Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Τα λάθη κι η μοναξιά!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τον ΠΑΟΚ που πλήρωσε τα λάθη στην άμυνά του κι εκείνο των οπαδών του.

Τα λάθη κι η μοναξιά
Eίναι από τα ματς που κρίνονται σε μικρές λεπτομέρειες. Οι «μονομάχοι» ισορροπούν σε ένα τεντωμένο σκοινί, με τον νικητή να αναδεικνύεται από ένα απλό φύσημα του αέρα που «γκρεμίζει» τον αντίπαλο.

Στην άδεια Τούμπα η τύχη έκλεισε το μάτι στη Σάλκε. Οσο χρειαζόταν στους Γερμανούς για να φύγουν νικητές από την Ελλάδα.

Το 90λεπτο έμοιαζε με... δύο διαφορετικά ματς. Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ήθελε να κρατήσει τον ρυθμό χαμηλά, να προφυλάξει την εστία του και να αρχίσει να φορτώνει με άγχος τον αντίπαλο.

Το κατάφερε με σχετική ευκολία μέχρι που... χωρίς φάση και ίσως με τρόπο όχι σύννομο οι Γερμανοί πήραν το προβάδισμα.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Στέφενς μπήκε αποφασισμένη να αντιδράσει. Και το πέτυχε. Εφτασε στην ισοφάριση και άγγιξε ξανά την πρόκριση παρά το ότι δέχθηκε πάλι γκολ.

Στο 2-2 και με το ρολόι να μετρά αντίστροφα ήταν πια υπόθεση «όλα ή τίποτα». Το τρίτο τέρμα των Γερμανών μπορεί τυπικά να σήμανε μια ήττα για τον ΠΑΟΚ στην ουσία, όμως, το 2-3 είναι ισοβαρές ως σκορ με εκείνο που έδειχνε ο πίνακας πριν εκμεταλλευτεί την ασίστ του Ντράξλερ ο Σάλαϊ.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε ξανά εκτός ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ, πληρώνοντας τα λάθη στην άμυνά του κι εκείνο -το λάθος- που έκαναν οι οπαδοί του. Στο τελευταίο 10λεπτο, αν η Τούμπα ήταν γεμάτη... Με «αν», όμως, δεν γράφεται η ιστορία.

Αυτή λέει πως παρά την αρνητική τροπή που πήρε η προκριματική διαδικασία, η δουλειά που κάνει ο Στέφενς αρχίζει και φαίνεται στο γήπεδο.

Δεν χρειάζονται δάκρυα, αλλά μπόλικη δόση πείσματος για να κάνει ο ΠΑΟΚ όσα μπορεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Και χθες έδειξε ότι η ομάδα του Στέφενς μπορεί να κάνει πολλά...Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: