Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Ντε Βιντσέντι στον ΠΑΣ Γιάννινα

Στην απόκτηση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, Τόμας Σεμπάστιαν Ντε Βινσέντι, προχώρησε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας της Ηπείρου, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τεσσάρων ετών.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού Tomas Sebastian De Vincenti, με τον οποίο υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τεσσάρων (4) ετών».

Οσον αφορά τον Λουτσιάνο, έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει κοινή συναινέσει λύση συμβολαίου αφού δεν υπάρχουν σημεία προσέγγισης.

Σχορτσιανίτης : Θα κάνω ό,τι μπορώ


Φιλοξενούμενος στο καμπ που διοργανώνει η «Triple Crown Basketball Academy», από τους Ευθύμη Ρεντζιά, Δημήτρη Παπανικολάου και Φραγκίσκο Αλβέρτη ήταν το Σάββατο ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο οποίος μίλησε στα 250 παιδιά που βρέθηκαν εκεί.

Μία από τις ατάκες που προκάλεσε ενδιαφέρον ήταν το σχόλιό του στην ερώτηση των μικρών καλαθοσφαιριστών σχετικά με τον μικρό χρόνο συμμετοχής του. «Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να καταφέρω να βοηθήσω την Εθνική ομάδα μου και τον Ολυμπιακό», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτώμενος για τον Παναγιώτη Γιαννάκη, είπε: «Είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης».

Φιλ Τζάκσον για ακόμη μια χρονιά

Ο Φιλ Τζάκσον θα παραμείνει στον πάγκο των Λος Αντζελες Λέικερς και την αγωνιστική περίοδο 2009-2010, όπως δήλωσε ο ίδιος βάζοντας τέλος στη φημολογία αναφορικά με το μέλλον του. Ο Τζάκσον, ο οποίος έχει κατακτήσει 10 τίτλους στο ΝΒΑ με τελευταίο τον εφετινό απέναντι στους Ορλάντο Μάτζικ (4-1 νίκες), κατέληξε σε αυτή την απόφαση μετά από τις ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις που υποβλήθηκε.

«Μετά από σύσκεψη με τον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου των Λέικερς, τον δόκτορα Τζον Μο, αισθάνομαι βέβαιος ότι μπορώ να κοουτσάρω ακόμη μια χρονιά», δήλωσε ο Φιλ Τζάκσον στην ιστοσελίδα του ΝΒΑ. Ο Τζάκσον, που θα γίνει 64 ετών τον προσεχή Σεπτέμβριο, υποβλήθηκε στο παρελθόν σε δύο επεμβάσεις στο ισχίο και άλλη μία αγγειοπλαστική.

Ρεάλ Μαδρίτης Κ.Ρονάλντο: "Θα γίνω ο καλύτερος στην ιστορία"

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου, παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα "Marca" την πρώτη συνέντευξή του ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και δεν δίστασε να τοποθετήσει πολύ ψηλά τον πήχη των προσωπικών του φιλοδοξιών.

"Θέλω να μπω στο κλαμπ των καλύτερων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών. Ή να γίνω ακόμα ο κορυφαίος στην ιστορία. Θα αποδείξω ότι αξίζω τα χρήματα που δαπανήθηκαν για να με αποκτήσουν.

Ο Πέρεθ; Έχει φέρει επανάσταση στον κόσμο του ποδοσφαίρου", τόνισε ο 24χρονος Πορτογάλος άσος, ο οποίος ανυπομονεί να ζήσει την ερχόμενη Δευτέρα ανάλογη αποθέωση με αυτή που γνώρισε ο Κακά κατά την επίσημη παρουσίασή του την 1η Ιουλίου.

"Τώρα μπορώ να πω ότι έχω πραγματοποιήσει το όνειρό μου. Το βράδυ της Δευτέρας θα είναι η σημαντικότερη στιγμή της ζωής μου".

Φυσικά, ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για για την "έντονη" εξωγηπεδική του ζωή, από τη στιγμή που είναι τακτικός "θαμώνας" στα φύλλα των κουτσομπολίστικων εφημερίδων, με τον ίδιο να υπερασπίζεται τον εαυτό του.

"Δεν είμαι όπως με περιγράφουν τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά και θα το αποδείξω αυτό στο γήπεδο", ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιό του.

Με το ζόρι «παντρειά»

leonarlevadia.jpgΟ Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός του Λεβαδειακού Λεονάρντο ξεκαθάρισε στο περιβάλλον του ότι έχει πεισμώσει και θα κάνει τα πάντα για να αγωνιστεί στην ΑΕΚ. Φουντώνει η μάχη για την απόκτηση του δεξιού μπακ με τους Γκριν, Ογκαράρου και Σεϊταρίδη να βρίσκονται ψηλά στην μεταγραφική λίστα του Ντούσαν Μπάγεβιτς.Συνεχίζουν να γράφουν για Σάλομον τα ΜΜΕ της Αργεντινής.

Ατομικό πρόγραμμα ακολουθεί ο Λεονάρντο στον Λεβαδειακό καθώς όπως του επισημάνθηκε από το τεχνικό επιτελείο των Βοιωτών τα αποτελέσματα των εργομετρικών του δεν ήταν καλά και πρέπει να βελτιωθεί. Από την πλευρά του ο παίκτης επιθυμεί διακαώς να αποχωρήσει από τον σύλλογο ωστόσο ο Γιάννης Κομπότης συνεχίζει να κρατάει αμείλικτη στάση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και δεν παραχωρεί τον Λατινοαμερικανό αν δεν πάρει το ποσό που θέλει. Επιπλέον το γεγονός ότι ο Λεονάρντο πριν από λίγες ημέρες αρνήθηκε να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους «πράσινους» με αυξημένες αποδοχές. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Λεονάρντο δεν έχει ...μάτια για άλλη ομάδα εκτός από την ΑΕΚ και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας SportDay φέρεται να είπε στο περιβάλλον του «Δεν θα λυγίσω και θα δικαιωθώ.Ας το καταλάβουν. Έχω πεισμώσει πολύ με αυτή την ιστορία».

Η επιλογή του δεξιού μπακ

Συνεχίζεται η αναζήτηση δεξιού μπακ στην «Ένωση» με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να φαίνεται να έχει καταλήξει σε τρεις περιπτώσεις (Ογκαράρου, Γκριν και Σεϊταρίδης). Συγκεκριμένα ο Ρουμάνος λύνει το συμβόλαιο του με τον Άγιαξ και πλέον η ολοκλήρωση της μεταγραφής του φαίνεται ότι βρίσκεται ξεκάθαρα στο χέρι του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Από κει και πέρα οι «κιτρινόμαυροι» προσπαθούν να μπουν «σφήνα» στην απόκτηση του Γκριν ο οποίος φέρεται να έχει έρθει σε αρχική συμφωνία με την Κατάνια. Από την πλευρά του ο παίκτης φαίνεται να είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ ωστόσο οι ατζέντηδες του ξεκαθαρίσουν ότι θα υπογράψει στην Ιταλική ομάδα. Επιπλέον οι άνθρωποι του «δικέφαλου» συνεχίζουν να βλέπουν τον Γιούρκα Σεϊταρίδη με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι εφόσον μπουν χρήματα από τις πωλήσεις των Εντίνιο και Σορεντίνο, οι «κιτρινόμαυροι» θα κινηθούν για την απόκτηση του παίκτη.

Μικρά Μικρά από τον Τύπο

*Αργεντίνικα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον 30χρονο μέσο της Λανούς Σεμπάστιαν Σάλομον.

*Δεν μεταπείστηκε ο Στέλιος Μανωλάς και πιθανότερος αντικαταστάτης του είναι ο Βασίλης Δημητριάδης.

*Το σημερινό ραντεβού του Μπάγεβιτς με τον Ταχτσίδη ενδεχομένως να φέρει εξελίξεις στην υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου.

*Στην Αθήνα θα βρεθεί ο Νίκος Νοτιάς προκειμένου να έχει συναντήσεις με τους Θανόπουλο και Μπάγεβιτς για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς και επιθεώρηση των εργασιών στον χώρο του προπονητικού κέντρου.

Πήρε Ντε Βινσέντι ο ΠΑΣ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την απόκτηση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, Τόμας Σεμπάστιαν Ντε Βινσέντι, ανακοίνωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα, το απόγευμα του Σαββάτου. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του «Άγιαξ της Ηπείρου» υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τεσσάρων ετών.

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού Tomas Sebastian De Vincenti, με τον οποίο υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τεσσάρων (4) ετών», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Μαρκόπουλος: “Ο ΠΑΟΚ θα επιστρέψει...”


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με αφορμή την νέα συνεργασία του με την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ, αλλά και το γεγονός ότι για τρίτη φορά στη διάρκεια της καριέρας του, αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, ο κ. Σούλης Μαρκόπουλος, προέβη στην εξής δήλωση: “Η πρώτη φορά ήταν της ωρίμανσης, της εξέλιξης, της ανόδου και της δικαίωσης με την κατάκτηση ενός Ευρωπαϊκού τίτλου. Η δεύτερη φορά ήταν της συσπείρωσης και της προσπάθειας για επιβίωση και με τον κόσμο του ΠΑΟΚ μοιράστηκα τότε, την απόγνωση αρχικά και την ελπίδα στη συνέχεια. Η τρίτη φορά είναι τώρα. Ο ΠΑΟΚ με τίμησε και πάλι. Και στον ΠΑΟΚ σήμερα δεν υπάρχει ούτε στιγμή χωρίς καθήκον. Με συσπείρωση, σκληρή δουλειά, τη συμπαράσταση του κόσμου και με τη βοήθεια του Θεού, ο ΠΑΟΚ θα επιστρέψει”.

Αστέρας Τρίπολης: Προγραμματίστηκαν τρία φιλικά

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στις 13 Ιουλίου θα αναχωρήσει ο Αστέρας για το Καρπενήσι, όπου θα πραγματοποιηθεί για μία ακόμα χρονιά το βασικό στάδιο προετοιμασίας του.

Στην πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας εξάλλου, ο Αστέρας θα δώσει και τα πρώτα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, με τη Ρόδο στις 26 Ιουλίου και τον Ολυμπιακό Βόλου στις 29 Ιουλίου, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν κάποια ακόμα φιλικά παιχνίδια κατά την περίοδο παραμονής του εκεί.

Μετά την επιστροφή του Αστέρα από το Καρπενήσι, έχει προγραμματιστεί ακόμα ένα φιλικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο στις 5 Αυγούστου (20.00) στο γήπεδο του Περιστερίου.

Στο μεταξύ, δύο προπονήσεις περιελάμβανε και το πρόγραμμα του Σαββάτου. Το πρωί οι παίκτες χωρισμένοι σε δύο γκρουπ έκαναν ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη στο γυμναστήριο της ομάδας και το απόγευμα, ασκήσεις με μπάλα στο γήπεδο και αρκετή τακτική από τον κ. Γκόμες. Την Κυριακή θα γίνει μια προπόνηση, το πρωί στο γήπεδο.

Ξανά για Αρσάβιν η Μπάρτσα

Επιμέλεια: Δ.Μ.


Στο κυνήγι του Αντρέι Αρσάβιν φαίνεται πως επανέρχεται η Μπαρτσελόνα σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ισπανία. Λίγους μήνες μετά τη μετακίνηση του Ρώσου επιθετικού στην Άρσεναλ, η ισπανική «As» αναφέρει ότι οι «μπλαουγκράνα» όχι μόνο δεν έχουν αποκλείσει την περίπτωσή του, αλλά αντίθετα παραμένει ψηλά στη μεταγραφική τους λίστα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ρεπορτάζ, ο πρώην άσος της Ζενίτ είναι απογοητευμένος στο Λονδίνο, κυρίως λόγω της υψηλής φορολογίας που του στερεί σημαντικό ποσό από τα «καθαρά» χρήματα του συμβολαίου. Παράλληλα, οι Ισπανοί στηρίζουν το παραπάνω σενάριο από το γεγονός ότι πρόσφατα ο παίκτης είχε τοποθετηθεί δημόσια, λέγοντας πως θα ήταν ευχής έργο αν η Άρσεναλ του έδινε τη δυνατότητα να εκπληρώσει το όνειρό του, να παίξει δηλαδή στην Μπαρτσελόνα.

Στο αεροπλάνο για Ισπανία ο Μπελούτσι...

Επιμέλεια: Δ.Μ.


Επιθυμία να συνεργαστεί ξανά με τον Φερνάντο Μπελούτσι έχει ο Ερνέστο Βαλβέρε και έτσι η Βιγιαρεάλ ετοιμάζεται να κάνει πρόταση για την απόκτηση του.

Ο «Μπέλου» αναχώρησε από το Ζέεφελντ με άλλη πτήση από ότι η αποστολή, η οποία «προσγειώνεται» στην Ισπανία. Ο Μπελούτσι φαίνεται ότι βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος προσφάτως ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Βιγιαρεάλ.

Το ότι ο άσος των ερυθρολεύκων μεταβαίνει εκεί ένα πράγμα μόνο μπορεί να σημαίνει. Ότι οι διαπραγματεύσεις για τη μετακίνησή του είναι σε προχωρημένο επίπεδο και εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν τις επόμενες ημέρες... αν όχι ώρες.

Σοκ με Λαντρό

Επιμέλεια: Δ.Μ.


Δεν μπόρεσε να χαρεί όσο θα ήθελε τη μεταγραφή του στην Παρί Σεν Ζερμέν ο Μίκαελ Λαντρό. Ο 30χρονος τερματοφύλακας που μετακόμισε στους Παριζιάνους από τη Λιλ, υπέστη ρήξη χιαστών στο δεξί γόνατο, με συνέπεια να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για διάστημα έξι μηνών.

Ο 11 φορές διεθνής με την εθνική Γαλλίας τερματοφύλακας, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα τρία χρόνια με την Παρί, μόλις στις αρχές της εβδομάδας και αναμένεται να χειρουργηθεί την Κυριακή, 5/7 σε νοσοκομείο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ασημένια η Εθνική μπάσκετ στους Μεσογειακούς

Δεν τα κατάφερε η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισα την ήττα με 72-60 από την πολύ καλύτερη Κροατία, κατακτώντας τελικά τη δεύτερη θέση στο τουρνουά και το ασημένιο μετάλλιο.

Νέα για Εργοτέλη

Από εδώ το πάει, από εκεί το πάει ο Εργοτέλης, αναμένεται τελικά να τα καταφέρει σε ότι αφορά την απόκτηση ενός ικανού επιθετικού που θα μπορέσει όχι απλά να αντικαταστήσει τον Ογκουνσότο που αποχωρεί για την Ρωσία αλλά και να προσθέσει μεγαλύτερη ποιότητα στην επιθετική γραμμή των Κρητικών. Ο Εργοτέλης την στιγμή αυτή δείχνει να έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα αλλά και ένα εξίσου σημαντικό μειονέκτημα. Έχει τα χρήματα για την ολοκλήρωση μίας μεγάλης μεταγραφής όμως δεν έχει το… όνομα και την δυναμική για να πείσει κάποιους ποδοσφαιριστές να φορέσουν την φανέλα του Εργοτέλη. Ο Άγγελος Χαριστέας του οποίου το όνομα ακούστηκε έντονα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει την στιγμή αυτή στην Ελλάδα για οποιαδήποτε ομάδα. Ο Γιάννης Οκκάς που λύνει την συνεργασία του με την Ομόνοια επισήμανε ότι θα τον ενδιέφερε μία ομάδα με μεγαλύτερη δυναμική ενώ ανάλογη απάντηση δίνουν και άλλοι ποδοσφαιριστές. Ο Απόστολος Παπουτσάκης πάντως και ο Νίκος Καραγεωργίου είναι βέβαιοι ότι μπορούν να ολοκληρώσουν μία πολύ σπουδαία μεταγραφή επιθετικού και αισιοδοξούν ότι μέχρι τα μέσα της εβδομάδας αυτό θα έχει συμβεί. Μάλιστα έντονα ακούγεται πλέον το όνομα του Περουβιανού Μεντόζα για τον οποίο είχε ενδιαφερθεί και η Λάρισα.

Έχασε η Εθνική Πόλο από τη Γαλλία

Το μπλάκ άουτ που έπαθαν οι παίκτες της εθνικής πόλο στο 4ο οκτάλεπτο χάρισε τη νίκη στους γάλλους (7-10) στην αναμέτρηση για τις θέσεις 7-8 στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα.




Το τελευταίο οκτάλεπτο οι διεθνείς μας δέχτηκαν 4 γκολ, χωρίς να πετύχουν τέρμα με αποτέλεσμα να χάσουν εύκολα το προβάδισμα που είχαν αποκτήσει στο τρίτο οκτάλεπτο 7-6.


Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-0, 2-5, 0-4

Η Εθνική εφήβων ηττήθηκε από τη Λιθουανία

Η εθνική Εφήβων δεν παρουσίασε το καλό της πρόσωπο στον τελευταίο της αγώνα για τον πρώτο όμιλο της πρώτης φάσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Οκλαντ, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από την Λιθουανία με 85-70 και να προκριθεί ως τρίτη από τον όμιλό της.

Τα γρήγορα φάουλ που χρεώθηκαν οι Παπανικολάου και Γιάνκοβιτς επηρέασαν τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, με αποτέλεσμα οι Λιθουανοί να επιβάλουν το ρυθμό τους και να «κλείσουν» το ημίχρονο με μία διαφορά τριών πόντων (40-37).

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου η ελληνική ομάδα έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει και η διαφορά έφτασε στους 9 πόντους (56-47). Μέσα σε ένα τρίλεπτο, όμως, οι Μάντζαρης, Σλούκας και Παπανικολάου «γύρισαν» το παιχνίδι και έβαλαν την εθνική σε θέση οδηγού με ένα σερί 2-13 (58-60). Μέχρι τα μέσα της τελευταίας περιόδου, οι πρωταθλητές Ευρώπης ήλεγχαν το ρυθμό του παιχνιδιού, όμως στα τελευταία τρία λεπτά επήλθε πλήρης καθίζηση.

Οι Λιθουανοί με τους Μοτεγιούνας και Ορέλικ να σκοράρουν ακατάπαυστα έριξαν στο καναβάτσο την εθνική και «έχτισαν» μία διαφορά, η οποία τους έδωσε την πρώτη θέση στον όμιλο και ταυτόχρονα έριξαν την εθνική στην τρίτη (στην τριπλή ισοβαθμία το Πουέρτο Ρίκο είχε καλύτερο συντελεστή). Στην αναμέτρηση αγωνίστηκε για περίπου 8 λεπτά και ο Ζήσης Σαρικόπουλος, ο οποίος όμως ένοιωσε εκ νέου ενοχλήσεις στο αριστερό του γόνατο και αποσύρθηκε. Πλέον, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ, Γαλλία και Αίγυπτο για την επόμενη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 40-37, 58-60, 85-70.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Βιτόλντας Μασάλσκις): Γιουκόνις 5 (1), Ρεντίκας 5, Μπερτάσιους 3 (1), Σιμκεβίτσιους, Σλέζας 10, Μοτεγιούνας 28 (3), Ορέλικ 21 (4), Τσιζάουκας 9 (1), Ντρουνγκάιλας 4.
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου, Αγγελόπουλος, Μάντζαρης 14 (3), Καραθανάσης, Παπανικολάου 13 (3), Γεωργάκης 2, Σλούκας 14 (2), Γιάνκοβιτς 8 (2), Παππάς 6, Κασελάκης 11 (1), Σαρικόπουλος 2.

Κ. Ρονάλντο : Αξίζω τα 80.000.000 λίρες

Οι μεγάλοι παίκτες κοστίζουν πολλά λεφτά και σε πολλές περιπτώσεις περισσότερο από την αξία τους. Η μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Ρεάλ Μαδρίτης προκάλεσε το δημόσιο αίσθημα. Τα 80 εκατ. λίρες που ξόδεψε ο Φλορεντίνο Πέρεθ θεωρήθηκαν υπεβολικά για την απόκτηση ενός παίκτη, όχι όμως και για τον Πορτογάλο που θεωρεί το ποσό λογικό!

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί τόνισε ότι νιώθει αμήχανα για τα ποσά που διακινούνται, ενώ ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ Μπόμπι Τσάρλτον δήλωσε ότι νιώθει ντροπή.

Ο "CR9" δηλώνει ήσυχος με την συνείδηση του και το ποσό της μεταγραφής αποτελώντας τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στον κόσμο.

"Νομίζω ότι είναι ένα λογικό ποσό. Αν η Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ και η Ρεάλ συμφώνησαν τότε δεν έχουμε να πούμε κάτι παραπάνω. Οι καλοί παίκτες κοστίζουν πολλά λεφτά και αν θέλεις να τους έχεις πρέπει να πληρώσεις. Χαίρομαι που είμαι ο ποιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο. Αυτό είναι κάτι που δεν σκέφτομαι όταν βγαίνω στο γήπεδο και δεν πρόκεται να με επηρεάσει. 'Έχω συνηθίσει σε αυτή την πίεση.

Ξέρω ότι θα έχουν μεγάλες απαιτήσεις από εμένα και ξέρω ότι θα έχω μεγάλη πίεση από τον κόσμο περισσότερο από αυτή που είχα στην Μάντσεστερ. Πρόκειται για μία νέα πρόκληση που θα με κάνει καλύτερο ποδοσφαιριστή.

Αν η Ρεάλ ξόδεψε τόσα πολλά λεφτά είναι γιατί με ήθελε και θεώρησαν ότι έχουν τα λεφτά να με αποκτήσουν. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου να δικαιώσω την Ρεάλ και τα χρήματα που ξόδεψε για εμένα
", τόνισε ο Ρονάλντο.

Φελίπε Μέλο στη Γιουβέντους

Η Γιουβέντους έχει συμφωνήσει με τον Φελίπε Μέλο και αναμένεται την Τρίτη να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του από την Φιορεντίνα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Ιταλία.

Μόλις λίγες ημέρες πριν ο Βραζιλιάνος μέσος υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τους "βιόλα", του οποίου η ρήτρα ανέρχεται πλέον στα 25.000.000 ευρώ.

Αναμένεται λοιπόν την ερχόμενη Τρίτη παράγοντες των δύο συλλόγων να συναντηθούν και να ντυθεί ο 25άχρονος στα χρώματα των "μπιανκονέρι".

Ο Μάρκο Μαρκιόνι αναμένεται να παραχωρηθεί στην Φιορεντίνα, πέραν των χρημάτων, ως αντάλλαγμα, ενώ πιθανότατα θα προσφερθούν από την "μεγάλη κυρία" και οι Ζντένεκ Γκριγκέρα και Μικέλε Παολούτσι.

Η ομάδα της Φλωρεντίας απέκτησε πέρσι στον Φελίπε Μέλο από την Αλμερία και έκανε εξαιρετική χρονιά στην Serie A, με αποτέλεσμα να είναι πλέον βασικός στην εθνική Βραζιλίας δίπλα στον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Η Ίντερ παίρνει Σισόκο;

Συνεχίζεται το... μπάχαλο με τον Αλί Σισόκο. Ο άσος της Πόρτο μπορεί να απορρίφθηκε από την Μίλαν, αλλά φαίνεται ότι η μοίρα του τον θέλει κάτοικο της ιταλικής μεγαλούπολης, έστω με τη φανέλα άλλης ομάδας και δη της αιώνιας αντιπάλου των "ροσονέρι". Όπως αναφέρει δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας "Equipe", ο Γάλλος ποδοσφαιριστής αποτελεί διακαή μεταγραφικό πόθο του τεχνικού των "νερατζούρι" Ζοσέ Μουρίνιο.

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ επειδή ο Μουρίνιο θέλει να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η μεταγραφή, έχοντας δώσει σχετική εντολή στον ατζέντη του Ζόρζε Μέντες να κάνει ό,τι μπορεί για να επισπευσθεί η διαδικασία. Όσον αφορά τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, εμφανίζεται κουρασμένος ψυχολογικά από το όλο ζήτημα, αφού ακόμα δεν ξέρει σε ποια ομάδα θα αγωνίζεται στη νέα σεζόν.

"Είμαι απόλυτα υγιής και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα με τα δόντια μου. Είναι τέλεια όπως πάντα. Ποτέ δεν είχα ανάλογο πρόβλημα στην καριέρα μου, όπως επίσης και δεν είχα μυικούς τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια. Δεν γνωρίζω τον λόγο που η Μίλαν λέει αυτά τα πράγματα, όμως δεν μου αρέσει καθόλου. Το πληροφορήθηκα και εγώ κάποια στιγμή μετά από τις εξετάσεις", επεσήμανε από την πλευρά του ο Σισόκο, με δηλώσεις του στην "Gazzetta dello Sport" και πρόσθεσε:

"Είχα πάει στη Σενεγάλη για δέκα ημέρες και όταν επέστρεψα μου είπαν ότι υπήρχε πρόβλημα. Έκανα δύο εξετάσεις. Η μία ήταν για τη Μίλαν και η άλλη για την Ιταλική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Κανείς δεν μου είπε αρχικά ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Πιστεύω ότι ψάχνουν να βρουν μια δικαιολογία για να μη γίνει η μεταγραφή. Αυτό που ξέρω είναι ότι είμαι κουρασμένος από την όλη κατάσταση. Ακούω ότι τη μία μέρα πάω στη Μίλαν, την άλλη ότι παραμένω στην Πόρτο και την άλλη ότι πάω κάπου αλλού. Η Πόρτο δεν θέλει να μιλάω για αυτό το ζήτημα, αλλά το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τα δόντια μου. Όλα γίνονται για τα λεφτά".

Υπογραμμίζεται, ότι η Μίλαν έχει έρθει αρχικά σε συμφωνία τόσο με την Πόρτο, όσο και με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, αλλά η μεταγραφή "κόλλησε" στις ιατρικές εξετάσεις που υπεβλήθη ο Γάλλος άσος. Οι Ιταλοί υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα χρόνιο πρόβλημα του νεαρού άσου με τα δόντια του, το οποίο του προκαλεί αντανακλαστικούς πόντους στη μέση.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το συγκεκριμένο σίριαλ έχει πολύ ψωμί ακόμα....

Τέλος το ποδόσφαιρο για Σαβιντάν

Αδοξο τέλος, όπως όλα δείχνουν, θα έχει η καριέρα του Στιβ Σαβιντάν. Ο 31χρονος άσος επρόκειτο να συνεχίσει την καριέρα του στη Μονακό, αλλά οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη με τους Μονεγάσκους αποκάλυψαν ότι πάσχει από ένα σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, το οποίο αν συνεχίσει να παίζει μπορεί να θέσει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία του.

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει με σχετικό της δημοσίευμα η γαλλική εφημερίδα "Equipe", υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο έμπειρος επιθετικός αναμένεται να δώσει σχετική συνέντευξη Τύπου εντός της ημέρας. Ο 31χρονος στράικερ σημείωσε 14 γκολ με τη φανέλα της Καέν την περσινή σεζόν, αλλά παρά το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά και ένας από τους πρώτους στην κατηγορία γενικότερα, δεν μπόρεσε να γλιτώσει την ομάδα του από τον υποβιβασμό.

Πάντως, ο Σαβιντάν θα έχει να λέει ότι κατάφερε να πραγματοποιήσει τελικά το όνειρό του να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Γαλλίας, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με την Ουρουγουάη τον περασμένο Νοέμβριο.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΜΠΟΣΝΙΑΚ-ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΚΟΝΕ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης


Ο Ηρακλής έψαχνε επιθετικό με ευχέρεια να παίζει σε όλλες τις θέσεις της επίθεσης.Το όνομα αυτού Ιβάν Μπόζνιακ ο οποίος την φετινή χρονιά αγωνίζονταν στην ομάδα της Γκένκ ωστόσο ακόμα αυτό δεν επιβεβαιώνεται από την ΠΑΕ Ηρακλής.Η καριέρα του Μπόσνιακ:1996-2000 Τσιμπάλια 62 συμμετοχές, 21 τέρματα2000-2002 Χάιντουκ 53 συμμετοχές, 10 γκολ2002-2003 Αλ Ιτιχάντ 0 συμμετοχές, 0 γκολ2003-2006 Ντινταμό Ζάγκρεμπ 61 συμμετοχές, 32 γκολ2006-2009 Γκενκ 52 συμμετοχές, 9 γκολ.Αυτό που διδόθηκε τις περασμένες ημέρες ηταν οτι η ΠΑΕ Ηρακλής θα έχει μια έκπληξη στην ''πρώτη''προπόνηση της ομάδας και δεν αποκλείεται να πρόκειται γα τον Κροάτη επιθετικό Ιβάν Μπόζνιακ.Ενδιαφέρον από ομάδα του εξωτερικού εκδηλώθηκε για τον Παναγιώτη Κονέ και ζήτησε από τον Ηρακλή άδεια (από τη στιγμή που ο παίκτης έχει συμβόλαιο) για να δοκιμάσει τον παίκτη. Δεν αποκλείεται να πρόκειται για ομάδα από την Γερμανία.Η Κατάνια σήμερα ανακοίνωσε και επισήμως από την ιστοσελίδα της τον δανεισμό του Νικολάε Ντίκα στον Ηρακλή.Το πρωί της Δευτέρας ο Μιλάνο θα ενεργοποιήσει τη συμφωνία του με τους «κυανόλευκους» υπογράφοντας διετές συμβόλαιο (με απολαβές 80.000 ευρώ αφού πρώτα πέρασε όλλες τις ιατρικές εξετάσεις με επιτυχία.

Δήμας : Θα αντάλλασα τα μετάλλιά μου για να τελειώσει το θέμα του ντοπινγκ

Τα μετάλλια του θα έδινε ως αντάλλαγμα ο Πύρρος Δήμας, αρκεί να μπορούσε να βάλει ένα οριστικό τέλος στο θέμα του ντόπινγκ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδία Άρσης Βαρών παραχώρησε συνέντευξη σχολιάζοντας ότι είναι πολύ άσχημο να «ξεφυτρώνουν» συνεχώς προβλήματα σε αυτόν τον τομέα, παρόλα αυτά δήλωσε έτοιμος να πολεμήσει σκληρά για να μπει ένα τέλος σε αυτή τη μάστιγα.

«Θα έδινα τα μετάλλιά μου αν μπορούσα σε αντάλλαγμα να έβαζα οριστικό τέλος στο ντόπινγκ. Θα το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη, δεν το συζητώ, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό. Τόσα χρόνια που έκανα αθλητισμό οι δυσκολίες με πείσμωναν. Το ίδιο γίνεται και τώρα και θα πολεμήσω ακόμα πιο σκληρά για να καταφέρω να νικήσω αυτή τη μάστιγα Τον πιάσανε και αυτόν, θα μπορούσε να πει κάποιος που δεν θα ήξερε ότι έχω σταματήσει.

Είναι πολύ άσχημο το συναίσθημα να βλέπεις τέτοιες καταστάσεις. Όταν αναλάμβανα μετά το σκάνδαλο με το ομαδικό ντόπινγκ, θεωρούσα ότι ξεκινούσα από το μηδέν, αλλά τελικά ήταν υπό το μηδέν! Ολόκληρη κοινωνία ψάχνει τις εύκολες λύσεις, δεν θα το κάνουν οι αθλητές; Ήρθε πλέον η λογική του γρήγορου, του εύκολου, του ευκαιριακού, του παραβατικού αποτελέσματος. Χάθηκαν τα πρότυπα, οι αξίες και η αγνή και αληθινή αγάπη για τον αθλητισμό», είπε αρχικά στην «ΟΜΑΔΑ» ο Πύρρος Δήμας και συνέχισε:

«Κατόπιν εορτής είναι αργά και η ζημιά έγινε. Αυτό ήθελα να προλάβω. Δεν με καλύπτει η άποψη ότι στο εργαστήριο του ΟΑΚΑ έχουν φόρτο εργασίας. Εσάς σας καλύπτει; Γενικά δεν μπορεί κανείς να με κοροϊδέψει. Έχω μάθει να τους κοιτάω όλους στα μάτια. Απλώς είναι λυπηρό ότι κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τον αυθορμητισμό και τις καλές προθέσεις μου σε αυτό το διάστημα που είμαι σε αυτή τη θέση».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδία μίλησε ακόμη για:

Τα πολλά κρούσματα το τελευταίο διάστημα: «Είναι υπερβολικά. Ευτυχώς όμως το άθλημα έχει ρίζες και αντοχές στην ελληνική κοινωνία και δεν κινδυνεύει με αφανισμό. Πρόσφατα είχαμε ρεκόρ συμμετοχών στο Πανελλήνιο Εφήβων και Νεανίδων, λίγους μήνες μετά την υπόθεση των 11 και αυτό λέει πολλά. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε. Χάνω την ηρεμία μου, τις προσωπικές μου στιγμές, τον ύπνο μου πολλές φορές. Αλλά δεν μπήκα εδώ για να κερδίσω. Θέλω να βοηθήσω και χαίρομαι που έχω ακόμα τόσο μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο και τα νέα παιδιά. Απλώς με προβληματίζει το μέγεθος της ανικανότητας και της βλακείας».

Την περίπτωση Τριανταφύλλου: «Αισθάνθηκα ότι με πούλησαν τον Φεβρουάριο από το εργαστήριο του ΟΑΚΑ. Πως είναι δυνατόν να τους ξεφεύγει εδώ; Και μετά, αφού πιάστηκε έξω, να γίνεται εδώ επανέλεγχος και να βρίσκεται θετικός. Καταλαβαίνετε τι θα σήμαινε αυτό, αν ήταν όλοι μέλη της εθνικής ομάδας; Θα είχαμε πάλι ομαδικό ντοπάρισμα και νέο πρόστιμο 400.000 δολαρίων. Και όλα αυτά γιατί δεν είχαμε βρει από την αρχή τα πέντε από τα επτά δείγματα, στην ίδια ουσία. Είναι δυνατόν; Η αθλήτρια που βρέθηκε ντοπέ στη μεσογειακή ομάδα μάς ενημέρωσε προχθές η διεθνής ομοσπονδία πως ήταν επίσης θετική σε έλεγχο στο εξωτερικό στις 14 Μαΐου. Και ενώ είχε περάσει εδώ δύο ελέγχους και ήταν καθαρή στις 10 και 22 Μαΐου. Αυτά δεν γίνονται πουθενά».

6 μήνες εκτός ο Κουμπούρας

Εκτός παρκέ για τους επόμενους έξι μήνες αναμένεται να μείνει ο Φάνης Κουμπούρας, καθώς υπέστη ρήξη χιαστών στον αγώνα της εθνικής Μεσογειακής ομάδας με την αντίστοιχη της Τουρκίας.

Ο 26χρονος γκαρντ του Αμαρουσίου είχε ραντεβού με την... ατυχία, καθώς θα απουσιάσει από τον σημερινό τελικό κόντρα στην Κροατία (6.00μ.μ), που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο των Μεσογειακών Αγώνων της Πεσκάρα. Παράλληλα πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα, να απέχει και από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας των βορείων προαστίων, μέχρι και το τέλος του τρέχοντος έτους, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλείται να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του.

Πρίντεζης στη Μάλαγα

Σε συμβόλαιο 3ετούς διάρκειας με την Ουνικάχα Μάλαγα συμφώνησε ο Γιώργος Πρίντεζης έναντι 3.4 εκ. ευρώ με μπόνους σε περίπτωση επίτευξης στόχων και γενικώς πολύ καλή αντιμετώπιση από πλευράς Ισπανών.

Ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί η υπογραφή συμβολαίων, αλλά η συμφωνία με την ομάδα του Αΐτο Ρενέσες πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ακόμη όμως, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση, αν και το eurobasket.com έγραψε ότι έπεσαν ακόμη και οι υπογράφες. Δύσκολο, αλλά ότι εκεί θα πάει ο παίκτης είναι βέβαιο.

Για την ακρίβεια ο Πρίντεζης συμφώνησε με τη Μάλαγα έναντι 3.360.000 εκατομμυρίων για τρία χρόνια, ενώ υπάρχει μπόνους 370.000 για την επίτευξη των στόχων (τετράδα πρωταθλήματος, Κόπα Ντελ Ρέι, Ευρωλίγκα Φάιναλ Φορ κλπ.). Επίσης οι Ισπανοί θα πληρώσουν ακόμη και τους φόρους του Πρίντεζη, ενώ και το σπίτι θα το πληρώνει η Μάλαγα.

Λιγότερα από 1000 διαρκείας στη Μίλαν !

Ενός κακού μύρια έπονται... Η πώληση του Κακά στη Ρεάλ Μαδρίτης όχι μόνο αποδυνάμωσε αγωνιστικά τη Μίλαν, όχι μόνο προκάλεσε πλήγμα στο γόητρο των "ροσονέρι" που εμφανίστηκαν ως μικρότερο μέγεθος σε σύγκριση με τους "μερένγκες", αλλά δημιουργεί και ζημιά στα ταμεία του συλλόγου.

Μπορεί κάτι τέτοιο να φαντάζει εξωπραγματικό σε πρώτη ανάγνωση, με δεδομένο πως οι Μιλανέζοι κέρδισαν 67.000.000 ευρώ από την παραχώρηση του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ, όμως έχει την εξήγησή του, που δεν είναι άλλη αλλη από την... καθίζηση που έχει παρατηρηθεί όσον αφορά στα εισιτήρια διαρκείας.

Η διοίκηση δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία μέχρι τις 8 Ιουλίου, καταληκτική ημερομηνία για να ανανεώνουν την ετήσια συνδρομή τους οι παλιοί κάτοχοι, όμως ένα δημοσίευμα της "Corriere della Sera" έρχεται για να παρουσιάσει απογοητευτική την κατάσταση.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πηγή, λιγότεροι από 1000 (!) είναι οι τιφόζι της Μίλαν που έχουν ανανεώσει μέχρι στιγμής το διαρκείας τους, νούμερο που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση αν αναλογιστεί κανείς πως στο στρατόπεδο της Ίντερ, έχουν δει περίπου 24.000 ανθρώπους να "ανανεώνουν" ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, ενώ την ίδια εποχή πέρυσι είχαν πάρει διαρκείας 12.000 φίλοι των "ροσονέρι".

Πλέον, απομένει να δούμε τι κινήσεις έχουν αποφασίσει να κάνουν οι Μπερλουσκόνι-Γκαλιάνι για να "γλυκάνουν" τους... μουδιασμένους οπαδούς, με τον Λουίς Φαμπιάνο της Σεβίλλης και τον Κλας Γιαν Χούντελααρ της Ρεάλ Μαδρίτης να αποτελούν αυτή τη στιγμή τα πρώτα ονόματα στη μεταγραφική λίστα για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής.

Τον 22χρονο Μαρίνο θέλουν σε ΠΑΟ & ΑΕΚ

Ο 22χρονος διεθνής μπακ του Ατρόμητου, Στέργιος Μαρίνος, βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού, ως μια περίπτωση που μπορεί να εξελιχθεί με πολύ θετικά αποτελέσματα στο μέλλον.

Τον παίκτη παρακολούθησαν αρκετές φορές στη διάρκεια της χρονιάς οι σκάουτερ του Παναθηναϊκού και στις εκθέσεις τους αναφέρουν ως εξαιρετική την περίπτωσή του. Στο «κόλπο» της απόκτησής του βρίσκεται και η ΑΕΚ, με τον νεαρό άσο να μένει ελεύθερος τον προσεχή Γενάρη (δεν δέχτηκε την πρόταση ανανέωσης).

Επαναφορά Μαρκές στους στόχους του Άρη

Το όνομα του Φερνάντο Μαρκές επιστρέφει στο ρεπορτάζ του Άρη, για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής του συλλόγου. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός δεν έχει βρει ακόμα ομάδα, γεγονός που ίσως αναθερμάνει το ενδιαφέρον αμφότερων των πλευρών για συνεργασία.

Εξάλλου, η πρόταση των Θεσσαλονικέων φαίνεται ότι παραμένει σε ισχύ, αφού ο Μαρκές ταιριάζει στον «λάτιν» χαρακτήρα της ομάδας και μπορεί να δώσει σημαντικές βοήθειες στην οργάνωση του παιχνιδιού της.

Δεν «προχωράει» του Σάουλο

Στο μεταξύ, πολύ δύσκολα θα «προχωρήσει» η περίπτωση του Σκουαρσόνε Ροντρίγκεζ, ή πιο απλά Σάουλο, στον Άρη. Οι διαπραγματεύσεις με την ομάδα του δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα και πλέον οι «κίτρινοι» αναζητούν άλλο τερματοφύλακα για να προστεθεί στο ρόστερ.

Για άλλα 5 χρόνια ο Φαν Πέρσι στην Άρσεναλ

Κάτοικος "Emirates" για άλλα πέντε χρόνια θα είναι ο Ρόμπι Φαν Πέρσι, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Independent" ο ολλανδός μεσοεπιθετικός της Αρσεναλ επέκτεινε το συμβόλαιο του, το οποίο έληγε το 2010, μέχρι το 2014.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του παίκτη και της Αρσεναλ είχαν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο, όμως είχαν "παγώσει" καθώς οι λονδρέζοι περίμεναν να δουν αν θα κερδίσουν μια θέση για το Champions League.

Το νέο συμβόλαιο θα αποφέρει στον Φαν Πέρσι περίπου 80.000 λίρες (93.000 ευρώ) βδομαδιάτικο, καθιστώντας έναν εκ των πιο ακριβοπληρωμένων παικτών της ομάδας.

Δεν φταίνε τα δόντια μου αλλά τα λεφτά!

Ο πρωταγωνιστής μίας εκ των πιο περίεργων μεταγραφικών υποθέσεων φέτος, ο Αλί Σισόκο, με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Gazzetta dello Sport" κατηγόρησε ευθέως τη Μίλαν πως ο λόγος που ακυρώθηκε η μεταγραφή του στους ροσονέρι ήταν οικονομικός και δεν είχε να κάνει με τα δόντια του...
"Είμαι μια χαρά και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα δόντια μου. Είναι τέλεια, όπως ήταν πάντα. Ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα στην καριέρα μου", είπε ο γάλλος μπακ.

"Δεν ξέρω γιατί η Μίλαν είπε αυτά τα πράγματα, αλλά δεν μου άρεσε. Τ` ανακάλυψα λίγο μετά τα ιατρικά τεστ. Πήγα για 10 μέρες στη Σενεγάλη και επιστρέφοντας από τις διακοπές μου μού είπαν πως υπάρχει πρόβλημα", πρόσθεσε ο Σισόκο.

Ως γνωστόν, η Μίλαν ακύρωσε τη μεταγραφή του παίκτη από την Πόρτο με τη δικαιολογία πως κατόπιν ιατρικών εξετάσεων αποδείχτηκε πως ο Σισόκο είχε πρόβλημα στα δόντια που θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στο μέλλον και να του δημιουργήσει μυϊκά προβλήματα.

"Εχω κουραστεί με αυτή την κατάσταση... Μια ακούω πως πάω στη Μίλαν, μία οτι παραμένω στην Πόρτο και την άλλη οτι φεύγω για κάπου αλλού. Απαιτώ μια απάντηση. Η Πόρτο δεν ήθελε να μιλήσω γι` αυτό, αλλά στην πραγματικότητα το πρόβλημα δεν είναι τα δόντια μου, αλλά τα χρήματα", κατέληξε ο 22χρονος μπακ...

Νέα για Πιερικό

Από στιγμή σε στιγμή περιμένουν στην Κατερίνη, τους δύο Λατίνους ποδοσφαιριστές που θέλουν να εντάξουν στο ρόστερ τους οι Πιερείς. Συγκεκριμένα αυτών που περιμένουν πρώτα είναι ένας Βραζιλιάνος σέντερ φορ και θα τον ακολουθήσει από Δευτέρα ένας Αργεντίνος επιτελικός μέσος. Συγκεκριμένα ο Αργεντίνος είναι ο Μαρσέλο Αλεχάντρο Πέντα, οποίος έχει ξεκινήσει την καριέρα του από τη Νιούελς Ολντ Μπόις, συνέχισε στην Τίρο Φεδεράλ, ενώ τελευταίος σταθμός στην έως τώρα ποδοσφαιρική του καριέρα ήταν η Τσακαρίτα. Επίσης μετράει δεκαπέντε συμμετοχές με την Εθνική Ελπίδων της Αργεντινής, έχοντας σημειώσει πέντε τέρματα με τη φανέλα της “αλμπισελέστε”. Ο Πέντα σε επικοινωνία που είχε το “Μ” μαζί του, μέσω διαδυκτίου, επισήμανε πως τα έχει βρει σε όλα με τον Πιερικό και στο οικονομικό και έρχεται στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας, έτσι το ρεπορτάζ του “Μ” στις 20 Ιουνίου. Στα αγωνιστικά οι Πιερείς αναχώρησαν χθες στις 12.45μ.μ. για τα τρία πέντε πηγάδια, όπου έκανε παράλληλα το απόγευμα την πρώτη του προπόνηση, εκεί. Κανονικά στην αποστολή ήταν και Στάντον Φρέντερικς, αν και επέστρεψε κάπως καθυστερημένα από την πατρίδα του, τη Νότια Αφρική.

Κατσαβάκης: “Η επιτυχία θέλει συνεχή προσπάθεια…”

Είναι αλήθεια ότι ο Πιερικός ξεκίνησε προετοιμασία πρώτος από όλες τις ομάδες της Β’ Εθνικής Κατηγορίας. Τι ήταν όμως αυτό που τον οδήγησε σ’ αυτό; Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο προπονητής, του Μάκης Κατσαβάκη, ερωτούμενος, αν έμεινε ικανοποιημένος από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, λέγοντας: ” Είδα την ομάδα στα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος και είδα ότι όλοι οι παίκτες ήταν λίγο πίσω. Η κατηγορία αυτή θέλει πολύ τρέξιμο και η ομάδα δεν έτρεχε. Για να πετύχουμε το στόχο μας θέλουμε πολύ δουλειά. Πρέπει η ομάδα να παίζει πιο γρήγορα και να κινείται συνεχώς. Η επιτυχία θέλει συνεχή προσπάθεια και διαρκή ετοιμότητα. Δι’ αλληλογραφίας δεν γίνεται τίποτε. Έχουμε μπροστά μας μακρύ και δύσκολο δρόμο και πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να κάνουμε πραγματικότητα το στόχο μας”.

Eπιλογες...ΤΕΝΟRIO ! Στοιχημα.....

Επιμελεια-ΤΕΝORIO !

Καλησπερα στη παρεα.

Σαν σημερα πριν 5 χρονια, 4 ιουλιου το 2004, τα παληκαρια
της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ στα γηπεδα της Πορτογαλιας
μας εκαναν εθνικα υπερηφανους κατακτωντας το ευρωπαικο
κυπελλο με αντιπαλο την πορτογαλια στο μεγαλο τελικο.

Το μοναδικο που μπορουμε να πουμε στα παιδια αυτα
ειναι ενα πολυ μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ......

Παμε τωρα στα στοιχηματικα μας.

Ξεκινημα απο το πρωταθλημα Φινλανδιας.

Στο ματς Κουοπιο-ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ οπου η επιλογη μου εδω θα
ειναι το ΔΙΠΛΟ, διοτι η γηπεδουχος μετρα 7 σερι ηττες
με απολογισμο τερματων 1/17 διοτι στα 12 ματς που εχει δωσει
ως τωρα στο πρωταθλημα δεν εχει σκοραρει στα 8 απο αυτα
και συν της αλλοις εχει και αρκετα αγωνιστηκα προβληματα.

Απο την αλλη η φιλοξενουμενη ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ και αυτη δεν ειναι
στα καλα της αφου εχει μολις 2 νικες σε 12 ματς,
αλλα να, ειναι οτι παλευει ολα τα ματσακια της αν δει καποιος
τα τελευταια αποτελεσματα της, και στο κατω κατω προερχεται
απο νικη στο τελευταιο της αγωνα και μαλιστα εχει σκοραρει
σχεδον σε ολα της τα ματς αφου μονο σε 3 απο αυτα δεν εχει
πετυχει γκολ.

Επομενο σημειο το ΔΙΠΛΟ της ΟΝΤ ΓΚΡΕΝΛΑΝΤ απο το
πρωταθλημα 1ης Νορβηγιας.

Εδω η γηπεδουχος Σαντεφιορντ ειναι σε πολυ κακη κατασταση
αφου μετρα 7 αγωνες χωρις να εχει δει την χαρα της νικης με απολογισμο
τερματων 8/17 και με 5 ηττες στα τελευταια 7 ματς.

Απο την αλλη η ΟΝΤ σε 16 αγωνες εχει ολο κι ολο 2 ηττες
αλλα εχει πολλες ισοπαλιες. 8 στο συνολο οι περισοτερες εκτος.

Τα αγωνιστικα νεα, η φορμα,και η παραδοση, με οδηγουν ωστε να
επολεξω το ΔΙΠΛΟ.

Επομενο σημειο το ΔΙΠΛΟ της ΣΑΜΡΟΚ.

Εδω εχω φορμα και αγωνιστηκα νεα για την ΣΑΜΡΟΚ ειναι σε καλυτερη
κατασταση απο την αντιπαλο της Σεντ πατρικς αλλα δεν εχει καθολου
καλη παραδοση, εγω λεω ηρθε η ωρα να σπασει η παραδοση αυτη.

Και κλεινω την αναφορα μου στα σημερινα με τον ΑΣΣΟ της ΣΑΝΤΟ ΑΝΤΡΕ
απο βραζιλια μερια.

Εδω καταφανεστατα η φορμα ειναι με την φιλοξενουμενη Μπαρουερι
αλλα λογο των πολλων απουσιων που εχει η ομαδα θα επιλεξω τον
ΑΣΣΟ της ΣΑΝΤΟ ΑΝΤΡΕ αφου απο την Μπαρουερι θα λειψουν
οι δυο πρωτη της σκορερς και σε συνδιασμο με την αναγκη βαθμων που εχει
η γηπεδουχος παω με τον ΑΣΣΟ της αφου εχει φουλ αποστολη για το σημερινο αγωνα.


Καλα να περνατε καλο σαββατοβραδο σε ολους τα σεβη μου ΤΕNORIO

Ντέιβιντ & Λεοντίου στην Καβάλα;

Φαίνεται ότι οι δύο ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, Ντέιβιντ και Λεοντίου, με τις ευλογίες βεβαίως και του “τριφυλλιού” το έχουν ΄πάρει απόφαση να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Καβάλα. Η υπόθεση θύμισε… θρίλερ τις τελευταίες ημέρες καθώς από την μία οι δύο παίκτες φαινόταν επιφυλακτικοί κι από την άλλη είχαν “μπλεχτεί” και άλλες ομάδες στην υπόθεση. Τελικά φαίνεται ότι μέσα στην εβδομάδα θα κλείσει θετικά το θέμα για τον ΑΟΚ.

Ο Όγιος στον Πανσερραϊκό

Έχοντας πει εδώ και μέρες το οριστικό “ναι” στον Πέτρο Θεοδωρίδη και κατ΄ επέκταση στον Πανσερραϊκό, ο Γκιγιέρμο Όγιος αναχώρησε χθες το βράδυ από την Αργεντινή με προορισμό την Ελλάδα, με ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού του την Ισπανία. Ο 46χρονος τεχνικός βέβαια δεν θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” όπως αρχικά αναμενόταν, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει από τη στιγμή που η ουσία είναι ότι έρχεται για να υπογράψει το διετές του συμβόλαιο με τα “λιοντάρια” και να αναλάβει την ευθύνη να οδηγήσει τον Πανσερραϊκό και πάλι στο κλαμπ των “μεγάλων”. Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, θα προσγειωθεί στις 13:30 στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και μαζί με τον μεταφραστή του, Τάσο Παυλίδη, θα μεταβούν οδικώς για τη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου θα τους περιμένει ο Πέτρος Θεοδωρίδης. Οι δύο άντρες θα συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της συνεργασίας τους και επικυρώσουν τον “γάμο” τους, με τον Αργεντινό τεχνικό να παραμένει και αύριο στη συμπρωτεύουσα και να μεταβαίνει στις Σέρρες τη Δευτέρα, δίνοντας έτσι κανονικά το παρών στην πρώτη συγκέντρωση των “λιονταριών” για τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Οριοθετούνται οι επόμενοι στόχοι

Από σήμερα λοιπόν, ο Γκιγιέρμο Όγιος θα είναι και με τη “βούλα” ο νέος τεχνικός των Σερραίων, γεγονός που αναμένεται να επιφέρει νέες εξελίξεις στις μεταγραφικές αναζητήσεις του Πανσερραϊκού από τη στιγμή που σίγουρα ο Αργεντινός θα θέλει να προσθέσει τις δικές του “πινελιές” στο ρόστερ. Ποιες θα είναι αυτές; Σίγουρα ένας κεντρικός χαφ και ενδεχομένως ένας επιθετικός, με τη “μεταγραφολογία” να έχει και πάλι … φουντώσει. Λόγω της παρουσίας του Όγιος πέρσι στον πάγκο του ΠΑΣ, τα τελευταία 24ώρα “παίζουν” αρκετά έως και πολύ τα ονόματα των Λουτσιάνο, Ριμόλντι και Κουβεντάρη, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα συνεχίζουν στον “Άγιαξ της Ηπείρου”, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Οι περιπτώσεις των δύο πρώτων κρύβουν ωστόσο αρκετές δυσκολίες κυρίως οικονομικής φύσεως, ενώ σε ότι αφορά την περίπτωση του Σερραίου τερματοφύλακα Σάκη Κουβεντάρη, αυτή φαίνεται πολύ πιο προσιτή. Σε ότι αφορά τον 25χρονο υπό δοκιμή ομογενή τερματοφύλακα Ντάνιελ Τσιφλίδη, αυτός προπονήθηκε και χθες μόνος του υπό τις οδηγίες του Στράτου Δρακούλη, δείχνοντας αρκετά καλά στοιχεία που ίσως οδηγήσουν τον Πανσερραϊκό, αν φυσικά δώσει την έγκρισή του και ο Όγιος, να προχωρήσει στην απόκτησή του.

Μπιέρσμιρ κοντά σε ΠΑΟ

Πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό βρίσκεται ο Ματίας Μπιέρσμιρ, όπως παραδέχτηκε με δηλώσεις του ο ίδιος ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός. Συνάντηση με τον μάνατζερ του παίκτη, Μάρτιν Νταλίν είχε ο Κώστας Αντωνίου αλλά δεν ξεκαθάρισε αν ο Μπιέρσμιρ θα αποκτηθεί τώρα ή τον Ιανουάριο που λήγει το συμβόλαιό του με την Γκέτεμποργκ.

Ο 23χρονος άσος με δηλώσεις του στην «ΠΡΑΣΙΝΗ» επιβεβαίωσε ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του. «Γνωρίζω πολύ καλά για το ενδιαφέρον που έχει δείξει για μένα ο Παναθηναϊκός. Μάλιστα, είναι αρκετά έντονο αφού από αυτά που έχω μάθει από τον μάνατζέρ μου είμαστε πολύ κοντά. Αν θέλετε όμως να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες καλύτερα να μιλήσετε με τον Μάρτιν Νταλίν που είναι και αυτός που ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα της μεταγραφής μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο νεαρός Σουηδός αμυντικός.

Αλλά και από την πλευρά του Παναθηναϊκού επιβεβαίωσαν ότι έχουν έρθει σε επαφή με τον παίκτη. Ο Κώστας Αντωνίου συναντήθηκε με τον Μάρτιν Νταλίν που εκπροσωπεί τον Μπιέρσμιρ και φέρεται να κατέληξαν σε συμφωνία, χωρίς να ξεκαθαρίσει αν ο παίκτης θα έρθει αυτό το καλοκαίρι ή τον τον ερχόμενο Ιανουάριο στη χώρα μας.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό μέσα στις επόμενες ώρες να ακολουθήσει νέα επαφή του Παναθηναϊκού με την Γκέτεμποργκ μέσω του Νταλίν. Ο Σουηδός μάνατζερ θα μεταφέρει την πρόταση των «πρασίνων» για αγορά του Μπιέρσμιρ με ένα ποσό της τάξεως των 300.000 ευρώ. Αν η Γκέτεμποργκ αρνηθεί την προσφορά του «τριφυλλιού» τότε στον Παναθηναϊκό θα κινηθούν για τον παίκτη τον Ιανουάριο που θα μείνει ελεύθερος.


Καντέ: «Τυχερός που είμαι στον ΠΑΟ»

Ικανοποιημένος από τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του στον Παναθηναϊκό είναι ο Σεντρίκ Καντέ. Ο αμυντικός από το Μάλι δηλώνει περήφανος που βρίσκεται στο «τριφύλλι» και δίνει την υπόσχεση στον κόσμο ότι θα κάνει τα πάντα για την ομάδα.

-Τι είναι αυτό που σου έχει κάνει εντύπωση στις πρώτες μέρες παρουσίας σου στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό;

«Μόνο και μόνο αν δει κανείς το αθλητικό κέντρο μπορεί να καταλάβει που έρχεται. Ένα πολύ ωραίο μέρος για δουλειά. 'Όλοι οι προπονητές έχουν μεγάλη εμπειρία ενώ υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες στη ομάδα. Είμαι πολύ τυχερός που είμαι σε ένα κλαμπ όπως ο Παναθηναϊκός. Το αναγνωρίζω αυτό και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

-Ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά που έχεις συναντήσει σε σχέση με το προηγούμενο κλαμπ που ήσουν;

«Ο Παναθηναϊκός είναι ένα σπουδαίο κλαμπ, ένας μεγάλος οργανισμός, εργάζονται πολλοί στην ομάδα και όλοι δουλεύουν για το καλό του συνόλου. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με τη Νις. Ήταν μια μικρή ομάδα, δεν διέθετε τόσα χρήματα και ακόμα και οι εγκαταστάσεις στις οποίες δουλεύαμε δεν είχαν καμία σχέση».

-Τι μήνυμα έχεις να δώσεις στους οπαδούς του Παναθηναϊκού;

«Θα δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου στην ομάδα σε κάθε ματς γιατί με εμπιστεύτηκαν και πρέπει να το ανταποδώσω αυτό στους οπαδούς μας».

-Δύο λόγια για τον Σισέ τον σταρ της ομάδας;

«Είμαι σίγουρος ότι θα σκοράρει πολλά γκολ, είναι η δουλειά του. Είναι καλό για τον Παναθηναϊκό αλλά και το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου η παρουσία του».

Πρόβλημα με Βιεϊρίνια, καμία ανησυχία για Βιτόλο

Πρόβλημα με την απόκτηση του Αντελίνο Βιεϊρίνια από την Πόρτο φαίνεται ότι έχει προκύψει, αφού παρά την αρχική συμφωνία να παραχωρηθεί ο νεαρός χαφ με ελεύθερη μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, οι Πορτογάλοι άλλαξαν στάση.

Δεν επιθυμούν να παραχωρήσουν τον Βιεϊρίνια (παρότι οι άνθρωποι του «δικέφαλου του βορρά» τους δίνουν ένα ποσοστό μεταπώλησής του) και, από τη στιγμή που οι μέρες περνούν και η ομάδα αναμένεται να αναχωρήσει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, δεν αποκλείεται οι Θεσσαλονικείς να στραφούν σε άλλη περίπτωση παίκτη.

Δεν ανησυχούν

Σε αντίθεση με τον Βιεϊρίνια, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είναι απόλυτα σίγουροι για την έκβαση της υπόθεσης του Βιτόλο. Ο Ισπανός ανασταλτικός χαφ μπορεί να μεταβεί απευθείας την προσεχή Τετάρτη ή Πέμπτη στην Ολλανδία, για να συναντήσει την υπόλοιπη ομάδα και να ενσωματωθεί στην αποστολή.

Εξάλλου, κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες για τον τρόπο αποπληρωμής των χρημάτων που του χρωστάει η Σανταντέρ απομένουν και στη συνέχεια θα είναι και τυπικά ελεύθερος.

Πρόταση Μίλαν για Λ. Φαμπιάνο

Την απόφαση του Λουίς Φαμπιάνο να πάρει μεταγραφή στην Μίλαν και την ύπαρξη πρότασης από πλευράς «ροσονέρι» στην Σεβίλλη, αποκάλυψε ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου στο “Skysports Italia”.

Μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση, ο Ζοζέ Φουέντες ανέφερε πως η ομάδα του Μιλάνο κινήθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο για την απόκτηση του παίκτη που προορίζεται για την κορυφή της επίθεσης, μετά την αδυναμία της να κάνει δικό της τον Έντιν Τζέκο της Βόλφσμπουργκ.

Ξεκαθάρισε ακόμα πως ο Λουίς Φαμπιάνο επιθυμεί να παίξει στο «Σαν Σίρο» μετά από τέσσερα χρόνια στην Ανδαλουσία για λογαριασμό της Σεβίλλης και άφησε να εννοηθεί πως οι Μιλανέζοι δεν προτίθεται να καλύψουν το ποσό της ρήτρας (30 εκ. ευρώ) που υπάρχει στο συμβόλαιο του Βραζιλιάνου αλλά ισχυρίστηκε πως πρόκειται για μια σημαντική πρόταση.

«Η Μίλαν έκανε επίσημη πρόταση στην Σεβίλλη για τον Λουίς Φαμπιάνο. Δεν ξέρω πόσο υψηλή είναι, αλλά είναι κάτι το σημαντικό και επίσημο. Τώρα είναι στο χέρι των ροσονέρι και της Σεβίλλης να φτάσουν σε συμφωνία και στην συνέχεια ο πελάτης μου θα μιλήσει με την Μίλαν.
Η ρήτρα εξαγοράς του συμβολαίου του είναι 30 εκατομμύρια ευρώ αλλά ο Λουίς Φαμπιάνο ολοκλήρωσε έναν κύκλο τεσσάρων χρόνων στην Σεβίλλη και τώρα η Μίλαν αντιπροσωπεύει μια μεγάλη ευκαιρία για αυτόν. Επαναλαμβάνω πως ο παίκτης έχει πει δημόσια πως θέλει να πάει στην Μίλαν, τώρα είναι θέμα των δύο ομάδων να συμφωνήσουν. Νομίζω πως είναι ζήτημα 2-3 εβδομάδων αλλά όχι παραπάνω», υποστήριξε ο Ζοζέ Φουέντες.

Μιλανέζικες ομάδες στη Βοστώνη

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζεται οι παραδοσιακοί αντίπαλοι να δίνουν φιλικά προετοιμασίας το καλοκαίρι αλλά στην Ιταλία αυτά τα «ταμπού» έχουν καταρριφθεί εδώ και χρόνια.

Οι δύο βασικοί εκπρόσωποι του Μιλάνο, η Ίντερ και η Μίλαν, έχουν προγραμματίσει φιλικό παιχνίδι στις 26 Ιουλίου στην Βοστώνη, στα πλαίσια της περιοδείας τους στις ΗΠΑ.

Συνολικά, Μίλαν και Ίντερ θα δώσουν από τέσσερα παιχνίδια σε αμερικανικό έδαφος. Εκτός από την μεταξύ τους αναμέτρηση, αμφότερες θα αγωνιστούν ακόμα εναντίον της Τσέλσι και της μεξικάνικης Αμέρικα.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας θα παίξουν ακόμα με το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ενώ οι «ροσονέρι» έχουν προγραμματίσει και ένα φιλικό με την πρώην ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ, τους Λος Άντζελες Γκάλαξι.

Ο Μ. Μιλάνο για Ηρακλή

Ο Μάουρο Μιλάνο είναι παίκτης του Ηρακλή. Μένει απλά να ανακοινωθεί και να επισημοποιηθεί ουσιαστικά η συμφωνία του με την ομάδα του “Γηραιού”. Δεν έχει γίνει αυτό μέχρι τώρα ακόμη. Κάτι που είναι να γίνει κατά τη διάρκεια της αυριανής μέρας και συγκεκριμένα ανήμερα της “πρώτης” προπόνησης της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αυτή είναι και η επίσημη ενημέρωση της ομάδας. Αυτό είπε χθες και ο ίδιος ο Μιλάνο. Βέβαια, ο Αργεντινός επιθετικός μέσος βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, ενώ την Πέμπτη πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις…

“Είμαι πολύ καλά…Νιώθω πολύ καλά…”, ήταν οι κουβέντες του 25χρονου Αργεντινού. Του ζητήσαμε να κάνει μόνο ένα σχόλιο. Να μας πει κάτι αναφορικά με το τι θα ήθελε να μεταφέρει στον κόσμο της ομάδας του Ηρακλή. Σαν μία δήλωση του. “Ήρθα για να βοηθήσω τον Ηρακλή να βγει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Να κάνουμε πορεία και στο Κύπελλο”, ήταν η ατάκα του. Δεν το σκέφτηκε πολύ. Η αντίδραση του ήταν άμεση. “Ξέρω που ήρθα”, συμπλήρωσε με νόημα. Δεν έμεινε μόνο εκεί. “Σκέφτομαι μόνο πώς θα κάνω καλή χρονιά και πώς θα βοηθήσω τον Ηρακλή”, τόνισε μεταξύ των άλλων με έμφαση.

Θέλει να αποδείξει

Αποδείχθηκε περίτρανα κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, πόσο ο Μάουρο Μιλάνο “διψάει” για ποδόσφαιρο. Θέλει να αποδείξει. Είναι για τον ίδιο ένα “στοίχημα” η παρουσία του στον Ηρακλή. “Μεγάλο στοίχημα”. Πιστεύει στον εαυτό του, αλλά παράλληλα παραμένει προσγειωμένος. Δεν λέει μεγάλα λόγια. Πέρασε δύσκολα, άλλωστε…

Δυνατός στο μυαλό

Ο Μιλάνο έχει κάνει δυο επεμβάσεις στο δεξί του γόνατο. Σοβαρές επεμβάσεις. Η πρώτη του επέμβαση έγινε στην Ελλάδα. Η δεύτερη έγινε στην Αργεντινή, σε δικό του γιατρό. Την ίδια μάλιστα μέρα με την πρώτη. “Είχε κακή τύχη”, είπε κάποια στιγμή ο ατζέντης του. Η μαγνητική, που έκανε πάντως την Πέμπτη ήταν καθαρή, οι εξετάσεις που έγιναν διεξοδικά δεν “έδειξαν” κανένα απολύτως πρόβλημα και έτσι ενεργοποιείται αυτόματα η συμφωνία του με τον Ηρακλή για τα επόμενα δυο χρόνια. “Είμαι δυνατός στο μυαλό…”, μας απάντησε άμεσα για το πώς αντιμετώπισε τις δυο πολύ σοβαρές επεμβάσεις. Δεν είναι εύκολο πράγμα για έναν ποδοσφαιριστή.

Δεν πλήρωσε την όψιον

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν πλήρωσε την όψιον, που υπήρχε στο συμβόλαιο. Γι’ αυτό και έφυγε. Ο Ηρακλής τον ήθελε. “Είναι μεγάλη ομάδα ο Ηρακλής…”, είπε χαρακτηριστικά όταν του τέθηκε το θέμα της απόφασης του να έρθει και τους λόγους που επέλεξε την πρόταση του “Γηραιού”. Ο Ατρόμητος και ο ΠΑΣ Γιάννινα τον ήθελαν, αυτός προτίμησε φυσικά τον Ηρακλή. Μίλησε και για τον κόσμο της ομάδας. Ήταν ένα κίνητρο γι’ αυτόν όπως παράλληλα και το γεγονός, ότι τον ήθελαν οι άνθρωποι του Ηρακλή και του το έδειξαν. Ο Ηρακλής θα τον έχει δυο χρόνια, με όψιον αγοράς βεβαίως από την Ουρακάν. Τα χρήματα, που πρέπει να δαπανήσουν οι “κυανόλευκοι” μετά από το τέλος του δεύτερου χρόνου είναι τα… ίδια με αυτά που ήταν να δώσει ο Αστέρας Τρίπολης.

Δηλώσεις Αμπουμπακαρι

Ο Μωχάμεντ Αμπουμπακαρί μοιάζει σαν… σφουγγάρι το οποίο καθημερινά ρουφάει ένα σωρό νέα πράγματα δίπλα στους πολύπειρους παίκτες του ΠΑΟΚ.
Ο νεαρός Γκανέζος χαφ νιώθει ιδιαίτερα τυχερός που μαθητεύει δίπλα σε Κονσεϊσάο, Γκαρσία και τους άλλους έμπειρους παίκτες του Δικεφάλου που έχουν πολλά χρόνια μέσα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και έχουν αγωνιστεί σε ιδιαίτερα υψηλό και αντιγωνιστικό επίπεδο.
«Στον ΠΑΟΚ, κάθε μέρα που παιρνάει νιώθω ότι μαθαίνω όλο και περισσότερα νέα πράγματα. Το επίπεδο των παικτών είναι πολύ υψηλό και αντιλαμβάνομαι ότι έχω πολλά πράγματα να μάθω», επισήμανε χτες στο «Μ» ο Αμπουμπακάρι.
«Ξέρω ότι πρέπει να δουλέψω πολύ σκληρά για να κερδίσω το ρόλο μου στην ομάδα, όμως δε φοβάμαι τη σκληρή δουλειά. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και οι παλαίοτεροι παίκτες προσπαθούν να βάλουν εμάς που ήρθαμε τώρα και τους νεότερους στο κλίμα. Νιώθω τυχερός που έχω την ευκαιρία να παίξω στην ίδια ομάδα με παίκτες όπως ο Κονσεϊσάο και ο Γκαρσία, που έχουν παίξει στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου με τους καλύτερους παίκτες. Όταν παίζεις μαζί με καλύτερους παίκτες, είναι σίγουρο ότι θα βελτιωθείς κι εσύ», πρόσθεσε ο Γκανέζος χαφ.

Πάνω από 13.400 διαρκείας στον ΠΑΟΚ

Μένουν ακόμη μόνο 7.592 εισιτήρια διαρκείας μέχρι να ολοκληρωθεί ένα απίστευτο «sold out» της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σήμερα διατέθηκαν άλλα 1.443 κι έτσι ο συνολικός αριθμός έφτασε τα 13.408. Το Σαββατοκύριακο (04-05/07/2009) και τη Δευτέρα (06/07/2009) το τμήμα διάθεσης εισιτηρίων διαρκείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα παραμείνει κλειστό προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρώτης φάσης(εκκαθάριση, ελευθέρωση των θέσεων που δεν έχουν ανακοινωθεί) και από το πρωί (10.00) της Τρίτης (7/7/2009) θα ξεκινήσει η πώληση εισιτηρίων διαρκείας για όλους τους φιλάθλους της ομάδας.

Φέτος για πρώτη φορά ανακοινώθηκε ότι θα διατεθούν μέχρι 21.000 διαρκείας, καθώς η διοίκηση θέλει να υπάρχει και ένας αριθμός περίπου 8.000 διαθέσιμων εισιτηρίων σε κάθε παιχνίδι. Μεταξύ άλλων η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει διευκρινίσει ότι: «είναι δυνατή η ακύρωση εισιτηρίου διαρκείας που ανανεώθηκε κατά την πρώτη περίοδο, προκειμένου να γίνει αλλαγή θύρας κατά τη δεύτερη περίοδο, με την προϋπόθεση ότι δεν απαιτείται επιστροφή χρημάτων». Ακόμη αναφέρεται ότι: «Όσες θέσεις απελευθερωθούν μετά από το τέλος της πρώτης περιόδου διάθεσης (3/6 - 3/7) θα διατεθούν κατά την δεύτερη περίοδο διάθεση(7/7-18/7)».

