Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Δήμας : Θα αντάλλασα τα μετάλλιά μου για να τελειώσει το θέμα του ντοπινγκ

Τα μετάλλια του θα έδινε ως αντάλλαγμα ο Πύρρος Δήμας, αρκεί να μπορούσε να βάλει ένα οριστικό τέλος στο θέμα του ντόπινγκ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδία Άρσης Βαρών παραχώρησε συνέντευξη σχολιάζοντας ότι είναι πολύ άσχημο να «ξεφυτρώνουν» συνεχώς προβλήματα σε αυτόν τον τομέα, παρόλα αυτά δήλωσε έτοιμος να πολεμήσει σκληρά για να μπει ένα τέλος σε αυτή τη μάστιγα.

«Θα έδινα τα μετάλλιά μου αν μπορούσα σε αντάλλαγμα να έβαζα οριστικό τέλος στο ντόπινγκ. Θα το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη, δεν το συζητώ, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό. Τόσα χρόνια που έκανα αθλητισμό οι δυσκολίες με πείσμωναν. Το ίδιο γίνεται και τώρα και θα πολεμήσω ακόμα πιο σκληρά για να καταφέρω να νικήσω αυτή τη μάστιγα Τον πιάσανε και αυτόν, θα μπορούσε να πει κάποιος που δεν θα ήξερε ότι έχω σταματήσει.

Είναι πολύ άσχημο το συναίσθημα να βλέπεις τέτοιες καταστάσεις. Όταν αναλάμβανα μετά το σκάνδαλο με το ομαδικό ντόπινγκ, θεωρούσα ότι ξεκινούσα από το μηδέν, αλλά τελικά ήταν υπό το μηδέν! Ολόκληρη κοινωνία ψάχνει τις εύκολες λύσεις, δεν θα το κάνουν οι αθλητές; Ήρθε πλέον η λογική του γρήγορου, του εύκολου, του ευκαιριακού, του παραβατικού αποτελέσματος. Χάθηκαν τα πρότυπα, οι αξίες και η αγνή και αληθινή αγάπη για τον αθλητισμό», είπε αρχικά στην «ΟΜΑΔΑ» ο Πύρρος Δήμας και συνέχισε:

«Κατόπιν εορτής είναι αργά και η ζημιά έγινε. Αυτό ήθελα να προλάβω. Δεν με καλύπτει η άποψη ότι στο εργαστήριο του ΟΑΚΑ έχουν φόρτο εργασίας. Εσάς σας καλύπτει; Γενικά δεν μπορεί κανείς να με κοροϊδέψει. Έχω μάθει να τους κοιτάω όλους στα μάτια. Απλώς είναι λυπηρό ότι κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τον αυθορμητισμό και τις καλές προθέσεις μου σε αυτό το διάστημα που είμαι σε αυτή τη θέση».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδία μίλησε ακόμη για:

Τα πολλά κρούσματα το τελευταίο διάστημα: «Είναι υπερβολικά. Ευτυχώς όμως το άθλημα έχει ρίζες και αντοχές στην ελληνική κοινωνία και δεν κινδυνεύει με αφανισμό. Πρόσφατα είχαμε ρεκόρ συμμετοχών στο Πανελλήνιο Εφήβων και Νεανίδων, λίγους μήνες μετά την υπόθεση των 11 και αυτό λέει πολλά. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε. Χάνω την ηρεμία μου, τις προσωπικές μου στιγμές, τον ύπνο μου πολλές φορές. Αλλά δεν μπήκα εδώ για να κερδίσω. Θέλω να βοηθήσω και χαίρομαι που έχω ακόμα τόσο μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο και τα νέα παιδιά. Απλώς με προβληματίζει το μέγεθος της ανικανότητας και της βλακείας».

Την περίπτωση Τριανταφύλλου: «Αισθάνθηκα ότι με πούλησαν τον Φεβρουάριο από το εργαστήριο του ΟΑΚΑ. Πως είναι δυνατόν να τους ξεφεύγει εδώ; Και μετά, αφού πιάστηκε έξω, να γίνεται εδώ επανέλεγχος και να βρίσκεται θετικός. Καταλαβαίνετε τι θα σήμαινε αυτό, αν ήταν όλοι μέλη της εθνικής ομάδας; Θα είχαμε πάλι ομαδικό ντοπάρισμα και νέο πρόστιμο 400.000 δολαρίων. Και όλα αυτά γιατί δεν είχαμε βρει από την αρχή τα πέντε από τα επτά δείγματα, στην ίδια ουσία. Είναι δυνατόν; Η αθλήτρια που βρέθηκε ντοπέ στη μεσογειακή ομάδα μάς ενημέρωσε προχθές η διεθνής ομοσπονδία πως ήταν επίσης θετική σε έλεγχο στο εξωτερικό στις 14 Μαΐου. Και ενώ είχε περάσει εδώ δύο ελέγχους και ήταν καθαρή στις 10 και 22 Μαΐου. Αυτά δεν γίνονται πουθενά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: