Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Γιατί ο Τζόρτζεβιτς είναι η καλύτερη επιλογή για τον Παναθηναϊκό!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για την πρόσληψη του Τζόρτζεβιτς από τον Παναθηναϊκό, εξηγεί γιατί ήταν μακράν η καλύτερη επιλογή για τους «πράσινους» και αναλύει τους τέσσερις λόγους που τον κάνουν ξεχωριστό.
Εστω και με καθυστέρηση ο Παναθηναϊκός κατέληξε στον άνθρωπο που θα εμπιστευτεί το σχέδιο της επόμενης περιόδου και μόλις ανακοινωθεί η συμφωνία με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς θα ξεκινήσει η υλοποίηση του σχεδιασμού για την ενίσχυση του ρόστερ.
ADVERTISEMENT
Ο Σέρβος είναι μακράν η καλύτερη επιλογή που μπορούσε να κάνει ο Παναθηναϊκός, δεδομένων των λύσεων στην αγορά και του project που θέλει να εφαρμόσει. Μπορεί να μην είναι ο μπαρουτοκαπνισμένος προπονητής που έχει εμπειρία από δύσκολες αποστολές, αλλά είναι ένας άνθρωπος που διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτεί ο... ηλεκτρικός -πλέον- πάγκος του Παναθηναϊκού.
Προσωπικά θεωρώ πως για να καθίσει ένας άνθρωπος στην πρώτη καρέκλα του «πράσινου» πάγκου θα πρέπει να έχει κάτι πολύ περισσότερο απ' αυτό που λέμε «καλός προπονητής». Το στοιχείο της ισχυρής προσωπικότητας που στον Τζόρτζεβιτς ξεχειλίζει. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που όλα αυτά τα χρόνια έχει καλομάθει τον κόσμο του. Θέλει να αισθάνεται πως αυτός που κρατάει τα ηνία είναι άνθρωπος απολύτου εμπιστοσύνης. Πάνω σ' αυτή τη βάση κρίνει αρχικά τον προπονητή και στη συνέχεια περνάει στα μεμονωμένα τεχνικά κομμάτια.
Ο Πεδουλάκης για παράδειγμα ήταν δύσκολο να μπει κατευθείαν στα παπούτσια του Ομπράντοβιτς, αντιμετωπίστηκε με μεγάλη δυσπιστία στο ξεκίνημα και χρειάστηκε μια μεγάλη επιτυχία για να καθιερωθεί σταδιακά στη συνείδηση του κόσμου. Ο Αλβέρτης ξεκίνησε από την ανάποδη. Το όνομα του και μόνο αποτελούσε «ασπίδα» και πατώντας στην εμπιστοσύνη πήρε τον απαιτούμενο χρόνο για να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή.
Με λίγα λόγια ο Τζόρτζεβιτς θα ξεκινήσει τη δουλειά στον Παναθηναϊκό από μία σταθερή βάση: Οτι ο κόσμος σέβεται απεριόριστα την προσωπικότητά του, άρα αυτομάτως θα του δώσει χρόνο και εμπιστοσύνη για να δουλέψει όπως θέλει. Είναι τεράστιο πλεονέκτημα για έναν προπονητή που αναλαμβάνει τον Παναθηναϊκό να αισθάνεται πως έχει την πίστωση χρόνου και τον σεβασμό του απαιτητικού κόσμου. Ο Τζόρτζεβιτς είναι αυτό που λέμε «το ρίσκο που αξίζει να πάρεις», ο προπονητής δηλαδή που δεν έχει αποδείξει την ικανότητά του, αλλά έχει όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα που μπορούν να κάνουν έναν προπονητή επιτυχημένο...
1. Ηγετική ικανότητα: Ο Τζόρτζεβιτς ανήκει στη γενιά εκείνη που δεν είχε μάθει να χάνει. Μια προσωπικότητα που λάτρευες να μισείς ως αντίπαλός σου. Το στοιχείο του ηγέτη είναι απαραίτητο σε μια καινούρια προσπάθεια σαν κι αυτή που θα κάνει ο Παναθηναϊκός. Οι ηγετικές φυσιογνωμίες σε μια ομάδα απαιτούν την λεγόμενη «ωρίμανση» και ο Σέρβος διαθέτει τον χαρακτήρα για να μετατρέψει τους καλούς παίκτες σε ηγέτες.
2. Εχει προκαταβολικά τον σεβασμό: Εδώ ταιριάζει η φράση «ο σεβασμός εμπνέεται, δεν επιβάλλεται», καθώς ο Τζόρτζεβιτς ανήκει στη φουρνιά παικτών που ακόμη και οι πιτσιρικάδες του Παναθηναϊκού έχουν δει ή έχουν ακούσει. Ο Σέρβος έχει ως παρακαταθήκη την μεγάλη καριέρα του ως παίκτης κι αυτό είναι αρκετό σε πρώτη φάση για να μπει στο γήπεδο και να εμπνέει σεβασμό στους παίκτες του.
3. Είναι της καινούριας φουρνιάς των Σέρβων: Υπάρχουν δύο κατηγορίες προπονητών. Μοντέλα τύπου Μάλκοβιτς - Ιβάνοβιτς, δογματικοί προπονητές δηλαδή που έχουν μάθει να ζουν και να πεθαίνουν με συγκεκριμένο τρόπο και το μοντέλο Ομπράντοβιτς, Ιβκοβιτς που προσαρμόζουν τη ζωή τους ανάλογα με τις συνθήκες. Είναι σαφές πως ο Τζόρτζεβιτς ανήκει στη δεύτερη, την πιο σύγχρονη, κατηγορία. Διαχειρίζεται τα όπλα του, έχει τη λογική «μαστίγιο και καρότο» απέναντι στους παίκτες του και στην ουσία ακολουθεί το επιτυχημένο μοντέλο που όλα αυτά τα χρόνια ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα.
4. Εχει τη δίψα να πετύχει: Ο Τζόρτζεβιτς δεν είναι στα τελειώματα, δεν ανήκει στους προπονητές που ψάχνουν την αρπαχτή. Μέχρι σήμερα έχει απορρίψει τουλάχιστον δύο μεγάλες προτάσεις (Ολυμπιακός, Ρεάλ), δείχνοντας πως βάδιζε πάνω σ' ένα συγκεκριμένο πλάνο που είχε σκοπό να το φτάσει μέχρι τέλους. Σαν προπονητής δεν έχει πετύχει ούτε το 1/10 των όσων πέτυχε ως παίκτης και το γεγονός αυτό αποτελεί τεράστιο κίνητρο, ειδικά όταν έχεις τον χαρακτήρα νικητή του Τζόρτζεβιτς.
Θα πει κάποιος «αρνητικά δεν έχει;». Φυσικά και μπορεί να έχει, με πρώτο και σημαντικότερο ότι σε συλλογικό επίπεδο δεν έχει πετύχει στις δύο προηγούμενες προσπάθειες. Προς το παρόν έχει να επιδείξει την τεράστια επιτυχία με την εθνική ομάδα της Σερβίας και μάλιστα με παίκτες που στους περισσότερους μπορεί να ήταν άγνωστοι πριν από το ξεκίνημα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το δεύτερο βεβαίως ερωτηματικό είναι η έλλειψη εμπειρίας σε τόσο υψηλό επίπεδο, αλλά για τον ίδιο θα είναι πολύ εύκολο να το διαχειριστεί, όταν έχει δοκιμαστεί κι έχει πετύχει ως αρχηγός με συμπαίκτες παγκόσμιας κλάσης.
Υ.Γ1: Ο Παναθηναϊκός δείχνει διάθεση να φτιάξει μια νορμάλ ομάδα τη φετινή περίοδο. Το θέμα Βεζενκοφ θα αναζωπυρωθεί σύντομα, στα υπόψη υπάρχει πάντα ο Λάσμε, ο Ραντούλιτσα ακούγεται ολοένα και πιο έντονα, ενώ η υπόθεση του Καλάθη θα ξεκαθαρίσει το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου, με το ΝΒΑ πράγματι να είναι φέτος ο μοναδικός αντίπαλος του Παναθηναϊκού.
Υ.Γ.2: Μια απορία για την υπόθεση Σλούκα που τη διάβασα στα social media και συμφωνώ απόλυτα. Να είναι ο Σλούκας αχάριστος και ο Σπανούλης μάγκας, δεν γίνεται. Ή είναι αχάριστος και ο Σλούκας και ο Σπανούλης ή είναι μάγκας και ο Σλούκας και ο Σπανούλης... Η προδοσία και η μαγκιά δεν μπορεί να καθορίζεται από το τι ομάδα είμαστε. Προσωπικά, δεν θεωρώ κανεναν «προδότη». Επαγγελματική επιλογή λέγεται...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η μεταγραφή του καλοκαιριού δεν θα είναι ο Εσιέν…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τις ανησυχίες επί των μεταγραφικών του Ολυμπιακού.  
Κάποιοι θεωρούν ότι επειδή εκθειάζω μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού, όχι από τα λεγόμενα «πρώτης γραμμής», καλλιεργώ και καλά έδαφος για μεταγραφές όχι υψηλού επιπέδου αυτό το καλοκαίρι από πλευράς των πρωταθλητών Ελλάδας.
ADVERTISEMENT
Λάθος. Απλά πιστεύω ότι ορισμένα από αυτά τα παιδιά (Μαρτίνες, Γιαννιώτας, Κολοβός, Τσανδάρης, Λόρια, Μπεν κ.α.) μπορούν να δώσουν πράγματα στον Ολυμπιακό. Όπως είχε πάρει πράγματα ο Ολυμπιακός για παράδειγμα από τον Αμπντούν, τον Ολαϊτάν και φυσικά από τους Μανιάτη, Μανωλά, Σιόβα, Σάμαρη κ.α.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κάνει και ακόμη πιο δυνατές και θεαματικές κινήσεις για  να ενισχύσει το ρόστερ του. Πράγματι η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη για την Ελλάδα και θα επηρεάσει πολλά πράγματα και στο ποδόσφαιρο μας. Όμως, ο Ολυμπιακός έχει δυναμική, που δεν έχει κανείς άλλος σύλλογος στην Ελλάδα. Έχει Τσάμπιονς Λιγκ μπροστά του. Και δεν θα πάει έτσι ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ποιος έφερε Αφελάϊ, Αμπιντάλ, Κασάμι πέρσι.
Σαβιόλα, Τσόρι, Ρομπέρτο και Κάμπελ πρόπερσι.
Ριέρα κι Ιμπαγάσα πιο πριν κλπ, κλπ.
Ο Παναθηναϊκός καλά κάνει και προχωράει το μεταγραφικό του σχεδιασμό, έχοντας να παίξει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ σε ένα μήνα από σήμερα. Καλά κάνει κι έφερε τον Εσιέν, ένα πράγματι πολύ σημαντικό όνομα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Αλλά εγώ λέω ότι η μεταγραφή του καλοκαιριού δεν θα είναι ο Εσιέν. Πάλι ο Ολυμπιακός θα την κάνει…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Παναθηναϊκός πώς τελείωσε τις μεταγραφές;

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου βλέπει το ημερολόγιο που πλησιάζει στις 16 Ιουλίου και... χτυπάει το καμπανάκι για τον ΠΑΟΚ που δεν έχει κινηθεί μεταγραφικά! 
Ο ΠΑΟΚ που παίζει στις 16 Ιουλίου, δεν έχει καταφέρει ακόμη να κάνει μεταγραφές, πέρα από τις κινήσεις (Χαρίση-Κοροβέση) που έγιναν προ αρκετών ημερών.
 
Η πληροφορία αναφέρει ότι ο Άρνεσεν από την μία δεν βιάζεται να κλείσει παίκτες, μια και ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες και ψάχνει ότι καλύτερο για να βελτιώσει την ποιότητα του ρόστερ που έχει ο ΠΑΟΚ και από την άλλη αυτές τις συγκεκριμένες ημέρες, δυσκολεύεται να πείσει ξένους παίκτες και εκπροσώπους, να βάλουν υπογραφή σε μία Ελληνική ομάδα.   
 
Εκεί ακριβώς έρχεται η ερώτηση: «Και πώς ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε και έχει σχεδόν τελειώσει τις μεταγραφές του;»
 
Λογική ερώτηση που προφανώς έχει απάντηση. Ο Παναθηναϊκός που έτσι και αλλιώς είχε επιτυχημένο κορμό, πετυχαίνει κάτι, μια και ήταν από νωρίς έτοιμος και εκπόνησε πλάνο με συγκεκριμένους στόχους, που γρήγορα «έκλεισε».  
 
Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν έτοιμος μια και άλλαξε τους πάντες και τα πάντα στις κρίσιμες θέσεις. Έτσι έπρεπε. Από εκεί και πέρα οι στόχοι του ΠΑΟΚ είναι διαφορετικοί από αυτούς του Παναθηναϊκού. Το δεδομένο είναι και ο ΠΑΟΚ κάποτε θα ενισχυθεί…
 
Η τελική κρίση είτε για τους μεν, είτε για τους δε, θα γίνει στο γήπεδο.   
 
Σε κάθε περίπτωση, η κρίση των τελευταίων ημερών στη χώρα, μειώνει την πίεση και την «γκρίνια» που θα ασκούσε καθημερινά ο κόσμος στον ΠΑΟΚ, αν δεν ασχολούνταν με τα σοβαρά οικονομικά θέματα.
 
Αυτή την περίοδο πάντως, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει να αγωνιστεί (πιθανότατα) με μία αξιοπρεπή ομάδα όπως η Λοκομοτίβ Ζάγκρεμπ, ποντάροντας σε μία αποδυναμωμένη ομάδα που αποτύγχανε πριν λίγες εβδομάδες όχι μόνο να κερδίσει, αλλά και να βάλει γκολ… Μία ομάδα όμως που τώρα έχει άλλο προπονητή, άλλο πλάνο παιχνιδιού, άλλο κλίμα. Δεν είχε και δεν έχει όμως ιδιαίτερη ποιότητα, εξακολουθεί να  έχει μεγάλη ανισορροπία στο ρόστερ.
 
Αυτά για να ξέρουμε πώς ξεκινάει ο ΠΑΟΚ την σεζόν…  
 
* Ότι και να γράψουμε, όπως και να το γράψουμε σε αυτή την συγκυρία, πάντα (δυστυχώς) θα φθάνουμε να «αγγίζουμε» το βασικό, πολύ μεγάλο θέμα των ημερών. Κανείς δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος…
Αυτό ως απάντηση σε όσους αναρωτιούνται πώς και γιατί όλοι αφήνουν για λίγο στην άκρη τα αθλητικά και καταπιάνονται (με την άποψή του ο καθένας) στο μεγάλο θέμα.
 
Εκεί που προσωπικά ακόμη αναρωτιόμαστε γιατί το δημοψήφισμα και το συγκεκριμένο ερώτημα όπως τίθεται (άρα ΚΑΙ το «ναι» ΚΑΙ το «όχι») πρέπει να επικυρώσει με την υπογραφή του λαού και όχι των πολιτικών του, που θα έπρεπε να έχουν την βασική ευθύνη, μια και την ζήτησαν με ψήφο πριν λίγο καιρό, είτε τις τραγικές ημέρες που θα ακολουθήσουν το «ναι», είτε τις καταστροφικές ημέρες που θα ακολουθήσουν με το «όχι».
Αν μου επιτρέπετε βέβαια, μια και βλέπω ότι πολλοί δεν θέλουν να ακούν ή να διαβάζουν άλλες απόψεις και επιμένουν στον διχασμό και στους χαρακτηρισμούς για όσους πρέπει να είναι με το «ναι» ή πρέπει να είναι με το «όχι».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Από τον Καντονά στον... Μπεμπέ!!

Η Γιουνάιτεντ το πιο πετυχημένο αγγλικό club στην Premier League με μεταγραφές που άφησαν εποχή, αλλά και... σόκαραν με την αποτυχία τους!
Οι 13 τίτλοι σε 23 χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ μαρτυρούν με τον καλύτερο τρόπο πόσο επιτυχημένο είναι ένα club! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στηρίχθηκε στις ακαδημίες της έκανε όμως την υπέρβαση με λαμπερές μεταγραφές. Το καλοκαιρινό παζάρι άρχισε και ο Λουίς Φαν Χάαλ είναι έτοιμος για προσθήκες που θα κάνουν τη διαφορά. Για κάθε Κριστιάνο, Ρούνεϊ, Ντε Χέα υπήρχε και ένας, Μπεμπέ, Ταϊμπι και... Φαλκάο. Οι Βρετανοί ανοίγουν τον φάκελο των μεταγραφών και θυμούνται!
 
Η καλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου είναι δίχως αμφιβολία ο Ερίκ Καντονά!Τον Δεκέμβρη του 1992 η Γιουνάιτεντ είχε δεχθεί πρόταση για τον Εργουιν από τη Λιντς, αρνήθηκε. Ο Εντουαρντς πέρασε στην αντεπίθεση, ρώτησε για τον Τσάπμαν, αλλά ο Φέργκιουσον τον πρόλαβε, έδωσε χαρτάκι για Καντονά και με 1 εκατ.λίρες τον απέκτησε...
 
Ο Φέργκιουσον χλευάστηκε όταν το 2003 έδινε στη Σπόρτινγκ 12 εκατ. λίρες για να αποκτήσει τον Κριστιάνο! Βέβαια, λίγα ματς ήταν αρκετά για να χαρακτηρισθεί... καθαρόαιμο! Μια από τις καλύτερες μεταγραφές και τα έσοδα πολλά, αφού έξι χρόνια αργότερα η Ρεάλ έδινε 80 εκατ. λίρες!
Τα χρόνια πέρασαν και ο Πίτερ Σμάιχελ αποφάσισε να πει το «αντίο». Ωστόσο, ο διάδοχος άργησε αρκετά...Ο Μπαρτέζ δεν μπορούσε, ο Μπόσνιτς... ξεχάστηκε και το βλέμμα στράφηκε σε έναν 34χρονο. Το 2005 έδωσε 2 εκατ.λίρες στη Φούλαμ, αλλά για έξι χρόνια ο Ολλανδός ήταν ιπτάμενος και απογείωσε την ομάδα του. 
 
Γνωστός και ως η... σούπερ αλλαγή! Εδωσε ευρωπαϊκή κούπα, βοήθησε τα μέγιστα για να τίτλους! Πέτυχε 107 γκολ και δαπανήθηκε μόλις 1.6 εκατ λίρες για να έρθει από τη Μόλντε! Δαπανήθηκαν αρκετά εκατομμύρια για να αποκτηθεί, αλλά ο Γουέιν Ρούνεϊ έκανε τα πάντα με τη Γιουνάιτεντ. Πήρε τίτλους, το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ενώ θα γίνει και ο πρώτος σκόρερ της Αγγλίας τους επόμενους μήνες!
 
Για κάθε μεγάλη μεταγραφή όμως υπήρχε και μια που προκάλεσε τον... χλευασμό των βρετανικών ΜΜΕ! Ο Μάσιμο Ταΐμπι πέρασε αλλά δεν... ακούμπησε, ενώ διασύρθηκε από τον Ματ Λε Τισιέ. Μετά από τέσσερα παιχνίδια ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον είδε πως σε αυτή τη μεταγραφή υπάρχει μόνο η άσχημη πλευρά! Μεγάλο ταλέντο, αλλά τα αποδυτήρια της Γιουνάιτεντ... πάγωσαν με τις εμφανίσεις του Μπεγιόν! Ο Γάλλος επιθετικός κόστισε 3 εκατ. λίρες, έπαιξε 24 ματς και σκόραρε μόλις 4 γκολ!
 
Απίστευτο... Ο Ραδαμέλ Φαλκάο βρίσκεται στις χειρότερες μεταγραφές της Μάντσεστερ. Ο Κολομβιανός καρπώθηκε 250.000 λίρες την εβδομάδα, αλλά με 4 γκολ δεν μπορούσε να περιμένει την παραμονή στο Ολντ Τράφορντ! Ο Μπεμπέ, μιας από τις χειρότερες και πιο περίεργες μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου! Η Γιουνάιτεντ δαπάνησε 7.5 για να τον αποκτήσει από τη Γκιμαράες. Κάποτε έπαιξε στο Μουντιάλ Αστέγων, στην Μάντσεστερ όμως δεν τα κατάφερε ποτέ. Έκλεισε την καριέρα του στην Κόρδοβα!
Υπάρχει βέβαια και ο Κλέμπερσον. Ως κάτοχος του Μουντιάλ με την Βραζιλία αποκτήθηκε με 6,5 εκατ. λίρες από την Παραναένσε. Ο Βραζιλιάνος άσος σε δύο χρόνια είχε 20 παρουσίες και γενικότερα απογοήτευσε για τα καλά! Όταν βέβαια έγινε αυτή η μεταγραφή άλλες ήταν οι προσδοκίες. Κανείς δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη...
 