Η πορεία των διαρκείας

Μέρα Σύνολο Ημερήσια διάθεση
1η 381 381
2η 723 342
3η 1.044 321
4η 1.219 175
5η 1.452 233
6η 1.673 221
7η 2.016 343
8η 2.347 331
9η 2.648 301
10η 2.858 210
11η 3.186 328
12η 3.570 384
13η 3.938 368
14η 4.275 337
15η 4.614 339
16η 4.953 339
17η 5.335 382
18η 5.953 618
19η 6.539 586
20η 7.110 571
21η 7.645 535
22η 8.109 464
23η 8.840 731
24η 9.755 915
25η 10.881 1.126
26η 11.965 1.084
27η 13.408 1.443

5 χρόνια συμπληρώθηκαν από το Εuro


Ηταν 4 Ιουλίου του 2004, όταν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές μας ανέβαιναν στην κορυφή της Ευρώπης, ολοκληρώνοντας το ελληνικό έπος του Euro 2004. Ο Αγγελος Χαριστέρας έστελνε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της Πορτογαλίας και όλους εμάς στους δρόμους και τις πλατείες της χώρας, καθώς ο Θοδωρής Ζαγοράκης σήκωνε στον ουρανό του Ντα Λουζ το... τιμημένο. Θυμηθείτε εκείνο το μαγικό ταξίδι, πέντε χρόνια μετά, όπως το κατέγραψε τότε το Sport.gr.

12 Ιουνίου 2004: Πορτογαλία - Ελλάδα 1-2
Η Εθνική κατακτάει την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, χαλώντας την γιορτή που είχαν στήσει στο Ντραγκάο του Οπόρτο οι οικοδεσπότες Πορτογάλοι. Ο Γιώργος Καραγκούνης με μακρινό σουτ στο 7` πέτυχε το πρώτο γκολ του τουρνουά, ενώ ο Αγγελος Μπασινάς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 51` έγραψε το 2-0. Το μόνο που κατάφερε να κάνει η ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι ήταν να μειώσει σε 1-2 στις καθυστερήσεις με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

16 Ιουνίου 2004: Ελλάδα - Ισπανία 1-1
Επόμενη αντίπαλος της Εθνικής στον Α` Ομιλο ήταν η Ισπανία. Οι Φούριας Ρόχας επιζητούσαν εκδίκηση για το γεγονός ότι τους αρπάξαμε την 1η θέση του προκριματικού ομίλου και τους αναγκάσαμε να δώσουν μπαράζ για να προκριθούν στα τελικά και κατάφεραν να προηγηθούν στο 28` με τον Φερνάντο Μοριέντες. Ομως οι διεθνείς μας δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Οτο Ρεχάγκελ έριξε τον Βασίλη Τσιάρτα στην μάχη και αυτός με εκπληκτική πάσα σέρβιρε το 1-1 στον Αγγελο Χαριστέα, κρατώντας ακέραιες τις ελπίδες μας για πρόκριση στα προημιτελικά.

20 Ιουνίου 2004: Ρωσία - Ελλάδα 2-1
Πριν ακόμα την συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου, η Εθνική βρέθηκε με 0-2 πίσω στο σκορ από τα γκολ των Κιριτσένκο και Μπουλίκιν. Αλλά η ομάδα μας είχε και σε αυτό απάντηση. Λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Ζήσης Βρύζας μείωσε σε 1-2, σκορ που έμελλε να αποδειχθεί αρκετό να μας δώσει μια θέση στους "8", καθώς στο άλλο ματς του Ομίλου, η Πορτογαλία νικούσε την Ισπανία.

25 Ιουνίου 2004: Γαλλία - Ελλάδα 0-1
Η Ελλάδα σοκάρει την ποδοσφαιρική Ευρώπη, πετώντας έξω την κάτοχο του τίτλου Γαλλία, των Ζινεντίν Ζιντάν, Τιερί Ανρί, Νταβίντ Τρεζεγκέ! Η κατεβασιά του Θοδωρή Ζαγοράκη από δεξιά, η ντρίμπλα του αλά Ζιντάν στον Λιζαραζού, η "κεφαλιά-κανονιά" του Αγγελου Χαριστέα που άφησε άγαλμα τον Μπαρτέζ... Στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην μνήμη μας όσα χρόνια κι αν περάσουν. 1-0 και πρόκριση-όνειρο για τα ημιτελικά.

1 Ιουλίου 2004: Ελλάδα - Τσεχία 1-0 (παρ.)
"Γκολ και φύγαμε για τελικό". Η Τσεχία ήταν η ομάδα που μας δυσκόλεψε περισσότερο στο τουρνουά, αλλά τίποτα δεν ήταν ικανό να σταθεί εμπόδιο μπροστά στον ελληνικό χείμαρρο. Με αρκετή δόση τύχης στείλαμε το ματς στην παράταση, αλλά εκεί ήταν η ώρα μας. Λίγο πριν βγει το πρώτο ημίχρονο του έξτρα χρόνου, ο Βασίλης Τσιάρτας εκτέλεσε το κόρνερ και ο "Κολοσσός" Τραϊανός Δέλλας σφράγισε με το "ασημένιο" γκολ του το εισιτήριο για τον τελικό του Ντα Λουζ.

4 Ιουλίου 2004: Πορτογαλία - Ελλάδα 0-1
"Σήκωσέ το, το τιμημένο, δεν μπορώ να περιμένω", ακουγόταν από τα χείλη εκατομμυρίων ελλήνων και τα παιδιά μας δεν μας χάλασαν το χατήρι. Οι πορτογάλοι μάταια ήλπιζαν ότι θα σήκωναν την κούπα μέσα στο σπίτι τους. Η παρέα του Ζαγοράκη ήταν αποφασισμένη να τους χαλάσει τα σχέδια. Δράστες αυτή τη φορά οι "Αγγελοι της Ελλάδας". Ο Μπασινάς εκτέλεσε το κόρνερ στο 57`, ο Χαριστέας νίκησε όλη την πορτογαλική άμυνα στον αέρα και το "χρυσό" 1-0 μάς έστειλε στον 7ο ουρανό...

5η θέση η Ελλάδα στους Μεσογειακούς

Την 5η θέση κατέκτησε η Ελλάδα στο ποδοσφαιρικό τουρνουά των Μεσογειακών Αγώνων, επικρατώντας με 6-5 της Τουρκίας στην διαδικασία των πέναλτι.
Οι αντίπαλοί μας άνοιξαν το σκορ στο 19ο λεπτό με τον Σιμσέκ, ενώ οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια ισοφάρισαν σε 1-1 στο 62' με τον Μπαρμπούδη, κι ενώ τρία λεπτά νωρίτερα είχε αποβληθεί ο Τσεκ των τούρκων με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το 90λεπτο και η ημίωρη παράταση έληξαν με το ίδιο σκορ και έτσι η νίκη κρίθηκε στα πέναλτι. Εκεί η ομάδα μας είχε μόνο ένα άστοχο πέναλτι με τον Παυλή, ενώ η Τουρκία είχε δύο με τους Κεσιμάλ και Μπασντάς.

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Μπαμπανιώτης, Σκόνδρας (46' Παυλής), Μπουτζίκος, Μπέρτος, Κάτσικας, Μπαρμπούδης, Παληγιώργος, Σοϊλέδης (82' Νικλητσιώτης), Αργυρόπουλος, Γιάννου (46' Ταχτσίδης), Ψιάνος.

6η η Κοκκιναρίου

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Κοκκιναρίου στα 3.000μ. στιπλ στο Γκόλντεν Λιγκ του Οσλο. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέλαβε την 6η θέση με χρόνο 9.36.68. σημειώνοντας την καλύτερη φετινή επίδοσή της. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μίτινγκ άργησε να ολοκληρωθεί επειδή μια δυνατή μπόρα ανάγκασε τους διοργανωτές να καθυστερήσουν την έναρξη ορισμένων αγωνισμάτων.
Στο επί κοντώ η Ισινμπάγιεβα έμεινε στα 4.71μ. έχοντας τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4.81μ. Στο ύψος γυναικών η Βλάσιτς πέρασε τα 2.00μ. αλλα στη συνέχεια δεν μπόρεσε να περάσει και τα 2.05μ.

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε η αμερικανίδα Σάνια Ρίτσαρντς στα 400μ., καθώς σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο και ρεκόρ μίτινγκ με 49.23.

Στα 100μ. ανδρών ο Ασάφα Πάουελ πλήρωσε την κακή εκκίνησή του και τερμάτισε σε 10.07, ενώ στον ακοντισμό ο Πιτκαμάκι έριξε βολή στα 84.63μ.

Στα 800μ. πρώτευσε ο ρώσος Μπορζακόφσκι με 1.44.42 που είναι ο κορυφαίος χρόνος για φέτος στην Ευρώπη ενώ άτυχος ήταν ο Αμπουκάκερ ο οποίος τραυματίστηκε και αποχώρησε.

Πολύ καλές επιδόσεις έγιναν στο μίλι όπου ο αιθίοπας Μεκόνεν με 3.48.95 έκανε νέο εθνικό ρεκόρ, ενώ ο κενυάτης Μπιγότ με 3.49.29 έκανε παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων.

Χάλκινο στις συγχρονισμένες καταδύσεις

Το χάλκινο μετάλλιο στις συγχρονισμένες καταδύσεις από τραμπολίνο 3μ. κατέκτησαν οι Μαρία Ππαδημητράκη και Κυριακή Μιχαηλίδου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.
Το ελληνικό δίδυμο συγκέντρωσε 253.98 βαθμούς και πήρε την τρίτη θέση, μετά από "μάχη" με τις Βρετανίδες Στάρλινγκ/Σάτκλιφ (δεύτερες με 255.09β.) και τις Ουκρανές Κέσαρ/Πισμένσκα (τέταρτες με 252.30β.). Μακράν στην πρώτη θέση ήταν οι Ρωσίδες Ζαμιάτινα/Τσαπλίεβα, με 284.94 βαθμούς.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των αγοριών, οι Νίκος Αφέντος και Απόστολος Κουτρομάνος πήραν την όγδοη θέση με 270.30 βαθμούς.

Στα ατομικά, καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Αφέντος στα 3μ. Β΄ κατηγορίας, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση με 412.20 βαθμούς, καθώς και η Ιουλιάνα Μπανούση στο αντίστοιχο αγώνισμα των κοριτσιών (ένατη με 312.50β.). Εκτός τελικού έμειναν στο 1μ. Α΄ κατηγορίας οι Μιχάλης Φαφαλής (19ος), Απόστολος Κουτρομάνος (23ος), Μαρία Παπαδημητράκη (24η) και Κυριακή Μιχαηλίδου (27η), καθώς και η Αλκηστη Ράμμου στα 10μ. κατηγορίας Β΄ (14η).