Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Γκρατσιαν-«Θέλω να γράψω ιστορία»

gkratsiankaskol.jpgΑπολαυστικός ήταν ο Λεάντρο Γκρασιάν στη συνέντευξη που έδωσε από το Σαν Βιτζίλιο της Ιταλίας. Ο σκόρερ του Άρη στο φιλικό με τη Μπάρι, ανέφερε πως θέλει να γίνει ο ηγέτης της ομάδας και πως μόνο με την κατάκτηση ενός τίτλου, θα μπορέσει να ανταποδώσει την αγάπη, που του έχει δείξει ο κόσμος των «κιτρίνων».

Ο Γκρασιάν τοποθετήθηκε αρχικά σχετικά με την απόφαση του να αποδεχτεί την πρόταση του Άρη, «Ήταν δύσκολη η απόφαση να αφήσω την πατρίδα μου και τη Μπόκα, με την οποία είχα συμβόλαιο. Όπως όλοι σας γνωρίζεται είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στον κόσμο. Ωστόσο αισθάνθηκα, ότι πρέπει να ανοίξω ένα νέο κύκλο στην καριέρα μου. Πάντα ήθελα να παίξω στην Ευρώπη και ο Άρης μου δίνει αυτή την ευκαιρία».

Ο «Τάνο» μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τον ίδιο και τον Άρη.

Για την προετοιμασία: «Αυτή τη στιγμή νιώθω πολύ καλά. Δουλεύω καθημερινά και είμαι συγκεντρωμένος σε ένα στόχο, τη βελτίωση της φυσικής μου κατάστασης. Θεωρώ ότι είναι ο σημαντικότερος τομέας στον οποίο πρέπει να δουλέψει ένας ποδοσφαιριστής. Αν φτάσω στο επιθυμητό επίπεδο θα παρουσιαστώ ακόμα καλύτερος στο γήπεδο. Θέλω να εγκλιματιστώ γρήγορα, για να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που έδειξε η διοίκηση και ο κόσμος».

Για το γκολ στο φιλικό με τη Μπάρι: «Είχα εμπιστοσύνη στα πόδια μου και αυτό ήταν σημαντικό. Στην πρωινή προπόνηση εκτέλεσα αρκετά στημένα και είχα εξαιρετική ψυχολογία. Γενικώς μου αρέσει να εκτελώ τα φάουλ. Από το τότε που ξεκίνησα να παίζω επαγγελματικά ποδόσφαιρο, από την πρώτη μου ομάδα, έβαζα γκολ με φάουλ. Ακόμα κι όταν αγωνιζόμουν στη Μπόκα, ήμουν ο σπεσιαλίστας της ομάδας».

Για το αν είναι έτοιμος να γίνει ο ηγέτης του Άρη: «Είμαι απόλυτα έτοιμος, να επωμιστώ αυτό το ρολό. Βρίσκομαι στην κατάλληλη ηλικία, έχω ωριμάσει ποδοσφαιρικά και θέλω να κάνω περήφανο τον κόσμο του Άρη. Ο τρόπος που με υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο οι οπαδοί μας, όταν πρωτοήρθα στη Θεσσαλονίκη, με γεμίζει ευθύνες. Νιώθω την υποχρέωση να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, ώστε να φθάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ή στη χειρότερη περίπτωση, στην κατάκτηση του κυπέλλου».

Για το μέλλον του στον Άρη: «Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι να κάνω μεγάλη χρονιά με τον Άρη. Μόλις τελειώσει ο δανεισμός μου του χρόνου, ο Άρης θα έχει το πάνω «χέρι» για να με κρατήσει, καθώς έχει την οψιόν αγοράς μου. Αυτό που θέλω είναι να πείσω με την αξία μου τους ανθρώπους του Άρη, ώστε να κινηθούν του χρόνου το καλοκαίρι για την αγορά μου».

Για τον «κολλητό» του Σεμπάστιαν Αμπρέου: «Κάνουμε πολύ παρέα και στόχος μας είναι να μεταφέρουμε αυτή τη σχέση και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τον Σεμπάστιαν τον γνωρίζω από την Μοντερέι, ήμασταν συμπαίκτες και κοιμόμασταν στο ίδιο δωμάτιο. Αυτή μας η φιλία, μας βοηθάει να βρισκόμαστε πιο εύκολα μέσα στο γήπεδο. Και οι δύο, έχουμε βάλει ένα κοινό στόχο. Δεν είμαστε περαστικοί από τον Άρη. Ήρθαμε για να τον βοηθήσουμε να πρωταγωνιστήσει. Θέλουμε γράψουμε ιστορία με την ομάδα και να μας θυμάται για πάντα ο κόσμος».

Για το φιλικό με τη Μπόκα: «Έχω μιλήσει με αρκετούς πρώην συμπαίκτες μου σχετικά με το παιχνίδι, γιατί οι περισσότεροι δεν γνώριζαν πολλά πράγματα σχετικά με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Τους έχω μεταφέρει πόσο εκπληκτικοί είναι οι οπαδοί μας και ότι θα τρελαθούν με την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί μέσα στο γήπεδο. Αναφορικά με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα, είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, στο οποίο θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας. Φυσικά και θέλω να κερδίσουμε τη Μπόκα, σε όλα τα παιχνίδια παίζουμε για τη νίκη».

Για την Εθνική Αργεντινής: «Έχω αγωνιστεί στην Εθνική, με ομοσπονδιακό τεχνικό, τον Μαρσέλο Μπιέλσα. Είναι μεγάλη τιμή να αγωνίζεσαι στην Εθνική Αργεντινής, τη στιγμή που υπάρχει πλειάδα ικανών παικτών. Τώρα με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ίσως μου δοθεί ευκαιρία να αγωνιστώ και πάλι, διότι με γνωρίζει πολύ καλά. Ίσως αν κάνω μια καλή χρονιά φέτος με τον Άρη, μου δοθεί η ευκαιρία ξανά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: