Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Αθώος ο Μπατατούδης!!

Αθώος κρίθηκε από το εφετείο ο Γιώργος Μπατατούδης, πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και πρόεδρος και έτσι πλέον μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος στην Ελλάδα (είχε βγει με περιοριστικούς όρους).
Ο Μπατατούδης δεν παρέστη στη δίκη (είναι στη Ρουμανία) και αντ΄ αυτού παρέστησαν οι δικηγόροι (ένας εξ αυτών, ο κ. Θόδωρος Ζέρβας), αλλά δεν παρέστη στο δικαστήριο ο βασικός κατήγορος δικηγόρος κ. Δημήτρης Μόκκας.
Έτσι κέρδισε την ελευθερία του ο Γιώργος Μπατατούδης, που είχε καταδικαστεί από το Πρωτοβάθμιο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με δέκα χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή για το αδίκημα της υπεξαίρεσης.
 Συγκεκριμένα, κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση 2,5 δισεκατομμυρίων δραχμών από την εταιρία «Interactive».
Τώρα πλέον μπορεί να απολαύσει την ελευθερία του.
πηγή:arenafm.gr

Ελπίδα ο Στέφενς για τους μικρούς!!

Η έλευση του Χουμπ Στέφενς σαφώς και χαροποιήσε τος ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και ειδικότερα τους νεαρούς σε ηλικία. Ο Ολλανδός προπονητής που στο παρελθόν έχει δώσει πολλές ευκαιρίες σε νεαρά ταλέντα, έχει αποδείξει πως προτιμά να δουλεύει με μικρούς σε ηλικία παίκτες. Αυτό φυσικά αποτελεί κίνητρο για όλους τους μικρούς του ΠΑΟΚ, που είτε δόθηκαν σαν δανεικοί, είτε έμειναν στη μεγάλη ομάδα, για να αποδείξουν την αξία τους.πηγή:arenafm.gr

Γ.Σ. στην ΕΠΣΜ!!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Συγκαλούμε την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων – μελών της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 (Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 σε περίπτωση που δεν θα υπάρχει απαρτία) και ώρα 18.30, στην αίθουσα σεμιναρίων του γυμναστηρίου Μίκρας των Ε.Α.Κ.Θ., με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.- Ανάγνωση και επικύρωση πληρεξουσίων εγγράφων. Νομιμοποίηση αντιπροσώπων.
2.- Εκλογή δύο γραμματέων – πρακτικογράφων.
3.- Επικύρωση πρακτικών προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης.
4.- Ανάγνωση και έγκριση πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου (διοικητικός απολογισμός) περιόδου από 01-06-2012 μέχρι 30-05-2013.
5.- Ανάγνωση και επικύρωση ισολογισμού έτους 2012 και οικονομικού απολογισμού περιόδου από 01-01-2012 μέχρι 31-12-2012 και της έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής για την ίδια περίοδο.
6.- ΄Εγκριση προϋπολογισμού της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας για το έτος 2014.
7.- Λήψη αποφάσεων σε προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των σωματείων μελών της Ε.Π.Σ.Μ. που δεν αφορούν σε τροποποίηση διατάξεων του καταστατικού της”.

Στο “κενό” η προσπάθεια του Ρέμου!!

Όπως ενημερώνει η ΠΑΕ Ηρακλής, δεν τίθεται θέμα προσεπίκλησης από τον Αντώνη Ρέμο μετά την έγκριση τον ασφαλιστικών μέτρων.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 ανακοινώνει ότι εκδόθηκαν οι αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων με αριθμό 12155/13 και 11244/13 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, με τις οποίες απορρίφθηκαν οι αιτήσεις προσεπίκλησης του Αντωνίου Πασχαλίδη κατά της ομάδας μας.

Ποια… Doyen; Άλλη για Άρη!

Σύμφωνα με πληροφορίες του arenafm.gr ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ονόματι Doyen αλλά κάποια άλλη εταιρία Τουρκικών συμφερόντων, με υποκατάστημα στο Λονδίνο και για την οποία θα δωθούν λεπτομέρειες με πλήρη στοιχεία μόλις λήξει η απεργία των δημοσιογράφων.

Πρόσκληση του “ARIS GOLDEN CLUB”

Με ανακοίνωσή του το “ARIS GOLDEN CLUB” προσκαλεί τα μέλη του και τους φίλους του ΑΡΗ που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν την ομάδα μπάσκετ, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη (19/06) στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το “ARIS GOLDEN CLUB” προσκαλεί τα μέλη του και όσους φίλους της ομάδας ενδιαφέρονται, να παρευρεθούν την Τετάρτη (19/06) και ώρα 19.00 στην αίθουσα τροπαίων στα Γραφεία της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ.
Το “ARIS GOLDEN CLUB”, που δραστηριοποιείται από το καλοκαίρι του 2012 και στηρίζει την Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ ποικιλοτρόπως, καλεί του φίλους του ΑΡΗ να βρεθούν στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο και να ενημερωθούν, ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να συμβάλλουν στο «χτίσιμο» της επομένης ημέρας της ομάδας μας».

Απόπειρα δολοφονίας σε οπαδό των Χιτ!

Την προσπάθεια δολοφονίας του από οπαδό των Σαν Αντόνιο Σπερς κατήγγειλε φίλος της ομάδας των Μαϊάμι Χιτ.
Τελικά γίνονται όλα εκεί στο Τέξας! Φίλαθλος των Χιτ που ζει στο Τέξας (έδρα των Σπερς) κατήγγειλε στις Αμερικανικές αρχές πως δέχτηκε επίθεση από οπαδό των Σπερς σε δρόμο της πολιτείας.
Την περασμένη Παρασκευή και μετά τη νίκη των Σπερς στην έδρα του Μαϊάμι, φίλαθλος των Χιτ κυκλοφορούσε με φανέλα της αγαπημένης του ομάδας πάνω σε μια μηχανή, με ένα αυτοκίνητο, οδηγός του οποίου ήταν οπαδός των Σπερς, να τον χτυπάει με δύναμη από πίσω ρίχνοντάς τον στο οδόστρωμα.
Ο άτυχος φίλαθλος υπέστη κατάγματα σε όλο του το σώμα, ενώ κατήγγειλε τον δράστη για απόπειρα δολοφονίας.
Πηγή: arenafm.gr

ΚΑΟΔ: Συγχαρητήρια σε ΠΑΟ!!

Συγχαρητήρια ανακοίνωση στον Παναθηναικό για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της BASKET LEAGUE ΟΠΑΠ 2012-2013 εξέδωσε ο ΚΑΟΔ.
Αναλυτικά:
«Αξιότιμοι Κύριοι
Εκ μέρους του ΔΣ της ομάδος μας θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος BASKET LEAGUE ΟΠΑΠ 2012-13.
Ευχόμαστε να συνεχίσετε τις επιτυχίες σας και έξω από τα ελληνικά σύνορα όπως μας έχετε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια εκπροσωπώντας το ελληνικό μπάσκετ με τον καλύτερο τρόπο.
Με εκτίμηση
Για την ΚΑΟΔ 1989 ΚΑΕ
Ο Πρόεδρος
Αριστείδης Ιωαννίδης»

Ανανέωσε ο Γρόντης!!

Ο Δημήτρης Γροντής υπέγραψε το καινούργιο του τριετές συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός προστίθεται μετά τους Ανάκογλου, Τσουμάγκα, Τσουκαλά, Παυλή, Καλογέρη και Τσούπρο που έχουν συμφωνήσει ήδη να παραμείνουν στην Ένωση. Πηγή: metrosport.gr

Ανακοίνωσε Όστογιτς η Βέροια!

Την απόκτηση του 29χρονου Σέρβου αμυντικού μέσου, Μπράνκο Όστογιτς, για ένα χρόνο ανακοίνωσε σήμερα η Βέροια. . Μετά τους Παναγιώτη Πλαβούκο, Γιάννη Σεντεμέντε, η «βασίλισσα του Βορρά» απέκτησε τον Μπράνκο Όστογιτς για ένα χρόνο. Ο 29χρονος Σέρβος αγωνιζόταν για δύο χρόνια στη Γιάβορ στην οποία είχε 51 συμμετοχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βέροια

Η Π.Α.Ε. Βέροια ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Branko Ostojic για ένα χρόνο.

Ένα βήμα από τον Πανιώνιο Ζουμπουλάκης και Ζαχαράκης!!

Ο Πανιώνιος μετά την απόκτηση του Ματθαίου Μαρουκάκη είναι έτοιμος να εντάξει στο δυναμικό του άλλους δύο ποδοσφαιριστές. Οι ιθύνοντες της ομάδας έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία με τους Άγγελο Ζουμπουλάκη και Μανώλη Ζαχαράκη ενώ επήλθε συμφωνία για την ανανέωση του δανεισμού του Κώστα Παναγιωτούδη.Πηγή: metrosport.gr

Σκέψεις για Γεωργιάδη στο πλευρό του Στέφενς!!

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τους συνεργάτες του Χουμπ Στέφενς, όμως προς το παρόν δεν φαίνεται να προκύπτει συμφωνία για κάποιους συγκεκριμένους συνεργάτες. Δεν αποκλείεται πάντως την θέση του βοηθού να την έχει ο Γιώργος Γεωργιάδης. Είναι μία ιδέα που βρίσκεται στο μυαλό των διοικούντων του ΠΑΟΚ, καθώς ο άνθρωπος που βρέθηκε στο τιμόνι του δικεφάλου στα play-off, γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα, μιλάει αρκετά καλά την Γερμανική γλώσσα και βέβαια έχει αποδείξει πως και ικανότητα διαθέτει και διάθεση βεβαίως να ακολουθήσει την προπονητική. Απομένει να φανεί αν θα υλοποιηθεί η συγκεκριμένη ιδέα και ποία θα είναι βεβαίως και η απάντηση (αν του γίνει η πρόταση) του Γιώργου Γεωργιάδη, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέχρι πρότινος ήταν τεχνικός διευθυντής, σε μία θέση που παραμένει ορφανή. Σε μία τέτοια περίπτωση, που παραμείνει ως βοηθός δηλαδή ο Γεωργιάδης, είναι πιθανό να μην διαφοροποιηθεί και το υπόλοιπο τιμ, με τους Δανιηλίδη και Μούσιαρη να παραμένουν επίσης στο πόστο τους, σε ότι αφορά την εκγύμναση των παικτών και των τερματοφυλάκων. Άλλωστε και για τους δύο υπάρχει πολύ θετική άποψη για την δουλειά που έχουν κάνει και στην δεύτερη ομάδα αλλά και στην πρώτη ομάδα το τελευταίο διάστημα. Πηγή: metrosport.gr

Στα γραφεία του Άρη ο Σούλης!!

Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα ο Σούλης Παπαδόπουλος, ο οποίος πέρασε το μεσημέρι από τα γραφεία της ΠΑΕ Άρης, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ομάδας, Δημήτρη Ηλιάδη για το θέμα των οφειλομένων. Φαίνεται πως υπήρξε οριστική συμφωνία, με τον πρώην πια τεχνικό του Άρη, να εύχεται "καλή επιτυχία" στην συνέχεια, καθώς δεν έχει κρύψει το "δέσιμο" που είχε με τον Άρη στο μικρό αυτό διάστημα της παρουσίας του στον πάγκο. Πηγή: metrosport.gr

Στον ΟΦΗ ο Τριποτσέρης!

Σε οριστική συμφωνία με τον ΟΦΗ ήρθε ο Θοδωρής Τριποτσέρης, που αγωνιζόταν στην Καβάλα, ενώ έχει περάσει τόσο από τον Λεβαδειακό, όσο και από την Δόξα Δράμας, αλλά παλαιότερα και από την Ανόρθωση. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός, ήταν επιλογή του Παύλου Δερμιτζάκη και η μεταγραφή του στους Κρητικούς, πρέπει να θεωρείται δεδομένη.Πηγή: metrosport.gr

Πρώτο θέμα στο σάιτ της ΟΥΕΦΑ η πρόσληψη Στέφενς!!

Ότι ο Χουμπ Στέφενς είναι ένα σπουδαίο όνομα στην ποδοσφαιρική Ευρώπη δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε εμείς. Το γνωρίζουν όλοι, πως ο νέος τεχνικός του δικεφάλου είναι και αναγνωρίσιμος και χαίρει βεβαίως της εκτίμησης πολλών φιλάθλων. Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ, ήταν για αρκετή ώρα σήμερα, πρώτο θέμα στα νέα της Ευρώπης, η πρόσληψη του Χουμπ Στέφενς από την ομάδα του ΠΑΟΚ, ενώ φιλοξενούνταν και οι πρώτες δηλώσεις του Ολλανδού τεχνικού, αλλά και του προέδρου της ΠΑΕ, Ζήση Βρύζα. Πηγή: metrosport.gr

Κούγιας: «Κινδυνεύει ακραία ο Παναιτωλικός»

Για τους χειρισμούς του επικοινωνιακού κομματιού, αλλά και για το ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών του Παναιτωλικού ανέφερε ο νομικός σύμβουλος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Axeloos FM 98,4:

Για το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός δεν χειρίστηκε καλά το επικοινωνιακό κομμάτι:«Εκεί στην γωνία οι οπαδοί έχουν ξεφύγει, υπάρχει ασυδοσία και απορώ πώς το επιτρέπει ο Παναιτωλικός».

Για τα όσα ακούγονται σχετικά με το παιχνίδι στο Βόλο: «Κινδυνεύει ακραία. Δυστυχώς υπάρχει ακόμη ένας κύκλος ανθρώπων που ζουν στο παρασκήνιο και εκεί είναι πολύ δυνατός ο Ολυμπιακός Βόλου. Να ανησυχείτε πολύ».

Για αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις: «Δεν έχουμε να κάνουμε με δικαστές, έχουμε να κάνουμε με κάτι τύπους που δεν ξέρουμε τις μας ξημερώνει αύριο».

Για το εαν αξίζει την άνοδο ο Παναιτωλικός: «Μου αρέσει πολύ ο Παναιτωλικός και αγωνιστικά είναι ο καλύτερος. Η εικόνα του γηπέδου είναι εξαιρετική, αυτό που βλέπουμε με το γεμάτο γήπεδο είναι κάτι πολύ ωραίο και αξίζει να είναι στην Σουπερ Λίγκα».

Για το ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών: «Φοβάμαι μόνο το παρασκήνιο. Αν γινόταν κανονικά η δική θα έλεγα ότι θα δικαιωθεί 100%».

Επίπληξη σε Βελλή!!

Με επίπληξη για τις δηλώσεις που είχε κάνει εις βάρος της τιμώρησε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τον ιδιοκτήτη του Απόλλων Σμύρνης Σταμάτη Βελλή.

Η ανακοίνωση της Πειθαρχικής Επιτροπής:

«Με την υπ΄αριθμ.212/13.06.2013 απόφασή της, κηρύσσει πειθαρχικώς ελεγκτέους τους Σταμάτη Βελλή, μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ και την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ και τιμωρούνται με την ποινή της επίπληξης και την υποχρέωση ανάκλησης, εντός είκοσι (20) ημερών από την έκδοση της παρούσας, των δηλώσεων του Σταμάτη Βελλή στα Μ.Μ.Ε. όπου αυτές δημοσιεύτηκαν

Οκτώ αποδεσμεύσεις στον Απόλλωνα!!

Τη λύση της συνεργασίας του με οκτώ ποδοσφαιριστές ανακοίνωσε ο Απόλλων Καλαμαριάς. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

"Η Π.Α.Ε. Απόλλων 1926 ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας με τους ποδοσφαιριστές Κωνσταντίνο Κώτσια, Απόστολο Χαλιμπάκη, Μάριο Κράββαρη, Δημήτρη Διαμαντόπουλο, Γιάννη Καλαιτζίδη, Χαράλαμπο Λουιζίδη και Βασίλειο Πολιανίδη. Επίσης ολοκληρώθηκε και ο δανεισμός του Αντώνη Μανουσάκη. Η Π.Α.Ε. τους ευχαριστεί για την προσφορά τους στην ομάδα και τους εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας τους. Από εβδόμαδα θα υπάρξουν συζητήσεις για τυχόν ανανεώσεις και φυσικά για μεταγραφικά θέματα".

Υπενθυμίζεται ότι ανανέωσαν ήδη οι Αλμπάνης, Κισκαμπάνης, Πιτσόκος, Πασιαλής, Μανουσαρίδης, Λιόνης, Προβατίδης, Βέντζιος, ενώ η διοίκηση έχει συμφωνήσει και με το Γιάννη Βέργο, που θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή της ομάδας.

O ΠΣΑΚ για το έπος του 1987!!

Με ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΚ έδειξε ότι δεν ξέχασε την επιτυχία της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ του 1987.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ήταν 14 Ιουνίου του 1987, όταν εκατομμύρια Έλληνες, ξεχύθηκαν στους δρόμους, για να πανηγυρίσουν τη μεγαλύτερη επιτυχία (μέχρι την…επόμενη) του ελληνικού αθλητισμού σε εθνικό επίπεδο.

Σαν σήμερα πριν από 26 χρόνια, η εθνική μας ομάδα του μπάσκετ, μας έκανε υπερήφανους, με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι Γκάλης, Γιαννάκης, Φασούλας, Καμπούρης, Σταυρόπουλος, Λινάρδος, Ιωάννου, Καρατζάς, Χριστοδούλου, Ανδρίτσος, Φιλίππου και Ρωμανίδης, υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού τεχνικού Κώστα Πολίτη, οδήγησαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία του και παράλληλα, οδήγησαν χιλιάδες παιδιά στο χώρο του μπάσκετ.

Ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά, ήταν και οι παίκτες του Συνδέσμου μας.

Χωρίς τους Χρυσούς διεθνείς του 1987, ίσως να μην είχαμε ασχοληθεί με το μπάσκετ. Ίσως, να μην είχε τόσες επιτυχίες το ελληνικό μπάσκετ.

Οφείλουμε ένα ΜΕΓΑΛΟ ??ευχαριστώ??.

Δεν ξεχνάμε το 1987…

"Ντου" των ΜΑΤ σε γήπεδο για να συλλάβουν παίκτη!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια απίστευτη σκηνή διαδραματίστηκε σε ματς Δ` κατηγορίας στη Ρουμανία, συγκεκριμένα στο ματς της Chişoda με τη Sânnicolaul, όταν ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας εισέβαλαν στο γήπεδο, αναγκάζοντας τους παίκτες να πέσουν στο έδαφος!




H Aστυνομία έψαχνε έναν καταζητούμενο κακοποιό, ονόματι Σορίν Ουντρέα, που έπαιξε φέτος στην Chişoda! Ο Ουντρέα καηγορείται μεταξύ άλλων για "στήσιμο" αγώνων αλλά και επίθεση με μαχαίρι σε μπαρ!

πηγή: sportdog.gr

Αντιδράσεις για την απεργία της ΕΣΗΕΑ!!

Συνδικαλιστικά παιχνίδια λίγες μέρες πριν τις εκλογές στην Ένωση Συντακτών Στο ίδιο ολίσθημα για το οποίο κατηγορεί την κυβέρνηση ότι διέπραξε με το κλείσιμο της ΕΡΤ πέφτει η συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων και των υπολοίπων ενώσεων του Τύπου και των Μέσων Ενημέρωσης.
Με την απόφαση να συνεχίσουν την απεργία στα ηλεκτρονικά και έντυπα, δημόσια αλλά και ιδιωτικά ΜΜΕ μέχρι το πρωί της Τρίτης οι συνδικαλιστές ρίχνουν «μαύρο» στην ενημέρωση.
Κι ενώ θέλουν να διαμαρτυρηθούν για «σκοταδιστικές» κυβερνητικές αποφάσεις αποφασίζοντας απεργία μέχρι την επόμενη Τρίτη προκαλούν «μπλακ άουτ» στην ενημέρωση των πολιτών. Στην απόφαση αυτή του Διασωματειακού Συμβουλίου των συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ συμφώνησε και το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, παρά το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι που είναι μέλη της την ίδια στιγμή που συμπαρίστανται και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους στην ΕΡΤ είναι αντίθετοι με απεργιακές κινητοποιήσεις που εμποδίζουν την κυκλοφορία των εφημερίδων.
Η απόφαση για απεργία που θα πλήξει και τα κυριακάτικα φύλλα, τα οποία για πρώτη φορά στην ιστορία κινδυνεύουν να μην κυκλοφορήσουν, ελήφθη μόλις πέντε μέρες πριν τις επικείμενες εκλογές στην ΕΣΗΕΑ για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει ότι για κάποιους συνδικαλιστές τα παιχνίδια για την επανεκλογή τους είναι ισχυρότερα από την ελεύθερη κυκλοφορία των εφημερίδων ή την απρόσκοπτη μετάδοση του προγράμματος των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών και τελικώς έρχονται να πλήξουν αυτό ακριβώς που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται.
Οι αποφάσεις των συνδικαλιστών δημοσιογράφων μοιάζουν ακόμη πιο περίεργες από την στιγμή που αποφασίζουν να λογοκρίνουν την ελεύθερη δημοσιογραφία και με το ίδιο ακριβώς «ιδιαίτερο» σκεπτικό τους επιτρέπουν την κυκλοφορία μόνο σε όσες εφημερίδες είναι κομματικά μέσα ενημέρωσης ή ταυτίζονται με τις απόψεις τους!
Με την λογική αυτή, σε μια εποχή που γίνεται τόσος λόγος για τον ρατσισμό, την ιδεολογία του μίσους και την ανοχή στη διαφορετική άποψη, δίνουν «συγχωροχάρτι» σε όσους είναι φίλα προσκείμενοι και ακολουθούν τυφλά τις απόψεις τους ενώ επιβάλλουν το «μαύρο» σε όσους δεν ταυτίζονται απολύτως με τις απόψεις τους.
Τα παιχνίδια αυτά των συνδικαλιστών που αδιαφορούν αν θέτουν σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας επιχειρηματολογώντας ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να διασώσουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, και μάλιστα μόλις λίγες μέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην ΕΣΗΕΑ απλώς αποκαλύπτουν την αντίληψη των εμπνευστών τους για τη δημοκρατία, την ελευθεροτυπία, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την απρόσκοπτη κυκλοφορία των εφημερίδων.
Και μοιάζει τουλάχιστον κωμικοτραγικό, αν δεν εκφράζει τον παραλογισμό της συνδικαλιστικής ηγεσίας, αυτό που αναφέρεται στο τέλος της ανακοίνωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών: «Η ελευθερία του Τύπου και η δημοκρατία δε φιμώνονται».
Κι όμως. Αυτό είναι που καταφέρνουν με τα παιχνίδια τους στην ΕΣΗΕΑ και τις άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις. Οδηγούν εφημερίδες -κυρίως αυτές που είναι ανεξάρτητες και εξαρτώνται μόνο από την κυκλοφοριακές τους επιδόσεις όπως το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ- και άλλα μέσα ενημέρωσης σε οικονομική ασφυξία, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει η απόφασή τους για «τυφλή» απεργία μέχρι το πρωί της Τρίτης.
Το σχόλιο του Θέμου Αναστασιάδη.
«Για την απεργία της ΕΣΗΕΑ πρέπει να το ξανασκεφτούν γιατί ξέρω τέσσερις- πέντε εφημερίδες που εάν δεν βγουν την Κυριακή θα κλείσουν μέσα σε 15 ημέρες. Και αυτές οι εφημερίδες είναι οι εφημερίδες των δημοσιογράφων.
Τι εξυπηρετεί λοιπόν αυτό;
Υποθέτω λοιπόν ότι εξυπηρετεί εκ των πραγμάτων τους μόνους που έχουν δύναμη βρέξει- χιονίσει να μείνουν, τους νταβατζήδες -έτσι τους αποκαλώ εγώ. Μόνο όσοι κάνουν απεργία αυτή τη στιγμή στις εφημερίδες εξυπηρετούν τους νταβατζήδες σε δύο μέτωπα. Τους έχουν εξυπηρετήσει ήδη με το κλείσιμο της ΕΡΤ, όποιο μερίδιο έχει η ΕΡΤ τηλεθέασης και όση διαφήμιση έχει μέχρι να ανοίξει θα πάει στα ιδιωτικά όταν ξανανοίξει.
Τώρα τους εξυπηρετούν και στις εφημερίδες. Ούτε σχέδιο να ήταν. Ούτε συντονισμένο. Οι άνθρωποι που είναι και επικαλούνται την προοδευτική τους σκέψη και την αριστερή αντίληψη και τη διαλλεκτική. Είναι αυτοί που πρέπει να βλέπουν τι αποτέλεσμα έχουν με τις αποφάσεις που παίρνουν. Δηλαδή θα μείνουν άνεργοι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι, θα κλείσουν οι εφημερίδες και θα έρθουν οι δύο μεγαλοκαρχαρίες, οι οποίοι συνεχίζουν να παίρνουν δάνεια, να παίρνουν έργα και θα «ψωνίσουν» πάμφθηνα τα πάντα. Είναι ένα έγκλημα που συντελείται εναντίον της ελεύθερης ενημέρωσης γιατί θα καταστραφούμε. Δεν θα έχουμε λεφτά να πληρώσουμε και επειδή οι τράπεζες δεν είναι ανοιχτές για μας τελικά θα κλείσουμε...
Μέσα στην ΕΣΗΕΑ αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός αλλά επικράτησαν τα ακραία στοιχεία και μάλιστα κάποιοι που δεν έχουν σχέση με το χώρο. Έχουμε τρελαθεί τελείως.
Περιμένω την απόφαση για την προσφυγή αλλά προσδοκώ την απόφαση της ΕΣΗΕΑ. Αν δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι δεν θα υπάρχει ΕΣΗΕΑ!
Είναι μια κρίσιμη στιγμή.
Η μεγαλύτερη αβάντα για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ είναι ότι τους υποστήριξαν τα ΜΜΕ και ήρθε το CNN και το BBC και τους έκανε εκπομπή. Άρα είναι αυτοπόδεικτο ότι μόνο τα ανοιχτά μέσα ενημέρωσης μπορούν να βοηθήσουν την ΕΡΤ.
Δεν υπακούει σε καμία λογική το κλείσιμο.
Δεν αποδίδω στους ανθρώπους της ΕΣΗΕΑ σκοπιμότητα επειδή έχουν εκλογές. Δεν το αποδίδω γιατί τι θα γίνει, οι 5 χιλιάδες δημοσιογράφοι που τώρα καταστρέφοναι στις εφημερίδες και οι οποίοι μέχρι πρότινος δεν πήγαιναν να ψηφίσουν εκεί μέσα δεν είχε νόημα. Θα κατέβουν και θα τους μαυρίσουν, δεν θα τους ξαναψηφίσουν. Ειναι μια παράνοια. Πρέπει όλοι να συγκρατηθούμε.
Η Ελλάδα ειναι στην τελευταία της ευκαιρία να σωθεί.
Είναι όλα τόσο μπάχαλο έξω που ακόμα και εγώ που έχω το «ΟΛΑ ΜΠΑΧΑΛΟ» λέω να επικρατήσει λογική...».
Αντιδράσεις δημοσιογράφων
«Δεν θα μπορέσουμε να καταβάλουμε μισθοδοσία αν δεν βγουν οι εφημερίδες την Κυριακή», προειδοποίησε ο Νίκος Χατζηνικολάου, εκδότης της εφημερίδας Real News στη ραδιοφωνική του εκπομπή. «Μιλάω για τις εφημερίδες που δεν έχουν από πίσω τους εργοστάσια, καράβια, οδοποιία και λοιπά», διευκρίνισε προειδοποιώντας ότι για τις ανεξάρτητες εφημερίδες το ενδεχόμενο να μην κυκλοφορήσουν την Κυριακή δημιουργεί κινδύνους για το κλείσιμό τους.
Ο διευθυντής της εφημερίδας «Έθνος» Θανάσης Τσεκούρας, σε συνέντευξή του στον Real FM χαρακτήρισε «λάθος το κλείσιμο της ΕΡΤ, σωστή η απόφαση της κυβέρνησης, λάθος ο τρόπος».
Κατά την άποψη του διευθυντή του Έθνους «το μαύρο είναι κίνηση αυταρχισμού εξ ού και οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης».
Σχολιάζοντας την απόφαση των συνδικαλιστών για γενική απεργία σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης μέχρι την Τρίτη ο κ. Τσεκούρας είπε ότι η απόφαση της ΕΣΗΕΑ είναι απαράδεκτη και πρόσθεσε: «Με το γενικό μπλακάουτ στα μέσα ενημέρωσης δεν περνάνε αυτά που θέλουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Η απόφαση βρίσκεται στη σφαίρα του παραλογισμού».
«Σκοπός είναι να λογοκρίνουν την ελεύθερη δημοσιογραφία, σα δε ντρεπόμαστε λιγάκι», πρόσθεσε επικρίνοντας την απόφαση των συνδικαλιστών ότι λόγο έχουν μόνο τα τα κομματικά μέσα ενημέρωσης.
Από την πλευρά του, ο εκδότης της εφημερίδα «το Ποντίκι» Αντώνης Δελατόλας χαρακτήρισε «λάθος του Σαμαρά την απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ».
«Δεν μπορείς να κλείσεις την ΕΡΤ για τρεις μήνες και μετά να την αλλάξεις», είπε ο κ. Δελατόλας και υπογράμμισε ότι «η απεργία ειναι δίκοπο μαχαίρι. Η πληροφόρηση είναι ένα αγαθό που πρέπει να το κρατήσουμε».
Πηγή: protothema.gr

Ο Μέλμπεργκ φεύγει από τη Βιγιαρεάλ!

Τα δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου σήμερα αναφέρουν πως ο Όλοφ Μέλμπεργκ αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τη Βιγιαρεάλ, με την οποία κέρδισε την άνοδο στην Primera Division. Ο Σουηδός στόπερ, που είχε υπογράψει πέρυσι μονοετές συμβόλαιο, δεν έχει λάβει καμία πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του από το σύλλογο.
Ετσι ο 35χρονος αμυντικός, που έπαιξε για τρία χρόνια στον Ολυμπιακό, έδωσε εντολή στο μάνατζέρ του να εξετάσει όλες τις προτάσεις που έχει στα χέρια του για τη συνέχεια της καριέρας του.
πηγή: sportdog.gr

"Παίζει" και του Πόουλσεν για ΠΑΟΚ!!

Ανάμεσα στις πολλές προτάσεις που έχουν φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για αριστερούς μπακ είναι και αυτή για τον Σίμον Πόουλσεν, του διεθνούς 28χρονου Δανού μπακ, που αγωνίζεται στη Σαμπντόρια. Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ εμφανίζεται να έχει κάνει εδώ και καιρό μία πρώτη διερευνητικού τύπου κουβέντα με τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή, περιμένοντας να λυθεί το θέμα του προπονητή προκειμένου να προχωρήσουν περαιτέρω. Πλέον, ο Χουμπ Στέφενς έχει ενημερωθεί για τον Πόουλσεν και θα είναι αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση για την απόκτησή του ή όχι, γνωρίζοντας καλά τον ποδοσφαιριστή από τη θητεία του στην Ολλανδία.
Συγκεκριμένα, ο Σίμον Πόουλσεν αγωνίστηκε στη «χώρα της τουλίπας» από το 2008 έως το 2012 Μμε τη φανέλα της AZ Άλκμααρ, «μετρώντας» 93 συμμετοχές και 6 γκολ, έχοντας νωρίτερα αγωνιστεί σε Σοντερίσκε (2002-2005) και Μίντιλαντ (2005-2007).
Πηγή: paok24.com

«Αποδειχτήκατε λίγοι για τον Ηρακλή»

Με αιχμηρή τους ανακοίνωση οι οπαδοί του Ηρακλή και συγκεκριμένα η Αυτόνομη Θύρα 10, χαρακτηρίζει λίγους τους διοικούντες τον «Γηραιό»... Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΘ-10:
«Μετά τη συνέλευση στο σύνδεσμο μας, ανακοινώνουμε στον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ τα συμπεράσματα και τις αποφάσεις που πήραμε και αφορούν στο ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου.
Η χρονιά, που τυπικά τέλειωσε το βράδυ της Τετάρτης, καθώς η ομάδα εξάντλησε και τις όποιες μαθηματικές της πιθανότητες, κρίνεται όχι απλά αποτυχημένη, αλλά καταστροφική για τον ΗΡΑΚΛΗ και τη ψυχολογία του κόσμου του. Περιμέναμε μέχρι τη λήξη του αγώνα ενάντια στον μπέο έτσι ώστε να μη μπορεί κανείς να βρει άλλοθι σε κάποια ενέργεια ή ανακοίνωση μας ώστε να φορτώσει την πλήρη αποτυχία σε όλα τα επίπεδα που παρακολουθήσαμε φέτος, σε εμάς.
Θα μιλήσουμε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές. Για μας υπεύθυνοι αυτού του ναυαγίου είναι ΟΛΑ τα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ και σε αυτούς θα θέλαμε να απευθυνθούμε.
Από την λήξη της προηγούμενης χρονιάς σας δώσαμε να καταλάβετε πόσο σημαντική ήταν η φετινή χρονιά και πόσο κρίσιμο και επιτακτικό ήταν για ολόκληρο τον ΗΡΑΚΛΗ το ποδοσφαιρικό του τμήμα να βρεθεί στη σουπερ κλίκα τη χρονιά 2013/14. Δυστυχώς αποτύχατε! Όχι απλά αποτύχατε αλλά φτιάξατε μια ομάδα η οποία δεν μπόρεσε σε καμιά στιγμή να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στον λαό του ΗΡΑΚΛΗ για τη κατάκτηση της ανόδου. Προσπαθήσαμε να σας βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούσαμε, τηρήσαμε στο ακέραιο ότι σας είχαμε υποσχεθεί ότι θα κάνουμε από την αρχή της χρονιάς, απολαύσατε μιας τεράστιας ασυλίας σε σφάλματα που κάνατε, όχι μόνο από εμάς αλλά από ολόκληρο τον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ και παρόλ’ αυτά μας δώσατε μια τεράστια πίκρα και απογοήτευση.
Ακόμα και αυτή τη στιγμή δεν θέλουμε να είμαστε άδικοι όμως πραγματικά έχουμε αγανακτήσει. Μικρύνατε τον ΗΡΑΚΛΗ, όχι γιατί δεν τον ανεβάσατε, αλλά γιατί δεν μπορέσατε σε καμιά περίπτωση να αποδώσετε σε διοικητικό επίπεδο το μέγεθος αυτού του συλλόγου και τη τρέλα του κόσμου του. Ακόμα δεν μπορούμε να δεχτούμε το γεγονός ότι ανοίξατε τη θύρα 1 στον πρώτο αγώνα μπαράζ κόντρα στην ομάδα του μπέου ώστε να κάτσει εκεί η διοίκηση της, η οποία λίγες μέρες πριν είχε κόψει την Ελλάδα στα δυο για να μη φτάσουμε στο γήπεδο της. Ακόμα δε μπορούμε να δεχτούμε ότι για ένα ολόκληρο πρωτάθλημα δε βρήκατε τρόπο να προστατεύσετε την ομάδα ώστε να μη τρυπιέται εξωαγωνιστικά. Ακόμα δε μπορούμε να δεχτούμε το γεγονός ότι οι μπράβοι (τρομάρα τους) τους οποίους προσλάβατε και κάθε Κυριακή δήθεν διώχνατε όπως μας διαβεβαιώνατε, έχουν να επιδείξουν για τη φετινή χρονιά μόνο επεισόδια με οπαδούς της ομάδας μας ενώ όποτε χρειάστηκε να προστατεύσουν την ομάδα έκτιζαν τις καλύτερες δημόσιες σχέσεις. Είναι πολλά αυτά που δε μπορούμε να δεχτούμε και ακριβώς επειδή δε μπορούμε να τα δεχτούμε όλα αυτά, δε μπορούμε να δεχτούμε κι εσάς να διοικείται άλλο τον ΗΡΑΚΛΗ.
Αποδειχτήκατε λίγοι για τον ΗΡΑΚΛΗ. Και αναφερόμαστε σε ΟΛΗ τη διοίκηση της ΠΑΕ!
Αυτό που πλέον ζητάμε από εσάς είναι μέχρι τη Παρασκευή 21/6 να συγκαλέσετε γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ. Θεωρούμε ζωτικής σημασίας να μας ενημερώσετε αναλυτικά για τα έσοδα και τα έξοδα της χρονιάς και να μας πληροφορήσετε με στοιχεία για το οικονομικό άνοιγμα με το οποίο κλείνει η χρονιά, αν υπάρχουν προσφυγές και αν έχει συμπληρωθεί ο φάκελος αδειοδότησης της ομάδας. Τέλος εκεί θα περιμένουμε να μάθουμε ποιές είναι οι αποφάσεις του προέδρου για το μέλλον του στον ΗΡΑΚΛΗ. Ελπίζουμε οι διαπιστώσεις μας να συμβαδίζουν με τις προθέσεις σας ώστε να κυλήσουν όλα γρήγορα και ο ΗΡΑΚΛΗΣ να ψάξει την επόμενη μέρα του, μακριά από ερασιτεχνισμούς, ώστε ο κόσμος να ξαναβρεί το όραμα το οποίο του καταστρέψατε με πολύ άσχημο τρόπο…».

Να γιατί ...φωταγώγησαν την άφιξή του!!

Ποιες οι διαφορές μετάξύ Στέφενς και Πασιένσια; Ο σκύλος αναλύει πώς κινήθηκε ο ΠΑΟΚ στην έλευση του Ολλανδού και γιατί φαινόταν από νωρίς ότι ο Πορτογάλος δεν είχε μέλλον στον Δικέφαλο...
Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Πορτογάλος τεχνικός είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη, ακόμα και αν από τον σύλλογο το έκρυβαν. Κι εδώ είναι το σημείο-κλειδί που πρέπει να παρατηρήσουμε. Ο Ντομίνγκος έκανε το κόπο να έρθει στην Ελλάδα για να μιλήσει με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, αλλά από τον Δικέφαλο τον... έκρυβαν, λες και θα τον μάτιαζε κανείς! Στο τέλος, βέβαια, τον μάτισαν και δεν υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ...
Η περίπτωση, όμως, του Στέφενς ήταν διαφορετική. Από την πρώτη στιγμή δημοσιοποιήθηκε η άφιξή του στη Θεσσαλονίκη, τόσο που κάποιοι αναρωτήθηκαν μήπως η ομάδα είχε μισθώσει ειδικό φωτογράφο για να τον ακολουθεί και να αποδείξει σε όλους ότι ο Ολλανδός ήταν όντως στη Θεσσαλονίκη...
Μέχρι και ανακοίνωση για αρχική συμφωνία μαζί του εκδόθηκε, κάτι που δεν έγινε ποτέ με τον Ντόμινγκος. Αν και υπήρχε αρχική συμφωνία και μαζί του... Τι θέλει να πει με όλα αυτά ο σκύλος; Ότι ο Πορτογάλος πήγε στη Θεσσαλονίκη και τον είχαν... κρυμμένο, ενώ με τον Στέφενς παραλίγο να ζητήσουν να φωταγωγηθεί η πόλη για την άφιξή του. Ο λόγος; Ο Ολλανδός ήταν επιλογή του Ιβάν...

πηγή: sportdog.gr

Η ατάκα στον διαιτητή που άναψε φωτιές!!

Τι είπε πρωτοκλασάτος μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού σε διαιτητή, μετά τη λήξη αγώνα της σειράς των τελικών των "αιωνίων" και πώς μπορεί να πλήξει την Εθνική ομάδα; Ξέρετε ποιος μπορεί να πληρώσει τη νύφη για όσα έγιναν στους τελικούς του μπάσκετ; Η Εθνική ομάδα! Και πώς μπορεί να γίνει αυτό; Αρκεί η ατάκα που ξεστόμισε διεθνής άσος του Ολυμπιακού σε διαιτητή μετά το τέλος του πρώτου τελικού στο ΣΕΦ, όπου ο Παναθηναϊκός πέρασε "αέρας" και έβαλε στην ουσία τις βάσεις για να πάρει το πρωτάθλημα.

Όπως, λοιπόν, αποκαλύπτει η στήλη του σκύλου στο Twitter, "Sdog Pick n' Scroll", ένας πρωτοκλασάτος παίκτης των "ερυθρολεύκων" είπε σε διεθνή ρέφερι του αγώνα πως… "πήγαινε να παίξεις εσύ στην Εθνική στη Σλοβενία"! Δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε ακριβώς το νόημα της συγκεκριμένης δήλωσης, γιατί μπορεί να ειπώθηκε πάνω στην ένταση από τον αγώνα. Ωστόσο, πάντα μετά τους τελικούς υπάρχουν παράπλευρες απώλειες για την Εθνική ομάδα, η οποία στο τέλος είναι αυτή που βγαίνει χαμένη απ΄ όσα γίνονται ανάμεσα στου δύο "αιωνίους".
Να δούμε, λοιπόν, αν θα "σκάσει" τις επόμενες ώρες κάποιο θέμα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ο σκύλος έχει τα αυτιά του σηκωμένα και περιμένει τις εξελίξεις για να σας ενημερώσει, όπως πάντα, πρώτος. Πάντως, να ξέρετε ότι ήδη τα συγκεκριμένα λόγια του διεθνούς άσου έχουν "ανάψει φωτιές" στους κόλπους της Εθνικής…     
πηγή: sportdog.gr

Αγόρασε... ολόκληρο τον Κονέ!!

Στην Μπολόνια ανήκει εξ’ ολοκλήρου ο Παναγιώτης Κονέ, αφού οι «ροσομπλού» απέκτησαν το υπόλοιπο 50% των δικαιωμάτων του από την Μπρέσια!

Αγόρασε... ολόκληρο τον Κονέ!
Στην Μπολόνια θα συνεχίσει την καριέρα του Παναγιώτης Κόνε!

Οι «ροσομπλού» έναντι περίπου 1,6 εκατ. ευρώ απέκτησαν και το υπόλοιπο 50% των δικαιωμάτων του διεθνούς άσου από την Μπρέσια και πλέον ο παίκτης είναι εξ’ ολοκλήρου δικός τους.

Φυσικά, όλοι στην ομάδα είναι πολύ ικανοποιημένοι από την προσφορά του, αφού τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, μέτρησε συνολικά 34 συμμετοχές, ενώ πέτυχε και επτά τέρματα.

Γι’ αυτό άλλωστε και κινήθηκαν άμεσα για την αγορά του. Μάλιστα, τα ιταλικά Μέσα αναφέρουν πως η αρχική προσφορά για ήταν περίπου στο 1.3 εκατ. ευρώ και η Μπολόνια χρειάστηκε να επανέλθει με βελτιωμένη πρόταση, ούτως ώστε να λάβει καταφατική απάντηση για τον Έλληνα μέσο!
πηγή: sport-fm.gr

Τσάνας: «Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια»

Την πρόκριση της Εθνικής Κ-20 στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων έθεσε ως στόχο ο Κώστας Τσάνας, ο οποίος χαρακτήρισε «μια μεγάλη οικογένεια» την ομάδα του.

Τσάνας: «Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια»
Παίκτες με ταλέντο και προσωπικότητα, οι οποίοι μπορούν να πάρουν την πρόκριση για την επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Τουρκίας, είναι αυτοί της Εθνικής Ελλάδας Κ-20, όπως δήλωσε ο Κώστας Τσάνας στο σάιτ της FIFA.

«Η ελληνική ομάδα διαθέτει παίκτες με ταλέντο και προσωπικότητα. Έχουμε μια καλή γενιά ποδοσφαιριστών με κύριο χαρακτηριστικό την ομοιογένεια. Οι παίκτες παίζουν αρκετά χρόνια μαζί και γνωρίζουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια!», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώτσα Τσάνα στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA

Για τη σημασία της πρώτης συμμετοχής της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων:

«Η συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων ήταν αυτό που έλειπε από τη χώρα μας. Τώρα, πλέον, όλες οι μικρές Εθνικές ομάδες έχουν συμμετοχές σε όλες τις τελικές φάσεις διοργανώσεων FIFA και UEFA. Αυτές οι επιτυχίες, σε συνδυασμό με το Στρατηγικό Πλάνο Ανάπτυξης Εθνικών Ομάδων που εκπονήθηκε από τον κ. Σάντος και εφαρμόζεται τον τελευταίο χρόνο από την Ομοσπονδία, μας κάνουν να αισθανόμαστε σίγουροι ότι βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Η Ομοσπονδία έχει δώσει όλη της την προσοχή στις υποδομές, γιατί από αυτές τροφοδοτούνται οι Εθνικές Ομάδες. Τέλος, αυτή η συμμετοχή θα δώσει επιπλέον κίνητρο για περισσότερη δουλειά από πλευράς των νέων παικτών και θα αποτελεί την πυξίδα για νέες επιτυχίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τη συμμετοχή της Εθνικής Νέων στον τελικό του EURO 2012:

«Αν μείνουμε μόνο στη συμμετοχή μας στον τελικό του EURO U-19 θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο λάθος. Θα μας βοηθήσει στον ψυχολογικό τομέα αν συνδυάσουμε τα συναισθήματά μας από το EURO U-19 με τους στόχους μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Γνωρίζουμε, όμως, καλά ότι όλοι θα μας αντιμετωπίσουν ως δευτεραθλητές Ευρώπης και αυτό θα δυσκολέψει το έργο μας».

Για τους στόχους της Ελλάδας στη διοργάνωση:

«Δεν μπορώ από τώρα να προβλέψω τι μπορεί να πετύχει η Ελλάδα στο τουρνουά. Μπορώ, όμως, να πω ότι στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε μια ομάδα με ισχυρή προσωπικότητα και υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Αν καταφέρουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση από έναν δύσκολο όμιλο, όπως είναι ο δικός μας, τότε θα έχουμε πετύχει έναν σημαντικό στόχο. Θέλουμε, επίσης, να εκπροσωπήσουμε επάξια το ελληνικό ποδόσφαιρο και το σημαντικότερο, να δώσουμε χαρά στους Έλληνες».

Για τα χαρακτηριστικά του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος:

«Η ελληνική ομάδα διαθέτει παίκτες με ταλέντο και προσωπικότητα. Έχουμε μια καλή γενιά ποδοσφαιριστών με κύριο χαρακτηριστικό την ομοιογένεια. Οι παίκτες παίζουν αρκετά χρόνια μαζί και γνωρίζουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια!».

Για τους αντιπάλους της «γαλανόλευκης» και τα φαβορί του τουρνουά:

«Η καθεμιά ομάδα του ομίλου μας έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, τη δικής της φιλοσοφία, το δικό της στιλ ποδοσφαίρου. Όπως είναι φυσικό, η απουσία της Αργεντινής και της Βραζιλίας από το τουρνουά αυξάνει τις ομάδες που πιστεύουν ότι μπορούν να κατακτήσουν την 1η θέση. Θεωρώ ότι όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη η κατάκτηση της κορυφής από οποιαδήποτε ομάδα». πηγή: sport-fm.gr

«Θα ταράξει την ισορροπία ο Τιάγκο Σίλβα»

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της Μπαρτσελόνα μίλησε ο Σάντρο Ροσέλ σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι περιπτώσεις, όπως του Τιάγκο Σίλβα μπορεί να ταράξουν το μπάτζετ και την ισορροπία της ομάδας.

«Θα ταράξει την ισορροπία ο Τιάγκο Σίλβα»
Τον μεταγραφικό σχεδιασμό της Μπαρτσελόνα θέλησε να εξηγήσει ο Σάντρο Ροσέλ μέσω συνέντευξη Τύπου, καθώς μίλησε για τους παίκτες που ήρθαν (Νεϊμάρ), αλλά και τους πιθανούς «στόχους» της ομάδας.

Ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» τόνισε ότι περιπτώσεις παικτών με υψηλό κασέ, όπως είναι ο Τιάγκο Σίλβα, μπορεί να ταράξουν τόσο το μπάτζετ του συλλόγου, όσο και το κλίμα στα αποδυτήρια.

«Αν θα γίνουν προσθήκες; Βέβαια και θα γίνουν, αλλά θα εξαρτηθεί κυρίως από τα χρήματα που θα πρέπει να δαπανηθούν. Σίγουρα έχουμε κάποιους παίκτες στο μυαλό μας, αλλά έχουμε και εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση που δεν τους αποκτήσουμε», ήταν αρχικά τα λόγια του.

Όσο αφορά την περίπτωση του Τιάγκο Σίλβα: «Σίγουρα στη ζωή κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πώς κάτι δεν θα συμβεί. Ωστόσο, είναι μία πολύ δύσκολη περίπτωση από την στιγμή που η ομάδα του ξέρουμε πως δεν δέχεται καμία διαπραγμάτευση. Θεωρώ ότι είναι πραγματικά αδύνατο να συμβεί κάτι. Με τον Τιάγκο Σίλβα δεν έχουμε κάνει καμία επαφή, καθώς το κασέ του είναι πολύ υψηλό και τέτοιες περιπτώσεις παικτών μπορούν να ταράξουν τόσο το μπάτζετ, όσο και το κλίμα στα αποδυτήρια με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές».

Αναφορικά με τον Νεϊμάρ: «Ο Νεϊμάρ είναι μία περίπτωση παίκτη, ο οποίος ήθελε πραγματικά να αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι προτίμησε να έρθει εδώ, από το να πάει σε άλλες ομάδες που του πρόσφεραν πολύ περισσότερα χρήματα. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να εξηγήσουμε τα 57 εκατομμύρια που δαπανήσαμε γι’ αυτόν, ωστόσο, υπάρχει συμφωνητικό εμπιστοσύνης και με την άλλη ομάδα». πηγή: sport-fm.gr

Ετοιμάζει πρόταση για Τόρες η Μπαρτσελόνα!!

Επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Φερνάντο Τόρες ετοιμάζεται να καταθέσει η Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού δικτύου Sky Sports News.

Ετοιμάζει πρόταση για Τόρες η Μπαρτσελόνα
Το ποσό των 20 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να καταθέσει ως επίσημη πρόταση η Μπαρτσελόνα στην Τσέλσι για την απόκτηση του Φερνάντο Τόρες, όπως αποκαλύπτει το βρετανικό δίκτυο Sky Sports News.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι Καταλανοί προσφέρουν το παραπάνω ποσό, λιγότερα από περίπου 40 εκατ. ευρώ που έδωσαν οι «μπλε», για να εντάξουν τον Ισπανό επιθετικό στο δυναμικό τους.

«Η Μπαρτσελόνα κινείται για την απόκτηση ενός σέντερ φορ και είναι σε διαδικασία πώλησης του Νταβίντ βίγια. Παρότι πήρε τον Νεϊμάρ και έχει αρκετούς παρόμοιους ποδοσφαιριστές, θέλει να πάρει τον Τόρες. Κάθε φορά που ο Τόρες αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα ως παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης, κατάφερε να σκοράρει και μάλιστα μέσα στο Καμπ Νου.

Επίσης, είχε πετύχει γκολ και με τη φανέλα της Τσέλσι, όταν είχε αποκλείσει του Καταλανούς από τη συνέχεια του Champions League. Παράλληλα, ο Ζοσέ Μουρίνιο βρίσκεται στην αναζήτηση διαφορετικού στιλ από εκείνο του Τόρες, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος προς πώληση», αναφέρει δημοσιογραφική πηγή από την Ισπανία και καταλήγει, λέγοντας:

«Η αλήθεια είναι ότι η Μπαρτσελόνα φημολογείται ότι είναι έτοιμη να κινηθεί για την απόκτηση του Τόρες και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να έχουμε εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Παράλληλα, τονίζεται ότι ο Σεσκ Φάμπρεγας έχει καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από την Βαρκελώνη και θα παλέψει για να κερδίσει φανέλα βασικού την επόμενη σεζόν.
πηγή: sport-fm.gr

Οδεύει προς Μαδρίτη ο Αντσελότι!!

Δεν αποκλείεται μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Κάρλο Αντσελότι να αποχωρήσει από την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία κινείται για τον Μίκαελ Λάουντρουπ της Σουόνσι, και να αναλάβει τα ηνία στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οδεύει προς Μαδρίτη ο Αντσελότι
Δεδομένη θεωρεί ο γαλλικός Τύπος την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ρεάλ Μαδρίτης από τον Κάρλο Αντσελότι.

Σύμφωνα με την «Equipe» και την «Parisien», ο Ιταλός τεχνικός θα αποδεσμευτεί από την Παρί Σεν Ζερμέν μέσα σε λίγες ώρες, έχοντας την δυνατότητα να υπογράψει στον ισπανικό σύλλογο.

Από την πλευρά τους, οι Γάλλοι φέρονται να έχουν ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την Σουόνσι για τον Μίκαελ Λάουντρουπ, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2015 με την ομάδα της Premier League.

Παράλληλα, ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί αντιμετωπίζει «μεγάλες δυσκολίες» για να πείσει τον οποιοδήποτε τεχνικό διευθυντή να αναλάβει μόνο για 9 μήνες, αφού τόσο είναι το διάστημα που θα λείψει ο Λεονάρντο με την τιμωρία που του είχε επιβληθεί από τη γαλλική ομοσπονδία.

Εν τω μεταξύ, τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως το «έπος Αντσελότι» για την Παρί πλησιάζει στο τέλος του και δεν αποκλείεται μέσα στο Σαββατοκύριακο να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.
πηγή: sport-fm.gr

Διέψευσε τα περί ανανέωσης ο Κριστιάνο!!

Κατηγορηματικά διέψευσε τα σενάρια που τον ήθελαν να έχει ήδη συμφωνήσει για την ανανέωση του συμβολαίου του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Διέψευσε τα περί ανανέωσης ο Κριστιάνο
Όταν το ακούς (ή καλύτερα το διαβάζεις) από την ίδια την... πηγή, δεν χωράει αμφισβήτηση.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μέσω Twitter ξεκαθάρισε πως δεν έχει υπάρξει καμία συμφωνία για την πρόωρη επέκταση της συνεργασίας του με την Ρεάλ Μαδρίτης, βάζοντας τέλος στα δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, τα οποία τόνιζαν πως οι δύο πλευρές τα έχουν ήδη βρει.

Ο «Cr7» δεσμεύεται με συμβόλαιο στους «μερένχες» μέχρι το 2015 και είναι γεγονός πως έχουν υπάρξει επαφές για την ανανέωση του. Ωστόσο, το οικονομικό χάσμα παραμένει, αφού ο Πορτογάλος ζητάει μια «γερή» αύξηση των ετήσιων αποδοχών του.

Και μάλλον φαίνεται πως το σίριαλ θα κρατήσει αρκετά, κάτι που αποδεικνύεται και από το «τιτίβισμά» του... «Όλα τα νέα για την ανανέωση του συμβολαίου μου με την Ρεάλ Μαδρίτης είναι ψευδή». πηγή: sport-fm.gr

H Ferrari «έτρεξε» στην Ιερουσαλήμ!!

Μπροστά σε 60.000 κόσμο έτρεξε με την F60 ο Τζιανκάρλο Φισικέλα.

H Ferrari «έτρεξε» στην Ιερουσαλήμ
Στην Ιερουσαλήμ ταξίδεψε η Ferrari με τον Τζιανκάρλο Φισικέλα να κάνει επίδειξη των τεχνικών του μπροστά σε 60.000 κόσμο.

Ο Ιταλός έχοντας στα χέρια του την F60 άγγιξε τα 200 χλμ. την ώρα στους δρόμους της πόλης, ενθουσιάζοντας τη… λαοθάλασσα που πήγε να τον δει από κοντά.

«Ήταν πραγματικά ένα απίστευτο συναίσθημα. Το να οδηγείς για τόσο πολύ κόσμο σε ένα τόσο ιστορικό μέρος είναι συναρπαστικό. Αυτή η μέρα θα μου μείνει αξέχαστη», δήλωσε ο δοκιμαστής της σκουντερία.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δημοτικό συμβούλιο της Ιερουσαλήμ και υποστηρίχθηκε από την “Kaspersky Labs” έναν από τους πιο σημαντικούς συνεργάτες της Ferrari.



Πηγή: sport-fm.gr

«Τυπική διαδικασία η ανανέωση του Φέτελ»

Αναμενόμενη ήταν σύμφωνα με τον Κρίστιαν Χόρνερ η επέκταση της συνεργασίας του Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Red Bull.

«Τυπική διαδικασία η ανανέωση του Φέτελ»
Ως τυπική διαδικασία χαρακτήρισε ο Κρίστιαν Χόρνερ την ανανέωση της συνεργασίας της Red Bull με τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Το αφεντικό των «κόκκινων ταύρων» τόνισε πως τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να ανακοινώσουν την επέκταση του συμβολαίου του Γερμανού πιλότου, του οποίου η υπογραφή υποδηλώνει τη δέσμευσή του στην ομάδα.

«Ήταν περισσότερο τυπική διαδικασία, παρά οτιδήποτε άλλο. Έχουμε μία μακροπρόθεσμη συνεργασία με τον Σεμπάστιαν και αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή για να την επεκτείνουμε για ακόμη ένα χρόνο. Οι λεπτομέρειες του συμβολαίου είναι εμπιστευτικές. Το γεγονός ότι υπέγραψε δείχνει τη δέσμευσή του στη Red Bull και ελπίζουμε να συνεχίσουμε και μετά το 2015.

Ο Σεμπάστιαν είναι μέλος της οικογένειας της Red Bull για περισσότερα από 12 χρόνια, έχει μεγαλώσει στην ομάδα μας. Έχει 29 νίκες με τα μονοθέσια του Άντριαν και ακόμη ωριμάζει ως πιλότος. Είναι ικανοποιημένος από το περιβάλλον στο οποίο δουλεύει
», ήταν τα λόγια του Χόρνερ.
Πηγή: sport-fm.gr

Βερδού στο sport-fm.gr: «Με καλύπτει η πρόταση του Ολυμπιακού»

Θετικός στην πρόταση του Ολυμπιακού εμφανίζεται ο Βερδού μιλώντας στο sport-fm.gr. «Με καλύπτει σε όλα τα σημεία. Θα επιστρέψω στην πατρίδα μου και θα το σκεφτώ κάποιες μέρες» τόνισε.

Βερδού στο sport-fm.gr: «Με καλύπτει η πρόταση του Ολυμπιακού»
Ο Βερδού ήρθε στην Ελλάδα, μίλησε με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και μιλώντας στο sport-fm.gr ήταν ξεκάθαρος. Η πρόταση για τριετές συμβόλαιο τον καλύπτει και αφού επιστρέψει στην Ισπανία θα το σκεφτέι για λίγες ημέρες και θα πάρει την τελική του απόφαση.

«Ήρθα στην Ελλάδα και μίλησα με τους ανθρώπους του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ που είναι όπως όλοι ξέρουμε είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Είδα τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις και υποδομές του κλαμπ και τα βρήκαμε σε όλα στην κουβέντα που κάναμε για συμβόλαιο τριών ετών» μας είπε αρχικά ενώ συνέχισε τονίζοντας ότι θα χρειαστεί μόνο να το σκεφτεί για λίγες ημέρες αφού θα πρέπει να το συζητήσει και με την οικογένεια του.

«Πήρα μια εξαιρετική πρόταση που με καλύπτει σε όλα τα σημεία. Θα επιστρέψω στην πατρίδα μου και θα το σκεφτώ κάποιες μέρες. Είναι για μένα μεγάλο βήμα να φύγω από την Ισπανία και πρέπει να το σκεφτούμε καλά εγώ και η οικογένεια μου»

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι ο παίκτης είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τους ερυθρόλευκους και το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε λίγες ημέρες για το οριστικό της υπόθεσης. Πηγή: sport-fm.gr

Θέλουν να κρατήσουν τον Κάταϊ!

Την απόκτηση του Αλεξάνταρ Κάταϊ επιθυμούν στην Βοϊβοντίνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου σε σερβική ιστοσελίδα.

Θέλουν να κρατήσουν τον Κάταϊ
Αν και οι παράγοντες της Βοϊβοντίνα θρηνούν τον θάνατο του προέδρου της ομάδας, Ράτκο Μπουτόροβιτς, ο Σάσα Ντράκουλιτς τόνισε ότι ο νέος προπονητής θα αποφασίσει μαζί με τη διοίκηση για το μέλλον του Αλεξάνταρ Κάταϊ, ο οποίος τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό.

«Είναι δύσκολο να μιλάμε για προγραμματισμό στην κατάσταση που βρισκόμαστε, όμως ο νέος προπονητής μας Μάρκο Νίκολιτς έχει καλέσει τους παίκτες για να ξεκινήσουν προετοιμασία τη Δευτέρα. Το βασικό στάδιο θα γίνει στο υψόμετρο στο Ζλάτιμπορ», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου σε σερβική ιστοσελίδα, η οποία υπογραμμίζει πως:

«Ο Αλεξάνταρ Κάταϊ δεν θα είναι παρών στο ραντεβού, επειδή είχε αποκτηθεί δανεικός από τον Ολυμπιακό. Οι διοικούντες τη Βοϊβοντίνα θέλουν να τον κρατήσουν και θα κάνουν προσπάθεια να τα βρούνε με την ελληνική ομάδα».
Πηγή: sport-fm.gr

Έμεινε Κομοτηνή ο Σαρακατσάνος!!

Την ανανέωση του συμβολαίου του Αχιλλέα Σαρακατσάνου ανακοίνωσε ο Πανθρακικός, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του.

Έμεινε Κομοτηνή ο Σαρακατσάνος
Τη φανέλα του Πανθρακικού και την επόμενη σεζόν θα φοράει ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος, όπως ανακοίνωσε η θρακιώτικη ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Αχιλλέα Σαρακατσάνο.

Ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος βρίσκεται στον Πανθρακικό από την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 και μετράει 53 εμφανίσεις (26 στο πρωτάθλημα της Super League και 27 σε αυτό της Football League) έχοντας σημειώσει 1 τέρμα.

Μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου ο ποδοσφαιριστής δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που παραμένω μέλος της οικογένειας του Πανθρακικού και θέλω να ευχαριστήσω την Διοίκηση και ιδιαίτερα τον μεγαλομέτοχο κ. Καραολάνη. Πρόκειται για μια οργανωμένη ομάδα με πολύ καλό κλίμα η οποία προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για μένα αλλά και για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή».

Γράφουν για Άγκρα και Παναθηναϊκό οι Ισπανοί!!

Στο προσκήνιο επανέρχεται για τον Παναθηναϊκό η περίπτωση του Σαλβαδόρ Άγκρα, τον οποίο ήθελε πριν από λίγο καιρό να αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού από την Μπέτις.

Γράφουν για Άγκρα και Παναθηναϊκό οι Ισπανοί
Την επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσει ο Σαλβαδόρ Άγκρα για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ισπανικός Τύπος.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «estadiodeportivo.com» επιμένει πως ο 21χρονος φορ της Μπέτις βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε γίνει γνωστό πριν από λίγες μέρες πως ενδιαφέρεται για την απόκτησή του.

Ο Πορτογάλος περιφερειακός επιθετικός είχε αγωνιστεί την περσινή σεζόν ως δανεικός στην Σιένα, έχοντας παίξει σε 9 αγώνες και μοίρασε 2 ασίστ στους συμπαίκτες του στην ιταλική ομάδα, ενώ στο πρώτο μισό της σεζόν στην Μπέτις είχε 10 συμμετοχές και ένα γκολ.

Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει πως ο νεαρός ποδοσφαιριστής θέλει να πετύχει στον σύλλογο της Ανδαλουσίας, όμως προτεραιότητα το γεγονός να παίζει συνέχεια σε ματς.Πηγή: sport-fm.gr

Μοδέστο: «Δεν έκανα λάθος…»

Μόνο καλά λόγια για τα όσα έζησε στην Ελλάδα, αγωνιζόμενος με τη φανέλα του Ολυμπιακού, είχε να πει ο Φρανσουά Μοδέστο, ο οποίος έκανε σχετική δήλωση στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Μοδέστο: «Δεν έκανα λάθος…»
Χαρούμενος που κατάφερε μέσω του Ολυμπιακού να πραγματοποιήσει τα δικά του όνειρα και να πανηγυρίσει την κατάκτηση τίτλων, να αγωνιστεί σε μεγάλες διοργανώσεις (όπως το Champions League) και να γνωρίσει μια άλλη χώρα δήλωσε ο Φρανσουά Μοδέστο, ο οποίος έστειλε σχετική επιστολή στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ μετά την επισημοποίηση της λύσης της συνεργασίας τους.

Η επιστολή του Φρανσουά Μοδέστο

«Είμαι ευγνώμων προς τον Ολυμπιακό, ο οποίος μου έδωσε τη δυνατότητα να γίνω μέλος της οικογένειας του και να γνωρίσω αυτή την υπέροχη χώρα.

Θυμάμαι ,την πρώτη φορά που έφτασα στην Αθήνα για να επισκεφτώ το κλαμπ και λίγες ώρες μετά, όταν υπέγραφα το συμβόλαιό μου, είχα τη βεβαιότητα ότι έχω κάνει την καλύτερη επιλογή.

Δεν έκανα λάθος…

Ένιωσα αμέσως σαν στο σπίτι μου και η οικογένειά μου ήταν ευτυχής με αυτή μου την επιλογή. Οι καλές στιγμές ήταν πραγματικά πολλές και κάποιες από αυτές ήταν ακόμα πιο ιδιαίτερες.

Αρχίζοντας από την πρώτη χρονιά, θυμάμαι το συναίσθημα του να παίζω σε ένα γήπεδο με τον δωδέκατο παίκτη μας πάντα μαζί, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τους φιλάθλους μας. Ακολουθούσαν πάντοτε την ομάδα, σε κάθε ματς, με μεγάλο ενθουσιασμό και δύναμη!

Θυμάμαι τα ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό, που πάντα τα ζούσα έντονα, με τον τρόπο που σου επιβάλλει και το συναίσθημα σε τέτοια ματς. Θυμάμαι το θρίαμβο στην έδρα μας επί της ΑΕΚ, με 6-0, όπως επίσης και την επιστροφή μας στο Ρέντη, μετά την περσινή μας νίκη επί του Παναθηναϊκού, όπου συναντήσαμε χιλιάδες φιλάθλους μας. Τα μαγικά βράδια του Champions League, την κατάκτηση των Κυπέλλων και φυσικά, πάνω από όλα, τη φετινή κατάκτηση του Πρωταθλήματος, του 40ού και φυσικά το γεγονός ότι γίναμε κομμάτι της ιστορίας αυτού του φανταστικού κλαμπ!

Για αυτό, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, όλους τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πριν από εμάς κέρδισαν τίτλους ώστε να μπορούμε εμείς να φτάσουμε εμείς στην κατάκτηση του 40ού Πρωταθλήματος!

Επιπροσθέτως, αυτή μου η εμπειρία με έχει γεμίσει περισσότερο και από την ανθρώπινη πλευρά, αφού είχα τη δυνατότητα να ζήσω τις ελληνικές παραδόσεις, τους Έλληνες στην καθημερινότητά τους και τώρα πια έχω τη δυνατότητα να μοιραστώ με τους ανθρώπους στο εξωτερικό το πόσο αξιολάτρευτος λαός και ζεστοί και φιλόξενοι άνθρωποι είναι οι Έλληνες! Ευχάριστοι και δυνατοί παρά την κρίση των τελευταίων ετών που κυριαρχεί στη χώρα. Έμαθα από εσάς να μπορώ να χαμογελάω και να συνεχίζω να έχω ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Αισθάνομαι ευτυχής που πραγματοποίησα τα παιδικά μου όνειρα και ευχαριστώ τον Ολυμπιακό που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία.
Κάθε φορά που φορούσα τη φανέλα μας το έκανα με υπερηφάνεια, εκπροσωπώντας κάθε φίλαθλό μας, ο οποίος έχει τον Ολυμπιακό στην καρδιά του!

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί μου, το ιατρικό επιτελείο καθώς και όλους όσοι εμπλέκονται με την καθημερινότητά των ποδοσφαιριστών στο Ρέντη και τον Πειραιά, για το ότι με στήριξαν και μου μετέδωσαν τη σωστή, θετική ενέργεια τα τελευταία 3 χρόνια.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους συμπαίκτες μου και κάποιους ιδιαίτερα, όπως τον Αριέλ Ιμπαγάσα, τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, τον Αντώνη Νικοπολίδη, τον Ραφίκ Τζιμπούρ, τον Νταβίδ Φουστέρ και πολλούς άλλους, με τους οποίους είχα τη χαρά να μοιραστώ αξέχαστες στιγμές!

Ευχαριστώ τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκα τα τελευταία τρία χρόνια και ειδικά τον κ. Ερνέστο Βαλβέρδε. Ευχαριστώ τους οπαδούς που μας στήριξαν αυτά τα χρόνια και ήταν η δύναμή μας για να φτάσουμε ψηλά!

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον άνθρωπο που με στήριξε περισσότερο, τον Πρόεδρο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Απο την πρώτη στιγμή με έκανε να νιώσω σημαντικό κομμάτι αυτής της ομάδας, της μεγάλης οικογένειας που λέγεται Ολυμπιακός. ‘Ηξερε πώς να με πείσει, με στήριξε στις δύσκολες στιγμές και πάντα μου έδινε το κίνητρο να γίνομαι καλύτερος.

Είναι σημαντικό για κάθε σύλλογο να έχει έναν ηγέτη που δίνει κίνητρο, ασφάλεια και ηρεμία στους ποδοσφαιριστές.

Ένα μεγάλο χαιρετισμό επίσης σε όλους τους φίλους, τους ανθρώπους που αγκάλιασαν την οικογένεια μου από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στην Ελλάδα, τους δασκάλους των παιδιών μου, που, όπως και εγώ, είναι οπαδοί του Ολυμπιακού.

Πάντα θα κρατώ τα χρώματά μας στην καρδιά μου.

Με εκτίμηση,
Φρανσουά Ζοσέ Μοδέστο»

Τέλος ο Μοδέστο από τον Ολυμπιακό!!

Παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελεί ο Φρανσουά Μοδέστο, όπως ανακοίνωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Τέλος ο Μοδέστο από τον Ολυμπιακό
Τη λύση της συνεργασίας με τον Φρανσουά Μοδέστο ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Μάλιστα, για την προσφορά του Γάλλου αμυντικού στους Πειραιώτες μίλησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, λέγοντας πως «απέδωσε στο σύλλογο στο μέγιστο βαθμό αυτά που ζητάμε απο τους ποδοσφαιριστές».

Η ανακοίνωση

H ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας της με τον Φρανσουά Μοδέστο, τον ευχαριστεί για την προσφορά του στον σύλλογο και του εύχεται καλή επιτυχία σε όλες τις μελλοντικές του δραστηριότητες.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ.Βαγγέλης Μαρινάκης, δήλωσε σχετικά:

«Ο Φρανσουά Μοδεστό απέδωσε στο σύλλογο στο μέγιστο βαθμό αυτά που ζητάμε απο τους ποδοσφαιριστές της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας:

Ποδοσφαιρική ποιότητα, σεβασμό στον σύλλογο και τους φιλάθλους μας, σκληρή δουλειά, πάθος και μαχητικότητα στο γήπεδο.

Στις νίκες αλλά και στις δύσκολες στιγμές της ομάδας, το πνεύμα μαχητή που έχει ο Φρανσουά, το οποίο ταιριάζει απόλυτα στο πνεύμα του ΘΡΥΛΟΥ, τον έκανε ακόμα πιο πολύτιμο.

Του εύχομαι ολόψυχα κάθε επαγγελματική επιτυχία και τον διαβεβαιώνω ότι η πόρτα της ομάδας είναι πάντα ανοικτή.

Είμαι βέβαιος ότι οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούν».

Τέλος από Ατρόμητο ο Μανόλο!!

Παρά το γεγονός πως το συμβόλαιό του είχε οψιόν ανανέωσης για ακόμη ένα χρόνο, ο Μανόλο δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται στον Ατρόμητο.

Τέλος από Ατρόμητο ο Μανόλο
Ο Ισπανός τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να βρει χρόνο συμμετοχής λόγω της παρουσίας του Ράντμαν και οι δύο πλευρές αποφάσισαν τη λύση της συνεργασίας τους.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Manuel Reina «Manolo».

Ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Αγγελόπουλος επικοινώνησε σήμερα με τον εκπρόσωπο του 28χρονου γκολκίπερ και τον ενημέρωσε ότι η ΠΑΕ Ατρόμητος δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματος της για οψιόν ανανέωσης.

Τερματοφύλακας με μεγάλες παραστάσεις από την Πριμέρα Ντιβιζιόν και πλούσιο βιογραφικό ο «Manolo» ήρθε στην ομάδα μας τον Ιανουάριο αλλά λόγω της παρουσίας του Ράντμαν δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. Επέδειξε ωστόσο επαγγελματικό φρόνημα και υψηλό επίπεδο συνεργασίας.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος τον ευχαριστεί για την παρουσία του και εύχεται επιτυχίες στην συνέχεια της καριέρας του».

Με Πετράκη θα πορευτεί ο Εργοτέλης!!

Την πρόσληψη του Γιάννη Πετράκη στην τεχνική ηγεσία του Εργοτέλη ανακοίνωσε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, η κρητική ΠΑΕ.

Με Πετράκη θα πορευτεί ο Εργοτέλης
Ο Εργοτέλης θα είναι η δεύτερη ομάδα από την Κρήτη, στην οποία θα εργαστεί ο Γιάννης Πετράκης, στη Σούπερ Λίγκα την επόμενη σεζόν.

Ο 54χρονος τεχνικός είχε δουλέψει πέρσι στον ΟΦΗ, όμως απομακρύνθηκε από τον σύλλογο του Ηρακλείου, μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, αν και κατάφερε να κρατήσει την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία.

Ο πολύπειρος τεχνικός έχει εργαστεί σε Ηρόδοτο (1999- 2000), Αστέρα Τρίπολης, Αστέρα Ρεθύμνου και Χανιά στη Γ’ Εθνική, ενώ στη δεύτερη κατηγορία δούλεψε σε σε Εθνικό Αστέρα και Ιωνικό.

Επίσης, ο Κρητικός κόουτς κάθισε στους πάγκους του Αστέρα Περάματος, στα Μάλια (1997- 2000), τον ΟΦΗ'94 και την Νέα Ιωνία.

Η ανακοίνωση του Εργοτέλη

«Στη νέα πορεία που ξεκινά ο Εργοτέλης με τον Γιάννη Πετράκη στην τεχνική ηγεσία, ξεχωριστό και ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο θα έχει ο γενικός αρχηγός και εμβληματική φυσιογνωμία του Συλλόγου μας Σταύρος Λαμπράκης.

Στο πλευρό του Γιάννη Πετράκη θα βρίσκονται και οι έτεροι στυλοβάτες της ανόδου. Ο Βασίλης Πλεσίτης, ο Μιχάλης Ξημεράκης και ο Νίκος Κουνδουράκης. Τα ηνία του Εργοτέλη στα χέρια Εργοτελιτών».

Τούρκοι επενδυτές μπαίνουν στον Άρη;

Η επόμενη ημέρα στον Άρη μπορεί να είναι θολή, όσο πλησιάζει η 5η Ιουλίου (αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) ξεθωριάζει. Η τουρκική εταιρεία «Doyen group» φέρεται να θέλει να επενδύσει στους «κίτρινους»

Τούρκοι επενδυτές μπαίνουν στον Άρη;
Τα προβλήματα στον Άρη δεν έχουν τελειωμό. Η διοίκηση των «κιτρίνων» ψάχνει τρόπους να τα λύσει αλλά τα εμπόδια είναι πολλά. Όμως, η... σωτηρία για την ομάδα μπορεί να έρθει από Τουρκία. Η εταιρεία «Doyen group», τουρκικών συμφερόντων, σύμφωνα με πληροφορίες του novasports.gr φέρεται να είναι εκείνη που θέλει να επενδύσει στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Τον ρόλο του μεσάζοντα σε αυτό το επενδυτικό «παιχνίδι» έχει πάρει ο Αναστάσης Αβάνογλου, πρώην μέλος της διοίκησης Ψηφίδη, ο οποίος έχει επικοινωνία με την εταιρεία και αναμένεται την ΑΜΚ που θα γίνει στις 5 Ιουλίου.

Ο Όμιλος «Doyen» είναι μια διεθνής εταιρεία ιδιωτικών επενδύσεων που υποστηρίζεται από τα ιδιωτικά κεφάλαια των ιδρυτών της. Ο Όμιλος έχει συμμετοχές στους ακόλουθους τομείς: Metals & Mining, Πετρέλαιο & Αέριο, Ενέργεια & Υποδομές, Real Estate & Τουρισμός (μεγάλη εμπορική κλίμακα), Sports & Entertainment. Έχει επίσης συμμετοχή σε εξορυκτικές δραστηριότητες, χρυσού, χρωμίου, άνθρακα και ουρανίου.
Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος ο Περιστερίδης από Πανιώνιο!!

Παρελθόν από τον Πανιώνιο αποτελεί ο Κώστας Περιστερίδης. Οι «κυανέρυθροι» έλυσαν την συνεργασία με τον νεαρό γκολκίπερ, ο οποίος βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον Πλατανιά.

Τέλος ο Περιστερίδης από Πανιώνιο
Την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του με τον Κώστα Περιστερίδη ανακοίνωση η ΠΑΕ Πανιώνιος. Ο νεαρός γκολκίπερ ξεκίνησε κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα των «κυανέρυθρων» και μάλιστα κλήθηκε και στην Εθνική από τον Φερνάντο Σάντος αλλά στην συνέχεια έχασε την θέση του από τον Γιαννακόπουλο.

Ο Περιστερίδης πιθανότατα να κάνει το ίδιο δρομολόγιο με τον Φανούρη Γουνδουλάκη και από τη Νέα Σμύρνη να καταλήξει στα Χανιά και τον Πλατανιά.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανιώνιος:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας, κοινή συναινέσει με τον Κώστα Περιστερίδη, τον οποίο ευχαριστεί για την προσφορά του και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του».

«Φορτσάρει» η Ξάνθη!!

Την πρώτη της προπόνηση θα πραγματοποιήσει η Skoda Ξάνθη την ερχόμενη Τετάρτη (19/06) εν όψει της νέας σεζόν, όπως ανακοινώθηκε από την ακριτική ΠΑΕ.

«Φορτσάρει» η Ξάνθη
Την Τετάρτη 19 Ιουνίου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Skoda Ξάνθης εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, όπως ανακοινώθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Οι Ακρίτες κάνουν την πρώτη του προπόνηση την παραπάνω ημέρα και μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, θα ξεκινήσουν το «χτίσιμο» για τη νέα και ιδιαίτερα απαιτητική ερχόμενη σεζόν.

Η ανακοίνωση της ακριτικής ΠΑΕ

«Για την ερχόμενη Τετάρτη στις 18:00 το απόγευμα στο προπονητήριο της Π.Α.Ε. στα Πηγάδια, έχει προγραμματιστεί η πρώτη προπόνηση της SKODA ΞΑΝΘΗ για τη νέα σαιζόν 2013-14.

Η ξανθιώτικη ομάδα, αμέσως μετά τον αγιασμό που θα πραγματοποιηθεί, θα μπει σε ρυθμούς προετοιμασίας. Η πρώτη προπόνηση θα είναι ανοιχτή για το κοινό και τους δημοσιογράφους.

Το πρόγραμμα της ομάδας περιλαμβάνει προπόνηση και την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν οι εργομετρικές εξετάσεις.

Το διάστημα από την 1η έως την 21η Ιουλίου η SKODA ΞΑΝΘΗ θα διαμένει στο ξενοδοχείο των αθλητικών της εγκαταστάσεων, το Le Chalet όπου και θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Ημερομηνίες και αντίπαλοι των φιλικών αγώνων που θα ακολουθήσουν, θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα».

Συνεχίζει να επενδύει στο… μέλλον ο ΠΑΟΚ!!

Μια επένδυση για τον μέλλον έκανε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος προχώρησε στην απόκτηση του 14χρονου επιθετικού, Χαράλαμπου Υφαντίδη.

Συνεχίζει να επενδύει στο… μέλλον ο ΠΑΟΚ
Στην ενίσχυση των ακαδημιών του προχώρησε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση ενός 14χρονου επιθετικού.

Πρόκειται για τον Χαράλαμπο Υφαντίδη, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Ακρολίμνη Γιαννιτσών και είναι ανιψιός του παλιού παίκτη της Βέροιας, Χρήστου Υφαντίδη.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Τον γεννημένο το 1999 κεντρικό επιθετικό Χαράλαμπο Υφαντίδη απέκτησαν οι Ακαδημίες του ΠΑΟΚ από την Ακρολίμνη Γιαννιτσών. Ο νεαρός κεντρικός επιθετικός θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας στην ηλικία του και αποτέλεσε «μήλο της έριδας» για αρκετούς συλλόγους που διεκδίκησαν την υπογραφή του.

Ο ανιψιός του Χρήστου Υφαντίδη, άλλοτε ακραίου επιθετικού της Βέροιας, του Παναθηναϊκού, της Δόξας Δράμας και της Νάουσας που αγωνίστηκε στα γήπεδα της Α’ και Β’ Εθνικής από το 1971 ως το 1992, είναι μέλος τόσο της μικτής Πέλλας, όσο και της περιφέρειας.

Ο 14χρονος επιθετικός συνοδευόταν από τον θείο του, αλλά και τον στενό φίλο του και επίσης παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και άλλοτε πρόεδρο του συνδέσμου αμειβομένων ποδοσφαιριστών Λάκη Σημαιοφορίδη. Επειτα από τη συνάντηση με τον γενικό διευθυντή των Τμημάτων Υποδομής και Ανάπτυξης, Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο στα γραφεία της ΠΑΕ οριστικοποιήθηκε η συμφωνία με τον ΠΑΟΚ».

«Χώρισαν» Πανθρακικός-Κοντογουλίδης!!

Παρελθόν και επίσημα από την ομάδα του Πανθρακικού αποτελεί ο Βαγγέλης Κοντογουλίδης. Η ομάδα της Κομοτηνής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τον ευχαριστεί για την προσφορά του.

«Χώρισαν» Πανθρακικός-Κοντογουλίδης
Τον επόμενο σταθμό της καριέρας του αναζητά από σήμερα και επίσημα ο Βαγγέλης Κοντογουλίδης. Ο Έλληνας επιθετικός δεν θα βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας την νέα αγωνιστική περίοδο αφού δεν τα «βρήκε» με την ομάδα της Κομοτηνής.

Ο Πανθρακικός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τον ευχαριστεί για την προσφορά του.

«Η ΠΑΕ Πανθρακικός ευχαριστεί τον Βαγγέλη Κοντογουλίδη για την άριστη συνεργασία που είχαν τα τελευταία δύο χρόνια και του εύχεται προσωπική και επαγγελματική ευτυχία».