Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

«Δεν έχουμε πρόταση για τον Φέισα»

Από τον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι δεν έχουν στα χέρια τους καμία πρόταση για την απόκτηση του Λιούμπομιρ Φέισα από την Μπενφίκα.

«Δεν έχουμε πρόταση για τον Φέισα»
Θέση στο ζήτημα που έχει προκύψει από το πρωί και αφορά το ενδεχόμενο μεταγραφής του Φέισα στην Μπενφίκα πήραν στον Ολυμπιακό.

Παρά τα όσα γράφονται στην ιβηρική χερσόνησο οι άνθρωποι της ΠΑΕ υποστηρίζουν πως δεν έχουν στα χέρια τους κάποια πρόταση από την Μπενφίκα για τον Σέρβο διεθνή μέσο.

Ωστόσο συμπληρώνουν πως εάν –τελικά- φτάσει κάποια πρόταση τότε θα εξετασθεί όπως συμβαίνει σε κάθε τέτοια περίπτωση.

Τόσο η A BOLA όσο και η O Jogo υποστηρίζουν πως οι διοικούντες την Μπενφίκα προσφέρουν ένα ποσό της τάξης των πέντε εκατομμυρίων ευρώ για να εξασφαλίσουν τις υπηρεσίες του Φέισα.

Φυσικά, εάν φτάσει –τελικά- πρόταση και μάλιστα σε τέτοια οικονομικά επίπεδα τότε ομολογουμένως πρόκειται μια δελεαστική προσφορά. Σε εκείνη την περίπτωση θα παίξει ρόλο η επιθυμία του παίκτη, καθώς στον Ολυμπιακό έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμούν να στέκονται εμπόδιο στους ποδοσφαιριστές εφόσον φτάσει μια πρόταση που θα ικανοποιεί οικονομικά.

Ατομικό ο Αβραάμ...


Πρώτη προπόνηση σήμερα μετά το παιχνίδι με την Καλλονή για την πρώτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έκανε και σήμερα το ατομικό πρόγραμμα που ακολουθεί τις τελευταίες ημέρες. Οι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν την Κυριακή έκαναν αποθεραπεία, ενώ όσοι δεν αγωνίστηκαν γυμνάστηκαν κανονικά. Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 09:30 το πρωί.Πηγή: sport-fm.gr

Τηλεφώνημα Μπίλιτς – Χολέμπας!

Ο Σλάβεν Μπίλιτς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Χοσέ Χολέμπα –όπως γράφει σήμερα ο «Τρελός του χωριού»- στην οποία του εξέφρασε την επιθυμία του να συνεργαστούν και τον έπεισε.

Τηλεφώνημα Μπίλιτς – Χολέμπας
Ο Χοσέ Χολέμπας είναι έτοιμος να υπογράψει στην Μπεσίκτας από την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει η στήλη «Τρελός του χωριού» μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο προπονητής της τουρκικής ομάδας, Σλάβεν Μπίλιτς με τον άσο του Ολυμπιακού.

Σε αυτή ο Μπίλιτς του ανέλυσε τις σκέψεις του για την ομάδα, τα πλάνα του για εκείνον και του έλυσε κάθε απορία που είχε.

Η επικοινωνία αυτή έχει ως αποτέλεσμα ο Ελληνογερμανός άσος του Ολυμπιακού πλέον να μην έχει κανέναν ενδοιασμό για την μεταγραφή του στην Τουρκία και να περιμένει με το τηλέφωνο στο χέρι για να πετάξει για τη γειτονική χώρα και να κλείσει την... υπόθεση. Πηγή: sport-fm.gr

Μαρτίνο υπέρ Βίγια!!

Το εγκώμιο του Νταβίντ Βίγια έπλεξε ο Τάτα Μαρτίνο ενόψει της αποψινής αναμέτρησης για το ισπανικό Σούπερ Καπ ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο Μαδρίτς.

Μαρτίνο υπέρ Βίγια!
Το εγκώμιο του Νταβίντ Βίγια έπλεξε ο Τάτα Μαρτίνο ενόψει της αποψινής αναμέτρησης για το ισπανικό Σούπερ Καπ ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο Μαδρίτς.

Ο προπονητής της ομάδας της Καταλονίας λίγο-πολύ ανέφερε ότι θα ήθελε να έχει τον Βίγια ανάμεσα στις επιλογές του για την εφετινή σεζόν…

«Ο Βίγια είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Όλοι οι προπονητές θέλουν να έχουν στη διάθεσή τους τέτοιους μεγάλους παίκτες. Θα ήθελα κι εγώ να έχω τον Βίγια αλλά τώρα ανήκει στην Ατλέτικο Μαδρίτη και δεν είναι μαζί μας», ανέφερε.
Πηγή: sport-fm.gr

Βλέπει «Μπάρτσα» και… σκοράρει!!

Η σχέση που έχει ο Ντέιβιντ Βίγια με τα δίχτυα είναι πολύ ζεστή. Όταν μάλιστα έχει αντίπαλο τη Μπαρτσελόνα και ιδιαίτερα μέσα στο σπίτι της, «αφηνιάζει».

Βλέπει «Μπάρτσα» και… σκοράρει!
Μπορεί να αγωνίστηκε για τρία χρόνια με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, όμως οι έξι σεζόν που την είχε αντίπαλο δείχνουν πως όποτε τη βλέπει σπίτι της… «δαγκώνει».

Ο Νταβίντ Βίγια διατηρεί πολύ καλή παράδοση κόντρα στην πρώην ομάδα του, αφού στις έξι σεζόν την έχει συναντήσει 14 φορές, έχει σκοράρει στις 6 απ’ αυτές και έχει βάλει συνολικά 7 γκολ. Μάλιστα, μόλις ένα απ’ αυτά δεν είναι μέσα στο «Καμπ Νόου».

Η ώρα για την πρώτη συνάντηση των δύο τους έφτασε για το Σούπερ Καπ Ισπανίας και το sport-fm.gr παρουσιάζει τη ζεστή σχέση με τα δίχτυα που έχει ο επιθετικός κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Την περίοδο 2003-04, όταν αγωνιζόταν με την φανέλα της Σαραγόσα, ο Βίγια σκόραρε το νικητήριο γκολ στο ματς κόντρα στους Καταλανούς για τον προημιτελικό του κυπέλλου, το οποίο συντέλεσε και στην πρόκριση της ομάδας του στον τελικό και την κατάκτηση του τροπαίου, αφού ο επαναληπτικός ολοκληρώθηκε με 1-1.
Την επόμενη σεζόν και πάλι με την Σαραγόσα δεν… κρατήθηκε μπροστά στα δίχτυα της Μπαρτσελόνα και με ένα μακρινό σουτ «εκτέλεσε» τους Καταλανούς.


Η καλύτερη χρονιά κόντρα στην… πρώην ήταν την σεζόν 2005/06 όταν τη βρήκε στο δρόμο του δύο φορές με τη φανέλα της Βαλένθια και την «πλήγωσε» με τρία γκολ.

Στο ματς του πρώτου γύρου μάλιστα, τα δύο του γκολ έδωσαν τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.


Στην επόμενη συνάντηση των δύο ομάδων ο Βίγια όχι μόνο πήρε πάνω του το ματς, που έληξε με 1-0, αλλά έβαλε και ένα ξεχωριστό γκολ.


Το 2006 έδειξε ξανά τα… δόντια του στους «Μπλαουγκράνα», ανοίγοντας το σκορ στη μεταξύ τους ισοπαλία για την Πριμέρα Ντιβιζιόν.


Το… αποχαιρετιστήριο γκολ, πριν την έναρξη της συνεργασίας τους το έβαλε το 2008 μέσα στο «Καμπ Νόου». Πηγή: sport-fm.gr

Χέβεντες: «Θα αντιδράσουμε»

Την πίστη πως η Σάλκε θα αντιδράσει σήμερα κατά του ΠΑΟΚ για την κακή εμφάνισή και την βαριά ήττα από την Βόλφσμπουργκ εξέφρασε ο Χέβεντες.

Χέβεντες: «Θα αντιδράσουμε»
Την πίστη πως η Σάλκε θα αντιδράσει σήμερα κατά του ΠΑΟΚ για την κακή εμφάνισή και την βαριά ήττα από την Βόλφσμπουργκ εξέφρασε ο Χέβεντες.

Ο αρχηγός της γερμανικής ομάδας μιλώντας στα ΜΜΕ της χώρας παραδέχθηκε ότι κανείς δεν είναι ικανοποιημένος…

«Είμαστε μια ομάδα της οποία της αρέσει να κάνει την αυτοκριτική της. Φυσικά και δεν είμαστε χαρούμενοι με την εμφάνισή μας», τόνισε ο Χέβεντες και συνέχισε αναφερόμενος στην σημερινή αναμέτρηση.

«Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και έχουμε τεράστιο κίνητρο», κατέληξε. Πηγή: sport-fm.gr

«Θερμή» υποδοχή στην Αρσεναλ!! (video)

Μερίδα οπαδών της Φενέρμπαχτσε συγκεντρώθηκε χθες το βράδυ έξω από το ξενοδοχείο όπου διαμένει η Αρσεναλ στην Κωνσταντινούπολη και έκανε ότι ήταν δυνατό για να μην αφήσει σε ησυχία τους «κανονιέρηδες»

«Θερμή» υποδοχή στην Αρσεναλ (video)
Μπορεί η μέθοδος να είναι παλιά όμως παραμένει διαδεδομένη ειδικά στην Τουρκία.

Η συγκέντρωση των οπαδών έξω από το ξενοδοχείο των αντιπάλων παραμένει ένας δημοφιλής τρόπος για να προκαλέσουν προβλήματα στους φιλοξενούμενους.

Έτσι και μια ομάδα φίλων της Φενέρ βρέθηκε έξω από το ξενοδοχείο Wyndham όπου με κροτίδες, βεγγαλικά και καπνογόνα προσπάθησε να κρατήσει ξάγρυπνους τους παίκτες της Αρσεναλ.

Αν το σχέδιο τους στέφθηκε με επιτυχία παραμένει άγνωστο, όμως στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε βίντεο με αποσπάσματα από τη..θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν οι Τούρκοι οπαδοί, ενόψει του αποψινού αγώνα.




Πηγή: england365.gr

Τζαβέλλας: «Απόψε όλοι είμαστε ΠΑΟΚ»

Στο… πλευρό του ΠΑΟΚ θα είναι απόψε κόντρα στη Σάλκε και ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Τζαβέλλας: «Απόψε όλοι είμαστε ΠΑΟΚ»
Τη συμπαράστασή του στον ΠΑΟΚ και στο δύσκολο έργο που έχει απόψε κόντρα στην Σάλκε, εξέφρασε ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Μέσω twitter ο διεθνής μπακ έγραψε: «Απόψε είμαστε όλοι ΠΑΟΚ. Καλή τύχη».

Στόχος να μείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης…!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για την μεγάλη ευκαιρία που έχει ο ΠΑΟΚ στα παιχνίδια με τη Σάλκε, την οποία πρέπει να ευχαριστηθεί.

Στόχος να μείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης…
(Photo: paokfc.gr)
H μοίρα παίζει πάντα τέτοια παιχνίδια στα Κύπελλα Ευρώπης. Να βγαίνουν ξανά στον δρόμο ενός προπονητή οι μεγάλες του πρώην αγάπες. Εχει συμβεί ξανά στον ίδιο τον ΠΑΟΚ πριν από τριάντα χρόνια, με την κόντρα εναντίον της Μπάγερν, όταν στο πάγκο του «Δικέφαλου Αετού» βρισκόταν ο χαρισματικός Παλ Τσερνάι.

Ο Μαγυάρος τεχνικός είχε κάτσει στον βαυαρικό πάγκο για πέντε ολόκληρα χρόνια, έχοντας οδηγήσει την Μπάγερν σε τίτλους και στον τελικό του Κυπελλου Πρωταθλητριών και κατάφερε να εγκλωβίσει την πρώην του ομάδα και στα δύο ματς στο 0-0 με την πρόκριση να κρίνεται με δραματικό τρόπο στα πέναλτι με 9-8 υπέρ της γερμανικής ομάδας.

Ο Χουμπ Στέφενς αφού δούλεψε σε δύο διαφορετικές περιόδους της καριέρας του στη Σάλκε χαρίζοντάς της μάλιστα την κορυφαία της στιγμή, την κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1997, τώρα είναι στον πάγκο του ΠΑΟΚ με τη μοίρα να επιλέγει αυτό το ζευγάρωμα σαν ένα καπρίτσιο!

Για τη Σάλκε το να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ζήτημα σχεδόν πενήντα εκατομμυρίων ευρώ, συνεπώς δεν πρόκειται για κάτι που το αντιμετωπίζεις αβασάνιστα. Ωστόσο έχω την αίσθηση πως για τον ΠΑΟΚ το να περάσει είναι πολύ πιο σημαντικό.

Δεν έχουν σημασία τα χρήματα, αφού ο Ιβάν Σαββίδης έχει δείξει ξεκάθαρα πως είναι αποφασισμένος να στηρίξει την επένδυσή του. Για τον ΠΑΟΚ η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ φυσικά θα φέρει ευπρόσδεκτο ρευστό στο ταμείο, αλλά η ουσία είναι πως θα τον βοηθήσει να μην κάνει απλά ένα βήμα, αλλά άλμα.

Θα είναι η εκτόξευση σε ένα επίπεδο διαφορετικό από αυτό που είχε συνηθίσει να κινείται. Αυτόματα θα του ανοίξει άλλες προοπτικές. Ομως, για να προσγειωθούμε και πάλι, δεν θα είναι εύκολο. Η Σάλκε έχει το know how σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ηταν πέρυσι στους ομίλους και μόλις πριν από δύο χρόνια μη λησμονούμε πως είχε παίξει στα ημιτελικά της διοργάνωσης, διαλύοντας στον δρόμο της, την (τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης) Ιντερ.

Για τον ΠΑΟΚ πέραν του προφανούς αβαντάζ της παρουσίας του Στέφενς στον πάγκο άρα της απόλυτης γνώσης για τα συν και τα πλην της αντιπάλου του, ένα σημαντικό κέρδος είναι η απουσία του Χούντελααρ.

Ο Ολλανδός μπορεί να σε κερδίσει μόνος του αν βρεθεί σε καλή βραδιά και η ικανότητά του να σκοράρει προκαλεί πονοκέφαλο που ευτυχώς για αυτό το ματς δεν υπάρχει.

Μην κάνει επίσης κάποιος το λάθος και πάρει ως δεδομένη την εικόνα της Σάλκε στο 0-4 από τη Βόλφσμπουργκ το Σάββατο, γιατί η πείρα διδάσκει πως τα ματς πρωταθλήματος με τα ευρωπαϊκά ειδικά τέτοια εποχή, πάντα έχουν τεράστια διαφορά!

Πρώτος στόχος θα πρέπει να είναι να φύγει από τη Γερμανία με ένα αποτέλεσμα που να τον αφήνει στο παιχνίδι της πρόκρισης και στο δεύτερο ματς.

Αυτό είμαι πεπεισμένος πως θα συμβεί γιατί και αμυντικά μπορεί να κλειστεί καλά και επίσης η ελληνική ομάδα διαθέτει ικανούς παίκτες στην αντεπίθεση για να πετύχει ένα γκολ. Κάτι τέτοιο στην οικονομία των δύο αγώνων ίσως αποδειχτεί καταλυτικό.

Ό,τι και να γίνει όμως, η ρεβάνς θα είναι εκεί που θα κριθούν όλα και εκεί ας μην ξεχνάμε πως δυστυχώς δεν θα έχει και πάλι κόσμο στο πλευρό του ο ΠΑΟΚ. Παρ' όλα αυτά το γεγονός και μόνο πως ενώ είχε αποκλειστεί από τη Μέταλιστ στο γήπεδο, έχει τώρα μπόνους.

Αντί να παίζει πλέι οφ με τη Μακάμπι για την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, το έχει εξασφαλισμένο συνεπώς το άγχος δεν χρειάζεται. Εύκολο φυσικά είναι να το λες, αλλά δύσκολο να το πραγματοποιείς.

Παρ' όλα αυτά για την ομάδα του Χουμπ Στέφενς είναι μία μεγάλη ευκαιρία που επί της ουσίας δεν θα της δινόταν, άρα πρέπει να την ευχαριστηθεί και κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να βγάλει!Πηγή: sport-fm.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Καιρό έχουμε να τα πούμε και ελπίζω να τα λέμε συχνά από εδώ και πέρα. Λυπήθηκα πραγματικά για τον χαμό του Στέλιου, Riposa in pace Stelios! Αν και μεγάλη η απώλειά του σίγουρα θα ήθελε να συνεχίσω να γράφω για στοίχημα.
Στα δικά μας σήμερα έχουμε σπουδαίους αγώνες για τα play-off του Champions League καθώς και το Ισπανικό SuperCopa. Η Ατλέτικο υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στον 1ο από τους 2 αγώνες για το Σούπερ κύπελλο, η Μπαρτσελόνα δείχνει μέχρι στιγμής να παίζει «διαστημικό» ποδόσφαιρο «πνίγει» τον αντίπαλο από τον λαιμό, είδα και την Ατλέτικο που νίκησε την Σεβίλλη, πολύ καλές συνεργασίες και πολλούς αυτοματισμούς στο παιχνίδι της μιας και δεν άλλαξε πολλούς παίχτες, περιμένω να πέσουν γκολ, θα ρισκάρω ότι θα μπουν πάνω από 3 γκολ, με το over 3 αν μπουν πάνω από 3 γκολ κερδίζω, αν μπουν ακριβώς 3 παίρνω μονάδα. Στα play-off του Champions League, η Φενέρμπαχτσε υποδέχεται την Άρσεναλ, όπως είδα τις 2 ομάδες δέχονται εύκολα γκολ οπότε όβερ. Τέλος η Σάλκε υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, περιμένω τον δικέφαλο του Βορρά να «κάνει ζημιά» στους Γερμανούς που θα έχουν και απουσίες και βρίσκονται σε «κακή» αγωνιστική κατάσταση οπότε θα πάω με διπλή επιλογή του Χ2.


Πρόταση (σε ελεύθερη επιλογή):

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  OVER (3)  (1.975)
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΑΡΣΕΝΑΛ  OVER(2.5)  (1.80)
ΣΑΛΚΕ-ΠΑΟΚ   Χ2 (3.40)

Οι αποδόσεις είναι της bet365.gr  (στη εικόνα  Leeann Tweeden)


Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

«Επιτακτική νίκη με την Καλλονή»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη Κυριάκος Μπιμπισίδης, μίλησε στον Arena fm 89,4 για την ομάδα του Άρη στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Απόλλων Σμύρνης.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Δεν κάναμε καλό ξεκίνημα και από μεριάς απόδοσης και από μεριά αποτελέσματος, περιμέναμε διαφορετικά τα πράγματα από μια ομάδα που εκτός από τον ενθουσιασμό δεν έδειξε τίποτα παραπάνω. Δεν νομίζω ότι ο Απόλλων έπαιξε καλύτερα από μας αλλά κάναμε πολλά λάθη που δεν έγιναν σε κανένα από τα φιλικά παιχνίδια. Έγιναν πολλά προσωπικά λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκα ο αντίπαλο με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα. Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στην εικόνα του Άρη και στον επιθετικό τομέα, πρέπει να πατήσουμε περισσότερο περιοχή για να έρθουν περισσότερες ευκαιρίες αλλά και τα γκολ. Το παιχνίδι με την Καλλονή είμαστε καταδικασμένοι να το πάρουμε, το ξέρουνε και τα παιδιά για πάρα πολλούς λόγους. Στην πρώτη αγωνιστική υπήρχε πολύ άνχος το οποίο λύγισε πολλά παιδιά και δεν είχαν καλή απόδοση. Είναι βαριά η φανέλα του Άρη αλλά πρέπει να χαλαρώσουν τα παιδιά και να παίξουν αυτό που μπορούνε».
Για τον Ίμπε: «Είναι ανέτοιμος 100%, είναι πίσω από φυσική κατάσταση και στο πρώτο ημίχρονο που έπαιξε δεν έκανε ούτε μια προσπάθεια, είτε διείσδυση ούτε κίνηση χωρίς την μπάλα. Ελπίζω έρθει σε καλή φόρμα και να βοηθήσει την ομάδα επιθετικά».
Για τον Μανιά: «Ο Μανιάς έχει προσαρμοστεί πολύ γρήγορα, έδειξε καλή εικόνα στα φιλικά αλλά στο πρώτο παιχνίδι δεν έγινε απειλητικός προς τα αντίπαλα δίχτυα».
Πηγή: arenafm.gr

«Να κοιτάξει στα ίσα την Σάλκε»

Ο «Μεγαλέξανδρος» του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Κούδας φιλοξενήθηκε στον Arenafm 89,4 και μίλησε για το σημερινό παιχνίδι κόντρα στην Σάλκε αλλά και τις αναμνήσεις που ξυπνάνε από εκείνα τα παιχνίδια με την Μπάγερν Μονάχου.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Είναι αλήθεια ότι το σημερινό παιχνίδι ξυπνάει αναμνήσεις από εκείνα τα παιχνίδια με την Μπάγερν.
Έχει αρχή και τέλος ο φετινός ΠΑΟΚ, ο Στέφενς χρησιμοποιεί τα εργαλεία του και τα χρησιμοποιεί σωστά. Αυτά που θέλει να περάσει βγαίνουνε, έχει καινούργιους παίκτες, έχουνε γίνει ποιοτικές προσθήκες, θέλει χρόνος αλλά ήδη έχουν αλλάξει πολλά πράγματα προς το καλύτερο. Έχει πάρει ποιοτικούς παίκτες οι οποίοι μπορούν να κάνουν την διαφορά. Είμαι πολύ αισιόδοξος για σήμερα. Η Σάλκε δεν είναι σε καλή κατάσταση και έχει και κάποιες καλές απουσίες. Αλλά δεν παύει να είναι μια καλή Γερμανική ομάδα η οποία δεν θα τα παρατήσει μέχρι το τελευταίο λεπτό. Πρέπει να κοιτάξει την Σάλκε στα ίσα και να κάνει το παιχνίδι του. Δεν πρέπει να φοβηθεί την Γερμανική ομάδα καθώς δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Θα είναι πολύ δύσκολα και τα δυο παιχνίδια και ας ελπίσουμε να πάρει ο ΠΑΟΚ ένα θετικό αποτέλεσμα».
Πηγή: arenafm.gr

H ΟΥΕΦΑ για Μέταλιστ!

Η UEFA με ανακοίνωση της, εξέφρασε… την ικανοποίηση της για την απόφαση του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS) να απορρίψει για δεύτερη φορά τα ασφαλιστικά μέτρα της Μέταλιστ, κατά της απόφασης αποκλεισμού από το Τσάμπιονς Λιγκ.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Η UEFA επισημαίνει την ικανοποίηση της για την απόφαση του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS) να απορρίψει ακόμα ένα αίτημα προσωρινών μέτρων της Μέταλιστ Χάρκιφ» τονίζει στην ανακοίνωση και συνεχίζει… «Η Μέταλιστ αντικαταστάθηκε από τον ΠΑΟΚ, που έχει προγραμματιστεί να παίξει με τη Σάλκε για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ».
Ισως να είναι και η πρώτη φορά που η UEFA βγάζει ανακοίνωση… ικανοποίησης για την τιμωρία μιας ομάδας.
Πηγή: arenafm.gr

«Οι οπαδοί της Σάλκε ξέρουν τι έχω κάνει για την ομάδα»

Δήλωση του τεχνικού του ΠΑΟΚ Χουμπ Στέφενς, φιλοξενεί σήμερα η «Bild» στην ιστοσελίδα της.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ολλανδός τεχνικός που είναι συνδεδεμένος με την Γερμανική ομάδα, ανέφερε: “Η Σάλκε είναι στην πρώτη θέση στην καρδιά μου. Είναι το πιο απλό και το πιο δυνατό παιχνίδι την ίδια στιγμή για μένα. Εύκολο επειδή γνωρίζω την ομάδα τόσο καλα. Δύσκολο επειδή όλοι γνωρίζουν τι σημαίνουν για μένα οι οπαδοί της Σάλκε”.
Πηγή: arenafm.gr

«Μπορεί την πρόκριση από σήμερα ο ΠΑΟΚ»

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Βασίλης Βασιλάκος, φιλοξενήθηκε στον Arenafm 89,4 και μίλησε για τις ομοιότητες του σημερινού παιχνιδιού κόντρα στην Σάλκε, με τις αναμετρήσεις με την Μπάγερν το 1983, αλλά και για τις πιθανότητες που δίνει για το σημερινό παιχνίδι.
Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μπάγερν Μονάχου:
«Το χαρακτηρίζω ως το παιχνίδι του αιώνα, δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ. Η Μπάγερν τότε είχε μεγάλα αστέρια και μπορώ να πω ότι σταθήκαμε στο ύψος μας και ήμασταν ισάξιοι με τους Γερμανούς. Υπήρχε τεράστια αποθέωση στον γυρισμό μας».
Τα κοινά στοιχεία με εκείνο το παιχνίδι:
«Αντίστοιχα με σήμερα που Ιβάν Σαβίδης έχει τάξει πριμ στους παίκτες σε περίπτωση νίκης και ισοπαλίας και τότε ο κ.Παντελάκης  μας είχε τάξει πριμ 300.000 δραχμές για πρώτη φορά.
Εκείνη η ομάδα τότε ήταν δεμένη , ήταν έτοιμη, ο ΠΑΟΚ ακόμα θεωρώ ότι δεν είναι έτοιμος, το έδειξε και με την Μέταλιστ αλλά και με την Ξάνθη. Αυτό νομίζω είναι το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Πήρε πολλούς και καλούς ποδοσφαιριστές αλλά πρέπει να περάσει λίγος χρόνος για να γίνουν ομάδα».
Για το σημερινό παιχνίδι:
«Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει την πρόκριση από σήμερα, έχει ανεβασμένη ψυχολογία σε σχέση με την Σάλκε, η οποία είναι σε άσχημη κατάσταση και αν ξεπεράσει κάποια προβλήματα, νομίζω ότι θα πάρει θετικό αποτέλεσμα στην Γερμανία».
Πηγή: arenafm.gr

Όλα όσα είπαν Βρύζας – Ρεχάγκελ στο γεύμα!!

Όπως επιτάσσουν οι κανόνες της φιλοξενίας στους Ευρωπαϊκούς αγώνες, η Σάλκε παρέθεσε γεύμα στους υπεύθυνους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Παρών και ο Ότο Ρεχάγκελ στο γεύμα.
Σε αυτό το γεύμα το παρών από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ έδωσαν, ο πρόεδρος της ομάδας Ζήσης Βρύζας, ο στρατηγικός σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη, Γκέρμαν Τσιστιακόφ, ο γενικός διευθυντής της ομάδας Μάκης Γκαγκάγκτης αλλά και ο διευθυντής επικοινωνίας, Παναγιώτης Παναγιωτάς.
Από την μεριά του ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας  μιλώντας στους διοικούντες της Σάλκε, τόνισε: «Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ, ξέραμε ότι θα σας βρούμε στο δρόμο μας, για αυτό σας πήραμε και τον Χούμπ Στέφενς (το είπε αστειευόμενος) το καλοκαίρι, είναι μεγάλη ευκαιρία να παίξουμε απέναντι σε μια ιστορική ομάδα όπως είναι η Σάλκε, ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί χρόνο για να φτάσει σε υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο».
Από την μεριά του, ο Ρεχάγκελ αστειευόμενος προς το πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήση Βρύζα, είπε: «Η Ελλάδα είχε 30 χρόνια τον Βασιλιά Όθωνα, σας ήρθε και ένας δεύτερος Ότο (στην Γερμανία ο Όθωνας λέγεται Ότο), είστε τυχεροί που δεν έμεινε και αυτός τόσα πολλά χρόνια»
Πηγή: arenafm.gr

Συνεχίζει να προκαλεί η Μέταλιστ!!

Στον επίσημο λογαριασμό της Μέταλιστ στο facebook, φιλοξενείτε νέο κείμενο το οποίο αναφέρεται στην ομάδα του ΠΑΟΚ.
Μάλιστα το κείμενο συνοδεύεται από φωτογραφία της ομάδας του ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Το εν λόγω κείμενο αναφέρει: 1) Η Μέταλιστ είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Champions League που δεν έχασε στον αγωνιστικό χώρο.
2) Ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία που θα μπορούσε να αποκλειστεί από το Champions League δύο φορές σε μία σεζόν”.
Πηγή: arenafm.gr

«Ευκαιρία να γράψει ιστορία»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κερμανίδης Παναγιώτης, μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 και αναφέρθηκε στον σημερινό αγώνα με την Σάλκε:
Στην αρχή είπε:
«Ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο όνομα του γερμανικού πρωταθλήματος, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι η Σάλκε βρίσκεται σε τέτοιο επίπεδο που να τρομάζει. Ο ΠΑΟΚ έχει όλες τις δυνατότητες να την κοιτάξει στα μάτια και να προκριθεί» για να προσθέσει:
«Είναι ένα παιχνίδι όπου οι παίκτες μπορούν να γράψουν ιστορία. Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ είναι διεθνείς με μεγάλες εμπειρίες και θα ήθελα πάρα πολύ να πιστέψουν στην πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να μπει στους ομίλους. Πρέπει να αλλάξει σελίδα και εδώ είναι η ευκαιρία του. Είναι λυπηρό ότι δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι στον επαναληπτικό. Αυτό είναι πολύ δυσάρεστο και εύχομαι να βελτιωθεί η ομάδα και σε αυτό το επίπεδο. Οι παίκτες θέλουν τον κόσμο. Σε άδεια Τούμπα δεν παίζεται ποδόσφαιρο»
Στην συνέχεια είπε:
«Πράγματι ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλες επιτυχίες στα ευρωπαϊκά παιχνίδια . Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί η Σάλκε είναι υπολογίσιμος  αντίπαλος, αλλά με την εύνοια που έχει η ομάδα και έφτασε να κυνηγάει την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να νικήσει και νομίζω ότι θα το πετύχει»
Για τον Στέφενς:
«Πιστεύω πάρα πολύ στον Κύριο Στέφενς και γνωρίζοντας την Σάλκε είμαι σίγουρος ότι δεν θα την φοβηθεί. Θα παίξει στα ίσα για την πρόκριση. Ούτως η άλλως έδειξε ότι θέλει να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι θα χρησιμοποιήσει γι ‘αυτό τον λόγο τον Στόχ. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης όπως και ο Νέτσιντ που μπορεί να βοηθήσει. Ο ΠΑΟΚ είναι ακόμη στην αρχή του χτισίματος της ομάδας. Παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιώνεται .Έχει την ποιότητα και είναι θέμα χρόνου να δέσει και να παρουσιάσει καλό  θέαμα. Θα είναι τεράστιο βήμα αν προκριθούν με την Σάλκε και αυτό πρέπει να το καταλάβουν και οι παίκτες. Θα είναι ένα μήνυμα ότι ο ΠΑΟΚ αλλάζει σελίδα και πάει να κυνηγήσει μεγαλύτερες επιτυχίες»
Στην συνέχεια θυμήθηκε τους ευρωπαϊκούς αγώνες του ΠΑΟΚ στο παρελθόν:
«Με Άιντραχτ και την Μπάγερν  δεν τα πρόλαβα γιατί σταμάτησα το 81,΄όμως αγωνίστηκα κόντρα σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα η Μίλαν και ο Ερυθρός Αστέρας. Ήμασταν πάρα πολύ δυνατοί μέσα στην Τούμπα αλλά δυστυχώς στα εκτός έδρας υπερίσχυε πάντα η δύναμη του αντιπάλου»
Για το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα:
«Ήταν ένα παιχνίδι πάρα πολύ δυνατό. Τότε ο Ερυθρός Αστέρας είχε τον Τζάιτς που ήταν κορυφαίος ποδοσφαιριστήςΠαρόλα αυτά πετύχαμε να τους νικήσουμε 1-0 στην Τούμπα. Στον επαναληπτικό χάσαμε 1-0 και πήγαμε στην παράταση. Δυστυχώς δεχθήκαμε ένα γκολ και αποκλειστήκαμε. Πάντως πιστεύω ότι το καλύτερο ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΠΑΟΚ ήταν το 4-0 κόντρα στην Λιόν όπου κάναμε καταπληκτική εμφάνιση. Παράλληλα είχαμε καταφέρει να φτάσουμε στους 8 καλύτερους της Ευρώπης στο Κύπελλο Κυπελλούχων»
Τέλος για τις ακαδημίες που διατηρεί:
«Οι ακαδημίες ήδη έχουν ξεκινήσει. Αρχίσαμε από τις 16 Αυγούστου, λειτουργούμε συστηματικά και προχωράμε. Η χρονιά για εμάς έχει ήδη ξεκινήσει. Είναι πολλοί που θέλουν να κάνουν καριέρα και να πετύχουν και εμείς είμαστε εδώ για να  βοηθήσουμε. Όμως το γήπεδο είναι καθρέφτης. Δεν μπορείς να ξεγελάσεις κανέναν.  Υπάρχουν οι ειδικοί που επιλέγουν και ξέρουν από ποδόσφαιρο. Αυτός που διακρίνεται θα προχωρήσει»
Πηγή: arenafm.gr

«Να καταλάβει απο Χαριλάου η Καλλονή»

Ο Νίκος Πασιαλής μίλησε για την Κ-20, αλλά και για την πρώτη ομάδα του Άρη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Arena 89,4.
Για την έναρξη του πρωταθλήματος:
«Είμαστε έτοιμοι για το ξεκίνημα. Παίζουμε με μια ομάδα που είναι μικρότερου μεγέθους από τον Άρη και θέλουμε να ξεκινήσουμε με το δεξί. Ωστόσο, δεν καιγόμαστε τόσο πολύ για τους βαθμούς. Ο βασικός στόχος είναι να μπορέσουμε να περάσουμε παίκτες στην πρώτη ομάδα. Αυτό χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά για να μάθουν τα παιδιά να αντέχουν στην πίεση. Προσπαθούμε να έχουμε τα παιδιά έτοιμα για να μπορούν να ανταποκριθούν στην απαιτητική έδρα του Χαριλάου. Είναι αρκετοί παίκτες που είναι αξιόλογοι και με πολύ δουλειά θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε παίκτες στην πρώτη ομάδα»
Για την ήττα του Άρη από τον Απόλλωνα:
«Οπωσδήποτε δεν ήταν η πρεμιέρα που περιμέναμε. Η σκέψη του προπονητή ήταν για να μην χάσει. Το γρήγορο γκολ τους χάλασε τα σχέδια και από εκεί και πέρα ήταν δύσκολο να πάρουν το παιχνίδι. Δύσκολα μπορείς να βρεις διακριθέντα στον Άρη.  Το άγχος και η πίεση ήρθαν από το εύκολο γκολ που δέχθηκε ο Άρης. Το παιχνίδι χάθηκε τακτικά. Αλλά δυστυχώς μερικές φορές δεν έρχονται τα πράγματα όπως τα θέλεις»
Για την αναμέτρηση του Χαριλάου:
«Η Καλλονή για να πούμε την αλήθεια, στο ταμείο που κάνει μέσα στο Χαριλάου υπολογίζει σε μηδέν βαθμούς. Αυτό βέβαια είναι και κακό γιατί δεν έχει να χάσει τίποτα. Νομίζω ότι πρέπει να νικηθεί ψυχολογικά. Δηλαδή με το που μπει στο Χαριλάου να καταλάβει ότι θα χάσει»
Για το νέο πρωτάθλημα:
«Από την πρεμιέρα δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Πάνω κάτω θα είναι τα ίδια με τα περσινά. Τα ματς θα κρίνονται στο γκολ. Μπορεί κάποιες ομάδες να έχουν την τύχη με το μέρος τους αλλά δεν υπάρχουν διαφορές. Την περσινή χρονιά δεν θέλουμε ούτε να την σκεφτόμαστε. Φέτος έχουμε καλύτερες επιλογές στο ρόστερ πιο σίγουρη διοίκηση και ελπίζουμε να μην περάσουμε τα ίδια»
Για τον στόχο της Κ-20:
«Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε στο ίδιο επίπεδο και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Αν δεν το καταφέρουμε θέλουμε τουλάχιστον να βγάλουμε παίκτες για την πρώτη ομάδα»
Τέλος για τον Χατζηνικολάου:
«Η κριτική και η γκρίνια από το πρώτο ματς δεν μπορεί να κάνει καλό. Ξέρουμε το υλικό που έχουμε, που μπορούμε να φτάσουμε και νομίζω ότι χρειάζεται ηρεμία για να βγάλουμε ότι περισσότερο μπορούμε. Ο χρόνος θα δείξει που πάμε»
Πηγή: arenafm.gr

ΠΑΟΚ μπορείς ….!!

Έφτασε η ώρα για τον ΠΑΟΝ να  διεκδικήσει την συμμετοχή του για πρωτη φορά στην ιστορία σε ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ.
Με αντίπαλο τη Σάλκε (21:45,/ΔΤ)  θέλει αποτέλεσμα που θα του δώσει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού της Τούμπας.
Ο Ολλανδός τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με τον Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια και τους Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνη και Κίτσιου από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή θα πάρουν θέσεις οι Τζιόλης και Λαζάρ, ενώ μπροστά τους θα κινηθούν οι Στοχ, Λούκας και Λόρενς, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να είναι ο μοναδικός προωθημένος για τον ΠΑΟΚ.
Την αποστολή του «δικεφάλου» συμπληρώνουν οι: Γλύκος, Σκόνδρας, Λόπεθ, Κατσικάς, Κάτσε, Γεωργιάδης, Ολίσε, Νέτσιντ και Αθανασιάδης
Οσο για τους «μπλε» της Γερμανίας, αναμένεται να έχουν τον Τίμο Χίλντεμπραντ κάτω από τα δοκάρια, και τους Φουχς, Χεβέντες, Μάτιπ και Ουτσίντα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στα χαφ θα παραταχθούν οι Ντοϊστέντερ και Τζόουνς, με τους Ντράξλερ, Φαρφάν και Τζόουνς μπροστά τους, με τους Κλέμενς και Σάλαϊ στην επιθετική γραμμή.
Την αποστολή της Σάλκε συμπληρώνουν οι: Φέρμαν, Πούκι, Μέιερ, Μπαρνέτα, Γκορέτσκα, Χέγκερ και Σαντάνα
Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ θα έχει τη συμπαράσταση αρκετών χιλιάδων οπαδών του που έχουν κάνει το ταξίδι από την Ελλάδα, αλλά και από άλλες περιοχές της Ευρώπης και φυσικά από τη Γερμανία, ενώ ρέφερι της αναμέτρησης θα είναι ο Γάλλος, Στεφάν Λανουά.
Πηγή: arenafm.gr

«Θέλει υπομονή, χτίζεται κάτι καλό»

Συνέντευξη σε αθλητική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης έδωσε ο Σωκράτης Διούδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ήττα από τον Απόλλωνα Σμύρνης αλλά και σε αυτό που πάει να χτίσει φέτος ο Άρης, τόσο σε αγωνιστικό κομμάτι όσο και σε διοικητικό.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τερματοφύλακας του Άρη, στην εφημερίδα  «Αθλητικά Νέα των συντακτών»:
Αρχικά, δήλωσε«Δυστυχώς ξεκινήσαμε με… το αριστερό τις υποχρεώσεις μας στο φετινό πρωτάθλημα. Ήταν κάτι που σε καμία περίπτωση δε θέλαμε, αφού κάθε βαθμός είναι πολύτιμος. Το πρωτάθλημα, όμως, έχει ακόμη δρόμο. Μας προβλημάτισε και εμάς η εμφάνιση που κάναμε κατά διαστήματα στον αγώνα με τον Απόλλωνα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μας παίρνει από κάτω. Το στενάχωρο είναι ότι χάσαμε βαθμούς από έναν αντίπαλο που ποιοτικά δεν είναι καλύτερος από τον Άρη, σε καμία περίπτωση. Απλά εκμεταλλεύτηκε δικά μας λάθη, είχε την τύχη με το μέρος του και πήρε το θετικό αποτέλεσμα. Βάσει της εικόνας που είχε η ομάδα στα φιλικά παιχνίδια και γενικότερα στην διάρκεια της προετοιμασίας που έγινε, κανείς δεν περίμενε μια τόσο μέτρια εμφάνιση από εμάς».
Ερωτηθείς για το αν ο ενθουσιασμός των αντιπάλων παικτών αιφνιδίασε τον Άρη, ο 20χρονος πορτιέρο το αρνήθηκε σχολιάζοντας: «Δεν θα πω ότι αιφνιδιαστήκαμε. Ξανά λέω ότι ηττηθήκαμε από μία ομάδα που ναι μεν έδειξε πάθος και όρεξη αλλά δεν ήταν ανώτερη από τον Άρη. Ούτε πανικοβληθήκαμε. Απλά, ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε κάποια ατομικά λάθη, όπως και την αδράνεια της άμυνάς μας στο πρώτο γκολ. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο…».
O Διούδης κατανοεί ότι υπάρχει προβληματισμός, αλλά ζητάει στήριξη και υπομονή. «Ο κόσμος της ομάδας περίμενε κάτι καλύτερο από εμάς. Αυτό δεν ήρθε. Δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα από μία ήττα, πόσω μάλλον όταν αυτή είναι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Από τη μία καταλαβαίνω τον κόσμο, διότι πέρυσι πέρασε δύσκολα και ακόμη στη μνήμη του έχει την περιπέτεια αυτή. Από την άλλη, όμως, θα πρέπει να έχει υπομονή, διότι φέτος χτίζεται κάτι καινούργιο, σε όλα τα επίπεδα, διοικητικό και αγωνιστικό και το μόνο που πρέπει να κάνει για να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια είναι να μας στηρίξει με την παρουσία και το χειροκρότημά του. Αυτό θέλουμε και την Κυριακή, στον αγώνα με την Καλλονή».

«Μέσα στον Οκτώβριο έτοιμο το γήπεδο»

Ο Στράτος Σεφτελής που είναι υπεύθυνος επικοινωνίας της Καλλονής μίλησε στον Arena 89,4 για την επικείμενη αναμέτρηση με τον Άρη.
Αναλυτικά είπε:
«Τα πράγματα είναι πολύ ευχάριστα ως προς την οργάνωση της ομάδας. Είναι μικρή αλλά έχει μία φρεσκάδα στις απόψεις και τις ιδέες και φιλοδοξεί να πρεσβεύσει το κάτι διαφορετικό. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε γήπεδο. Ήδη δώσαμε έναν αγώνα στην Αθήνα. Από την στιγμή που ξεκινήσουν τα έργα οι εργολάβοι έχουν δώσει ένα χρονοδιάγραμμα να παραδώσουν το γήπεδο σε 50 μέρες, κάτι που σημαίνει ότι η φυσική έδρας της Καλλονής θα είναι έτοιμη τον Οκτώβριο»
Για την επιλογή του ΟΑΚΑ:
«Η επιλογή αυτή έγινε σαφώς για εισπρακτικούς λόγους. Βέβαια δεν ήταν αντίστοιχη η παρουσία του κόσμου σύμφωνα με τις φιλοδοξίες μας αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι περίοδος διακοπών. Επίσης το ματς ήταν Δευτέρα στις 21:30 που είναι πολύ αργά»
Για το που θα διεξαχθεί ο αγώνας τις τρίτης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ:
«Με τα Γιάννενα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Είμαστε σε συζητήσεις με το γήπεδο της Φυλής, εκεί που παίζει ο Θρασύβουλος δηλαδή. Υπάρχει μία σκέψη να μείνουμε στο ΟΑΚΑ και το θέμα θα έχει ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες μέρες. Σίγουρα σκεφτήκαμε να παίξουμε στην Θεσσαλονίκη γιατί έχει πολλούς ντόπιους αλλά έχουμε πολύ κακή συγκοινωνία. Το αεροπλάνο είναι φύση προβληματικό τα καράβια επίσης. Αντίθετα προς Αθήνα υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια»
Για τα αγωνιστικά νέα της Καλλονής:
«Περιμένουμε τον Περόνε να μπει σε ρυθμούς. Χτυπήθηκε από σκωληκοειδίτιδα και αναγκάστηκε να χειρουργηθεί πριν από τρεις εβδομάδες. Η Καλλονή ποντάρει πολλά πράγματα σε αυτόν παίκτη. Επίσης ενδιαφερόμαστε για έναν ακόμη παίκτη που ίσως να ανακοινωθεί και σήμερα. Ο Περόνε πιθανότατα θα είναι στην αποστολή αλλά δεν ξέρω αν θα παίξει»
Τέλος είπε για τον αγώνα με τον Άρη:
«Ο Άρης είναι καλή ομάδα, άσχετα αν προέρχεται από ήττα. Θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του και όλοι ξέρουμε τι ατμόσφαιρα δημιουργούν»
Πηγή: arenafm.gr

«Άλλο Ελλάδα, άλλο Ευρώπη»

O Κώστας Φραντζέσκος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, μίλησε στον Arena 89,4 σχετικά με την σημερινή αναμέτρηση του “Δικέφαλου” απέναντι στην Σάλκε:
Αρχικά είπε:«Κοιτάω συνέχεια τι κάνει ο ΠΑΟΚ γιατί πέρασα τέσσερα θαυμάσια χρόνια στην ομάδα» είπε στην αρχή και συνέχισε αναφορικά με την αναμέτρηση κόντρα στην Σάλκε:
«Ο Στέφενς ξέρει τι πάει να πει Γερμανία και γερμανικό πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα όμως όταν περάσεις στις τέσσερις γραμμές είναι καθαρά θέμα των παικτών. Αυτά δεν είναι παιχνίδια πρωταθλήματος, είναι εντελώς διαφορετικά. Το λάθος κοστίζει και δεν μπορείς να το καλύψεις πολύ εύκολα σε αυτό το επίπεδο»
Η γνώμη του για τις  δυο αναμετρήσεις :«Η Σάλκε γενικά είναι ένα πολύ μεγάλο όνομα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μιλάμε για δύο αγώνες. Πιστεύω ότι θέλει μεγαλύτερη προσοχή στο δεύτερο ματς της Τούμπας. Θα είναι κρύο παιχνίδι και γι’ αυτό το φοβάμαι πιο πολύ. Ο ΠΑΟΚ έξω θα έχει μεγαλύτερη προσοχή γιατί όταν παίζεις σε γήπεδα με πολύ κόσμο δείχνεις άλλη νοοτροπία»
Για το ρόστερ του ΠΑΟΚ:«Έχω την εντύπωση ότι έχουν έρθει πιο έμπειρα παιδιά στην ομάδα και μπορούν να βοηθήσουν. Ξέρω τον Στόχ σαν παίκτη. Εύχομαι να μπει στην ελληνική νοοτροπία κυρίως για να καταλάβει τι πάει να πει ΠΑΟΚ πάνω από όλα»
Για το νέο πρωτάθλημα:«Θα είναι ένα πρωτάθλημα όπως και το περσινό. Δυστυχώς ίσος και χειρότερο από δυναμικότητα και από θέαμα, παρότι είδαμε αρκετά γκολ στην πρώτη αγωνιστική. Μακάρι να βγω ψεύτης» ενώ στην ερώτηση ποιος μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό:
«Αν υπάρχει σταθερότητα και σωστά βήματα τότε μόνο ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να κοντράρει το πρωτάθλημα. Αν είναι φέτος ή του χρόνου θα το δείξει η πορεία του. Έχω επαφές με πολύ κόσμο από την Θεσσαλονίκη. Μου είναι ευχάριστο όποτε ανεβαίνω και βλέπω παιχνίδια του ΠΑΟΚ»
Για τις προπονήσεις που κάνει με την Κ17 του Παναθηναϊκού:«Μέσα σε όλα που μαθαίνουμε στα παιδιά είναι και τα στημένα. Υπάρχουν αξιόλογα παιδιά που μπορούν αλλά θέλει να έχεις και το ταλέντο. Σίγουρα όσον αφορά εμένα έχει χαθεί η δύναμη μετά από τόσα χρόνια γιατί είναι και θέμα ηλικίας. Εκεί που θες να την στείλεις της στέλνεις, αλλά είναι θέμα προπόνησης»
Και τέλος έδωσε και το προγνωστικό του για την σημερινή αναμέτρηση:«Αν ο ΠΑΟΚ μπορέσει να είναι συγκεντρωμένος σε όλη την διάρκεια του αγώνα μπορεί να πάρει μία ισοπαλία»
Πηγή: arenafm.gr

«Ο ΠΑΟΚ δεν θα χάσει»!

Για τον ιστορικό αγώνα που πρόκειται να δώσει ο ΠΑΟΚ απόψε κόντρα στην Σάλκε, μίλησε αποκλειστικά στον arenafm.gr ο Άγγελος Αναστασιάδης.
Ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει δώσει πολλές ευρωπαϊκές μάχες  και είναι αυτός που είχε οδηγήσει την ομάδα του ΠΑΟΚ στον θρίαμβο επί της Άρσεναλ. Αναφερόμενος για τον σημερινό αγώνα κόντρα στη Σάλκε δεν θέλησε να πει πολλά, αλλά αρκέστηκε να κάνει μια δήλωση.
Πιο συγκεκριμένα, μας ανέφερε: «Δεν θα πω πολλά, το μόνο που θα πω είναι πως ο ΠΑΟΚ σήμερα δεν πρόκειται να χάσει, του εύχομαι καλή επιτυχία».
Πηγή: arenafm.gr

«Μεγάλη ομάδα ο Άρης»

Ο τεχνικός της Καλλονής, Γιάννης Ματζουράκης, μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 και αναφέρθηκε στην αναμέτρηση της ομάδας του με την Άρη που πλησιάζει:
Για το γεγονός ότι η ομάδα του αγωνίζεται για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία:
«Πράγματι είναι ένα μεγάλο γεγονός. Προχθές στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό όλα δούλεψαν πολύ καλά. Για πρώτη φορά στην Σουπερλιγκ δεν είναι και λίγο να παίζεις έτσι απέναντι στον  πρωταθλητή. Ο πρόεδρος μας είναι προσγειωμένος προσηλωμένος και προχωράει βήμα-βήμα την προσπάθεια του»
Και πρόσθεσε:
«Αυτή την εποχή λίγο πολύ όλες οι ομάδες είναι ίδιες. Τα βήματα πρέπει να είναι προσεχτικά. Εμείς αυτό που ξέρουμε είναι ότι θα αντιμετωπίσουμε μία μεγάλη ομάδα της Βόρειας Ελλάδας. O κόσμος γεμίζει το γήπεδο σε κάθε αγώνα και αυτό είναι που την στηρίζει τα τελευταία χρόνια»
Για τον τρόπο που αναμένεται να παίξει:
«Δεν παίζουμε κλειστά. Έχουμε ψηλά την άμυνα μας και πάνω σε αυτό το κομμάτι θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε στην δύσκολη έδρα του Χαριλάου»
Στο που θα κριθεί:
«Πάντοτε είτε είσαι προετοιμασμένος καλά είτε κακά παίζει ρόλο και η τύχη. Από εκεί και πέρα έχει να κάνει και με την ψυχολογία. Είναι πράγματι παιχνίδια ρουλέτας»
Και κατέληξε όσον αφορά το φετινό πρωτάθλημα:
«Μία είναι η ιδιομορφία του, ότι έχει περισσότερες ομάδες. Από εκεί και πέρα η εικόνα του ίδια θα είναι. Λίγο πολύ όλες οι ομάδες θα είναι ίδιες. Πέρα από τον Ολυμπιακό  που έχει την δυναμική του και άλλες δύο ομάδες»
Πηγή: arenafm.gr

Αργεντινή: Πανικός για τον… σύμβουλο Μαραντόνα!! (video)

Ιδανικό ήταν το… ντεμπούτο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα σαν σύμβουλος στην ομάδα της πέμπτης κατηγορίας της Αργεντινής, Ντεπορτίβο Ριέστρα.
Ο Αργεντινός θρύλος του ποδοσφαίρου βοήθησε την ομάδα του να νικήσει, με τους παίκτες να το πανηγυρίζουν δεόντως σηκώνοντας ψηλά τον παλαίμαχο αστέρα του αθλήματος! Μάλιστα, ο Μαραντόνα είχε πάρει μαζί του τον πατέρα του στο γήπεδο, προκειμένου να του φέρει… γούρι στα νέα του καθήκοντα!
Δείτε το βίντεο:




Πηγή: onsports.gr

Φλαμένγκο – Σάο Πάολο: Άγρια συμπλοκή οπαδών (video)

Χαμός έγινε έξω από το γήπεδο πριν την αναμέτρηση της Φλαμένγκο με τη Σάο Πάολο (0-0) για το πρωτάθλημα της Βραζιλίας.
Οι οπαδοί των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια και έπεσε άγριο ξύλο μεταξύ τους. Οι μπουνιές και οι κλωτσιές διαδέχονταν η μία την άλλη, ενώ δεν έλειψαν και τα ποδοπατήματα φιλάθλων. Ένας φίλος της Φλαμένγκο υπέστη κάταγμα γνάθου και τραυματίστηκε στο πηγούνι, ενώ υπήρξαν και κάποιοι άλλοι που τραυματίστηκαν ελαφρά.
Δείτε το βίντεο:





Πηγή: onsports.gr

«Δώρο» της Σάλκε στον ΠΑΟΚ... ο Ρεχάγκελ!!

Γεύμα παραχώρησε η διοίκηση της Σάλκε στην ομάδα του ΠΑΟΚ, εκεί όπου περίμενε... μία έκπληξη την ομάδα της Θεσσαλονίκης...

Ποια ήταν αυτή;;; Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Ότο Ρεχάγκελ! Η Γερμανική ομάδα φρόντισε να έχει στο τραπέζι όπου γευμάτισε η ομάδα του ΠΑΟΚ τον έμπειρο προπονητή, ενώ το σχετικό μήνυμα της ΠΑΕ στον λογαριασμό της στο twitter ήταν: "Ο Οτο Ρεχάγκελ ήταν το "δώρο" της Σάλκε στην αποστολή του ΠΑΟΚ στο επίσημο γεύμα που παρατέθηκε"Πηγή: metrosport.gr

Το αφιέρωμα της ΠΑΕ για την σημερινή "μάχη"

Δύο ομάδες, ένα όνειρο. Η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της πιο λαμπερής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Η Σάλκε υποδέχεται απόψε (21.45, Δημόσια Τηλεόραση) στην υπερσύγχρονη “Veltins Arena” τον ΠΑΟΚ στην πρώτη αναμέτρηση για τα Play-off του Τσάμπιονς Λιγκ σε μια αναμέτρηση που αντιμετωπίζεται ως ένα από τα ντέρμπι της αποψινής ευρωπαϊκής βραδιάς.

Το πρόσωπο της αναμέτρησης είναι δίχως αμφιβολία ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Χουμπ Στέφενς, ωστόσο όπως έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν τόσο ο προπονητής της Σάλκε Γενς Κέλερ, αλλά και ο αμυντικός Μπένεντικτ Χέβεντες που μίλησαν προς τους εκπροσώπους του Τύπου “η αναμέτρηση δεν είναι εναντίον του Στέφενς, αλλά εναντίον του ΠΑΟΚ”.
Ο ΠΑΟΚ φιλοδοξεί στην τρίτη προσπάθειά του να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Σάλκε που έχει συμμετάσχει πέντε φορές στο παρελθόν στη φάση των ομίλων δεν το έχει επιτύχει ουδέποτε περνώντας από τον σκληροτράχηλο δρόμο των προκριματικών. Τη μοναδική φορά που αγωνίστηκε στα προκριματικά, το 2008, αποκλείστηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης.
Η Σάλκε μπορεί να ξόδεψε αρκετά χρήματα για μεταγραφές, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η καλύτερη κίνηση της αντιπάλου του ΠΑΟΚ έγινε – όπως και στο “Δικέφαλο” – στον πάγκο και πιο συγκεκριμένα με την πρόσληψη του 61χρονου Πέτερ Χέρμαν, μέχρι πρότινος βοηθού του πρωταθλητή Ευρώπης με τη Μπάγερν Μονάχου Γιουπ Χάινκες, ο οποίος αρνήθηκε να “υποβιβαστεί” στα τμήματα υποδομής της βαυαρικής ομάδας.
Απόψε στο Γκελζενκίρχεν παίζεται το πρώτο… ημίχρονο για την πρόκριση στη φάση των ομίλων, η οποία θα κριθεί την ερχόμενη εβδομάδα (Τρίτη 27/08, 21.45) στον κεκλεισμένων των θυρών επαναληπτικό της Τούμπας. Πηγή: metrosport.gr

Ξανά για Αϊσάτι, φήμες για Αμραμπάτ!

Η περίπτωση του Ισμαϊλ Αϊσάτι επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο για τον ΠΑΟΚ, αφού ο διεθνής Μαροκινός άσος είναι γνωστός στον Χουμπ Στέφενς και αποτελεί μια πολύ καλή λύση στην θέση του επιτελικού. Ο 25χρονος μέσος της Αντάλιασπορ αντιμετώπισε τον Στέφενς στο κοινό τους πέρασμα από την Ολλανδία και σίγουρα ο προπονητής του Δικεφάλου είναι γνώστης των ικανοτήτων του. Υπενθυμίζεται πως το όνομα του Μαροκινού έπεσε στο τραπέζι και πριν από ένα μήνα περίπου, ωστόσο κρίθηκαν υψηλές οι απαιτήσεις της τουρκικής ομάδας, με την οποία έχει συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια.

Στο μεταξύ φήμες θέλουν να απασχολεί τον Δικέφαλο κι ένα ακόμη όνομα από την Τουρκία, αυτό του επίσης Μαροκινού Νορντίν Αμραμπάτ. Παίκτη τον οποίο επίσης γνωρίζει πολύ καλά ο Στέφενς, αφού οι δυο τους συνεργάστηκαν στην Αϊντχόφεν την σεζόν 2008-2009 και μάλιστα με επιτυχία, αφού ο 26χρονος μεσοεπιθετικός είχε 5 γκολ σε 25 παιχνίδια. Ωστόσο υπάρχουν ιδιαιτερότητες για την περίπτωση του Αμραμπάτ, αφού η πρώτη έχει να κάνει με τη θέση του παίκτη. Ο Αμραμπάτ αρέσκεται να παίζει στα πλάγια με όπλο την ταχύτητα του και μόνο αν ο Λούκας παίξει ως "δεκάρι" θα μπορεί να αγωνιστεί στα άκρα. Επίσης προφανώς μπορεί να αποκτηθεί μόνο με τη μορφή δανεισμού από τη Γαλατασαράι, αφού η τουρκική ομάδα ξόδεψε αρκετά χρήματα για τον αποκτήσει. Πέρυσι σε 30 συμμετοχές πέτυχε 1 γκολ στο τουρκικό πρωτάθλημα. Πηγή: metrosport.gr

MVP της πρεμιέρας ο Λούκας!

Το βραβείο του MVP της 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας κατέκτησε ο Λούκας Πέρεθ, όπως ανακοίνωσε επίσημα η διοργανώτρια αρχή.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός του Δικεφάλου πήρε τη μερίδα του λέοντος των ψήφων των φιλάθλων στον διαγωνισμό που διοργανώνει η Σούπερ Λίγκα, ο ΠΣΑΠ και η Nova συγκεντρώνοντας το εντυπωσιακό 84,26%.

Όσον αφορά το καλύτερο γκολ, νικητής αναδείχθηκε ο Κριστιάν Τσάβες του ΠΑΣ Γιάννινα για το δεύτερο γκολ της ομάδας του στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

MVP:
Λούκας Πέρεθ (ΠΑΟΚ) 84,26%
Μίλγιαν Μρντάκοβιτς (Βέροια) 9,70%
Παναγιώτης Κόρμπος (Απόλλων) 6,04%

Best Goal:
Κρίστιαν Τσάβες (ΠΑΣ Γιάννινα) 79,43%
Χοσέ Μαρία Κάσες (Πανθρακικός) 12,80%
Δημήτρης Παπαδόπουλος (Ατρόμητος Αθ.) 7,77% Πηγή: metrosport.gr

Ματζουράκης στο Metropolis: «Θα πάρει θετικό αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Γιάννης Ματζουράκης.

Ο τεχνικός της Καλλονής, αναφέρθηκε τόσο στο ξεκίνημα της ομάδας του στο πρωτάθλημα, όσο και στον σημερινό αγώνα του ΠΑΟΚ απέναντι στη Σάλκε.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για τον αγώνα της Καλλονής κόντρα στον Ολυμπιακό: «Όταν για 60 με 65 λεπτά δεν μπορούσε να κάνει βρίσκει ευκαιρίες ομάδα σαν τον Ολυμπιακό σημαίνει ότι παίξαμε καλά από πλευράς τακτικής. Χαλάσαμε το παιχνίδι του Ολυμπιακού αναγκάζοντάς τον να παίξει με ψηλές μπαλιές».

Για το επερχόμενο ματς απέναντι στον Άρη: «Ένα ματς κόντρα στον Άρη πάντα θα είναι δύσκολο. Είναι η δεύτερη δύναμη στη βόρειο Ελλάδα, είναι μεγάλη ομάδα και στο Χαριλάου, αποκτά διαφορετική δυναμική. Παρ' ότι έχει προβλήματα είναι δίπλα ο κόσμος και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Θα είναι πιο δύσκολα για μας μετά την ήττα του Άρη, ωστόσο πρέπει να το παλέψουμε και θα δούμε τί θα γίνει».

Για την σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στη Σάλκε: «Έχει ενισχυθεί, δεν ξέρω κατά πόσο έχει προχωρήσει στις πρακτικές, ωστόσο, τον περιμένω πιο δυνατό από ότι με τη Μέταλιστ. Είναι πολύ σημαντικό να έχει καλή συγκέντρωση γύρω από το κέντο, δεν είναι σωστό να οπισθοχωρήσει. Μπορεί να αξιοποιηθεί ο Στοχ, γιατί έχει την ταχύτητα να βγει στην αντεπίθεση και να προκαλέσει προβλήματα στη Σάλκε. Επίσης είναι σε καλή φόρμα και ο Λάζαρ και είναι πολύ καλό αυτό, αφού έχουν δέσει με τον Τζιόλη. Η μη χρησιμοποίηση του Αθανασιάδη από την αρχή δείχνει ότι ο Στέφενς επιμένει στην ταχύτητα. ο Αθανασιάδης είναι ψηλό κορμί, αλλά είναι λίγο αργός. Πιστεύω ότι αν χρειαστεί θα παίξει κι αυτός, αλλά μακάρι να μην χρειαστεί. Ο Σαλπιγγίδης μπορεί να βοηθήσει καλύτερα στην αντεπίθεση. Πιστεύω ότι θα βρει φάσεις ο ΠΑΟΚ και αν είναι συγκροτημένος στην άμυνα μπορεί να έχει την ευκαιρία για ένα καλό αποτέλεσμα. Εκτίμησή μου είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα σκοράρει και θα γυρίσει πίσω με θετικό αποτέλεσμα.

Για τον Χουμπ Στέφενς: «Είναι πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ ο Στέφενς, γιατί μπορεί να δώσει τα φώτα του για τα ατού της Σάλκε. Γνωρίζει απ' έξω και ανακατωτά τη Σάλκε και αυτό θα βοηθήσει σίγουρα τον ΠΑΟΚ».

Για την κακή κατάσταση στην οποία δείχνει πως βρίσκεται η Σάλκε: «Είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από όλα όσα έχει παίξει μέχρι τώρα, ωστόσο η αυτοπεποίθησή τους είναι σίγουρα πεσμένη. Περιμένω να δεχθούν ακόμη ένα γκολ σήμερα, αφού δέχθηκαν τόσα έως τώρα». Πηγή: metrosport.gr

Η ΔΤ για το Σάλκε - ΠΑΟΚ!

Δελτίο τύπου για την αποψινή μετάδοση του αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε στην «Veltins Arena», εξέδωσε η Δημόσια Τηλεόραση.

Σε αυτό αναφέρεται:

«Την Τετάρτη 21 Αυγούστου, το βραδινό πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης θα είναι αφιερωμένο στο Champions League και στους αγώνες της προκριματικής φάσης στην οποία συμμετέχει ο ΠΑΟΚ. Στις 21.00 θα μεταδοθούν εκτεταμένα στιγμιότυπα από τους αγώνες της Τρίτης και στη συνέχεια, στις 21.45, ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τη γερμανική Σάλκε. Μετά τον αγώνα του ΠΑΟΚ θα μεταδοθεί μεγάλο μέρος από τον άλλο σημαντικό αγώνα μεταξύ της Φενερμπαχτσέ και της Άρσεναλ καθώς και στιγμιότυπα από τους άλλους αγώνες».

Πόσα παίρνει ο Μπαμ Μπαμ; Θα πάθετε πλάκα!!

Ο σκύλος αποκαλύπτει το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή – αποκάλυψη της πρεμιέρας του πρωταθλήματος! Πόσα λεφτά παίρνει το χρόνο ο άσος του Εργοτέλη; Δεν θα το πιστεύετε...Ήταν αναμφίβολα ένας από τους πρωταγωνιστές της πρεμιέρας της Σούπερ Λίγκας.

Ο Βραζιλιάνος Σιμάο Μάρκος Αντόνιο ή αλλιώς Μπαμ Μπαμ έκανε πράγματα και θάματα την πρώτη αγωνιστική στο Περιστέρι και βοήθησε τα μέγιστα για να πάρει ο Εργοτέλης μία παλικαρίσια ισοπαλία (2-2) μέσα στην έδρα του Ατρόμητου.

Αυτές τις μέρες, άλλωστε, οι εφημερίδες έκαναν εκτενείς αναφορές στον άσο της κρητικής ομάδας που "έβγαλε μάτια" στο ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αν νομίζετε, πάντως, ότι ο Εργοτέλης πρόσφερε ένα ...σκασμό λεφτά στον Μπαμ Μπαμ κάνετε μεγάλο λάθος. Ο Βραζιλιάνος έχει υπογράψει συμβόλαιο με τους Κρητικούς που του αποφέρει μόλις 25 χιλιάρικα το χρόνο!

Μιλάμε για πολύ μικρό ποσό ακόμα και για τη Σούπερ Λίγκα που ...φημίζεται για τα πολύ "φτωχά" συμβόλαια που προσφέρει σε ποδοσφαιριστές μικρομεσαίων ομάδων.

Ο Μπαμ Μπαμ, λοιπόν, δείχνει καλό ταλέντο, είναι μόνο 22 ετών και ο Εργοτέλης κατάφερε να τον κάνει δικό του με ελάχιστο κόστος. Άμα του "πιάσει", μάλιστα, θα έχει κάνει μία σούπερ κίνηση – μάθημα για τις μεγάλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας που συνηθίζουν να προσφέρουν "τρελά" συμβόλαια σε παίκτες αμφιβόλου αξίας. 
Πηγή: sportdog.gr

Την ψάχνει για Κασίγιας η Μπαρτσελόνα!!

Ο Ίκερ Κασίγιας μόνο καλά δεν περνάει στην Ρεάλ και σύμφωνα με ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό, την περίπτωσή του εξετάζει η Μπαρτσελόνα!
Όπως ανέφερε την Τρίτη η εκπομπή Tiki-Taka, στην Μπαρτσελόνα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη που είχε θέμα την απόκτηση του αρχηγού της «βασίλισσας». Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», Σάντρο Ροσέλ καθώς και ο εκτελεστικός διευθυντής Άντονι Θουμπιθαρέτα, αλλά και ο οικονομικός διευθυντής Χαβιέρ Φάους όπου συζήτησαν για το αν θα γίνει κίνηση για τον Κασίγιας.
Ήδη η «Mundo Deportivo» ξεκίνησε  γκάλοπ για το αν η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να προβεί ή όχι σε μία τέτοια κίνηση. Ο 32χρονος πορτιέρο δεν αγωνίστηκε στο ματς της πρεμιέρας της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπέτις και ο ίδιος έχει εκδηλώσει τάσεις φυγής.
Πηγή: gazzetta.gr

Η ανάγκη για φορ, ο Μπεργκ και ο «Λούτσο»…!!

