Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Έτσι και… ακόμη καλύτερα!!

Ελπιδοφόρα μηνύματα από την Εθνική κόντρα στη Βοσνία (88-71). Ποια τα κέρδη από τη χθεσινή νίκη. Απόψε στις 19:00 το πιο δύσκολο τεστ κόντρα στη Λιθουανία.

Έτσι και… ακόμη καλύτερα
Κρίση ήταν και… πέρασε. Η Εθνική δείχνει να «συμμορφώνεται» μετά τα δύο απανωτά χαστούκια στο Ουλμ και να επανέρχεται σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Η χθεσινή νίκη επί της Βοσνίας αποτελεί τρανή απόδειξη. Άλλωστε πρόκειται για την ομάδα που την είχε κερδίσει με 90-84 το Σάββατο εκθέτοντας όλες τις αδυναμίες της. Χθες η ελληνική ομάδα παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη και τα κέρδη είναι πολλά.

βελτίωση στην άμυνα είναι εμφανής. Τα πρώτα σημάδια είχαν παρουσιαστεί την Κυριακή απέναντι στη Γερμανία. Χθες η Ελλάδα δέχτηκε 71 πόντους, 19 λιγότερους από ό,τι το Σάββατο από τον ίδιο αντίπαλο. Μάλιστα κράτησε τον Μίρζα Τελέτοβιτς, που στο προηγούμενο ματς είχε 27 πόντους, σε μόλις 13 και με τραγικά ποσοστά (3/10 δίποντα, 1/5 τρίποντα).

-η Εθνική συνεχίζει να έχει καλές επιδόσεις στα ριμπάουντ. Χθες κυριάρχησε ξανά στον τομέα αυτό έχοντας 46 (11 επιθετικά) έναντι 29 της Βοσνίας.

-η ελληνική επίθεση συνεχίζει να βγάζει φωτιές. Στα 9 φιλικά που έχει δώσει μέχρι τώρα έχει 83,4 πόντους ενεργητικό κατά μέσο όρο. Χθες παρουσίασε και πάλι εξαιρετικές συνεργασίες (22 ασίστ), αλλά και υψηλά ποσοστά ευστοχίας (28/42 δίποντα, 7/19 τρίποντα).

-Φώτσης και Μπουρούσης έκαναν την καλύτερή τους εμφάνιση μέχρι τώρα στην προετοιμασία και δείχνουν να βρίσκουν ρυθμό. Ο πρώτος είχε 13 πόντους (5/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα) και 6 ριμπάουντ σε 21 λεπτά. Ο δεύτερος είχε 10 πόντους (5/10 δίποντα) και 3 ριμπάουντ σε μόλις 15 λεπτά.

-Η… εναπομείνασα τριάδα των γκαρντ λειτούργησε άψογα. Ο Ζήσης είχε 12 πόντους, 4 ασίστ και 4 ριμπάουντ, ο Σπανούλης 9 πόντους και ισάριθμες ασίστ, ενώ ο Σλούκας πρόσθεσε 5 πόντους και 2 ασίστ.

Το πιο δύσκολο σήμερα

Απομένουν πλέον δύο φιλικά για την Εθνική μέχρι το τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ. Απόψε (19:00, ΔΤ και NovaΣΠΟΡ FM 94,6) με τη Λιθουανία και αύριο με την Ιταλία (21:00). Το σημερινό τεστ είναι και το πιο σημαντικό, αφού η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας είναι αήττητη μέχρι τώρα στην προετοιμασία της με οκτώ νίκες σε ισάριθμα ματς. Το παιχνίδι αυτό πιθανώς να αποτελέσει και το τελικό κριτήριο για να αποφασίσει Αντρέα Τρινκιέρι μεταξύ του Ίαν Βουγιούκα και του Βασίλη Καββαδά για την τελευταία θέση στη δωδεκάδα, αφού θα δοκιμαστούν απέναντι στους εξαιρετικούς ψηλούς της «Λιέτουβα».

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πέρα από τον αγώνα της Εθνικής και την αναμέτρηση Ιταλία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη (21:30). Υπενθυμίζεται πως γενική είσοδος για κάθε μέρα αγώνων του τουρνουά «Ακρόπολις» έχουν οριστεί τα 10 ευρώ.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: