Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Όποιος υποτιμάει, αυτά παθαίνει!!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης τον Ολυμπιακό, όμως ακόμα πατάει στην γη. Σε ποιους έκανε χουνέρι και τι έκανε για να διαδεχθεί τον Ίβκοβιτς; «Ντου στα Αποδυτήρια» από τον γνωστό – άγνωστο!

Δεν το συζητάμε ότι ο Μπαρτζώκας ήταν ένα από τα πρόσωπα του τελικού. Με την έννοια ότι έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατάφερε κάτι τέτοιο.
Κι αυτό, βέβαια, που κάνει εντύπωση σε πολλούς είναι ο τρόπος που υποδέχτηκε αυτή την επιτυχία. Οι δηλώσεις του δείχνουν έναν άνθρωπο απόλυτα προσγειωμένο.
Τα πόδια του στην γη
Ο χαρακτήρας, άλλωστε, ενός ατόμου δεν φαίνεται μόνο στις ήττες, αλλά κυρίως στις νίκες. Εκεί κάποιος μπορεί να ξεφύγει.
Ο Μπαρτζώκας, λοιπόν, όχι μόνο έδειξε ότι πατάει τα πόδια του στην γη, αλλά ανέδειξε αμέσως και το έργο των παικτών του.
Τις δύσκολες καταστάσεις
Το ότι παρέλαβε μια ομάδα από την κορυφή κι από τα χέρια του μεγάλου Ίβκοβιτς και την ανέβασε ξανά στο ίδιο Νο1 σκαλοπάτι, δείχνει ότι ο Μπαρτζώκας διαχειρίστηκε εξαιρετικά τις δύσκολες καταστάσεις που μεσολάβησαν μέχρι την προχθεσινή επιτυχία.
Σε κεφάλαιο
Κι αν μη τι άλλο, ο Μπαρτζώκας μπορεί να εξελιχθεί σε κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ. Δείχνει ότι έχει τις ικανότητες.



Χουνέρια
Από εκεί και πέρα, βέβαια, όσοι τον υποτίμησαν εξ’ αρχής, καλά να πάθουν. Στον αθλητισμό όποιος βιάζεται παθαίνει χουνέρια. Κι όποιοι έσπευσαν να κρίνουν αρνητικά τον Μπαρτζώκα, τώρα βρίσκονται μπροστά σε μια κούπα.
Κέρδισε την εκτίμηση
Ο Μπαρτζώκας μόνο ωφελημένος θα βγει με τέτοιες συμπεριφορές και αντιδράσεις. Ξέρω πολύ κόσμο που, αν και δεν τον γνώριζε καλά, τον εκτίμησε απ’ όσα δήλωσε μετά την κατάκτηση του τίτλου… Η αξία του και το έργο του, άλλωστε, είχαν ήδη φανεί μέσα στο γήπεδο. Με τον τρόπο, όμως, που μίλησε κέρδισε ακόμα περισσότερους πόντους.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: