Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση για ΑΜΚ στην ΠΑΕ Άρης!!

Aνακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του σωματείου κατά 5 εκατ. ευρώ εξέδωσε η ΠΑΕ Άρης.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης (Διεύθυνση Εμπορίου) το πρακτικό της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΠΑΕ ΑΡΗΣ που έγινε στις 27 Μαρτίου 2013 (εξ αναβολής από 31.12.2012) και αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 5.000.000 ευρώ.
Η κοινοποίηση της απόφασης έχει αριθμό πρωτοκόλλου Κ2-3144/13-5-2013.

Συνεπώς η συμμετοχή στην παραπάνω αύξηση είναι δυνατή σε κάθε ενδιαφερόμενο, σύμφωνα με τον νόμο περί ανωνύμων εταιριών, εις όλο το ποσό, μάλιστα, αν οι παλαιοί μέτοχοι της ΠΑΕ (ΑΣ ΑΡΗΣ, Κοινωνία Μελών ΑΡΗ, ΑΡΗΣ Εμπορική Α.Ε. και μικρομέτοχοι) παραιτηθούν του δικαιώματος προτίμησης.

Η ονομαστική τιμή διάθεσης των μετοχών είναι ένα (1) ευρώ ανά μετοχή, η πραγματική αξία όμως της αγοράς είναι 1,10 ευρώ για να καλυφθεί και το 10% του ΑΣ ΑΡΗΣ, όπως υπαγορεύει ο νόμος 2725/79.

Ελάχιστο ποσό καταβολής είναι τα δέκα ευρώ και κατ? επέκταση το ποσό που δύναται έκαστος να καταβάλλει θα πρέπει να είναι ακέραιο πολλαπλάσιο του δέκα, ούτως ώστε να αναλογεί ακέραιος αριθμός μετοχών στον ΑΣ ΑΡΗΣ.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανωτέρω αύξηση κεφαλαίου, μπορούν να καταθέτουν τα χρήματά τους στους παρακάτω λογαριασμούς που τηρεί η ΠΑΕ ΑΡΗΣ: * EUROBANK: 0200368720 * CPB (πρώην MARFIN LAIKI): 0138666424».

Νέος πρόεδρος στην ΚΜΑ ο Στεφανίδης, που τόνισε: «Να σταματήσουμε το ξεκατίνιασμα»

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοίκηση της Κοινωνίας Μελών Άρη, με πρόεδρο τον Παναγιώτη Στεφανίδη, ο οποίος μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για την προσπάθεια του φορέα να φέρει και πάλι τον κόσμο κοντά, αλλά και για την διαφάνεια στην ΠΑΕ με τον έλεγχο της NEXIA.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Θέλουμε να δώσουμε στην ΚΜΑ τον χαρακτήρα που πρέπει να έχει, του μεγαλομετόχου, του ελεγκτή, του φορέα που πρέπει να ελέγξει τις εξελίξεις. Τον κόσμο θα τον φέρουμε όχι με λόγια και προτροπές, αλλά με πράξεις και τις ενέργειες ότι είμαστε μεγαλομέτοχοι, ότι δε θα επαναληφθεί να κρύβουμε πίσω από τις αγωνιστικές επιτυχίες τα προβλήματα, να υπάρχει ενημέρωση και να νιώσει ότι έχει στα χέρια του την ομάδα. Και από εκεί και πέρα ο κόσμος θα έρθει κοντά μας

Υπάρχουν και πιο άμεσα ζητήματα, να κάνουμε γ.σ., για να δούμε πως θα ψηφίσουν στις εκλογές οι φίλοι της ομάδας που είναι έξω και τι θα γίνει με τη NΕXIA. Θέλουμε να πιέσουμε και να είμαστε έτοιμοι για τη γ.σ. τα τελευταία στοιχεία παραδόθηκαν την Παρασκευή. Μακάρι να είναι έτοιμοι να έχουμε το πόρισμα στη συνέλευση. Δεν μπορώ να δεσμευτώ για την ημερομηνία. Δεν το βγάζει η Λέσχη το πόρισμα. Με την κωλυσιεργία που υπήρξε μπορεί και να μην ξέρουμε τα αποτέλεσμα πριν από τις εκλογές».

Για τον έλεγχο της NEXIA είπε πιο συγκεκριμένα:

«Κάποια χαρτιά ψάχναμε να τα βρούμε. Έχουμε πάει ήδη ενάμιση μήνα πίσω, δεν είχαν δοθεί κάποια χαρτιά. Κάποιοι άνθρωποι θα κατηγορηθούν, κάποιοι άλλοι θα καθαρίσουν το όνομά τους, θα δείξει. Μη φτάσουμε στο σημείο να βγάζουμε βεβιασμένα συμπεράσματα. Θα είμαστε σε καθημερινή επαφή. Έχουν κατανοήσει πόσο σημαντικά είναι για μας ορισμένα πράγματα. Το θέμα είναι να μην έχουν φύγει τσάμπα λεφτά από τα ταμεία και αν έχει γίνει αυτό, να τα φέρει πίσω.

Πρέπει να τρέξουν κάποια πράγματα για την ομάδας, Μέσα στον Ιούνιο είναι και η αδειοδότηση, να ενημερώσουμε τον κόσμο τι αντιμετωπίζουμε να είναι ενήμερος ο κόσμος και να αποφασίσουμε πώς θα πορευτούμε».

Για την παραίτηση του Νικήτα Ματθαίου τόνισε:

«Ο κ Ματθαίου παραιτήθηκε για λόγους υγείας, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ήμασταν είμαστε και θα είμαστε φίλοι, θα είναι κοντά μας. Δεν αφορά τον Άρη, θα αντιμετωπίσει το πρόβλημά του και εμείς θα είμαστε δίπλα του. Πρέπει γενικά να είμαι υπάρχει ενότητα, να σταματήσουμε τους χαρακτηρισμούς, να σεβόμαστε τους αντιπάλους και τους να σταματήσει το ξεκατίνιασμα. Είναι κι αυτός ένας λόγος που φτάσαμε στον πάτο, βρίζοντας δεν κερδίζουμε τίποτα».
Πηγή: metrosport.gr

Φουρλίγκας: «Θα ξαναφέρουμε κοντά τον κόσμο»

Ο νέος αντιπρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη, Βασίλης Φουρλίγκας μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για το νέο σχήμα στο φορέα, αλλά και το μέλλον της ομάδας.

«Δύσκολο έργο μας περιμένει, μετά το χθεσινό δ.σ. τα μηνύματα ήταν θετικά γιατί δείξαμε διαφορετικό πρόσωπο και όποιες διαφωνίες υπήρξαν λύθηκαν σε μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό είναι ένα μάθημα ότι ο κόσμος δε θέλει αντιδικίες και μαλώματα. Ο κόσμος δεν είδε ίσως αυτό που θα περίμενε από την Κοινωνία τα προηγούμενα χρόνια και το μεγάλο στοίχημα είναι να τον ξαναφέρουμε κοντά. Θα είμαι μεγάλη επιτυχία αυτό».

Για το ότι πριν από τις εκλογές δε θα έχει βγει το πόρισμα της NEXIA, τόνισε:

«Αυτό είναι όντως μια σημαντική δυσλειτουργία για την οποία ευθυνόμαστε εμείς. Όντως είναι κάτι αρνητικό, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε το αποτέλεσμα. Υπάρχει βάθος χρόνου που ελέγχουμε και έχουμε κάνει φύλλο και φτερό τα πάντα. Θα τρέξουν πιστεύω πιο γρήγορα οι διαδικασίες».

Τέλος, για το ενδεχόμενο να ασχοληθεί κάποιος επενδυτής με τον Άρη υπογράμμισε
«Εγώ θα πω κάτι απλό: Show me your money. Αν έρθει κάποιος για να βάλει λεφτά, να είναι κάποιος που θα διασφαλίζει το παρόν, αλλά και το μέλλον του συλλόγου, ΟΚ. Αν έχει εξυγιαντικό πλάνο πιστεύω ότι μπορεί να κερδίσει από την επένδυση με τον Άρη». Πηγή: metrosport.gr

Η αποστολή του Ατρόμητου για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ!!

Με δύο απουσίες θα παραταχθεί ο Ατρόμητος στο αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Παράσχος δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Σωκράτη Φυτανίδη και Θανάση Καραγκούνη.

Αναλυτικά η αποστολή:

Ράντμαν, Μανόλο, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Νάστος, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Μπάλλας, Ουντόζι, Ναπολεόνι, Καραμάνος, Καλλέργης, Κούτσι, Σουμπίνιο, Γκαρσία, Φάμπιο, Μπρίτο. Πηγή: metrosport.gr

Προσφυγή ο Δώνης!!

Προσφυγή κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέθεσε σήμερα ο Γιώργος Δώνης. Ο Έλληνας τεχνικός απαιτεί να πάρει όλο το ποσό που του αναλογεί, όπως επίσης ζητά αποζημίωση και κατηγορεί την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για ηθική βλάβη και δυσφήμιση.

Η προσφυγή θα εκδικαστεί την προσεχή Δευτέρα. Πηγή: metrosport.gr

Στη football league 2 η ΑΕΚ!!

Το δρόμο της football league 2 αποφάσισε να ακολουθήσει η ΑΕΚ. Στη Γ.Σ. των μετόχων που διεξήχθει σήμερα ορίστηκε προσωρινή διοικούσα επιτροπή αποτελούμενη από τους Δημητρέλο, Νεστορίδη και Αλεξίου. Αυτό που αποφασίσθηκε ήταν να γίνει και μια νέα Γ.Σ. στις 7 Ιουνίου η οποία θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις, ώστε να γίνει η εκκαθάριση στο σύλλογο.

Με λίγα λόγια το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως η ΑΕΚ θα υποβιβαστεί στη football league 2 και από κει μαζί με την βοήθεια του Μελισσανίδη, ο οποίος θα αναλάβει στις 7 Ιουνίου θα προσπαθήσει να γίνει και πάλι δυνατή και να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια. Πηγή: metrosport.gr

Ο σκόρερ του ΠΑΟΚ, Ευθύμης Κουλούρης στο Metropolis: «Μπήκα στο πνεύμα του πολεμιστή»

Ο σκόρερ της Κ-17 του ΠΑΟΚ στο χθεσινό τελικό με τον Ολυμπιακό, Ευθύμης Κουλούρης, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για το νικητήριο γκολ του, το μέλλον του στον «Δικέφαλο του Βορρά», τονίζοντας ότι ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα είναι ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς, ενώ από τον ΠΑΟΚ θαυμάζει ιδιαίτερα τον Στέφανο Αθανασιάδη. Παράλληλα, δήλωσε έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία και να γίνει κι αυτός «πολεμιστής», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο 17χρονος επιθετικός ανέφερε αρχικά:

«Ήταν ένας τελικός με τα όλα του. Λέγαμε ότι θα κερδίσει όποιος το ήθελε πιο πολύ, το δουλέψαμε όλο ο χρόνο και το θέλαμε πολύ. Θυμάμαι καλά τη φάση έγινε μια σέντρα έξω από την περιοχή η μπάλα πήγε στον Πόζογλου την πήρα με το αριστερό και μπήκε το γκολ. Το χάρηκα περισσότερα απ? όλα τα γκολ, ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Ο προπονητής χάρηκε, το ήθελε κι αυτός πολύ
και μου είπε ότι τον έκανα να χαρεί».

Για το μέλλον του και τους στόχους του τόνισε:

«Από την πρώτη στιγμή που άρχισε το ποδόσφαιρο, ήθελα να παίξω. Μπήκα στο πνεύμα του νικητή, του πολεμιστή και στόχος μου είναι να παίξω επαγγελματικά στον ΠΑΟΚ».

Για τη σχέση του με τον προπονητή της ομάδας, Αλέκο Θεοδωρίδη, είπε:

«Από την αρχή της χρονιάς είχε ιδιαίτερο τρόπο, με φώναζε ?βουνό?. Εμείς τον φωνάζουμε Ζοζέ, από το Μουρίνιο (γέλια). Στο ποδόσφαιρο το ίνδαλμά μου είναι ο Ιμπραήμοβιτς. Από τον ΠΑΟΚ ο Αθανασιάδης, που σκοράρει σε πολλά παιχνίδια. Δεν έτυχε να μιλήσουμε. Έχω δει πολλές κινήσεις του και θέλω να τις κάνω κι εγώ».

Τέλος, για το ποδοσφαιρικό του όνειρο τόνισε:

«Έχω δει όνειρα να σκοράρω σε ευρωπαϊκό παιχνίδι σε γεμάτη Τούμπα»!

Για τον Κουλούρη και την χθεσινή επιτυχία μίλησε στην εκπομπή και ο προπονητής, Αλέκος Θεοδωρίδης:

«Είναι και εξαιρετικό παιδί ο Ευθύμης, εκτός από καλός παίκτης. Μακάρι να υπάρξει και συνέχεια, έχουν ανέβει πολλά παιδιά στην πρώτη ομάδα και σε αυτό το δρόμο θα οδηγηθεί ο ΠΑΟΚ. Από τα λεγόμενα του μεγαλομετόχου καταλάβαμε ότι δίνει μεγάλη βάση στις ακαδημίες και στα παιδιά. Έχουμε τα πάντα πλέον. Υλικά, γήπεδα, γιατρούς, λειτουργούμε σαν επαγγελματική ομάδα. Το αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσήμβριας έχει βοηθήσει, έχουμε ένα δικό μας χώρο, έχουμε τα πάντα στον ΠΑΟΚ. Για μένα ήταν μια ευτυχισμένη μέρα η χθεσινή, δικαιώθηκαν οι κόποι μας».Πηγή: metrosport.gr

Τι κρατάει ο Σούλης από το φιλικό!!

Το φιλικό του Άρη στην Καρδίτσα, με την Αναγέννηση, έδωσε στον Σούλη Παπαδόπουλο την ευκαιρία να βγάλει εκ νέου κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική κατάσταση και την αξία κάποιων ποδοσφαιριστών που έχει βάλει στο «μικροσκόπιό» του. Πρόκειται για παίκτες που προέρχονται από τα Τμήματα Υποδομής του Άρη, την ομάδα Κ-20 και Κ17, και για τους οποίους εισηγήθηκε ο ίδιος, με την βοήθεια του Τάσου Θέου, την προώθησή τους στην πρώτη ομάδα για… δοκιμαστικά τεστ.

Ο 46χρονος προπονητής θέλει μέσα από τα φιλικά (απομένει αυτό της Πέμπτης με τον Πανθρακικό) να δώσει χρόνοι συμμετοχής στους «νέους» παίκτες προκειμένου όταν του ζητηθεί από τη διοίκηση να παραδώσει σχετική έκθεση για το ποιού έχουν τα «εφόδια» να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα, να είναι πανέτοιμος. Γι? αυτό και πέρα από τα φιλικά, επτά στο σύνολο ποδοσφαιριστές από τα Τμήματα Υποδομής, συμμετέχουν το τελευταίο διάστημα και στο καθημερινό πρόγραμμα των προπονήσεων.

Από το φιλικό του Άρη με την Αναγέννηση, ο Παπαδόπουλος έβγαλε τα συμπεράσματά του. Ξεχώρισε και… τσέκαρε στο μπλοκάκι του την πολύ θετική παρουσία που είχαν στον αγωνιστικό χώρο, ο Καλούδης Λεμονής (γεν. 1995) και ο Ηλίας Σταυρόπουλος (γεν. 1995).

Ο πρώτος έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη. Αγωνίστηκε βασικός στη θέση του αμυντικού χαφ, δίπλα στον Παπαστεριανό, και η παρουσία του κρίθηκε θετική. Ο Παπαδόπουλος έμεινε ευχαριστημένος από τον τρόπο συμπεριφοράς του 18χρονου στον γήπεδο και είναι βέβαιο ότι θα του δώσει κι άλλη ευκαιρία.

Για τον Σταυρόπουλο τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, αφού είχε αγωνιστεί και στο φιλικό με τον Πιερικό (σκοράροντας μάλιστα το 5-1 του Άρη). Στην Καρδίτσα μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, στη θέση του Καζναφέρη, καλύπτοντας την δεξιά πτέρυγα. Είχε καλά πατήματα και το στοιχείο που τον διακρίνει είναι η διεισδυτικότητα και το «ποδοσφαιρικό» μυαλό, αφού έχει σωστή αντίληψη του χώρου και των φάσεων, με το μειονέκτημά του να είναι ότι χρειάζεται περισσότερο όγκο και δύναμη. Να σημειωθεί ότι τον Σταυρόπουλο ο Άρης τον απέκτησε το καλοκαίρι από το Φίλυρο και όσοι τον «έζησαν» φέτος στην ομάδα Κ20 λένε ότι «αυτός σίγουρα θα παίξει μπάλα».

Από εκεί και πέρα, ο Παλιάτσος για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό άρεσε, σε αντίθεση με τον Ζήση ο οποίος κόντρα στον Πιερικό ενθουσίασε τον Παπαδόπουλο, όχι όμως και στην Καρδίτσα. Τα… τεστ για τους «μικρούς» του Άρη θα συνεχιστούν έως και τις 18 του μήνα, οπότε και ολοκληρώνεται η αγωνιστική σεζόν των κιτρίνων. Είναι βέβαιο ότι και φέτος στην ομάδα θα προωθηθούν κάποιοι παίκτες από τα Τμήματα Υποδομής, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 2-3 στον αριθμό που θα υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο. Τον τελικό λόγο φυσικά θα τον έχει ο Σούλης Παπαδόπουλος, σε συνεργασία με τον Τάσο Θέο, και προτού αναχωρήσει για την Αθήνα (με τη λήξη των υποχρεώσεων, το Σάββατο) ίσως υπάρχει νέα συνάντηση με τους ιθύνοντες της ομάδας, μετά και την πιο ολοκληρωμένη άποψη που θα έχει σχηματίσει. Πηγή: metrosport.gr

Με είκοσι παίκτες στην Αθήνα!!

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με τον Ατρόμητο και ο Γεωργιάδης ανακοίνωσε την αποστολή στην οποία είναι ο Σίλντεφελντ και ο Βούκιτς. Ο Γιώργος Γεωργιάδης δεν υπολογίζει μόνο στους Κατσικά και Κωνσταντινίδη οι οποίοι ακολούθησαν και σήμερα ατομικό πρόγραμμα. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν το καθιερωμένο χαλάρωμα, σε μια προπόνηση που περιείχε ασκήσεις χαμηλής έντασης με μπάλα. Αμέσως μετά την προπόνηση ανακοινώθηκε η αποστολή, που θα ταξιδέψει στην Αθήνα και η οποία αποτελείται από τους παρακάτω 20 ποδοσφαιριστές:

Η αποστολή της ομάδας
Charles Itandje
Παναγιώτης Γλύκος
Αλέξανδρος Αποστολόπουλος
Araujo Etto
Dorvalino Maciel Alves
Κώστας Σταφυλίδης
Κώστας Κατσουράνης
Bongani Khumalo
Χρήστος Ιντζίδης
Ergys Kace
Gordon Schildenfeld
Γιώργος Φωτάκης
Costin Lazar
Zvonimir Vukic
Abdoul Razzagui Camara
Liam Lawrence
Sekou Oliseh
Γιώργος Γεωργιάδης
Δημήτρης Σαλπιγγίδης
Στέφανος Αθανασιάδης Πηγή: metrosport.gr

Ο πρόεδρος πιστεύει ότι θα τον κρατήσει!!

Προς απογοήτευση αρκετών υποψήφιων, πέρυσι το καλοκαίρι, ο Γιώργος Χριστοβασίλης έδινε το χρίσμα του πρώτου προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα στον Γιάννη Χριστόπουλο. Μία απόφαση που θεωρήθηκε έκπληξη ακόμη και από φίλους της ομάδας.

Ο πρόεδρος ήταν όμως σίγουρος για την επιλογή του. «Κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε ότι ο Γιάννης άξιζε αυτή την ευκαιρία» έλεγε και δικαιώθηκε πλήρως. Βάσει αποτελεσμάτων, καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται στα play off του πρωταθλήματος με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά και βάσει ποδοσφαίρου, καθώς ο ΠΑΣ έπαιξε και καλή μπάλα και παρουσίασε γενικά ένα πολύ καλό σύνολο.

Είναι γεγονός ότι ο Γιώργος Χριστοβασίλης, δύσκολα θα περίμενε ότι το θέμα της ανανέωσης συνεργασίας του κ. Χριστόπουλου θα γινόταν σήριαλ. Όμως, παρά τα όσα αντίθετα προβλέπονται, περί αποχώρησης του δηλαδή απ΄οτον πάγκο, ο πρόεδρος θεωρεί ότι έχει βρει τους κώδικες επικοινωνίας με τον προπονητή και θα κατορθώσει να τον κρατήσει στην τεχνική ηγεσία.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος είναι βεβαίως προσεκτικός στις διατυπώσεις του. Ξεκαθάρισε ότι δεν έγιναν αυτά που είχε ζητήσει και κατά συνέπεια δεν υπήρξε και καμία συμφωνία. Όμως όλα αυτά θέλουν και οι δύο πλευρές να τα αφήσουν στην άκρη ενόψει play off. Δεν είναι πάντως και πολύ εύκολο, καθώς και στην πόλη γενικότερα αλλά και στα αποδυτήρια, το θέμα συζητιέται. Ο κ. Χριστόπουλος σε καμία περίπτωση βέβαια δεν είναι αρνητικός στην συνέχιση της συνεργασίας. Η ομάδα αυτή είναι δικό του δημιούργημα και προφανώς δεν θέλει να την αφήσει τόσο εύκολα. Απλώς δεν θέλει να αντιμετωπίσει και κάποια προβλήματα που υπήρχαν φέτος. Τα οποία διακρίνει πως δεν έχουν ξεπεραστεί. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης είναι πάντως αισιόδοξος. Πιστεύει ότι θα ξεπεραστούν όλα και ότι θα πείσει τελικά τον Γιάννη Χριστόπουλο να συνεχίσει στην ομάδα.

«Κλείδί» η αδειοδότηση.

Ένα σημείο «κλειδί» πάντως για τον ΠΑΣ Γιάννινα της επόμενης περιόδου είναι η εξασφάλιση της αδειοδότησης. Όχι μόνο σε ότι αφορά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που ο ΠΑΣ εξασφαλίσει την αδειδότηση θα έχει αναμφίβολα μεγαλύτερη άνεση στο μεταγραφικό κομμάτι και αυτό θα του δώσει και την δυνατότητα να βελτιώσει την εικόνα του και να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερης την επόμενη χρονιά. Σε αντίθεση περίπτωση, τα χέρια του Γιάννη Χριστόπουλου θα παραμείνουν «δεμένα» και αυτό είναι κάτι που λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τον Έλληνα τεχνικό.

Στην τελική ευθεία…

Στο μεταξύ, ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται πια στην τελική ευθεία για το ξεκίνημα των play off που αποτελούν μία άλλου είδους πρόκληση. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει φυσικά και ο ΠΑΣ Γιάννινα εξακολουθεί να έχει την φιλοδοξία για κάτι καλύτερο. Η ομάδα άλλωστε έχει αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει στα δύσκολα και είναι γεγονός ότι παρότι μπαίνει ως αουτσάιντερ στην διαδικασία, σε περίπτωση νίκης στην πρεμιέρα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, θα αυξήσει τις πιθανότητες του να διεκδικήσει κάτι πολύ καλύτερο. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν με τον κ. Χριστόπουλο να θεωρεί ότι οι παίκτες του θα είναι έτοιμοι στο ξεκίνημα των play off. Πηγή: metrosport.gr

Χαραλαμπίδης: «Καμία κρούση από κανέναν»!

Απάντηση στα σενάρια περί πρότασης του Ιβάν Σαββίδη ή κάποιου εκπροσώπου του για την αγορά του Απόλλωνα Καλαμαριάς έδωσε μιλώντας στην εκπομπή «Της Κακομοίρας» στο «Αθλητικό Metropolis» ο πρόεδρος της «κοκκινόμαυρης» ΠΑΕ, Αχιλλέας Χαραλαμπίδης. Ο ισχυρός άνδρας του Απόλλωνα διέψευσε ότι υπήρξε η παραμικρή κρούση για την αγορά της ομάδας και πως δεν έχει συζητήσει με κανέναν.

«Θέλω ρητώς και κατηγορηματικώς να δηλώσω ότι μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχει γίνει καμία ενόχληση ή συζήτηση για πώληση του Απόλλωνα Καλαμαριάς σε οποιονδήποτε επιχειρηματία και φυσικά ούτε από τον κ. Σαββίδη ή άνθρωπό του», είπε, ενώ σε υποθετικό ερώτημα για το αν θα ήταν διατεθειμένος να συζητήσει κάτι τέτοιο υπογράμμισε: «Έχω πει ότι μόνο αν βρεθεί ένας επιχειρηματίας με μεγάλες οικονομικές δυνατότητες και του οποίου οι στόχοι και τα όνειρα συμβαδίζουν με τα δικά μας και θέλει να φέρει τον Απόλλωνα ψηλά, τότε θα συζητήσουμε». Πηγή: metrosport.gr

Μπαλασάς: «Δε θα υπάρξει πρόβλημα με τους φίλους του Ηρακλή»

Ο πρόεδρος της Αναγέννησης Επανομής, Μιχάλης Μπαλασάς φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη Σέντρα» και μίλησε για το αυριανό παιχνίδι της ομάδας του με τον Ηρακλή και τα εισιτήρια του αγώνα.

«Δε θα υπάρξει πρόβλημα. Ένα μέρος θα παρακολουθήσει όρθιο τον αγώνα. Οι καθήμενοι είναι 1.000. Από εκεί και πέρα, υπάρχει πολύς χώρος για ορθίους, μεγάλη δυνατότητα, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Δεν έχουν κυκλοφορήσει τα εισιτήρια. Ένα κομμάτι διαθέσαμε στον Ηρακλή ήδη. Έχουμε συνολικά 2.000 εισιτήρια και θα δούμε πώς θα πάει η προσέλευση. Με ορθίους παίρνει πολύ περισσότερα. Στο παρελθόν έχουμε φιλοξενήσει πολλούς περισσότερους.

Έχουμε γενική είσοδο 10 ευρώ, είναι μια προσιτή τιμή, ένα εισιτήριο στη Φούτμπολ Λιγκ σε αυτή την τιμή δεν είναι ακριβό. Το είχαμε 15 ευρώ και το βάλαμε 10. Δεν ήθελα να επωφεληθώ και να αλλάξω την τιμή του εισιτηρίου. Ο Ηρακλής παίζει ματς χωρίς γυρισμό, εμείς παίζουμε για το γόητρο, δεν μπορώ να προδικάσω το νικητή». Πηγή: metrosport.gr

«Παιχνίδι με άρωμα 2004»

Ο διεθνής επιθετικός, Δημήτρης Παπαδόπουλος, που σκόραρε δύο τέρματα στο χθεσινό φιλικό μνήμης της εθνικής του 2004 με την μικτή Ποντίων παλαιμάχων, μίλησε, παρέα με τους προπονητές των δύο ομάδων, Γιάννη Τοπαλίδη και Χρήστο Τερζανίδη στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος τόνισε:

«Μπορούσα να παίξω και με τις δύο ομάδες, αλλά από τη στιγμή που με κάλεσαν ως μέλος της εθνικής και που ο Ζαγόρ ως αρχηγός με ήθελε στην ομάδα, έπαιξα με την εθνική. Εγώ αισθάνθηκα πολύ ωραία που τα είπαμε και θυμηθήκαμε τα παλιά. Ήταν για έναν ειδικό σκοπό, μια μέρα μνήμης. Πραγματικά αισθάνομαι τυχερός που γνώρισα αυτά τα παιδιά, είχαμε άρωμα από το 2004. Θυμηθήκαμε τα παλιά. Νομίζω πως αυτή ήταν και η κορυφαία ομάδα, σαν ομάδα που τα είχε όλα. Είχε μεγάλες προσωπικότητες παικτών.

Ο Γιάννης Τοπαλίδης υπογράμμισε:

«Ήταν παράλειψη όλων μας που δεν έχει γίνει ποτέ αυτό. Το συζητήσαμε με τα παιδιά και είπαμε ότι θα παίζουμε πιο συχνά. Ο Ρεχάγκελ μας είπε πως θα προσπαθήσει να έρθει, αλλά στο επόμενο ραντεβού σίγουρα θα είναι. Εγώ είμαι θαυμαστής του Τερζανίδη, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες. Το έλεγα στους παίκτες ότι όταν έπαιζε ήταν σαν τον Κρόιφ. Το φοβόμουν πολύ το παιχνίδι και ευτυχώς κερδίσαμε (γέλια). Είχα και ιδιαίτερη συμπάθεια στον ΠΑΟΚ ως Βορειοελλαδίτης», είπε, ενώ ως περιστατικό με χιούμορ σημείωσε το εξής: «Άλλη μια φορά είχα κοουτσάρει χωρίς το Ρεχάγκελ και πάλι είχαμε κερδίσει, οπότε ο Τσιάρτας μου είπε ότι είμαι αήττητος στον πάγκο της εθνικής (γέλια)».


Τέλος, ο Χρήστος Τερζανίδης μεταξύ άλλων, είπε:

«Για το σκοπό που έγινε το ματς ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία. Εύχομαι να φέρουν κι άλλα παιδιά τις ίδιες επιτυχίες. Για αυτό το σκοπό έγινε, για τα 353.000 θύματα της ποντιακής γενοκτονίας».
Πηγή: metrosport.gr

Παρχαρίδης: «Συγκλονιστική η ιστορία της φανέλας με το 'Π'»

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Γιώργος Παρχαρίδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για το χθεσινό φιλικό στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς μεταξύ της εθνικής του Euro 2004 και μικτής ομάδας Ποντίων παλαιμάχων, ενώ ρωτήθηκε και για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του ομογενούς Πόντιου επιχειρηματία Φιλάρετου Καλτσίδη για τον Άρη.

Αρχικά ο κ. Παρχαρίδης είπε:

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την εκδήλωση. Η ομάδα του 2004 ήταν πλήρης, ήρθαν 17 παίκτες από εκείνη την ομάδα. Έπαιξαν μαζί με τους επιλέκτους των Ποντίων για τη γενοκτονία και τη μνήμη. Ο αθλητισμός είναι και μνήμη. Έπαιξαν για τη διεθνή οι εκδηλώσεις την Κυριακή 19 Μαΐου στις 19.00 στην πλατεία Αγίας Σοφίας, θα γίνει συγκέντρωση και ομιλία από τον Φραγκούλη Φράγκο και πορεία στο τουρκικό προξενείο. Το ποντιακό ζήτημα είναι εθνικό».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του ομογενούς Φιλάρετου Καλτσίδη για τον Άρη τόνισε:

«Είναι δεκτό οι ομογενείς επιχειρηματίες να θέλουν να στηρίξουν τις ομάδες. Αν έχουν οικονομική δυνατότητα, καλοδεχούμενοι είναι. Έχω ακούσει ότι ο κ. Καλτσίδης έχει μεγάλη οικονομική δυνατότητα. Δεν μπορώ να πω κάτι, γιατί δεν ξέρω τον κ. Καλτσίδη. Ο Ιβάν Σαββίδης μέχρι στιγμής φαίνεται ότι πάει καλά. Τον έχουμε καλέσει στη συγκέντρωση την Κυριακή τον κ. Σαββίδη. Ο κ. Σαββίδης είναι πρόεδρος στην Ποντιακή Ομοσπονδία της Ρωσίας».

Τέλος, για τη φανέλα με το «Π» που φορούσαν στο χθεσινό φιλικό οι Πόντιοι επίλεκτοι:

«Είναι συγκλονιστική η ιστορία. Τη φανέλα αυτή με τα γαλανόλευκα χρώματα τη φορούσαν τα παιδιά του Κολλεγίου της Μερτζιφούντας. Επειδή φορούσαν αυτή τη φανέλα απαγχονίστηκαν στην Αμάσεια. Τιμήσαμε και τη μνήμη των παιδιών αυτών. Κάναμε δώρο στους θρύλους του ποδοσφαίρου μία τέτοια φανέλα». Πηγή: metrosport.gr

Προετοιμασία με φόντο τα πλέι οφ!!

Ο ΠΑΟΚ κλείνει την κανονική με ένα σπουδαίο αγώνα κόντρα στον ΠΑΟ και οι Θεσσαλονικείς θέλουν με κάθε τρόπο την νίκη. Οι παίκτες επέστρεψαν χθες στις προπονήσεις και το προπονητικό τιμ δεν είχε στη διάθεσή του το Λάζαρο Παπαδόπουλο, που συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος, πέραν όλων των άλλων, έχει να προβληματίζεται και για την τελευταία μεταγραφική ενίσχυση της ομάδα του Πεδουλάκη, τον 33χρονο Ραμέλ Κάρι ο οποίος έχει ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Βαθμολογικό ενδιαφέρον φυσικά δεν υπάρχει καθώς ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι σίγουρα 4ος και θα αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση των πλέι-οφ (αναμένεται να ξεκινήσουν 22-23 Μαΐου) το Ρέθυμνο. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να προχωρήσει και στην απόκτηση παίκτη που θα αγωνίζεται στη θέση «4».

Το μόνο θετικό για τον έμπειρο τεχνικό είναι ότι ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης βοηθήθηκαν από τη διακοπή, αφού αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών. Ο Μαρκόπουλος ελπίζει να τους έχει έτοιμους στο σαββατιάτικο ματς, το οποίο θα αποτελέσει ένα δυνατό τεστ εν όψει του πρώτου γύρου των πλέι οφ, που θα βρει τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει το Ρέθυμνο με πλεονέκτημα έδρας.

O ΠΑΟΚ θέλει να προετοιμαστεί με τον πιο σωστό τρόπο και πιθανή παρουσία του κόσμου θα είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τους παίκτες. Ο ΠΑΟΚ έχει σφραγίσει την τετράδα, αλλά με νίκη κόντρα στον ΠΑΟ θα κλείσει καλά η χρονιά και οι παίκτες θα μετρήσουν τις δυνάμεις του για τα πλέιοφ, που είναι και οι τελευταίοι αγώνες.

*Ο ΠΑΟΚ έστειλε συγχαρητήρια στην ΚΑΕ Ολυμπιακός για την Ευρωλίγκα, ο Μπάνε Πρέλεβιτς βρέθηκε στην Αθήνα και συμμετείχε σε μία φιλανθρωπική αναμέτρηση, ενώ συνεχίζονται και οι προεγγραφές για το 3 on 3. Πηγή: metrosport.gr

Ο «Δράκος» στην Κίνα!!

Στην Κίνα βρίσκεται ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος προ ημερών ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της χώρας.

Ο «Δράκος» στην Κίνα
Τα Μέσα της Κίνας υποδέχθηκαν τον Παναγιώτη Γιαννάκη, νέο τεχνικό της εθνικής ομάδας μπάσκετ. Ο «Δράκος» δήλωσε κατά την άφιξή του έτοιμος να δουλέψει σκληρά, ζήτησε υπομονή και τόνισε πως η ομάδα μπορεί να φτάσει σε τοπ επίπεδο.

«Σας ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμά σας. Βλέπω ότι τόσο εσείς όσο κι εγώ αγαπάμε το μπάσκετ. Κι αυτός είναι ο λόγος που κι εσείς κι εγώ βρισκόμαστε εδώ. Γνωρίζω την κινεζική ομάδα, είναι μια ομάδα που πάντα διαθέτει ταλέντο και βελτιώνεται. Θυμάμαι την ομάδα που έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς που διοργανώσατε εσείς στο Πεκίνο. Πάντα ήταν ενδιαφέρον να βλέπω την Κίνα στο υψηλότερο επίπεδο», είπε αρχικά ο Έλληνας κόουτς και πρόσθεσε:

«Αν οι παίκτες έχουν την υπομονή να δουλέψουν σκληρά και αν έχουν την υπομονή να αλλάξουν τον τρόπο παιχνιδιού… Χρειάζεται πολλή δουλειά και χρόνο και νομίζω πως θα έχουμε την ευκαιρία να φτάσουμε σε κάτι ιδιαίτερο με την εθνική ομάδα της Κίνας».

Δείτε video με την άφιξη του Παναγιώτη Γιαννάκη στην Κίνα




Πηγή: sport-fm.gr

Γκρίζλις… στο νήμα!!

Μία νίκη χρειάζονται για να φτάσουν στους τελικούς της Δύσης χρειάζονται οι Γκρίζλις μετά τη νίκη με 103-97 επί της Θάντερ στην παράταση που τους έφερε στο 3-1.

Γκρίζλις… στο νήμα
Μια ανάσα από τους τελικούς της Δύσης βρίσκονται οι Γκρίζλις. Αν και βρέθηκαν στο πρώτο μέρος στο -17 απέναντι στη Θάντερ, επικράτησαν 103-97 στην παράταση και έφτασαν στο 3-1.

Το λέι απ του Κέβιν Ντουράντ 6’’ πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου και η αστοχία του Ζακ Ράντολφ στην τελευταία επίθεση οδήγησαν το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο, εκεί όπου οι «αρκούδες» κυριάρχησαν.

Η τριάδα Κόνλεϊ (24π.), Ράντολφ (23π.) και Γκασόλ (23π.) ήταν όλα τα λεφτά για τους γηπεδούχους. Ο Ντουράντ με 27 πόντους πάλεψε περισσότερο για τους πρωταθλητές της Δύσης, που φιλοξενούν το επόμενο ματς της σειράς τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Δωδεκάλεπτα: 18-29, 48-56, 76-76, 94-94, 103-97 (πρτ.)

Γκρίζλις: Κόνλεϊ 24 (5 ασίστ), Ράντολφ 23 (12 ριμπ.), Γκασόλ 23 (11 ριμπ.), Άλεν 10 (6 ριμπ.), Μπέιλες 9, Πρινς 8, Άρθουρ 6, Ποντέξτερ, Ντούλινγκ.

Θάντερ: Ντουράντ 27 (7 ριμπ., 7 ασίστ), Μάρτιν 18 (5 ριμπ.), Ιμπάκα 17 (14 ριμπ.), Τζάκσον 15 (8 ασίστ), Κόλισον 10, Σεφολόσα 5 (5 ριμπ.), Φίσερ 3, Πέρκινς 2, Ταμπίτ. Πηγή: sport-fm.gr

Μην αγριεύετε τους πρωταθλητές!!

Το Μαϊάμι κέρδισε τρίτο συνεχές ματς απέναντι στους Μπουλς, 88-65 μέσα στο Σικάγο, κι έκανε το 3-1 στη σειρά των ημιτελικών της Ανατολής.

Μην αγριεύετε τους πρωταθλητές
Ήταν να μην αγριέψουν οι πρωταθλητές. Μετά την ήττα στο πρώτο ματς της σειράς, το Μαϊάμι σοβαρεύτηκε και πλέον απέχει μόλις μία νίκη από την πρόκριση στους τελικούς της περιφέρειας. Πανηγύρισε την τρίτη του σερί νίκη επί των Μπουλς, αυτή τη φορά με το επιβλητικό 88-65 μέσα στο Σικάγο, κι έφτασε στο 3-1.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 27 πόντους, 8 ασίστ και 7 ριμπάουντ με την ομάδα του να ισοφαρίζει το ρεκόρ μικρότερου παθητικού στην ιστορία της στα play offs, ενώ οι 65 πόντοι αποτελούν αρνητικό ρεκόρ σε εκείνη των «ταύρων», που είχαν μόλις 25,7% στα σουτ.

Το επόμενο ματς της σειράς διεξάγεται στο Μαϊάμι τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Δωδεκάλεπτα: 15-21, 33-44, 42-61, 65-88.

Μπουλς: Μπούζερ 14 (12 ριμπ.), Μπάτλερ 12 (5 ριμπ.), Χάμιλτον 11, Γκίμπσον 10 (9 ριμπ.), Μπελινέλι 9, Νοά 6 (9 ριμπ.), Μοχάμεντ 2, Τόμας 1, Τιγκ, Κουκ, Ρόμπινσον.

Χιτ: Τζέιμς 27 (8 ασίστ, 7 ριμπ.), Μπος 14 (6 ριμπ.), Άντερσεν 9, Κόουλ 7, Τσάλμερς 6, Ουέιντ 6, Χάσλεμ 6 (7 ριμπ.), Άλεν 5, Μπατιέ 3, Τζόουνς 3, Λιούις 2, Άντονι, Μίλερ. Πηγή: sport-fm.gr

Αυτές οι νίκες είναι η μπάλα και όχι οι ισολογισμοί!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράψει για την κληρονομία που αφήνει η Γουϊγκαν σε όλες τις ομάδες στην Αγγλία.

Αυτές οι νίκες είναι η μπάλα και όχι οι ισολογισμοί!
Ολη τη σεζόν γινόταν συζήτηση αν η Γουίγκαν έπρεπε να ασχοληθεί με το «δικό της» Τσάμπιονς Λιγκ, την αποφυγή του υποβιβασμού δηλαδή και να αγνοήσει το Κύπελλο Αγλλίας.

Δεν πάει άλλωστε πολύς καιρός από τότε που ο (τότε τεχνικός της Γουλβς) Μικ Μακάρθι είχε αποκαλέσει «τζάμπα κόπο και επιβάρυνση χωρίς κέρδος» τα παιχνίδια του Κυπέλλου!

Oμως με το χέρι στην καρδιά, ο προπονητής της Γουίγκαν, Ρομπέρτο Μαρτίνεζ, οι παίκτες του που έζησαν αυτό το ανεπανάληπτο σοκ του Σαββάτου, καθώς και οι οπαδοί μίας ομάδας που έως το 1978 έπαιζε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες του νησιού, με τι θα άλλαζαν αυτή την εμπειρία;

Η παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ μπορεί να αντικαταστήσει αυτό το ονειρικό απόγευμα του Σαββάτου στο Γουέμπλεϊ;

Ακόμη και ο άνθρωπος που βάζει τα λεφτά του, μετατρέποντας τη μικρή Γουίγκαν σε σταθερό παίκτη στο τραπέζι του πόκερ των ισχυρών από το 2004 και έπειτα, ο Ντέιβιντ Γουέλαν, αμφιβάλλω αν θα αντάλλασσε αυτό το μοναδικό συναίσθημα με τα εγγυημένα εκατομμύρια του νέου τηλεοπτικού συμβολαίου!

Αλλά για να είμαστε και δίκαιοι, δεν υπάρχει άλλος ιδιοκτήτης ομάδας που να έχει παίξει σε τελικό Κυπέλλου Αγγλίας, όπως ο Γουέλαν, ο οποίος μάλιστα έσπασε το πόδι του ως παίκτης της Μπλάκμπερν Ρόβερς το 1960 στον χαμένο τελικό της ομάδας του από τη Γουλβς!

Και η χαρά του την ώρα που οδηγούσε την ομάδα εντός αγωνιστικού χώρου, το Σάββατο, δεν κρυβόταν. Ακόμη δε περισσότερο η εικόνα του όταν κρατούσε το Κύπελλο στα χέρια του, ήταν μία ζωγραφιά! Ούτε μικρό παιδί δεν θα χαιρόταν τόσο!

Αυτές οι εικόνες ήταν η κληρονομιά που αφήνει αυτή η σπάνια ποδοσφαιρική περίπτωση που λέγεται Γουίγκαν σε όλες τις ομάδες στην Αγγλία. Ηταν η υπενθύμιση πως ποδόσφαιρο πάνω από όλα είναι τέτοιες χαρές, τέτοιες νίκες, τέτοιοι τίτλοι.

Οχι οι μίζερες οικονομικές μελέτες και οι ισολογισμοί ομάδων που πρώτιστα ενδιαφέρονται για να βγουν τέταρτες για να πάνε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ή απλά για να σωθούν εξασφαλίζοντας αρκετά -είναι η αλήθεια- χρήματα παραπάνω στα ταμεία, αλλά μηδενικές αναμνήσεις!

Οπως άλλωστε πολύ πετυχημένα είχε πει ο παλιός άσος της Λίβερπουλ Μαρκ Λόρενσον (τωρινός σχολιαστής στο BBC) «όταν σταματήσεις το ποδόσφαιρο, θέλεις να έχεις μετάλλια να δείχνεις στα εγγόνια σου, όχι φωτοτυπίες από βαθμολογίες που να δείχνουν πως τερμάτισες τρίτος ή τέταρτος».

Οπως και να έχει το πράγμα, η Γουίγκαν που αγωνίζεται με την Αρσεναλ και αν χάσει λέει αντίο μετά από 8 χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ, φρόντισε να κρατήσει ζωντανό το παραμύθι του πιο αμφίρροπου και πιο σημαντικού Κυπέλλου σε επίπεδο χώρας στον κόσμο!

Από το 1872 που ξεκίνησε το Κύπελλο Αγγλίας, ως η παλιότερη μέχρι και σήμερα διοργάνωση στην υφήλιο, μόνο άλλες δύο φορές είχαμε τόσο μεγάλη έκπληξη σαν αυτή του Σαββάτου στον τελικό!

Το 1973 όταν η Σάντερλαντ, που βολόδερνε στη Β' Εθνική νίκησε με 1-0 την πανίσχυρη τότε Λιντς Γιουνάιτεντ, ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη μέχρι και σήμερα, αν και το 1988 όταν η Γουίμπλεντον κέρδισε με 1-0 τη μηχανή της Λίβερπουλ που υπό τις οδηγίες του Κένι Νταλγκλίς είχε κατακτήσει, σχεδόν από τον Φλεβάρη, με μόλις δύο ήττες το πρωτάθλημα (και αυτές μετά την 29η αγωνιστική) οι μπουκμέικερς δεν έπαιρναν στοιχήματα υπέρ των «κόκκινων» τρεις μέρες τουλάχιστον πριν τη διεξαγωγή του!

Παρόλα αυτά, επιτρέψτε μου να πω ότι αυτό που κατάφερε η Γουίγκαν κόντρα στην πλουσιότερη ομάδα του πλανήτη, έμοιαζε άκρως ουτοπικό πριν από το ματς! Εκείνο που λογικά συζητούσες ήταν αν η Σίτι θα κερδίσει χωρίς να δεχτεί γκολ. Τίποτα άλλο για να είμαστε ρεαλιστές.

Και για αυτόν κυρίως τον λόγο αυτή η νίκη δίνει ελπίδα σε όλους και χαρίζει ανάσες σε έναν θεσμό που ποδοσφαιρικά παραμένει ξεχωριστός, αλλά που τα τελευταία 20 χρόνια με ελάχιστες εξαιρέσεις (όπως η επικράτηση της Πόρτσμουθ το 2008) έχανε με τον καιρό εκείνη την ομορφιά που χαρίζει πάντα το απρόβλεπτο!

Η Γουίγκαν μπορεί να μη σωθεί φέτος και να γίνει η πρώτη και μοναδική ομάδα που κατακτά το F.A. Cup και υποβιβάζεται, αλλά επαναλαμβάνω, αν έβλεπε κανείς τα πρόσωπα των οπαδών της το Σάββατο το βράδυ, θα καταλάβαινε πως τίποτα στον κόσμο δεν θα μπορούσε να αντικαταστήσει αυτό το μοναδικό συναίσθημα!Πηγή: sport-fm.gr

Με τον Τριτσώνη δεν τα έχει!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr μία τελευταία κουβέντα για το πέναλτι του τελικού.

Με τον Τριτσώνη δεν τα έχει!
• Να ξέρετε πως όντως ο Τριτσώνης είναι αυτός που πήρε στο λαιμό του τον Γιάχο. Υπό την έννοια ότι ο Γιάχος τον ρώτησε και ο Τριτσώνης απάντησε, «κολλημένο είχε το χέρι».

• Θα μου πείτε, ο Γιάχος δεν το είδε; Έτσι λέει. Μπορεί και να το είδε, αλλά να ήθελε και δεύτερη γνώμη. Και να επέλεξε μεταξύ Τριτσώνη και Σαραϊδάρη (που φέρεται να είχε πει, «χέρι»), τον πιο κοντινό από τους τρεις στη φάση, τον Τριτσώνη.

• Και η πλάκα είναι πως ο Τριτσώνης είχε δίκιο! Μόνο που είχε δίκιο κατά το ήμισυ! Και βεβαίως ήταν πέναλτι. Είχε δίκιο, όμως, κατά το ήμισυ, γιατί όντως κολλημένο το χέρι του στο σώμα του είχε ο Μανιάτης! Αυτό είναι ξεκάθαρο κι όποιος θέλει βλέπει απλά τη φάση και το επιβεβαιώνει. Με τη διαφορά ότι ο Μανιάτης ενώ είχε κολλημένο το χέρι του στο σώμα του, «ξεκόλλησε» τον αγκώνα του με μία στιγμιαία κίνηση, τον «τίναξε» πονηρά κι έδιωξε έτσι την μπάλα. Άρα, ήταν πέναλτι κι αποβολή.

• Αν θέλουμε να είμαστε καλόπιστοι λέμε ότι ο Τριτσώνης από τη θέση που ήταν, δεν το είδε. Μοιάζει δύσκολο να μην το είδε, γιατί ήταν πολύ κοντά. Ωστόσο, 100% βέβαιοι μπορεί να είμαστε; Όχι. Για παράδειγμα, στη ζωντανή μετάδοση του αγώνα, φαντάζομαι σχεδόν όλοι δεν καταλάβαμε πως ήταν πέναλτι-στο ριπλέϊ το είδαμε.

• Όμως, ο Τριτσώνης ήταν εκεί, κοντά και λογικά έπρεπε να το είδε. Μπορεί όντως να το είδε και να μην υπέδειξε το πέναλτι; Δεν μπορώ να το ξέρω εγώ φίλοι μου. Θέλω να πιστεύω ότι δεν το είδε. Εάν, πάντως, συνέβη κάτι άλλο, και δηλαδή το είδε, ίσως να έπαιξε ρόλο στην υπόδειξή του η απόφασή του για την διακοπή του αγώνα ΑΕΚ-Πανθρακικού, με την οποία (υποτίθεται) έπεσε κατηγορία η ΑΕΚ!

• Δηλαδή, να πέρασε από το μυαλό του Τριτσώνη, «με έβριζαν ένα μήνα από την ΑΕΚ, γιατί πήρα την ευθύνη της διακοπής. Να έχω και την ευθύνη πέναλτι κι αποβολής εις βάρος του Ολυμπιακού στον τελικό;».

• Πάντως, πάλι τον μπελά του βρήκε κι αυτός. Αν κι ο Αστέρας βλέπω ότι επιμένει κι επιτίθεται στον Γιάχο. Αυτόν στοχεύει σχεδόν αποκλειστικά. Κι όχι τον Τριτσώνη, με τον οποίο συμπτωματικά τον τελευταίο χρόνο έχει τρεις μεγάλες νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (Άρης-Αστέρας 0-1 με διακοπή εις βάρος του Άρη από το 42’, Αστέρας-ΑΕΚ 3-1, ΠΑΣ-Αστέρας 1-2).Πηγή: sport-fm.gr

Εφιαλτικό: το 2100 θα έχουν απομείνει μόνο 2,3 εκατομμύρια Έλληνες!

Κάτι ήξερε η Χάρις Αλεξίου όταν έγραφε και τραγουδούσε τον «Έλληνα» τη δεκαετία του ΄90, ή μάλλον, κάτι είχε ψυλλιαστεί για τη μεγάλη δημογραφική κρίση που έμελλε να αντιμετωπίσει η Ελλάδα.

Εφιαλτικό: το 2100 θα έχουν απομείνει μόνο 2,3 εκατομμύρια Έλληνες
Κάτι ήξερε η Χάρις Αλεξίου όταν έγραφε και τραγουδούσε τον «Έλληνα» τη δεκαετία του ΄90, ή μάλλον, κάτι είχε ψυλλιαστεί για τη μεγάλη δημογραφική κρίση που έμελλε να αντιμετωπίσει η Ελλάδα.

άρθρο του Θάνου Καμπύλη

Αφορμή στάθηκε ένα άρθρο του Σωτήρη Μητραλέξη («Ελληνικό δημογραφικό πρόβλημα, το μέγιστο εθνικό θέμα»), που περιγράφει αναλυτικά τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει –όχι μόνο τα τελευταία χρόνια και λόγω κρίσης- η δημογραφική σμίκρυνση στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το άρθρο, «κάθε γενιά για να αναπαραχθεί χρειάζεται κατ’ ελάχιστον 2.1 (δείκτης γεννητικότητας / total fertility rate) παιδιά κατά μέσο όρο ανά γυναίκα: η ελληνική οικογένεια γεννά 1-1.3, αριθμός εφιαλτικά χαμηλός. Σύμφωνα με αυτόν τον αριθμό, το 2100 οι απόγονοι των σημερινών Ελλήνων (…αν δεν έχουν μεταναστεύσει όλοι) θα είναι περίπου 2,3 εκατομμύρια. Αναλογιστείτε λίγο τον αριθμό: 2,3 εκατομμύρια». Εννοείται, αν παραμείνουν σταθερές οι συνθήκες, οι αριθμοί των ατόμων που δεχόμαστε στο εσωτερικό, τα ηλικιακά όρια, κτλ. Όσο υποθετικό κι αν ακούγεται, είναι ανησυχητικό για το πόσα μύρια έπονται του ενός κακού.
Ίσως να μην απασχολεί ιδιαίτερα το πρόβλημα στην παρούσα –ήδη- μακρόχρονη κρίση που βιώνουμε, όμως από προσεκτικότερη εξέταση, μοιάζει με…Λερναία Ύδρα, αφού οι προεκτάσεις του είναι εξίσου σημαντικές (η ελληνική κοινωνία γερνάει, η ενσωμάτωση των μεταναστών γίνεται πιο δύσκολη, η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας δυσχεραίνει, και κυρίως, η πολυπόθητη-πολυπρόβλητη ανάπτυξη που όλοι ευαγγελίζονται, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το δημογραφικό).
«Είναι ένα θέμα που δεν συγκινεί ιδιαίτερα, δεν είναι πχ λίστα Λαγκάρντ», μου λέει ο Νίκος Ράπτης, διδάκτωρ Παιδαγωγικής, που έχει ασχοληθεί αρκετά με το θέμα. «Η περίπτωση είναι ίδια με αυτή του κρατικού χρέους. Το αφήναμε, το αφήναμε, και μια ωραία πρωία, συνειδητοποιήσαμε ότι έχουμε μεγάλο χρέος. Το ίδιο συμβαίνει και μπορεί ενδεχομένως να συμβεί με το «δημογραφικό χρέος». Το ενδιαφέρον κομμάτι είναι, πως αν δεν αλλάξει κάτι στα επόμενα χρόνια, οι δυνατότητες αντιμετώπισης του προβλήματος θα λιγοστεύουν, λόγω του χρονικού πλαισίου μέσα στο οποίο θα πρέπει να δράσουμε. «Αν δεν υπάρξει πολιτική προστασίας των γεννήσεων, μετά το 2040, θα χάνουμε ένα εκατομμύριο σε γεννήσεις κάθε δέκα χρόνια», συμπληρώνει ο κ. Ράπτης.
Ενδιαφέρον είχαν επίσης και κάποια συμπεράσματα που «βγήκαν» στην κουβέντα μας και που αγνοούσα, όπως ότι μεγάλο μέρος του «παιχνιδιού» χάθηκε στη δεκαετία του ΄80 και όχι στην τωρινή-όπως πολλοί θα νομίζαμε, όταν και ο δείκτης γεννητικότητας έπεσε κάτω από το 2, ή ότι υπέρ των πολλών γεννήσεων «συνηγορούσε» ο –άλλοτε- κραταιός δημόσιος τομέας, που λόγω σιγουριάς, γεννούσε πολύ περισσότερα παιδιά σε σχέση με τον «καριερίστικο» ιδιωτικό. Άρα η ρίζα του προβλήματος, φαίνεται να βρίσκεται «στο έλλειμμα ισότητας που υπάρχει ανάμεσα στα φύλα, και στην ανικανότητα της πολιτείας (όχι γενικά και αόριστα βεβαίως βεβαίως) να ενισχύσει τη θέληση των μελλοντικών γονέων στο να αποκτήσουν παιδιά. Ενδιαφέρον, τέλος, μετά από όλα αυτά, είχε η ερώτηση (που μου έκανε ο πατέρας μου), «κι εσείς, η νέα γενιά, τι κάνετε για αυτό;». Τότε ήταν που όλοι οι δείκτες, οι αριθμοί και τα fertility rates πήγαν περίπατο.

Πηγή:aixmi.gr

Χτύπησαν στα... Ψαχνά;

Σύμφωνα με πληροφορίες αγώνας της Football League είναι το ύποπτο ματς που έστειλε η UEFA στην ΕΠΟ, όπως ανακοίνωσε η ελληνική ομοσπονδία... Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το παιχνίδι του οποίου το αποτέλεσμα φέρεται ως "χειραγωγημένο" είναι ο αγώνας Ηρακλή Ψαχνών- Αναγέννησης Επανομής για την 36η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Απριλίου 2013 και έληξε 4-3 υπέρ της γηπεδούχου ομάδας.

Ο Ηρακλής είχε προηγηθεί με 3-0 (16',42', 52') η Επανομή ισοφάρισε σε 3-3 (60', 69', 76') και τελικά οι γηπεδούχοι νίκησαν με 4-3 χάρη στο γκολ του Ντελέκου στο 86ο λεπτό...
Επίσημα βέβαια η ΕΠΟ δεν ανέφερε ούτε την κατηγορία, ούτε τον αγώνα, ωστόσο οι πληροφορίες κάνουν γι' αυτό που αναφέραμε.
Πηγή: sportdog.gr

"Δεν θα πει όχι στον Παναθηναϊκό ο Ζαραδούκας"!

Ποιος αποκάλυψε στον sportdog ότι θέλει στο "τριφύλλι" τον αριστερό μπακ του Ολυμπιακού, τη νέα σεζόν; "Αν χρειαστεί, θα πω κι εγώ μία καλή κουβέντα", μας είπε... Ο Τότης Φυλακούρης, περί του οποίου ο λόγος, γνωρίζει όσο λίγοι τον αριστερό μπακ του Ολυμπιακού, που αναμένεται να φύγει μέσα στις επόμενες ημέρες από το Λιμάνι, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ. Για αυτό ο σκύλος επικοινώνησε μαζί του, με την κουβέντα μας να παίρνει μία περίεργη τροπή και να φτάνει μέχρι τον Αναστασίου, τον Νταμπίζα και... πιθανή δική του επιστροφή στην ομάδα.
Διαβάστε αναλυτικά τι μας είπε:
"Είναι διαφορετικό το παιχνίδι που κάνει ο Χολέμπας σε σχέση με τον Γιάννη. Αμυντικά είναι καλύτερος ο Ζαραδούκας, αλλά ίσως υπερτερεί λίγο στην ταχύτητα ο Χολέμπας. Στις επιθέσεις που κάνει ο Χολέμπας είναι καλός, αλλά και λίγο επιπόλαιος ορισμένες φορές. Ενώ ο Ζαραδούκας πάντα θα μελετήσει καλύτερα την ενέργειά του", σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog ο Τ. Φυλακούρης και συμπλήρωσε:
"Ο Γιάννης είναι άψογος χαρακτήρας και εργασιομανής. Τους έλεγα από παλιά να μην τον αφήσουν να φύγει από τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν με άκουσαν. Έχω καλή επαφή μαζί του, μιλάμε. Και ξέρω πως είναι στεναχωρημένος που πήγε σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και δεν τον πρόσεξαν. Στον Άρη δεν μπορούσε να μείνει".

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει για αριστερό μπακ. Θα μπορούσε να τον αποκτήσει;
"Τα λάθη που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός είναι αμέτρητα, δεν προσέχει τα δικά του παιδιά. Όταν πριν από μερικά χρόνια τούς πήγα τσάμπα τον Καραγκούνη του Ατρόμητου, δεν τον ήθελαν. Τώρα κοστίζει ένα εκ. ευρώ. Τους πήγα τον Βέλλιο με λίγα χρήματα και δεν τον ήθελαν. Τώρα παίζει στην Έβερτον. Αλλά υπάρχουν και παίκτες που δεν έπρεπε να τους αφήσουν να φύγουν, όπως τον Βελλίδη του Άρη.
Φυσικά και κάνει για τον Παναθηναϊκό ο Ζαραδούκας, δικό μας παιδί είναι. Δεν χάνουν να του κάνουν πρόταση. Ο Γιάννης είναι καλό παιδί, πολύ καλή περίπτωση. Μπορώ να πω κι εγώ μία καλή κουβέντα αν χρειαστεί, αλλά να του κάνουν πρόταση. Πιστεύω ότι δεν θα αρνηθεί. Από το να πάρουν από το εξωτερικό κάποιον άλλον, ο Γιάννης πιστεύω ότι είναι η καλύτερη επιλογή για τον Παναθηναϊκό. Αλλά πρέπει να έχει προτάσεις και από εξωτερικό".
Το νέο τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού πώς σας φαίνεται;
"Πολύ καλή επιλογή ο Αναστασίου και καλό το τιμ με τον Σαραβάκο, τον Σαμαρά στις ακαδημίες, τον Βασίλη Κωνσταντίνου και τον Βονόρτα. Προσωπικά δεν με απασχολεί αν ο Νταμπίζας έχει "ερυθρόλευκο" παρελθόν, αλλά τι θα προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω πώς θα τον πάρει ο κόσμος βέβαια".
Είστε χρόνια δίπλα στην ομάδα. Αν σας ζητούσαν να επιστρέψετε για να βοηθήσετε, θα το κάνατε;
"Δεν είμαι σαλιγκάρι ή αυλοκόλακας. Αν θέλουν γνώσεις από ανθρώπους που αγαπάνε τον Παναθηναϊκό με τρέλα, είμαι εδώ. Μία φορά που μίλησα με τον Αλαφούζο, σε ένα ταξίδι που κάναμε στην Κύπρο, πιστεύω ότι είναι σοβαρός άνθρωπος. Εγώ είμαι Παναθηναϊκός και αν με χρειαστούν, θα βοηθήσω".
Πηγή: sportdog.gr

Αυτός θα είναι πρόεδρος στην ΑΕΚ του Τίγρη!!

Μία ισχυρή προσωπικότητα στην ιστορία της ΑΕΚ που στο παρελθόν δίχασε τον κόσμο σκοπεύει να τοποθετήσει στη θέση του προέδρου ο Δημήτρης Μελισσανίδης.
Μια νέα σελίδα αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες της ΑΕΚ. Μετά τον υποβιβασμό της ΑΕΚ στη Β΄ Εθνική, η ομάδα με τη στήριξη του Δημήτρη Μελισσανίδη θα θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο αναγέννησης, το οποίο προϋποθέτει πτώχευση της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ. Αυτό σημαίνει ότι η Ένωση θα πέσει στη νέα Γ΄ Εθνική για να καθαρίσει και θα βάλει πλώρη ώστε κάθε χρόνο να ανεβαίνει κατηγορία, ενώ παράλληλα θα "σηκώνεται" και το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Για να γίνουν όλα αυτά βέβαια, η ομάδα απαιτείται να οργανωθεί διοικητικά (αφού οικονομικά θα βρίσκεται από πίσω ο Μελισσανίδης). Ήδη έχουν διαρρεύσει κάποιες σκέψεις του ισχυρού άνδρα της AEGEAN για το πως στελεχωθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα. Μάλιστα ως προεδρεύων της διοικούσας επιτροπής που θα παίρνει της αποφάσεις προορίζει ένα παλιό του φίλο κολλητό! Μία ισχυρή προσωπικότητα που στο παρελθόν δίχασε τον κόσμο της ομάδας, λόγω της αποχώρησής του για τον Ολυμπιακό το 1996.

Καταλάβατε σε ποιον αναφερόμαστε, στον Ντούσαν Μπαγεβιτς, τον οποίο ο Τίγρης τον προορίζει για την κεφαλή της ΑΕΚ! Ωστόσο, οι αντιδράσεις αυτή τη φορά θα είναι λίγες έως μηδαμινές. Γιατί πολύ απλά, οι ΑΕΚτζήδες έχουν πλέον μάθει ότι ο διχασμός μόνο κακό έκανε στην ομάδα. Έτσι, ο βάτραχος όπως τον αποκαλούσαν ειρωνικά θα μεταμορφωθεί ξανά σε πρίγκηπας, ένα προσωνύμιο που του είχε αποδοθεί πριν πιάσει λιμάνι στα 90's.

Η επιστροφή του Σερβοέλληνα τεχνικού μετά από 3 χρόνια στην Ένωση είναι δρομολογημένη. Αυτή τη φορά όμως, ο "Ντούσκο" δεν θα επιστρέψει ως προπονητής αλλά ως πρόεδρος σε μία ομάδα καθαρή, αφού τα χρέη της στη Γ΄ Εθνική παύουν να υπάρχουν. Ίσως αυτή είναι η σημειολογία του ...μύθου που ακουγόταν συχνά στα αεκτζήδικα στέκια: "Ο Μπάγεβιτς θα γυρίσει καβάλα σε άσπρο άλογο, όταν επιστρέψει ο τίγρης".

Το πιάσατε τι συμβόλιζε το άσπρο άλογο;


 
Πηγή: sportdog.gr

Αργεντινή: Κολομβιανή… βολή για Ουνιόν!! (video)

Ο Ντουβάν Ζαπάτα πέτυχε το μοναδικό γκολ της Εστουντιάντες Λα Πλάτα στο 1-0 σε βάρος της Ουνιόν Σάντα Φε, η οποία παραμένει στον «πάτο» της τριετής κατάταξης.
Τα «λιοντάρια» δεν έχουν ουσιαστικό βαθμολογικό στόχο για τη φετινή σεζόν, αν εξαιρεθούν οι λιγοστές ελπίδες για πρόκριση στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Ωστόσο έκλεισαν τη 13η αγωνιστική του αργεντίνικου Final με θετικό αποτέλεσμα και «βύθισαν» ακόμα περισσότερο την Ουνιόν, της οποίας ο υποβιβασμός φαντάζει πλέον αναπόφευκτος.
Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν το προβάδισμα εμφανίζοντας αστάθεια στην απόδοσή τους κατά τη διάρκεια του κρίσιμου αγώνα. Στο 67ο λεπτό βρέθηκαν και πίσω στο σκορ μετά από ωραία κεφαλιά του Κολομβιανού Ζαπάτα, οπότε φυσιολογικά κυριάρχησε η απογοήτευση στα εναπομείναντα λεπτά του παιχνιδιού.
Παρακάτω η βαθμολογία του Final:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Νιούελς Ολντ Μπόις
13
28
Λανούς
13
27
Ρίβερ Πλέιτ
13
25
Ατλέτικο Ραφαέλα
13
21
Κίλμες
13
20
Σαν Λορένζο
13
20
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
13
20
Άρσεναλ Σαραντί
13
20
Ρασίνγκ Κλουμπ
13
19
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
13
16
Ολ Μπόις
13
16
Ιντεπεντιέντε
13
16
Τίγκρε
13
16
Κολόν Σάντα Φε
13
15
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
13
14
Ουνιόν Σάντα Φε
13
12
Βελέζ Σάρσφιλντ
13
11
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
13
11
Μπόκα Τζούνιορς
13
10
Αρχεντίνος Τζούνιορς
13
7
Σημείωση: Η πρωταθλήτρια της Inicial (Βελέζ Σάρσφιλντ) θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια του Final στις 30 Ιουνίου του 2013 σε μονό αγώνα, ο οποίος θα καθορίσει τον πρωταθλητή της σεζόν.
Η βαθμολογία για το Κόπα Σουνταμερικάνα:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Λανούς
32
61
Ρίβερ Πλέιτ
32
54
Ρασίνγκ Κλουμπ
32
52
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
32
52
Σαν Λορένζο
32
46
Ατλέτικο Ραφαέλα
32
41
Κολόν Σάντα Φε
32
41
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
32
40
Κίλμες
32
39
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
32
39
Ολ Μπόις
32
37
Ιντεπεντιέντε
32
33
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
32
31
Αρχεντίνος Τζούνιορς
32
26
Ουνιόν Σάντα Φε
32
19
Σημείωση: Στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα θα πάρουν μέρος οι πέντε ή έξι ομάδες (ανάλογα με το νικητή της σεζόν) της παραπάνω βαθμολογίας.
Και η τριετής κατάταξη:
Ομάδα
Μέσος όρος
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.83
Ρίβερ Πλέιτ
1.69
Λανούς
1.66
Μπόκα Τζούνιορς
1.59
Άρσεναλ Σαραντί
1.57
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.53
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.46
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.43
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.43
Κολόν Σάντα Φε
1.37
Ολ Μπόις
1.31
Τίγκρε
1.31
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
1.31
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.30
Σαν Λορένζο
1.27
Κίλμες
1.22
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.19
Ιντεπεντιέντε
1.14
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1.13
Ουνιόν Σάντα Φε
0.99
Σημείωση: Οι τελευταίοι τρεις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία, στο τέλος του Final.





Πηγή: onsports.gr

Σενάριο για Καλτσίδη στον Αρη

Tο επόμενο 48ωρο θεωρείται κρίσιμο όσον αφορά το διοικητικό μέλλον του Aρη

Κι αυτό διότι βλέπουν το φως της δημοσιότητας ολοένα και περισσότερα σενάρια που θέλουν μεγάλο επιχειρηματικό σχήμα να ενδιαφέρεται για την ΠΑΕ.

Τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα το όνομα του επιχειρηματία Φιλάρετου Καλτσίδη που είναι Πόντιος, ζει μόνιμα στη Ρωσία, και θεωρείται ο «βασιλιάς του τσιμέντου».

Παράλληλα, ο Δημήτρης Ηλιάδης τόνισε πως συνεχίζει τις επαφές του με πρόσωπα που πιστεύει πως μπορούν να αποτελέσουν ισχυροί συμπαραστάτες στην προσπάθειά του baleto gr

Μεγάλος ανήφορος με πολλές δυσκολίες...

Αύριο στις 19.15 στο γήπεδο του Περιστερίου ξεκινάει το φετινό ταξίδι του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ με στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
Γράφει ο Κωστής Μπότσαρης...
Του μοναδικού στόχου που έχει απομείνει στον «Δικέφαλο» για τη φετινή σεζόν προκειμένου να βγει και μια γεύση... ικανοποίησης μετά την οικτρή αποτυχία περισσότερο στο Κύπελλο και σημαντικά λιγότερο στην Ευρώπη.
Αυτός ο μίνι, αγωνιστικός μαραθώνιος ξεκινάει για τον Γιώργο Γεωργιάδη και τους ποδοσφαιριστές του με τέσσερις βαθμούς, δυο έχει ο Αστέρας Τρίπολης και κανέναν οι Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα. Ωστόσο, η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα δεν επιτρέπει αισιοδοξία. Για να προκύψει αυτή θα πρέπει ουσιαστικά να την παρέχουν αυτοί οι οποίοι ευθύνονται για την απώλειά της. Με πράξεις, στο γήπεδο, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την προσπάθεια και το καλώς εννοούμενο πείσμα.
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και καλώς ή κακώς η... αυγή των πλέι οφ βρίσκει τον «Δικέφαλο» στο Περιστέρι. Σε μια έδρα που ούτε φέτος νίκησε, κόντρα σ’ έναν αντίπαλο που κι αυτός έχει – σχετικά – νέα τεχνική ηγεσία και θέλει να εκμεταλλευτεί το... «θολό» πλαίσιο δυναμικής των ομάδων που μετέχουν φέτος στον θεσμό. Γι’ αυτό αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να (απο)δείξει πως έχει αφήσει πίσω του όλα όσα έγιναν πριν από δυο εβδομάδες στην Τρίπολη έχοντας γυρίσει σελίδα και ξεκινήσει με κάτι θετικό θα έχει σημαντικές ελπίδες για μια καλύτερη συνέχεια.
Ο νέος προπονητής, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, καλείται να βρει τον τρόπο ν’ αφυπνίσει τους ποδοσφαιριστές του και παράλληλα να τους βοηθήσει μέσα από τις γνώσεις και τις απόψεις του γύρω από αυτό που ασχολείται εδώ και... μια ζωή. Ισως δεν ήταν η πλέον κατάλληλη στιγμή για να μπει σ’ ένα τέτοιο ρίσκο αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση η συγκεκριμένη λύση έμοιαζε μονόδρομος.
Μια ισχυρή προσωπικότητα που υστερεί – προπονητικά πάντα – σ’ εμπειρία. Ενας άνθρωπος που δεν αρέσκεται στα λόγια. Μέσα από τη συγκεκριμένη ευκαιρία που του δόθηκε δε φιλοδοξεί να εδραιώσει εαυτόν σ’ αυτή τη θέση, αλλά να δημιουργήσει την αφετηρία για μια καλύτερη συνέχεια εν όψει της επόμενης σεζόν.
Αλλωστε την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι της ομάδας αναζητούν τη διάδοχη κατάσταση στην τεχνική ηγεσία αφήνοντας όλους εμάς να προχωράμε σε … εκτιμήσεις για την ταυτότητά του και τα χαρακτηριστικά του. Τρεις γνωρίζουν τους βασικούς υποψηφίους κι όταν οι τρεις γνώστες γίνονται... τέσσερις παύει να υφίσταται το ενδιαφέρον, όρος απλός και ουσιαστικός.
Ο κ. Γεωργιάδης προσπαθεί να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή παρουσία στα πλέι οφ και για να το πετύχει αυτό φαίνεται να επιστρέφει στο σύστημα των προηγούμενων τεσσάρων ετών, ήτοι 4-2-3-1 με νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα τους Κουμάλο, Ετο, Φωτάκη για ν’ ανέβει ο Κατσουράνης στη μεσαία γραμμή, να ισχυροποιήσει τη δεξιά γραμμή και να προσδώσει μεγαλύτερη εμπειρία στο κέντρο. Τα πρώτα «θύματα» μοιάζουν  να είναι οι Αποστολόπουλος, Λάζαρ, Κάτσε αλλά καλύτερα να περιμένουμε να δούμε πρόσωπα και πράγματα στο γήπεδο για να μπορέσουν να βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα.
Κάθε αρχή και δύσκολη μεν αλλά δεν παύει να είναι το ήμισυ του παντός. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους...
Πηγή: novasports.gr