Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ακύρωσε γκολ από τα... 50 μέτρα!


Ένας ποδοσφαιριστής στη Βραζιλία σκόραρε πίσω από τη σέντρα αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ καθώς λίγο πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα... σφύριξε τη λήξη!Ο αγώνας ανάμεσα στην Παλμέιρας Β και στην Ατλέτικο Σοροκάμπα για τον 4ο όμιλο του Copa Paulista ήταν στις καθυστερήσεις με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 1-2.

Είναι η στιγμή που ο ποδοσφαιριστής της Σοροκάμπα Λεονάρντο δοκιμάζει την τύχη του λίγο κάτω από τη σέντρα του γηπέδου.

Ο πορτιέρο της Παλμέιρας αιφνιδιάζεται και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα, 1-3! Ο διαιτητής όμως είχε αντίθετη άποψη καθώς την ώρα που ο τερματοφύλακας ακουμπούσε την μπάλα, σφύριξε... την λήξη!

Ευτυχώς που η απίστευτη απόφαση του δεν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα καθώς η Σοροκάμπα νίκησε με 1-2. Κρίμα όμως για τον Λεονάρντο που στερήθηκε το γκολ της καριέρας του...

Χωρίς Ζουέλα με Φενέρμπαχτσε. Οι 23 της λίστας


Ο Παύλος Δερμιτζάκης δήλωσε στην UEFA τη λίστα με τους 23 διαθέσιμους ποδοσφαιριστές για τα δύο παιχνίδια των play off του Europa League απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και εκτός αυτής έμεινε ο Φραντσίσκο Ζουέλα.Ο Αγκολέζος αμυντικός του ΠΑΟΚ επέστρεψε τραυματίας από την προετοιμασίας της εθνικής της πατρίδας του, έχοντας υποστεί θλάση β' βαθμού. Το διάστημα της απουσίας του από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του "Δικεφάλου" θα εκτιμηθεί επ' ακριβώς μέσα στις επόμενες ημέρες.

Φυσικά δεν δηλώθηκε ούτε ο τραυματίας Κώστας Χαλκιάς, ο οποίος δεν προλάβαινε ούτως ή άλλως τα ματς με την τουρκική ομάδα. Τη θέση του πήρε ο νεαρός Κουτζαβασίλης. Επέστρεψε εξάλλου και ο Μασιέλ Λίνο.

Αναλυτικά η λίστα του ΠΑΟΚ:

1. Αθανασιάδης Στέφανος
2. Γλύκος Παναγιώτης
3. Κουτσιανικούλης Βασίλης
4. Κουτζαβασίλης Φώτης
5. Μαλεζάς Στέλιος
6. Μπαλάφας Σωτήρης
7. Παπάζογλου Θανάσης
8. Σαλπιγγίδης Δημήτρης
9. Φωτάκης Γιώργος
10. Λίνο Μασιέλ
11. Μπουσαϊντί Ανίς
12. Τσιρίλο Μπρούνο
13. Κοντρέρας Πάμπλο
14. Φιλομένο Λούσιο
15. Γκαρσία Πάμπλο
16. Ίβιτς Βλάνταν
17. Κρέσιτς Ντάριο
18. Μουσλίμοβιτς Ζλάταν
19. Σαβίνι Μίρκο
20. Σορλέν Ολιβιέ
21. Σνάουτσνερ Μίροσλαβ
22. Βιεϊρίνια Αντελίνο
23. Βιτόλο Βίκτορ

Οι 21 του Κούπερ για την Αούστρια


Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ δήλωσε στην UEFA τη λίστα με τους 21 ποδοσφαιριστές για τα δύο παιχνίδια των play off του Europa League απέναντι στην Αούστρια Βιέννης.Πιο συγκεκριμένα ο Αργεντινός προπονητής επέλεξε τους παρακάτω ποδοσφαιριστές: Σάκη Πρίττα, Θέμη Κουλουχέρη, Σέρχιο Κόκε, Τόνι Κάλβο, Μιχάλη Σηφάκη, Φρανθίσκο Χαβίτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο, Μεντί Ναφτί, Νίκο Λαζαρίδη, Ντειβίντας Τσεζνάουσκις, Κώστα Μενδρινό, Οριόλ Λοθάνο, Μάρκο Βελλίδη, Ντάνιελ Τσέζαρεκ, Χουάν Μανουέλ Μπαρέρο, Κώστα Καζναφέρη, Κάρλος Ρουίζ, Γρηγόρη Παπαζαχαρία, Μίσελ Γκαρμπίνι Περέιρα και Κάρλος Τόχα Βέγκα.

Από τους παραπάνω ο Αρης διατηρεί το δικαίωμα μίας αλλαγής μέχρι και 24 ώρες πριν από τον πρώτο αγώνα. Αυτή αναμένεται να είναι ο Κάρλος Ρουΐζ, του οποίου η μπλε κάρτα δεν έχει φτάσει ακόμη στα γραφεία της ΠΑΕ.

"Θα καταλήξει στις ΗΠΑ ο Ροναλντίνιο"


"Αν ο Ροναλντίνιο δεν συγκεντρωθεί αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο ώστε να ανακτήσει την παλιά του αίγλη, θα καταλήξει να παίζει στις ΗΠΑ ή σε κάποια αραβική χώρα". Τάδε έφη ο παλιός Βραζιλιάνος διεθνής, Πάουλο Ρομπέρτο Φαλκάο, με δηλώσεις του στην ιταλική "Gazzetta dello Sport".

"Ο Ροναλντίνιο δεν είναι πια ο Ροναλντίνιο εδώ και δύο χρόνια. Η μητέρα φύση του έδωσε απίστευτη ποιότητα αλλά στο γήπεδο δεν φαίνεται πια αυτό το χάρισμα που έχει. Αν θέλει να ξανακάνει τη διαφορά πρέπει να επικεντρωθεί στο ποδόσφαιρο. Αν δεν το κάνει αυτό σε λίγο καιρό θα αγωνίζεται στις ΗΠΑ ή σε καμία αραβική χώρα.

Κέρδισε τα πάντα με τη Μπαρτσελόνα αλλά μετά μάλλον έχασε τα κίνητρά του. Ο αληθινός Ροναλντίνιο και ο αληθινός Πάτο μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στη μεγάλη Ίντερ. Δεν υπάρχει πιο δυνατό επιθετικό δίδυμο στον κόσμο"
, τόνισε ο άλλοτε μέσος της Ρόμα.

Ζήτησε αλλαγές ο Άρης


Επιστολή στην ΕΠΟ έστειλε η ΠΑΕ Αρης ζητώντας την αλλαγή της ημέρας και της ώρας διεξαγωγής του εντός έδρας αγώνα απέναντι στην Αούστρια Βιέννης. Πιο συγκεκριμένα, ο αγώνας είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Τρίτη στις 17 του μήνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 19:00. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, όμως, ζητά τη μεταβολή της ημέρας και της ώρας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατούν στην πόλη τη δεδομένη στιγμή.

Έτσι, η επιστολή προς την ΕΠΟ, η οποία θα τη μεταβιβάσει με τη σειρά της στην Ουέφα, οι «Κίτρινοι» ζητούν για τους παραπάνω λόγους την αλλαγή της ημερομηνίας κατά μία ημέρα, ώστε το παιχνίδι να διεξαχθεί την Τετάρτη στις 18, και της ώρας διεξαγωγής, η οποία όμως δεν μπορεί να είναι αργότερα από τις 19:45.

Αυτό, διότι την ίδια ημέρα λαμβάνουν χώρα οι πρώτες αναμετρήσεις για τα πλέι οφς του Τσάμπιονς Λιγκ και ως εκ τούτου δε γίνεται η αναμέτρηση του Άρη να συμπέσει με κάποια από αυτές της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, οι οποίες έχουν ώρα έναρξης τις 21:45. Το αίτημα θα εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή της Ουέφα και η απάντηση αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μιλίτο και Ζανέτι υπέγραψαν νέα συμβόλαια




Στην Ιντερ θα συνεχίσουν την καριέρα τους οι Ντιέγκο Μιλίτο και Χαβιέ Ζανέτι. Οι "νερατζούρι" ανακοίνωσαν την Δευτέρα στην επίσημη ιστοσελίδα τους την επέκταση της συνεργασίας τους με τους δύο Αργεντινούς, έως το 2014 και 2013 αντίστοιχα.

Ο σκόρερ των δύο τερμάτων στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπάγερν, Ντιέγκο Μιλίτο, υπέγραψε για ένα χρόνο επιπλέον και στις δηλώσεις του επισήμανε: «Πάντα θα είμαι ευγνώμων στο σύλλογο που με επέλεξε και στον πρόεδρο Μοράτι που με πίστεψε».

Διετής είναι η επέκταση του συμβολαίου του Ζανέτι (τελείωνε τον ερχόμενο Ιούνιο). Ο αρχηγός της Ιντερ είπε από την πλευρά του: «Είμαι χαρούμενος και περήφανος. Εγώ και η οικογένειά μου θέλουμε να ευχαριστήσουμε την οικογένεια Μοράτι, όλους στην Ιντερ και τους οπαδούς μας, οι οποίοι πάντοτε με υποστηρίζουν και πιστεύω ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν».

Απόσυρση-σοκ του Αμανατίδη

http://sport24.gr/football/ellada/ethniki_elladas/article458670.ece/ALTERNATES/w620/amanatidis.jpgΟ Γιάννης Αμανατίδης ανακοίνωσε την απόφαση του να μην αγωνιστεί ξανά στην Εθνική ομάδα, αφήνοντας αιχμές για τις επιλογές των προσώπων."Ορισμένα καλά ονόματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν αποσυρθεί, γιατί κάποια πράγματα δεν είναι σωστά. Γι’ αυτό δεν έχω πλέον διάθεση. Θέλω να αφοσιωθώ πλέον ολοκληρωτικά στις υποχρεώσεις μου με το σύλλογό μου και να βάλω τέλος στην καριέρα μου στην Εθνική", δήλωσε χαρακτηριστικά.Συνεχίζοντας ακόμη ο άσος της Άιντραχτ Φρανκφούρτης είπε:" Κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν αγωνίζονταν στις ομάδες τους, αλλά έπαιζαν συνήθως στην Εθνική. Αυτό δεν έχει λογική. Ήταν γνωστό για εννέα στους δέκα παίκτες ποιος θα παίζει. Όποια απόδοση κι αν είχαν στις ομάδες τους.

Πίστευα πως το ελληνικό ποδόσφαιρο θα γινόταν καλύτερο, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Κάποιοι παίκτες δεν εκπροσωπούσαν τη χώρα, αλλά τους εαυτούς τους.

Χρησιμοποιούσαν την ομάδα για να προβληθούν, αν και οι περισσότεροι δεν έπαιζαν στις ομάδες τους. Αυτό με ενοχλούσε πάντα, ακόμη κι όταν ήμουν εκεί. Αυτοί οι μηχανισμοί γύρω από την Εθνική με έκαναν έξαλλο και τους βαρέθηκα. Αν έλεγα όλα όσα γνωρίζω, τότε θα έσκαγε βόμβα".


Ο Γιάννης Αμανατίδης μέχρι σήμερα είχε 35 συμμετοχές και 3 γκολ στο ενεργητικό του με πιο σημαντικό το τέρμα που σημείωσε στο παιχνίδι με την Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη και με το οποίο η "γαλανόλευκη" "σφράγισε" το εισιτήριο για τα τελικά του "EURO 2008".

«Δεν μας φοβίζει η Φενέρ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/64e9eae5b6da789f9e26e0558e951b2d_L.jpg?1281351652?1281351652?1281351652Επί παντός επιστητού μίλησε ο Βλάνταν Ίβιτς για τον ΠΑΟΚ της νέας περιόδου. Τι είπε για το φιλικό με την Παρτιζάν, τον Μάριο Μπερέτα αλλά και το ματς με τον Άγιαξ και την Φενερμπαχτσέ.

Αναλυτικά τα θέματα που αναφέρθηκε στον «Sentra FM, 103.3»:

Για το φιλικό με την Παρτιζάν: «Ήταν περίεργο το συναίσθημα γιατί η Παρτιζάν είναι η ομάδα μου στη Σερβία και είναι δύσκολο να παίζεις αντίπαλος με μια ομάδα που αγαπάς. Χθες ξεκίνησαν στη βασική ενδεκάδα κάποια παιδιά που δεν έχουν πολλές συμμετοχές. Ο προπονητής θέλει να τα δει για να έχει μια πλήρη εικόνα του ρόστερ. Γενικά έγινε καλό παιχνίδι, νικήσαμε με σκορ 1-0 και χάσαμε αρκετές ευκαιρίες».

Για τους αγώνες με τη Φενέρμπαχτσε: «Στόχος μας είναι να προκριθούμε στους ομίλους του Europa League. Έχουμε δύσκολο έργο μπροστά μας. Πρέπει να το πιστέψουμε, να δουλέψουμε σκληρά και να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται.

Η Φενέρ έχει την καλύτερη ομάδα στην Τουρκία αλλά αυτό δεν πρέπει να μας φοβίζει. Αποκλείστηκαν απο την Γιουνγκ Μποις στον προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες τους.

Για το ματς με τον Άγιαξ: «Με σόκαρε που δεχθήκαμε στον αγώνα με τον Άγιαξ τρία γκολ σε μικρό χρονικό διάστημα. Όταν δεν είσαι συγκεντρωμένος 100% αυτά συμβαίνουν. Αποτέλεσε 'μάθημα' αυτό και στην συνέχεια δεν πρέπει να επαναληφθεί ξανά».

Για τον Μάριο Μπερέτα: «Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα με τον κύριο Μπερέτα, ούτε οι συμπαίκτες μου. Άλλοι είναι αυτοί που πρέπει να κρίνουν έναν προπονητή και οχι οι ποδοσφαιριστές. Κάθε προπονητής έχει τη δική του νοοτροπία και δουλεύει με διαφορετικό τρόπο. Εγώ δεν μπορώ να δώσω εξήγηση για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής ειναι οι αρμόδιοι να απαντήσουν».

Για τον Παύλο Δερμιτζάκη: «Είναι ένας νέος προπονητής που πρώτη φορά βρίσκεται σε μεγάλη ομάδα. Πρέπει να τον βοηθήσουμε όλοι οι ποδοσφαιριστές για το καλό του συλλόγου. Πρέπει να ακολουθήσουμε το δικό του πρόγραμμα, να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων στις προπονήσεις για να κάνουμε κάτι καλό».

Ηρθε και πάει στην προπόνηση ο Βαλβέρδε


Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (9/8) ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού αφίχθη στο Ελ. Βενιζέλος με άκρα μυστικότητα, καθώς δεν ήθελε να τον υποδεχθούν οι φίλοι της ομάδας, και το απόγευμα θα προπονήσει για πρώτη φορά τους ερυθρολεύκους μετά από 15 μήνες.Ο Βαλβέρδε είχε ξεκαθαρίσει στην ερυθρόλευκη διοίκηση πως δεν επιθυμεί θριαμβολογίες κατά την άφιξή του και πως προτιμάει να ανταμώσει εκ νέου με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού στο φιλικό της Παρασκευής (13/8) με τη Ρόμα.

Οι επιτελείς του συλλόγου έκαναν δεκτό το αίτημά του και ο βάσκος έφτασε στη χώρα μας το μεσημέρι της Δευτέρας (9/8) με το ιδιωτικό τζετ του Βαγγέλη Μαρινάκη, συνοδευόμενος από τους δύο βοηθούς του, τον Ασπάθιου και τον Ποθάνκο.

Το απόγευμα μάλιστα θα φορέσει και πάλι την ερυθρόλευκη φόρμα του και η προπόνηση της ομάδας στις 19:00GR θα διεξαχθεί υπό τις οδηγίες του.

Το πρωί της Τρίτης (10/9) θα μεταβεί στα γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας για να υπογράψει το διετές συμβόλαιό του και αφού ολοκληρωθούν και οι τυπικές διαδικασίες της πρόσληψής του θα παρουσιαστεί στους εκπροσώπους του Τύπου.

Εκτός από τις τυπικές λεπτομέρειες για την επιστροφή του Βαλβέρδε, το πρωί της Τρίτης (10/8) ο βάσκος θα καθίσει στο τραπέζι με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς και εκπροσώπους της διοίκησης ώστε να θέσουν επί τάπητος τις ανάγκες του έμψυχου δυναμικού και να αποφασίσουν για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις.

Παραιτήθηκε από την Αστον Βίλα ο Μάρτιν Ο'Νιλ


Κεραυνό εν αιθρία αποτελεί για την Αστον Βίλα η παραίτηση του Μάρτιν Ο' Νιλ, πέντε ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Βορειοϊρλανδός προπονητής ανακοίνωσε την Δευτέρα την αποχώρησή του από τον σύλλογο του Μπέρμιγχαμ, με άμεση ισχύ, κάτι που σημαίνει ότι ο τεχνικός της αναπληρωματικής ομάδας, Κέβιν ΜακΝτόναλντ, αναλαμβάνει την προετοιμασία για την αναμέτρηση με τη Γουέστ Χαμ το Σάββατο, στην πρεμιέρα της σεζόν 2010/2011.

Ο 58χρονος Ο΄Νιλ οδήγησε την Αστον Βίλα στην έκτη θέση της Πρέμιερσιπ τα τελευταία τρία χρόνια και στην συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Στα τέσσερα χρόνια παραμονής του στο "Βίλα Παρκ" η ομάδα βελτίωνε συνεχώς τη βαθμολογική της συγκομιδή. Σε δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πέρασα θαυμάσια αυτά τα χρόνια. Ασφαλώς είμαι στενοχωρημένος που φεύγω από έναν τέτοιο υπέροχο σύλλογο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες της Βίλα, τους συνεργάτες μου και τους οπαδούς μας για όλη την υποστήριξη που έδειξαν στην ομάδα και σε μένα προσωπικά, στο διάστημα της παρουσίας μου. Τούς εύχομαι το καλύτερο για το μέλλον».

ΗΡΑΚΛΗΣ: Νέος προπονητής ο Μαρίνος Ουζουνίδης

ΗΡΑΚΛΗΣ: Νέος προπονητής ο Μαρίνος Ουζουνίδης

Νέος προπονητής του Ηρακλή, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την «κυανόλευκη» ΠΑΕ, θα είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης που βρέθηκε τις προηγούμενες ώρες στη Μίκρα. Η λιτή ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: «Η ΠΑΕ Ηρακλής ανακοινώνει ότι την τεχνική ηγεσία της ομάδας αναλαμβάνει ο κ. Μαρίνος Ουζουνίδης.
Ο νέος «κυανόλευκος» προπονητής, δήλωσε σχετικά με την ανάληψη των καθηκόντων του:
«Συναντήθηκα με την Διοίκηση του Ηρακλή και έμεινα ικανοποιημένος από όσα συζητήθηκαν. Εχει αρχίσει μια νέα προσπάθεια στην ομάδα και θέλω να προσφέρω από την δική μου πλευρά σε αυτήν. Είναι γνωστό στο φίλαθλο πανελλήνιο το ποιος είναι ο Ηρακλής, όπως και η πραγματική δυναμική αυτής της ομάδας. Στόχος μας, να δουλέψουμε σκληρά για το καλύτερο και για τον κόσμο, που πιστεύει στην ομάδα». Ο νέος προπονητής του Ηρακλή θα παρακολουθήσει αύριο, Τρίτη 10/08, τη φιλική αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό και από την Τετάρτη 11/08 θα προπονεί την ομάδα.

«Συμφώνησα με Γιουβέντους»


Ο ίδιος τα βρήκε με την Γιουβέντους, όμως οι Μπιανκονέρι πρέπει να φτάσουν σε συμφωνία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας προκειμένου να γίνει η μεταγραφή. Ο λόγος για τον Μίλος Κράσιτς. «Φτάσαμε σε συμφωνία με την Γιουβέντους. Αυτό που απομένει πλέον είναι να τα βρουν μεταξύ τους οι δύο ομάδες» ήταν τα λόγια του διεθνή Σέρβου της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Sky Sport Italia. Το σίριαλ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και σίγουρα αυτό που είναι πιο σημαντικό και πιο δύσκολο είναι το ιταλικό κλαμπ να πετύχει deal με τους Ρώσους για την απόκτηση του 27χρονου δεξιού μεσοεπιθετικού. Νωρίτερα, σενάρια έκαναν την εμφάνισή τους στην γειτονική χώρα περί ενδιαφέροντος της Γιούβε για τον διεθνή Ολλανδό, Ελία, όμως πλέον κάτι τέτοιο είναι απίθανο μετά και τις δηλώσεις του Κράσιτς.

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο ΠΣΑΠ


νακοίνωση, με την οποία "εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει την απαράδεκτη εκδήλωση λεκτικής και σωματικής βίας" κατά του προπονητή της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς, εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. Παράλληλα, ο ΠΣΑΠ "κρούει για μια ακόμη φορά και προς κάθε κατεύθυνση τον κώδωνα του κινδύνου για την ιδιαιτέρως ανησυχητική εκδήλωση και επικίνδυνη όξυνση" των κρουσμάτων βίας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Π.) έχει προ πολλού, εγκαίρως και επανειλημμένως, εκφράσει την ανησυχία, την ευαισθησία του, αλλά και έχει επιδείξει διαρκή εγρήγορση και έντονη δραστηριότητα όσον αφορά στην κατάδειξη, στον στιγματισμό και στην προβολή σημαντικών προτάσεων για την καίρια και αποτελεσματική αντιμετώπιση σοβαρών κρουσμάτων βίας που ιδίως το τελευταίο χρονικό διάστημα ταλανίζουν το χώρο του ποδοσφαίρου και προέρχονται από "θερμοκέφαλους" που τολμούν να οικειοποιούνται τον τίτλο του "φιλάθλου".

Ο Π.Σ.Α.Π., με τις επισημάνσεις αυτές, εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει την απαράδεκτη εκδήλωση λεκτικής και σωματικής βίας που έλαβε χώρα σε βάρος του προπονητή της Α.Ε.Κ. κ. Ντούσαν Μπάγιεβιτς, κρούει δε, για μια ακόμη φορά και προς κάθε κατεύθυνση, τον κώδωνα του κινδύνου για την ιδιαιτέρως ανησυχητική εκδήλωση και επικίνδυνη όξυνση τέτοιων συμβάντων.

Ο Π.Σ.Α.Π. προσδοκά ότι, έστω και καθυστερημένα, πριν την τετριμμένη και ανούσια πλέον ανεξέλεγκτη έναντι πάντων απόδοση ευθυνών ή και λήψη μέτρων καταστολής, θα υλοποιηθούν και λειτουργήσουν, μέσω διαδικασιών υγιούς, πολύπλευρης και γόνιμης συνεργασίας όλων των θεσμικών φορέων, διαδικασίες και μηχανισμοί πρόληψης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός καταρχήν κοινωνικού και όχι αμιγώς "ποδοσφαιρικού" φαινομένου."

«Ναός του ποδοσφαίρου το Κλεάνθης Βικελίδης!»

«Ναός του ποδοσφαίρου το Κλεάνθης Βικελίδης!»

Αφιέρωμα στις πλέον «καυτές» έδρες του κόσμου επιχείρησε η Ισπανική ιστοσελίδα Diariovasco και φρόντισε να συμπεριλάβει μέσα σ’ αυτές το «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά και το «Γεώργιος Καραϊσκάκης. Χαρακτηριστικά το δημοσίευμα αναφέρει : «Σε ορισμένα γήπεδα στον κόσμο το ποδόσφαιρο παίζεται υπό διαφορετικές συνθήκες. Σε ορισμένα γήπεδα η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί των συγκεκριμένων ομάδων θυμίζει κόλαση. Είναι παιχνίδια που έχουν μείνει μυθικά εξαιτίας της ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε στις εξέδρες. Στη Λατινική Αμερική είναι γνωστά το »Μαρακανά» και το »Λα Μπομπονέρα», στο οποίο αγωνίζεται η Μπόκα Τζούνιορς… »

«Στην Ευρώπη τα γήπεδα που ξεχωρίζουν είναι το »Αλί Σαμί Γεν» στην Τουρκία, το Κλεάνθης Βικελίδης και το Καραϊσκάκη στην Ελλάδα, οι έδρες των Ρέιντζερς και Σέλτικ στη Σκοτία, το γήπεδο της Νάπολι, της Τζένοα και το »Σαν Σίρο» στην Ιταλία, το Μπερναμπέου και το »Καμπ Νου» στην Ισπανία».

ΗΡΑΚΛΗΣ: Στη Μίκρα ο Μαρίνος Ουζουνίδης

ΗΡΑΚΛΗΣ: Στη Μίκρα ο Μαρίνος Ουζουνίδης
Στο προπονητικό κέντρο της Μίκρας βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος προορίζεται να αντικαταστήσει τον Γιόζεφ Μπουμπένκο στον πάγκο του Ηρακλή. Οι συζητήσεις προχώρησαν πάρα πολύ τις τελευταίες ώρες και έτσι δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες ο Ουζουνίδης να ανακοινωθεί και επίσημα από τη διοίκηση του «Γηραιού»

Το παλεύει για Φατί η Λάρισα


Η μάχη που δίνει η Λάρισα για την απόκτηση του Ρικάρντο Φατί συνεχίζεται. Ο Γιάννης Παπακώστας θέλει τον Γάλλο για να "χτίσει" πάνω του τη μεσαία γραμμή των "βυσσινί", ωστόσο οι διαπραγματεύσεις με τη Ρόμα δεν έχουν ακόμα αίσιο τέλος και έτσι οι προσπάθειες συνεχίζονται.

Στο κυνήγι της απόκτησης του Φατί έχουν μπει και άλλες ομάδες και μάλιστα ελληνικές, ωστόσο δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα πως θέλουν τον παίκτη και τον έχουν στο "περίμενε". Αντίθετα η Λάρισα έχει δείξει από την αρχή το ενδιαφέρον της και προσπαθεί είτε να δανειστεί τον ποδοσφαιριστή, είτε να αποκτήσει το μεγαλύτερο μέρος των δικαιωμάτων του.

Όπως και να έχει αυτή η υπόθεση θα κλείσει οριστικά τις επόμενες ημέρες, καθώς οι άνθρωποι της Λάρισας δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν για αρκετό καιρό τη Ρόμα. Ο Παπακώστας θέλει να έχει το συντομότερο τον αμυντικό χαφ στη διάθεση του, γι αυτό και αν δεν ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες για τον Γάλλο, θα στραφούν σε άλλες περιπτώσεις.

Χατζηχρήστος: "Η "Οriginal" προστάτευσε τον Μπάγεβιτς"


Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, υποστήριξε ότι η "Οriginal" δεν επιτέθηκε στον Σερβοέλληνα τεχνικό, αντιθέτως προσπάθησε να αποτρέψει τα όσα συνέβησαν, προστατεύοντας τον.

"Η "Οriginal" δεν έκανε επίθεση. Τα μέλη της δεν ήταν μεταξύ αυτών που χτύπησαν τον Μπάγεβιτς αλλά μεταξύ αυτών που τον προστάτευαν. Υπάρχουν βίντεο, ας τα δει η αστυνομία και αυτοί που φαίνονται στο βίντεο ότι βάρεσαν τον Μπάγεβιτς θα τρέχουν να κρυφτούν", ήταν τα λεγόμενα του Χατζηχρήστου.

Το ηγετικό στέλεχος της "Original" μίλησε και στην ιστοσελίδα aek365.gr για το συμβάν: "Από την τηλεόραση φαίνεται ξεκάθαρα ότι αναγνωρίσιμα μέλη της "Original" προσπαθούν να προστατέψουν τον Μπάγεβιτς και όχι να του επιτεθούν. Πως είναι δυνατόν λοιπόν να φταίει η "Original"; Εμείς θέλουμε να λάμψει η αλήθεια, αλλά προσοχή γιατί αν συμβεί αυτό τότε θα εκτεθεί πολύς κόσμος. Εμείς ως "Original" φυσικά και θέλουμε να την αλήθεια και να αναγνωριστούν οι υπαίτιοι και να δούμε που ανήκουν.

Ο Μπάγεβιτς, που λέει ότι θέλει το καλό της ΑΕΚ, οφείλει να βάλει την ΑΕΚ πάνω από το προσωπικό του συμφέρον, να αναγνωρίσει μέσω του βίντεο και των φωτογραφιών, αυτούς που του επιτέθηκαν και μετά να κάνει ότι θέλει. Εγώ πάντως προσωπικά συνεχίζω να αναρωτιέμαι ποιοι είναι αυτοί που του επιτέθηκαν και από ποιους κατευθύνονται".

Φύσσας: Θα πετύχει ο Σάντος


Ο τεχνικός διευθυντής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματας, Τάκης Φύσσας, εξέφρασε τη βεβαιότητά του του μετά το τέλος της προπόνησης ότι ο πορτογάλος τεχνικός θα πετύχει.

"Ο Φερνάντο Σάντος έχει την στήριξη όλων μας και είμαι σίγουρος πως θα πετύχει. Είναι μεγάλος γνώστης του ποδοσφαίρου και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε. Ασχολείται καθημερινά πάρα πολλές ώρες με την ομάδα με στόχο να είμαστε έτοιμοι στα επίσημα ματς.

Δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας για να προετοιμαστούμε. Εκτιμώ, όμως, πως η ομάδα θα είναι έτοιμη μέχρι τους επίσημους αγώνες του Σεπτεμβρίου, για τα ματς με Γεωργία και Κροατία".


"Αισθάνομαι πολύ ωραία"

Ο Παντελής Καφές αναφέρθηκε στην επιστροφή του στην εθνική ομάδα τονίζοντας ότι αισθάνεται ωραία που βρίσκεται και πάλι στους κόλπους της Εθνικής: "Αισθάνομαι πολύ ωραία", είπε αρχικά ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πρώτες εντυπώσεις του από τον Σάντος.

"Είναι λογικό να δουλέψουμε περισσότερο με τον κ. Σάντος, επειδή είναι λίγες μέρες στην Εθνική ομάδα. Θέλει να περάσει τη δική του φιλοσοφία και νοοτροπία σε εμάς, οπότε χρειάζεται να δουλέψουμε πιο πολύ στο γήπεδο και στο ξενοδοχείο"

Ερωτηθείς αν η Εθνική θα είναι έτοιμη για τα επίσημα παιχνίδια με τη Γεωργία (03/09) και την Κροατία (07/09), απάντησε: "Είμαστε στην αρχή της σεζόν και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Θα πρέπει να εμφανιστούμε όσο το δυνατό πιο έτοιμοι γίνεται στις επίσημες υποχρεώσεις. Είναι δυνατό το φιλικό με τη Σερβία και θα βγουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα".

Για το γεγονός ότι η Σερβία έχει κάποιες ομοιότητες με την Κροατία, τόνισε: "Η Σερβία είναι πολύ καλή ομάδα και θέλει να μετρήσεις τις δυνάμεις, προκειμένου να προετοιμαστεί και εκείνη για το Euro 2012".

Στη συνέχεια, ο Καφές μίλησε για το σύστημα 4-4-2 (σε σχήμα ρόμβου) που προτίθεται να χρησιμοποιήσει ο Σάντος: "Αυτά είναι θέματα του προπονητή. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τηρήσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες που θα μας δώσει και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε".

Εκτός αποστολής για το ματς με την Σερβία (11/8) βρίσκεται ο Σάββας Γκέντσογλου, που υπέστη διάταση στον δεξιό δικέφαλο, στο φιλικό παιχνίδι της ΑΕΚ με την Καλλιθέα.

Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι :Σηφάκης, Τζόρβας, Κυργιάκος, Μαλεζάς, Μανιάτης, Μαρίνος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Βύντρα,Καφές, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Νίνης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Γκέκας, Μήτρογλου, Σαλπιγγίδης και Σαμαράς.

Στο μεταξύ αυτή ήταν η τελευταία προπόνηση της Εθνικής στον Αγ. Κοσμά, καθώς το προπονητήριο θα κλείσει και περίπου στις 20 Αυγούστου, θα αρχίσουν έργα βελτίωσης του χλοοτάπητα. Η απογευματινή προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Αγίου Δημητρίου, ενώ η προετοιμασία για τα πρώτα δύο ματς των προκριματικών του Euro 2012 με την Γεωργία (3/9) και την Κροατία (7/9), θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα γήπεδα της Αθήνας.

Μοράτι:"Δεν φεύγει ο Μαϊκόν"


Tέλος στο ενδεχόμενο παραχώρησης του Μαϊκόν έβαλε ο πρόεδρος της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι ξεκαθαρίζοντας ότι ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ δεν θα παραχωρηθεί στην Ρεάλ Μαδρίτης.Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές οδηγήθηκαν σε "ναυάγιο" και έτσι ο ποδοσφαιριστής θα συνεχίσει την καριέρα του στους "νερατζούρι"."Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Μαϊκόν δεν θα παραχωρηθεί. Αν η Ρεάλ Μαδρίτης τον θέλει, τότε θα πρέπει να προσπαθήσει πιο πολύ", είπε χαρακτηριστικά το "αφεντικό" της Ίντερ και συμπλήρωσε:

"Δεν θα τον αφήσουμε να φύγει γιατί είναι ένας δυνατός παίκτης. Έχει καλή σχέση με τους φιλάθλους μας και θα ήταν δύσκολο να αποχωρούσε.

Ίσως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κατάλαβε πόσο σημαντικός είναι ο Μαϊκόν για εμάς. Είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης και τα δίνει πάντα όλα για την ομάδα.

Ήταν παίκτης-κλειδί για την Ίντερ και δεν του άξιζε να φτάσει σε μία τέτοια κατάσταση. Ο Μαϊκόν θα μείνει και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα γίνει κάτι τέτοιο".

Ιβιτς: "Χωρίς πίστη δεν κάνουμε τίποτα"


Ο Βλάνταν Ιβιτς την Κυριακή αγωνίστηκε απέναντι στην ομάδα που τον ανέδειξε και όπως δήλωσε αισθάνθηκε λίγο περίεργα. Ο άσος του ΠΑΟΚ με δηλώσεις του στο "Sentra 103,3" αναφέρθηκε στον Μπερέταμ, τον Δερμιτζάκη, τη Φενέρμπαχτ΄σε, αλλά στην επίθεση που δέχθηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Για το γεγονός ότι έπαιξε απέναντι στην Παρτίζαν: "Λίγο περίεργο το συναίσθημα. Είναι η ομάδα που βρίσκεται στην καρδιά μου".

Για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ: "Εχουμε καινούριο προπονητή κι αυτό είναι καλό για την ομάδα. Επαιξαν τα παιδιά που δεν είχαν πολλές συμμετοχές και ο προπονητής θέλει να δει όλους τους παίκτες. Είχαμε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ, αλλά ήταν ένα καλό τεστ για τα παιδιά που δεν είχαν χρόνο. Ηταν ένα παιχνίδι που θα τους κάνει καλό".

Για την προτεραιότητα του ΠΑΟΚ: "Να προσπαθήσουμε να περάσουμε στο Europea League. Χωρίς πίστη δεν κάνουμε τίποτα, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά όπως και τις προηγούμενες μέρες. Να προετοιμάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το παιχνίδι, γνωρίζοντας τις δυσκολίες.

Ξέρουμε ότι αντίπαλος είναι η καλύτερη ομάδα στην Τουρκία που παίζει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια, ωστόσο δεν πρέπει να έχουμε φόβο. Το γεγονός ότι δεν προκρίθηκε επί της Γιανγκ Μποις δείχνει πως κι αυτή έχει αδυναμίες και πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε".

Για τα τρία γκολ στον αγώνα με τον Αγιαξ: "Με σόκαρε όπως κι όλους. Κανείς δεν περίμενε να δεχτούμε τρία γκολ στην Τούμπα. Όμως, όταν υπάρχει χαλαρότητα και δεν είσαι 100% συγκεντρωμένος, τότε γίνονται τα πάντα. Αυτό το παιχνίδι ήταν καλό σχολείο, πρέπει να δουλέψουμε πάνω σ αυτό το σημείο. Αυτά τα λάθη δεν πρέπει να συμβαίνουν".

Για το τι δεν πήγε καλά με τον Μπερέτα: "Εγώ προσωπικά δεν είχα κανένα πρόβλημα με τον Μπερέτα, δεν ξέρω ποιος είχε πρόβλημα, αλλά οι παίκτες δεν νομίζω. Η δουλειά μας είναι να πληρωνόμαστε και να παίζουμε στο γήπεδο, οπότε οποιαδήποτε άλλη απόφαση λαμβάνεται από τη διοίκηση. Δεύτερον, σαν προπονητής έχει δική του νοοτροπία, διαφορετική από αυτή του Σάντος κι αυτό το περιμέναμε όλοι. Αλλά επαναλαμβάνω αυτά είναι θέματα της διοίκησης".

Για το αν ο Δερμιτζάκης χρειάζεται τη βοήθεια των παικτών: "Σίγουρα είναι ένας νέος προπονητής που έρχεται πρώτη φορά σε μεγάλη ομάδα και πρέπει όλοι να τον βοηθήσουμε, γιατί όλοι θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό στην ομάδα".

Για την επίθεση στον Μπάγεβιτς: "Μου προκάλεσε σοκ! Ημουν σπίτι, έβλεπα ειδήσεις και είδα μια εικόνα πολύ άσχημη για όλη την κοινωνία. Αγαπώ την Ελλάδα και δεν έχει σημασία που το θύμα ήταν ένας Σέρβος, συμπατριώτης μου. Αυτά τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και ελπίζω να είναι η τελευταία φορά. Ολοι εμείς που είμαστε στο ποδόσφαιρο, δεν αξίζουμε κάτι τέτοιο".

Πάει για Χαριστέα η Λάτσιο


Στο στόχαστρο της Λάτσιο βρίσκεται ο Άγγελος Χαριστέας. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ ο Έλληνας επιθετικός είναι στη λίστα των «λατσιάλι» οι οποίοι ψάχνουν για επιθετικό. Σύμφωνα με το «TuttoMercatoWeb», το όνομα του Χαριστέα βρίσκεται στη λίστα του Εντουάρντο Ρέια, αν και πρώτη του επιλογή είναι ο Ούγκο Αλμέιδα από τη Βέρντερ Βρέμης, αλλά η περίπτωσή του είναι αρκετά δύσκολη.

Έτσι, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η υπόθεση του Πορτογάλου επιθετικού, τότε θα εξεταστεί το όνομα του Έλληνα άσου. Ο Χαριστέας δεν υπολογίζεται από τη Νυρεμβέργη και βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας, παρότι δεσμεύεται με συμβόλαιο για άλλο ένα χρόνο.

Ο ίδιος ο Χαριστέας ψάχνει ομάδα, αφού επιθυμία του είναι να έχιε παιχνίδια στα πόδια του για να μπορέσει να διεκδικήσει μία θέση στην Εθνική. Ήδη ενδιαφέρον έχει δείξει η γαλλική Αρλ.

Βάζει προτεραιότητες ο Κούπερ


Συνάντηση με τη διοίκηση του Αρη θα έχει εντός της ημέρας ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ, για να χαραχθεί η πορεία στα μεταγραφικά. Πρόθεση των ανθρώπων της ομάδας είναι να ρισκάρουν και να αποκτήσουν κάποιους παίκτες, που θα τη βοηθήσουν να περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αν επιτευχθεί η πρόκριση, τότε θα μπουν στα ταμεία του συλλόγου πολλά χρήματα, δίνοντας μεγάλη ανάσα στα οικονομικά.

Ο Αργεντινός τεχνικός θέλει τρεις ποδοσφαιριστές, έναν επιθετικό, ένα αριστερό μπακ και έναν αμυντικό χαφ, ωστόσο ο Κούπερ στη συνάντηση θα βάλει προτεραιότητες, δίνοντας κατευθύνσεις σε ποια θέση χρειάζεται πρώτα ενίσχυση το ρόστερ της ομάδας.

Εκτός από τους μεταγραφικούς στόχους, θα συζητηθούν και οι αποδεσμεύσεις, καθώς υπάρχουν ενδιαφέρον από ευρωπαϊκούς συλλόγους για ποδοσφαιριστές του Αρη. Ναφτί και Τόνι Κάλβο έχουν βρεθεί στο στόχαστρο άλλων συλλόγων, ωστόσο ακόμα δεν έχει κατατεθεί επίσημη πρόταση για την απόκτηση τους.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Απίστευτα πράγματα με Μπουμπένκο!

ΗΡΑΚΛΗΣ: Απίστευτα πράγματα με Μπουμπένκο!

Τη στιγμή που το Σάββατο η ΠΑΕ Ηρακλής ανακοίνωνε τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Γιόζεφ Μπουμπένκο, κανείς δεν περίμενε την απίστευτη τροπή που θα πάρουν τα πράγματα δύο μόλις ημέρες μετά. Ο Σλοβάκος τεχνικός βρέθηκε σήμερα το πρωί στο γήπεδο της Μίκρας για να προπονήσει τους παίκτες, ενώ ο Παγώνης Βακαλόπουλος είχε ήδη ξεκινήσει τις ασκήσεις με τους παρόντες, μιας και έχει ειδοποιηθεί να αναλάβει χρέη υπηρεσιακού προπονητή. Από τη διοίκηση του Ηρακλή δεν του επετράπη η είσοδος στο γήπεδο και κατ’ επέκταση η προπόνηση των παικτών, όμως από το περιστατικό αυτό γίνεται ευρέως αντιληπτό πως ο Σλοβάκος σε καμία περίπτωση δεν έχει παραιτηθεί, όπως τόνιζε φυσικά ο ίδιος στην επιστροφή της αποστολής στην Ελλάδα. Εμμένει αντίθετα στην αποπληρωμή ολόκληρου του συμβολαίου του, αλλά και των συνεργατών του, με το ποσό να ανέρχεται περίπου στις 250 χιλιάδες ευρώ!

Με τέσσερις... νέους η προπόνηση του Ηρακλή


Το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη ο Χοσεμί, ο οποίος θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα. Ο 31χρονος Ισπανός δεν θα είναι το μόνο νέο πρόσωπο στην προπόνηση του Ηρακλή, καθώς για πρώτη φορά θα γυμναστούν μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους και οι Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής και Λίμα.

Οι τρεις παίκτες έκαναν μόνοι τους προπόνηση τις προηγούμενες ημέρες περιμένοντας την αποστολή να επιστρέψει από την Ιταλία, όπου πραγματοποιούσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Το ρόστερ του "Γηραιού" γεμίζει και όλοι θα είναι παρόντες στην προπόνηση της Δευτέρας, ωστόσο θα απουσιάζει ο... πρωτομάστορας. Ο Μπουμπένκο έχει απομακρυνθεί και γίνονται προσπάθειες να βρεθεί το συντομότερο ο αντικαταστάτης του.

Συνελήφθη ο παρουσιαστής Παναγιώτης Τόκος με την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου -


Στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης κρατείται ο γνωστός παρουσιαστής με την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος 17χρονου ποδοσφαιριστή.
Ο δράστης και το θύμα συναντήθηκαν στο..

γήπεδο της Μαλακοπής στη Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες μιας φωτογράφισης και ο ερασιτέχνης αθλητής από την Αρμενία δεν πίστευε στα μάτια του βλέποντας το μεσήλικα να παρεκτρέπεται.


Σύμφωνα με την καταγγελία του νεαρού που κατέθεσε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της Τούμπας, την ώρα που έβγαλε το παντελόνι του για να φορέσει τα αθλητικά του, ο παρουσιαστής άρχισε να χειρονομεί και να τον παρενοχλεί σεξουαλικά, κάτι που επιβεβαίωσε και ο αυτόπτης μάρτυρας που σοκαρισμένος κάλεσε την αστυνομία.


Μετά τη σύλληψη ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Πηγη tromaktiko.gr

Καζλάουσκας: "Πήγαμε πάρα πολύ καλά"


Μετά την τρίτη νίκη της εθνικής ομάδας στο τουρνουά της Κύπρου, αυτή την φορά επί της Κροατίας, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιόνας Καζλάουσκας, τόνισε πως οι παίκτες τα πήγαν αρκετά καλά σε όλα τα σχήματα που δοκίμασε. Οσο για τον Καλάθη υποστήριξε πως είναι ένας παίκτης που δεν περνάει από εξετάσεις.

"Δοκιμάσαμε αρκετά πράγματα, για παράδειγμα διαφορετικά σχήματα και πήγαμε πάρα πολύ καλά σε όλους τους τομείς. Ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψην μας το γεγονός ότι ήταν έξω δύο από τους γκαρντ μας. Ο Σπανούλης για να πάρει λίγο χρόνο ξεκούρασης και Ζήσης προληπτικά εξαιτίας του τραυματισμού του. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και με τα 15 παιδιά και η τελική απόφαση για τους 12 που θα ταξιδέψουν στην Τουρκία θα ληφθεί μετά τον αγώνα με τις ΗΠΑ στις 25 Αυγούστου."

Ο Λιθουανός τεχνικός ρωτήθηκε και για τον Νικ Καλάθη που ήταν εντυπωσιακός: "Είναι ένα παιδί που βρίσκεται από πέρυσι στην ομάδα. Δεν είναι από εκείνους που δίνουν εξετάσεις".

Νίκη στην Κίνα για την Μπαρτσελόνα


Η Μπαρτσελόνα νίκησε την κινεζική Μπεϊτζίνγκ Γκουοάν με 3-0, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου, πιο γνωστό ως "Φωλιά του Πουλιού". Τα τέρματα των "μπλαουγκράνα" σημείωσαν οι Σέρχι Ρομπέρτο (10΄), Νολίτο (13΄) και Ιμπραϊμοβιτς (89΄).

Δώνης: "Εχουμε στη διάθεσή μας περισσότερα όπλα"


Η αποστολή του Ατρόμητου βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής στην Αθήνα, μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου σταδίου της προετοιμασίας, που έγινε στη Γερμανία. Ο προπονητής της περιστεριώτικης ομάδας, Γιώργος Δώνης, τόνισε, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, ότι διαθέτει περισσότερα όπλα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δουλέψαμε πάρα πολύ καλά και οι παίκτες ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά. Είναι φανερό ότι βρίσκονται στο ζενίθ της κούρασής τους και θεωρώ φυσιολογικό να είναι ταλαιπωρημένοι. Τώρα πάμε σε ένα στάδιο αποσυμφόρησης, για να παρουσιαστούμε σε καλή κατάσταση στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Δείχνουμε μεγαλύτερες δυνατότητες σε σχέση με πέρυσι και στο αμυντικό κομμάτι, αλλά και στο επιθετικό κι έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερα όπλα" τόνισε ο νεαρός τεχνικός.

Δεν τα βρήκαν Σίσιτς και Καβάλα


Το φλερτ του Σίσιτες με την Καβάλα δεν οδηγήθηκε σε γάμο, καθώς οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στο οικονομικό. Οι "Αργοναύτες" ψάχνουν για έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να αγωνιστεί στα άκρα της επίθεσης και Σλοβένος έμοιαζε ιδανική λύση, ωστόσο πλέον πρέπει να στραφούν σε άλλες περιπτώσεις παικτών.

Ο Σίσιτς ήθελε να αγνιστεί με τη φανέλα της Καβάλας, όμως, όταν άκουσε την πρόταση της διοίκησης άλλαξε γνώμη. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ ζήτησε περισσότερα χρήματα, με την πλευρά της ομάδας να μην ανεβάζει άλλο την προσφορά της. Τελικά οι διαπραγματεύσεις οδηγήθηκαν σε ναυάγιο και η μεταγραφή "χάλασε" οριστικά.

Η ιστορία ΠΑΟΚ και Φενερμπαχτσέ


Στην «Πολίτικη Κουζίνα», από τις πιο όμορφες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, πέρα από τις υπέροχες γεύσεις που ξεπηδούσαν μέσα από κάθε σπίτι στην Πόλη, αλλά και το μαγαζάκι με τα μπαχαρικά του παππού Βασίλη, ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης περνούσε αριστοτεχνικά μέσα από την ταινία τη ζωή στην Κωνσταντινούπολη από ανθρώπους με μεράκι, όραμα και περηφάνια μέχρι την στιγμή που αναγκάστηκαν να φύγουν.Τέτοιοι ακριβώς ήταν οι δύο ομάδες ανθρώπων, που είδαν ιδρύσει πριν από πολλά χρόνια στην Πόλη τον Ερμή και την Φενέρμπαχτσε.

Ο Ερμής ήταν ένα αθλητικό και πολιτιστικό σωματείο, που δημιουργήθηκε από ρωμιούς της Κωνσταντινούπολης στο μακρινό 1875, στη συνοικία Πέρα. Ουσιαστικά αυτό το σωματείο που έδινε την ευκαιρία στους συμπατριώτες μας να ζουν και να αναπνέουν άρωμα Ελλάδας, ήταν ο πρόγονος του ΠΑΟΚ, τον οποίο και ίδρυσαν στις 26 Απριλίου του 1926 πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.

Για αυτό άλλωστε και τα χρώματα του Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών που είχαν επιλεχθεί από τότε ήταν το πένθιμο μαύρο που συμβόλιζε την τραγική ιστορία του Μικρασιατικού ελληνισμού αλλά και το λευκό που συμβόλιζε την ελπίδα.

Κάτι ανάλογο, είχε συμβεί έναν αιώνα πριν και στην επαρχία Καντικόι της Κωνσταντινούπολης. Τότε ένα γκρούπ νεαρών Τούρκων, με ιδανικά και με μεγάλη επιθυμία την ενασχόληση με τα σπόρ και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο ίδρυσαν μυστικά το αθλητικό σωματείο «Φενέρμπαχτσε Σπορ Κουλούμπ», για να μην έχουν κανένα πρόβλημα με το αυστηρό οθωμανικό δίκαιο.

Άλλωστε τότε ο σουλτάνος Αμπντουλχαμίτ ο 2ος είχε απαγορεύσει κάθε ίδρυση σωματείου όπου τα μέλη του να μπορούν να ασχολούνται και να παίζουν ποδόσφαιρο, το οποίο οι νέοι της Τουρκίας, έβλεπαν τότε από τις αγγλικές οικογένειες και το θεωρούσαν εξαιρετικό παιχνίδι. Μάλιστα το έμβλημα της ομάδας τότε ήταν ο φάρος του Φενέρμπαχτσε, που αποτελούσε ιστορικό σύμβολο στο λιμάνι της περιοχής.

Κάπως έτσι συνδέεται λίγο η ιστορία των δύο ομάδων που θα βρεθούν αντίπαλοι για πρώτη φορά στην ιστορία τους με στόχο την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ.

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει μάλιστα γενικότερα για πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία του στην Πόλη, απ’ όπου ξεκίνησαν οι μακρινές ρίζες της ομάδας και θέλει παράλληλα να γίνει και η πρώτη ελληνική ομάδα που θα φύγει νικήτρια από εκεί.΄

Άσχημη παράδοση

Η ιστορία των ελληνοτουρκικών «μαχών» στο ποδόσφαιρο ξεκινά από πολύ παλιά και για την ακρίβεια από την πρώτη σεζόν (1958-59) όπου η ΕΠΟ αποφάσισε να δηλώνει την πρωταθλήτρια Ελλάδος στο κύπελλο Πρωταθλητριών.

Ήταν ο Ολυμπιακός, που κληρώθηκε με την Μπεσίκτας με το πρώτο ματς να είναι προγραμματισμένο στην Πόλη (17.9.1958) και το δεύτερο στο «Ποδηλατοδρόμιο» (1.10.1958). Δεν έγινε κανένα, λόγω της πολιτικής κατάστασης που επικρατούσε τότε αλλά και τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπιζαν οι Έλληνες στην Τουρκία.

Σε συνεδρίαση της ΟΥΕΦΑ, ο Ολυμπιακός αποφάσισε να παραιτηθεί και οι Τούρκοι πέρασαν χωρίς αγώνα στον επόμενο γύρο όπου έπεσαν πάνω στην Ρεάλ Μαδρίτης και αποκλείστηκαν (2-0 και 1-1).

Η ΟΥΕΦΑ από τότε έβαζε κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες, για χώρες που δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις με αποτέλεσμα να αργήσουμε πολύ να βρεθούμε και πάλι αντίπαλοι με τους γείτονες.

Αν και η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, Φενέρμπαχτσε είχε δώσει τρεις τελικούς με την ΑΕΚ όταν κατέκτησε το 1969 το Βαλκανικό Κύπελλο νικώντας με 3-1 στον έξτρα τελικό (1-2 και 1-0 οι άλλοι δύο).

Το 1995 ήταν ο ΟΦΗ που ταξίδεψε για το Ιντερτότο στην Προύσα, και αν και προηγήθηκε με το...καλημέρα με τον Φρατζέσκο, έχασε 2-1 και αποκλείστηκε.

Ουσιαστικά η πρώτη ελληνική ομάδα που ταξίδεψε και πάλι στην Πόλη για κύπελλο Ευρώπης ήταν ο Παναθηναϊκός το 2002 όταν πήρε ισοπαλία από την Φενέρμπαχτσε (1-1) και μάλιστα ισοφαρίστηκε. Στη ρεβάνς της Λεωφόρου συνέτριψε τους Τούρκους με 4-1 σε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια στο ΟΥΕΦΑ και προκρίθηκε πανηγυρικά.

Ο Ολυμπιακός για το Τσάμπιονς Λίγκ έπαιξε το 2003 στην Πόλη και ηττήθηκε 1-0 από τη Γαλατάσαραϊ, την πιο πετυχημένη τουρκική ομάδα σε κόντρες με ελληνικές, αφού μετράει πέντε νίκες σε έξι παιχνίδια. Μοναδική της ήττα το βαρύ 3-0 την ίδια σεζόν στο σώου του Τζιοβάνι στη Ριζούπολη με το εκπληκτικό τρίτο γκολ που κρέμασε τον Τούρκο τερματοφύλακα.

Το 2007 σε ματς ομίλου η Γαλατάσαραϊ είχε νικήσει με 3-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη όμως, ενώ τελευταίο της ραντεβού (και γενικά ελληνοτουρκικό μέχρι την κόντρα Φενέρμπαχτσε-ΠΑΟΚ) ήταν αυτό πέρυσι με τον Παναθηναϊκό όπου μετά το εντυπωσιακό 3-1 στο ΟΑΚΑ (με τα δύο γκολ του Ελάνο και ένα του Μπάρος) είχε μετατρέψει σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς όπου νίκησε και εκεί με 1-0.

Γενικά η παράδοση δεν μας πάει στην Κωνσταντινούπολη (σε αντίθεση με το μπάσκετ) όπου μόνο μια ισοπαλία έχουν αποσπάσει οι ομάδες μας και έχουμε πετύχει μόνο ένα γκολ.

Αναλυτικά οι ελληνικές εξορμήσεις στην Πόλη για τα κύπελλα Ευρώπης:

Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 21.10.2002

Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός 1-1

(42’ Ουάσινγκντον – 14’ Μπασινάς)

Τσάμπιονς Λίγκ 21.10.2003

Γαλατάσαραϊ-Ολυμπιακός 1-0 (9’ Τσιχάν)

Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 23.10.2008

Γαλατάσαραϊ-Ολυμπιακός 1-0 (29’ Κιούελ)

Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 3.12.2009

Γαλατάσαραϊ-Παναθηναϊκός 1-0 (49’ Σάρπ) Πηγη sport24.gr

Ήρθε ο Ντρούκερ, σημερα ο Πιρς


Ξεκίνησαν οι αφίξεις στη Θεσσαλονίκη, καθώς την Τρίτη έχει οριστεί το πρώτο ραντεβού του Άρη, εν όψει της νέας σεζόν. Ήρθε ο Σαρόν Ντρούκερ, την Δευτέρα αναμένεται ο Πιερ Πιρς.Το μεσημέρι της Κυριακής έφτασε στη χώρα μας ο νέος προπονητής του Άρη, Σαρόν Ντρούκερ, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται ο Πιερ Πιρς. Την τρίτη το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η "πρώτη" της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Τη Δευτέρα (09/08) το απόγευμα (17:50) είναι προγραμματισμένη η άφιξη του Αμερικανού του Άρη, Πιέρ Πιρς. Ο γκαρντ των «κιτρίνων» θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη με πτήση μέσω Φρανκφούρτης προκειμένου να δώσει το παρόν στην προγραμματισμένη πρώτη συγκέντρωση των παικτών του Σαρόν Ντρούκερ την Τρίτη το απόγευμα.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας θα περάσει από γενικές και εργομετρικές εξετάσεις το πρωί της Τρίτης μαζί με τους Νίκο Χατζηβρέττα, Χρήστο Ταπούτο, Λίνο Χρυσικόπουλος και Ντέγιαν Μπορόβνιακ.

Οι νεαροί Γάϊος Σκορδίλης, Χρήστος Παπανικολάου και Σπύρος Μούρτος θα υποβληθούν σε γενικές εξετάσεις την Δευτέρα και εν συνεχεία το απόγευμα της ίδιας μέρας θα περάσουν από εργομετρικό έλεγχο.

Άπαντες θα δώσουν το παρών το απόγευμα της Τρίτης στην "πρώτη" της ομάδας εν όψει της νέας σεζόν, που θα γίνει υπό τις οδηγίες του Σαρόν Ντρούκερ και των βοηθών του Στέφανου Δέδα και Ματάν Χαρούς.

Ο Ισραηλινός προπονητής κατά την άφιξή του ξεκαθάρισε ότι: "Πήραμε τέσσερις πολύ καλούς παίκτες τους οποίους θέλαμε στην ομάδα. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν πολύ. Με τους Πιρς και Ντάνστον μίλησα από κοντά όταν βρισκόμουν στις ΗΠΑ. Τους εξήγησα τι θέλω απ' αυτούς κι αυτοί μου είπαν τι μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα".

Το καλωσόρισμα του Σάντος


Η εποχή Φερνάντο Σάντος ουσιαστικά ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής (23:00) με τη συγκέντρωση των μελών της αποστολής που επέλεξε ο Πορτογάλος για το φιλικό αγώνα στο Βελιγράδι με την Σερβία(11/8, 21:30). Στο ξενοδοχείο όπου συγκεντρώνεται η Εθνική ομάδα δεν θα είναι εκεί για να υποδεχθεί τους παίκτες ο Ότο Ρεχάγκελ. Μετά από 9 χρόνια ο "αρχιτέκτονας" αλλάζει και το σκηνικό αναμένεται αμήχανο. Τουλάχιστον στο ξεκίνημα, διότι όσο κυλάει η ώρα θα "σπάει" ο πάγος, μιας και ο Σάντος είτε ως προπονητής του ΠΑΟΚ, είτε ως προπονητής του Παναθηναϊκού είτε ως προπονητής της ΑΕΚ γνωρίζει ήδη τα περισσότερα παιδιά.

Από τους υπεύθυνους της Ομοσπονδίας, ζητήθηκε σε αυτή την πρώτη συγκέντρωση να μην παραβρεθούν στην υποδοχή οι εκπρόσωποι του Τύπου. Κάτι το προχωρημένο της ώρας (23:00) και κάτι το γεγονός ότι ο Σάντος έχει ήδη μιλήσει δύο φορές (και μάλιστα πολύ αναλυτικά) στους Έλληνες δημοσιογράφους, δίνουν κάθε δικαίωμα στον Πορτογάλο να ζήσει αυτό το καλωσόρισμα μακριά από τα φλας και τις κάμερες.

Αυτές τις ημέρες ο Σάντος συμπληρώνει 8 χρόνια γνωριμίας με τη χώρα μας. Σε αυτό το διάστημα έζησε πολλές και διαφορετικές καταστάσεις (αποθέωση, απαξίωση, κράξιμο) και έτσι ήταν εύκολο να γίνει "ένας από εμάς". Άλλωστε, το πώς νοιώθει πλέον αυτός ο άνθρωπος "αποκαλύφθηκε" κατά την παρουσίαση του από την ΕΠΟ (2/7), όταν και επέλεξε να μιλήσει ελληνικά για να καλωσορίσει τη... νέα εποχή! Αυτή ήταν και μια ένδειξη αναγνώρισης για την εμπιστοσύνη που υπάρχει προς το πρόσωπο του από τους παράγοντες της ΕΠΟ αλλά και τους Έλληνες φίλαθλους γενικότερα.

Άλλωστε ο Σάντος είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής και προνομιούχος ενός σπάνιου προτερήματος στην ποδοσφαιρική Ελλάδα: μπορεί με την ίδια ευκολία να επισκεφθεί την Τούμπα και το "Βικελίδης", το ΟΑΚΑ και το "Καραϊσκάκη". Αυτό τουλάχιστον έχουν δείξει οι πρώτες του παρουσίες στα γήπεδα της χώρας, οι οποίες είχαν ως στόχο τον έλεγχο αγωνιστικής ετοιμότητας των Ελλήνων ποδοσφαιριστών στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.


Οι 22 επιλογές του Σάντος για το φιλικό με την Σερβία

Τερματοφύλακες: Σηφάκης, Τζόρβας

Αμυντικοί: Κυργιάκος, Μαλεζάς, Μανιάτης, Μαρίνος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Βύντρα, Τοροσίδης

Μέσοι: Καφές, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Νίνης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γκέντσογλου

Επιθετικοί: Γκέκας, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου


Οι 8 ποδοσφαιριστές οι οποίοι έμειναν εκτός σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο

Χαλκιάς (τραυματίας), Σεϊταρίδης, Μόρας, Πατσατζόγλου, Τζιόλης, Πρίττας, Χαριστέας, Καπετάνος


Οι 7 νέοι παίκτες, οι οποίοι δε συμμετείχαν στην 23αδα του Παγκόσμιου Κυπέλλου

Μανιάτης, Μαρίνος, Τζαβέλλας, Καφές, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γκέντσογλου, Μήτρογλου

Νικήτρια η Εσπανιόλ


Νικήτρια του τουρνουά «Trofeo de Ramon Carranza», που λαμβάνει χώρα από την Κάντιθ στη μνήμη του προέδρου της, αναδείχθηκε η Εσπανιόλ που νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης στα πέναλτι με 4-3.Οι Καταλανοί επικράτησαν των Μαδριλένων και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές αφιέρωσαν τον τίτλο στον αποθανόντα Ντάνι Τζάρκε, αφού σήμερα συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του 26χρονου αμυντικού από ανακοπή καρδιάς.

Ο Ντιέγκο Κόστα άνοιξε το σκορ για τους «ροχιμπλάνκος» μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα, αλλά δύο λεπτά μετά ο Κογιεχόν ισοφάρισε και μαζί με τους συμπαίκτες του έδειξαν με τα χέρια τους στον ουρανό, προς τον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή.

Στον άλλο αγώνα του τουρνουά, η Σεβίλλη επιβλήθηκε της Κάντιθ με 3-2. Φάτσιο, 9, Νεγκρέδο, 63’ και 75’, Καμπαγιέρο στο 1’, Μπουένο, 65’

Φωτο Ημερας

Εξαιρετικός ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Παρτιζάν Βελιγραδίου

Ειπε...................

http://www.contra.gr/images/m/dusan_kallithea0908001_m.jpg"Δεν είναι κάτι παράξενο αυτό που έγινε. Το άσχημο όμως είναι ο τρόπος που αυτή η εικόνα πέρασε στον κόσμο. Πάντως όλη η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρό μου"

Ντούσαν Μπάγεβιτς

(... στη σερβική ιστοσελίδα Blic Online για την επίθεση που δέχτηκε από τους οπαδούς της ΑΕΚ)

Ψιθυροι..........

  • Ατυχος στάθηκε ο διαιτητής του φιλικού αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Παρτιζάν Βελιγραδίου στην Τούμπα. Ο Δημήτρης Καλόπουλος τραυματίστηκε στο 14' της αναμέτρησης και τη θέση του πήρε ο τέταρτος διαιτητής Γιάννης Παπαδόπουλος.
  • Λίγες ώρες πριν την πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής ενόψει του φιλικού με την Σερβία και οι διεθνείς απόλαυσαν τις τελευταίες τους βόλτες με καφέ και παγωτό στην Γλυφάδα και την Βουλιαγμένη.
  • Ινκόγκνιτο επιθυμεί να φτάσει στην Ελλάδα ο Ερνέστο Βαλβέρδε που φέρεται να δήλωσε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού: "Δεν θα ήθελα να έχει κόσμο στο αεροδρόμιο. Θέλω να τους… μιλήσω με τη δουλειά μου. Οι παίκτες πρέπει να αποθεώνονται, όχι ο προπονητής".
  • "Είχαμε εντολή να μην επέμβουμε", φέρεται να δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας όταν ρωτήθηκε για την καθυστέρηση των αστυνομικών να επέμβουν στην επίθεση που δέχτηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτs.
  • Στοχεύει σε Ρομπίνιο η Φενέρ

    http://www.novasports.gr/media/67621.jpgΟι προσπάθειες της Φενέρμπαχτσέ για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης συνεχίζεται. Η τουρκική ομάδα αφού εισέπραξε ένα μεγάλο "όχι" για τον Ασαμόα Γκιαν και τον Μαμαντού Νιάγκ στράφηκε στην περίπτωση του Ρομπίνιο, η περίπτωση του οποίου είναι ακόμα πιο δύσκολη.

    Σύμφωνα με γερμανικό ιστότοπο η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία αξιώνει για τον Βραζιλιάνο περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ. Τόσο ήταν η πρόταση της Μπεσίκτας που αρνήθηκαν οι "πολίτες" πριν λίγες μέρες.

    Ο πρώτος τίτλος πήγε στην Πόρτο

    http://www.novasports.gr/media/66813.jpgΗ Πόρτο κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στην Πορτογαλία, καθώς στον τελικό του Σούπερ Καπ, που διεξήχθη στο Αβέιρο, επικράτησε 2-0 της Μπενφίκα. Τα τέρματα των δράκων" πέτυχαν οι Ρολάντο (3') και Φαλκάο (67').

    Στη Φλουμινένσε ο Ντέκο

    http://www.novasports.gr/media/57274.jpgΣε συμφωνία με τη Φλουμινένσε για τα επόμενα δύο χρόνια ήρθε ο Ντέκο, όπως ανακοίνωσε ο βραζιλιάνικος σύλλογος. Ο γεννημένος στην "χώρα του καφέ", αλλά διεθνής με την εθνική Πορτογαλίας μέσος πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα στους εκπροσώπους του Τύπου σημερα, Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου που εδρεύει στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Αλσίδες Αντούνιες.

    Ο 32χρονος άσος έκανε το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας με τη φανέλα της Κορίνθιανς, ενώ αργότερα πήρε μεταγραφή στην Πόρτο. Μεταπήδησε στην Μπαρτσελόνα, ενώ τελευταίος σταθμός της ευρωπαϊκής καριέρας του ήταν η Τσέλσι. Έχει αγωνιστεί με την εθνική Πορτογαλίας στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2006 και του 2010.

    Ισοπαλία για τον Αγιαξ στην πρεμιέρα


    Δλύο ισοπαλίες και δύο νίκες για τους γηπεδούχους περιελάμβανε το μενού της Κυριακής για την πρεμιέρα του ολλανδικού πρωταθλήματος. Ο Αγιαξ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γκρόνινγκεν, το ίδιο και η Αλκμααρ απέναντι στην Μπρέντα. Φέγενορντ και Φίτεσε επικράτησαν με 3-1 των Ουτρέχτη και Ντεν Χάαγκ, αντίστοιχα.

    Παρασκευή
    Ρόντα-Τβέντε 0-0

    Σαββάτο
    Ναϊμέγκεν-Φένλο 1-0
    Ντε Γκράαφσαπ-Εξέλσιορ 3-0
    Αλμέλο-Βίλεμ 3-0
    Χέρεφεν-Αϊντχόφεν 1-3

    Κυριακή
    Γκρόνινγκεν-Αγιαξ 2-2
    Φέγενορντ-Ουτρέχτη 3-1
    Φίτεσε-Ντεν Χάαγκ 3-1
    Μπρέντα-Αλκμααρ 1-1

    Ο Ουζουνίδης το φαβορί για τον Ηρακλή


    Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο από την Παρασκευή το βράδυ αποτελεί παρελθόν για τον Ηρακλή, ο οποίος ψάχνει τον αντικαταστάτη του Σλοβάκου τεχνικού. Όπως Αυτή την στιγμή επικρατέστερος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του "Γηραιού" είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ωστόσο επαφές υπάρχουν και με άλλους προπονητές.

    Οι άνθρωποι της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν θέλουν να χάσουν άλλο χρόνο και αναμένεται πολύ σύντομα να καταλήξουν στο νέο προπονητή, ο οποίος θα έχει τρεις βδομάδες για να μπορέσει να περάσει τα δικά του στο παιχνίδι του Ηρακλή.

    Εκτός από τον Μαρίνο Ουζουνίδη συζητήσεις γίνονται και με τον Νίκο Κωστένογλου, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του Εβαλντ Λίνεν που απομακρύνθηκε πριν λίγες μέρες από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

    Ηττα της Νταντί από τη Γουίγκαν


    Την ήττα με 3-1 από τη Γουίγκαν γνώρισε σε φιλικό παιχνίδι η -αντίπαλος της ΑΕΚ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ- Νταντί Γιουνάιτεντ. Οι "λάτικς" προηγήθηκαν με 3-0, χάρη σε τέρματα των Μποσέλι (36', 50') και Μόζες (85'), ενώ για τους Σκωτσέζους μείωσε ο Κανταμαρτέρι, τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα.

    Η σύνθεση της Νταντί: Περνίς, Ουάτσον, Κένεθ (60' Ντάλι), Ντοντς, Ντίξον (60' Κανταμαρτέρι), Ντίλον, Μπουάντεν (60' Ντάγκλας), Γκομίς, Ρόμπερτσον (60' Μίρι Ουίλιαμς), Κασαλινουόβο, Γκούντβιλ.

    Εξαντλείται η υπομονή για τον Κάρλος Ρουίς


    Το πρόβλημα με τον Κάρλος Ρουίς συνεχίζει να υφίσταται και ο Αρης προσπαθεί να βρει λύση. Η "μπλε κάρτα" του ποδοσφαιριστή δεν έχει φτάσει ακόμα στη χώρα μας γι αυτό και ο επιθετικός από τη Γουατεμάλα δεν αγωνίστηκε στον επαναληπτικό με την Γιαγκελόνια στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

    Η διοίκηση του Αρη είχε συζήτηση με τον Κάρλος Ρουίς, ο οποίος τη διαβεβαίωσε πως το πιστοποιητικό θα φτάσει σύντομα στη χώρα μας, ωστόσο αν αυτό δεν συμβεί οι "κίτρινοι" είναι αποφασισμένοι ακόμα και να λύσουν τη συνεργασία τους με τον διεθνή επιθετικό.

    Αν ο Εκτος Ραούλ Κούπερ δεν μπορέσει να έχει τον Κάρλος Ρουίς για τους αγώνες με την Αούστρια για το Γιουρόπα Λιγκ, τότε ο Αργεντινός θα ανάψει το "πράσινο φως" για την αποχώρηση του.

    Δύο Αγγελοι για την Αρλ...


    Δύο πρωταθλητές Ευρώπης θέλει να εντάξει στο δυναμικό της η Αρλ, όπως αναφέρει ο γαλλικό Τύπος. Η νεοφώτιστη ομάδα, η οποία στην πρεμιέρα του σαμπιονά ηττήθηκε από τη Σοσό, έχει βάλει στο στόχαστρο της τον Αγγελο Μπασινά και τον Αγγελο Χαριστέα.

    Ο πρώτος έμεινε ελεύθερος από την Πόρτσμουθ και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ενώ ο Χαριστέας έχει ειδοποιηθεί από τη διοίκηση της Νυρεμβέργης να ψάξει να βρει ομάδα.

    Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες οι δύο Αγγελοι να βρεθούν στη Γαλλία για να υπογράψουν στη Αρλ και να γίνουν και πάλι συμπαίκτες.

    Τεσσάρα η Γκενκ στη Γάνδη


    Η Γκενκ συνέτριψε τη Γάνδη εκτός έδρας με 4-0 για τη δεύτερη αγωνιστική του βελγικού πρωταθλήματος. Η φλαμανδική ομάδα βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με έξι βαθμούς, όσους έχει και η Μαλίν. Αυτές οι δύο έχουν μόνο το απόλυτο.

    Λιρς-Σταντάρ Λιέγης 1-4
    Σαρλερουά-Αντερλεχτ 0-0
    Μπριζ-Σεντ Τρουϊντεν 4-1
    Ούπεν-Βέστερλο 0-1
    Λόκερεν-Κορτράικ 1-1
    Ζούλτε Βάρεγκεμ-Μαλίν 1-2
    Γκέρμιναλ-Σερκλ Μπριζ 0-0
    Γάνδη-Γκενκ 0-4

    Με ήττα ξεκίνησε η Μπορντό




    Η κατηφόρα που ξεκίνησε η Μπορντό μετά τα μισά του δεύτερου γύρου της περασμένης περιόδου συνεχίζεται. Στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 1ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος οι "γιρονδίνοι" ηττήθηκαν εκτός έδρας από τη Μονπελιέ με 1-0.

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 1ης αγωνιστικής του σαμπιονά έχουν ως εξής:

    Λανς-Νανσί 1-2
    (72' Μαουλιντά - 27' Φερέ, 83' Μπερενγκέρ)

    Οσέρ-Λοριάν 2-2
    (19' Πεντρετί, 58' Λε Ταλέκ - 7' Ντιαρά, 68' Μβουέμπα)

    Λιόν-Μονακό 0-0

    Παρί ΣΖ-Σεντ Ετιέν 3-1
    (6' Ερντινγκ, 42' Σεσενιόν, 82' Νενέ - 39' Παγιέ)

    Μαρσέιγ-Καέν 1-2
    (77' Σαμασά - 53' Σεούμπ, 86' Ελ Αραμπι)

    Ρεν-Λιλ 1-1
    (24' Μπανγκούρα - 63' Σο)

    Τουλούζ-Μπρεστ 2-0
    (36' Μπράατεν, 85' πέν. Μασάδο)

    Σοσό-Αρλ 2-1
    (17' Μπουτίν, 54' Φατί - 10' Ντιά)

    Νις-Βαλανσιέν 0-0

    Μονπελιέ-Μπορντό 1-0

    Στην Ομόνοια το Σούπερ Καπ


    Η Ομόνοια του Τάκη Λεμονή κατέκτησε το Σούπερ Καπ Κύπρου, καθώς επικράτησε στα πέναλτι με 3-2 του Απόλλωνα Λεμεσού (το παιχνίδι στην κανονική διάρκειά του έληξε ισόπαλο 1-1). Ο Απόλλωνας προηγήθηκε με τον Σεμέδο στο 53', αλλά η Ομόνοια ισοφάρισε έξι λεπτά πριν το τέλος με τον Λεάντρο (ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι στο τέλος του πρώτου μέρους).

    Ο Σεμέδο αποδείχθηκε μοιραίος, αφού στη διαδικασία των πέναλτι αστόχησε στο πρώτο χτύπημα για την ομάδα του Απόλλωνα, κάτι που έκανε και ο Ογκμπούκε, με συνέπεια ο τίτλος να καταλήξει στην Ομόνοια.

    ΟΜΟΝΟΙΑ: Γιωργαλλίδης, Χαραλάμπους, Λεάντρο, Ντάβιντσον, Βέντσελ, Αβραάμ (72' Αλωνεύτης), Κασέκε (62' Αγκουιάρ), Ρενχίφο (56' Κωνσταντίνου), Εφραίμ, Μπουθόν, Μακρίδης.
    ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ: Σβαλόφσκι, Λόπες, Οσενί (90' Ογκμπούκε), Σεμέδο, Κοσόφσκι, Ατόρνο (87' Μπαγκούρα), Μόρις, Μερκής, Νούνιες (22' Γκονζάλεζ), Κόλαρ, Κιντέρος.

    Μόνο νίκες για την Εθνική




    Με τον Καλάθη (22π.) να πραγματοποιεί την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα της Εθνικής, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε και της Κροατίας (90-81), πετυχαίνοντας το 3Χ3. Η επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων προηγήθηκε ακόμα και με 20 πόντους...

    Μετά από το πρώτο 10λεπτο, στο οποίο η Ελλάδα έπαιξε κοντρόλ μπάσκετ και οι Κροάτες βρήκαν την ευκαιρία να μείνουν μέσα στο σκορ (22-18), στη δεύτερη περίοδο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα "πάτησε γκάζι" και προηγήθηκε με 20 πόντους (42-22), ωστόσο, η ομάδα της Κροατίας κατάφερε να μειώσει με δύο συνεχόμενα τρίποντα και να κλείσει το ημίχρονο στο +16 για την εθνική (46-30).

    Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκ Καλάθη, ο οποίος εκτός της εκπληκτικής ευστοχίας που είχε από μέση και μακρινή απόσταση δεν υπέπεσε ούτε σε ένα λάθος, η εθνική ομάδα έκανε ότι ήθελε στο παρκέ. Κάπου στα μέσα της 4ης περιόδου, οι διεθνείς "φρέναραν" με αποτέλεσμα οι Κροάτες να πλησιάσουν στους 10 πόντους και τελικά να κλείσουν το σκορ στο -9 (90-81).

    Τα δεκάλεπτα: 22-18, 46-30, 71-55, 90-81

    Ελλάδα (Καζλάουσκας) : Βασιλειάδης 3 (1), Μπουρούσης 13 (7ρ), Παππάς, Παπανικολάου, Καλάθης 22 (3/4 τρ., 9 α), Φώτσης 17 (4/5 τρ), Πρίντεζης, Περπέρογλου 7 (1), Τσαρτσαρής 12, Διαμαντίδης 10, Βουγιούκας 3, Καϊμακόγλου 3 (1)
    Κροατία (Βράνκοβιτς) : Ούκιτς 19, Κους 14, Πόποβιτς 5, Μπογκντάνοβιτς 13, Πέριτς, Στίπτσεβιτς, Τόμιτς 5, Μπάνιτς 2, Ζόριτς 9, ’ντριτς 14

    "Μπορούμε να παίξουμε και καλύτερα"


    Στη χώρα μας βρίσκεται και πάλι η αποστολή του Παναθηναϊκού, η οποία τις προηγούμενες οκτώ ημέρες βρέθηκε σε Τορόντο και Ντιτρόιτ για τα φιλικά παιχνίδια με τις δύο μεγάλες ομάδες του Μιλάνου. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε λίγο μετά τις 13:30 και όλα τα μέλη εμφανίστηκαν κουρασμένα από το πολύωρο ταξίδι.

    Ο Μπουμσόνγκ ήταν ο μοναδικός παίκτης των "πρασίνων που έκανε δηλώσεις: "Στην αρχή τα πράγματα ήταν λίγο δύσκολα για μένα, καθώς ήταν το πρώτο παιχνίδι, ενώ δεν γνώριζα και τους συμπαίκτες μου. Σιγά σιγά όμως προσαρμόστηκα και η κατάσταση έγινε αρμονική. Αυτή τη στιγμή παίζουμε καλά, ωστόσο μπορούμε να παίξουμε και πολύ καλύτερα. Είναι κάτι που το ξέρουμε και το πιστεύουμε όλοι στην ομάδα. Αρκεί να κατανοήσουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου και αυτό θα γίνει με τον καιρό".

    Ο Νίκος Νιόπλιας μίλησε γα πολλά κέρδη από αυτά τα δύο φιλικά που έδωσε ο Παναθηναϊκός στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, "Τα κέρδη νομίζω ότι είναι σημαντικά όταν παίζουμε κόντρα σε τέτοιες ομάδες που είναι στον Ευρωπαϊκό χώρο δυνατές και τις οποίες υπάρχει περίπτωση να τις αντιμετωπίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το σημαντικότερο είναι πάνω από όλα ο χαρακτήρας που χτίζεις ως ομάδα. Η αυτοπεποίθηση που αποκτούν οι ποδοσφαιριστές. Το πρώτο είναι αυτό, αλλά να μην σταθούμε στα φιλικά παιχνίδια, αλλά γενικότερα στην προετοιμασία που έχουμε κάνει. Ήταν ένας καλός χρόνος αυτός. Δουλέψαμε καλά και πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο γιατί έχουμε ακόμα 20 μέρες πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς. Οι προσδοκίες πάντα στον Παναθηναϊκό ήταν μεγάλες. Πρέπει να έχεις στόχους και με αυτό τον τρόπο πρέπει να ζούμε με την πίεση. Όποιος είναι σε αυτό το κλαμπ πρέπει να είναι μαθημένος να ζει με την πίεση».

    Για τα μεταγραφικά ο τεχνικός των "πρασίνων" τόνισε, "Για τη μεταγραφική ενίσχυση δεν μπορώ να σας απαντήσω εγώ. Έχω δώσει στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού την έκθεση μου και αυτοί μπορούν να σας απαντήσουν πάνω σε αυτό".

    Η ώρα του Βαλβέρδε


    Η ώρα του Ερνέστο Βαλβέρδε έφτασε. Ο Βάσκος τεχνικός τη Δευτέρα θα βρίσκεται στη χώρα μας και την Τρίτη θα περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ για να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο συνεργασίας με τους "ερυθρόλευκους" και παράλληλα να ξεκινήσει αμέσως δουλειά.

    Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού έχει ετοιμάσει ήδη τη λίστα με τους παίκτες που θέλει να αποκτηθούν από τους "ερυθρόλευκους". Ο Βάσκος θέλει οπωσδήποτε ένα καθαρόαιμο αμυντικό χαφ, ενώ για επιθετικό θα κινηθεί μόνο αν βρεθεί κάτι το εξαιρετικό.

    Επίσης υπάρχει και το ενδεχόμενο ο Βαλβέρδε να εισηγηθεί την απομάκρυνση κάποιων ποδοσφαιριστών, τους οποίους γνωρίζει καλά από την προηγούμενη θητεία του στην ομάδα. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την Τρίτη το πρωί στη συνάντηση που θα έχει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στα γραφεία της ΠΑΕ.

    Μπάγεβιτς: "Η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρό μου"


    Για την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε λίγο πριν τη λήξη του φιλικού με την Καλλιθέα μίλησε στους συμπατριώτες του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σέρβος προπονητής της ΑΕΚ τόνισε χαρακτηριστικά στη "Blic Online" ότι "...όλη η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρό μου", ενώ συμπλήρωσε: "Δεν είναι κάτι παράξενο αυτό που έγινε. Το άσχημο όμως είναι ο τρόπος που αυτή η εικόνα πέρασε στον κόσμο. Οι αρχές κάνουν την δουλειά τους, θα δούμε τι θα γίνει τελικά".

    "Η όλη ιστορία είναι ότι υπάρχει μία μερίδα οπαδών που είναι δυσαρεστημένη από το 1996, όταν έφυγα από την ΑΕΚ και πήγα στον Ολυμπιακό. Η ομάδα πάει καλά, αλλά εκείνοι χρησιμοποιούν κάθε ευκαιρία για να με προσβάλουν, με κυνηγούν και να μου επιτεθούν με λόγια και τώρα πια και σωματικά", κατέληξε ο 61χρονος τεχνικός.