Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

«Ευκαιρία να γράψει ιστορία»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κερμανίδης Παναγιώτης, μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 και αναφέρθηκε στον σημερινό αγώνα με την Σάλκε:
Στην αρχή είπε:
«Ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο όνομα του γερμανικού πρωταθλήματος, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι η Σάλκε βρίσκεται σε τέτοιο επίπεδο που να τρομάζει. Ο ΠΑΟΚ έχει όλες τις δυνατότητες να την κοιτάξει στα μάτια και να προκριθεί» για να προσθέσει:
«Είναι ένα παιχνίδι όπου οι παίκτες μπορούν να γράψουν ιστορία. Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ είναι διεθνείς με μεγάλες εμπειρίες και θα ήθελα πάρα πολύ να πιστέψουν στην πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να μπει στους ομίλους. Πρέπει να αλλάξει σελίδα και εδώ είναι η ευκαιρία του. Είναι λυπηρό ότι δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι στον επαναληπτικό. Αυτό είναι πολύ δυσάρεστο και εύχομαι να βελτιωθεί η ομάδα και σε αυτό το επίπεδο. Οι παίκτες θέλουν τον κόσμο. Σε άδεια Τούμπα δεν παίζεται ποδόσφαιρο»
Στην συνέχεια είπε:
«Πράγματι ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλες επιτυχίες στα ευρωπαϊκά παιχνίδια . Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί η Σάλκε είναι υπολογίσιμος  αντίπαλος, αλλά με την εύνοια που έχει η ομάδα και έφτασε να κυνηγάει την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να νικήσει και νομίζω ότι θα το πετύχει»
Για τον Στέφενς:
«Πιστεύω πάρα πολύ στον Κύριο Στέφενς και γνωρίζοντας την Σάλκε είμαι σίγουρος ότι δεν θα την φοβηθεί. Θα παίξει στα ίσα για την πρόκριση. Ούτως η άλλως έδειξε ότι θέλει να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι θα χρησιμοποιήσει γι ‘αυτό τον λόγο τον Στόχ. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης όπως και ο Νέτσιντ που μπορεί να βοηθήσει. Ο ΠΑΟΚ είναι ακόμη στην αρχή του χτισίματος της ομάδας. Παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιώνεται .Έχει την ποιότητα και είναι θέμα χρόνου να δέσει και να παρουσιάσει καλό  θέαμα. Θα είναι τεράστιο βήμα αν προκριθούν με την Σάλκε και αυτό πρέπει να το καταλάβουν και οι παίκτες. Θα είναι ένα μήνυμα ότι ο ΠΑΟΚ αλλάζει σελίδα και πάει να κυνηγήσει μεγαλύτερες επιτυχίες»
Στην συνέχεια θυμήθηκε τους ευρωπαϊκούς αγώνες του ΠΑΟΚ στο παρελθόν:
«Με Άιντραχτ και την Μπάγερν  δεν τα πρόλαβα γιατί σταμάτησα το 81,΄όμως αγωνίστηκα κόντρα σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα η Μίλαν και ο Ερυθρός Αστέρας. Ήμασταν πάρα πολύ δυνατοί μέσα στην Τούμπα αλλά δυστυχώς στα εκτός έδρας υπερίσχυε πάντα η δύναμη του αντιπάλου»
Για το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα:
«Ήταν ένα παιχνίδι πάρα πολύ δυνατό. Τότε ο Ερυθρός Αστέρας είχε τον Τζάιτς που ήταν κορυφαίος ποδοσφαιριστήςΠαρόλα αυτά πετύχαμε να τους νικήσουμε 1-0 στην Τούμπα. Στον επαναληπτικό χάσαμε 1-0 και πήγαμε στην παράταση. Δυστυχώς δεχθήκαμε ένα γκολ και αποκλειστήκαμε. Πάντως πιστεύω ότι το καλύτερο ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΠΑΟΚ ήταν το 4-0 κόντρα στην Λιόν όπου κάναμε καταπληκτική εμφάνιση. Παράλληλα είχαμε καταφέρει να φτάσουμε στους 8 καλύτερους της Ευρώπης στο Κύπελλο Κυπελλούχων»
Τέλος για τις ακαδημίες που διατηρεί:
«Οι ακαδημίες ήδη έχουν ξεκινήσει. Αρχίσαμε από τις 16 Αυγούστου, λειτουργούμε συστηματικά και προχωράμε. Η χρονιά για εμάς έχει ήδη ξεκινήσει. Είναι πολλοί που θέλουν να κάνουν καριέρα και να πετύχουν και εμείς είμαστε εδώ για να  βοηθήσουμε. Όμως το γήπεδο είναι καθρέφτης. Δεν μπορείς να ξεγελάσεις κανέναν.  Υπάρχουν οι ειδικοί που επιλέγουν και ξέρουν από ποδόσφαιρο. Αυτός που διακρίνεται θα προχωρήσει»
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: