Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Πήρε και Γιάννου η Καβάλα


Ο Απόστολος Γιάννου Σε ακόμα μία μεταγραφή προχώρησε η Καβάλα, καθώς την Παρασκευή ανακοίνωσε την απόκτηση του Αποστόλη Γιάννου από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο 20χρονος επιθετικός που επιστρέφει στη Σούπερ Λιγκ, συμφώνησε να φοράει τα "κυανόλευκα" για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο Γιάννου αποκτήθηκε από τον Απόλλωνα τη σεζόν 2007-08, όπου είχε οκτώ συμμετοχές στη μεγάλη κατηγόρια. Την προηγούμενη χρονιά στη Β' εθνική είχε 22 συμμετοχές και έξι γκολ. Πριν τους "Πόντιους" ο Γιάννου αγωνιζόταν στους Οκλεϊς Κάνονς της Μελβούρνης.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: "Η PUMA ΠΑΕ Ν.Καβάλα ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Γιάννου Απόστολου για τα επόμενα 5 χρόνια από την ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς".

Ματσόν: «Ο Άρης ανήκει σε όλους»

Ματσόν: «Ο Άρης ανήκει σε όλους»

Ο προπονητής του Άρη, Αντρέα Ματσόν μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, αυτές που έρχονται αλλά και τις διοικητικές εξελίξεις.

Ο Ιταλός τεχνικός υπογράμμισε αρχικά: «Περιμένουμε πολλά από τον Νίκο Χατζηβρέττα και τον Δήμο Ντικούδη, έχουμε θέσει υψηλούς στόχους, οι παίκτες αυτοί διαθέτουν εμπειρία και θα βοηθήσουν να πετύχουμε νίκες, με τις πρώτες που θέλουν στα προκριματικά της Ευρωλίγκα.

«Θα ήθελα να έχω πολλούς Έλληνες, θα δούμε και τι χρήματα έχουμε, δεν μπορούμε να ξοδέψουμε περισσότερα απ’ όσα έχουμε στην διάθεση μας. Θα δούμε τι θα γίνει».

Όσον αφορά για τα συμπεράσματα του από το ταξίδι του στο Λας Βέγκας, όπου παρακολούθησε το σάμερ λιγκ είπε: «Εκεί δεν πας για να βρεις παίκτες, τους ξέρεις ήδη. Γνωρίζω την αγορά και σίγουρα ήταν μία ευκαιρία για να μιλήσω με μάνατζερ, να ανταλλάξουμε απόψεις, να μιλήσω με ορισμένους παίκτες. Έχουμε κάποιες ιδέες και πιστεύω ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε μία κίνηση μεταγραφική. Ακόμα οι τιμές είναι υψηλές, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, υπάρχουν πολλοί παίκτες στην αγορά».

Ο Ιταλός τεχνικός αναφέρθηκε και στις αλλαγές στα διοικητικά και οικονομικά δεδομένα της ΚΑΕ λέγοντας: «Ο κ. Δαμιανίδης μου εξήγησε την κατάσταση. Είναι καλό αυτό, ο Άρης ανήκει σε όλους. Έγινε ένα μεγάλο βήμα, το έχω ξαναπεί ότι ο Άρης πρέπει να έχει πολλούς υποστηρικτές, ανθρώπους που βοηθάνε όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να πετύχει η ομάδα. Οι πολλοί μπορούν να κάνουν την διαφορά».

Αναφορικά για τα προκριματικά της Ευρωλίγκα και τα παιχνίδια με το Μαρούσι είπε: «Δεν ξέρουμε ακόμα το ρόστερ του Αμαρουσίου, δεν κοιτάω τους άλλους αντιπάλους αλλά μόνο το Μαρούσι. Η Άλμπα βέβαια είναι αλήθεια ότι δίνει τρελά λεφτά, έχει προοπτικές και έχει αποκτήσει καλούς Αμερικανούς. Προσωπικά δεν φοβάμαι κανέναν αντίπαλο, θα είναι καλό που θα βρεθούμε στα προκριματικά και θα παλέψουμε για το καλύτερο».

Όσον αφορά το σύνολο των μεταγραφών, ο Ιταλός τεχνικός τόνισε: «Θα δούμε, πάμε βήμα βήμα. Πρέπει πρώτα να δούμε το μπάτζετ μας, μετά και τις μεταγραφές των Χατζηβρέττα και Ντικούδη και θα αποφασίσουμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις μας. Προσωπικά θέλω να έχω δέκα ισάξιους παίκτες και τους δύο νεαρούς, τον Παπανικολάου και τον Σκορδίλη οι οποίοι θέλουμε να βελτιωθούν, να είναι στην ομάδα και να μπορέσουν να παίξουν και να βοηθήσουν. Αυτός θα είναι ο καλύτερος συνδυασμός».

Ο ίδιος βρίσκεται τώρα στην Βενετία και σε λίγες ημέρες θα βρεθεί στο Μπόρμιο, όπου: «Θα παρακολουθήσω ορισμένα παιχνίδια της Εθνικής Ιταλίας, στο Μπόρμιο με άλλες Εθνικές ομάδες. Να δω ορισμένους παίκτες σε αυτά τα φιλικά».

"Πεθαίνω κι εγώ"


Ο αποκλεισμός-σοκ της Λάρισας από την ισλανδική Ρέικιαβικ, στον Β` προκριματικό γύρο του Europa League, προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου της ομάδας, ο οποίος ζητούσε απεγνωσμένα από τον πρόεδρο του συλλόγου, Κώστα Πηλαδάκη, την άμεση ενίσχυση του ρόστερ με μεταγραφές.





Λίγο μετά την λήξη της αναμέτρησης, μερίδα οπαδών της Λάρισας φώναξαν προς τον Πηλαδάκη "Κάντε μεταγραφές εδώ και τώρα". Ο πρόεδρος της ομάδας απάντησε "Μαζί σας πεθαίνω κι εγώ με τον αποκλεισμό", με τον κόσμο να λέει "Και εμείς τι φταίμε να βλέπουμε αυτό το χάλι. Η ομάδα βλέπεις ότι δεν περπατάει. Θέλουμε μεταγραφές γενικότερα".

Ν. Νταμπίζας: Είναι ένα τεράστιο πλήγμα, γιατί ήμασταν το απόλυτο φαβορί

Την απογοήτευση του για τον αποκλεισμό της Λάρισας, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Νίκος Νταμπίζας, τονίζοντας πως ο αποκλεισμός αυτός είναι ένα τεράστιο πλήγμα για την ομάδα, καθώς ήταν το απόλυτο φαβορί του ζευγαριού.

"Νομίζω ότι είμαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για τον αποκλεισμό από μία υποδεέστερη ομάδα. Στο ποδόσφαιρο δεν είμαστε ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι που το παθαίνουμε. Είναι ένα τεράστιο πλήγμα γιατί ήμασταν το απόλυτο φαβορί σε αυτήν τη σειρά των αγώνων. Νομίζω ότι δεν διαχειριστήκαμε σωστά το πρώτο ματς στο Ρέικιαβικ".

Οσον αφορά τις αποδοκιμασίες, τόνισε: "Εγώ δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν για έλλειψη προσπάθειας. Αν κάποιοι θέλουν κα κατηγορήσουν ορισμένα άτομα, είναι κάτι που δεν μπορώ να το εξηγήσω. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει την άποψή του".

Θ. Τριποτσέρης: Τώρα πρέπει να ανασυνταχθούμε ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος

Πίσω του θέλει να αφήσει τον αποκλεισμό από την Ρέικιαβικ ο Θοδωρής Τριποτσέρης, ο οποίος δήλωσε στον "NovaΣΠΟΡ FM 94,6" ότι η Λάρισα θα πρέπει να ανασυνταχθεί, προκειμένου να παρουσιαστεί έτοιμη στην έναρξη της Σούπερ Λίγκα.

"Είχαμε ένα δύσκολο έργο μετά το εις βάρος μας 2-0 του πρώτου αγώνα. Πιστεύαμε ότι μπορούμε να το ανατρέψουμε. Προηγηθήκαμε, αλλά στην ισοφάριση τελείωσαν όλα. Τώρα πρέπει να ανασυνταχθούμε ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά, μπορούσαμε να κάνουμε το 2-0. Πήγαμε στα αποδυτήρια. Είπαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε ένα δεύτερο γκολ, όμως ήρθε το γκολ από τη Ρέικιαβικ και μας έκοψε τα πόδια", δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

"Είναι πολύ σημαντικό προβάδισμα το 2-0, αλλά πιστεύαμε ότι θα το καταφέρναμε. Ηταν πολλές οι συγκυρίες και δεν τα καταφέραμε. Εχουμε δουλέψει πολύ σκληρά στην προετοιμασία και αυτό θα βγει στο πρωτάθλημα. Πάει πέρασε και τώρα κοιτάμε μπροστά".

Τώρα πρέπει να ανασυνταχθούμε. Eχουμε ένα μήνα μπροστά μας για να εμφανιστούμε έτοιμοι στο πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια πορεία ανάλογη με την περσινή για να βγούμε ξανά στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι θα κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε τον κόσμο να χαίρεται για την ομάδα της πόλης".

Οσον αφορά στους νέους σε ηλικία ποδοσφαιριστές, ο 23άχρονος αμυντικός τόνισε ότι: "Είναι σημαντικό ότι αποκτούν εμπειρίες τα νέα παιδιά και για τον σύλλογο που παρουσιάζει νέα ταλέντα", ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους της ομάδας του για την νέα χρονιά:

"Eχουν γίνει μεγάλες μεταγραφές από τις τρεις ομάδες του κέντρου, όμως και οι υπόλοιπες έχουν κάνει σημαντικές κινήσεις. Πιστεύω ότι φέτος θα έχουμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Ωστόσο, είναι νωρίς να μιλάμε για τους στόχους μας. Μακάρι να κάνουμε την περσινή χρονιά. Πιστεύω ότι έχω κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή. Δεν έχω δουλέψει ξανά έτσι".

«Θέλω Ολυμπιακό»

bobo11.jpg«Θέλω να πάω στην Ελλάδα να βοηθήσω τον Ολυμπιακό» τόνισε για ακόμα μια φορά ο Μπομπό στον πρόεδρο της Μπεσίκτας, Γιλντιρίμ Ντεμιρορέν σύμφωνα πάντα με τουρκικά δημοσιεύματα. Οι δυο πλευρές είχαν επαφή χθες το βράδυ με τον Βραζιλιάνο φορ να πιέζει για την αποχώρησή του, και την εφημερίδα «STAR» να αναφέρει πως έρχεται πρόταση 6.5 εκ. ευρώ από τον Πειραιά.


Όσο περνά ο χρόνος και οι προτάσεις από... Γερμανία δεν έρχονται τόσο περισσότερο ανησυχεί ο πρόεδρος της Μπεσίκτας για το μέλλον του Μπομπό. Ο Γιλντιρίμ Ντεμιρορέν επιθυμεί να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή, όχι όμως σε χαμηλή τιμή, αν και πλέον ξέρει καλά πως τα οχτώ εκ. ευρώ που ζητούσε δεν τα πάρει. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την έντονη πίεση του Μπομπό κάνουν το έργο του Ολυμπιακού ευκολότερο, με τον Βραζιλιάνο φορ να τονίζει και χθες στον πρόεδρο της ομάδας «Θέλω να πάω στην Ελλάδα να βοηθήσω τον Ολυμπιακό». Μάλιστα, η εφημερίδα «STAR» επικαλείται ασφαλείς πληροφορίες και αναφέρει πως έρχεται πρόταση 6.5 εκ. ευρώ που... αναγκάζει τη Μπεσίκτας να απαντήσει θετικά.

Οι Καβαλίερς στην Ελλάδα!

cavs.jpgΈνα μεγαλόπνοο σχέδιο που θα προωθήσει τους καλύτερους νέους Έλληνες μπασκετμπολίστες στην αμερικανική αγορά και θα συνδέσει όποιες ομάδες συνεργαστούν, με το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, είναι έτοιμο να περάσει τα σύνορα του ελληνικού μπάσκετ! Σύμφωνα με πληροφορίες , η αμερικανική εταιρία ΤΝΒΑ σε συνεργασία κατά κύριο λόγο με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (κι άλλες 11 ομάδες), θα εφαρμόσει ένα εξειδικευμένο προπονητικό πρόγραμμα, μέσα από το οποίο θα αναδεικνύονται οι πιο ταλαντούχοι παίκτες στις μικρές ηλικίες και θα πηγαίνουν στην Αμερική για να συμμετάσχουν σε τουρνουά με συνομηλίκους τους.

Ξεκίνημα με... Άρσεναλ!

Η αρχή έγινε στην αγορά του ποδοσφαίρου, όπου η ελληνική εταιρία Monogram Events έφερε στη χώρα μας τις ακαδημίες της Άρσεναλ. Τα παιδιά που συμμετέχουν, εκτός από τη διασκέδαση και την εκμάθηση των μυστικών της “στρογγυλής θεάς”, έχουν την ευκαιρία να... “κυνηγήσουν” την εκπλήρωση των ονείρων τους! Σύμφωνα με τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης ακαδημίας, οι καλύτεροι “λιλιπούτειοι” ποδοσφαιριστές που θα ξεχωρίσουν από τις προπονήσεις όλης της σεζόν, ταξιδεύουν στο Λονδίνο και παίρνουν μέρος στο ετήσιο “φεστιβάλ” που διοργανώνουν τα τμήματα υποδομής των “κανονιέρηδων” κάθε καλοκαίρι, μαζί με τους κορυφαίους συνομηλίκους τους από όλον τον κόσμο.

Η εμπλοκή των Καβαλίερς

Η συνέχεια αφορούσε το μπάσκετ και την ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά του σε όλον τον κόσμο.

Για πρώτη φορά, μία από τις κορυφαίες ομάδες του ΝΒΑ, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς σε συνεργασία με την αμερικανική μπασκετική ακαδημία ΤΝΒΑ (The National Basketball Academy) που εδρεύει στο Μπίτσγουντ του Οχάϊο, απλώνει τα δίχτυα της στην ευρωπαϊκή (σ.σ.: προσανατολίζεται να εφαρμόσει το σχέδιο και στην Ισπανία) και δη στην ελληνική αγορά με στόχο να προωθήσει το μπάσκετ και να αναδείξει τα μεγαλύτερα ταλέντα του αθλήματος.

Η συνεργασία με τις ελληνικές ομάδες

Τις τελευταίες μέρες, στη χώρα μας βρίσκονται οι τρεις ιδιοκτήτες της εν λόγω ακαδημίας και ήδη έχουν αρχίσει τις επαφές με τις ελληνικές ομάδες. Το deal θα γίνει και πάλι μέσω της εταιρίας Monogram Events και θα αφορά ειδική συνεργασία που θα συνάψουν όποιοι σύλλογοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον, για να εφαρμόσουν το εξειδικευμένο αυτό προπονητικό πρόγραμμα στα τμήματα υποδομής τους. Ήδη πολύ “ζεστοί” στο να προχωρήσουν στην υπογραφή των σχετικών συμβολαίων δείχνουν ο Πανιώνιος, η Νήαρ-Ηστ, αλλά και τα Τρίκαλα και ο Αρκαδικός, αφού στόχος των Αμερικανών είναι να συνεργαστούν και με αρκετές επαρχιακές ομάδες για να καλύψουν όλο το φάσμα της ελληνικής επικράτειας.

Το πακέτο της συμφωνίας

Η αμερικανική ακαδημία (www.thebasketballacademy.com), που εκπροσωπείται στη χώρα μας από τους τρεις μετόχους της, τους προπονητές Στιβ Βέγκα και Σέϊν Λουμίνσκι (παλαίμαχος μπασκετμπολίστας με θητεία σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα) και τον επιχειρηματία Μάϊκ Χέϊνς (του οποίου η εταιρία έχει αναλάβει την ηλεκτρονική εγκατάσταση στην “Quicken Loans Arena” των Καβαλίερς), θα εφοδιάζει τις ομάδες με πλήρη ιματισμό που θα έχει το λογότυπο της εταιρίας και των “ιπποτών”, ενώ το πακέτο της συνεργασίας θα περιλαμβάνει τη διοργάνωση συγκεκριμένων τουρνουά στη διάρκεια της σεζόν και φυσικά την αποστολή των κορυφαίων ταλέντων στην Αμερική, όπου θα γίνεται το ετήσιο camp της ακαδημίας.

Τα παρατήματα της TNBA στις Η.Π.Α.

Σε αυτό θα συμμετέχουν οι Έλληνες διακριθέντες στις σχετικές κατηγορίες από 8 έως 16 ετών, μαζί τους Αμερικανούς συνομήλικούς τους από τα αντίστοιχα προπονητικά κέντρα που διατηρεί η ΤNBA στην Καλιφόρνια (Λος Άντζελες), τη Φλόριντα (Ορλάντο και Παλμ Κόουστ), το Μίσιγκαν (Γκραντ Ράπιντς), τη Μινεσότα (Μινεάπολις) και φυσικά το Οχάϊο (Μπίτσγουντ). Εκτός από τους Καβαλίερς, υπό την αιγίδα των οποίων θα λειτουργήσει το όλο εγχείρημα, η αμερικανική ακαδημία έχει εντάξει στη συγκεκριμένη συμφωνία κι άλλες πέντε ομάδες του ΝΒΑ (Λ.Α. Κλίπερς, Σακραμέντο Κινγκς, Σάρλοτ Μπόμπκατς, Νιου Όρλεανς Χόρνετς και Ιντιάνα Πέϊσερς), ενώ βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με ακόμη έξι συλλόγους που συμμετέχουν στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

Η διεύρυνση του scouting

Με αυτό τον τρόπο, οι ομάδες του ΝΒΑ θα μπορούν να ξεχωρίζουν τα ταλέντα της χώρας μας από πολύ μικρή ηλικία και να ρίχνουν την προσοχή τους στα νεαρά “φυντάνια” του ελληνικού μπάσκετ, διευρύνοντας παράλληλα και τους ορίζοντες του international scouting! Οι ιδιοκτήτες της ΤΝΒΑ βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με Έλληνες προπονητές, που υπό την αιγίδα του (επίσης υπό αναζήτηση) τεχνικού διευθυντή του προγράμματος, θα επιβλέπουν την εφαρμογή του προγράμματός τους, ενώ δεν αποκλείονται να προσλάβουν κι έναν έμπειρο τεχνικό, ο οποίος θα εκτελέσει χρέη τεχνικού συμβούλου.

Απομένει η υπογραφή του Ετό


Ο Σαμουέλ Ετό με τη φανέλα της εθνικής Καμερούν Οι ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες αναμένεται να υποβληθεί τη Δευτέρα, απομένουν για να υπογράψει ο Σάμουελ Ετό το νέο του συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας με την Ιντερ. Αμέσως μετά, θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του Καμερουνέζου επιθετικού από τους πρωταθλητές Ιταλίας.

Η συμφωνία προβλέπει για τον Ετό ετήσιες αποδοχές ύψους 10,5 εκατ. ευρώ εκτός από τα μπόνους που αφορούν στην κατάκτηση τίτλων. Ο ίδιος είχε ζητήσει αρχικά 10 εκατ. ευρώ.

Ο μάνατζερ του παίκτη Χοσέ Μαρία Μεσάγιες θα επιστρέψει τώρα στη Βαρκελώνη για τις τελευταίες λεπτομέρειες και ο Ετό θα μεταβεί στο Μιλάνο για τις εξετάσεις, την υπογραφή του συμβολαίου και την επίσημη παρουσίαση.

Τη συμφωνία των δύο πλευρών επιβεβαίωσε ο Μεσάγιες. "Είμαστε ικανοποιημένοι που ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις μας με την Ίντερ", δήλωσε

Προτάσοφ: "Εχουμε παίκτες πολεμιστές"


Ο Ολεγκ Προτάσοφ στα γραφεία του Ηρακλή Χορταστικός ο Ολεγκ Προτάσοφ που είχε διάθεση να απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου, στο Σάλτζμπουργκ όπου προετοιμάζεται ο Ηρακλή. Ο Ουκρανός τεχνικός αναφέρθηκε στα δύσκολα φιλικά, απέφυγε να μιλήσει ξεχωριστά για παίκτες, ενώ έθεσε το Γιουρόπα Λιγκ ως στόχο.

Αναλυτικά, ο Ουκρανός τεχνικός, είπε:

-Τρεις ήττες σε τρία φιλικά. Ανησυχείτε για κάτι; Από τις επιδόσεις είστε ευχαριστημένος;
"Ειλικρινά σας λέω, δεν μου αρέσει να χάνω. Δεν μπορούμε όμως αυτή την εποχή να μιλήσουμε για αποτελέσματα. Καταλαβαίνω ότι στην Ελλάδα ο κόσμος ενδιαφέρεται πολύ για τα αποτελέσματα, εμείς όμως έχουμε συγκεκριμένη δουλειά να κάνουμε τώρα. Εμείς επιλέξαμε να παίξουμε με δυνατούς αντιπάλους".

-Σκεφτήκατε μήπως θα μπορούσε να δοθεί και ένα πιο εύκολο παιχνίδι; Να έρθει π.χ. μια νίκη για ψυχολογικούς περισσότερο λόγους;
"Αλήθεια, το σκέφτηκα. Τι να κάναμε; Να βάζαμε κάποια γκολ σε έναν μικρό αντίπαλο, από πλευράς προπόνησης όμως θα χάναμε μια μέρα. Δεν είμαι σίγουρος ότι με το να κερδίσω ένα εύκολο φιλικό, θα κερδίζαμε γενικώς κάτι. Να μην απογοητεύεται ο κόσμος. Και εμάς όταν δεν κερδίζουμε μας επηρεάζει την ψυχολογία, λίγο τρελαινόμαστε, αλλά δουλεύουμε σε συγκεκριμένο πλάνο".

-Γενικότερα, υπάρχει πίεση για κάτι καλύτερο. Τη νιώθετε αυτή την πίεση;
"Βεβαίως και υπάρχει αλλά δεν πρέπει να μας ενοχλήσει. Εμάς δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός. Εμείς δεν περιμένουμε ότι όλα θα πάνε αμέσως μέλι-γάλα".

-Πότε θα είναι έτοιμος ο Ηρακλής, έτσι όπως τον θέλετε;
"Για να γίνει 100% η ομάδα, αυτή που ονειρευόμαστε θα χρειαστεί χρόνος, κανείς δεν ξέρει όμως αν είναι λίγος ή πολύς. Εμείς όμως διαλέξαμε έναν τρόπο δουλειάς και πιστεύω ότι από αυτό θα βγούμε κερδισμένοι".

-Με τους παίκτες τι συζητάτε;
"Αυτό που λέμε με τους παίκτες είναι ότι εξαρτιούνται πολλά από αυτούς. Αυτό που τους λέω είναι ότι εσείς κατεβαίνετε στο γήπεδο. Για εσάς έρχεται ο κόσμος. Πρέπει να παίζετε ποδόσφαιρο και να είστε ευχαριστημένοι. Βάλτε φαντασία. Να γυρίσεις σπίτι και να είσαι ευχαριστημένος. Να μην λες πάνω να κάνω τη δουλειά μου και τελείωσε".

-Πιστεύετε ότι οι παίκτες κάνουν τον προπονητή ή ο προπονητής τους παίκτες;
"Οι παίκτες τον προπονητή".

-Σε τι στάδιο είναι τώρα ο Ηρακλής;
"Είμαστε μια καινούρια ομάδα. Από πλευράς τακτικής ξεκινάμε από το μηδέν. Από την αρχή χτίζουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, την άμυνα και την επίθεση".

-Τι λέτε για τα φιλικά μέχρι τώρα;
"Ξεκινήσαμε βήμα-βήμα από την άμυνα. Πιστεύω ότι σε σχέση με πριν, είμαστε πολύ καλύτεροι. Κανένα από τα πρώτα ημίχρονα που παίξαμε με παίκτες που προορίζονται για την εντεκάδα δεν τα χάσαμε. Εντάξει, δεν τα κερδίσαμε, δεν τα χάσαμε όμως". -Η επίθεση;
"Βλέποντας λοιπόν ότι κάτι χτίσαμε στην άμυνα, πάμε να κάνουμε κάτι για γκολ. Στο παιχνίδι με τη Μόναχο 1860 δημιουργήσαμε πέντε-έξι φάσεις για γκολ. Θέλουμε περισσότερο".

-Γνωρίζετε πολύ καλά το θέμα του "γκολ". Ο Ηρακλής το χρειάζεται πολύ.
"Βεβαίως και πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Για να σκοράρουμε πρέπει να δημιουργήσουμε φάσεις. Αυτό λέμε και με τα παιδιά. Σε ό,τι κάνουμε μέσα στο γήπεδο πρέπει να σκεφτόμαστε το σουτ, τη φάση, το γκολ Τι κάνεις για να απειλήσεις την αντίπαλη εστία. Αρκετοί από τους παίκτες έχουνε την επαφή με το γκολ. Απλώς, πρέπει να τους το βγάλουμε από μέσα".

-Μιλήσατε για την άμυνα. Είναι τόσο σημαντική η προσθήκη του Λέκι;
"Δεν θα ήθελα να μιλήσω ξεχωριστά για παίκτες".

-Να ρωτήσουμε όμως κάτι για τον Ντίκα. Είναι όπως τον περιμένετε;
"Σας λέω δεν θέλω να μιλήσω ξεχωριστά. Τι να σας πω; Είναι πολύ νωρίς. Ο Ντίκα, οι παίκτες, είναι τώρα κουρασμένοι. Ο κάθε παίκτης είναι βαρύς γιατί εμείς διαλέξαμε να είναι βαρύς. Εμείς πολύ προσεχτικά κοιτάμε πού βρίσκεται ο καθένας. Πρέπει να τους δίνουμε και ανάσες. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πάθουν ζημιά. Οι γιατροί και τα μηχανήματα μας λένε ότι πρέπει να τους προσέξουμε. Για αυτό και τρεις από τους καινούριους παίκτες (σ.σ. Μιλάνο, Τουμά, Πιλότο) δεν έπαιξαν στο προηγούμενο παιχνίδι. Οι παίκτες δεν μπορούνε ακόμη να προσφέρουν αυτό που μπορούνε γιατί δουλεύουμε πολύ με τρέξιμο και φυσική κατάσταση. Σίγουρα τα πόδια τους είναι μερικά κιλά παραπάνω. Δεμένα..."

-Τι λέτε γενικώς για τους παίκτες που ήρθανε;
"Είναι αρκετά καλού επιπέδου. Σχεδόν όλοι τους εκτός από τον Πιλότο δεν έχουν μια προηγούμενη γεμάτη χρονιά. Οπως καταλαβαίνετε αυτό για μας τους προπονητές είναι ένα ζήτημα το πώς θα περάσει στον οργανισμό τους η δουλειά που θα κάνουμε".

-Εχετε καταλήξει στο σύστημα;
"Δοκιμάζουμε να βρούμε αυτό που ταιριάζει στην ομάδα. Να μην είμαστε βιαστικοί".

-Πώς περιμένετε τη σχέση με τον κόσμο;
"Στην πρώτη προπόνηση είδαμε όλοι τον κόσμο και μας έκανε πολύ καλή εντύπωση. Είδαμε ότι ο Ηρακλής έχει δυνατό κόσμο".

-Τι στόχο βάζετε;
"Για μένα, δεν σημαίνει τίποτα να λες, παίζω ένα παιχνίδι και μετά μιλάω. Πρέπει να έχεις στόχο. Ο στόχος είναι να πάμε ψηλά, να είμαστε στις θέσεις για το ΟΥΕΦΑ. Πρέπει να έχουμε στόχους για να σπρώξει και ο ένας τον άλλον μέσα στην ομάδα. Ο ένας πρέπει να νιώθει ότι ο άλλος έχει στόχους. Ο Ηρακλής πρέπει να φτιαχτεί σαν ομάδα. Εχω απαιτήσεις. Ο καθένας μας πρέπει να δώσει τα πάντα για τον Ηρακλή. Πρέπει να γίνουμε μια γροθιά".


-Θα γίνουν άλλες μεταγραφές;
"Μπορεί να γίνουν κι άλλες αλλαγές. Κάποιοι να φύγουν και κάποιοι άλλοι να έρθουν. Δεν θα ήθελα όμως να μιλήσουμε τώρα με ονόματα. Δεν είμαι έτοιμος".

-Η ομάδα έχει παίκτες που να μπορούν να αντέξουν την πίεση;
"Εχουμε παίκτες πολεμιστές που μπορούν να κουβαλήσουν όποιον χρειάζεται. Μπορεί να μην είναι όλοι αλλά τέτοιους παίκτες ψάχνουμε και νομίζω ότι τους πήραμε".

-Τι σας έκανε να έρθετε στον Ηρακλή;
"Με πιστεύετε ή όχι, πάντα είχα μια συμπάθεια για τον Ηρακλή. Ηθελα να δουλέψω στην Ελλάδα και για οικογενειακούς λόγους. Όταν λοιπόν ήρθε η πρόταση του Ηρακλή αμέσως που άρεσε αυτή η ιδέα".

-Το γεγονός ότι με σας προπονητή, ο Ηρακλής θα επιδιώξει να γυρίσει σελίδα, σας λέει κάτι;
"Ναι. Για μένα ο Ηρακλής είναι σημαντικός σταθμός στην καριέρα μου. Η ομάδα αγωνιστικά έφθασε σε ένα σημείο που δεν πάει άλλο. Ναι, για μένα είναι πρόκληση ο Ηρακλής. Δεν είναι μόνο να κάνεις κάποιες βελτιώσεις. Τώρα, αλλάζουμε τα πάντα".

-Λέτε συνέχεια ότι θα γίνει καλή ομάδα ο Ηρακλής.
"Ποτέ δεν θα είμαι ευχαριστημένος, ό,τι και να κάνουμε. Πάντα θέλεις να βελτιωθείς. Είμαι αισιόδοξος όμως ότι θα κάνουμε μια ομάδα, δυνατή μονάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το πιστεύω".

-Στην ομάδα υπάρχουν και τα νέα παιδιά. Δίνετε ευκαιρίες.
"Τώρα πρέπει να βρούμε 15-17 παίκτες που θα τραβήξουνε την ομάδα. Και από κοντά να είναι και τα μικρά παιδιά που τώρα μεγαλώνουν και βελτιώνονται και αν μπορούν να μπούνε".

-Υπολογίζετε καθόλου το κεφάλαιο διαιτησία;
"Όχι. Δεν υπάρχει φόβος Δεν θέλω να το συζητήσω καν. Δεν είναι δική μου δουλειά".

-Είναι πιο εύκολο να είσαι προπονητής ή ποδοσφαιριστής;
"Ποδοσφαιριστής". -Ο Μπλαχίν είχε ασχοληθεί με την πολιτική. Εσείς είχατε προτάσεις;
"Ναι. Δεν με ενδιαφέρει όμως να ασχοληθώ. Στην πολιτική, κακά τα ψέματα πρέπει να λες και ψέματα. Και εγώ δεν μπορώ".

-Τι νιώθετε για την Ελλάδα;
"Είναι δεύτερη πατρίδα μου".

-Μιλάτε ήρεμα ακόμη και σε στιγμές που κάποιος μπορεί να πει ότι είστε πολύ εκνευρισμένος.
"Τα προβλήματα θέλω να τα λύνω με ηρεμία χωρίς φωνές. Ακόμη κι αν δεν συμφωνώ, θέλω να τον ακούσω. Αν δεν καταλαβαίνεις αυτά που σου ζητώ, σταματάμε να συνεργαζόμαστε".

-Εκτιμάτε ότι αυτή η ηρεμία πρέπει να υπάρχει και στον πάγκο;
"Τι να γίνεται; Μετά από κάθε λάθος να πετάγεται ο προπονητής και να ρωτάει "γιατί το έκανες;", Μα, εκείνη την ώρα έχει άλλη δουλειά να κάνει. Αν τον φωνάξω και τον βρίσω κιόλας, είμαστε σίγουροι ότι κερδίζουμε κάτι; Εντάξει, δεν είναι πάντα τόσα απλά τα πράγματα. Ισως χρειάζεται και ξύλο ή να πάρεις κάποιον ξέχωρα από όλους να του μιλήσεις κοιτώντας του στα μάτια, αντρίκια".

ΠΑΟΚ: Η λίστα των ποδοσφαιριστών για το UEFA EUROPA LEAGUE

Επιμέλεια: Δ.Μ.


Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. δήλωσε σήμερα το μεσημέρι στην UEFA τα ονόματα των ποδοσφαιριστών, που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες εναντίον της Valerenga Fotball για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA EUROPA LEAGUE. Οι ποδοσφαιριστές είναι οι εξής:


1. Χαλκιάς

2. Αραμπατζής

5. Garcia

7. Conceicao

8. Cirillo

9. Αναστασάκος

10. Sorlin

11. Muslimovic

13. Μαλεζάς

14. Παπάζογλου

15. Contreras

16. Lino

18. Φωτάκης

19. Κουτσιανικούλης

21. Ivic

22. Veron

23. Bizera

27. Sznaucner

28. Abubakari

30. Κουτζαβασίλης

31. Filomeno

91. Kresic

ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΑΤΡΟΜΗΤΟ


Για την Φρανκφούρτη της Γερμανίας αναχώρησε το πρωί της Παρασκευής (24/7) η αποστολή του Ατρομήτου. Ο Γιώργος Δώνης μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας και αναφέρθηκε στον νεαποκτηθέντα Μπλένχιο, στον 15χρονο Καραγκούνη αλλά και στα σενάρια περί Κλέιτον.
«Κάποια πρώτα συμπεράσματα τα έχω βγάλει για την ποιότητα του ρόστερ. Πάμε στη Γερμανία για να δέσουμε περισσότερο. Οσον αφορά στον Μπλένχιο, δεν θα είναι ιδιαίτερα ενεργός σε αυτά τα φιλικά, αφού δεν έχει κάνει ουσιαστικά προπόνηση μαζί μας. Οι υπόλοιποι παίκτες υπολογίζονται κανονικά, όπως στο Καρπενήσι», τόνισε πριν την αναχώρηση της αποστολής ο τεχνικός του συλλόγου, Γιώργος Δώνης. Σε ερώτηση για το εάν είναι ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα δουλειά που έχει γίνει, απάντησε: «Είναι κάπως τετριμμένο, αφού όλοι οι προπονητές τα ίδια λέμε. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να γίνει καλύτερη δουλειά με καλύτερο τρόπο στο Καρπενήσι και στο Περιστέρι γι’ αυτήν την εποχή. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος γι’ αυτό. Βέβαια, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης». Εξηγώντας γιατί πήρε μαζί του στη Γερμανία και τον 15χρονο στόπερ Βασίλη Καραγκούνη, τόνισε: «Είδαμε ένα παιδί, που παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ωριμότητα για τη θέση του. Διαθέτει φυσικά χαρακτηριστικά που δεν συναντάς εύκολα και είναι χρήσιμα για εμάς». Αναφερόμενος στα μεταγραφικά της ομάδας και δη στο θέμα του Κλέιτον Σίλβα, υποστήριξε: «Εάν καταφέρουμε να τον αποκτήσουμε, δεν θα κινηθούμε για άλλον παίκτη. Εάν δεν αποκτηθεί, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε έναν παίκτη για την επίθεση που θα μπορεί να αγωνιστεί ως περιφερειακός φορ».
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΝΑΡΠΑΣΤΟΣ Ο ΣΙΣΕ


Δεν πρόλαβε καλά-καλά να κυκλοφορήσει και έγινε ανάρπαστη η φανέλα του Τζιμπρίλ Σισέ με το νούμερο «9»!
Εκατοντάδες οπαδοί του «τριφυλλιού» κατέκλυσαν την μπουτίκ της ομάδας στο γήπεδο της Λεωφόρου, πριν την έναρξη της επίσιμης παρουσίασης της ομάδας, προκειμένου να προμηθευτούν την νέα εμφάνιση με το όνομα του Γάλλου αστέρα. Μάλιστα, οι περισσότεροι μόλις την αγόρασαν, τη φόρεσαν κιόλας μέσα στο γήπεδο καμαρώνοντας που είχαν τη φανέλα του πρώην άσου της Λίβερπουλ. Από νωρίς, άλλωστε, επικρατούσε το αδιαχώρητο στην μπουτίκ του "τριφυλλιού", αφού η επίσιμη παρουσίαση της νέας εμφάνισης έγινε το μεσημέρι. Πάντως, αρκετοί φίλαθλοι έμειναν με το παράπονο αφού πήγαν για να αγοράσουν τη νέα εντυπωσιακή μαύρη φανέλα και έμειναν με τη... λαχτάρα, καθώς ακόμη δεν έχει τεθεί σε διάθεση! «Που είναι η μαύρη;», ρωτούσαν οι φίλαθλοι για να λάβουν απάντηση πως ακόμη δεν υπάρχει προς πώληση. Έτσι, την τιμητική τους είχαν η πράσινη και η άσπρη φανέλα...
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΒΙΚΤΟΡ ΒΙΤΟΛΟ


Κάθε δυνατή προσπάθεια καταβάλλει ο Βίκτορ Βιτόλο προκειμένου να μείνει ελεύθερος από τη Σανταντέρ. Ο 26χρονος άσος, ο οποίος βρίσκεται εδώ και καιρό στο «στόχαστρο» του ΠΑΟΚ, μίλησε στην ισπανική εφημερίδα «As» και τόνισε μεταξύ άλλων: «Εγώ είμαι έτοιμος να χαρίσω τα χρέη από τη Θέλτα και τον Άρη για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση». Παράλληλα, σημείωσε πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γυρίσει στον Άρη, στον οποίο έπαιξε πέρυσι με τη μορφή δανεισμού: «Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν επιστρέφω στον Άρη. Με τίποτα!» Ο διοικούντες τον «Δικέφαλο του Βορρά» παρακολουθούν διακριτικά την εξέλιξη της υπόθεσης, αλλά δεν φαίνονται διατεθειμένοι να μπουν εκ νέου σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για την απόκτησή του. Το σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες είναι να περιμένουν για λίγες μέρες ακόμα, με την ελπίδα ότι θα καταφέρει τελικά ο Βιτόλο να αποσπάσει την ελευθέρας του.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΙΟΥΡΚΑΣ ΜΕ ΠΑΟ!


Τα πάντα, πλέον, εξαρτώνται από τον Παναθηναϊκό. Αν τον θέλει στην ομάδα του ή έχει κατασταλάξει σε κάποια άλλη λύση για την άμυνα. Βέβαια, πάντα πρέπει να υπολογίζουμε και τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ, Νικόλα Πατέρα, ότι δεν θα γίνουν άλλες μεταγραφές. Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, πάντως, το είπε ξεκάθαρα: «Με μία καλή πρόταση, γυρίζω»! Από κει και πέρα, είναι θέμα των «πρασίνων» πώς θα κινηθούν. Ο διεθνής μπακ είναι θετικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Παιανία, αρκεί φυσικά να ικανοποιηθεί οικονομικά. Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή. Ο Γιούρκας βρέθηκε χθες στο ξενοδοχείο (Athens Plaza) που είχε προγραμματιστεί να γίνει η επίσημη παρουσίαση της νέας φανέλας του Παναθηναϊκού. Όπως είναι λογικό, η παρουσία του γέννησε ερωτηματικά και όταν ρωτήθηκε από τους φιλάθλους, δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι είχε δουλειά σε ένα μαγαζί του κέντρου. Όσοι τον αντιλήφθηκαν του έκαναν την ερώτηση: «Θα γυρίσεις στον Παναθηναϊκό»; Ακολουθεί ο διάλογος: • Γιούρκα, τι θα κάνεις; Βρήκες ομάδα; «Οχι, ψάχνω, θα δούμε». • Γιατί δεν γυρίζεις στον Παναθηναϊκό; «Εάν μου γίνει πρόταση, τότε θα δούμε». • Θέλεις να γυρίσεις; «Ναι, με μία καλή πρόταση γυρίζω». Ανοιχτό, λοιπόν, άφησε το θέμα ο διεθνής δεξιός μπακ, ο οποίος όμως δέχθηκε και πιο σκληρή ερώτηση. • Κάποιοι λένε ότι έχεις παρατήσει το ποδόσφαιρο και ασχολείσαι μόνο με γυναίκες και αμάξια. «Αυτά είναι βλακείες. Εγώ προπονούμαι κάθε μέρα. (σ.σ.: Εδειχνε μάλιστα τους κοιλιακούς του και τα πόδια του). Αν ήμουν απροπόνητος, έτσι θα ήμουν;».
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

"Πρώτη" για Σέρχιο Λεάλ


Ο Ουρουγουανός επιθετικός έλαβε έλαβε κανονικά μέρος στο πρόγραμμα και ενώ οι ποδοσφαιριστές που αγωνιστήκαν στο μεγαλύτερο διάστημα της χθεσινής φιλικής αναμέτρησης με την Γκαζιάντεσπορ ακολούθησαν πιο χαλαρό πρόγραμμα. Επόμενη προπόνηση για την ομάδα έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα. Ο Νίκος Καραγεωργίου έμεινε ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές με την εικόνα των παικτών του στο τελευταίο φιλικό παρά την κούραση που υπάρχει από τις συνεχείς προπονήσεις.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

KONΤΑ ΣΕ ΝΤΑΒΙΝΤ ΣΙΛΒΑ Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ


Ο τεχνικός της ομάδας Ράφα Μπενίτεθ θεωρεί ότι οι "νυχτερίδες" έχουν ανάγκη από χρήματα και μία προσφορά για τον διεθνή άσο, ενδεχομένως να γίνει αυτή την φορά αποδεκτή. Πάντως η Λίβερπουλ δεν έδειχνε διαθετειμένη να καταβάλει ένα ποσό κοντά στα 29εκατ. ευρώ που ζητούσε αρχικά η Βαλένθια για τον παίκτη ενώ ο παίκτης έχει εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει στην Ισπανία. Ώστοσο η παρουσία αρκτετών Ισπανών στο "Άνφιλντ" δεν αποκλείεται να αλλάξει τα δεδομένα με τους "κόκκινους" να επιδιώκουν να προχωρήσουν σε μία σημαντική μεταγραφή στο θερινό παζάρι προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί περισσότερο ενισχυμένη την νέα σεζόν.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Χρηματοδοτική λύση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Επιμέλεια : Μενέλαος Τριανταφύλλου

Στις οικονομικές αλλαγές του Ελληνικού Ποδοσφαίρου που γίνονται το
καλοκαίρι του 2009 συνδιάζοντας όλα τα γεωφυσικά και γεωοικονομικά
δεδομένα της χώρας πρέπει να βρεθεί μια λύση ώστε ο ΠΑΟΚ να
παραμείνει όχι απλά στις εξελίξεις απλά και να πρωταγωνιστήσει.

Με βάση λοιπόν το Νόμο 1667/1986 που αναφέρεται στη σύσταση και
λειτουργία των αστικών συναιτερισμών και τοποθετώντας σε αυτό το
νόμο τα ιστορικά χαρακτηριστικά της ομάδος μας προτείνεται η σύσταση
και λειτουργία της εταιρίας ώς αστικού συναιτερισμού με την επωνυμία
Πρόσφυγες ΕΠΕ μια εταιρία που για να συσταθεί και να λειτουργήσει
αντανακλά σε μισώ ευρώ (0,50) σε κάθε ΠΑΟΚτσή ώς μέτοχο και κάτοχο
διαρκείας αυτή τη στιγμή. Απο κει και πέρα τίθεται μηνιαία οικονομική
κλίμακα συνδρομών απο 10 εως και 100 ευρώ αναλόγως και με τα
βαλάντια του κάθε φιλάθλου μας και όλα αυτά σε συνδιασμό με την
ΠΑΟΚ MasterCard και τη διασύνδεση μιας νέας κάρτας με την ομογένια.

Με τη συλλογή των χρημάτων απο τις συνδρομές σε κάθε ετήσια γενική
συνέλευση δύναται να παρουσιάζεται το συλεχθέν ποσό και να
τοποθετείται στο μετοχικό κεφάλαιο του ΠΑΟΚ ή διαφορετικά το συλεχθέν
ποσό να κατατίθεται δια την αγορά ποδοσφαιριστών για την ομάδα μας
κρατώντας τα δικαιώματα στη προαναφερθείσα εταιρία.

Ο συγκεκριμένος αστικός συναιτερισμός μπορεί να παίξει το ρόλο της
πολυμετοχικότητας διατηρώντας τις ισοροπίες μαζί με έναν ισχυρό
επενδυτή καθώς μετά την εξιγύανση της εταιρίας ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπορεί
κάλιστα στη προεδρία του αστικού συναιτερισμού να είναι ο Θοδωρής
Ζαγοράκης και έτσι ο ΠΑΟΚ να λειτουργήσει διοικητικά και οικονομικά
απο ένα πλεγμα φιλάθλων παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του και
ισχυρών οικονομικών παραγόντων της χώρας ή και της ευρύτερης
λεκάνης της Μεσογείου.


Γκρατσιαν-«Θέλω να γράψω ιστορία»

gkratsiankaskol.jpgΑπολαυστικός ήταν ο Λεάντρο Γκρασιάν στη συνέντευξη που έδωσε από το Σαν Βιτζίλιο της Ιταλίας. Ο σκόρερ του Άρη στο φιλικό με τη Μπάρι, ανέφερε πως θέλει να γίνει ο ηγέτης της ομάδας και πως μόνο με την κατάκτηση ενός τίτλου, θα μπορέσει να ανταποδώσει την αγάπη, που του έχει δείξει ο κόσμος των «κιτρίνων».

Ο Γκρασιάν τοποθετήθηκε αρχικά σχετικά με την απόφαση του να αποδεχτεί την πρόταση του Άρη, «Ήταν δύσκολη η απόφαση να αφήσω την πατρίδα μου και τη Μπόκα, με την οποία είχα συμβόλαιο. Όπως όλοι σας γνωρίζεται είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στον κόσμο. Ωστόσο αισθάνθηκα, ότι πρέπει να ανοίξω ένα νέο κύκλο στην καριέρα μου. Πάντα ήθελα να παίξω στην Ευρώπη και ο Άρης μου δίνει αυτή την ευκαιρία».

Ο «Τάνο» μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τον ίδιο και τον Άρη.

Για την προετοιμασία: «Αυτή τη στιγμή νιώθω πολύ καλά. Δουλεύω καθημερινά και είμαι συγκεντρωμένος σε ένα στόχο, τη βελτίωση της φυσικής μου κατάστασης. Θεωρώ ότι είναι ο σημαντικότερος τομέας στον οποίο πρέπει να δουλέψει ένας ποδοσφαιριστής. Αν φτάσω στο επιθυμητό επίπεδο θα παρουσιαστώ ακόμα καλύτερος στο γήπεδο. Θέλω να εγκλιματιστώ γρήγορα, για να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που έδειξε η διοίκηση και ο κόσμος».

Για το γκολ στο φιλικό με τη Μπάρι: «Είχα εμπιστοσύνη στα πόδια μου και αυτό ήταν σημαντικό. Στην πρωινή προπόνηση εκτέλεσα αρκετά στημένα και είχα εξαιρετική ψυχολογία. Γενικώς μου αρέσει να εκτελώ τα φάουλ. Από το τότε που ξεκίνησα να παίζω επαγγελματικά ποδόσφαιρο, από την πρώτη μου ομάδα, έβαζα γκολ με φάουλ. Ακόμα κι όταν αγωνιζόμουν στη Μπόκα, ήμουν ο σπεσιαλίστας της ομάδας».

Για το αν είναι έτοιμος να γίνει ο ηγέτης του Άρη: «Είμαι απόλυτα έτοιμος, να επωμιστώ αυτό το ρολό. Βρίσκομαι στην κατάλληλη ηλικία, έχω ωριμάσει ποδοσφαιρικά και θέλω να κάνω περήφανο τον κόσμο του Άρη. Ο τρόπος που με υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο οι οπαδοί μας, όταν πρωτοήρθα στη Θεσσαλονίκη, με γεμίζει ευθύνες. Νιώθω την υποχρέωση να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, ώστε να φθάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ή στη χειρότερη περίπτωση, στην κατάκτηση του κυπέλλου».

Για το μέλλον του στον Άρη: «Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι να κάνω μεγάλη χρονιά με τον Άρη. Μόλις τελειώσει ο δανεισμός μου του χρόνου, ο Άρης θα έχει το πάνω «χέρι» για να με κρατήσει, καθώς έχει την οψιόν αγοράς μου. Αυτό που θέλω είναι να πείσω με την αξία μου τους ανθρώπους του Άρη, ώστε να κινηθούν του χρόνου το καλοκαίρι για την αγορά μου».

Για τον «κολλητό» του Σεμπάστιαν Αμπρέου: «Κάνουμε πολύ παρέα και στόχος μας είναι να μεταφέρουμε αυτή τη σχέση και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τον Σεμπάστιαν τον γνωρίζω από την Μοντερέι, ήμασταν συμπαίκτες και κοιμόμασταν στο ίδιο δωμάτιο. Αυτή μας η φιλία, μας βοηθάει να βρισκόμαστε πιο εύκολα μέσα στο γήπεδο. Και οι δύο, έχουμε βάλει ένα κοινό στόχο. Δεν είμαστε περαστικοί από τον Άρη. Ήρθαμε για να τον βοηθήσουμε να πρωταγωνιστήσει. Θέλουμε γράψουμε ιστορία με την ομάδα και να μας θυμάται για πάντα ο κόσμος».

Για το φιλικό με τη Μπόκα: «Έχω μιλήσει με αρκετούς πρώην συμπαίκτες μου σχετικά με το παιχνίδι, γιατί οι περισσότεροι δεν γνώριζαν πολλά πράγματα σχετικά με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Τους έχω μεταφέρει πόσο εκπληκτικοί είναι οι οπαδοί μας και ότι θα τρελαθούν με την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί μέσα στο γήπεδο. Αναφορικά με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα, είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, στο οποίο θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας. Φυσικά και θέλω να κερδίσουμε τη Μπόκα, σε όλα τα παιχνίδια παίζουμε για τη νίκη».

Για την Εθνική Αργεντινής: «Έχω αγωνιστεί στην Εθνική, με ομοσπονδιακό τεχνικό, τον Μαρσέλο Μπιέλσα. Είναι μεγάλη τιμή να αγωνίζεσαι στην Εθνική Αργεντινής, τη στιγμή που υπάρχει πλειάδα ικανών παικτών. Τώρα με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ίσως μου δοθεί ευκαιρία να αγωνιστώ και πάλι, διότι με γνωρίζει πολύ καλά. Ίσως αν κάνω μια καλή χρονιά φέτος με τον Άρη, μου δοθεί η ευκαιρία ξανά».

Αρνητικός για ΠΑΟ ο Μπαπτίστα

baptista_1.jpgΜπορεί ο Νικόλας Πατέρας να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν άλλες μεταγραφές, ωστόσο δεν αποκλείεται στον Παναθηναϊκό να ψάχνονται για ένα όνομα που θα προκαλέσει αίσθηση με τον ερχομό του στην Ελλάδα. Οι «πράσινοι» φέρεται να έχουν κινηθεί για τον Ζούλιο Μπαπτίστα, όπως διέρρευσε από τις δηλώσεις του μάνατζερ του Βραζιλιάνου άσου στο «Romanew.eu».

Ο Ερμίνιο Μενέντεζ που εκπροσωπεί τον Μπαπτίστα, πάντως, ξεκαθάρισε ότι ο πελάτης του δεν πρόκειται να φύγει από τη Ρόμα και πως σκοπεύει να τιμήσει το συμβόλαιό του με τον ιταλικό σύλλογο. «Ο Ζούλιο θέλει να παραμείνει στη Ρόμα. Το συμβόλαιό του λήγει σε τρία χρόνια και θέλει να το τιμήσει».

Όσο για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και της Μπεσίκτας ο Μενέντεζ απάντησε: «Ένας παίκτης όπως ο Ζούλιο που παίζει για λογαριασμό ενός τόσο σπουδαίου συλλόγου όπως είναι η Ρόμα δεν μπορεί να αποδεχθεί την πρόταση αυτών των ομάδων».

«Ψημένος» ο Μπαστούρκ

basturk2.jpgΤα «κιτρινόμαυρα» επιθυμεί να φορέσει ο Τούρκος διεθνής Γιλντιράι Μπαστούρκ και εφόσον πραγματοποιηθεί άμεσα το deal με τον νέο επενδυτή τότε ο 30χρονος μέσος της Στουτγκάρδης θα πλησιάσει ακόμα περισσότερο στην ΑΕΚ. Ψηλά στην λίστα του Μπάγεβιτς παραμένουν οι Κλέιτον, Μάντζιος και Μπέκριτς. Φιλικό τεστ με Άνγκαρακουτσού (19.00 NOVASPORTS 1).

«Φουντώνουν» τα μεταγραφικά σενάρια στην ΑΕΚ έπειτα από την είδηση της εισόδου του νέου επενδυτή καθώς με τα 9 εκατομμύρια ευρώ ενδέχεται να γίνουν πιο «αλμυρές» μεταγραφικές κινήσεις. Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΞΕΔΡΑ ο Τούρκος διεθνής Γιλντιράι Μπαστούρκ δείχνει διατεθειμένος να φορέσει τον «δικέφαλο». Η κρούση που φέρεται να έχει κάνει στην «Ένωση» ανέρχεται στα 800.000 ευρώ ετησίως και ο παίκτης είναι ικανοποιημένος για την συγκεκριμένη προσφορά. Οι πληροφορίες από το «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο αναφέρουν ότι ενδέχεται να μπουν πιο δυναμικά για την απόκτηση του σε περίπτωση που γίνει άμεσα το deal με τον νέο επενδυτή.

Οι ιθύνοντες της ΑΕΚ θεωρούν σίγουρη την είσοδο του νέου κροίσου» στα διοικητικά της ΑΕΚ ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το χρονικό διάστημα που θα γίνει η συγκεκριμένη κίνηση. Τα σενάρια αναφέρουν ότι η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί από σήμερα μέχρι και σε ένα διάστημα δέκα ημερών. Αξίζει να σημειωθεί ότι χτες ήρθε στην επιφάνεια το όνομα του επιχειρηματία Δάκη Ιωάννου.

Οι διαιτητές των αγώνων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού


Ιβαν Μπέμπεκ Εγιναν γνωστοί την Πέμπτη, οι διαιτητές των πρώτων αγώνων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού κόντρα σε Σπάρτα Πράγας και Σλόβαν Μπρατισλάβας αντίστοιχα. Ο Ιβαν Μπέμπεκ από την Κροατία θα σφυρίξει την αναμέτρηση των "πράσινων" στο "Sparta Praha Stadium" (Τρίτη 21:00) ενώ ο Ελβετός Κλαούντιο Τσιρκέτα εκείνη των "ερυθρόλευκων" στο "Tehelne Pole" της Μπρατισλάβας (Τετάρτη 21:00).

Ο Μπέμπεκ, που είχε διευθύνει την αναμέτρηση των ελπίδων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιρλανδία τον Αύγουστο του 2006, θα έχει βοηθούς του τους Κροάτες Τόμισλαβ Πέτροβιτς και Ζέλικο Γκργκετς ενώ τέταρτος θα είναι ο Μάριο Στραχόνια, επίσης από την Κροατία.

Σε ότι αφορά τον Τσιρκέτα, που έχει σφυρίξει τις αναμετρήσεις Μπλάκμπερν - Λάρισα 2-1 (04/10/07) και Παναθηναϊκός - Λοκομοτίβ Μόσχας 2-0 (05/12/07), θα έχει βοηθούς του, τους Ελβετούς, Μανουέλ Ναβάρο και Τόμας Χάμπεγκερ. Τέταρτος θα είναι ο Ντάνιελ Βερμελίνγκερ, επίσης από την Ελβετία.

Εξετάσεις και υπογράφει ο Μπακαγιόκο στα Γιάννινα


Ο Μπακαγιόκο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ Ο Ιμπραΐμα Μπακαγιόκο πρέπει να θεωρείται ουσιαστικά παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ιβοριανός επιθετικός, μετά από συνάντηση που είχε με τους παράγοντες της ομάδας, συμφώνησε στην πρόταση που του έγινε. Πλέον αναμένεται να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις την Παρασκευή και στην συνέχεια να ανακοινωθεί η απόκτησή του.

Από κει και πέρα, ο Κωνσταντίνος Παγώνης θα αγωνίζεται για δύο επόμενα χρόνια ως δανεικός στον Εθνικό. Η σχετική ανακοίνωση της ομάδας, αναφέρει: "Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή Κωνσταντίνου Παγώνη στην ομάδα του Εθνικού Πειραιώς , με την μορφή δανεισμού δύο (2) ετών".

Στα αγωνιστικά, ο Σενόνε την Πέμπτη ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ θεραπεία έκαναν οι Γεωργιάδης, Βαρτζιώτης. Επίσης ίωση έχει ο Ντάσιος, ενώ ο Μιχαλόπουλος έχει προσβληθεί από γαστρεντερίτιδα.

Τέλος στο ιατρικό επιτελείο της ομάδος ανήκει από την Πέμπτη ο ιατρός Ακης Οικονόμου , ο οποίος θα προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του και κατά την διάρκεια των προπονήσεων στο Π.Ε.Α.Κ.Ι.

Ντοπέ εφτά Ρωσίδες αθλήτριες!


επιμέλεια-TENORIO...


Σοκ στον ρωσικό αθλητισμό προκαλούν οι αποκαλύψεις του πρακτορείου «Ρόιτερ», που αναφέρων πως επτά αθλήτριες από την χώρα βρέθηκαν θετικές σε χρήση απαγορευμένων ουσιών! Ως αποτέλεσμα, τους επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού δύο ετών και εννέα μηνών, απόφαση που εξέδωσε το Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS).

Οι αθλήτριες για τις οποίες γίνεται λόγος είναι οι: Όλγκα Γεγκόροβα, Σβετλάνα Τσερκάσοβα, Γιούλιγια Φομένκο, Γκουλφίγια Χαναφέγεβα, Τατιάνα Τομάσοβα, Γέλενα Σομπόλεβα(φώτο) και Ντάρια Πιτσαλνίκοβα, οι οποίες εκτός από τον αποκλεισμό, τους επιβλήθηκε και η ποινή ακύρωσης των επιδόσεών τους από την ημερομηνία της παράβασης.

Πρέπει να τονιστεί πως η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου της IAAF είχε προσφύγει στο παρελθόν στο CAS, κατά της ρώσικης ομοσπονδίας στίβου, η οποία είχε τιμωρήσει τις συγκεκριμένες αθλήτριες τον Οκτώβριο του 2008, με αποκλεισμό δύο χρόνων, αλλά με αναδρομική ισχύ των ποινών, από την ημέρα που υπέπεσαν στην παράβαση. Όλες οι προαναφερθείσες αθλήτριες έθεταν σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση μεταλλίου στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, ωστόσο μετά τα αποτελέσματα των αιφνιδιαστικών ελέγχων τον Μάιο του 2007 αποφασίστηκε από την αρμόδια επιτροπή να αποκλειστούν από την ολυμπιακή ομάδα της Ρωσίας.

Πρόστιμο στην Ακτή από ΦΙΦΑ...


επιμέλεια-TENORIO...


Με πρόστιμο τιμωρήθηκε τελικά η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ακτής Ελεφαντοστού για τα τραγικά γεγονότα τις 29ης Μάρτιου, όπου είχαν βρει έξω από το «Felix Houphouet-Boigny», τραγικό θάνατο 22 φίλαθλοι. Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA τιμώρησε την FIF με πρόστιμο 47 χιλιάδων δολαρίων, αφού πρώτα έγινε έρευνα και αυτοψία στο στάδιο του Αμπιτζάν. Στις.

Η διεθνής ποδοσφαιρική ομοσπονδία, έπειτα από ενδελεχείς ελέγχους, εντόπισε σωρεία παραλήψεων στον τομέα της ασφάλειας, οι οποίες και θα πρέπει να διευθετηθούν ως τον Σεπτέμβριο που η εθνική ομάδα θα αγωνιστεί για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010.

Για το λόγο αυτό στο παιχνίδι κόντρα στην Μπουρκίνα Φάσο στις 5 Σεπτεμβρίου, θα εισέλθουν αυστηρά 20.000 φίλαθλοι (συμπεριλαμβανομένων των φιλοξενούμενων), οι οποίοι θα έχουν ελεγχθούν από τις αρχές, τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο πριν από το γήπεδο. Σε ακτίνα 100-200μ. θα υπάρχει και δεύτερος έλεγχος προκειμένου απομακρύνονται όσοι δεν έχουν εισιτήρια.

Η FIFA σε ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής: «Η πλήρης χωρητικότητα του σταδίου (34.600) θα επιτραπεί σε μεταγενέστερα παιχνίδια εφόσον ληφθούν με επιτυχία τα προσωρινά μέτρα που ετέθησαν».

Οι επιθεωρητές μίλησαν τόσο με την τοπική αστυνομία, όσο και με τους επικεφαλής της κυβέρνησης και της FIF, αλλά βάση της πειθαρχικής απόφασης δεν επιρρίπτονται ευθύνες σε κανέναν.

Επίσης ανακοινώθηκε η δωρεά 96 χιλιάδων δολαρίων στις οικογένειες των θυμάτων.

Μιχαλάκης... τρέλα και στα Φερόε!


επιμέλεια-TENORIO...


Το 4-0 του πρώτου αγώνα, στην ουσία... εξασφάλιζε πρόκριση, αλλά ο επαναληπτικός στα Νησιά Φερόε, έπρεπε φυσικά να γινόταν. Για την Ομόνοια ο λόγος και τη δεύτερη... τεσσάρα που σημείωσε ψες πάνω στους Βορειοευρωπαίους νησιώτες της ΗΒ Τόρσβαν, που της σφράγισε και το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europe cup, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βασλούι. Τελικό σκορ 4-1.

Η ομάδα του Τάκη Λεμονή, επιστρέφει στην Κύπρο με τη νίκη στις αποσκευές της και αυτό, επειδή ο... ¨Μιχαλάκης ήταν τρέλα και στα Φερόε¨! Σε μεγάλα κέφια ο διεθνής κύπριος φορ, σημείωσε τα τρία πρώτα τέρματα της ομάδας του (το τέταρτο το σημείωσε στην εκπνοή ο Βέντσελ) και αυτός ήταν που ουσιαστικά, σφράγισε την πράσινη νίκη!


Όσον αφορά την εξέλιξη του παιχνιδιού, που έγινε υπό το φως της ημέρας και εν τη παρουσία 200 περίπου φιλάθλων, ο πλαστικός χλοοτάπητας, δημιούργησε προβλήματα στην αρχή στην κυπριακή ομάδα και αποτέλεσμα αυτού, ήταν οι δυο εντυπωσιακές επεμβάσεις του Κοτσόλη (8` και 14`) σε σουτ των Γιένσεν και Κούλιτς, που εμπόδισαν την Τόρσβαν να πάρει κεφάλι στο σκορ. Στο 19` ο Φλότουμ έκανε ατομική προσπάθεια, αλλά το τελικό σουτ δεν βρήκε στόχο και από εκείνο το σημείο και μετά, η Ομόνοια ανέλαβε την πρωτοβουλία...

Αποτέλεσμα αυτού, ήταν το πρώτο γκολ των πρασίνων και του Μιχάλη, στο 27`. Ο Χριστοφή έκανε σέντρα, ο Αγκουιάρ το γύρισμα και το σουτ του Κωνσταντίνου βρήκε το στόχο: 0-1. Η Ομόνοια κράτησε τον έλεγχε ως το τέλος του ημιχρόνου, αλλά από το 27` ως το 45` η μόνη αξιόλογη φάση ήταν ένα σουτ του Κασέκε που απέκρουσε ο Ντάβιτς.

Η Τόρσβαν ήταν καλύτερη και στα αρχικά στάδια της επανάληψης και αυτήν τη φορά η υπεροχή της απέδωσε καρπούς. Ήταν το 55` όταν ο Γιέσπενσεν έπιασε ένα δυνατό σουτ από απόσταση 30 μέτρων και βρήκε δίκτυα για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Όμως μετά το τέρμα των αντιπάλων, η Ομόνοια ανέβηκε και πάλι και ήταν φανερό ότι το 1-2 ήταν πιο πιθανό απ` ότι το 2-1. Μεγάλη ευκαιρία χάνει ο Μιχάλης Κωνσταντίνου στο 57`, αλλά στο 65` ο κύπριος διεθνής φορ, εξιλεώθηκε. Ήταν μια ατομική προσπάθεια (επέλαση) του Κυριάκου από δεξιά, το γύρισμα στον Αγκουίάρ και αυτός έδωσε στον Κωνσταντίνου, που με πλασέ έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Ομόνοια: 1-2. Ο Μιχάλης όμως δεν σταμάτησε εδώ! Στο 77` έκανε μιαν εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια, βγήκε μόνος απέναντι στον Ντάβιτς και με πλασέ σημείωσε το 1-3 και το τρίτο δικό του τέρμα!

Τα πάντα είχαν φυσικά κριθεί από πολύ νωρίς και επομένως το διάστημα που απέμενε ήταν για τους τύπους. Όμως για την κυπριακή ομάδα, υπήρχε και τέταρτο τέρμα (όπως και στον πρώτο αγώνα). Αυτό το σημείωσε ο Βέντσελ με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κυριάκου. Τελικό σκορ 4-1 για την Ομόνοια.

Από την προσπάθεια που έκανε το συγκρότημα του Τάκη Λεμονή, τον τίτλο των διακριθέντων κέρδισαν οι Κοτσόλης, Βέντσελ και φυσικά ο Κωνσταντίνου, ενώ πολύ καλός ήταν ο Κυριάκος με το που μπήκε στο γήπεδο, ενώ καλές προσπάθειες είχε και ο Εφραίμ. Καλύτεροι από την ΗΒ Τόρσβαν ήταν οι Κούλιτς, Γιέσπενσεν.
Διαιτητής του αγώνα, ήταν ο Εσθονός Κάλσμα (Μούτλι , Βινόγκρατοφ) που έδειξε κίτρινη κάρτα στον Μπέντζιαμινσεν

ΗΒ Τόρσβαν: Ντάβιτς, Νόλσοε, Μπετζιάμινσεν, Φλότουμ, Μούριτσεν (69` Νίλσεν), Κούλιτς (82` Πούλσεν), Νταμ, Γιόργκενσεν, Μόρτενσεν, Γιέσπενσεν, Γιένσεν (66` Μπ. Γιόργκενσεν).

Ομόνοια: Κοτσόλης, Πάντιτς, Χαραλάμπους, Καρυπίδης, Βέντσελ, Κασέκε (67` Παναγή), Σλόγκαρ, Αγκουιάρ, Χριστοφή (60` Κυριάκος), Κωνσταντίνου, Εφραίμ.