Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Παρχαρίδης: «Συγκλονιστική η ιστορία της φανέλας με το 'Π'»

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Γιώργος Παρχαρίδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για το χθεσινό φιλικό στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς μεταξύ της εθνικής του Euro 2004 και μικτής ομάδας Ποντίων παλαιμάχων, ενώ ρωτήθηκε και για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του ομογενούς Πόντιου επιχειρηματία Φιλάρετου Καλτσίδη για τον Άρη.

Αρχικά ο κ. Παρχαρίδης είπε:

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την εκδήλωση. Η ομάδα του 2004 ήταν πλήρης, ήρθαν 17 παίκτες από εκείνη την ομάδα. Έπαιξαν μαζί με τους επιλέκτους των Ποντίων για τη γενοκτονία και τη μνήμη. Ο αθλητισμός είναι και μνήμη. Έπαιξαν για τη διεθνή οι εκδηλώσεις την Κυριακή 19 Μαΐου στις 19.00 στην πλατεία Αγίας Σοφίας, θα γίνει συγκέντρωση και ομιλία από τον Φραγκούλη Φράγκο και πορεία στο τουρκικό προξενείο. Το ποντιακό ζήτημα είναι εθνικό».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του ομογενούς Φιλάρετου Καλτσίδη για τον Άρη τόνισε:

«Είναι δεκτό οι ομογενείς επιχειρηματίες να θέλουν να στηρίξουν τις ομάδες. Αν έχουν οικονομική δυνατότητα, καλοδεχούμενοι είναι. Έχω ακούσει ότι ο κ. Καλτσίδης έχει μεγάλη οικονομική δυνατότητα. Δεν μπορώ να πω κάτι, γιατί δεν ξέρω τον κ. Καλτσίδη. Ο Ιβάν Σαββίδης μέχρι στιγμής φαίνεται ότι πάει καλά. Τον έχουμε καλέσει στη συγκέντρωση την Κυριακή τον κ. Σαββίδη. Ο κ. Σαββίδης είναι πρόεδρος στην Ποντιακή Ομοσπονδία της Ρωσίας».

Τέλος, για τη φανέλα με το «Π» που φορούσαν στο χθεσινό φιλικό οι Πόντιοι επίλεκτοι:

«Είναι συγκλονιστική η ιστορία. Τη φανέλα αυτή με τα γαλανόλευκα χρώματα τη φορούσαν τα παιδιά του Κολλεγίου της Μερτζιφούντας. Επειδή φορούσαν αυτή τη φανέλα απαγχονίστηκαν στην Αμάσεια. Τιμήσαμε και τη μνήμη των παιδιών αυτών. Κάναμε δώρο στους θρύλους του ποδοσφαίρου μία τέτοια φανέλα». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: