Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Μεγάλος ανήφορος με πολλές δυσκολίες...

Αύριο στις 19.15 στο γήπεδο του Περιστερίου ξεκινάει το φετινό ταξίδι του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ με στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
Γράφει ο Κωστής Μπότσαρης...
Του μοναδικού στόχου που έχει απομείνει στον «Δικέφαλο» για τη φετινή σεζόν προκειμένου να βγει και μια γεύση... ικανοποίησης μετά την οικτρή αποτυχία περισσότερο στο Κύπελλο και σημαντικά λιγότερο στην Ευρώπη.
Αυτός ο μίνι, αγωνιστικός μαραθώνιος ξεκινάει για τον Γιώργο Γεωργιάδη και τους ποδοσφαιριστές του με τέσσερις βαθμούς, δυο έχει ο Αστέρας Τρίπολης και κανέναν οι Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα. Ωστόσο, η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα δεν επιτρέπει αισιοδοξία. Για να προκύψει αυτή θα πρέπει ουσιαστικά να την παρέχουν αυτοί οι οποίοι ευθύνονται για την απώλειά της. Με πράξεις, στο γήπεδο, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την προσπάθεια και το καλώς εννοούμενο πείσμα.
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και καλώς ή κακώς η... αυγή των πλέι οφ βρίσκει τον «Δικέφαλο» στο Περιστέρι. Σε μια έδρα που ούτε φέτος νίκησε, κόντρα σ’ έναν αντίπαλο που κι αυτός έχει – σχετικά – νέα τεχνική ηγεσία και θέλει να εκμεταλλευτεί το... «θολό» πλαίσιο δυναμικής των ομάδων που μετέχουν φέτος στον θεσμό. Γι’ αυτό αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να (απο)δείξει πως έχει αφήσει πίσω του όλα όσα έγιναν πριν από δυο εβδομάδες στην Τρίπολη έχοντας γυρίσει σελίδα και ξεκινήσει με κάτι θετικό θα έχει σημαντικές ελπίδες για μια καλύτερη συνέχεια.
Ο νέος προπονητής, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, καλείται να βρει τον τρόπο ν’ αφυπνίσει τους ποδοσφαιριστές του και παράλληλα να τους βοηθήσει μέσα από τις γνώσεις και τις απόψεις του γύρω από αυτό που ασχολείται εδώ και... μια ζωή. Ισως δεν ήταν η πλέον κατάλληλη στιγμή για να μπει σ’ ένα τέτοιο ρίσκο αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση η συγκεκριμένη λύση έμοιαζε μονόδρομος.
Μια ισχυρή προσωπικότητα που υστερεί – προπονητικά πάντα – σ’ εμπειρία. Ενας άνθρωπος που δεν αρέσκεται στα λόγια. Μέσα από τη συγκεκριμένη ευκαιρία που του δόθηκε δε φιλοδοξεί να εδραιώσει εαυτόν σ’ αυτή τη θέση, αλλά να δημιουργήσει την αφετηρία για μια καλύτερη συνέχεια εν όψει της επόμενης σεζόν.
Αλλωστε την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι της ομάδας αναζητούν τη διάδοχη κατάσταση στην τεχνική ηγεσία αφήνοντας όλους εμάς να προχωράμε σε … εκτιμήσεις για την ταυτότητά του και τα χαρακτηριστικά του. Τρεις γνωρίζουν τους βασικούς υποψηφίους κι όταν οι τρεις γνώστες γίνονται... τέσσερις παύει να υφίσταται το ενδιαφέρον, όρος απλός και ουσιαστικός.
Ο κ. Γεωργιάδης προσπαθεί να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή παρουσία στα πλέι οφ και για να το πετύχει αυτό φαίνεται να επιστρέφει στο σύστημα των προηγούμενων τεσσάρων ετών, ήτοι 4-2-3-1 με νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα τους Κουμάλο, Ετο, Φωτάκη για ν’ ανέβει ο Κατσουράνης στη μεσαία γραμμή, να ισχυροποιήσει τη δεξιά γραμμή και να προσδώσει μεγαλύτερη εμπειρία στο κέντρο. Τα πρώτα «θύματα» μοιάζουν  να είναι οι Αποστολόπουλος, Λάζαρ, Κάτσε αλλά καλύτερα να περιμένουμε να δούμε πρόσωπα και πράγματα στο γήπεδο για να μπορέσουν να βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα.
Κάθε αρχή και δύσκολη μεν αλλά δεν παύει να είναι το ήμισυ του παντός. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους...
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: