Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Πιθανός αντίπαλος του ΠΑΟΚ ο Μπουμπένκο

Στο δρόμο του ΠΑΟΚ, είναι πολύ πιθανό να βρεθεί ο Γιόζεφ Μπουμπένκο. Ο 60χρονος Σλοβάκος τεχνικός, με προϋπηρεσία σε Πανιώνιο, Ηρακλή και Ολυμπιακό Βόλου, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μίκα Ασταράκ Ερεβάν, πιθανής αντιπάλου του μακεδονικού συγκροτήματος στο γ` προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. 

Ο Μπουμπένκο υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών με τη Μίκα, η οποία την τελευταία σεζόν τερμάτισε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα της Αρμενίας, ενώ κατέκτησε και το Κύπελλο.

    Η Μίκα στο πρώτο ματς ηττήθηκε από την Βαλερένκα στο Όσλο με 1-0, σκορ που ευελπιστεί να το ανατρέψει στη ρεβάνς της 21ης Ιουλίου στο Ερεβάν.

Παντελή: «Εδώ και τώρα αποφάσεις για τον Ηρακλή!»

Ο Κύπριος επιχειρηματίας Ανδρέας Παντελή, που ενδιαφέρεται να εμπλακεί στα διοικητικά του Ηρακλή, φιλοξενήθηκε για μια ακόμη φορά στο «Αθλητικό Metropolis» προκειμένου να αναφερθεί στην όλη κατάσταση στον «Γηραιό». Αναλυτικά τόνισε:
«Το μόνο σίγουρο είναι πως ο χρόνος μας πιέζει αρκετά, καθώς το κυριότερο πρόβλημα μέχρι τώρα δεν ήταν άλλο από τη διοικητική απραξία. Πριν ενάμιση μήνα τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά, αλλά από τότε δεν υπήρξε καμία απολύτως εξέλιξη και τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην. Στον Ηρακλή παρατηρούνται διάφορες παρατάξεις και τάσεις, όμως οι άνθρωποι του Ηρακλή θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν το τι πραγματικά θέλουν.
Βλέποντας τον τελευταίο μήνα, δεν είμαι τόσο σίγουρος για το αν όλοι έχουν καταλάβει το τι θέλουν και τι ζητούν. Πρέπει άπαντες να αντιληφθούν που βρίσκεται πλέον η ομάδα, το τι πραγματικά γίνεται. Όλοι μιλούν για διαφορετικές κατηγορίες. Δεν μπορείς να μιλάς για Σούπερ Λίγκα και να κυνηγάς μόνο νομικά να παίξεις εκεί, έχοντας παραμερίσει όλα τα υπόλοιπα. Τους τελευταίους τρεις μήνες παρατηρείται εξαιρετική δυστοκία στις αποφάσεις.
Προσωπικά δεν θέλω να δώσω ψευδείς ελπίδες στον κόσμο, χρειάζεται μεγάλος αγώνας. Το μόνο σίγουρο είναι πως μπορώ και οικονομικά να βοηθήσω, ενώ έχω τον τρόπο, τις λύσεις, αλλά και τα χρήματα, τα οποία έφτασαν ορισμένοι σε σημείο να αμφισβητήσουν.
Η ομάδα βρίσκεται σε ένα πραγματικό τέλμα το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι στο τελευταίο σκαλοπάτι. Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί φυσικά και δεν μπορώ να βοηθήσω, γιατί από εδώ και στο εξής, δύσκολα οι παίκτες μπορούν να αποδεχθούν νέες συζητήσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι να παρθούν εδώ και τώρα αποφάσεις για τον Ηρακλή!».

«Fuck me, I'm famous»! (ΦΩΤΟ)

Δεν την ξέραμε, μέχρι που την «ανακαλύψαμε»! Λέγεται Flore Salalidis, στην Ρουμανία είναι σταρ, ενώ έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ όταν έκανε στριπτίζ σε αστυνομικό τμήμα!
«Fuck me, I'm famous»! (ΦΩΤΟ)
Το επίθετο «Σαλαλίδης» προφανώς είναι ελληνικής καταγωγής, οπότε και εμείς μπορούμε να νιώσουμε… υπερήφανοι, που άλλη μία όμορφη κοπέλα κάνει διεθνή καριέρα και δηλώνει σταρ. Μάλιστα, αυτές τις ημέρες είναι πρωτοσέλιδο σε πολλά ρουμάνικα ΜΜΕ, καθώς μετά τις διακοπές της σε Ιαπωνία, Ελλάδα και Αίγυπτο, επέστρεψε στην χώρα τους για να συνεχίσει τις διακοπές της. Μάλιστα, παρακάτω έχουμε και φωτογραφίες από το μπάνιο της στην πισίνα και την ηλιοθεραπεία της.

Η όμορφη 32χρονη ξανθιά πάντως είναι ευρέως γνωστή ως «Iris», ενώ προ μηνών είχε δημιουργηθεί και ένα μέγα σκάνδαλο γύρω από το όνομά της, όταν έκανε… στριπτίζ σε αστυνομικό τμήμα της Βαρσοβίας. Η Φλώρα είχε συλληφθεί μετά από ξέφρενο γλέντι σε γνωστό κλαμπ, όταν μεθυσμένη είχε έρθει σε αντιπαράθεση με αστυνομικό. Αυτός τον οδήγησε στο τμήματα, ωστόσο επειδή η «Iris» άρχισε να βαριέται την ανάκριση, αποφάσισε να… πετάξει μερικά ρούχα για να ανέβει η αδρεναλίνη. «Έδειξα το στήθος μου, δεν έκανα τίποτα κακό. Δεν νομίζω πως πρέπει να τιμωρηθώ, επειδή έδειξα μία υπέροχη εικόνα στον νόμο και μάλιστα φυσική», είχε δηλώσει η ίδια σχετικά.

Επίσης, άλλη μία… μεγάλη στιγμή της μέχρι τώρα καριέρα της, ήταν η εμφάνιση της με body painting στην πλάτη, το οποίο έγραφε: "Fuck Me, I'm Famous,"
«Fuck me, I'm famous»! (ΦΩΤΟ)
«Fuck me, I'm famous»! (ΦΩΤΟ)
«Fuck me, I'm famous»! (ΦΩΤΟ)

Ο σίγουρος Μπόλονι και ο τζόγος με φόντο τον Κλάους

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για το κεντρικό πρόσωπο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ και τον Κλάους Αθανασιάδη
Ο σίγουρος Μπόλονι και ο τζόγος με φόντο τον Κλάους
Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ολοκληρώθηκε και πλέον βρισκόμαστε όλοι στη βάση.
Το τι είδα αυτές της δύο εβδομάδες, θα προσπαθήσω να το συμπτύξω σε αυτό το κείμενο.
Το κεντρικό πρόσωπο της προετοιμασίας ήταν ο Λάσλο Μπόλονι. Ο ΠΑΟΚ όταν είναι καλός, είναι ομάδα του προπονητή της. Κακά τα ψέματα.
Σε αυτό το κομμάτι λοιπόν, είμαστε καλά. Πρόκειται για έναν έξοχο άνθρωπο, ρεαλιστή, γνώστη του αντικειμένου, μεθοδικό και γενικά, άνθρωπος που σε κάνει να μην αγχώνεσαι για θέματα που είναι του τομέα ευθύνης του.
Λάθη θα κάνει, αλλά νομίζω πως η βασική σταθερά του ΠΑΟΚ, ο προπονητής του, είναι στα συν σε σχέση με πέρυσι. Στα πολύ συν για την ακρίβεια.
Στα μείον είναι το ρόστερ. Όσοι μένουν στην φυγή του Βιτόλο κάνουν μέγα λάθος. Απλά είναι η έντονη πινελιά που αποχωρεί αυτή που μένει, αλλά επί της ουσίας, το βάθος της ομάδας λόγω των πολλών αποχωρήσεων είναι σχεδόν μηδενικό.
Η προετοιμασία αυτή αποτέλεσε και την κατάρριψη του μύθου των «αδικημένων παιδιών που δεν παίζουν». Ονομαστικά δεν θέλω να αναφερθώ πουθενά για λόγους ευνόητους. Αλλά νομίζω πως όσοι παρακολουθείτε ΠΑΟΚ, γνωρίζετε καλά τι εννοώ.
Οι παίκτες δεύτερης γραμμής που δοκίμασαν την τύχη του, δεν μπορούν να υποστηρίξουν σε σεβαστό βαθμό την προσπάθεια. Ο Μπόλονι ανοιχτά είπε πως τρόμαξε και δεν έχει άδικο. Ίσως και να άργησε να εκδηλωθεί ο τρόμος του. Είχαν προηγηθεί κι άλλα, που ίσως να είχαν το ελαφρυντικό της κούρασης. Αυτή στο τελευταίο παιχνίδι με την Ούπεν υπήρχε σε μικρότερο βαθμό, άρα οι αδυναμίες ήταν απλά… αδυναμίες.
Το βάθος του ρόστερ λοιπόν, είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για την ομάδα. Και εμφανίζεται με το καλημέρα, αφού η ατυχία χτύπησε κυρίως στους μέσους.
Πρόσωπα της προετοιμασίας υπήρχαν. Για εμένα ήταν τρία, με βασικό τον Κλάους.
Τον Κλάους του έχω τρελή αδυναμία, αλλά πάντα έπρεπε να είμαι σκληρός μαζί του. Ήξερα πως και αυτός, όπως και πολλά άλλα παιδιά, μπορεί να έχουν ένα χτυπητό χαρακτηριστικό, αλλά ποτέ αυτό από μόνο του δεν είναι ικανό να χτίσει καριέρα.
Σπάνια ύμνησα τον Κλάους, παρότι πέρυσι μου έδωσε πατήματα. Όμως ήρθε η ώρα να πω πως η βελτίωσή του είναι τεράστια. Έχει δυναμώσει χωρίς να έχει χάσει τη φρεσκάδα του, έμαθε να κινείται στους χώρους, κρατάει μπάλα, είναι καλύτερος ψηλά. Έπαψε να είναι ο μικρός που μόνο παστελώνει αν βρει τη μπάλα μέσα στη περιοχή. Έγινε άντρας.
Η παρουσία του Κλάους με αναγκάζει να θέσω το ερώτημα. Γιατί ο ΠΑΟΚ να πάρει πρωτοκλασάτο φορ και όχι έναν συμπληρωματικό; Γιατί να κλείσει τον δρόμο του Κλάους;
Σίγουρα κάποιοι θα πούνε πως προετοιμάζω το έδαφος για να μη πάρει η ομάδα φορ. Άρα θα πάω σε μία άλλη λογική. Γιατί να πάρει πρωτοκλασάτο φορ και όχι συμπληρωματικό, έτσι ώστε να δώσει τα χρήματα που περισσεύουν για ένα ακόμη οχτάρι που χρειάζεται το σύστημα του Μπόλονι;
Η αλήθεια είναι πως φάνηκαν τα κενά. Σίγουρα είναι αυτό του Βιτόλο, σίγουρα οι Ίβιτς, Φωτάκης, Τσουκαλάς δεν φτάνουν για να γεμίσει η χρονιά στα χαφ. Χρειάζονται άλλοι τουλάχιστον δύο, ο ένας εξ αυτών να είναι 6άρι.
Άρα, νομίζω πως ήρθε η ώρα να εμπιστευτούμε τον Κλάους. Υπάρχει ρίσκο, αλλά αν δεν το πάρουμε για αυτόν, μάλλον τα ψυχικά μας αποθέματα έχουν στερέψει.
Το δεύτερο πρόσωπο, είναι ο Μπερτράν Ρομπέρ. Και τι δεν άκουσα μόλις είχα πει όταν τον πήραμε πως είναι ένας κανονικός ποδοσφαιριστής. Νομίζω πως όλοι το κατανόησαν πλέον και ο Γάλλος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων μας. Εξαιρετικός με τη μπάλα στα πόδια, σωστός τακτικά, χαμάλης όποτε χρειαστεί και το βασικότερο. Παίζει σε σωστό χρόνο.
Το τρίτο πρόσωπο είναι ο Φωτάκης. Ίσως να είναι το σύστημα που τον κάνει να φαίνεται καλύτερο, όμως είναι γεγονός πως μέχρι στιγμής, είναι και ο μοναδικός που μπορεί να το υποστηρίξει.
Κλείνοντας, νομίζω πως ο Μπόλονι έχει πολλές δυνατότητες, αλλά θα πρέπει να υποστηριχτεί καλύτερα. Το πώς, αποτελεί ένα ερωτηματικό αφού χρήματα δεν περισσεύουν. Τουλάχιστον ας βαθύνει λίγο το ρόστερ και στο τέλος θα δούμε τι μπορεί να καταφέρει ο Ρουμάνος.
Πηγή: paok24.gr

"Σνάιντερ; Ξεχάστε το!"

Αυτή ήταν η αντίδραση του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αποκτήσει τον Γουέσλι Σνάιντερ.
"Σνάιντερ; Ξεχάστε το!"
"Εξετάζουμε κάποιες περιπτώσεις, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το αν είναι εύκολο να τον πάρουμε", πρόσθεσε ο Σκοτσέζος τεχνικός.

Όποιος προλάβει, Πενιαρόλ θα δει!!

H ΠΑΕ Άρης με ανακοίνωση της γνωστοποίησε οτι η διάθεση των εισιτηρίων για το φιλικό με την Πενιαρόλ ξεκίνησε από το ARIS MOBILE με τις τιμές να είναι ιδιαίτερα χαμηλές
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Από σήμερα το απόγευμα ξεκίνησε από το ARIS MOBILE η διάθεση των εισιτηρίων για το σπουδαίο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Πενιαρόλ στις 26 Ιουλίου στις 21:00 στο Κλ. Βικελίδης. Oι τιμές των εισιτηρίων είναι πολύ χαμηλές. Πιο συγκεκριμένα για τις θύρες 1,3 και 4 τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ. Για τις θύρες 2,5,6 κοστίζουν 20 ευρώ. Για την θύρα 9 το κόστος είναι 30 ευρώ, για την θύρα 7 είναι 35 ευρώ και για την θύρα των VIP κοστίζουν 70 ευρώ.
Όσοι φίλοι της ομάδας «έκλεισαν» το εισιτήριό τους μέσω της υπηρεσίας e-ticketing (ή κατάθεση σε τράπεζα) θα μπορούν να το παραλαμβάνουν από το ARIS MOBILE (τηλ. 2310 318 463) από αύριο το πρωί. Το κατάστημα παραμένει ανοικτό από τις 9 ως τις 21:00 τις καθημερινές και 9 με 15:00 το Σάββατο.
Τα εισιτήρια διαρκείας δεν ισχύουν στα φιλικά παιχνίδια. Κανονικά βεβαίως συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων και μέσω της υπηρεσίας e-ticketing μέσω της διεύθυνσης: http://buy.tickethour.com/arisfc-ww/showProductList.html»

Μέλι για Γεωργιάδη ο Μπέλιτς!!

Ο πρώην συμπαίκτης του διεθνούς μέσου μίλησε για το μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ.
Ο Σέρβος Νίκολα Μπέλιτς, ο οποίος την περασμένη σεζόν συνυπήρξε με τον Γιώργο Γεωργιάδη στον Πανσερραϊκό μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport 103 fm» και ανέλυσε τα υπέρ και τα κατά του νεαρού μέσου.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπέλιτς:

«Είναι πολύ καλός παίκτης, πέτυχε σημαντικά γκολ για τον Πανσερραϊκό, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να σκοράρει απέναντι σε μεγάλες ομάδες όπως έκανε για παράδειγμα με τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ έκανε μια σημαντική επιλογή. Στα θετικά του είναι ότι ξέρει να αγωνίζεται καλά στις πτέρυγες και νομίζω για αυτό αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ. Στα αρνητικά είναι πως δεν είναι καλός στα αμυντικά του καθήκοντα. Έχει αίσθηση του γκολ πάντως και καλή επαφή με τα δίχτυα όταν έχει την μπάλα. Έχει την προσωπικότητα να ανταποκριθεί στις καταστάσεις που θα αντιμετωπίσει όταν ενσωματωθεί στον ΠΑΟΚ. Έχει το μυαλό και νομίζω πως θα είναι το ίδιο επικίνδυνος για την αντίπαλη εστία όπως όταν ήταν στον Πανσερραϊκό».

Πάει Βραζιλία ο Ντενίλσον!!

Στη Βραζιλία ως δανεικός θα συνεχίσει τη καριέρα του ο Ντενίλσον χωρίς η ομάδα που θα πάει να έχει γίνει γνωστή ακόμα.
Στην επιβεβαίωση ότι ο μέσος της Άρσεναλ, Ντενίλσον θα συνεχίσει την καριέρα του στη Βραζιλία ως δανεικός προχώρησε ο τεχνικός των «κανονιέρηδων», Αρσέν Βενγκέρ.
Ο Αλσατός τεχνικός τόνισε συγκεκριμένα: «Ο Ντενίλσον θα φύγει για την Βραζιλία ως δανεικός», είπε λακωνικά ο Αρσέν Βενγκέρ. Ο ίδιος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα των «κανονιέρηδων».

«Θα παίζω στη Βραζιλία την επόμενη σεζόν και νομίζω ότι είναι καλή ευκαιρία για να πάρω μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Φεύγω με στεναχώρια γιατί είχα πολλούς φίλους στην Άρσεναλ και όλοι με στήριζαν. Θέλω να ευχαριστήσω το προπονητικό τιμ και την διοίκηση που είναι ξεχωριστοί», είπε ο Ντενίλσον.

Με πούλμαν (!) η Ραντ στον Βόλο!!

Μπορεί η οικονομική κρίση και το ΔΝΤ να… σφίγγουν το ζωνάρι των περισσοτέρων ελληνικών ομάδων, κατά όπως φαίνεται ωστόσο και στο Βελιγράδι δεν πάνε πίσω…
Οι διοικούντες της Ραντ  αποφάσισαν να ταξιδέψει με πούλμαν (!) η αποστολή της ομάδας με προορισμό τον Βόλο, ενόψει του επαναληπτικού αγώνα της Τετάρτης (20/7) με τον τοπικό Ολυμπιακό στο πλαίσιο του β΄προκριματικού γύρου του Europa League.
Η αποστολή της σερβικής ομάδας θα αναχωρήσει την Τρίτη το απόγευμα από το Βελιγράδι, το βράδυ της ίδιας ημέρας θα διανυκτερεύσει κάπου στα σύνορα με την Ελλάδα και το πρωί της Τετάρτης θα συνεχίσει το ταξίδι για την θεσσαλική πόλη.
πηγή: onsports.gr

Κοκότοβιτς: «ΠΑΟΚ και Γεωργιάδης πέτυχαν… διάνα»

Ένας προπονητής που δούλεψε πολύ με τον Γιώργο Γεωργιάδη, ο Σέρβος Ντράγκαν Κοκότοβιτς, φιλοξενήθηκε από την μακρινή… Κίνα, όπου εργάζεται στο «Αθλητικό Metropolis» προκειμένου να αναφερθεί στη μεταγραφή του 23χρονου μεσοεπιθετικού στον ΠΑΟΚ. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός:
«Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με άριστο χαρακτήρα, που ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα στην ομάδα. Είναι εξαιρετικός επαγγελματίας. Διακρίνεται για την εξαιρετική ταχύτητα, την πολύ καλή του τεχνική, ενώ αν θυμάμαι καλά την τελευταία αγωνιστική περίοδο ήταν και πρώτος σκόρερ του Πανσερραϊκού. Τον διευκολύνει πολύ το γεγονός ότι μπορεί να αγωνίζεται με την ίδια ευκολία και επιτυχία στις δύο πτέρυγες της μεσαίας γραμμής.
Θεωρώ ότι τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Γεωργιάδης έκαναν διάνα στην επιλογή τους. Ο Γεωργιάδης βελτιώθηκε πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια από άποψη της τακτικής μέσα στο παιχνίδι. Προσωπικά όσο ήμουν στον Πανσερραϊκό επεδίωξα να εκμεταλλευτώ την ταχύτητα και την τεχνική του, καθώς παλιότερα δεν τα χρησιμοποιούσε και τόσο πολύ. Οπότε νομίζω πως σε αυτά τα δύο δουλέψαμε πολύ καλά κι αυτό αποδείχθηκε με τις εμφανίσεις του, αλλά και τη μεταγραφή του».
Σχετικά με τα όσα μαθαίνει τελευταία για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Προσπαθώ όσο μπορώ να παρακολουθώ όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά ασφαλώς δεν μπορώ να κρίνω τι ισχύει από όλα έχουν ακουστεί. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ο κύριος Μπέος με προσέγγισε όταν έμεινα ελεύθερος από τον Πανσερραϊκό, αλλά δεν μπόρεσα να πάω λόγω των υποχρεώσεων μου στην Κίνα. Ξέρω πως είναι αρκετά επιτυχημένος στο ποδόσφαιρο, όπως και ο κύριος Ψωμιάδης. Το σωστό είναι πάντως το ποδόσφαιρο να ξεκαθαρίσει από τα παράξενα πράγματα».
Τέλος, υπογράμμισε: «Θέλω επίσης να τονίσω πως οι Ανάκογλου και Γιαννόπουλος, με τους οποίους συνεργάστηκα στον Πανσερραϊκό είναι δύο παίκτες με σπουδαίο μέλλον. Είναι ακόμη μικροί σε ηλικία και πιστεύω πως μελλοντικά μπορούν να προσφέρουν πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Παντελή: «Εδώ και τώρα αποφάσεις για τον Ηρακλή!»

Ο Κύπριος επιχειρηματίας Ανδρέας Παντελή, που ενδιαφέρεται να εμπλακεί στα διοικητικά του Ηρακλή, φιλοξενήθηκε για μια ακόμη φορά στο «Αθλητικό Metropolis» προκειμένου να αναφερθεί στην όλη κατάσταση στον «Γηραιό». Αναλυτικά τόνισε:
«Το μόνο σίγουρο είναι πως ο χρόνος μας πιέζει αρκετά, καθώς το κυριότερο πρόβλημα μέχρι τώρα δεν ήταν άλλο από τη διοικητική απραξία. Πριν ενάμιση μήνα τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά, αλλά από τότε δεν υπήρξε καμία απολύτως εξέλιξη και τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην. Στον Ηρακλή παρατηρούνται διάφορες παρατάξεις και τάσεις, όμως οι άνθρωποι του Ηρακλή θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν το τι πραγματικά θέλουν.
Βλέποντας τον τελευταίο μήνα, δεν είμαι τόσο σίγουρος για το αν όλοι έχουν καταλάβει το τι θέλουν και τι ζητούν. Πρέπει άπαντες να αντιληφθούν που βρίσκεται πλέον η ομάδα, το τι πραγματικά γίνεται. Όλοι μιλούν για διαφορετικές κατηγορίες. Δεν μπορείς να μιλάς για Σούπερ Λίγκα και να κυνηγάς μόνο νομικά να παίξεις εκεί, έχοντας παραμερίσει όλα τα υπόλοιπα. Τους τελευταίους τρεις μήνες παρατηρείται εξαιρετική δυστοκία στις αποφάσεις.
Προσωπικά δεν θέλω να δώσω ψευδείς ελπίδες στον κόσμο, χρειάζεται μεγάλος αγώνας. Το μόνο σίγουρο είναι πως μπορώ και οικονομικά να βοηθήσω, ενώ έχω τον τρόπο, τις λύσεις, αλλά και τα χρήματα, τα οποία έφτασαν ορισμένοι σε σημείο να αμφισβητήσουν.
Η ομάδα βρίσκεται σε ένα πραγματικό τέλμα το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι στο τελευταίο σκαλοπάτι. Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί φυσικά και δεν μπορώ να βοηθήσω, γιατί από εδώ και στο εξής, δύσκολα οι παίκτες μπορούν να αποδεχθούν νέες συζητήσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι να παρθούν εδώ και τώρα αποφάσεις για τον Ηρακλή!».

Δώνης: «Το πρωτάθλημα χρειάζεται ομάδες με δυναμική και κόσμο»

Ο προπονητής του Ατρομήτου Γιώργος Δώνης τοποθετήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και το πώς είδε τον Άρη που αντιμετώπισε πριν από μερικές ημέρες σε φιλική αναμέτρηση στο Καρπενήσι. Αναλυτικά ο ικανός τεχνικός δήλωσε:
«Δεν θεωρώ πως ήταν επιλογή των ελληνικών ομάδων η στροφή στους Έλληνες προπονητές, απλά έτυχε ως μια απλή συγκυρία. Τυχαίνει να είμαστε πιο φθηνοί, δεν έγινε δηλαδή μια συνειδητή επιλογή από τους παράγοντες. Προσωπικά τυχαίνει να έχω πολύ διαφορετική άποψη σε σχέση με αυτή που ισχύει στην Ελλάδα. Ότι δηλαδή το σχέδιο και το πλάνο πρέπει να το εφαρμόζει η ομάδα και όχι ο προπονητής».
Σχετικά με την ομάδα του Άρη: «Ο Άρης είναι μια ομάδα που πάντα έχει ανταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά με τέτοια δυναμική που διαθέτει. Δεν θα μπορούσε να έχει άλλο ρόλο στο πρωτάθλημα. Κανείς δεν μπορεί ασφαλώς να βγάλει συμπέρασμα στο πρώτο διάστημα της προετοιμασίας. Ο προπονητής του Άρη δείχνει πάντως πως θέλει να παίξει πιο γρήγορα η ομάδα, να μεταβεί γρήγορα από την άμυνα στην επίθεση. Αυτά είναι χαρακτηριστικά του κυρίου Τσιώλη, τα οποία φάνηκαν και στο μεταξύ μας παιχνίδι.
Γενικά το πρωτάθλημα πάντως χρειάζεται δυνατές ομάδες που θα έχουν δυναμική και πολύ κόσμο. Εμείς για παράδειγμα (σ.σ. Ατρόμητος) είμαστε μια ομάδα που αποπνέει υγεία, αλλά δεν έχουμε τον κόσμο και τη δυναμική άλλων ομάδων. Φέτος θα έχουμε ένα δύσκολο πρωτάθλημα λόγω συγκυρίας οικονομικής κρίσης, αλλά και διάφορων άλλων περίεργων καταστάσεων».

Σεισμός... ήρθε ο Ισλανδός!!

Πάνω από 1.000 ΑΕΚτζήδες αποθέωσαν τον έκπληκτο Έιντουρ Γκούντγιονσεν στο «Ελ.Βενιζέλος»! Έκρηξη κιτρινόμαυρης χαράς για την μεταγραφή του Ισλανδού παικταρά. Διαβάστε όσα έγιναν στο αεροδρόμιο.
Οι οπαδοί της ΑΕΚ πήραν από νωρίς θέση στο Ελ. Βενιζέλος περιμένοντας τον Ice-Man, παρά το γεγονός ότι η ζέστη... δεν παλευόταν! Εκεί ήταν ήδη και οι άνθρωποι ασφαλείας της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, που σε συνεργασία με την αστυνομία, φρόντιζαν για να πάνε όλα βάσει προγράμματος και να μην σημειωθεί κάποιο έκτροπο. Οσο η ώρα για την προσγείωση του Ισλανδού σταρ, που συνεοδευόταν από τους Γκρέταρσον και Κωνσταντινίδη, πλησίαζε τόσο αυξανόταν και ο αριθμός των Ενωσιτών, για να ξεπεράσουν τελικά τους 1.000 μετά από μία... μαζική άφιξη περίπου 300 ατόμων με μηχανές και Ι.Χ. λίγο πριν τις 19:00.

Τα συνθήματα ως εκείνη την ώρα είχαν να κάνουν με την ΑΕΚ, τη Νέα Φιλαδέλφεια και την αστυνομία, αλλά λίγα λεπτά πριν εμφανιστεί το αυτοκίνητο που μετέφερε τη μεγαλύτερη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού, οι οπαδοί της Ένωσης έκαναν... ζέσταμα! Συνθήματα όπως «τον γ... τον γαύρων πώς τον λεν; Γκουντγιονσέν, Γκουντγιονσέεεεεεν» και «γ... τον π... τον Τζιμπούρ, Εϊντούρ, Εϊντούρ» ακούγονταν συνεχώς!
πηγή: gazzetta.gr

Λύγισαν οι Νέοι!!

Η Εθνική Νέων βρέθηκε να κυνηγάει στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού το σκορ με αποκορύφωμα την τέταρτη περίοδο όπου οι Γερμανοί ξέφυγαν, με την ελληνική ομάδα να γνωρίζει τη συντριβή (70-51).

Tα παιδιά του Κώστα Μίσσα δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στη β' φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Μπιλμπάο. Οι Νέοι γνώρισαν την ήττα από τους Γερμανούς και πλέον θα παλέψουν για την πρόκριση κόντρα σε Ιταλία (19/07, 945μ.μ.) και Ουκρανία (20/07, 7.30μ.μ.).
Το εκπληκτικό ξεκίνημα με τα 7/8 τρίποντα κόντρα στους Τούρκους δεν θα μπορούσε να επαναληφθεί και σήμερα. Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε μουδιασμένα κι έτσι οι Γερμανοί κατάφεραν να προηγηθούν μέχρι και με εννέα πόντους (20-11, 8'). Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Κουκουλάς και Κατσίβελης ήταν «ζεστοί» και κατάφεραν να φέρουν το ελληνικό συγκρότημα μπροστά στο σκορ (26-27, 15'). Η αντίπαλη ομάδα όμως εκμεταλλευόμενη κάποια λάθη και κάποια χαμένα σουτ γρήγορα πήρε και πάλι τα ηνία της αναμέτρησης (32-27).
Στη συνέχεια η εικόνα της ομάδας ήταν ίδια, η διαφορά μπορεί να έφτανε ακόμα και στο καλάθι αλλά δεν κατάφεραν να περάσουν μπροστά σε κανένα σημείο. Κάπου εκεί η πίστη των παιδιών χάθηκε με τη Γερμανία να χτίζει σίγα σιγά μία διαφορά (50-38, 32') που άγγιξε μέχρι και τους 18 πόντους (63-45, 36'). Το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα και πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσει «μάχη» με τις Ιταλία και Ουκρανία.
Τα δεκάλεπτα: 22-16, 32-27, 45-38, 70-51
Γερμανία (Μενζ): Ζιγκενχάγκεν 4 (1ριμπ.), Γκίφεϊ 10, Τάιλιγκ, Μένινχοφ 9 (2/6τρίπ.), Χέκμαν 12 (4ριμπ.), Όγκμπε 2, Τάις 19 (19ριμπ.), Κλάιν, Βεντ 11 (4ριμπ.), Μπάρτελ 3, Βόιγκτμαν
Ελλάδα (Μίσσας): Κατσίβελης 13 (2/6δίπ., 1/8τρίπ.), Ψαρόπουλος 2, Ιωακειμίδης 3, Αντωνάκης 4 (4ριπ.), Μοτσενίγος 7, Παπαντωνάκος, Παπαπέτρου, Κανονίδης 5, Κουκουλάς 10 (5/6δίπ.), Χρυσικόπουλος 7 (1/4τρίπ.)

Αμετακίνητοι Μπατίστα, Μενέζες!!

Η μοίρα τους φαίνεται πως είναι κοινή, όπως ταυτόχρονος υπήρξε  ο αποκλεισμός  τους στο Κόπα Αμέρικα. Ωστόσο, με διαφορά μόλις τριών ωρών, οι εκλέκτορες Αργεντινής και Βραζιλίας ενημερώθηκαν πως παραμένουν στις θέσεις τους.
Τόσο ο Σέρχιο Μπατίστα όσο και ο Μάνο Μενέζες απέτυχαν στην προσπάθεια τους όχι μόνο να κατακτήσουν τον τίτλο, αλλά και να παρουσιάσουν ένα σύνολο ισχυρό να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον, κάτι που αποτελούσε τον εγγύς και απώτερο στόχο τους.

Ακόμα και έτσι όμως οι ομοσπονδίες των δύο χωρών αποφάσισαν να προχωρήσουν με τους νυν προπονητές τους και να τους στηρίξουν με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ομάδας που θα μπορέσει να κατακτήσει το Μουντιάλ του 2014. «Εχω συμβόλαιο μέχρι το 2014 και δεν βλέπω το λόγο να φύγω», είχε προαναγγείλει ο Μπατίστα, με την ομοσπονδία των Γκαούτσος να τον δικαιώνει και να τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του αποτυχίας και μάλιστα μέσα στην Αργεντινή.

Οσο για τον Μενέζες, ο πρόεδρος της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας, Ρικάρντο Τεϊσέιρα, του τηλεφώνησε αμέσως μετά τα τέσσερα χαμένα πέναλτι και του είπε πως προχωράνε κανονικά σύμφωνα με το πλάνο ανανέωσης που υπάρχει με ορίζοντα το επόμενο Μουντιάλ.
πηγή: gazzetta.gr

Από αύριο σε αύριο!!

Δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η συνάντηση του Θανάση Κασαρή με τους Φλωρίδη-Σαχπατζίδη. Ο ομογενής επιχειρηματίας επικοινώνησε με πρόεδρο του Ερασιτέχνη και του είπε: «Δεν μπόρεσα να έρθω Θεσσαλονίκη, θα τα πούμε την Τετάρτη».
Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είχαν μια ελπίδα πως από την σημερινή(18/7) συνάντηση του προέδρου του Ερασιτέχνη με τους υποψήφιους επενδυτές θα έβγαινε κάτι θετικό. Η συνάντηση όμως δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε το απόγευμα, ούτε το βράδυ. Ο Βασίλης Φλωρίδης επικοινώνησε με τον Θανάση Κατσαρή και τον ενημέρωσε πως . "Δεν μπόρεσα να έρθω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, κατεβείτε στην Αθήνα με τον Ζαγοράκη και τον Βρύζα να μιλήσουμε εδώ".
Ο Κατσαρής απάντησε αρνητικά στην πρόταση του ομογενή επιχειρηματία με τον τελευταίο να κάνει νέα πρόταση για ραντεβού την Τετάρτη αν βεβαίως μπορέσει να βρεθεί στην Θεσσαλονίκη.
πηγή: gazzetta.gr

Υπέγραψε ο Τοτσέ!!

Μόνο η ανακοίνωση απομένει πλέον για την απόκτηση του Χοσέ Βερντού Νικολάς Τοτσέ Τοτσέ από τον Παναθηναϊκό. Ο παίκτης πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με το «τριφύλλι»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη από τους "πράσινους". 
πηγή: theplayer.gr

Λαρίσα, η Χάβι σ’ έχει για πρωινό (photos)

Χαμός γίνεται τις τελευταίες μέρες στο Κόπα Αμέρικα. Όχι με τον αποκλεισμό των φαβορί, τις ήττες των Βραζιλία, Αργεντινή, Κολομβία και Χιλή. 

Ο χαμός γίνεται στις εξέδρες και ειδικά στα γήπεδα που αγωνίζεται η Παραγουάη. Αιτία η μεγάλη εχθρός της Λαρίσα Ρικέλμε. Η Χάβι, περιβόητη μοντέλα έχει πάει τους πανηγυρισμούς ένα… βήμα παραπέρα. Βλέπετε σε αντίθεση με τη Λαρίσα που έκλεψε την παράσταση πέρσι στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής και κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, η Χάβι μόνο αδιάφορους δεν αφήνει τους θεατές με την παράσταση που δίνει. 

Μάλιστα, το σόου της είναι τόσο δυνατό που η KONMEBOL, η συνομοσπονδία ποδοσφαίρου της Λατινικής Αμερικής... σκέφτεται να πάρει τα μέτρα της. Βλέπετε ο περισσότερος κόσμος αντί να κοιτάει τα ματς, έχει την προσοχή της στα άκρως αποκαλυπτικά μπλουζάκια της Χάβι…

Δείτε και εσείς τι συμβαίνει. Οσο  για τη Λαρίσα, θέλει (όπως βλέπετε και σε μια από τις παρακάτω φωτογραφίες), αλλά η Χάβι παίζει… μεγάλη μπάλα. 

Σε αυτές τις δύο που ανταγωνίζονται πρέπει να προσθέσουμε και την Πάτι, η οποία, πάντως, δείχνει να ασχολείται περισσότερο με την ομορφιά της και το ζεστό χαμόγελο παρά με το πως θα γίνει πιο προκλητική για τον κόσμο... Κοντολογίς δεν μοιάζει με... σκύλο...

Το θέμα, πάντως, είναι ότι η Παραγουάη με όλα αυτά, έχει κερδίσει το... άλλο Κόπα Αμέρικα. Αυτό της εξέδρας...
Ας δούμε τις πρωταγωνίστριές μας...
πηγή: theplayer.gr

H XABI ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΚΟΣΜΟ









ΚΑΙ Η ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ, ΑΛΛΑ...









ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΙ








 

Θέλει "Γιο-Γιο" η Άλμπα!!

Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, η Άλμπα Βερολίνου έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Γιοτάμ Χαλπερίν.
Θέλει "Γιο-Γιο" η Άλμπα
Μετά το "ναυάγιο" της συνεργασίας Χαλπερίν-Μακάμπι για φορολογικούς λόγους οι προτάσεις προς τον ισραηλινό γκαρντ άρχισαν να πέφτουν στο τραπέζι, και μετά την Σπαρτάκ τώρα τον θέλει και η Άλμπα.

Πάντως από το στενό περιβάλλον του "Γιο-Γιο" διαρρέει ότι ο παίκτης θα πάρει τον χρόνο του μέχρι να αποφασίσει, περιμένοντας ίσως και κάποια καλύτερη πρόταση, ή την κόντρα μεταξύ Σπαρτάκ και Άλμπα που θα ανεβάσει τις αποδοχές του.
 

Από το Λιμάνι στο Περιστέρι!!

Καλά-καλά, δεν πρόλαβε να μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό και ο Ντένις Επστάιν ανακοινώθηκε ήδη από τον Ατρόμητο.
Από το Λιμάνι στο Περιστέρι
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Η ΠΑΕ Ατρόμητος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Ντένις Επστάιν.
O Γερμανός επιθετικός που έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλου ολοκληρώνοντας κατά τον ιδανικότερο τρόπο τον κύκλο επαφών και διαπραγματεύσεων που έγιναν τα τελευταία 24ωρα.
Ο Ντένις Επστάιν, έχει δείξει τα διαπιστευτήρια του στο ελληνικό πρωτάθλημα, και στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ατρόμητου δήλωσε στο επίσημο site του συλλόγου τα εξής αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου: «Από τότε που βρίσκομαι στην Ελλάδα έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια για τον Ατρόμητο τόσο για την άριστη λειτουργία του όσο και για την συνέπεια του ως σύλλογο. Ειδικά στο αγωνιστικό μέρος, παίζει ένα σύστημα που νομίζω ότι μου ταιριάζει με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, κάθετες πάσες και ποδόσφαιρο που χαίρεσαι να παίζει ένας ποδοσφαιριστής και να παρακολουθεί ο θεατής από την κερκίδα. Γεγονός που πιστώνεται απόλυτα στον προπονητή κύριο Δώνη και στο υπόλοιπο επιτελείο. Είμαι λοιπόν πολύ ικανοποιημένος που μετά από πολλές διαπραγματεύσεις το θέμα μου είχε αίσιο τέλος και μπορώ πλέον να αφοσιωθώ στη δουλειά μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον τεχνικό διευθυντή κύριο Γιάννη Αγγελόπουλο για την λεπτότητα με την οποία χειρίστηκε την υπόθεση και τον πρόεδρο της ομάδας κύριο Γιώργο Σπανό για την τιμή που μου κάνει να φορέσω τη φανέλα του Ατρόμητου».
Και ο Ντένις Επστάιν συνέχισε: «Βασικός μας στόχος ως ομάδα πρέπει να είναι το καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Προσωπικά θέλω να επαναλάβω την περσινή πολύ καλή χρονιά και να κάνω κάτι καλύτερο. Για την έδρα του Ατρόμητου ένα πράγμα θέλω να πω: Και τις δύο φορές που αγωνίστηκα σε αυτήν έχασα, κάτι που σημαίνει ότι οι οπαδοί του δημιουργούν θερμή ατμόσφαιρα και τώρα χαίρομαι που θα πανηγυρίζω μαζί με τους οπαδούς αυτούς τις επιτυχίες της ομάδας.»
Ο Ντένις Επστάιν γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου 1986 στην Κολωνία της Γερμανίας και ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα από το 1995 ως το 2005 στις μικρές ομάδες των Λεβερκούζεν, Φορτούνα Κολωνίας και Κολωνία. Στην τελευταία κέρδισε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο σε ηλικία 19 ετών, ενώ τον Ιανουάριο του 2007 μετακόμισε στην Έσσεν ως δανεικός.
Το καλοκαίρι του ίδιου έτους παραχωρήθηκε στην Όφενμπαχ και ένα χρόνο μετά ήρθε στην Ελλάδα για χάρη του Ηρακλή. Έμεινε εκεί δύο χρόνια και φόρεσε σε 50 ματς τη φανέλα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ενώ σκόραρε οκτώ φορές. Το καλοκαίρι του 2010 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, αλλά παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Κέρκυρα όπου πέρυσι έπαιξε σε 30 αγώνες και πέτυχε εννέα τέρματα.
Είναι διεθνής με την εθνική Ελπίδων της Γερμανίας, στην οποία έχει παίξει τέσσερις φορές κι έχει σκοράρει ένα γκολ.
Ο Επστάιν, όπως και ο Ζουέλα, θα πραγματοποιήσουν αύριο την πρώτη τους (διπλή) προπόνηση με την ομάδα".

Από Τετάρτη οι διώξεις…!

Αλλαγή πλεύσης είχαμε σήμερα από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς, καθώς οι νέες διώξεις για τους 68 δεν θα ασκηθούν σήμερα, όπως αναμενόταν, αλλά πιθανότατα την Τετάρτη.
Από Τετάρτη οι διώξεις…
Πρόκειται φυσικά για τους "68" κατηγορούμενους που εμπλέκονται στην υπόθεση των στημένων, υπόθεση που πρέπει να προχωρήσει γρήγορα, καθώς η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας θα είναι... κλειστή τον Αύγουστο λόγω διακοπών.
πηγή: sportdog.gr

Εξιτήριο την Τρίτη ο Λάζαρος!!

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η επέμβαση στην οποία υπεβλήθη ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος από τον γιατρό της ομάδας Παναγιώτη Κουλουμέντα το πρωί της Δευτέρας στο νοσοκομείο "Υγεία".
Εξιτήριο την Τρίτη ο Λάζαρος
Ο "Λάζος" θα πάρει εξιτήριο τη Τρίτη 19 Ιουλίου και θα αρχίσει άμεσα την αποθεραπεία του προκειμένου σε 5 μήνες να είναι σε θέση να μπορέσει να πατήσει και πάλι στους αγωνιστικούς χώρους.

Αναφορικά με την αποθεραπεία του άσου του Παναθηναϊκού, θα αρχίσει να βαδίζει άμεσα μόνος του και θα ξεκινήσει φυσιοθεραπεία μέσα στην επόμενη εβδομάδα και φυσικά ενδυνάμωση.

Σε περίπου δύο μήνες θα ξεκινήσει τρέξιμο και από τους τέσσερις και μετά θα αρχίσει ασκήσεις με μπάλα έτσι ώστε σε τουλάχιστον πέντε μήνες να είναι πανέτοιμος.
πηγή: sportdog.gr

Θα γίνει...χαμός!!

Μεγάλη προσέλευση οπαδών της ΑΕΚ περιμένει η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ στο Ελ. Βενιζέλος κατά την υποδοχή του Έιντουρ Γκούντγιονσεν.
Θα γίνει...χαμός
Αυτή την ώρα στο αεροδρόμιο βρίσκονται περίπου 250 οπαδοί, ο αριθμός τους όμως αναμένεται να αυξηθεί ώρα με την ώρα, αφού υπάρχει κινητοποίηση από τα κλαμπς των οργανωμένων για την υποδοχή του Ισλανδού ποδοσφαιριστή!
Στο χώρο του αεροδρομίου βρίσκονται άτομα διαφόρων ηλικιών και όπως διαπιστώνεται από το φωτογραφικό υλικό δεν λείπουν και οι... βενιαμίν Ενωσίτες.
Δείτε τις φωτογραφίες που αλιεύσαμε από το aek-live.gr

Τους υποδέχτηκε ο Γεωργιάδης!!

Η αποστολή του ΠΑΟΚ έφτασε στη Θεσσαλονίκη μετά από μία… δύσκολη πτήση και στο ξενοδοχείο που μένουν οι παίκτες, τους υποδέχτηκε ο Γιώργος Γεωργιάδης.
Τους υποδέχτηκε ο Γεωργιάδης
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ είναι να περάσει από ιατρικές εξετάσεις σήμερα και αύριο να υπογράψει το συμβόλαιο του, και βρίσκεται στο ξενοδοχείο που συνεργάζεται η ΠΑΕ.

Οι παίκτες στη συνέχεια αποχώρησαν για τα σπίτια τους, αφού σήμερα και αύριο έχουν ρεπό και δύο μέρες ξεκούρασης μετά την επίπονη προετοιμασία στην Ολλανδία. Το νέο ραντεβού για προπόνηση έχει δοθεί το απόγευμα της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής.
Πηγή: paok24.gr

Στημένα σε παρωδία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρε παιδιά, δεν υπάρχει αυτό το βίντεο που μας έστειλαν στο sportdog.gr! Πραγματικά είναι μία από τις καλύτερες παρωδίες που έχουμε δει και πραγματεύονται το σκάνδαλο των στημένων.
Στημένα σε παρωδία! (ΒΙΝΤΕΟ)
Συγκεκριμένα οι NEOLERES, μία παρέα από τη Θεσσαλονίκη, δημιούργησαν ένα ξεκαρδιστικό βίντεο, το οποίο, όπως δηλώνουν, περιέχει όλη την αλήθεια για τα στημένα.
Δείτε το και εσείς. Μιλάμε για σπουδαία δουλειά και πολύ γέλιο...







 

Βλέπει Γκαλίνοβιτς ο ΟΦΗ!!

Την περίπτωση του Μάριο Γκαλίνοβιτς εξετάζει ο ΟΦΗ, καθώς ο Νίκος Αναστόπουλος εκτιμά ιδιαίτερα τις ικανότητες του Κροάτη τερματοφύλακα.
Βλέπει Γκαλίνοβιτς ο ΟΦΗ
Ο Γκαλίνοβιτς απέρριψε πρόταση του Αστέρα Τρίπολης και έτσι ο ΟΦΗ αποφάσισε να μπει δυναμικά στο κόλπο της απόκτησής του.

Όπως με τους Αρκάδες έτσι και με τους Κρητικούς το μειονέκτημα είναι πως ο πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού θέλει να μείνει στην Αθήνα καθώς δεν επιθυμεί να μετακινηθεί η οικογένειά του.
πηγή: sportdog.gr

«Δεν πληρώνουν τα συμβόλαια στην Ελλάδα»

Ο Πάμπλο Λίμα θα ακούει Ελλάδα και θα... τρέχει, καθώς όπως δήλωσε ο Ουρουγουανός μπακ σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Αργεντινής «agenciafe.com», "σε πολλές ομάδες δεν εκπληρώνουν τα συμβόλαια που κάνουν"...
«Δεν πληρώνουν τα συμβόλαια στην Ελλάδα»
«Είναι πραγματικά μπερδεμένη. Σε πολλές ομάδες δεν εκπληρώνουν τα συμβόλαια που κάνουν. Στην αρχή είναι όλα καλά, αλλά μετά είναι μπερδεμένα τα πράγματα». Όσο για τις διαφορές μεταξύ αργεντίνικου και ελληνικού ποδοσφαίρου; «Στην Αργεντινή είναι πιο γρήγορο και δυναμικό, ενώ στην Ελλάδα στηρίζεται στη φυσική κατάσταση. Δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί παίκτες που να μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα με την μπάλα. Είχα προτάσεις από την Ελλάδα και την Αργεντινή, αλλά της Κολόν ήταν η καλύτερη. Με ενδιέφερε, ήταν η πιο σοβαρή που μου έγινε», είπε ο Λίμα.
Ο Πάμπλο Λίμα σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι ακόμη στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, είναι να γυρίσει στην Αργεντινή. Η διοίκηση Πρωτοδικείου δεν βάζει την υπογραφή της σε λύση συμβολαίου. Ο παίκτης ήθελε συμβιβαστική λύση. Η κατάσταση σύμφωνα με την πλευρά του παίκτη τον οδηγεί στην κατάθεση της προσφυγής, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα να διασφαλιστούν τα χρήματα του. Κάτι αντίστοιχο με την περίπτωση του Χοσέμι των προηγούμενων ημερών. Βεβαίως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι του Ηρακλή γενικότερα θεωρούν ότι μέσα στην εβδομάδα είναι να βρεθεί μία οριστική λύση.
Πηγή: metrosport.gr

"Έτοιμοι στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι"

Αισιόδοξος πως ο ΠΑΟΚ θα παρουσιαστέι έτοιμος στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι, παρουσιάστηκε ο Παντελής Κωνσταντινίδης κατά την άφιξη της αποστολής της ομάδας στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" το μεσημέρι της Δευτέρας(18/7).
"Έτοιμοι στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι"
"Πήγε καλά η προετοιμασία. Είχαμε ατυχίες στο τέλος με τραυματισμούς παικτών, όμως, αυτά είναι στο πρόγραμμα. Οι παίκτες δούλεψαν καλά κι είμαστε στην τελική ευθεία εν όψει της πρώτης ευρωπαϊκής αναμέτρησης. Αύριο (Τρίτη 19/7) θα είμαστε σίγουροι που βρισκόμαστε, σε ό,τι αφορά στους τραυματισμούς", τόνισε αρχικά ο τεχνικός διευθυντής του "Δικέφαλου του Βορρά" και συνέχισε μιλώντας για το ρόστερ της ομάδας:

"Έχουμε αξιολογήσει καλά στη διάρκεια της προετοιμασίας το ρόστερ κι από εδώ και πέρα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να είμαστε έτοιμοι στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια".

Όσον αφορά το φιλικό με την Ούπεν και τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, είπε: "Στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι ο προπονητής μας έκανε δηλώσεις για κάποιους παίκτες που τον απογοήτευσαν. Εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει να είναι ομάδα έτοιμη στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια".

Πηγή: olapaok.gr

Ούτε που τους ρώτησαν!

Περίεργες καταστάσεις στον μπασκετικό Παναθηναϊκό αποκαλύπτει η συνέντευξη του Ντρου Νίκολας. «Ο Ιτούδης έπεσε από τα σύννεφα μόλις του είπα πως με ενημέρωσαν να βρω ομάδα…»

Ούτε που τους ρώτησαν!
Αν και τα προηγούμενα χρόνια οι Ζέλικο Ομπάντοβιτς και Δημήτρης Ιτούδης είχαν την πρώτη και την τελευταία λέξη στον σχεδιασμό του μπασκετικού Παναθηναϊκού, τα πράγματα φαίνεται πως έχουν αλλάξει φέτος. Αυτό αποδεικνύεται και από την συνέντευξη του Ντρου Νίκολας στο Leoforos.gr, όπου ο Αμερικανός μιλάει με λεπτομέρειες για το «διαζύγιο» του από το «τριφύλλι».

Ο Νίκολας αναφέρει πως ήθελε να συνεχίσει στον ΠΑΟ και σημειώνει πως θα δεχόταν και μία μείωση της τάξεως του 30%, ωστόσο ξεκαθαρίζει πως ποτέ δεν του έγινε πρόταση να παραμείνει. «Όταν αναχώρησα από την Αθήνα, είχα στο μυαλό μου μόνο την επιστροφή. Να δουλέψω το καλοκαίρι και να γυρίσω πίσω, για να πετύχουμε κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ ο Παναθηναϊκός στην ιστορία του: το back to back στην Ευρωλίγκα. Ήταν ένα όνειρο να το καταφέρουμε. Η ουσία είναι ότι ένιωθα πραγματικά πολύ όμορφα. Εκείνη την ημέρα, λοιπόν, που με κάλεσε ο μάνατζέρ μου, λέγοντας ότι θα πρέπει να βρούμε άλλη ομάδα για να συνεχίσουμε, ένιωσα ένα τεράστιο σοκ. Δεν το περίμενα. Δεν μου είχε πει κανείς τίποτα φεύγοντας», είπε ο πρώην άσος των «πρασίνων» και συνέχισε: «Ασφαλώς και θα έμενα στον Παναθηναϊκό ακόμα κι αν μου ζητούσαν να κάνω μείωση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα που υπάρχουν και φυσικά ήμουν πρόθυμος να συζητήσω. Βεβαίως και θα αποδεχόμουν μια μείωση της τάξης του 20-25%, διότι όπως σου είπα ήθελα να επιστρέψω στην ομάδα. Αφενός, όμως, δεν έγινε καμία πρόταση κι αφετέρου αν η μείωση αφορούσε το 40-50%, αντιλαμβάνεστε ότι θα ήταν αδύνατον να παραμείνω».

Το πιο ενδιαφέρον όμως σημείο της συνέντευξης του Νίκολας, είναι αυτό στο οποίο αποκαλύπτει το… σοκ του Δημήτρη Ιτούδη, όταν του λέει πως θα φύγει από την ομάδα: «Ήταν 3-4 μέρες πριν από την οριστική συμφωνία με το Μιλάνο κι όταν πια είχα φτάσει πολύ κοντά στην υπογραφή. Μου τηλεφώνησε ο Δημήτρης Ιτούδης. Με πήρε ουσιαστικά για να κάνουμε μια κουβέντα. Να μου εξηγήσει τι γίνεται στον Παναθηναϊκό, αν θα παραμένω ικανοποιημένος και γενικώς μια συζήτηση που δεν είχε καμία σχέση με τη συνομιλία που είχαμε μέρες πριν με τον Μάνο. Προσωπικά νόμιζα ότι ήξερε τι γίνεται. Νόμιζα ότι είχε γνώση των δεδομένων. Κάποια στιγμή λέω στον Δημήτρη ότι η συζήτηση που κάνουμε φαίνεται να μην έχει νόημα, αφού από τον Παναθηναϊκό μού τηλεφώνησαν πριν καιρό και μου είπαν να ψάξω ομάδα. Ο κόουτς έπεσε από τα σύννεφα. Δεν γνώριζε τίποτα από όλα αυτά. Έμοιαζε να είναι απόλυτα αιφνιδιασμένος κι έκπληκτος από αυτή την εξέλιξη».

Τα τελευταία λόγια του Νίκολας είναι πολύ σημαντικά, καθώς δείχνουν πως τα πράγματα και οι ισορροπίες στον μπασκετικό Παναθηναϊκό αλλάζουν. Οι Ομπράντοβιτς και Ιτούδης όχι μόνο δεν μπορούν να φέρουν τους παίκτες που θα ήθελαν, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά όπως φαίνεται δεν μπορούν καν να κρατήσουν αυτούς που θέλουν στο ρόστερ…
 

Το Κόπα των εκπλήξεων!!

Οι παταγώδεις αποτυχίες Βραζιλίας και Αργεντινής, η μεγάλη έκπληξη της Βενεζουέλας, τα τέσσερα χαμένα πέναλτι της «Σελεσάο» και το αρνητικό ρεκόρ τερμάτων συνθέτουν ένα... πρωτοφανές σκηνικό στο Κόπα Αμέρικα. Το gazzetta.gr αναλύει.
Μιλώντας για Κόπα Αμέρικα, σε μία διοργάνωση που πλησιάζει την εκατονταετή ιστορία αγώνων, οι απανταχού φίλαθλοι συνδέουν την ιδέα του σπουδαίου τουρνουά της Λατινικής Αμερικής με δύο μεγαθήρια: Την Βραζιλία και την Αργεντινή.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που από τα 42 προηγούμενα Κόπα Αμέρικα που έχουν διοργανωθεί από το 1916 μέχρι και σήμερα δέκα φορές ο τελικός ήταν μεταξύ των δύο αυτών χωρών. Ανέκαθεν άλλωστε οι διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής ξεκινούσαν με τη «Σελεσάο» και την «Αλμπισελέστε» ως μεγάλα φαβορί.
Δύο φορές κι αυτές με... απουσίες
Πόσο μάλλον όταν η διοργάνωση φιλοξενείται σε μία από τις δύο χώρες. Κι όμως φέτος συνέβη αυτό που έμοιαζε μάλλον αδύνατο, και αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει και η ιστορία. Βραζιλία και Αργεντινή αποκλείστηκαν από τα προημιτελικά κάτι που συμβαίνει με ποσοστό μικρότερο του 5%!
Πιο συγκεκριμένα, η ταυτόχρονη απουσία Βραζιλίας και Αργεντινής από την ημιτελική φάση των Κόπα Αμέρικα έχει συμβεί μόλις άλλες δύο φορές σε εύρος 42 διοργανώσεων, κι αυτές λόγω απουσίας των ομάδων από τη διοργάνωση!
Συνέβη ουσιαστικά για πρώτη φορά
Πρώτη φορά το 1939 όπου τη διοργάνωση φιλοξενούσε το Περού το οποίο τελικά σήκωσε και την κούπα, Αργεντινή και Βραζιλία δεν ήταν στην κορυφαία 4άδα (τότε υπήρχε όμιλος και όχι νοκ-άουτ ματς) μαι και απλά δεν δέχτηκαν να συμμετάσχουν στους αγώνες, ενώ το 2001 στην Κολομβία η Αργεντινή απέσυρε τελευταία στιγμή τη συμμετοχή της από τη διοργάνωση.
Εν ολίγοις, αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία όπου Βραζιλία και Αργεντινή αφού έχουν μπει στους αγώνες τελικά δεν καταφέρνουν να «πλασαριστούν» στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες! Κι αυτό, φέτος όπου οι αγώνες διεξήχθησαν μέσα στην έδρα της Αργεντινής!
Απίστευτη αποτυχία από τη... βούλα
Κι αν η ταπείνωση μοιάζει μάλλον μεγαλύτερη για την «Αλμπισελέστε» από τη στιγμή που αγωνιζόταν μπροστά στο κοινό της, τα πράγματα δεν είναι και πολύ καλύτερα για τους Βραζιλιάνους που... κατάφεραν στη διαδικασία των πέναλτι στον προημιτελικό με την Παραγουάη να μην σκοράρουν σε καμία από τις τέσσερις εκτελέσεις, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για τη «Σελεσάο»...
Πλέον για την κούπα ερίζουν το Περού, η Ουρουγουάη, η Παραγουάη και η... σούπερ έκπληξη της Βενεζουέλας. Μια εθνική ομάδα που κόντρα σε όλους και σε όλα απέκλεισε την Χιλή και πλέον βρίσκεται μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της ποδοσφαιρικής της ιστορίας, εκμεταλλευόμενη τις συνεχόμενες αποτυχίες των φαβορί.
Ιστορικό αρνητικό ρεκόρ τερμάτων
Κι όλα αυτά σε μία διοργάνωση που πέραν των ανατροπών και των συγκινήσεων που προσφέρει, από θέαμα και γκολ λίγα πράγματα βλέπουμε, ενώ τα 44 γκολ σε 22 αναμετρήσεις (μέσος όρος 2 τερμάτων ανά ματς) συνεχίζουν να βρίσκονται σε επίπεδα ιστορικού αρνητικού ρεκόρ παραγωγής τερμάτων, κι ενώ οι δύο προηγούμενες διοργανώσεις είχαν μέσο όρο μεγαλύτερο των τριών γκολ!
Πλέον, μένει να δούμε αν το ντόμινο εκπλήξεων έχει και συνέχεια για το Κόπα Αμέρικα του 2011 που μπορεί να μην διεκδικεί δάφνες ποιότητας αλλά σίγουρα μπορεί να υπερηφανεύεται για το πρωτοφανές και το ιστορικό των στατιστικών του.

«Ποιος Σάντσες;»

Ο Νίκος Αλέφαντος ξαναχτυπά. Διαβάστε τι λέει για τον Κάρλος Σάντσες, το Κόπα Αμέρικα, τη σύγκριση Μέσι-Μαραντόνα, τον Μαθία και τις μεταγραφές του προπονητή.

"Είδα τον Σάντσες, ήταν ανύπαρκτος. Πιο πριν όμως να πω για το άλλο ματς, για τον αποκλεισμό της Αργεντινής. Από τον πρώτο αγώνα που την είδα, ανέλυσα για ποιους λόγους θα αποτύχει. Εκείνη η στήλη υπάρχει στο αρχείο. Και για τον Μέσι είχα πει ότι θα είναι παταγώδης η αποτυχία του, καμία σχέση η χημεία του με την Μπαρτσελόνα. Πλήρης αποτυχία η Αργεντινή λοιπόν. Τρεις μπροστά ανύπαρκτοι, με εξτρέμ 2 παίκτες που είναι σέντερ φορ και με σέντερ φορ έναν Μέσι που ήταν τόσο άνευρος λες και τον κουνούσαν με κλωστές. Κάτι ντρίμπλες και κάτι τακουνάκια λες και κατέβηκε να παίξει στη γειτονιά του.

Επανειλημμένως έχω πει "μην συγκρίνετε τον Μέσι με τον Μαραντόνα"! Από πέρσι και πρόπερσι φώναζα ότι είναι ιεροσυλία να συγκρίνουν τον Μέσι με τον Πελέ και τον Μαραντόνα. Μεγάλος παίκτης ο Μέσι, αλλά δεν είχε τα αρχ... του Μαραντόνα, εκείνος έπαιρνε όλη την Εθνική Αργεντινής στην πλάτη του, σήκωνε μία ολόκληρη χώρα στα ουράνια, ενώ ο Μέσι παίζει μόνο με την Μπαρτσελόνα. Με την Αργεντινή είναι επανειλημμένως “χώμα”, δεν έχει κάνει τίποτα.

Πασούλα κοντινή η Αργεντινή, αργή ομάδα, τρίχες ο Χιγκουαίν, πάντα αυτή τη λέξη λέω για αυτόν, ο Αγκουέρο δεν κάνει για εκεί που παίζει, τα δε σέντερ μπακ της Αργεντινής καμία σχέση με το παρελθόν, με μορφές όπως ο Αγιάλα ή ο Πασαρέλα παλιότερα. Εδώ παίζουν με αριστερό μπακ τον γέροΖανέτι! Έξυπνα την έπαιξε η Ουρουγουάη, ψυχωμένοι είναι αυτοί και ας είναι μια μικρούλα χώρα.

Κι αυτός ο προπονητής της Αργεντινής γελοία κατάσταση. Δεν βγάζει η Αργεντινή προπονητές τα τελευταία χρόνια, γι' αυτό έχουν να πάρουν σοβαρό τίτλο σε διοργάνωση κοντά στα 20 χρόνια.Είδα και το ματς της Κολομβίας με το Περού. Δεν υπήρχε στο γήπεδο Σάντσες. Όλους τους παίκτες τους βλέπεις να παίρνουν πρωτοβουλίες στη Κολομβία, μόνο ένας δεν παίρνει καμιά πρωτοβουλία. Ο Σάντσες. Σαν να βλέπεις έναν ποδοσφαιριστή αρχάριο που φοβάται μην τον πετάξει έξω ο προπονητής αν κάνει ένα λάθος, δίνει συνεχώς τη μπάλα στα 10 μέτρα. Αν είσαι πίσω στο σκορ όπως βρέθηκε να χάνει από το Περού η Κολομβία, είναι σαν να παίζεις με λιγότερο παίκτη στο κέντρο.

Μα καλά, διάβαζα που έλεγαν παλιότερα ότι ο Βαλβέρδε θέλει τον Σάντσες διότι στην Βαλενσιέν κάνει και παιχνίδι. Ποια παραγωγή παιχνιδιού, το παιδί δεν ακουμπάει μπάλα. Μακάρι να είναι εντολές του προπονητή του στην Εθνική να παίζει έτσι και να μην είναι θέμα αδυναμίας... Εγώ δύο ματς τον έχω δει μόνο, ας μην βιαζόμαστε... Στο Περού έπαιξαν σαν πατριώτες, ήταν καλά στημένοι στο γήπεδο, την πέταξαν έξω την Κολομβία για πλάκα.Ο Μαθία έχει κάνει καμία μεταγραφή; Εγώ τον είχα κρίνει από την αρχή, είχα αναλύσει τα εγκλήματα με τις μεταγραφές στη Λίβερπουλ την οποία- αν και είμαι Μάντσεστερ- τη σέβομαι ως αντίπαλο. Έχω δει πολύ μεγάλη μπάλα από τη Λίβερπουλ στο παρελθόν. Ήταν ανέκδοτο οι μεταγραφές που έγιναν εκεί επί Μαθία, μίκρυνε η Λίβερπουλ. Πέταξαν πολλά λεφτά για παίκτες που δεν έπιασαν.

Για εμένα τις μεταγραφές πρέπει να τις κάνει ο προπονητής. Τι εστί Μαθία; Έχει προπονήσει ομάδες; Έχει διδάξει τακτική σε παίκτες; Έχει δουλέψει τη φυσική κατάσταση; Έχει κοουτσάρει; Έχει προσαρμόσει αμυντικές και επιθετικές τακτικές σε διάφορα στιλ παικτών; Ο Μαθία είναι για να πηγαίνει να διαπραγματέυεται. Πρέπει να χρησιμοποιεί τις όποιες διασυνδέσεις του και γνωριμίες του, όμως τις επιλογές πρέπει να τις κάνει ο προπονητής.Θυμάμαι τι μου έλεγε ο Χάπελ για τον τεχνικό του διευθυντή, τον Νέτσερ. Ο Χάπελ είναι αναγνωρισμένος απ' την UEFA ως ένας από τους τέσσερις μεγαλύτερους προπονητές στην ιστορία, μαζί με τον Φέργκιουσον, τον Ματ Μπάσμπι και τον Μίχελς. Αυτός ο κολοσσός λοιπόν που πήγαινα και έβλεπα τη δουλειά του, μου είχε πει τα εξής: Ο Νέτσερ ήταν τεχνικός διευθυντής στο Αμβούργο και του είχε ζητήσει ο πρόεδρος του Αμβούργου, ο Κλάιν, να φέρει έναν προπονηταρά στο Αμβούργο. Tου είπαν ότι στη Μπριζ υπάρχει ένας προπονητής που κάνει πολύ καλή δουλειά, ήταν και κοντά στο Αμβούργο αυτή η πόλη του Βελγίου, πετάχτηκε λοιπόν εκεί από τη Γερμανία να παρακολουθήσει τη δουλειά του Χάπελ. Πήγε και τον έβλεπε επί 1 μήνα! Ξετρελάθηκε.

Τον έφερε λοιπόν στο Αμβούργο τον Χάπελ, ο οποίος έκανε τέτοιες προπονήσεις και τόσο διαφορετική δουλειά που άλλος τέτοιος δεν θα υπάρξει. Μόνο ο Μουρίνιο μου θυμίζει τον Χάπελ. Έφερε και μια γκόμενα που είχε από το Μπριζ, την Άννα Μαρί, όχι τη γυναίκα του, αλλά καλύτερα να μην τα λέμε αυτά...Κι έκανε τη μεγάλη ομάδα του Αμβούργου. Έγινε πολύ φίλος με τον Νέτσερ, έβγαιναν και στα καζίνο μαζί, αλλά παρά τη φιλία τους και παρ' ότι ο Νέτσερ ήταν ο “παλιός” στο Αμβούργο, παρ' ότι ο Νέτσερ ήταν ο τεχνικός διευθυντής, και παρ' ότι ο Νέτσερ είχε υπάρξει και μεγάλος ποδοσφαιριστής, ποτέ δεν τόλμησε να παρέμβει στις επιλογές του Χάπελ. Κουμάντο κάνει πάντα ο προπονητής στις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης."
πηγή: katimagiko.gr

Ντόλα και Γκιονέα για Καβάλα!!

Δύο ακόμα περιπτώσεις Ρουμάνων παικτών εξετάζονται από την ομάδα της Καβάλας. Πρόκειται για τους Εμίλο Ντόλα και Σορίν Γκιονέα.
Ο Εμίλο Ντόλα είναι ένας έμπειρος Ρουμάνος γκολκίπερ. Έχει ύψος 1.95 μ. και έχει μεταξύ άλλων αγωνιστεί σε Ντιναμό Βουκουρεστίου, Λεχ Πόζναν και Βίσλα Κρακοβίας. Όσον για τον Σορίν Γκιονέα είναι ένας 32χρονος αμυντικός.
Ο Γκιονέα έχει συμμετοχές με την Εθνική Ρουμανίας. Εκτός των άλλων έχει φορέσει την φανέλα της Στεάουα Βουκουρεστίου αλλά και της Ροστόφ. Βέβαια αυτές δεν είναι οι μόνες περιπτώσεις που εξετάζονται από την ομάδα της Καβάλας, καθώς υπάρχουν πολλές ακόμα προτάσεις από μάνατζερ για παίκτες.

«Τα χρήματα για τον δικαστικό αγώνα»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα (18/7) η διοίκηση Πρωτοδικείου της ΠΑΕ Ηρακλής με βασικό θέμα την οικονομική ενίσχυση του σωματείου από τις προεγγραφές των διαρκείας, με σκοπό να συνεχιστεί ο δικαστικός αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση.
Ο αντιπρόεδρος της διοίκησης Πρωτοδικείου της ΠΑΕ, Κώστας Κεφαλάς και βασικός ομιλητής της σημερινής συνέντευξης Τύπου ενημέρωσε τον κόσμο του Ηρακλή για θέμα των προεγγραφών και της οικονομικής ενίσχυσης μέσω των εισιτηρίων διαρκείας της νέας αγωνιστικής περιόδου.
 «Τους δύο τελευταίους μήνες εμείς που έχουμε βρεθεί στην ΠΑΕ Ηρακλής έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια να τρέξουμε ένα κομμάτι που έχει να κάνει περισσότερο με τα δικαστικά θέματα. Καλώς ή κακώς όλα έρχονται μετά από αυτό το θέμα. Τους τελευταίους δύο μήνες χάρη στη βοήθεια του κόσμου με τις προεγγραφές των εισιτηρίων διαρκείας κινήθηκαν αρκετά πράγματα στην ΠΑΕ Ηρακλής. Σε αυτό το διάστημα υπήρχαν στιγμές, ίσως τις περισσότερες που μας έχουν στεναχωρήσει αλλά υπήρχαν και στιγμές που κάτι καταφέρναμε και αυτό μας έδινε κουράγιο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Αυτή η εβδομάδα που διανύουμε είναι σημαντική και για τη μάχη στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ακόμη και στο επενδυτικό το κομμάτι. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που έχει βοηθήσει μέχρι τώρα, στις προεγγραφές των εισιτηρίων διαρκείας και από τη Θεσσαλονίκη και από όλη την Ελλάδα. Έχουν βοηθήσει και Ηρακλειδείς εκτός Ελλάδας, ακόμη και από την Αμερική, σε αυτό το κομμάτι. Νομίζουμε ότι –κι αυτό είναι και δικιά μας φιλοσοφία- ότι ο κόσμος πιστεύει στο δίκαιο, πιστεύει στο νόμιμο και πιστεύεςι και σε αξίες που θα ήθελε να πραγματοποιηθούν κάτω από συνθήκες που θα τον κάνουν περήφανο. Πάνω σε αυτή τη βάση θέλουμε να συνεχίσουμε και εμείς. Σε αυτούς τους δύο μήνες όποια διοίκηση μπήκε στην ΠΑΕ Ηρακλής δεν έχει αφήσει πίσω της οφειλές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το υπαλληλικό προσωπικό της ΠΑΕ που εργάστηκε εθελοντικά. Και στο αγωνιστικό κομμάτι όλοι εργάζονται εθελοντικά. Οσοι δικηγόροι έχουν εμπλακεί είναι πλήρως εξοφλημένοι και υπήρχαν και κάποιοι που εργάστηκαν εντελώς εθελοντικά. Εχουμε ένα θέμα στο CAS και όσοι πιστεύουνε σε αυτό, χώρια όλων των άλλων υποθέσεων που τρέχουν στα ελληνικά δικαστήρια, θα πρέπει να βοηθήσουνε με τις προεγγραφές. Σήμερα ξεκινάμε μια προσπάθεια που καταλήγει την Παρασκευή. Εχουν ενημερωθεί όλοι οι φορείς του Ηρακλή, οι παράγοντες, οι Λέσχες, οι βετεράνοι και την Παρασκευή θα κάνουμε το τελικό μας ταμείο. Δεν είναι η πρώτη φορά που το βάρος πέφτει στον κόσμο. Ο Ηρακλής είναι ο κόσμος και ο κόσμος είναι ο Ηρακλής. Οποιος προεγγραφεί παίρνει απόδειξη που θα χρησιμοποιηθεί αργότερα. Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην πρώτη προπόνηση της ομάδας. Τα εισιτήρια διαρκείας είναι 550 από προεγγραφές και αν κρίνουμε κάτω από ποιες συνθήκες έχουν γίνει, με την αμφιβολία που υπάρχει το νούμερο είναι σημαντικό. Αλλες ομάδες που παίζουνε και στην Ευρώπη, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου ή άλλες όπως η Τρίπολη και η Καβάλα έχουν τον ίδιο αριθμό».
Σε ερώτηση για την ανταπόκριση, είπε: «Γενικώς είμαι ευχαριστημένος. Τον κόσμο τον έχουμε πικράνει. Η ανταπόκριση που έχει ο κόσμος μπορεί να είναι θετική αλλά για τον κόσμο αξίζουν πολύ περισσότερα».
Είπε ακόμη ότι... «πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι προεγγραφές δεν δίνουν μόνο χρήματα στον Ηρακλή. Κάνουν τον Ηρακλή ελκυστικό και επενδυτικά και σε χορηγίες που μπορώ να σας πω ότι ήδη υπάρχουν. Κάνουν τον Ηρακλή δυνατό μιας και θα πάρουμε κάποια χρήματα από εκεί, χρήματα που θα δοθούν στον δικαστικό αγώνα. Σε αυτή τη φάση που βρίσκεται ο Ηρακλής δεν χρειάζεται αντιπαλότητα ούτε διαφωνίες μεταξύ των Ηρακλειδέων. Είναι καλύτερο να έχουμε μια κοινή πορεία. Καλό είναι να σκεφτόμαστε όλοι το καλό του Ηρακλή παρά κάτι άλλο».
Για τις προσφυγές που έχουν γίνει, τόνισε: «Οι παίκτες έχουνε εν μέρει δίκιο. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που δεν επιλέξανε -ακόμη και σήμερα- το δικαίωμα στις προσφυγές, όπως είναι ο Χοσέμι ή ο Επαλέ. Αντίθετα, έγιναν προσφυγές που δεν περιμέναμε. Δεν υπάρχει π.χ. προσφυγή από τον Κατσικά τον Γιώργο και έχουν γίνει προσφυγές από παίκτες που καλώς ή κακώς στην πρώτη ομάδα έχουν δώσει ελάχιστα πράγματα έως καθόλου. Δεν είναι δίκαιο για τον Ηρακλή σήμερα να τον κατασπαράξουν την τελευταία σάρκα που υπάρχει. Θεωρώ ότι οι ποδοσφαιριστές που δεν έκαναν προσφυγή απέδειξαν ότι στο ποδόσφαιρο δεν είναι το παν τα χρήματα».
πηγή: gazzetta.gr

«Καμία ενημέρωση...»

Λίγο μετά τις 17:00 το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ Θανάση Κατσαρή για το θέμα των υποψήφιων επενδυτών. Η απάντησή του ήταν αρνητική λέγοντας χαρακτηριστικά «περιμένω…».
Όσο περνούν οι ώρες και δεν υπάρχει κάποιο νεότερο από το ραντεβού που αναμένονταν να γίνει σήμερα (18/7) τόσο κορυφώνεται η αγωνία στους φίλαθλους του ΠΑΟΚ. Το gazzetta.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Θανάση Κατσαρή και του απεύθυνε το ερώτημα αν υπήρξε κάποια ενημέρωση από τους εν δυνάμει επενδυτές για το επικείμενο ραντεβού που είναι να γίνει σήμερα.
«Κάποιο νέο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει. Καμία επικοινωνία. Το τηλέφωνό μου το γνωρίζουν και περιμένω και εγώ ο ίδιος κάποια ενημέρωση για το αν θα γίνει και πότε το συγκεκριμένο ραντεβού».

Και η Λίβερπουλ για «Τόρο!»

Έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Βασίλη Τοροσίδη δείχνει τις τελευταίες ώρες η Λίβερπουλ σύμφωνα με βρετανικό ΜΜΕ, ενώ τονίζεται πως τους «Reds» ενημέρωσε να βιαστούν ο μάνατζερ του Έλληνα άσου!
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα insidefutbol.com, ο Βασίλης Τοροσίδης βρίσκεται στο στόχαστρο της Λίβερπουλ, αφού οι «Reds» του Κένι Νταλγκλις θέλουν να ενισχυθούν στο δεξί άκρο της άμυνάς τους και έχουν προτεραιότητα τον πολυσύνθετο άσο του Ολυμπιακού.

Το... ενδιαφέρον πάντως είναι πως στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο μάνατζερ του Βασίλη Τοροσίδη, Γιώργος Καζιάνης, προτρέπει τη Λίβερπουλ να βιαστεί, αφού η Στόουκ Σίτι καραδοκεί και είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση στον Ολυμπιακό για την αγορά του «Τόρο»!
Παράλληλα, επισημαίνεται πως οι απαιτήσεις του Ολυμπιακού φτάνουν μέχρι τα 7 εκατ. ευρώ (καταβολή ρήτρας), ενώ τονίζεται πως όνειρο του Έλληνα άσου είναι να αγωνιστεί στην Premier League.
πηγή: gazzetta.gr

«Για τον Τσάβες ρε γαμώτο!»

Η άσημη ποδοσφαιρικά Βενεζουέλα πανηγύρισε τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της, η οποία αφιερώθηκε στον άρρωστο Πρόεδρο. Ποιο το –ανύπαρκτο– παρελθόν της στο Κόπα Αμέρικα και οι φετινές αρετές της.
«Γκοοοοοοοοολλλλλλλλλλλλ!!!!!!!!! Για την πατρίδα μας. Ζήτω ο λαός, ζήτω η Βενεζουέλα!!!» έγραφε στο Twiter αμέσως μετά το νικητήριο γκολ του Γκάμπριελ Σιτσέρο στο 81'. Ο χρήστης δεν ήταν όποιος κι όποιος, μα ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, που όπως έσπευσε να προσθέσει μετά τη νίκη επί της Χιλής (2-1) πανηγύρισε σαν παιδί την παρθενική πρόκριση της πατρίδας του στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα. Και οι παίκτες με τον προπονητή όμως δεν τον ξέχασαν (αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα υγείας) και του αφιέρωσαν τον θρίαμβο: «Ευχόμαστε η νίκη για να κάνει πιο γρήγορα καλά τον Πρόεδρο»!

Viva μπέιζμπολ
Τόσο για τον περιβόητο Ούγκο Τσάβες όσο και για τον πιο ταπεινό πολίτη της χώρας το συναίσθημα ήταν πρωτόγνωρο. Βλέπετε στο ποδόσφαιρο δεν είχε υπάρξει άλλη τόσο σημαντική επιτυχία ούτε σε εθνικό ούτε σε συλλογικό επίπεδο. Μιλάμε άλλωστε για τη μοναδική χώρα της Νοτίου Αμερικής όπου το ποδόσφαιρο δεν είναι ο βασιλιάς των σπορ. Αν και μισούν τους «Γκρίνγκος» (σ.σ. οι Αμερικανοί), παραδόξως στη Βενεζουέλα έχουν την ασεβή συνήθεια να τρελαίνονται με το μπέιζμπολ που είναι και το εθνικό τους άθλημα.

Εκεί είναι αλήθεια πως αποτελούν σαφώς πιο υπολογίσιμο αντίπαλο από ό,τι στην μπαλίτσα. Μόλις ένα στα έξι παιδιά που θα ασχοληθούν με κάποιο σπορ, καταλήγει στο ποδόσφαιρο! Επόμενο είναι λοιπόν να μην υπάρχει αφθονία ταλέντων. Ακόμα όμως και υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες, το άθλημα έχει αρχίσει εδώ και μια δεκαετία να γνωρίζει άνθιση. Μάλιστα χάρη και στο προηγούμενο Κόπα Αμέρικα (2007) που διοργάνωσε η ίδια, υπήρξε εκτόξευση του ενδιαφέροντος από τα ΜΜΕ, ενώ και οι σύλλογοι αύξησαν τα χρήματα που δαπανούν για μεταγραφές (φέτος σημειώθηκε ρεκόρ).

Τα παιδιά της... ξενιτιάς
Το σημαντικότερο όλων ήταν ότι αρκετοί παίκτες ξενιτεύτηκαν στο εξωτερικό. Στο σημερινό ρόστερ οι 14 από τους 23 αγωνίζονται σε Ευρώπη (7), Αργεντινή (2), Κολομβία (2), Μεξικό (2) και Η.Π.Α. (1). Κατά συνέπεια αποκτήθηκαν οι απαιτούμενες εμπειρίες2, ώστε το ομοσπονδιακό συγκρότημα να καταστεί σχετικά ανταγωνιστικό. Η αλήθεια βέβαια είναι πως κανείς δεν περίμενε να παρουσιαστεί τόσο αισθητά βελτιωμένη σε όλους τους τομείς. Πρωτεργάτες σε αυτή την ομάδα είναι ο μεσοεπιθετικός Χουάν Αράνγκο της Γκλάντμπαχ, ο επιθετικός Σαλομόν Ροντόν της Μάλαγα, ο μέσος Τομάς Ρινκόν του Αμβούργου (αποβλήθηκε και χάνει τον ημιτελικό με την Παραγουάη) και οι αμυντικοί Γκάμπριελ Σιτσέρο (Νιούελς Ολντ Μπόις), Ρομπέρτο Ροσάλες (Τβέντε).


Νίκες με 39 χρόνια διαφορά
Φυσικά τα εύσημα θα πρέπει να δοθούν πρώτα από όλους στον προπονητή. Μόλις στα 38 του ο δίχως σημαντικές εμπειρίες (έχει κοουτσάρει στη Β' κατηγορία και στην Εθνική Νέων) Θέσαρ Αλεχάντρο Φαρίας Ακόστα (ουδέποτε υπήρξε ποδοσφαιριστής), έχει κατορθώσει να δημιουργήσει ένα σύνολο με ξεκάθαρη αγωνιστική φιλοσοφία και μαχητική προσωπικότητα. Αυτό φάνηκε από την ημέρα που ανέλαβε. Λίγους μήνες αργότερα (Ιούνιος 2008), θα οδηγήσει τη χώρα στη σημαντικότερη (μέχρι χθες) επιτυχία της. Βέβαια ήταν φιλική αναμέτρηση, μα θα ήταν και η πρώτη φορά έπειτα από 17 αγώνες (15 ήττες) όπου η Βενεζουέλα θα νικούσε (2-0) τη Βραζιλία.

Κόντρα στη Σελεσάο ξεκίνησε και η τωρινή περιπέτεια στο τουρνουά της Αργεντινής. Η λευκή ισοπαλία αποτέλεσε έκπληξη, για να ακολουθήσει η τεράστια νίκη (1-0) επί του Εκουαδόρ. Αυτή ήταν μάλιστα μόλις η τρίτη φορά που η Βενεζουέλα πανηγύρισε στον θεσμό. Η πρώτη είχε σημειωθεί στην παρθενική συμμετοχή της. Ήταν το 1967, καθότι νωρίτερα δεν είχε δώσει το «παρών» στις διοργανώσεις του Κόπα Αμέρικα. Τότε είχε ξεκινήσει με τρεις σερί ήττες και είχε ακολουθήσει ο θρίαμβος επί της Βολιβίας (3-1). Χρειάστηκε να περάσουν 39 χρόνια για να έρθει και η δεύτερη νίκη. Στο δικό της τουρνουά (2007) επικράτησε 2-0 του Περού (πήρε ισοπαλίες με Βολιβία, Ουρουγουάη) και βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά.


Μ’ ένα όνειρο τρελό...
Πλέον κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν έχει δικαίωμα στην ελπίδα. Ο τελικός ή ακόμα και η κούπα δεν είναι ανέφικτη υπόθεση. Ούτως ή άλλως βάσει αριθμών και συγκομιδής, η Βενεζουέλα είναι η πιο επιτυχημένη στην τρέχουσα διοργάνωση και η αντίπαλός της στους «4» έχει σημειώσει μονάχα ισοπαλίες (4) σε όλα τα ματς της. Και όπως προφανώς θα λένε ακόμα και στο χωριό του Προέδρου Τσάβες, τα όνειρα είναι αφορολόγητα...
 Πηγή: gazzetta.gr