Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Η εβδομάδα των... παθών για τα διαρκείας

Πώς από τους ξέφρενους ρυθμούς διάθεσης των εισιτηρίων στην πρώτη περίοδο φτάσαμε στα διψήφια νούμερα πωλήσεων των τελευταίων ημερών.



Στο olaPAOK.gr έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως στον εντυπωσιακό ρυθμό με τον οποίο έκαναν... φτερά τα εισιτήρια διαρκείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ειδικά από τη δεύτερη εβδομάδα διάθεσής τους και έπειτα. Θα θυμάστε, ίσως, το χαρακτηριστικό άρθρο με τίτλο "Ούτε το ΔΝΤ... πιάνει τους ΠΑΟΚτσήδες". Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά και ο αριθμός των καρτών που φεύγουν σε καθημερινή βάση έχει φτάσει να είναι διψήφιος!
Ξέφρενος ρυθμός
Στην πρώτη περίοδο διάθεσης εισιτηρίων, κόντρα σε κάθε λογική -δεδομένης της οικονομικής κρίσης και του ότι ο ΠΑΟΚ είχε κάνει μόλις μία μεταγραφή- οι φίλοι του ΠΑΟΚ έκαναν ακόμη και ξένες ιστοσελίδες να... παραμιλάνε με την "τρέλα" τους και τον αριθμό των διαρκείας που είχε πωληθεί (12.368 σε 24 ημέρες). Άκρως ικανοποιητικά ξεκίνησε και η δεύτερη περίοδος, με την πρώτη μέρα να διατίθενται 587 καρτελάκια και τη δεύτερη 203.
"Πάγωσε" ο κόσμος
Από την τρίτη ημέρα της Β' περιόδου και έπειτα, ωστόσο, ο ρυθμός διάθεσης των εισιτηρίων έπεσε αισθητα. Μετά τα 103 διαρκείας που πουλήθηκαν τη συγκεκριμένη μέρα και με την οποία ο συνολικός αριθμός τους ανήλθε στα 13.261, ακολούθησαν οκτώ ημέρες με διψήφιο αριθμό πωλήσεων! Μέχρι και 46 έφτασε να πουλήσει η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ την περασμένη Πέμπτη (14/7).
Καταρχάς, θα πρέπει να έχουμε πάντοτε κατά νου την οικονομική κρίση, τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και του ΔΝΤ και τους αυξανόμενους φόβους για χρεωκοπία, έστω και... επιλεκτική. Πέραν τούτου, όμως, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ορισμένους παράγοντες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κατακόρυφη πτώση του ενδιαφέροντος των ΠΑΟΚτσήδων να προμηθευτούν μία κάρτα διαρκείας για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Η συμφωνία με τον Τσιρίλο
Όλα... άρχισαν με την επιστροφή του Μπρούνο Τσιρίλο. Σε αυτή την περίπτωση, ασφαλώς, δε φταίει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, αλλά ο τρόπος με τον οποίο επήλθε η συμφωνία μαζί. Το γεγονός, λοιπόν, ότι ο ΠΑΟΚ φαινόταν να κυνηγά πιο νέους και "ελκυστικούς" για τον κόσμο παίκτες, όπως ο Ζοέλ Σαμί, αλλά στη συνέχεια "αναγκάστηκε" να στραφεί εκ νέου στον Ιταλό, χαρακτηρίστηκε "πισωγύρισμα" από σημαντική μερίδα του κόσμου. Αν ο παίκτης έμενε εξαρχής, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά...
Η έλλειψη μεταγραφών και οι φυγές Βιτόλο, "Κούτσια"
Οι μέρες περνούσαν, το ευρωπαϊκό παιχνίδι πλησίαζε και ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να προχωρήσει σε μεταγραφές, εκτός από αυτήν του Ρομπέρ. Μάλιστα, ενώ περίμεναν εναγωνίως να δουν την ομάδα να ενισχύεται, οι φίλοι του "Δικεφάλου" είδαν τον Βασίλη Κουτσιανικούλη να επιστρέφει στον Εργοτέλη.
Το μεγαλύτερο "χτύπημα", ωστόσο, ήταν η αποχώρηση του Βίκτορ Βιτόλο, ο τρόπος με τον οποίο έγινε και φυσικά το γεγονός ότι πήγε σε μία ανταγωνιστική ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός, χωρίς να υπάρξουν επί της ουσίας οικονομικά ανταλλάγματα, πλην των χρημάτων που θα γλιτώσει ο ΠΑΟΚ.
Η καθυστέρηση στο θέμα των επενδυτών
Μέσα σε όλα αυτά, υπήρξε και η προσωρινή εμπλοκή στο θέμα των επενδυτών, που προκάλεσε την απογοήτευση αρκετών φιλάθλων της ομάδας και έπαιξε και αυτή σημαντικό ρόλο στο αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες στο στρατόπεδο του "Δικεφάλου".


Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: