Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Κέλερ: «Επιτυχία να προκριθούμε δεύτερη σερί χρονιά στους ομίλους»

Στην επιτυχία να προκριθεί η Σάλκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στάθηκε ο Γενς Κέλερ, μετά το 3-2 επί του ΠΑΟΚ στην άδεια Τούμπα.


Κέλερ: «Επιτυχία να προκριθούμε δεύτερη σερί χρονιά στους ομίλους»
Ο Γερμανός τεχνικός τόνισε πως είναι όλοι ευτυχισμένοι για αυτή την επιτυχία, θεωρεί πως πάλεψαν οι παίκτες του για αυτό και πιστεύει πως στο πρώτο ημίχρονο η Σάλκε ήταν ανώτερη, ενώ στο δεύτερο η ομάδα του επηρεάστηκε αρχικά από την κόκκινη.

Πιστεύει πως δεν κρίνει η Σάλκε τη δουλειά του ως τεχνικού όλα αυτά τα χρόνια, πως μπορούν να αντέξουν Ευρώπη και Bundesliga, πως η Σάλκε προκρίθηκε δίκαια και στα δυο ματς, δήλωσε περήφανος για αυτό και επισήμανε πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα πάει καλά στο Europa League.

Αναλυτικά: «Είμαστε ευτυχισμένοι που πετύχαμε τον στόχο μας. "Πολεμήσαμε" γι' αυτό, το παιχνίδι μας δεν ήταν καλό. Στο πρώτο ημίχρονο, πάντως, είχαμε τον έλεγχο και πριν το γκολ που πετύχαμε, είχαμε ευκαιρίες να το σημειώσουμε πιο νωρίς. Στο δεύτερο μέρος, από ένα λάθος δεχτήκαμε το 1-1 και, μετά την κόκκινη, ήταν μία εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση που την αντιμετωπίσαμε και το περασμένο Σάββατο.

Ήταν, πάντως, μία πολύ σημαντική επιτυχία η ομάδα για δεύτερη συνεχή χρονιά να περάσει στους ομίλους. Πιστεύω ότι θα αποκομίσουμε πολλά θετικά.

Δεν μπαίνω σε λογική όλα ή τίποτα. Με ενδιαφέρει να κάνω τη δουλειά μου με συνείδηση, άλλοι θα με κρίνουν, εμένα δεν με απασχολεί. Δεν νομίζω ότι η Σάλκε τώρα κρίνει τη δουλειά μου, δεν μπαίνω σε αυτή τη λογική.

Πρωτάθλημα και Champions League μπορούν να συνυπάρξουν. Ο μεγάλος στόχος ήταν η τρίτη-τέταρτη θέση και επετεύχθη, αλλά είναι σημαντική και η καθημερινότητα. Τώρα με τους ομίλους, η καθημερινότητά μας αποκτά άλλη διάσταση.

Αν κρίνουμε και τα δύο ματς, δεν μπορούμε να πούμε ότι περάσαμε άδικα. Και ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες, αλλά και η Σάλκε είχε, ειδικά στο πρώτο παιχνίδι. Και σήμερα είχαμε φάσεις, αλλά δεν με τα "αν" δεν μπορείς να συνεχίσεις.

Δεν μπορώ να μιλήσω για εμπειρία, γιατί στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί το ματς να είχε πάρει άλλη τροπή. Ναι, είχαμε και τύχη, αλλά θεωρώ ότι προκριθήκαμε δίκαια.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να προχωρήσει στο Europa League. Έχει πολύ καλό προπονητή και πολύ καλή σύνθεση ομάδας, αυτό φάνηκε σήμερα που έλειπαν κάποιοι παίκτες και έπαιξε καλά.

Είμαι περήφανος για όλη την ομάδα. Ο Ντράξλερ μπόρεσε όχι μόνο να βελτιώσει την επιθετική του προσφορά, αλλά και την αμυντική του, από τα στατιστικά φάνηκε ότι κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: