Τρίτη 14 Μαΐου 2013

«Οι διαιτητές ένιωθαν δέος απέναντι στον Φέργκιουσον»

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο παρουσίασε ο Χάρι Ρέντναπ, θέλοντας να αποδείξει πως ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον επηρέαζε τις αποφάσεις των διαιτητών.

«Οι διαιτητές ένιωθαν δέος απέναντι στον Φέργκιουσον»
Η απόφασή του σερ Άλεξ Φέργκιουσον να αποχωρήσει από την ενεργό προπονητική προκάλεσε αίσθηση, αλλά και έκπληξη στους περισσότερους. Κάποιοι ανακουφίστηκαν στο άκουσμα της είδησης, ανάμεσα στους οποίους πρέπει να είναι ο Χάρι Ρέντναπ, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιρροή που ασκούσε ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους διαιτητές.

«Πολλοί διαιτητές αισθάνονταν φόβο απέναντι στον Φέργκιουσον. Σχεδόν όλοι οι νέοι και μερικοί από τους παλιότερους, ένιωθαν ένα δέος όταν σφύριζαν αγώνες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η επιρροή που ασκούσε πάνω τους ο Σκωτσέζος ήταν εμφανής», είπε αρχικά ο τεχνικός της ΚΠΡ.

Θέλοντας να ενισχύσει την άποψή του, ο Ρέντναπ παρουσίασε ένα στατιστικό στοιχείο που είναι ενδεικτικό. «Όταν η Γιουνάιτεντ βρισκόταν πίσω στο σκορ και προσπαθούσε να ισοφαρίσει, οι διαιτητές κρατούσαν, κατά μέσο όρο, 4 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα καθυστερήσεων. Αντίθετα, όταν η ομάδα του Φέργκιουσον προηγούταν, οι καθυστερήσεις έπεφταν στα 3 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα. Αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Σχεδόν πάντα οι καθυστερήσεις ήταν προς όφελος του Φέργκιουσον», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Χάρι Ρέντναπ.

Θέλοντας να… χρυσώσει το χάπι, πάντως, ο Ρέντναπ παραδέχτηκε πως ο συνάδελφός του ήταν ένας άξιος τεχνικός. «Ο Φέργκιουσον γνωρίζει τα πάντα γύρω από το ποδόσφαιρο. Ανακάλυψε και αξιοποίησε πάρα πολλούς παίκτες, οδήγησε την ομάδα του σε μεγάλες επιτυχίες και ήταν ένας σπουδαίος προπονητής. Την αξία του δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς», τόνισε ο τεχνικός της ΚΠΡ. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: