Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Αυτά έλειψαν στον ΠΑΟΚ!!

Έφτασε κοντά. Ίσως πιο κοντά από ποτέ, όμως ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε, αφήνοντας στο… ντουλάπι του το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτά έλειψαν στον ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ δεν συνεχίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παίκτες του Στέφενς πάλεψαν και στα δύο παιχνίδια. Με σωστή προσέγγιση από τον Ολλανδό τεχνικό, τόσο στη Γερμανία όσο και την Τούμπα, ο «Δικέφαλο του Βορρά» ήταν ανταγωνιστικός κόντρα σε μια καλύτερη ομάδα από αυτόν.

Στη Γερμανία, οι Θεσσαλονικείς ήταν απόλυτα προσηλωμένοι στην τακτική τους, παρά το γεγονός πως έμειναν πίσω στο σκορ, και συνέχισαν πιστοί στο πλάνο τους. Καλά κλεισμένοι χώροι, προσεκτικές αντεπιθέσεις και οι Λούκας και Στοχ να «τραβάνε» με την απόδοσή τους, τους υπόλοιπους, έφυγαν από τη Γερμανία με ένα αποτέλεσμα που τους έδινε άλλο αέρα για τη συνέχεια.

Στην Τούμπα τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Το ότι ήταν… άδεια φάνηκε πως επηρέασε την ομάδα του Στέφενς. Αυτό μπορεί να μην έγινε στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες του Στέφενς, μετά το πρώτο δεκάλεπτο, βρήκαν τα πατήματά τους, ισορρόπησαν το παιχνίδι, όμως «πλήρωσαν» μια λάθος εκτίμηση του Σκόνδρα τους έβαλε πίσω στο σκορ. Ο Ολλανδός τεχνικός τις τελευταίες ημέρες προβληματιζόταν για το ποιον θα βάλει. Το δείγμα του Σκόνδρα στο Αγρίνιο δεν ήταν θετικό, όμως η ανετοιμότητα του Σπυρόπουλου και φυσικά η έλλειψη παιχνιδιών, έφεραν τον πρώην αμυντικό του Ατρόμητου βασικό.

Στο δεύτερο μέρος, η εντολή ήταν σαφής και φαινόταν με το «καλημέρα». Επιθετικός προσανατολισμός για να έρθει το γκολ και φυσικά, ένα ακόμα τέρμα για να έρθει και η πρόκριση. Σε πρώτη φάση αυτό έγινε. Ο Κλάους κάνει το 1-1, ενώ ο Τζόουνς αφήνει τη Σάλκε με δέκα παίκτες για να δώσει πλέον ένα σημαντικό προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

Το ζητούμενο ήταν το τρίτο γκολ, όμως η έλλειψη ενός καλού κεντρικού αμυντικού έκανε την εμφάνισή της για ακόμα μια φορά, όταν στην πλάτη της άμυνας, ο Ντράξλερ κάνει το 2-1 και ξανακάνει τους παίκτες του ΠΑΟΚ να.. «τρέχουν». Την στιγμή που ο Κατσουράνης ισοφάρισε, ήταν που η ομάδα της Θεσσαλονίκης χρειαζόταν την δύναμη του κόσμου της. Με πίεση στα τρία τέταρτα, ο Στέφενς αποφασίζει να αποσύρει τον μπαλαδόρο Λούκας (είχε ήδη αποσύρει Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη νωρίτερα) και να περάσει στην αναμέτρηση τον Γεωργιάδη, ο οποίος δεν φάνηκε μέχρι το φινάλε.

Το βάρος της δημιουργίας έπεσε στους Στοχ και Ολίσε, χωρίς όμως να μπορούν να εκμεταλλευτούν την πίεση στα τρία τέταρτα και την όχι και τόσο σταθερή αμυντική λειτουργία της Σάλκε. Το γκολ δεν ήρθε σε δύο τρεις καλές στιγμές και το τέρμα του Ζάλαϊ απλά τελείωσε το «θέμα» δύο λεπτά πριν ο Κάιπερς στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ο ΠΑΟΚ το πάλεψε πολύ, έφτασε κοντά, όμως του έλειψε αυτό το… κάτι που θα τον ανέβαζε αγωνιστικά, ένα επίπεδο. Περισσότερη σοβαρότητα στην άμυνα και «καθαρό» μυαλό μεσοεπιθετικά, ενδεχομένως να έδιναν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης κάτι καλύτερο, ειδικά από την στιγμή που τα πράγματα τους ήρθαν τόσο ευνοϊκά.

Πλέον, στο Europa League, έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει, εάν, ειδικά, διορθώσει κάποια από τα παραπάνω στοιχεία. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: