Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Τελείωσε τη δουλειά η Άρσεναλ!!

Έχοντας... προίκα την νίκη μέσα στην Τουρκία (3-0), η Άρσεναλ απλώς το... γιόρτασε στο Λονδίνο! Επικράτησε και στο δεύτερο ματς της Φενέρμπαχτσε (2-0) και πέρασε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τελείωσε τη δουλειά η Άρσεναλ
Μετά το σκορ του πρώτου αγώνα (3-0) δεν ήθελε πολλή προσπάθεια. Η Άρσεναλ, όμως, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Επικράτησε 2-0 της Φενέρμπαχτσε και στη ρεβάνς για τα πλέι-οφ της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, δίνοντας το «παρών» στους ομίλους της κορυφαίας διαασυλλογικής διοργάνωσης για 16η σερί χρονιά!

Ο Άαρον Ράμσεϊ πέτυχε και τα δύο γκολ των «κανονιέρηδων», που όμως, έχασε με πρόβλημα τραυματισμού τον Ποντόλσκι, ενώ και ο Γουίλσιρ αισθανόταν ενοχλήσεις στον αστράγαλο.

Το ματς:

Ούτε η Άρσεναλ παρουσιάστηκε στο γήπεδο με στόχο να κρατήσει απλά το 3-0 του πρώτου αγώνα, ούτε η Φενέμπαχτσε για να παίξει για… την τιμή των όπλων και να συμβιβαστεί με τον αποκλεισμό. Οι Τούρκοι που ήθελαν να τρέξουν και να δείξουν τις προθέσεις τους από τα πρώτα λεπτά, απείλησαν με ένα μακρινό σουτ του Μεϊρέλες. Οι «κανονιέρηδες» απάντησαν με τον Γουόλκοτ στο 15’ και όσο ανέβαζε την απόδοσή του ο Καθόρλα, τόσο γινόταν πιο απειλητική η ομάδα του Βενγκέρ. Αποτέλεσμα αυτού, να έρθει το γκολ στο 25ο λεπτό. Έπειτα από ωραία κάθετη του Ποντόλσκι για τον Γουόλκοτ, η μπάλα έφτασε με κόντρα στον Ράμσεϊ και αυτός έγραψε εύκολα το 1-0. Η Φενέρ προσπάθησε να φτάσει σε ένα γκολ πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όμως ο Εμενίκε ειδε τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι στο δεξί σουτ που δοκίμασε στο 39ο λεπτό.

Όσο κι αν το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έκρυβε αρνητική εξέλιξη για την Άρσεναλ με τον τραυματισμό του Λούκας Ποντόλσκι και την αναγκαστική αλλαγή του Γερμανού, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι στον αγωνιστικό χώρο. Στο 49’, ο Ράμσεϊ προσπάθησε να βρει με υπέροχη ψιλοκρεμαστή μπαλιά μέσα στην περιοχή τον Ζιρού, αλλά ο Βολκάν Ντεμιρέλ βγήκε γρήγορα και μπλόκαρε. Οι Τούρκοι οπαδοί στις εξέδρες του «Έμιρεϊτς» συνέχισαν να χορεύουν και να στηρίζουν την ομάδα τους, αυτή όμως, απείλησε την εστία του Σέζνι στο 61ο λεπτό με το αριστερό σουτ του Σο. Η Άρσεναλ, έψαχνε το δεύτερο γκολ, με τον Καθόρλα στο 64’ να βλέπει τον Ντεμιρέλ να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση σε διαγώνιο σουτ και στο 68’, ο Γουόλκοτ να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με εκτέλεση φάουλ. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Άαρον Ράμσεϊ με καταπληκτικό σουτ στην κίνηση από σέντρα του Γκιμπς (72’), ενώ στις καθυστερήσεις ο Τζένκινσον έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία μπροστά απ’ τον Ντεμιρέλ.


αρσεναλφενερ στιγμιοτιπα ourmatch.net από ourmatch


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: