Η μοίρα τους φαίνεται πως είναι κοινή, όπως ταυτόχρονος υπήρξε  ο αποκλεισμός  τους στο Κόπα Αμέρικα. Ωστόσο, με διαφορά μόλις τριών ωρών, οι εκλέκτορες Αργεντινής και Βραζιλίας ενημερώθηκαν πως παραμένουν στις θέσεις τους.
Τόσο ο Σέρχιο Μπατίστα όσο και ο Μάνο Μενέζες απέτυχαν στην προσπάθεια τους όχι μόνο να κατακτήσουν τον τίτλο, αλλά και να παρουσιάσουν ένα σύνολο ισχυρό να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον, κάτι που αποτελούσε τον εγγύς και απώτερο στόχο τους.

Ακόμα και έτσι όμως οι ομοσπονδίες των δύο χωρών αποφάσισαν να προχωρήσουν με τους νυν προπονητές τους και να τους στηρίξουν με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ομάδας που θα μπορέσει να κατακτήσει το Μουντιάλ του 2014. «Εχω συμβόλαιο μέχρι το 2014 και δεν βλέπω το λόγο να φύγω», είχε προαναγγείλει ο Μπατίστα, με την ομοσπονδία των Γκαούτσος να τον δικαιώνει και να τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του αποτυχίας και μάλιστα μέσα στην Αργεντινή.

Οσο για τον Μενέζες, ο πρόεδρος της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας, Ρικάρντο Τεϊσέιρα, του τηλεφώνησε αμέσως μετά τα τέσσερα χαμένα πέναλτι και του είπε πως προχωράνε κανονικά σύμφωνα με το πλάνο ανανέωσης που υπάρχει με ορίζοντα το επόμενο Μουντιάλ.
πηγή: gazzetta.gr