Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Ντοπέ εφτά Ρωσίδες αθλήτριες!


επιμέλεια-TENORIO...


Σοκ στον ρωσικό αθλητισμό προκαλούν οι αποκαλύψεις του πρακτορείου «Ρόιτερ», που αναφέρων πως επτά αθλήτριες από την χώρα βρέθηκαν θετικές σε χρήση απαγορευμένων ουσιών! Ως αποτέλεσμα, τους επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού δύο ετών και εννέα μηνών, απόφαση που εξέδωσε το Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS).

Οι αθλήτριες για τις οποίες γίνεται λόγος είναι οι: Όλγκα Γεγκόροβα, Σβετλάνα Τσερκάσοβα, Γιούλιγια Φομένκο, Γκουλφίγια Χαναφέγεβα, Τατιάνα Τομάσοβα, Γέλενα Σομπόλεβα(φώτο) και Ντάρια Πιτσαλνίκοβα, οι οποίες εκτός από τον αποκλεισμό, τους επιβλήθηκε και η ποινή ακύρωσης των επιδόσεών τους από την ημερομηνία της παράβασης.

Πρέπει να τονιστεί πως η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου της IAAF είχε προσφύγει στο παρελθόν στο CAS, κατά της ρώσικης ομοσπονδίας στίβου, η οποία είχε τιμωρήσει τις συγκεκριμένες αθλήτριες τον Οκτώβριο του 2008, με αποκλεισμό δύο χρόνων, αλλά με αναδρομική ισχύ των ποινών, από την ημέρα που υπέπεσαν στην παράβαση. Όλες οι προαναφερθείσες αθλήτριες έθεταν σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση μεταλλίου στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, ωστόσο μετά τα αποτελέσματα των αιφνιδιαστικών ελέγχων τον Μάιο του 2007 αποφασίστηκε από την αρμόδια επιτροπή να αποκλειστούν από την ολυμπιακή ομάδα της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: