσεις. Αυτό που εννοεί ο Τρινκιέρι και για κάποιο λόγο δεν ανέλυσε είναι ότι αυτές οι ίντσες, αυτό το νόμισμα, στην Τρινκιέρια έκδοση, δε βρίσκονται στο γήπεδο, αλλά στις καρδιές των παικτών του. Αυτών που χρειάζεται να κάνουν ένα μικρό κλικ ακόμα σε κάθε προσπάθειά τους για να αποκτήσουν ξεκάθαρη θέα στο "View to a dream" του προπονητή τους. Και για να μην κουράζεστε. Στον μονόλογο masterpiece του Αλ Πατσίνο, υπάρχουν οι «φωλιές» όπου ο καθένας (μέσα στο μυαλό του) μπορεί να βρει νομίσματα ή ίντσες.
Παρακαλώ.
On this team, we fight for that inch
(σε αυτή την ομάδα παλεύουμε για αυτή την ίντσα)

On this team, we tear ourselves, and everyone around us to pieces for that inch.
Σε αυτή την ομάδα, ξεσκίζουμε τις σάρκες μας και όποιον βρίσκεται δίπλα μας για αυτή την ίντσα

We CLAW with our finger nails for that inch.
Βγάζουμε νύχια και τα καρφώνουμε όπου βρούμε για αυτή την ίντσα

Cause we know when we add up all those inches
Επειδή ξέρουμε ότι αν προσθέσουμε στο τέλος όλες αυτές τις κερδισμένες ίντσες

that's going to make the fucking difference
Αυτό είναι που θα κάνει τη γαμημένη διαφορά

between WINNING and LOSING
μεταξύ της νίκης και της ήττας


between LIVING and DYING.
Της ζωής και του θανάτου.

I'll tell you this
Θα σας πω αυτό

in any fight
Σε κάθε μάχη

it is the guy who is willing to die
Υπάρχει ένας τύπος που είναι αποφασισμένος να πεθάνει

who is going to win that inch.
Που θα κερδίσει αυτή την ίντσα

And I know
Και γνωρίζω

if I am going to have any life anymore
πως αν μου απομένει λίγη ζωή ακόμα

it is because, I am still willing to fight, and die for that inch
είναι επειδή ακόμα επιθυμώ να παλέψω και να πεθάνω για αυτή την ίντσα

because that is what LIVING is.
Διότι αυτό σημαίνει «Να ζεις»!

The six inches in front of your face.
Για αυτές τις έξι ίντσες που βρίσκονται μπροστά στα μούτρα σου

Now I can't make you do it.
Δεν μπορώ να σας αναγκάσω να το κάνετε

You gotta look at the guy next to you.
Πρέπει να κοιτάξετε στον άνθρωπο που έχετε δίπλα σας

Look into his eyes
Nα τον κοιτάξετε στα μάτια

Now I think you are going to see a guy who will go that inch with you.
Και τώρα πια νομίζω ότι θα δείτε έναν άνθρωπο που θα διανύσει, που θα κερδίσει αυτή την ίντσα μαζί σας

You are going to see a guy
Θα δείτε έναν άνθρωπο.

who will sacrifice himself for this team
που θα θυσιάσει τον εαυτό του για την ομάδα

because he knows when it comes down to it,
διότι ξέρει πως όταν η κατάσταση θα φτάσει σε αυτό το σημείο

you are gonna do the same thing for him.
θα κάνετε κι εσείς το ίδιο για αυτόν

That's a team, gentlemen
Αυτό σημαίνει ΟΜΑΔΑ κύριοι

and either we heal now, as a team,
Και είτε επουλώνουμε όλες τις πληγές μας, τώρα, ως ομάδα

or we will die as individuals.
Είτε πεθαίνουμε ο καθένας μόνος του

That's football guys.
Αυτό είναι το Football μάγκες.

That's all it is.
Αυτό είναι όλο!

Λυπάμαι αν σας κούρασα, αλλά αυτή είναι η σκληρή, η όμορφη, η ρομαντική πραγματικότητα για όλα τα ομαδικά σπορ.
Στην ελληνική ομάδα το ταλέντο περισσεύει. Αυτό που φαίνεται να χάνεται κάποιες φορές είναι η νοοτροπία. Η νοοτροπίας της κερδισμένης ίντσας με τον τρόπο που περιέγραψε ο Τόνι Ντ΄Αμάτο.
Η νοοτροπία της τοποθέτησης του εαυτού μας κάτω από την ομάδα.  Στην εθνική δεν υπάρχουν κακοί χαρακτήρες, ή βεντέτες. Ούτε για αστείο. Απλά υπάρχουν παιδιά που θέλουν να προσφέρουν. Πολύ! Και χάνουν εύκολα της συγκέντρωσή τους. Ακούω δεξιά κι αριστερά, φίλους, ανθρώπους του μπάσκετ, συναδέλφους να θαυμάζουν την Εθνική ομάδα, αλλά να προβληματίζονται για ένα λόγο: Επειδή δεν υπάρχουν .ρολίστες. Παίκτες που θα κάνουν με πολύ μεγάλη χαρά τη βρώμικη δουλειά.
Αγαπητοί φίλοι, το ευρώ που ψάχνει ο Τρινκιέρι και η Εθνική ομάδα, εντοπίζεται σε μία κουβέντα: Στην εθνική ομάδα δε γίνεται να υπάρχουν ρολίστες. Στην Εθνική ομάδα όλοι ρολίστες και όλοι είναι σταρ. Ολοι πρέπει να σκοράρουν και όλοι να βγάλουν την κρίσιμη άμυνα. Εκεί βρίσκεται το νόμισμα του Αντρέα Τρινκιέρι!
Πηγή: gazzetta.gr

Ρούμπιν για Μασάντο!!

Για την απόκτηση του Πάουλο Μασάντο θα κινηθεί η Ρούμπιν Καζάν, σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα.

Ρούμπιν για Μασάντο
Οι Ρώσοι… ξανάρχονται για τον Πάουλο Μασάντο.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, η Ρούμπιν Καζάν ετοιμάζεται να κινηθεί για την απόκτηση του Πορτογάλου μέσου από τον Ολυμπιακό.

Όπως αναφέρεται, οι «ερυθρόλευκοι» κοστολογούν τον παίκτη στα 5 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Φεβρουάριο η Λοκομοτίβ Μόσχας είχε κάνει επίσημη πρόταση στον Ολυμπιακό για τον Μασάντο.
Πηγή: sport-fm.gr

«Κοιτάζει» Τζεμπούρ η Τραμπζονσπόρ!

Μεταξύ των επιθετικών που εξετάζει η Τραμπζονσπόρ λίγες μέρες πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου βρίσκεται το όνομα του Ραφίκ Τζεμπούρ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

«Κοιτάζει» Τζεμπούρ η Τραμπζονσπόρ
Υποψήφιος για να καλύψει το κενό που υπάρχει στην επίθεση της Τραμπζονσπόρ είναι ο Ραφίκ Τζεμπούρ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «spor.haber7», ο σύλλογος της Τραπεζούντας έχει σε πρώτο πλάνο τον Μεβλούτ Ερντίνγκ.

Μάλιστα, οι Τούρκοι φέρονται να έχουν καταθέσει άκρως δελεαστική πρόταση στην Ρεν για την απόκτηση του 26χρονου φορ.

Ωστόσο, αν δεν προχωρήσει η περίπτωση του Μεβλούτ η Τραμπζονσπόρ θα προχωρήσει εκείνη του Ραφίκ Τζεμπούρ, ο οποίος εξετάζεται ως εναλλακτική λύση.

Όσον αφορά τώρα τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Αλγερινό στράικερ να ρίχνει γέφυρες για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό, ο Μίτσελ δεν τον υπολογίζει και αυτή τη στιγμή δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Πηγή: sport-fm.gr

Στην κορυφή Τσάβες-Κολοβός!!

Για δεύτερη σερί φορά ο Κρίστιαν Τσάβες σημείωσε το κορυφαίο γκολ της αγωνιστικής σύμφωνα με τη σχετική ψηφοφορία, ενώ MVP αναδείχτηκε ο Δημήτρης Κολοβός.

Στην κορυφή Τσάβες-Κολοβός
Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα έλαβε το 84,69% των ψήφων και κατά συνέπεια κέρδισε με χαρακτηριστική ευκολία το βραβείο Best Goal, όπως είχε συμβεί άλλωστε και την πρώτη αγωνιστική.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Κολοβός του Πανιωνίου ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της δεύτερης ημέρας της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά:

«Η Super League ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) και η NOVA, ανακοινώνουν τα αποτελέσματα των υπηρεσιών MVP και Best Goal για την 2η αγωνιστική της Super League ΟΠΑΠ:

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP

Δημήτρης Κολοβός (Πανιώνιος) 55,93%
Σαλες Λεοζίνιο (ΑΕΛ Καλλονής) 23,17%
Χαβιέ Σαβιόλα (Ολυμπιακός) 20,90%

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal

Κρίστιαν Τσάβες (ΠΑΣ Γιάννινα) 84,69%
Μπαμ Μπαμ (Εργοτέλης) 12,85%
Στέφανο Ναπολεόνι (Ατρόμητος Αθ.) 2,46%

Σαββίδης: «Ψηλά το κεφάλι»

Περήφανος για τον ΠΑΟΚ που είδε χθες το βράδυ στην Τούμπα δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης, αφού η ομάδα εκπροσώπησε αξιοπρεπώς την Ελλάδα στην Ευρώπη απέναντι σε μία κακή διαιτησία.

Σαββίδης: «Ψηλά το κεφάλι»
Ικανοποιημένος για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό με την Σάλκε παρουσιάστημε ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος είδε την ομάδα του να προσπαθεί και να αγγίζει το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ευχαρίστησε τον Χουμπ Στέφενς και τους παίκτες για τη «μεγάλη μάχη που έδωσαν» κόντρα στην διαιτησία, η οποία «θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη» ανάλογη των προσδοκιών.

Αναλυτικά η δήλωση του μεγαλομετόχου

«Στεναχωρήθηκα για το τελικό αποτέλεσμα αλλά είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Εδωσε μια μεγάλη μάχη και θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά τον προπονητή, τους παίκτες και όλο το προπονητικό επιτελείο.

Εχουμε ψηλά το κεφάλι γιατί είδαμε τον ΠΑΟΚ να εκπροσωπεί αξιοπρεπώς την Ελλάδα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη παρόλο που η διαιτησία θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη.

Είμαι πεπεισμένος – και το επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά – ότι αν είχαμε παίξει σε γεμάτο γήπεδο θα δίναμε τώρα συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον για τη πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή η σκληρή τιμωρία θα πρέπει να είναι καλό μάθημα για το μέλλον».

Ο Αετός πεθαίνει στον άερα...!

Το όνειρο του Champions League ανήκει πλέον στο παρελθόν για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος καλείται να ανοίξει δυνατά τα φτερά του για να «πετάξει» στο πρωτάθλημα και να έχει καλή πορεία στο Europa League.

Ο Αετός πεθαίνει στον άερα...
Σε λεπτομέρειες έχασε ο ΠΑΟΚ την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προσπάθησε, ρίσκαρε, είχε ευκαιρίες για να πετύχει τον μεγαλύτερο στόχο της φετινής σεζόν, όμως δεν τα κατάφερε…

Πλέον οι Θεσσαλονικείς καλούνται να… προσγειωθούν στην ελληνική πραγματικότητα και το προσεχές παιχνίδι με τον Πανιώνιο στην Τούμπα.

Πριν από αυτό, όμως, την Παρασκευή το μεσημέρι (14:00, Novasports 1) είναι προγραμματισμένη η κλήρωση για τους ομίλους του Europa League, στην οποία η ομάδα του Στέφενς θα είναι στο πρώτο ή στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.

Στο Μονακό θα γίνουν γνωστοί οι τρεις αντίπαλοι που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ μέχρι τον Δεκέμβριο και να μπορέσει να πάρει την πρόκριση στους «32» της δεύτερης της τάξει διοργάνωσης της UEFA.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες καλούνται να ξεχάσουν ό,τι έγινε με την Σάλκε και να προσπαθήσουν για τον δεύτερο στόχο της σεζόν που είναι η καλή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, διεκδικώντας με αξιώσεις το πρωτάθλημα και να αποφύγουν «γκέλες» ανάλογες με εκείνη του Αγρινίου. Άλλωστε, ο Ιβάν Σαββίδης ήταν ξεκάθαρος: πρωτάθλημα και καλή πορεία στην Ευρώπη!

Για αυτό αποκτήθηκαν τόσοι νέοι και ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, ώστε να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα και να πετύχει τους στόχους που έχουν θέσεις διοίκηση και προπονητικό επιτελείο.

Όσον αφορά τώρα την περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ, λιγοστεύουν οι πιθανότητες να γίνει κάποια άλλη κίνηση.

Η μεταγραφή του Πάμπλο Πιάτι θα γινόταν μόνο αν η ομάδα περνούσε στους ομίλους του Champions League και από τη στιγμή που δεν ήρθε αυτή η επιτυχία, παύει να υφίσταται ενδιαφέρον για τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό της Βαλένθια.

Για τον Εντσον Μπράαφχαϊντ τα πράγματα δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Ήταν στο μεταγραφικό στόχαστρο των Θεσσαλονικέων, όμως δεν είχε γίνει γνωστό αν η περίπτωσή του επηρεάζεται από την πρόκριση ή όχι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.Πηγή: sport-fm.gr

Τα βρήκε με Ταμούδο!!

Πολύ κοντά σε μία σπουδαία μεταγραφική κίνηση βρίσκεται ο ΟΦΗ, ο οποίος φέρεται να έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Ραούλ Ταμούδο. Την ίδια ώρα, εξετάζεται η λύση του Ηλία Κώτσιου για τα μετόπισθεν.

Τα βρήκε με Ταμούδο
Έτοιμος να κάνει ακόμη ένα «μπαμ» στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, ύστερα από την απόκτηση του Λουτσιάνο Γκαλέτι, είναι ο ΟΦΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, ο Ισπανός επιθετικός έχει απαντήσει θετικά στη νέα βελτιωμένη πρόταση που είχε από τους Ηρακλειώτες και καλύπτει απόλυτα τις απαιτήσεις του (ζητούσε 150.000 ευρώ ετησίως).

Μάλιστα, στην κρητική ΠΑΕ υποστηρίζουν ότι έχουν πάρει διαβεβαιώσεις από τον μάνατζερ του 35χρονου παίκτη και πλέον έχουν απομείνει τα τυπικά για την ανακοίνωση της μεταγραφής.

Είναι αρκετά πιθανό να βρίσκεται στο Ηράκλειο στα τέλη της εβδομάδας και να παρακολουθήσει το παιχνίδι της ερχόμενης Δευτέρας με τον Πλατανιά στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης».

Την ίδια ώρα, στον ΟΦΗ εξετάζουν την περίπτωση του Ηλία Κώτσιου για να καλύψουν το κενό που υπάρχει στην άμυνα.

Ο 36χρονος παίκτης έχει μείνει ελεύθερος και πριν από λίγο καιρό βρισκόταν σε συζητήσεις με τον Εργοτέλη, χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Πηγή: sport-fm.gr

«Δανεικός στον Παναθηναϊκό ο Πράνιτς»

Για οριστική συμφωνία Παναθηναϊκού-Σπόρτινγκ για το δανεισμό του Ντάνιελ Πράνιτς κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμα της «O Jogo».

«Δανεικός στον Παναθηναϊκό ο Πράνιτς»
Δεδομένη είναι η μετακίνηση του Ντάνιελ Πράνιτς στον Παναθηναϊκό, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της «O Jogo». Όπως αναφέρει η πορτογαλική εφημερίδα, ο Κροάτης μέσος μετακομίζει δανεικός στους «πράσινους», που θα καλύψουν περίπου το 1/3 του συμβολαίου του.

«Μία ακόμη υπόθεση τακτοποιήθηκε από τη Σπόρτινγκ. Ο Ντάνιελ Πράνιτς θα δοθεί δανεικός για ένα χρόνια στον Παναθηναϊκό. Ο παίκτης ήταν εκτός πλάνων από τα λιοντάρια. Μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων, η ελληνική ομάδα κατάφερε τελικά να πείσει τη διοίκηση της Σπόρτινγκ να της δώσει τον Κροάτη μέσο, ο οποίος θα έχει νέος προορισμό στην καριέρα του την Αθήνα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ζήτησε να μείνει ο Τζεμπούρ!!

Γέφυρες για να επιστρέψει στον Ολυμπιακό έριξε ο Ραφίκ Τζεμπούρ!

Ζήτησε να μείνει ο Τζεμπούρ!
Έτοιμος να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού εμφανίζεται τις τελευταίες μέρες ο Ραφίκ Τζεμπούρ!

Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός επικοινώνησε πρόσφατα με την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ και ζήτησε να επιστρέψει – σαν μη συνέβη τίποτα – στην ομάδα.

«Αν με θέλετε, εγώ μένω κανονικά στην ομάδα και ξεκινάω αμέσως προπονήσεις», είπε ο διεθνής άσος στη διοίκηση, όπως γράφει η εφημερίδα «Πρωταθλητής».

Το κλίμα, όμως, για τον «τρομοκράτη» παραμένει βαρύ, αφού δεν μπορεί να ξεχαστεί από τη μία στιγμή στην άλλη η γενικότερη συμπεριφορά του και η πίεση που ασκείσαι στον Ολυμπιακό για να φύγει και να πάει με τους δικούς του όρους σε άλλη ομάδα.

Μέχρι στιγμής «ζεστό» ενδιαφέρον έχει δείξει η Μάλαγα, χωρίς όμως να έχει καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτησή του.

Το θέμα είναι ότι ο Τζεμπούρ όλο αυτό το διάστημα δεν έχει κάνει ούτε μία προπόνηση και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για το μέλλον του.
Πηγή: sport-fm.gr

Θα μιλήσει και με τους παίκτες!

Μπαράζ επαφών έχει ο Δημήτρης Ηλιάδης, ύστερα από τις άσχημες εμφανίσεις του Άρη στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, και ψάχνει το αντίδοτο για την επαναφορά της ομάδας.

Θα μιλήσει και με τους παίκτες
Την άποψη των ποδοσφαιριστών του Άρη μετά το αρνητικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα θα ακούσει ο Δημήτρης Ηλιάδης, ο οποίος έχει ήδη συναντηθεί με τον Γιάννη Χατζηνικολάου και τον Δημήτρη Μούτα.

Ο πρόεδρος της «κίτρινης» ΠΑΕ επιδιώκει τη δική του παρέμβαση στο αγωνιστικό, αφού εκτιμά ότι πρέπει να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά.

Μέσα στην εβδομάδα ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου θα έχει τετ-α-τετ με τους παίκτες της ομάδας, προσπαθώντας και αυτός να καταλάβει τι ακριβώς φταίει για τη μέχρι τώρα εικόνα που δείχνει η ομάδα.

Δεν θα μιλήσει με όλους τους παίκτες, αλλά με τους αρχηγούς και τους πιο έμπειρους, που μπορούν να ασκήσουν επιρροή και στους νεαρότερους.

Εν τω μεταξύ, στον «αέρα» είναι η συμμετοχή του Ρούμπεν Πουλίδο στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Ο Ισπανός αμυντικός έχει υποστεί αιμάτωμα στο λαγόνιο οστό στη λεκάνη, ενώ ο Νίκος Τσουμάνης έχει κάκωση στα πλευρά και η συμμετοχή τους θα επανεκτιμηθεί σήμερα. Ωστόσο, τα πράγματα μοιάζουν πιο δύσκολα για τον πρώτο.
Πηγή: sport-fm.gr

Μόνο Ντε Βινσέντι!!

Την απάντηση του Ολυμπιακού για τον δανεισμό για έναν χρόνο του Τόμας Ντε Βινσέντι περιμένουν στον ΠΑΣ Γιάννινα, στον οποίο δεν πρόκειται να προχωρήσουν άλλη μεταγραφική υπόθεση.

Μόνο Ντε Βινσέντι
Μία και μοναδική θα είναι η μεταγραφή που θα επιχειρήσουν να υλοποιήσουν στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αυτή είναι του Τόμας Ντε Βινσέντι.

Οι Ηπειρώτες θέλουν να αποκτήσουν ως δανεικό για έναν χρόνο τον Αργεντινό χαφ.

Εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία με τον Ολυμπιακό για να επιστρέψει ο …χρονος παίκτης στους «Ζωσιμάδες», τότε η ομάδα θα μείνει ως έχει.

Πάντως, οι ιθύνοντες του συλλόγου είναι ικανοποιημένοι από την μέχρι στιγμής παρουσία του Τσάβες, ο οποίος υπέγραψε για τα επόμενα τρία χρόνια.
Πηγή: sport-fm.gr

Οι… αντι-Στεβάνοβιτς!!

Η αναζήτηση του διαδόχου του Γκόραν Στεβάνοβιτς στον πάγκο της Βέροιας έχει ήδη αρχίσει. Μέχρι νεωτέρας τα ηνία στους βοηθούς του. Ποια ονόματα «παίζουν» για τη θέση.

Οι… αντι-Στεβάνοβιτς
Ο Γκόραν Στεβάνοβιτς αποχώρησε επεισοδιακά από τη Βέροια με αιχμές εκατέρωθεν και πλέον η διοίκηση της ομάδας αναζητεί τη διάδοχη κατάσταση. Μέχρι νεωτέρας τα ηνία περνούν στους συνεργάτες του απερχόμενο Σέρβου προπονητή, αλλά ο Γιώργος Αρβανιτίδης προχωρά ήδη στις επαφές του για μία μόνιμη λύση.

Τα ονόματα που έχουν ακουστεί για τη θέση είναι αυτά των Άγγελου Αναστασιάδη, Σούλη Παπαδόπουλου και Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Μέχρι αργά χθες βράδυ γίνονταν διαβουλεύσεις και από σήμερα αναμένονται εξελίξεις. Πάντως είναι αμφίβολο αν ο νέος προπονητής θα προλάβει να κάνει ντεμπούτο στο ματς του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Πηγή: sport-fm.gr

Παράσχος: «Δύσκολα τα θαύματα»

Δύσκολη είναι η υπόθεση πρόκριση για τον Ατρόμητο, όπως παραδέχεται ο προπονητής των «κυανόλευκων», Γιώργος Παράσχος.

Παράσχος: «Δύσκολα τα θαύματα»
Με τα πόδια στη Γη και χωρίς να έχουν το μυαλό τους πάνω από το κεφάλι τους, πήγε στην Ολλανδία η αποστολή του Ατρόμητου. Ο Γιώργος Παράσχος, τόνισε στην κάμερα της Nova, πως πολύ δύσκολα γίνονται θαύματα στο ποδόσφαιρο, ενώ αποκάλυψε πως μάλλον θα παίξουν μαζί οι Ναπολεόνι και Παπαδόπουλος στην επίθεση των «κυανόλευκων».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θαύματα πολύ δύσκολο να γίνουν. Μετά από αυτό το σκορ πιστεύω ότι οι ελπίδες μας είναι μηδαμινές. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε πάνω απ' όλα να δικαιολογήσουμε ότι αυτό το 3-1 κατά τη γνώμη μου ήταν πάρα πολύ άδικο και δεν το αξίζαμε. Το κυριότερο είναι να προσπαθήσουμε το καλύτερο και αν μπορέσουμε να πάρουμε έστω μία ισοπαλία ή και μία νίκη ακόμα για να μαζέψουμε κάποιους βαθμούς για την επόμενη περίοδο.

Το σίγουρο είναι ότι θα παίξουμε πιο επιθετικά και θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι. Είναι πιθανό να δούμε Παπαδόπουλο και Ναπολεόνι μαζί στην επίθεση. Θα δούμε πώς θα είναι γιατί η κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια μας δημιούργησε κάποια προβλήματα. Θα δούμε στη σημερινή προπόνηση και αύριο θα αποφασίσουμε».

Στην Ολλανδία ο Ατρόμητος!!

Περίπου στις 14:00, ώρα Ελλάδας, η αποστολή του Ατρόμητου… πάτησε Ολλανδία για τον επαναληπτικό με την Άλκμααρ.

Στην Ολλανδία ο Ατρόμητος
Τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά η πίστη δεν χάνεται. Η αποστολή του Ατρόμητου από το μεσημέρι της Τετάρτης βρίσκεται στην Ολλανδία για να «παλέψει» στον επαναληπτικό των πλέι οφ του Europa League με στην Άλκμααρ, μετά την ήττα με σκορ 3-1 στο Περιστέρι.

Οι παίκτες και το τεχνικό τιμ προσγειώθηκαν στο Άμπστερνταμ και στη συνέχεια οδικών μετέβησαν στην περιοχή, όπου θα γίνει ο αγώνας την Πέμπτη. Ο Γιώργος Παράσχος θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 18:30, ενώ μισή ώρα αργότερα είναι προγραμματισμένη η τελευταία προπόνηση πριν το παιχνίδι.

Μοναδική απώλεια για τους «κυανόλευκους», η απουσία του Παναγιώτη Μπάλλα, ο οποίος έμεινε στην Αθήνα, έχοντας σπάσει το χέρι του. Ο Ματίας Ιγκλέσιας λογικά θα αγωνιστεί, αφού δείχνει σε καλύτερη κατάσταση και έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Περισσότερα για τον τρόπο που αναμένεται να παραταχθεί ο Ατρόμητος θα γίνουν γνωστά και μετά την βραδινή προπόνηση.
Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν σταματάμε να θυσιάζουμε πρόβατα»

Οι υπεύθυνοι της Σαχτέρ Καραγκάντι ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να λάβουν υπόψη τους τις προειδοποιήσεις και θα συνεχίσουν να σφάζουν πρόβατα για καλή τύχη.

«Δεν σταματάμε να θυσιάζουμε πρόβατα»
Οι υπεύθυνοι της Σαχτέρ Καραγκάντι ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να λάβουν υπόψη τους τις προειδοποιήσεις από την UEFA και τις φιλοζωικές οργανώσεις και θα συνεχίσουν να σφάζουν πρόβατα πριν από κάθε παιχνίδι της ομάδας για καλή τύχη.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι κάθε ομάδα έχει τις δικές της παραδόσεις πριν από κάθε παιχνίδι», τόνισε ο πρόεδρος της, Βίκτορ Κουμίκοφ, σε συνέντευξή Τύπου που παράθεσε και στην οποία δέχθηκε ερωτήματα και για το θέμα αυτό.

Την ίδια στιγμή στην Σκωτία δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο. Πάντως, το αυτί του προπονητή της ομάδας δεν φαίνεται να… ιδρώνει και απάντησε…

«Από όσο γνωρίζω στην Σκωτία η κτηνοτροφία είναι αρκετά αναπτυγμένη… Έτσι, δεν νομίζω ότι θα δυσκολευτούμε να βρούμε ένα πρόβατο», τόνισε.
Πηγή: sport-fm.gr

Στάζει «χολή» για ΠΑΟΚ και Σαββίδη!!

Τουλάχιστον προκλητική ήταν η ανάρτηση του περιφερειάρχη του Χάρκοβο στο twitter και η αναφορά του στον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη.

Στάζει «χολή» για ΠΑΟΚ και Σαββίδη
«Αντίο ΠΑΟΚ, παίξατε σαν φρικιά και συμπεριφερθήκατε σαν αχρείοι. Και ο πρόεδρός σας πρέπει να συμπληρώσω ότι είναι μ.......ς», σχολίασε στη γνωστή ιστοσελίδα ο Μιχαήλ Ντόπκιν και αναμένεται η απάντηση του «Δικεφάλου του Βορρά», η οποία δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί μέσω νομικής οδού.Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος στις σφαγές από UEFA!!

Επιστολή με την οποία προειδοποίησε τους ανθρώπους της Σαχτέρ Καραγκάντι να μην σφάζει ζώα πριν τα παιχνίδια για… τύχη, απέστειλε η UEFA.

Τέλος στις σφαγές από UEFA
Προειδοποιητική επιστολή στη Σαχτέρ Καραγκάντι έστειλε η UFEA, μετά από προτροπή του οργανισμού Άνθρωποι για την Προστασία των Ζώων (PETA), ο οποίος δεν είδε με καθόλου καλό μάτι τη σφαγή ενός προβάτου για… καλή τύχη πριν το πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Σέλτικ για τα playoffs του Champions League.

Με τον φόβο πως το συμβάν θα επαναληφθεί, ο διευθυντής των ευρωπαϊκών διοργανώσεων Τζιόρτζιο Μαρκέτι, ενημέρωσε τον εκτελεστικό διευθυντής της ομάδας από το Καζακστάν πως θα υπάρξουν κυρώσεις αν συμβεί εκ νέου κάτι παρόμοιο.

«Ενημερωθήκαμε πως έγινε μία σφαγή ζώου πριν από το παιχνίδι της Σαχτέρ με τη Σέλτικ στην Αστάνα Αρίνα στις 20 Αυγούστου. Αν και κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελεί έθιμο, δεν επιτρέπεται να γίνεται στο πλαίσιο ενός αθλητικού γεγονότος. Έτσι, θέλω να σας ενημερώσω πως η σφαγή ζώων πριν, κατά τη διάρκεια, ή μετά ενός ευρωπαϊκού αγώνα είναι ανάρμοστη και δεν θα την ανεχθούμε. Σε περίπτωση που ξαναγίνει κάτι τέτοιο, θα οδηγήσει σε πλήρη έλεγχο από τα πειθαρχικά μας όργανα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μαρκέτι. Πηγή: sport-fm.gr

«Ο ΠΑΟΚ μπορούσε την πρόκριση»

Πεπεισμένος ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν ο ΠΑΟΚ είχε τον κόσμο στο πλευρό του εμφανίστηκε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94, 6 ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης.

«Ο ΠΑΟΚ μπορούσε την πρόκριση»
Την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League εξέφρασε μέσω του αέρα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης.

Ο τεχνικός υπεύθυνος των ακαδημιών του «Δικέφαλου του βορρά» τόνισε πως τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν είχε τον κόσμο στο πλευρό του, ενώ δήλωσε πως μετά την ήττα και τον τρόπο που αυτή προήλθε δεν υπάρχει απογοήτευση στην ομάδα.

Ακόμη, δήλωσε πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται χρόνο για να… δέσει, ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη συμμετοχή τους στο Europa League, ώστε να αποκτήσουν εμπειρίες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό:

Για την ήττα από τα Σάλκε:
«Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν είχε κόσμο στο γήπεδο. Στο 1-1 ή 2-2 με 50 άτομα ήταν κάπου χαμένοι οι Γερμανοί. Ο ΠΑΟΚ και χωρίς κόσμο μπορούσε να πάρει την πρόκριση. Πρέπει να πιστέψει στους στόχους που έχει θέσει, Πρέπει να κερδίσουμε εμπειρίες από το Europa League και να γίνουμε πιο ομάδα. Ο χρόνος είναι υπέρ του ΠΑΟΚ και θέλει χρόνο».

Για το ρόστερ και τις μεταγραφές:
«Και πολύ μεγάλες ομάδες χάνουν στις λεπτομέρειες. Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες καλούς και ποιοτικούς. Το θέμα είναι να βρεθούν μεταξύ τους και να γίνει ένα καλό σύνολο. Αυτό θα γίνει με τον καιρό γιατί είναι μία εντελώς καινούρια ομάδα από πέρυσι. Στο ρόστερ του ΠΑΟΚ υπάρχουν τέσσερις-πέντε παίκτες που αγωνίζονται στην Εθνική και άλλους που είναι στις χώρες τους. Ακόμη, μπορούν να έρθουν ποιοτικοί παίκτες στην Ελλάδα, έστω κι αν δεν παίζεις στο Champions League. Εξαρτάται από τις διοργανώσεις που παίζεις, την ηλικία και άλλους πολλούς παράγοντες».

Για τον Κίτσιου:
«Ο Σπυρόπουλος προέρχονταν από τραυματισμό, όπως λέει και το ρεπορτάζ της ομάδας. Από εκεί και πέρα είναι θέμα προπονητή. Τον έχουν πλαισιώσει με εμπιστοσύνη. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να βγάλει παίκτες όπως ο Κίτσιου, ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία. Πρέπει να στηρίζουμε τα παιδιά, αλλά και αυτούς που έρχονται. Να μην απογοητευόμαστε».

Για τα νέα παιδιά:
«Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά, το θέμα είναι αν θα τους δώσεις την ευκαιρία. Θέλουν πίστωση χρόνου. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ που στελεχώνουν και άλλες ομάδες».

Για το κλίμα μετά τον αποκλεισμό:
«Δεν υπάρχει απογοήτευση, στο ποδόσφαιρο υπάρχουν όλα τα αποτελέσματα. Όταν χάνεις με αυτόν τον τρόπο αυτό σου δίνει μεγαλύτερο πιστεύω για τη συνέχεια. Όλα είναι υπέρ του ΠΑΟΚ, αρκεί να υπάρχει ηρεμία και πίστη».

Για τη Σούπερ Λίγκα:
«Πρέπει να έχεις διάρκεια για να χτυπήσεις το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός είναι λίγο καλύτερος, αλλά όχι αχτύπητος. Πρέπει να υπάρχει διάρκεια στα αποτελέσματα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν πολλές ανταγωνιστικές ομάδες, αυτό κάνει κακό και στις ομάδες, αλλά και στους παίκτες».

Λέω να πάω από την άλλη…!!

Ούτε έναν, ούτε δύο, ούτε τρεις. Ο Ρέιβελ Μόρισον της Γουέστ Χαμ έκανε πέντε παίκτες της Τσέλτεναμ να τον… κοιτάνε κατά την αλλαγή πορείας του με σπαστή ντρίμπλα, πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Λέω να πάω από την άλλη…
Αν έβλεπες τη φάση από μακριά, θα νόμιζες ότι είναι ο Λιονέλ Μέσι. Ο Ρέιβελ Μόρισον σημείωσε ένα όμορφο τέρμα κόντρα στην Τσέλτεναμ με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ για το Λιγκ Καπ, το οποίο αποδείχθηκε και εξίσου σημαντικό, με τα «σφυριά» να επικρατούν με σκορ 2-1 και να προκρίνονται στην τρίτη φάση της διοργάνωσης.

inner


Πηγή: sport-fm.gr

Σε γερμανικά χέρια η Καβάλα!

έα σελίδα γυρίζει η Καβάλα καθώς το μάνατζμεντ της ομάδας αναλαμβάνουν άμεσα επιχειρηματίες από τη Γερμανία.


Σε γερμανικά χέρια η Καβάλα
Σημαντικές είναι η εξελίξεις στην Καβάλα, καθώς οι συζητήσεις με τους Γερμανούς επιχειρηματίες καρποφόρησαν και θα αναλάβουν το μάνατζμεντ της ομάδας. Παράλληλα, η συμφωνία προβλέπει πως οι νέοι επενδυτές θα «καλύψουν» και ένα σημαντικός μέρος των οφειλών σε παλιούς ποδοσφαιριστές.

Μάλιστα, οι Γερμανοί θα έχουν τη δυνατότητα να εξαγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ πληρώνοντας ρήτρα ύψους 500.000ευρώ για την πρώτη σεζόν και 700.000 για τον δεύτερο, αντίστοιχα.Πηγή: sport-fm.gr

Στην Γλυφάδα ο Σκόνδρας!!

Για ένα χρόνο συμφώνησε με τον ΑΟΚ Γλυφάδας ο Νίκος Σκόνδρας.

Στην Γλυφάδα ο Σκόνδρας
Στον ΑΟΚ Γλυφάδας θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νίκος Σκόνδρας, ο οποίος χθες μέσω του sport-fm.gr είχε διαψεύσει τα σενάρια περί μεταγραφής του στην Προοδευτική.

Ο νεαρός άσος μετά από συζητήσεις με το σύλλογο υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο διάρκειας ενός χρόνου και την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία, μιας και η Γλυφάδα ήταν μια εκ των ομάδων που πέρυσι πήρε το εισιτήριο για τη Football League.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις από την ομάδα.Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΟΚ, κοίτα τι έχασες!!

Χρυσή, μεταφορικά αλλά και… κυριολεκτικά, ευκαιρία έχασε ο ΠΑΟΚ για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League μετά τον αποκλεισμό από τη Σάλκε. Το www.sport-fm.gr αναλύει με… αριθμούς.

ΠΑΟΚ, κοίτα τι έχασες
Η παρθενική συμμετοχή στους ομίλους του Champions League έμεινε για τον ΠΑΟΚ όνειρο θερινής νυκτός. Ο αποκλεισμός από τη Σάλκε στερεί από το «Δικέφαλο του Βορρά» όχι απλώς την ευκαιρία να πάρει για πρώτη φορά στην ιστορία του μέρος στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, αλλά και να γεμίσει χρυσάφι τα ταμεία του.

Αντ’ αυτού, η ΠΑΕ θα εισπράξει τα σεβαστά μεν ποσά που προβλέπονται από το Europa League, αλλά τα οποία σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με εκείνα που θα μπορούσε να κερδίσει παίζοντας στο Champions League. Το www.sport-fm.gr σάς παρουσιάζει τα οικονομικά δεδομένα για να κάνετε τις συγκρίσεις. Σημειώστε, δε, πως εφόσον ο ΠΑΟΚ προκρινόταν στο Champions League, θα εισέπραττε το 45% των χρημάτων του market pool (ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε χώρα που εκπροσωπείται στη διοργάνωση και το οποίο θα πάρει πλέον εξ ολοκλήρου ο Ολυμπιακός), το οποίο με βάση τα περσινά δεδομένα θα ανερχόταν στα 5,2 εκατ. ευρώ.

Δείτε, λοιπόν, τη χαώδη διαφορά μεταξύ Champions και Europa League:

Μπόνους συμμετοχής στους ομίλους
Champions League: 8,6 εκατ. ευρώ
Europa League: 1,3 εκατ. ευρώ

Μπόνους νίκης στους ομίλους
Champions League: 1 εκατ. ευρώ
Europa League: 200.000 ευρώ

Μπόνους ισοπαλίας στους ομίλους
Champions League: 500.000 ευρώ
Europa League: 100.000 ευρώ

Μπόνους συμμετοχής στους «32»
Europa League: 200.000 ευρώ

Μπόνους συμμετοχής στους «16»
Champions League: 3,5 εκατ. Ευρώ
Europa League: 350.000 ευρώ

Μπόνους συμμετοχής στα προημιτελικά
Champions League: 3,9 εκατ. ευρώ
Europa League: 450.000 ευρώ

Μπόνους συμμετοχής στα ημιτελικά
Champions League: 4,9 εκατ. ευρώ
Europa League: 1 εκατ. ευρώ

Μπόνους παρουσίας στον τελικό
Champions League: 10,5 εκατ. ευρώ για νικητή, 6,5 εκατ. ευρώ για χαμένο
Europa League: 5 εκατ. ευρώ για νικητή, 2,5 εκατ. ευρώ για χαμένοΠηγή: sport-fm.gr

Μέσα Βουγιούκας, έξω Καββαδάς!

Ο Ίαν Βουγιούκας αντί του Βασίλη Καββαδά είναι η αλλαγή στη δωδεκάδα της Εθνικής για το παιχνίδι με τη Λιθουανία στο πλαίσιο του Τουρνουά Ακρόπολις (19:00).

Μέσα Βουγιούκας, έξω Καββαδάς
Μία αλλαγή θα έχει στη δωδεκάδα της η Εθνική στο δεύτερο παιχνίδι του τουρνουά Ακρόπολις απέναντι στη Λιθουανία (19:00). Ο Ίαν Βουγιούκας θα πάρει τη θέση του Βασίλη Καββαδά.

Οι δυο τους φαίνεται πως μονομαχούν για την τελευταία θέση στη δωδεκάδα της ελληνικής ομάδας για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Κανονικά διαθέσιμος είναι και ο Κώστας Καϊμακόγλου, που τραυματίστηκε χθες ελαφρά στο πρόσωπο.

Η δωδεκάδα της Εθνικής: Μπουρούσης, Ζήσης, Σπανούλης, Περπέρογλου, Φώτσης, Παπανικολάου, Μαυροκεφαλίδης, Βουγιούκας, Καϊμακόγλου, Μπράμος, Πρίντεζης, Σλούκας. Πηγή: sport-fm.gr

«Χωρίς άμυνα, δεν έχουμε τύχη»

Η αμυντική συμπεριφορά της Εθνικής θα κρίνει την παρουσία της στο Ευρωμπάσκετ, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. «Χωρίς άμυνα, δεν έχουμε τύχη», τόνισε.

«Χωρίς άμυνα, δεν έχουμε τύχη»
Πρόκειται για παίκτης με μεγάλες επιθετικές αρετές. Όμως ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης γνωρίζει πως η επιτυχία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ θα εξαρτηθεί από την αμυντική της συμπεριφορά, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 μετά τη χθεσινή νίκη επί της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης με 88-71.

Αναλυτικά, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μίλησε στον Νίκο Ζέρβα για:

-τη βελτίωση της Εθνικής στην άμυνα: «Εξ αρχής προσπαθούμε περισσότερο στην άμυνα. Γενικά είχαμε από την αρχή πολλά προβλήματα και προσπαθούμε στις προπονήσεις και τα παιχνίδια να βελτιωθούμε στα παιχνίδια που υστερούμε. Αλλάζουμε λίγο τακτική και μας βοήθησε ακόμη και στο ματς με τη Βοσνία. Μπορεί να δεχτήκαμε 71 πόντους, που δεν είναι λίγοι, αλλά θα βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι. Στο τουρνουά πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι. Η άμυνα είναι το κλειδί για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι στο Ευρωμπάσκετ. Αν δεν παίξουμε άμυνα, δεν νομίζω να έχουμε καμία τύχη. Αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες».

-την αντιμετώπιση του Τελέτοβιτς: «Ο παίκτης-κλειδί στην επίθεση για τη Βοσνία είναι ο Τελέτοβιτς. Τον περιορίσαμε στην αρχή και αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο. Αν χάνει κάποια σουτ στην αρχή, δεν βρίσκει ρυθμό. Σε αυτό το κομμάτι τα καταφέραμε καλύτερα».

-το αποψινό τεστ με τη Λιθουανία: «Σίγουρα είναι πιο δυνατός αντίπαλος. Η Λιθουανία έχει πολλούς καλούς παίκτες και το παιχνίδι αυτό θα μας βοηθήσει πολύ, ειδικά για να δούμε πού βρισκόμαστε στην άμυνα».

-το πού μπορεί να φτάσει η Εθνική στη Σλοβενία: «Η προετοιμασία και τα φιλικά δεν παίζουν κανέναν ρόλο. Το θέμα είναι πώς θα βρεθείς εκείνη τη στιγμή. Είναι πολλά τα ματς βέβαια, αλλά εκεί η διοργάνωση δεν διαρκεί κι έναν μήνα. Πιστεύω πως εκεί θα φορμαριστούμε και θα βρούμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε».

«Παίκτης για μεγάλα πράγματα ο Χριστοδούλου»

Προδιαγραφές για να εξελιχθεί σε σπουδαίο παίκτη έχει το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, Ανδρέας Χριστοδούλου, όπως δήλωσε στη SportDay ο προπονητής του στο Μαντουλίδη, Νίκος Κεραμέας.

«Παίκτης για μεγάλα πράγματα ο Χριστοδούλου»
Ικανός να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο μέσω του Ολυμπιακού είναι ο Ανδρέας Χριστοδούλου. Αυτό πιστεύει ακράδαντα ο προπονητής του 18χρονου Κύπριου άσου (1,97μ.) στον Μαντουλίδη, Νίκος Κεραμέας.

«Είναι ‘δυάρι’ με έφεση στο σκοράρισμα. Έχει προδιαγραφές για μεγάλα πράγματα. Να ακολουθήσει δηλαδή το δρόμο των άλλων παιδιών που έχουμε δώσει στον Ολυμπιακό, του Σλούκα και του Κατσίβελη», τόνισε ο πολύπειρος προπονητής στη SportDay, και πρόσθεσε: «Είναι δεξιόχειρας, έχει καλό σουτ, αλλά είναι πολύ καλός και στο ένας εναντίον ενός. Στην άμυνα δεν υστερεί. Από τη στιγμή που είναι Κύπριος δεν έχει παίξει στη δική μας Εθνική. Αν έπαιζε, θα μας έδινε άλλη πνοή».

Έτσι και… ακόμη καλύτερα!!

Ελπιδοφόρα μηνύματα από την Εθνική κόντρα στη Βοσνία (88-71). Ποια τα κέρδη από τη χθεσινή νίκη. Απόψε στις 19:00 το πιο δύσκολο τεστ κόντρα στη Λιθουανία.

Έτσι και… ακόμη καλύτερα
Κρίση ήταν και… πέρασε. Η Εθνική δείχνει να «συμμορφώνεται» μετά τα δύο απανωτά χαστούκια στο Ουλμ και να επανέρχεται σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Η χθεσινή νίκη επί της Βοσνίας αποτελεί τρανή απόδειξη. Άλλωστε πρόκειται για την ομάδα που την είχε κερδίσει με 90-84 το Σάββατο εκθέτοντας όλες τις αδυναμίες της. Χθες η ελληνική ομάδα παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη και τα κέρδη είναι πολλά.

βελτίωση στην άμυνα είναι εμφανής. Τα πρώτα σημάδια είχαν παρουσιαστεί την Κυριακή απέναντι στη Γερμανία. Χθες η Ελλάδα δέχτηκε 71 πόντους, 19 λιγότερους από ό,τι το Σάββατο από τον ίδιο αντίπαλο. Μάλιστα κράτησε τον Μίρζα Τελέτοβιτς, που στο προηγούμενο ματς είχε 27 πόντους, σε μόλις 13 και με τραγικά ποσοστά (3/10 δίποντα, 1/5 τρίποντα).

-η Εθνική συνεχίζει να έχει καλές επιδόσεις στα ριμπάουντ. Χθες κυριάρχησε ξανά στον τομέα αυτό έχοντας 46 (11 επιθετικά) έναντι 29 της Βοσνίας.

-η ελληνική επίθεση συνεχίζει να βγάζει φωτιές. Στα 9 φιλικά που έχει δώσει μέχρι τώρα έχει 83,4 πόντους ενεργητικό κατά μέσο όρο. Χθες παρουσίασε και πάλι εξαιρετικές συνεργασίες (22 ασίστ), αλλά και υψηλά ποσοστά ευστοχίας (28/42 δίποντα, 7/19 τρίποντα).

-Φώτσης και Μπουρούσης έκαναν την καλύτερή τους εμφάνιση μέχρι τώρα στην προετοιμασία και δείχνουν να βρίσκουν ρυθμό. Ο πρώτος είχε 13 πόντους (5/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα) και 6 ριμπάουντ σε 21 λεπτά. Ο δεύτερος είχε 10 πόντους (5/10 δίποντα) και 3 ριμπάουντ σε μόλις 15 λεπτά.

-Η… εναπομείνασα τριάδα των γκαρντ λειτούργησε άψογα. Ο Ζήσης είχε 12 πόντους, 4 ασίστ και 4 ριμπάουντ, ο Σπανούλης 9 πόντους και ισάριθμες ασίστ, ενώ ο Σλούκας πρόσθεσε 5 πόντους και 2 ασίστ.

Το πιο δύσκολο σήμερα

Απομένουν πλέον δύο φιλικά για την Εθνική μέχρι το τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ. Απόψε (19:00, ΔΤ και NovaΣΠΟΡ FM 94,6) με τη Λιθουανία και αύριο με την Ιταλία (21:00). Το σημερινό τεστ είναι και το πιο σημαντικό, αφού η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας είναι αήττητη μέχρι τώρα στην προετοιμασία της με οκτώ νίκες σε ισάριθμα ματς. Το παιχνίδι αυτό πιθανώς να αποτελέσει και το τελικό κριτήριο για να αποφασίσει Αντρέα Τρινκιέρι μεταξύ του Ίαν Βουγιούκα και του Βασίλη Καββαδά για την τελευταία θέση στη δωδεκάδα, αφού θα δοκιμαστούν απέναντι στους εξαιρετικούς ψηλούς της «Λιέτουβα».

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πέρα από τον αγώνα της Εθνικής και την αναμέτρηση Ιταλία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη (21:30). Υπενθυμίζεται πως γενική είσοδος για κάθε μέρα αγώνων του τουρνουά «Ακρόπολις» έχουν οριστεί τα 10 ευρώ.
Πηγή: sport-fm.gr

Τα λάθη κι η μοναξιά!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τον ΠΑΟΚ που πλήρωσε τα λάθη στην άμυνά του κι εκείνο των οπαδών του.

Τα λάθη κι η μοναξιά
Eίναι από τα ματς που κρίνονται σε μικρές λεπτομέρειες. Οι «μονομάχοι» ισορροπούν σε ένα τεντωμένο σκοινί, με τον νικητή να αναδεικνύεται από ένα απλό φύσημα του αέρα που «γκρεμίζει» τον αντίπαλο.

Στην άδεια Τούμπα η τύχη έκλεισε το μάτι στη Σάλκε. Οσο χρειαζόταν στους Γερμανούς για να φύγουν νικητές από την Ελλάδα.

Το 90λεπτο έμοιαζε με... δύο διαφορετικά ματς. Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ήθελε να κρατήσει τον ρυθμό χαμηλά, να προφυλάξει την εστία του και να αρχίσει να φορτώνει με άγχος τον αντίπαλο.

Το κατάφερε με σχετική ευκολία μέχρι που... χωρίς φάση και ίσως με τρόπο όχι σύννομο οι Γερμανοί πήραν το προβάδισμα.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Στέφενς μπήκε αποφασισμένη να αντιδράσει. Και το πέτυχε. Εφτασε στην ισοφάριση και άγγιξε ξανά την πρόκριση παρά το ότι δέχθηκε πάλι γκολ.

Στο 2-2 και με το ρολόι να μετρά αντίστροφα ήταν πια υπόθεση «όλα ή τίποτα». Το τρίτο τέρμα των Γερμανών μπορεί τυπικά να σήμανε μια ήττα για τον ΠΑΟΚ στην ουσία, όμως, το 2-3 είναι ισοβαρές ως σκορ με εκείνο που έδειχνε ο πίνακας πριν εκμεταλλευτεί την ασίστ του Ντράξλερ ο Σάλαϊ.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε ξανά εκτός ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ, πληρώνοντας τα λάθη στην άμυνά του κι εκείνο -το λάθος- που έκαναν οι οπαδοί του. Στο τελευταίο 10λεπτο, αν η Τούμπα ήταν γεμάτη... Με «αν», όμως, δεν γράφεται η ιστορία.

Αυτή λέει πως παρά την αρνητική τροπή που πήρε η προκριματική διαδικασία, η δουλειά που κάνει ο Στέφενς αρχίζει και φαίνεται στο γήπεδο.

Δεν χρειάζονται δάκρυα, αλλά μπόλικη δόση πείσματος για να κάνει ο ΠΑΟΚ όσα μπορεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Και χθες έδειξε ότι η ομάδα του Στέφενς μπορεί να κάνει πολλά...Πηγή: sport-fm.gr

Ούτε παιδάκι δεν θα έκανε το λάθος του Στέφενς!!

Ο Νίκος Αλέφαντος "τα χώνει" στον sportdog για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τη Σάλκε! Γιατί κράζει Στέφενς, ποιοι είναι οι "αργοί κι ανύπαρκτοι" και ποιος είναι αυτός που αξίζει;Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ό,τι μπόρεσαν το έδωσαν, σκίστηκαν, αυτή είναι η αξία τους στο κάτω- κάτω. Το θέμα είναι ότι στον ΠΑΟΚ μάζεψαν όλους τους αργούς! Πήγε και πήρε αυτούς που έδιωχναν από τον Παναθηναϊκό, ο Κατσουράνης έξυπνος παίκτης αλλά αργός, ο Λόπεθ αστείος και αργός, ο Βίτορ αργός, ο Τζιόλης αργός και ανύπαρκτος, ο Κάτσε τρέχει-τρέχει-τρέχει με τα ποδαράκια αλλά δεν φτάνει να καλύψει γρήγορα αποστάσεις, ο Λούκας αργός, ο Λαζάρ αργός, ο Γκαρσία αργός, ο Λόρενς αργός, ο Νέτσιντ αργός και ανύπαρκτος, ειδικά στον άξονα βλέπεις ένα ποδόσφαιρο παλαιμάχων.

Παίζει η Σάλκε με παίκτη λιγότερο και δεν μπορούσες να το εκμεταλλευτείς, με 10 παίκτες η Σάλκε και σου έβαλε άλλα 2 γκολ! Δείξανε πως ό,τι ώρα θέλανε, βάζανε γκολ στον ΠΑΟΚ. Όποια στιγμή χρειάστηκε να βάλουν γκολ, το έβαζαν.

Αυτός ο Ντράξλερ τους ξεφτίλισε στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ψηλός, γρήγορος, ντριμπλέρ, αυτοί είναι παίκτες. Αν ο Ολυμπιακός πάρει δύο χαφάρες, θα έχει βγει πρωταθλητής από τον Αύγουστο.

Μία μέρα πριν το ματς βγήκα στη στήλη και είπα: "Ο ΠΑΟΚ μπορεί να χάσει τα αβγά και τα πασχάλια από τη Σάλκε αν νομίσει ότι προκρίθηκε ήδη. Ηττήθηκε η Σάλκε από το Ανόβερο αλλά το είδα το ματς, στο β΄ ημίχρονο ανέβηκε πολύ η Σάλκε, ήταν πολύ καλή. Επικίνδυνη ομάδα. Δεν μου άρεσε καθόλου ο τρόπος που πήγε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο".

Το λάθος που έκανε ο Στέφενς δεν θα το έκανε ούτε μικρό παιδί! Βγάζεις ταυτόχρονα τον Αθανασιάδη που σου έχει πετύχει τη γκολάρα και τον Σαλπιγγίδη, για να βάλεις ποιους μαζί; Τον Ολίσε και τον Νέτσιντ! Ποιος Νέτσιντ, όσο τον έχω δει στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει Νέτσιντ επιθετικός, δεν ακούμπησε την μπάλα πάλι. Ο δε Ολίσε ταλαιπωρία, άμα βάζει 2-3 γκολ το χρόνο μιλάει με το Θεό! Τέσσερις ώρες να έπαιζαν μπάλα ο Νέτσιντ με τον Ολίσε, γκολ στη Σάλκε δεν θα έβαζαν.

Ένας παίκτης άξιζε στον ΠΑΟΚ. Ο Στοχ. Αυτός είναι πολύ καλός παίκτης. Γρήγορος, ντριμπλέρ, σουτέρ, μπαίνει κάθετος, πήγαιναν δύο της Σάλκε πάντα πάνω του, κοίταγαν να του κλείσουν το δεξί πόδι να μη σουτάρει. Όμως τους έφευγε και από την άλλη. Και ομαδικός, βγάζει την πάσα, δεν τον αξιοποίησαν όσο έπρεπε. Μπορούσε να γίνει ήρωας πάλι άμα έβαζε το γκολ στο 2-2 ή αν του έδιναν το πέναλτι. Και ο Κίτσιου έχει φόντα για να προχωρήσει, καλό μπακάκι, αξίζει να προσεχτεί.
Πηγή: sportdog.gr

Μια ευκαιρία ακόμη λοιπόν…!

Για σχεδόν ένα μήνα, από τότε που μπήκαμε σε ρυθμούς αγώνων με τη Μέταλιστ, ζήσαμε μια πολύ ωραία κατάσταση, ζήσαμε πράγματα που δεν είχαμε ξαναζήσει σ΄ αυτό το βαθμό κι επιστροφή τώρα, σ΄ αυτά που είχαμε συνηθίσει. Γράφει ο Γιώργος Κουβεντίδης
Μέχρι νεωτέρας, γιατί είναι νομοτελειακό, πως ο ΠΑΟΚ αργά ή γρήγορα, θα παίξει στους ομίλους τους Τσάμπιονς Λιγκ. Διότι αργά ή γρήγορα, θα πάρει το πρωτάθλημα. Θα είναι σε ένα; Σε δύο; Σε τρία χρόνια; Θα έρθει πάντως. Το νερό άρχισε να μπαίνει στο αυλάκι (αρκεί να μην ανατινάξει κανείς το αυλάκι!).
(Στην Τούμπα ήταν ωραία γιατί ακούσαμε και τον ύμνο (στο Γκελζενκίρχεν είχε πολλή φασαρία στο γήπεδο), είδαμε και τα παιδάκια να τινάζουν το σεντόνι. Θα το ξαναδούμε, που θα πάει…)
Τώρα που τελείωσε αυτή η περιπέτεια, κατά τη διάρκεια της οποίας, σχεδόν όλα ήρθαν ζερβά για τον ΠΑΟΚ (από τις κληρώσεις, την τιμωρία της Μέταλιστ, τους τραυματισμούς της Σάλκε κ.ο.κ.) καταλήγεις εύκολα στο συμπέρασμα, ότι χάθηκε άλλη μια ευκαιρία. Ίσως η μεγαλύτερη, αλλά ΟΚ. Ούτε η πρώτη ήταν, ούτε η τελευταία, άλλωστε ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα, που συνήθισε να ζει για να χάνει ευκαιρίες.
Ο Σαββίδης δήλωσε πρωί – πρωί περήφανος για την ομάδα του και περήφανοι θα πρέπει να είναι όσοι είδαν τον ΠΑΟΚ να μάχεται μέχρι τέλους και να μην παραδίδεται, απέναντι σε μια ομάδα, που δεν είναι σε καλύτερη φάση απ΄ αυτόν, αλλά έχει μάθει να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο κι έχει καλύτερους παίκτες. Και κυρίως, παίκτες που παίζουν στις θέσεις τους.
Ο ΠΑΟΚ το πάλεψε, δεν ήθελε και πολύ να το γυρίσει και να κάνει την μεγάλη ανατροπή, αλλά τελικώς, αποδείχτηκε ότι η καρδιά δεν ήταν αρκετή για να πάρει αυτή την πρόκριση. Έπαιξε στα όριά του (αυτή την εποχή), αλλά κι αυτό δεν ήταν αρκετό.
Αν και πολλές φορές την εξέλιξη ενός αγώνα και εν προκειμένω μια πρόκριση, την καθορίζουν και τυχαία γεγονότα (όπως για παράδειγμα το σουτ του Στοχ, που αν πήγαινε μέσα, ο ΠΑΟΚ θα περνούσε), εντούτοις πιστεύω ότι αυτή η μεγάλη ευκαιρία, που παρουσιάστηκε στον ΠΑΟΚ, χάθηκε για δύο λόγους (επειδή εγώ δεν πιστεύω ότι για αποκλεισμούς και τις αποτυχίες γενικότερα, φταίει η ατυχία, οι συναστρίες κι ότι άλλο μεταφυσικό, αφαιρεί ευθύνες φυσικών προσώπων).
1ον Από τη διαχείριση που έκανε ο Στέφενς μετά το 1-1 και ειδικά μετά την αποβολή του Τζόουνς. Στο πρώτο ημίχρονο, πήγε το παιχνίδι όπως το ήθελε και το είχε σχεδιάσει. Χωρίς φάση μέχρι το 43’. Στο δεύτερο, κάτι δεν έγινε καλά. Με σκορ, που δεν σε αποκλείει (1-1), έχοντας 25 λεπτά μπροστά σου (ενδεχομένως κι άλλα 30 στην παράταση), δεν επιτρέπεται να δεχτείς δύο γκολ στην κόντρα στο ανοιχτό γήπεδο από ομάδα που παίζει με 10 παίκτες. Κατά δεύτερο λόγο, δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε να βγουν μαζί Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης για να μπουν Νέσιντ και Ολίσε. Δεν είδα λογική σ΄ αυτό. Βεβαίως, την ώρα που συνέβησαν όλα αυτά, ο Στέφενς ήταν στην κερκίδα, γιατί αποβλήθηκε και δεν μπορούσε να παρεμβαίνει στο παιχνίδι από τον πάγκο. Δικό του λάθος και του χρεώνεται. Όπως ακριβώς του πιστώνεται, η καλή αγωνιστική φιλοσοφία που περνά στον ΠΑΟΚ, όπως του πιστώθηκε το κοουτσάρισμα στο πρώτο παιχνίδι, του χρεώνεται και ότι του αναλογεί από το δεύτερο ημίχρονο και τον αποκλεισμό.
2ον Από το γεγονός ότι, όπως φάνηκε ξεκάθαρα και στη ρεβάνς με τη Σάλκε, αυτό που έγινε αυτό το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ δεν το λες και «σχεδιασμό». Είναι απαράδεκτο στο παιχνίδι της ζωής σου, να παίζεις με αριστερό μπακ τον Σκόνδρα, δεξιό τον Κίτσιου (φιλότιμος, μαχητής και χρήσιμος, αλλά όχι αξιόπιστος δεξιός μπακ ακόμη) και δύο στόπερ, που ο ένας είναι ο καλύτερός σου χαφ κι ο μόνος χαφ σου που σκοράρει, όταν ανεβαίνει, κι ο άλλος άπειρος, αργός και με ένα παιχνίδι το χρόνο στην Μπενφίκα.
Δεν είναι τυχαίο, που ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί 7 γκολ σε 4 ευρωπαϊκά παιχνίδια. Σ΄ αυτό το επίπεδο, τη διαφορά την κάνουν οι άμυνες. Και στο παιχνίδι με τη Σάλκε ένα λάθος, από τον Σκόνδρα συν την αδράνεια των στόπερ, που άφησαν τον Σάλαϊ να βγει μπροστά τους, έφτανε για να γίνει το κακό στο 43’ και να αλλάξει η μορφή ενός αγώνα, που ως τότε ήταν «ύπνε που παίρνεις τα παιδιά, έλα πάρε και τούτο». Όπως ακριβώς βόλευε τον ΠΑΟΚ.
Αυτοί οι παίκτες που παίζουν σήμερα στην άμυνα, μπορεί μελλοντικά να διαπρέψουν σ΄ αυτές τις θέσεις. Σήμερα δεν διαπρέπουν και είναι εγκληματικό να γίνονται πειράματα και αλχημείες, στα πιο σημαντικά ματς της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ. Του φορτωμένου στο χρήμα ΠΑΟΚ. Όχι του ΠΑΟΚ του Γούμενου. Ο ματσωμένος ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να βρει αμυντικούς που να του κάνουν τη δουλειά ένα ολόκληρο καλοκαίρι! Δεν μπόρεσε να βρει πιο αξιόπιστες επιθετικά λύσεις από τους Νέσιντ και Ολίσε…
Δεν ξέρω τι ΠΑΟΚ «σχεδίασαν» αυτοί, που τον «σχεδίασαν» και τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους, αλλά μεγάλη ομάδα, με μέτριους ή αμφιβόλου αξίας και αποδοτικότητας παίκτες, δεν φτιάχνεις. Αυτό είναι δεδομένο.
Γι΄ αυτό τον περίφημο «σχεδιασμό» έχουν ειπωθεί πολλά και θα ειπωθούν ακόμη περισσότερα. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι όλοι (ακόμα κι αυτοί που βρίζουν όσους κάνουν κριτική για προφανή πράγματα!) μετράνε κενά στο ρόστερ στις 28 Αυγούστου, ενώ έχουν γίνει 7-8 μεταγραφές, και τώρα τρέχουν οι αρμόδιοι να κλείσουν παίκτες, δείχνει και για τι «σχεδιασμό» μιλάμε.
Μόνο και μόνο το γεγονός ότι παρακαλάνε να βρεθεί μια ομάδα να μαζέψει τον Λόπεθ και να ξεφορτωθούν το ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ συμβόλαιο, που του έκαναν, δείχνει και την ποιότητα του «σχεδιασμού».
(Κάποια στιγμή, γύρω στις 18-19 Ιουνίου κάποιος έλεγε κάποια πράγματα για τον Λόπεθ, τότε βρίζατε και απαξιώνατε. Βρίστε και απαξιώστε και τώρα, ξερόλες και στημένοι).
Σ΄ αυτόν τον «σχεδιασμό» πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί δεν θέλησε να συμμετάσχει ο Στέφενς. Ένα μέρος του προβλήματος και του λάθους, είναι το γεγονός ότι ο προπονητής έκλεισε αργά και σχεδόν τις μισές επιλογές, τις βρήκε. Στην πορεία, όταν είδε ότι δεν του έκαναν, τις άφησε στην άκρη (πιο ξεκάθαρος δεν μπορούσε να γίνει). Παρόλα αυτά, δεν έγινε πιεστικός για διορθωτικές κινήσεις. Κι έτσι, έφτασε η κατάσταση, εδώ που έφτασε.
Τι μπορεί να αλλάξει μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, που τελειώνουν οι μεταγραφές; Πολλά ή λίγα πράγματα; Και πως θα βρεις μέσα σε 5-6 μέρες τους παίκτες, που σου λείπουν, και δεν μπόρεσες να βρεις ένα ολόκληρο καλοκαίρι;
Θέλεις έναν στόπερ ολκής, που θα σου δίνει σιγουριά και ποιότητα, που θα δώσει την ευκαιρία στον προπονητή, όταν το κρίνει, να βάζει τον Κατσουράνη να παίζει στη θέση του. Κάτι που ήθελε να κάνει στο Γκέλζενκίρχεν, γιατί έτσι την είδε, αλλά τελικά ξεκίνησε τον Λόρενς γιατί δεν είχε στόπερ κι άφησε τον Κατσουράνη πίσω.
Θέλεις έναν αριστερό μπακ, γιατί ο Λίνο δεν είναι βιονικός κι ο Στέφενς κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει τον Σπυρόπουλο.
Θέλεις ένα χαφ, που θα κάνει τη λάντζα σε πιο υψηλές ταχύτητες και θα βοηθά στην ανάπτυξη. Φάνηκε και με τη Σάλκε, ότι σ΄ αυτό το επίπεδο, πρέπει να μάθεις να παίζεις σε ψηλότερο τέμπο.
Μπορεί να θέλεις και τίποτα άλλο… Θέλεις αρκετά πράγματα, για να είσαι ανταγωνιστικός στο υψηλό επίπεδο του Γιουρόπα Λιγκ και να πεις ότι έχεις καλύτερο ρόστερ από τον Ολυμπιακό. Που σήμερα δεν έχεις.
Τρέχα, λοιπόν, να βρεις ότι σου λείπει, μέσα σε 5-6 μέρες. Εύκολο είναι; Και πως μπορείς να πάρει σωστές αποφάσεις, όταν λειτουργείς μ΄ αυτή την πίεση του χρόνου;
Είναι κρίμα αυτό, που συμβαίνει, σε μια εποχή, που το οικονομικό δεν είναι τροχοπέδη. Ο Σαββίδης έχει βάλει του κόσμου τα λεφτά μέσα σε ένα χρόνο, το μπάτζετ εκτινάχτηκε, και κάποιοι τον αποκαλούν σπάγγο, γιατί οι επιλογές που έγιναν, ήταν ως επί το πλείστον από μέτριες ως κακές.
Ξέρετε ποιο ακριβώς είναι το κρίμα; Ότι ο ΠΑΟΚ, που ευνοήθηκε από τις συγκυρίες έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ζήσει την εμπειρία των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ξέρετε ποιο άλλο είναι το κρίμα; Το ότι τη μεγάλη χαρά που περιμένετε, θα μπορούσατε να τη ζήσετε φέτος. Δυστυχώς, δεν το βλέπω, διότι όπως είναι σήμερα η ομάδα, θα έχει κι άλλους «Παναιτωλικούς». Θα χρειαστεί, λοιπόν, λίγο υπομονή ακόμα…
Πηγή: paok24.com

O τρελός μισθός του Τεβεκέλη στον ΠΑΟΚ!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο σκύλος έμαθε το (απίστευτο) μηνιάτικο που θα "καθαρίζει" ο Μάλαμας Τεβεκέλης στον ΠΑΟΚ και ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος του πρώην ρέφερι στον Δικέφαλο. Η πρόσληψη του Μάλαμα Τεβεκέλη από τον ΠΑΟΚ έχει "αναστατώσει" τις τελευταίες μέρες τη διαιτητική πιάτσα. Το αγαπημένο θέμα συζήτησης, βέβαια, είναι ο μισθός που έχει εξασφαλίσει ο παλαίμαχος διαιτητής από τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, Ιβάν Σαββίδη.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τεβεκέλης θα  "καθαρίζει" ένα ποσό από 6 έως 8 χιλιάρικα το μήνα! Μιλάμε για πολλά λεφτά, αν αναλογισθεί κανείς ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολλοί ποδοσφαιριστές που παίζουν βασικοί σε ομάδες της Σούπερ Λίγκας και δεν παίρνουν πάνω από 2.000 ευρώ μηνιάτικο.
Ο μισθός, λοιπόν, που λέγεται ότι θα παίρνει ο Τεβεκέλης στον ΠΑΟΚ έχει κάνει αρκετούς συναδέρφους του να σκάσουν από ζήλια. Και λογικό είναι εδώ που τα λέμε αφού πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση του Μάλαμα και να απολαμβάνουν έναν τέτοιο μισθό από το πανίσχυρο αφεντικό του Δικέφαλου.
Πάντως, ο παλαίμαχος ρέφερι δεν θα είναι απλός στρατηγικός σύμβουλος του Σαββίδη σε θέματα διαιτησίας, όπως βγήκε επίσημα προς τα έξω. Όπως έμαθε ο σκύλος, ο Τεβεκέλης θα παραδίδει στον Ιβάν μέχρι και ...εκθέσεις για τη συμπεριφορά των παικτών του ΠΑΟΚ, αλλά και των αντιπάλων, στα παιχνίδια που θα παρακολουθεί!
Ο παλιός διαιτητής θα αναλάβει και την επιμόρφωση των νεαρών παικτών του ΠΑΟΚ από τις υποδομές σε κανονισμούς διαιτησίας αλλά και σωστής συμπεριφοράς μέσα στο γήπεδο. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι πέρυσι ο Σαββίδης ήταν έξαλλος από τις πολλές αποβολές ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ που στοίχησαν στην ομάδα βαθμούς.
Ο Ιβάν θέλει οι παίκτες να είναι πειθαρχημένοι, επαγγελματίες και να παίζουν για το καλό της ομάδας. Γι΄ αυτό βάζει τον Τεβεκέλη σε ρόλο ...καθηγητή στους νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που θα αποτελέσουν το αύριο και το μέλλον του συλλόγου. 
Πηγή: sportdog.gr

Κι όμως, μπορούσες ΠΑΟΚ!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το ματς του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε και εντοπίζει τα λάθη που έκανε ο «Δικέφαλος».
Τελικά δεν ήταν γραφτό η νύχτα της 27ης Αυγούστου 2013 να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή βραδιά στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ έμεινε όνειρο ανεκπλήρωτο για άλλη μια φορά. Ο Δικέφαλος κατέβαλε υπερπροσπάθεια για να ρίξει στο καναβάτσο την Σάλκε αλλά αποδείχθηκε ότι σ΄ αυτό το επίπεδο λάθη δεν επιτρέπονται. Και ο ΠΑΟΚ (παρά την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του) έκανε αρκετά λάθη που του στέρησαν –για άλλη μια φορά το δικαίωμα- να πάρει θέση στ΄ αστέρια.
Ποια ήταν τα λάθη; Ας τα δούμε ένα, ένα. Καταρχήν διαχειρίστηκε λάθος το α΄ ημίχρονο, ακολουθώντας συντηρητική τακτική. Φοβήθηκε την Σάλκε περισσότερο απ΄ όσο έπρεπε και επέτρεψε στους Γερμανούς να νιώσουν μια αδικαιολόγητη ανωτερότητα που ως αποτέλεσμα είχε να πάρουν κεφάλι στο σκορ χωρίς να απειλήσουν την εστία του Χακόμπο με εξαίρεση τις δυο φάσεις στο ξεκίνημα του παιχνιδιού.
Το δεύτερο σημείο στο οποίο θα σταθώ είναι η παρουσία της άμυνας αλλά και η αμυντική λειτουργία της ομάδας, που πλέον αποδεδειγμένα έχει πρόβλημα. Ο σχεδιασμός αποδεικνύεται λανθασμένος σε ότι αφορά τις επιλογές προσώπων αλλά και σε ότι αφορά τη διαχείριση τους. Δεν μπορεί σε τέτοιο παιχνίδι ένας παίκτης με την εμπειρία του Σπυρόπουλου να παρακολουθεί το παιχνίδι από τον πάγκο και ο Σκόνδρας με δεξί πόδι να αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας.
Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε τρία γκολ με την ευκολία που σκοράρουν οι ομάδες στην προπόνηση και μάλιστα τα δυο απ΄ αυτά οι Γερμανοί τα πέτυχαν ενώ αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο. Η αφέλεια στην αμυντική λειτουργία είναι φαινόμενο που καταγράφηκε τόσο στο παιχνίδι με την Μέταλιστ στην Τούμπα όσο και στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.
Δεν επιτρέπεται να ξαναμπαίνει ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την γκολάρα του Αθανασιάδη (από την χάρμα ιδέσθαι κάθετη μπάλα του Κίτσιου) να έχει την ψυχολογία με το μέρος του και να δέχεται δεύτερο γκολ την ώρα που θα έπρεπε να πολιορκεί την αντίπαλη άμυνα για να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Κι ολ΄ αυτά ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα αποβάλλεται ο κορυφαίος παίκτης της Σάλκε (Τζόουνς).
Τρίτο σημείο στο οποίο θα αναφερθώ είναι η απόπειρα της τεχνικής ηγεσίας να αλλάξει την εξέλιξη του αγώνα με τις τρεις αλλαγές που επιχείρησε. Είναι η μοίρα των προπονητών να κρίνονται για την απόδοση των παικτών που χρησιμοποιούν ως αλλαγή. Καμία από τις αλλαγές που επιχείρησαν ο Στέφενς και οι συνεργάτες του δεν βοήθησαν την ομάδα. Ο ανέτοιμος Νέτσιντ, ο «ψάχνω να βρω την αγωνιστική μου ταυτότητα» Ολίσε και ο Γεωργιάδης που δεν πρόλαβε να έρθει σε επαφή μες την μπάλα ούτε σε μια φάση, αποδυνάμωσαν την ομάδα αντί να την βοηθήσουν.
Θα τολμήσω να πω ότι δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να φύγει από το παιχνίδι ο «δώστε μου την μπάλα να του σκίσω ξανά» Αθανασιάδης, ο Σαλπιγγίδης που χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο πίεζε αφόρητα τους αντιπάλους στην αμυντική και μεσαία γραμμή και ο Λούκας που ναι μεν δεν είχε ουσία αλλά «μοίραζε» το παιχνίδι και σίγουρα θα χρειαζόταν οι εμπνεύσεις του στην τελική πάσα στα τελευταία καθοριστικά λεπτά του αγώνα που οι γηπεδούχοι όφειλαν να πιέσουν ασφυκτικά για το γκολ της πρόκρισης.
Ο ΠΑΟΚ ήταν εντελώς ακίνδυνος μετά το 2-2. Όταν δηλαδή οι Γερμανοί άρχισαν να αισθάνονται ότι ο αποκλεισμός πλησιάζει, ο Δικέφαλος έδειξε μια αδικαιολόγητη φλυαρία επιθετικά που του κόστισε την πρόκριση.
Τέλος θα σταθώ στον Ολλανδό διαιτητή. Αστάθμητος παράγοντας η απόδοση ενός διαιτητή, που δεν μπορεί να ελεγχθεί. Το ξέρω. Σε όλες τις αμφισβητούμενες, «πονηρές» φάσεις σφύριξε Σάλκε και θεωρώ ότι διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Ακόμα κι έτσι όμως ο ΠΑΟΚ μπορούσε να προκριθεί. Θα μπορούσαν για παράδειγμα να μετατρέψουν σε γκολ τις κραυγαλέες ευκαιρίες τους Λούκας και Στοχ. Αν ο Σλοβάκος κατάφερνε να σκοράρει στο χρονικό σημείο που του παρουσιάστηκε η ευκαιρία η ιστορία θα γραφόταν με άλλο τρόπο.
Υ. Γ. Θα ήταν παράλειψη να μην επισημάνω ότι, θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη του αγώνα –ιδιαίτερα- στα τελευταία λεπτά (και η απόδοση του διαιτητή) αν η Τούμπα πάλλονταν από τον ενθουσιασμό των… πιστών της.
Πηγή: gazzetta.gr

Για το «σεντόνι» θες και το «παραπάνω»!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για την (νέα) χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟΚ και την ιστορία που θα γράφονταν αλλιώς από τον Λούκας, τον Στοχ και τον... κόσμο!  Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος της περασμένης Τετάρτης (21/8), το τελευταίο γεμάτο φεγγάρι του καλοκαιριού είχε... σεληνιάσει τους φίλους του ΠΑΟΚ καθώς μαζί του ήρθε και το γκολ του Στοχ στο Γκιζελκίρχεν. Ένα τέρμα που διεύρυνε το ποσοστό ελπίδας για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ!
Τελικά αυτό το... όνειρο παραμένει στοιχειωμένο για άλλη μια φορά όσο αφορά τον «δικέφαλο του Βορρά» που ναι μεν συνεχίζει Ευρωπαϊκά σε όμιλο, αλλά σε αυτόν του Europa League! Aν το δει κανείς με... ψυχρή λογική σαφώς και είναι επιτυχία αν θυμηθούν τον εύκολο αποκλεισμό από την Μέταλιστ και το 0-2 στην Τούμπα τον περασμένο Ιούλιο!
Όμως από τότε έγιναν τόσα πολλά που η ελπίδα άνθισε και το δικαίωμα στο όνειρο το απέκτησαν όλοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ και οι περισσότεροι του Ελληνικού ποδοσφαίρου που θα ήθελαν μια 2η ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έγινε. Η ευκαιρία ήταν χρυσή όμως όταν απέναντι σου υπάρχει μια παραδοσιακή Γερμανική δύναμη όποιο κι αν είναι το σκορ του πρώτου αγώνα ποτέ δεν είσαι φαβορί. Κι αυτό ισχύει για όλες τις Ελληνικές ομάδες ειδικά στις... μέρες μας!
Το τελικό ταμείο είναι αρνητικό για τον ΠΑΟΚ που φέτος έχει στόχο για μεγάλα πράγματα εντός και εκτός συνόρων. Η Σάλκει μπορεί να ήταν φαβορί αλλά αχτύπητη δεν ήταν. Όμως ήταν χτυπητές οι αδυναμίες του «δικεφάλου» στην άμυνα και το πλήρωσε. Κυρίως στην φάση του 1-2 όπου η... τρύπα στα μετόπισθεν θύμιζε κρατήρα και το γκολ ερχόταν από μακριά.
Όταν σε ματς τέτοιου επιπέδου παίζεις για μισή ώρα με παίκτη παραπάνω και σε αυτό το χρονικό σημείο δέχεσαι 2 γκολ τότε είσαι άξιος της μοίρα σου. Στο ίδιο διάστημα τα 2 πιο... βαριά χαρτιά της ομάδας στο ρόστερ της, ο Λούκας και ο Στοχ έχασαν μοναδικές ευκαιρίες για να γραφτεί αλλιώς η ιστορία.
Ο ΠΑΟΚ δήλωνε έτοιμος για το ραντεβού με την ιστορία αλλά προφανώς δεν ήταν 100%. Έτσι ούτε αυτή την φορά το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα τεντώσει στην Τούμπα. Του χρόνου ποιος ξέρει. Ίσως τότε να έχουν βάλει μυαλό κάποιοι ώστε να βοηθήσει κι ο κόσμος.
Όσο... λαϊκίστικο κι ακούγεται σκεφτείτε σε καίρια σημεία του αγώνα και μετά το 1-1 και την αποβολή του Τζόουνς και μετά το 2-2 να... έβραζε η Τούμπα τι ώθηση θα είχαν οι παίκτες του Στέφενς. Κάποιοι φρόντισαν από πέρσι... να κάψουν ένα γερό χαρτί της φετινής σεζόν. Ας γίνει κι από αυτούς αυτοκριτική. Αν έχουν τα στοιχειώδη να το κάνουν...
Πηγή: gazzetta.gr