Τι χρειάζεται περισσότερο ο Παναθηναϊκός αν πωληθεί ο Μαυρίας και κλείσει ο Ατζαγκούν; Έναν επιπλέον χαφ ή έναν φορ; Ο Γιάννης Σερέτης καταθέτει την άποψή του… «Φούντωσε» ξανά η μεταγραφολογία στον Παναθηναϊκό. Και λόγω της είδησης για «2ο μέσο, εκτός από τον Ατζαγκούν», αν τελικά «μπλοκάρει» ή αργήσει το διαζύγιο του Πράνιτς με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, και λόγω των προσδοκώμενων 3 εκατ. ευρώ από την πώληση του Χάρη Μαυρία.
Για τον Χάρη, ας μου επιτραπεί να κρατήσω μικρό καλάθι. Από τη μια πλευρά, για να μπει στο αεροπλάνο και να πάει στην Αγγλία για εξετάσεις, είναι σαφή δύο γεγονότα: α) η συμφωνία της Σάντερλαντ με τον Παναθηναϊκό και τον παίκτη β) ότι η υπόθεση μπήκε επιτέλους στην τελική ευθεία της και σήμερα ή αύριο θα γνωρίζουν όλοι αν ο «Νο 7» θα φοράει πράσινη ή κοκκινόμαυρη φανέλα την επόμενη σεζόν.
Ηταν οι εξετάσεις από την ίδια την Σάντερλαντ κάτι που στο μυαλό ορισμένων στην «πιάτσα» που έχουν πια την πείρα και την ευελιξία να καταλαβαίνουν και να «διαβάζουν» πίσω από τις γραμμές της επίσημης ενημέρωσης κάθε ΠΑΕ, αποτελούσαν το «κλειδί-απόδειξη» για να προχωρήσει η υπόθεση στο τελικό στάδιό της. Πριν από σχεδόν έναν μήνα έπρεπε να είχε καλέσει η αγγλική ομάδα για εξετάσεις τον παίκτη που εφαρμόζει ατομικό πρόγραμμα λόγω του προβλήματος στους κοιλιακούς. Οσο δεν τον εξέταζαν οι ίδιοι, ήταν φανερό ότι η ιστορία παρέμενε «κολλημένη» και σ΄ αυτό ευθύνη ο Παναθηναϊκός δεν είχε.
Το θέμα μας, όμως, δεν είναι ο Μαυρίας, αλλά τα μεταγραφικά. Υπάρχουν αρκετές ιστορίες στην εφετινή μεταγραφική σεζόν του Παναθηναϊκού που έμοιαζαν παράλογες στο ευρύ κοινό. Όπως η καθυστέρηση στο θέμα του κεντρικού αμυτικού. Όπως το αρχικό «δεν παίρνουμε δανεικούς». Ακουσε αρκετά «όχι» ο Νίκος Νταμπίζας λόγω μικρών προσφορών, αναγκάστηκε -σωστά - να κάνει και τέτοιου είδους συμφωνίες (για τον Σίλντενφελντ και τον Αμπεϊντ). Όπως το «δεν υπολογίζονται τα επτά παιδιά». Ενδεχομένως και σ’ αυτό το θέμα να επιδειχθεί τελικά «ευελιξία» για 1-2 αν τελικά παραμείνουν στο «Απήλιον» και μετά τη λήξη της μεταγραφικής σεζόν (σωστή η τακτική μέχρι τώρα βάσει αρχικού σχεδιασμού, το κάνουν σχεδόν όλες οι ομάδες, δείτε τι γίνεται στην… παρόμοια «μνημονιακή» Σπόρτινγκ Λισσαβώνας).
Αλλοι, πάλι, μπορεί να ξαφνιάστηκαν με τον Καστίλιον και τον Φάλκενμπεργκ επειδή ήρθαν και δεν συμφώνησαν. Διόλου παράλογο, όταν αλλάζουν οι απαιτήσεις και πρέπει να είσαι πολύ αυστηρός ως προς την ευλαβική συνέπεια διαχείρισης συγκεκριμένου μπάτζετ. Πέρυσι, επί παραδείγματι, είχε βάλει από την τσέπη του ο Αλαφούζος («για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη «δυναμική» του νέου εγχειρήματος, ουσιαστικά δηλαδή για επικοινωνιακούς λόγους, για να μην γράφουν οι εφημερίδες «φιάσκο» που τελικά ήταν το αληθινό… μέσα στο γήπεδο!) προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Φορναρόλι. Ο μάνατζέρ του ζητούσε (και πήρε!) περισσότερα, ενώ ο Γόντικας είχε αρνηθεί και ήταν έτοιμος να τους βγάλει εισιτήρια για Ουρουγουάη!
Στο δικό μου μυαλό το πλέον παράλογο είναι ότι δεν έγινε κίνηση τελικά για την απόκτηση δεύτερου καθαρόαιμου φορ, μετά απ΄ ότι συνέβη με τον Καστίλιον. Θα πει κάποιος (και ο Νίκος Νταμπίζας ενδεχομένως) «πήραμε τον Καρέλη». Μα, ο Νικολάκης (που είναι εξελίξιμος, με πολύ δυνατό σουτ, φιλότιμος και δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες) φορ δεν είναι. Κι αν είναι ως… έναν βαθμό, χρειάζεται χώρους. Υποχρεώνεται ο Αναστασίου να δίνει την «αλλάζετε θέσεις» εντολή σε Καρέλη και Ντίνα όταν ο Μπεργκ μένει στον πάγκο.
Απολύτως έτοιμος για 90λεπτο θα είναι ο Σουηδός (όπως και ο Ατζαγκούν) μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των αγώνων της εθνικής Ελλάδας, δηλαδή από την 4η αγωνιστική και έπειτα, αρχής γενομένης από το ματς στα Χανιά με τον Πλατανιά. Μα, ακόμη και τότε, θα απομένουν 36-37 ματς, μαζί με του Κυπέλλου. Και στο δικό μου μυαλό, μεγαλύτερη ανάγκη για τον Παναθηναϊκό, θεωρώντας δεδομένη την απόκτηση του Ατζαγκούν, δεν είναι η απόκτηση ενός επιπλέον μέσου, αλλά ενός επιπλέον φορ.
Όχι πως δεν χρειάζεται ενίσχυση η μεσαία γραμμή, ειδικά στον τομέα της δημιουργικότητας. Αλλά αν είχα χρήματα μόνο για έναν επιπλέον νέο παίκτη, αυτός θα ήταν φορ. Η τετράδα Ζέκα – Αμπεϊντ – Λαγού – Ατζαγκούν (+ Δώνης – Αναστασόπουλος για… ακραίες καταστάσεις) στους εσωτερικούς μέσους θα με κάλυπτε, δεδομένων των οικονομικών περιορισμών. Η τριάδα Μπεργκ – Καρέλη – Αποστολόπουλου στη θέση του φορ, όχι. Και, ναι, θα ήταν ιδανικός για το «back up» ο Λούτσο Φιγκερόα. Όχι επειδή… σκόραρε με τον Ολυμπιακό και αγαπήθηκε πολύ γρήγορα από την κερκίδα και τα media.
Αλλά διότι είναι διαφορετικού στυλ («συμπληρωματικός») του Μπεργκ, δεν είχε δείξει σημάδια «γκρίνιας» στα αποδυτήρια όταν καθόταν στον πάγκο, εντάχθηκε ομαλά στην ατμόσφαιρα της ομάδας και διέθετε ποδοσφαιρική προσωπικότητα που τόσο λείπει από τον Παναθηναϊκό εφέτος. Για τις οικονομικές απαιτήσεις του δεν ξέρω - δεν απαντώ. Πέρυσι πήρε περίπου 120.000 ευρώ, θεωρώ ότι με 200.000 θα «έκλεινε» για εφέτος. Γνωρίζω μόνο ότι ήταν η μοναδική επιτυχημένη μεταγραφή του Γενάρη.
Για να τα λέμε όλα, ομάδα δεν έχει βρει ακόμη ο Αργεντινός (όπως και οι Μπουμσόνγκ, Εσπάρθα, Σεϊταρίδης απ’ όσους αποχώρησαν). Όμως από την άλλη, ορισμένοι παίκτες «κουμπώνουν» σε συγκεκριμένες ομάδες. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα δεν είναι ο «Λούτσο». Αλλά ότι ο Παναθηναϊκός (ειδικά αν τελικά πωληθεί ο Μαυρίας και αφαιρεθεί μια σπουδαία επιλογή από τα άκρα) χρειάζεται έναν φορ ως αξιόπιστο «back up» στον Μπεργκ. 
Πηγή: gazzetta.gr

Επίθεση σε μέλος της ΚΕΔ!!

Άγνωστοι επιτέθηκαν και χτύπησαν τον Δημήτρη Καλύβα, μέλος της ΚΕΔ και μέχρι πρότινος υπεύθυνο ορισμού διαιτητών για τα παιχνίδια στην Football League.
Οι άγνωστοι χτύπησαν και τραυμάτισαν ελαφρά τον Καλύβα και στην συνέχεια απομακρύνθηκαν από το σημείο. Το μεσημέρι της Τετάρτης η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση και κατήγγειλε το συμβάν. Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε από αγνώστους την Τρίτη 20/8/2013 το μέλος της ΚΕΔ Δημήτρης Καλύβας μετά το τέλος προγραμματισμένων τεστ στην περιοχή της Φυλής.
Οι άνανδροι τραμπούκοι που χτύπησαν και τραυμάτισαν ευτυχώς ελαφρά τον κ. Καλύβα και βαυκαλίζονται ότι με τέτοιες πρακτικές προκαλούν τρομοκρατία, ας γνωρίζουν ότι η ασύδοτη δράση τους δεν θα παραμείνει ατιμώρητη. Η ΕΠΟ προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και συνεργάζεται με την αρχές για την αποκάλυψη των ενόχων και την απόδοση ποινικών ευθυνών σε βάρος τους».
Πηγή: gazzetta.gr

Top gun…!

Σε ένα γυμνάσιο δομημένο καθ’ ομοίωση της διάσημης «Air Force Academy» οι δικές του πτήσεις θα διέφεραν. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Ιωάννη Παπαπέτρου. 
Πορτοκαλί φήμη…
Υπάρχουν οικογένειες που θέλουν με κάθε τρόπο να σπρώξουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό. Για όλες εκείνες τις αξίες που μπορεί ένα παιδί να μάθει, για όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορεί να προσδώσει στον χαρακτήρα του, για όλα εκείνα που θα μείνουν πάντα έξω από την πραγματικότητά του. Υπάρχουν και οικογένειες, που απλώς έχουν το χάρισμα. Όταν στις 30 Μαρτίου του 1994 ο Ιωάννης Παπαπέτρου γεννήθηκε, η μητέρα του Αναστασία είχε από καιρό σταματήσει το ποδόσφαιρο, που έπαιζε ερασιτεχνικά και ο πατέρας του, στα 29 του χρόνια, απολάμβανε ακόμα όλα εκείνα που του πρόσφερε ο επαγγελματικός αθλητισμός. Δε σήκωνε συζήτηση για το αν ο «μικρός» θα έμπαινε στο χώρο του αθλητισμού. Ειδικότερα, όταν στην οικογένεια υπήρχε και ο… μεγάλος αδελφός, ο Γιώργος, που είχε γεννηθεί 2,5 χρόνια πριν και θα λειτουργούσε ως πρότυπο.
Το μπάσκετ, αν και ήταν το χόμπι, το άθλημα και το επάγγελμα του πατέρα τους, δεν ήταν και η πρώτη επιλογή. Ως είθισται τα παιδιά θα ξεκινήσουν από το κολύμπι, πριν λυγίσουν από τη μοναξιά της πισίνας και μετά θα κάνουν την επιλογή τους. Ο Γιώργος διάλεξε το ποδόσφαιρο… Ο Ιωάννης ακολούθησε. Η Φήμη στον Άλιμο ήταν η πρώτη ομάδα που τους υποδέχτηκε. «Ακόμα και στο ποδόσφαιρο είχε ηγετική θέση, έπαιζε στα χαφ και έκανε το παιχνίδι της ομάδας, η μπάλα περνούσε από τα πόδια του», θυμάται ο Αργύρης Παπαπέτρου για τον Ιωάννη, ο οποίος είχε ένα μεγάλο αντίπαλο στην προσπάθειά του να πάρει τη φανέλα με το νούμερο «10».
«Πολύ γρήγορα τα παιδιά αναπτύχθηκαν, ψήλωσαν και συν του ότι δεν βρίσκαμε εύκολα ποδοσφαιρικά παπούτσια, προέκυψε νέος προβληματισμός», θα εξηγήσει ο προπονητής πλέον Αργύρης Παπαπέτρου και μη έχοντας πολλές επιλογές, το μπάσκετ θα γίνει το άθλημα και των παιδιών του. Ο Γιώργος θα ξεκινήσει σε ηλικία εννέα ετών και ο «μικρός» θα πρέπει να περιμένει τη σειρά του. Θα περάσει ένα χρόνο παρακολουθώντας τις προπονήσεις του αδελφού του, μέχρι να μπορέσει να εγγραφεί και εκείνος στον Πανιώνιο και να ξεκινήσει να αποκτά επαφή με την πορτοκαλί μπάλα. Μια επαφή, που θα αποδεικνυόταν ιδιαιτέρως χαρισματική, αφού μέχρι και τώρα οι Αμερικανοί μνημονεύουν τον εξαιρετικό για το ύψος του χειρισμό.
Τότε, ακόμα ήταν όλα πιο απλά. «Του άρεσε πάρα πολύ το μπάσκετ, όπως και στον Γιώργο και έτσι το μπάσκετ έγινε το άθλημα που επέλεξαν. Αγάπησαν την πορτοκαλί μπάλα και συνέχισαν». Μετά τον Πανιώνιο, σειρά είχε ο Ηλυσιακός και κόντρα στην ελληνική νοοτροπία, ακολούθησε η Αμερική…
American dream…
«Όταν όλα τα παιδιά στην Ευρώπη, ονειρεύονται να παίξουν κάποια στιγμή στο ΝΒΑ, το όνειρο του Ιωάννη Παπαπέτρου ήταν διαφορετικό». Σε μια από τις πολλές αναφορές που υπάρχουν για την ιστορία του σε αμερικάνικες ιστοσελίδες, αναλύεται και ο τρόπος που σκέφτηκε ο μικρός γιος της οικογένειας όταν ήταν μόλις 15 ετών. «Είδα για πρώτη φορά στη ζωή μου αγώνα του κολεγιακού πρωταθλήματος στις αρχές του 2000. Είδα το επίπεδο, είδα την ένταση του κοινού κι ένιωσα ότι θέλω να γίνω μέρος του». Ο δρόμος είχε ανοίξει, όπως και τότε που ήταν 7 χρονών.
«Ήρθε και μας είπε ότι θέλει να πάει στην Αμερική, όπως ο Γιώργος. Του εξηγούσαμε πως ο αδελφός του έφυγε, αφού πρώτα τελείωσε το λύκειο και ότι θα ήταν καλύτερα αν περίμενε να μεγαλώσει λίγο ακόμα, πριν ζήσει το ταξίδι. Εκείνος όμως, δεν μεταπείστηκε. Συνέχισε να επιμένει, έλεγε ότι όσο νωρίτερα πάει τόσο καλύτερα θα ήταν». Ο Αργύρης Παπαπέτρου και κυρίως η Αναστασία σοκαρίστηκαν. Είναι πάντα δύσκολο να αφήνεις ένα παιδί να φύγει από την αγκαλιά σου, πόσω μάλλον ένα δεύτερη μέσα σε μερικούς μήνες. Αποφάσισαν, όμως, να στηρίξουν την επιθυμία του παιδιού τους. Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού, άλλωστε, ουδέποτε είδε τα παιδιά του ως μπασκετική του συνέχειά και – προς τιμήν του – δεν έψαξε τη δική του υστεροφημία μέσα από την καριέρα του Ιωάννη ή του Γιώργο. 
«Η επιμονή του και η ωριμότητα που επέδειξε ήταν αυτά που μας υποχρέωσαν να εξετάσουμε τις προτάσεις που είχαμε ήδη από high schools και επιλέξαμε ένα που ήταν στρατιωτικό σχολείο», θυμάται ο Αργύρης Παπαπέτρου και η επιλογή θα ήταν ιδιαίτερα… σκληρή για ένα παιδί 15 ετών. Παράλληλα, όμως, θα ήταν και ασφαλής απέναντι στους όποιους τυχόν πειρασμούς μπορεί να βρίσκονταν στο δρόμο του. «Είδαμε ότι ήταν εσώκλειστοι οι φοιτητές, το επίπεδο πειθαρχίας ήταν μεγάλο, όπως και εκείνο της ασφάλειας. Μετά τις 10 το βράδυ, «κόβονταν» τα πάντα: το ρεύμα και το internet, ενώ για να πάρει άδεια το Σαββατοκύριακο, έδινα εγώ άδεια μέσω email». 
Το πρόγραμμα στο γυμνάσιο που εκτός των άλλων φοίτησαν ο Σάσα Καούν και ο Γουόλτερ Χοτζ (σ.σ. Πορτορικανός γκαρντ που θα παίξει φέτος στη Λαμποράλ) ήταν εξαιρετικά αυστηρό. Το εγερτήριο χτυπούσε στις 7π.μ. και οι μαθητές είχαν μια ώρα για πρωινό, ενώ στις 8π.μ. υπήρχε καθημερινός έλεγχος καθαριότητας στους κοιτώνες. «Σε εκείνο το διάστημα έμαθε πώς να ζει ως Αμερικάνος και παράλληλα να κάνει τα πιο απλά πράγματα για να φροντίζει τον εαυτό του, όπως να φτιάχνει το κρεβάτι του και να σιδερώνει τα ρούχα του», αναφέρει ένα άλλο δημοσίευμα, παραλείποντας πως τα ρούχα του ήταν η στολή που υποχρεούταν να φοράει καθημερινά στο σχολείο. Το εφτάωρο μάθημα διαρκούσε από τις 8.30π.μ. ως τις 2.45μ.μ., με πεντάλεπτα διαλείμματα ανάμεσα σε κάθε ώρα διδασκαλίας.
Το απόγευμα, το βασικό αντικείμενο του Ιωάννη ήταν το μπάσκετ. Μετά τις δύο πρώτες εβδομάδες προσαρμογής στο γυμνάσιο, αποφάσισε πως πρέπει να περάσει το χρόνο του στο γυμναστήριο. Έπρεπε να γίνει πιο δυνατός, αν ήθελε να ξεχωρίσει στο πρωτάθλημα. Έβαλε μέσα στον πρώτο του χρόνο 15 κιλά μυϊκού όγκου και δε θα σταματούσε να δουλεύει μέχρι να έρθει εκείνο που έψαχνε. Ένα καλό κολέγιο… «Το πρόβλημα με το Florida Air Academy Falcons ήταν πως δεν συγκέντρωνε προσοχή. Μόνο μικρά κολέγιο έμπαιναν στον κόπο να έρθουν να δουν αγώνες», έλεγε με παράπονο ο Ιωάννης, που βρήκε κατά τύχη την ευκαιρία του. «Σε έναν αγώνα, ήρθαν να δουν έναν παίκτη από την αντίπαλη ομάδα. Ξαφνικά, είδαν εμένα. Μέχρι τότε κανείς δεν με ήξερε».
Ο «Πάπι», όπως σύντομα θα τον ονόμαζαν οι Αμερικάνοι, έγινε γνωστός. Η πρώτη προσέγγιση ήταν από το Τσάρλεστον, η δεύτερη από τη Τζόρτζια και στην πορεία άρχισαν να έρχονται οι υποτροφίες από τα μεγάλα κολέγια. Οι Γκέιτορς του Νικ Καλάθη, το Κάνσας και τελευταίο το Τέξας. «Όταν εμφανίστηκε το Τέξας, όλα άλλαξαν», εξήγησε ο Ιωάννης, που στο φινάλε θα έπαιρνε την τελική του απόφαση ανάμεσα σε 40 κολέγια, που τον είχαν προσεγγίσει. «Ο Ρικ Μπαρνς αναγνώρισε την ικανότητά μου να παίζω σε όλες τις θέσεις αμέσως. Με είδε μόλις για δέκα λεπτά και κατάλαβε ακριβώς τι παίκτης είμαι. Ένιωσα ότι μπορώ να τον εμπιστευτώ».
Texas… poker!
Όταν θα έφτανε η ώρα να ανοίξει τα χαρτιά του, η παρτίδα θα τελείωνε. Σε μια επετειακή μέρα για το γυμνάσιό του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα έβαζε τέλος κυρίως στη δική του αγωνία. «Κάθε βράδυ πριν πέσω για ύπνο το σκεφτόμουν. Αλλά ήμουν ευτυχισμένος που βρισκόμουν σε μια τέτοια κατάσταση. Ειλικρινά αισθανόμουν πως αυτό που θέλω είναι το πανεπιστήμιο του Τέξας και δεν χρειαζόταν να περιμένω περισσότερο. Επεδίωξα να ανακοινώσω τώρα την απόφασή μου προκειμένου να συγκεντρωθώ στην τελευταία μου χρονιά με το σχολείο μου. Το Κάνσας είναι ένα σπουδαίο πανεπιστήμιο και τους ευχαριστώ για το ενδιαφέρον τους, ωστόσο το Τέξας το αγάπησα αμέσως. Με καλύπτει τόσο αγωνιστικά όσο και ακαδημαϊκά».
Το επόμενο βήμα του χρειαζόταν ακόμα περισσότερη δουλειά από το προηγούμενο. Κανένα πρόβλημα για τον Παπαπέτρου. Εξάλλου, ο προπονητής του στη Φλόριντα, που καλούταν κάθε τρις και λίγο να δώσει τη συστατική επιστολή είχε να το λέει… «Ακόμα με παίρνει τηλέφωνο να του ανοίξω το γυμναστήριο το Σάββατο για να κάνει προπόνηση. Πρόκειται για έναν αθλητή απολύτως συγκεντρωμένο στο στόχο του. Μόλις ανακοίνωσε ότι θα πάει στο Τέξας, ζήτησε από το γυμναστή του κολεγίου να του στείλει πρόγραμμα. Και το παιδί ακολουθεί το DVD που του ήρθε, λες και είναι η Βίβλος». 
Ήταν τέτοια η εμμονή του Ιωάννη Παπαπέτρου να γίνει καλύτερος και να σταθεί στο NCAA, που αρνούταν επίμονα να περάσει ένα Σαββατοκύριακο με τους φίλους του στην Disneyworld, γιατί ήθελε να προπονηθεί. «Χρειάστηκε να προσπαθήσω πολύ για να τον πείσω ότι θα του κάνει καλό να ξεφύγει», έλεγε ο Αουμπίν Γκομπορό, ο οποίος τελικά τα κατάφερε. Όπως είχε καταφέρει να τον πείσει να παίξει και άμυνα… «Όταν ήρθε δεν πίστευε και πολύ στην άμυνα. Σκεφτόταν μόνο την επίθεση», θα πει ο προπονητής του και αυτό θα ήταν και το πρώτο πρόβλημα που έπρεπε να λύσει στο κολέγιο ο Παπαπέτρου.
Το προηγούμενο καλοκαίρι έδωσε ιδιαίτερη βάση στο αμυντικό κομμάτι… «Παρότι το επιθετικό του επίπεδο ήταν έτοιμο για το NCAA, στην άμυνα έπρεπε να βελτιώσει πολλά και να δουλέψει σκληρά», θα έλεγε ο Ρικ Μπαρνς, που θα επιβράβευε τον πρωτοετή παίκτη του με μια θέση στη βασική πεντάδα. Η πρόοδός του στο αθλητικό κομμάτι και η εξέλιξή του στο μπάσκετ ήταν οι κύριοι λόγοι που τον έκαναν να θέλει να μείνει στο Τέξας. Την τελευταία παρτίδα, όμως, θα την κέρδιζε ο Ολυμπιακός!

Πηγή: gazzetta.gr