*Πηγή: gazzetta.gr*

Στη Βασιλεία ο Κουζμάνοβιτς!!

Σε ένα τεράστιο deal προχώρησε η Βασιλεία, αφού ανακοίνωσε την απόκτηση του Ζντράφκο Κουζμάνοβιτς από την Ιντερ!
Αρνήθηκε την πρόταση της Γουότφορντ και προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελβετία και τη Βασιλεία. Η... ισόβια πρωταθλήτρια έδωσε 2 εκατ. ευρώ στην Ιντερ, αλλά και μπόνους για να αποκτήσει τον Σέρβο διεθνή, ο οποίος δέχθηκε αμέσως! Ο Κουζμάνοβιτς παρουσιάστηκε και δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει και στην Ευρώπη!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Ροσίτσκι στο FourFourTwo!!

Ο Τόμας Ροσίτσκι μιλάει στο FourFourTwo για την καριέρα του, την Άρσεναλ και την Τσεχία.
Μετά από 9 χρόνια στο Βόρειο Λονδίνο ο Τόμας Ροσίτσκι είναι πλέον ο πιο παλιός παίκτης της Άρσεναλ. Και αν και η περασμένη σεζόν δεν ήταν τόσο συναρπαστική όσο ήλπιζε, ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του Κυπέλλου.
ADVERTISEMENT
- Ποιες είναι οι καλύτερες στιγμές της καριέρας σου με την Άρσεναλ;
Είναι καλή ερώτηση. Η πρώτη που σκέφτομαι είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου πέρυσι. Ήταν ένα τρόπαιο που περιμέναμε για χρόνια. Η δεύτερη είναι το γκολ μου στο ματς με την Τότεναμ στο πρωτάθλημα πέρυσι. Ήταν από τα καλύτερα στην καριέρα μου. Επιστρέφοντας από τραυματισμό, που είχα υποστεί στην προετοιμασία στο φιλικό με την Μπαρνέτ, ήταν ιδιαίτερη στιγμή.
- Πριν τη μεταγραφή στην Άρσεναλ είχες κερδίσει το πρωτάθλημα με την Σπάρτα Πράγας και με την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Είναι η Premier League ο επόμενος στόχος;
Πρέπει να είναι. Το πρώτο μισό της περασμένης σεζόν θα μπορούσε να είναι και καλύτερο, όμως από τον Ιανουάριο και μετά αρχίσαμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο για ολόκληρη τη σεζόν και τότε ίσως τα καταφέρουμε.
- Με τον Σάντσες και τον Οζίλ να έρχονται πως αξιολογείς το τωρινό ρόστερ σε σχέση με τους παίκτες με τους οποίους έπαιξες δίπλα όλα αυτά τα χρόνια;
Είναι σίγουρο το πιο δυνατό σε σχέση με την ποιότητα, αλλά και σε μέγεθος. Παρόλα αυτά, είναι δύσκολο να πούμε ότι είναι η καλύτερη Άρσεναλ στην οποία βρέθηκα, καθώς και τη σεζόν 2007-08 το ρόστερ ήταν πολύ καλό και φτάσαμε πολύ κοντά στο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.
- Έχεις παρατηρήσει κάποια αλλαγή στη νοοτροπία των παικτών μετά το Κύπελλο το 2014;
Για πολλούς από τους παίκτες η κατάκτηση εκείνου του Κυπέλλου ήταν ανακούφιση. Παρόλα αυτά, όπως είπα και πριν, χρειαστήκαμε κάποιους μήνες για να βρούμε τα πατήματά μας. Πιστεύω ότι έχουμε τη σωστή νοοτροπία για να κερδίσουμε περισσότερους τίτλους και να προχωρήσουμε.
- Έχεις νιώσει την ξηρασία τίτλων περισσότερο από κάθε άλλον;
Ήθελα πάρα πολύ ένα τρόπαιο, όπως και η υπόλοιπη ομάδα. Δουλέψαμε πολύ σκληρά εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων για να τα καταφέρουμε. Προσωπικά, έδωσα τα πάντα για να φτάσουμε στην επιτυχία.
- Πως βλέπεις την μεταγραφή του Πετρ Τσεχ;
Έχει τεράστια εμπειρία και είναι τερματοφύλακας πολύ υψηλού επιπέδου. Έχει ακόμα κάποια καλά χρόνια μπροστά του και θέλει να παίζει.
- Ήταν δύσκολη σεζόν για σένα αυτή που τελείωσε. Έχεις συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο. Βλέπεις τον εαυτό σου για περισσότερα χρόνια στην Άρσεναλ;
Έχω συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο. Οι τελευταίοι μήνες ήταν δύσκολοι, καθώς δεν έπαιζα πολύ. Πιστεύω ότι ακόμα το έχω μέσα μου, ώστε να βοηθήσω την ομάδα να εμφανίζεται όλο και καλύτερη. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να αποδείξω την αφοσίωσή μου στην ομάδα, όμως ελπίζω να βοηθήσω πολύ την επόμενη σεζόν.
- Η Άρσεναλ πέτυχε δύο μεγάλες νίκες στο Μάντσεστερ: μία επί της Σίτι τον Ιανουάριο και μία επί της Γιουνάιτεντ για το Κύπελλο τον Μάρτιο. Ήταν εκείνες οι νίκες που άλλαξαν την πορεία της Άρσεναλ;
Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να άλλαξε την πορεία, καθώς είχαμε αρχίσει να βελτιωνόμαστε από τον Ιανουάριο. Αλλάξαμε το στυλ ποδοσφαίρου και έμοιαζε περισσότερο με το στυλ της Άρσεναλ. Πιστεύω ότι αν υπήρχε κάτι που μας έδειξε ότι παίζουμε καλά, ήταν η νίκη επί της Σίτι. Όταν μπορείς να κερδίσεις εκτός έδρας τη Σίτι σου δίνει αυτοπεποίθηση και σου δείχνει ότι παίζεις καλά.
-Η παράδοση τελευταία με την Τσέλσι δεν είναι και η καλύτερη. Θα μπορούσε το Community Shield να είναι μία καλή ευκαιρία να ανατραπεί το κλίμα;
Θα μπορούσε. Όταν κερδίσαμε τη Σίτι, όμως, πέρυσι, μας έδωσε ένα αίσθημα ασφάλειας, που μας έκανε κακό. Νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι είναι τόσο νωρίς στη σεζόν, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως ασφαλές συμπέρασμα. Θέλουμε να το κερδίσουμε, όμως δεν είναι ματς που θα κρίνει οτιδήποτε.
- Συγχαρητήρια για την 100ή σου εμφάνιση με την Τσεχία. Πόσο περήφανος ένιωσες;
Ήταν απίστευτη στιγμή και για μένα και για την ομάδα. Έχει συμβεί με μόλις άλλους 3 παίκτες για την πατρίδα μου με τους Τσεχ και Πομπόρσκι. Ήταν πολύ ιδιαίτερη στιγμή.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μετανιώνει ο Τιάγκο Σίλβα!!

Ο αμυντικός της Εθνικής Βραζιλίας δήλωσε μετανιωμένος για το πέναλτι που παραχώρησε με την Παραγουάη, όμως επιμένει πως δεν το έκανε επίτηδες.
Μέχρι το 72' η «σελεσάο» προηγούταν με 1-0, κρατώντας την πρόκριση στα χέρια της. Τότε ο αμυντικός της Παρί Σεν Ζερμέν, πηδώντας για κεφαλιά σε ένα γέμισμα μέσα στην περιοχή, έδιωξε τη μπάλα με το χέρι.
ADVERTISEMENT
Ο Ντερλίς Γκονζάλες ευστόχησε στο πέναλτι που υποδείχθηκε, φέρνοντας τον προημιτελικό στα ίσα, μέχρι τη διαδικασία των πέναλτι, όπου η Παραγουάη πήρε την πρόκριση με 4-3.
«Δεν κατάλαβα ό,τι ακούμπησα τη μπάλα με το χέρι», είπε σε συνέντευξη του ο Σίλβα. «Το κατάλαβα μόνο όταν το είδα στο βίντεο αργότερα το βράδυ. Γι' αυτό ήμουν τόσο έκπληκτος με την απόφαση, δεν μπορούσα να καταλάβω τι μπορεί να είχε δει ο διαιτητής».
Πάντως,μπορεί το πέναλτι να κόστισε στην ισοφάριση της Βραζιλίας, ωστόσο ο Τιάγκο Σίλβα θεωρεί πως συνολικά η απόδοση της ομάδας του δεν ήταν ικανοποιητική: «Προφανώς έπρεπε να παίξουμε περισσότερο. Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Παραγουάη, με το ζόρι βλέπαμε το χρώμα της μπάλας»!*Πηγή: gazzetta.gr*

Η Αστυνομία διέκοψε τους πανηγυρισμούς των Χιλιανών!! (pics)

Ακατανόητη ενέργεια από την Αστυνομία στο Σαντιάγκο της Χιλής, αφού χρησιμοποιήθηκαν μάνικες με νερό για να απομακρυνθούν οι οπαδοί και να σταματήσουν να πανηγυρίζουν στους δρόμους την πρόκριση των διοργανωτών του Κόπα Αμέρικα στον τελικό!
Τα δύο γκολ του Εντουάρντο Βάργκας έστειλαν τη Χιλή στον μεγάλο τελικό του Κόπα Αμέρικα, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας να φτάνει για 5η φορά να διεκδικεί τρόπαιο, όμως δεν έχει καταφέρει να πάρει κάποιο μέχρι και αυτή τη στιγμή.
ADVERTISEMENT
Οι Χιλιανοί οπαδοί πανηγύρισαν την επιτυχία της εθνικής ομάδας της πατρίδας τους στους δρόμους του Σαντιάγκο μέχρι αργά, όμως η Αστυνομία θέλησε να διακόψει τη γιορτή τους, επεμβαίνοντας με μάνικες νερού για να διαλύσουν το πλήθος!
Δείτε φωτογραφίες:
*Πηγή: gazzetta.gr*

Με τον Μαρινάκη είναι ο αποδυτηριάκιας!!

Το λέω απότομα και από την αρχή. Ο αποδυτηριάκιας είναι με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Μια στιγμή, για να μην παρεξηγηθούμε. Μιλάμε πολιτικά, όχι ποδοσφαιρικά. Όχι οπαδικά, δηλαδή. Ο δικαστής θεωρεί τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού σαν αρχηγικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης. Δεν γαμιέται, με την ευκαιρία, η εγκληματική οργάνωση στη μπάλλα, όταν μια άλλη εγκληματική οργάνωση, ποια να 'ναι αυτή, μας έχει στο τσακ να μας φουντάρει στο λάκο μα τα κωλοδάκτυλα.
Τέλος πάντων. Για να μη ξεφεύγουμε, από την πολιτική ανάλυση, την πολιτική μας κουβέντα. Ο Μαρινάκης, λοιπόν, όταν ο ανακριτής του έβαλε περιοριστικούς όρους έβγαλε διαγγέλματα στον λαό του θρύλου. Προς άπαντες τους γάβρους. «Δεν τρέχει τίποτα! Παραμένω εγγυητής του Ολυμπιακού. Όσο είμαι εγώ η ομάδα δεν πρόκειται να πάθει τίποτα».
Τον πιστεύω τον Μαρινάκη. Θεωρώ ότι εννοεί αυτά που λέει. Στον πόντο. Εκτιμώ ότι έχει την οικονομική βούληση να στηρίξει τον Ολυμπιακό ακόμα κι αν χώσουν φυλακή τον χοντρό.
Δεν εμπιστεύομαι τον Τσίπρα. Δεν με πείθει το παλληκάρι όταν μου λέει Μη φοβάσαι, εγώ είμαι εδώ. Περνάμε μια μπόρα, αλλά θα νικήσουμε τους πούστιδοι Ευρωπαίοι που δεν μας δίνουν λεφτά για να πληρώσουμε τις συντάξεις και μισθούς βουλευτών.
Καμμία εμπιστοσύνη δεν έχω στον Τσίπρα όταν μου υπόσχεται ότι θα τα βγάλει πέρα χωρίς δανεικά λεφτά ή, ότι θα πάρει λεφτά από τους εταίρους μας με καλύτερους όρους από τους προηγούμενους πρωθυπουργούς.
Γάβρος δεν είμαι, ούτε βάζελος και ξέρω ότι ο Τσίπρας δεν είναι πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας. Ξέρω επίσης ότι όλα αυτά που λέει ο πρωθυπουργός είναι σάπια. Και πώς να τα πιστέψω όταν και ο ίδιος ξέρει καλύτερα από μένα ότι λέει παραμύθια.


ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ το κρυφό όπλο του Σύριζα, γράφει ο apodytiriakias.gr

Ο σύντροφος Νίκος Παππάς, ο πλαϊνός του Τσίπρα, το είπε. «Πιστεύω ότι με το «ΟΧΙ» θα έχουμε καλύτερη συμφωνία. Κι αν δεν έχουμε;
Το παλληκάρι είπε τη γνώμη του. Έκανε την πρόβλεψή του. Είναι ο από πλάι και ο από πίσω από τον Τσίπρα, ο σούπερ ντούπερ κολλητός και πολιτικά και κομματικά αδελφοποιτός, και τόλμησε να το πει. Αν ψηφίσετε «ναι» θα μας δυσκολέψετε. Εμείς δουλεύουμε για πάρτη σας. Αν, λοιπόν, εμείς που αναλάβαμε να διαπραγματευθούμε, έχουμε το «ΟΧΙ» τότε θα μας διευκολύνετε.
Ξανά μανά ρωτάω. Αν δεν περπατήσει υπέρ της Ελλάδος η διαπραγμάτευση και με το «Όχι», ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα. Δεν υπάρχει απάντηση σ' αυτή την ερώτηση.
Το κυρίαρχο μενού προεκλογικά του σύριζα ήταν, να μην ξεχνιόμαστε, ότι εμείς θα διαπραγματευθούμε καλύτερα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Και επειδή είμαστε πιο μάγκες, πιο σαράφηδες, καλύτεροι νταραβεριτζήδες, θα τους τα πάρουμε πιο χοντρά, και με πιο ευνοϊκούς όρους, από τους εταίρους.
Δεν έγινε έτσι, όμως. Και σήμερα ο σύντροφος Παππάς Νικόλαος με το ελαφρό μουσάκι λέει Ψηφίστε «Όχι», και ότι αν ψηφίσετε «Ναι», τότε θα πάμε για εκλογές.
Όπλο κι αυτό διαπραγματευτικό! Αν, δηλαδή, δεν κωλώσουν οι δανειστές με το «Όχι» του δημοψηφίσματος, ε, θα τους την φέρουμε με τις εκλογές. Το «κρυφό όπλο» του σύριζα. Μπλέξαμε.


*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν ασχολείται με Λαμέλα η «Γιούβε»

Καμία διάθεση να ασχοληθεί με την περίπτωση του Έρικ Λαμέλα δεν έχει η Γιουβέντους.
Οι πρωταθλητές Ιταλίας φέρονταν να είχαν στη λίστα τους τον 23χρονο μεσοεπιθετικό της Τότεναμ, ενώ φήμες τους ήθελαν ακόμα και να ετοιμάζουν και επίσημη πρόταση προς την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο.
Τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει πάντως, τουλάχιστον με βάση τα όσα αναφέρει σήμερα (30/6) η ηλεκτρονική έκδοση της «Tuttosport», που ξεκαθαρίζει πως ο Λαμέλα δεν βρίσκεται στα μεταγραφικά πλάνα των «μπιανκονέρι» ενόψει της νέας σεζόν.
*Πηγή: England365.gr*

«Μάχη» νεοφώτιστων για Μάρεϊ!!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο των Μπόρνμουθ και Νόριτς βρίσκεται ο Γκλεν Μάρεϊ.
Έτοιμες για… μάχη είναι οι δύο νεοφώτιστες της Πρέμιερ Λιγκ.
Με βάση τα ρεπορτάζ στην Αγγλία, Μπόρνμουθ και Νόριτς έχουν θέσει ως βασικό τους μεταγραφικό στόχο για την επίθεση τον Γκλεν Μάρεϊ και είναι έτοιμες να έρθουν σε επίσημες επαφές με την Κρίσταλ Πάλας.
Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα, η ομάδα του Άλαν Πάρντιου δεν πρόκειται να δώσει θετική απάντηση σε κανέναν από τους ενδιαφερόμενους, αν η πρόταση που φτάσει στα γραφεία της είναι μικρότερη από τα πέντε εκατομμύρια λίρες.
*Πηγή: England365.gr*

Φαβορί για Αμεόμπι η Κάρντιφ!!

Στην Κάρντιφ αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του ο Σάμι Αμεόμπι.
Ο 23χρονος επιθετικός αποχωρεί ως ελεύθερος από τη Νιούκαστλ και η νέα σεζόν θα τον βρει κατά πάσα πιθανότητα στην Ουαλία.
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στο βρετανικό Τύπο, η Κάρντιφ έχει φτάσει μια… ανάσα από την απόκτησή του, παρά το γεγονός πως αρκετές ακόμα ομάδες ασχολήθηκαν με την περίπτωσή του και τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες ημέρες.
*Πηγή: England365.gr*

Τότεναμ για Μπεντεκέ!!

Έτοιμη να κινηθεί για την απόκτηση του Κριστιάν Μπεντεκέ είναι η Τότεναμ.
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για τον Βέλγο σέντερ φορ της Άστον Βίλα, όμως πλέον στο παιχνίδι μπαίνει και η Τότεναμ.
Σύμφωνα με τη «Daily Mirror», η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο βλέπει στο πρόσωπο του Μπεντεκέ την ιδανική επιλογή για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης της και ετοιμάζει το πλάνο δράσης για να τον κάνει δικό της.
Τα 32 εκατομμύρια λίρες που ζητούν οι «χωριάτες» μοιάζουν πάντως να είναι πολλά για τον σύλλογο του Λονδίνου, ο οποίος από την πλευρά του προτίθεται να προσφέρει ως έμψυχο αντάλλαγμα τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ (που έχει πολύ καλή σχέση με τον Τιμ Σέργουντ) ώστε να υπάρξει ένα σημείο εκκίνησης στις διαπραγματεύσεις.
*Πηγή: England365.gr*

Μένει στη Λέστερ ο Καμπιάσο!!

Και του χρόνου στη Λέστερ θα βρίσκεται ο Εστεμπάν Καμπιάσο, με τον Αργεντινό θρύλο να λέγεται πως συμφώνησε για την ανανέωση του συμβολαίου του γι' ακόμα έναν χρόνο! 
Ο 34χρονος χαφ των «αλεπούδων», έδειξε ότι ακόμα και σε αυτή την ηλικία μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και τον ρυθμό της Πρέμιερ Λιγκ, λατρεύτηκε, έδωσε λάμψη στο ρόστερ της ομάδας του Νάιτζελ Πίρσον και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συνεχίσει να το κάνει!
Όπως αναφέρεται τις τελευταίες ώρες, ο Καμπιάσο έχει συμφωνήσει για την μονοετή ανανέωση του συμβολαίου του, δείχνοντας – πέρα από τις αντοχές του – πως η ποιότητα και οι ιδέες του γύρω από το ποδόσφαιρο, τον κάνουν να θέλει να ρίξει τους τίτλους τέλους όντας σε πολύ υψηλό επίπεδο.
*Πηγή: England365.gr*

Ξεκίνησε τις μεταγραφές η Μπράντφορντ!!

Την απόκτηση του Στίβεν Ντέιβις ανακοίνωσε η Μπράντφορντ.
Ο 27χρονος επιθετικός έμεινε ελεύθερος από την Μπλάκπουλ και θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Φιλ Πάρκινσον.
Ο Ντέιβις υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας και έγινε έτσι το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του συλλόγου της League One ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
*Πηγή: England365.gr*

Αφήνει τη χορηγία για φιλανθρωπικό σκοπό η Στόουκ!!

Το λογότυπο γνωστής εταιρείας στοιχήματος θα αφαιρεθεί από τις φανέλες τις οποίες θα πάρουν μαζί τους στη Σιγκαπούρη οι ποδοσφαιριστές της Στόουκ, αφού συμφωνήθηκε να στηρίξουν τον οργανισμό «One Goal» που φροντίζει για τα υποσιτισμένα παιδιά της Ασίας.  
Οι «πότερς» δίνουν για πρώτη φορά το «παρών» στο Barclays Asian Trophy, τον Ιούλιο και θα παίξουν κόντρα στις Άρσεναλ και Έβερτον, μπροστά σε κοινό που δεν έχει την ευκαιρία κάθε Σαββατοκύριακο να βλέπει τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ.
Στο μπροστινό μέρος της φανέλα της Στόουκ, κατά τη διάρκεια του τουρνουά, θα διαφημίζεται ο οργανισμός «One Goal» που φροντίζει για τα υποσιτισμένα παιδιά στην Ασία και η αγγλική ομάδα συμφώνησε ώστε να βοηθήσει στην ενημέρωση, την προώθηση του οργανισμού, αλλά και της εαυισθητοποίησης του κόσμου για να συνεισφέρουν στην προσπάθεια για το καλό των παιδιών...
*Πηγή: England365.gr*

Ιατρικά ο Κλάιν!!

Ο Ναθάνιελ Κλάιν πέρασε το πρώτο σκέλος των ιατρικών εξετάσεων και πλέον έχει μπει στην τελική της ευθεία η μεταγραφή του στη Λίβερπουλ.
Όπως μεταδίδει το «Skysports», ο Άγγλος δεξιός μπακ βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο των «κόκκινων» και ενδεχομένως μέσα στις επόμενες ώρες να έχει ολοκληρωθεί η μετακίνησή του από την Σαουθάμπτον στην ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς.
Άλλωστε, όπως είναι γνωστό εδώ και μέρες, οι δύο πλευρές τα έχουν βρει στα 12,5 εκατομμύρια λίρες, με τον Κλάιν να γίνεται ο τέταρτος παίκτης των «αγίων» που θα φορέσει την κόκκινη φανέλα τους τελευταίους 12 μήνες.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στην Αγγλία, ο 24χρονος άσος αναμένεται να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Λίβερπουλ.
*Πηγή: England365.gr*

Αποκτά τον Βίντρα η Γουότφορντ!!

Στο «Vicarage Road» με κανονική μεταγραφή θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ματέι Βίντρα, έχοντας μετρήσει δύο θητείες στους «hornets» με τη μορφή δανεισμού από την Ουντινέζε. 
Ο 23χρονος επιθετικός έπαιξε στη Γουότφορντ τη σεζόν 2012-2013, αλλά και την περσινή, με τον αγγλικό σύλλογο να τον κάνει πλέον μόνιμα δικό του με κανονική μεταγραφή από την Ουντινέζε, φυσικά με τη σύμφωνη γνώμη της κοινής τους ιδιοκτήτριας οικογένειας, Πότσο.
Ο Βίντρα, πέτυχε 16 γκολ την περασμένη αγωνιστική περίοδο και πρόσφερε στην εξασφάλιση της ανόδου της ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ.
*Πηγή: England365.gr*

Ντρογκμπά: «Λυπάμαι που σε είδα να φεύγεις, Τσεχ...» (pic)

Όπως το δήλωσε ο Πετρ Τσεχ στο αποχαιρετιστήριο γράμμα του, έτσι και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά δεν πίστευε ότι θα έβλεπε ποτέ τον έμπειρο πορτιέρο να φεύγει από την Τσέλσι.  
Ο Ιβοριανός επιθετικός ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Τσεχ μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στην Άρσεναλ και όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία που ανάρτησε στο twitter, έγραψε: «λυπάμαι πολύ που σε είδα να φεύγεις από την Τσέλσι, όμως χαίρομαι που σε βλέπω ξανά χαρούμενο. Καλή επιτυχία φίλε μου, Πετρ Τσεχ». *Πηγή: England365.gr*

Διάψευση για Τζέκο και Ρόμα!!

Τα δημοσιεύματα που ήθελαν τη Ρόμα να έχει «κλείσει» τον Έντιν Τζέκο, διέψευσε ο ατζέντης του Βόσνιου επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι, Ίρφαν Ρετζέπατζιτς.
Οι «τζιαλορόσι» φέρονταν να έχουν προσθέσει στο ρόστερ τους και τον Τζέκο στο πλαίσιο του «deal» με τη Σίτι για την παραχώρηση του Άντεμ Λιάγιτς, ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν ισχύει τίποτα απ' αυτά.
«Δεν υπάρχει καμία επαφή με τη Ρόμα και δεν γνωρίζω ούτε για επαφή της ομάδας με τη Σίτι για τον πελάτη μου» είπε σε ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό ο εκπρόσωπος του Τζέκο.
*Πηγή: England365.gr*

Απέτυχε για Μπόιλεσεν η Άστον Βίλα!!

Πρόταση 1,3 εκατ.λιρών από την Άστον Βίλα για τον Νικολάι Μπόιλεσεν φέρεται ν' απέρριψε ο Άγιαξ.  
Δημοσίευμα της «Birmingham Mail» αναφέρει ότι οι «χωριάτες» προσπάθησαν για τον αριστεροπόδαρο άσο του «Αίαντα».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ολλανδικός σύλλογος διαμήνυσε στη Βίλα ότι θα πρέπει να αυξήσει τουλάχιστον κατά 1 εκατομμύριο την προσφορά της αν θέλει να έχει τύχη στην προσπάθεια απόκτησης του 23χρονου ποδοσφαιριστή.
*Πηγή: England365.gr*

Μέλο και Μίκελ για Ίντερ!!

Στον Τζον Όμπι Μίκελ θα στραφεί η Ίντερ αν δεν καταφέρει να πάρει τον Φελίπε Μέλο από τη Γαλατασαράι.  
Οι «νερατζούρι» έχουν τον Νιγηριανό χαφ στα υπόψιν, με την Τσέλσι να ... χαίρεται από αυτή την εξέλιξη, αφού ο παίκτης δεν υπολογίζεται και μια πιθανή πώλησή του θα ήταν συμφέρουσα για τους «μπλε».
Ο Ζοσέ Μουρίνιο, με τους Μάτιτς, Φάμπρεγας, Ραμίρες και τους λοιπούς παίκτες που εμπιστεύεται περισσότερο και μπορεί να χρησιμοποιεί στη μεσαία γραμμή έχει αφήσει εκτός πλάνων τον Μίκελ, εκείνος ξέρει ότι για να παίξει θα πρέπει να φύγει και η Ίντερ εμφανίζεται πλέον με τη μορφή «μνηστήρα».
*Πηγή: England365.gr*

Όσκαρ και 50 εκατ. για Πογκμπά η Τσέλσι!!

Πρόταση που θα συγκέντρωνε αρκετές πιθανότητες επιτυχίες φέρεται να σκέφτεται να καταθέσει η Τσέλσι στη Γιουβέντους για την απόκτηση του Πολ Πογκμπά, επιθυμώντας να προλάβει τη Μπαρτσελόνα.  
Αν και ο ισπανικός Τύπος κάνει λόγο για προγραμματισμένο ραντεβού των «μπλαουγκράνα» με τους ανθρώπους της «Γηραιάς Κυρίας», την Τετάρτη, για τον Πολ Πογκμπά, ιταλικό δημοσίευμα κάνει λόγο για αποφασιστική κίνηση των «μπλε» του Λονδίνου με πρόταση που αποτελεί υπέρβαση!
Αν και ο Όσκαρ δεν φαίνεται να θέλει να φύγει από την Τσέλσι, αυτή, προσφέρει τον Βραζιλιάνο χαφ (που αρέσει πολύ στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι) και το ποσό των 50 εκατ.ευρώ για να πάρει τον Γάλλο μεσοεπιθετικό στο «Στάμφορντ Μπριτζ»!
*Πηγή: England365.gr*

Θα προσλάβει τον Ο'Ντρίσκολ η Λίβερπουλ!!

Έχοντας κάνει εκκαθάριση στο τεχνικό επιτελείο της Λίβερπουλ, η διοίκηση της ομάδας στρέφεται πλέον στην αντικατάσταση των προηγούμενων μελών και βοηθός του Μπρένταν Ρότζερς αναμένεται να γίνει ο Σον Ο'Ντρίσκολ.  
Ο νυν ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας κ-19 της Αγγλίας, χαίρει της εκτίμησης και της εμπιστοσύνη τους κόουτς των «κόκκινων» και τον θέλει μαζί του στο «Άνφιλντ».
Στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ θέλουν να βρουν τους ανθρώπους που θα πάρουν τις θέσεις των Κόλιν Πασκόε και Μάικ Μαρς και ο Ο'Ντρίσκολ ενδεχομένως να προσληφθεί άμεσα, συγκεντρώνοντας τα στοιχεία που θέλει τόσο ο προπονητής της Λίβερπουλ, όσο και οι άνθρωοι της ομάδας.
Στο τιμ του Ρότζερς θα προωθηθεί και ο νυν προπονητής τερματοφυλάκων στις ηλικίες κ-16, Πεπέιν Λίντερς. *Πηγή: England365.gr*

Φροντίζει για πιθανή απώλεια του Κόουλμαν η Έβερτον!

Στον δεξιό μπακ της Λιντς, Σαμ Μπάιραμ, έχει στοχεύσει η Έβερτον, φροντίζοντας έτσι ώστε να μην προκύψει κενό στην άμυνα σε πιθανή μετακίνηση του Σίμους Κόουλμαν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.  
Οι «κόκκινοι διάβολοι» θέλουν να πάρουν στο «Ολντ Τράφορντ» τον Ιρλανδό άσο των «ζαχαρωτών» και για τον λόγο αυτό, στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ σκέφτονται ήδη την επόμενη μέρα.
Αυτή, ενδέχεται να τους βρει με τον 21χρονο δεξιό οπισθοφύλακα της Λιντς, Σαμ Μπάιραμ, τον οποίο όμως το μεγάλο αφεντικό των «παγωνιών», Μάσιμο Σελίνο, κοστολογεί στα 8 εκατ.λίρες.  
*Πηγή: England365.gr*

Σίμαν: «Κάνει τη διαφορά για τον τίτλο ο Τσεχ»

Ο Ντέιβιντ Σίμαν εκτιμά απεριόριστα τις ικανότητες του Πετρ Τσεχ, χάρηκε με την μετακίνησή του στην Άρσεναλ και υποστήριξε ότι αυτή η μεταγραφή μπορεί να καθορίσει μέχρι και τον επόμενο πρωταθλητή στην Πρέμιερ Λιγκ!  
Οι «κανονιέρηδες» απέκτησαν τον έμπειρο πορτιέρο έναντι 11 εκατ.λιρών από την Τσέλσι, του υποσχέθηκαν τη φανέλα του βασικού τερματοφύλακα και ο Αρσέν Βενγκέρ έκανε κίνηση – ματ, αφού πρόκειται τόσο για προσθήκη ποιότητας, όσο και εντυπώσεων.
Ο τελευταίος σπουδαίος γκολκίπερ της Άρσεναλ, Ντέιβιντ Σίμαν, εμφανίστηκε χαρούμενος για τη μεταγραφή του Τσεχ και υποστήριξε μιλώντας στο «BreatheSport»:
«Η μεταγραφή του Τσεχ είναι τέτοια που μπορεί να καθορίσει ποιος θα τερματίσει πρώτος και ποιος δεύτερος στο επόμενο πρωτάθλημα...».
*Πηγή: England365.gr*

Οι πρώτες εικόνες από το νέο «Στάμφορντ Μπριτζ»! (pics)

Εντός της ημέρας, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς αναμένεται να παρουσιάσει επίσημα τα σχέδια για το νέο «Στάμφορντ Μπριτζ», ωστόσο, ορισμένα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας για τη μορφή που θα πάρει το γήπεδο της Τσέλσι μετά την ανακαίνισή του.  
Η έκθεση των πλάνων του νέου γηπέδου θα ξεκινήσει από σήμερα και θα διαρκέσει τρεις μέρες, με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς να προχωράει και σε επίσημη παρουσίαση σήμερα, σε εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο «Στάμφορντ Μπριτζ».
Το πλάνο, αφορά την αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου στις 60.000 θέσεις, πράγμα που θα κοστίσει 500 εκατ.λίρες. Οι τέσσερις πυλώνες θα είναι εμπνευσμένοι από την γοτθική αρχιτεκτονική του Westminster Abbey.
Υπενθυμίζεται πως όταν ξεκινήσουν τα έργα, η Τσέλσι θα χρειαστεί ν' αγωνιστεί για τρεις σεζόν μακριά από το «σπίτι» της, με πιθανότερο το σενάριο της μετακίνησης στο «Γουέμπλεϊ», ενώ ο Ρώσος μεγιστάνας – που θα αναλάβει εξολοκλήρου την αποπληρωμή των 500 εκατ.λιρών για την ανακατασκευή – ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται αποχώρηση του συλλόγου από το ιστορικό του γήπεδο.
Δείτε φωτογραφίες:

*Πηγή: England365.gr*

Τζόρτζεβιτς: «Τιμή και προνόμιο να βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό»

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό, για δύο χρόνια, και στις πρώτες δηλώσεις του ως προπονητής των «πρασίνων» τόνισε πως είναι τιμή και προνόμιο να εργάζεται σε ένα κλαμπ που ανήκει στην ελίτ.
Ο 47χρονος τεχνικός ανέλαβε κι επίσημα πλέον τα «ηνία» του πάγκου του Παναθηναϊκού, έχοντας για συνεργάτες του τους Μίλαν Μίνιτς και Γκόραν Μπιέντοφ, ενώ στο τιμ θα βρίσκεται και ο Σάνι Μπετσίροβιτς. «Θέλω να ευχαριστήσω όσους με εμπιστεύτηκαν ώστε να πάρω αυτή την ευκαιρία, καθώς αποτελεί τιμή και προνόμιο να εργάζεσαι στον Παναθηναϊκό», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Πλέον, βρίσκομαι στον πάγκο ενός κλαμπ που ανήκει στην ελίτ κι αισθάνομαι τιμή αλλά κι ενθουσιασμό ώστε να ξεκινήσω αυτό το ταξίδι. Είχα συνάντηση με τους ανθρώπους της διοίκησης, δειπνήσαμε παρέα και συζητήσαμε. Μου εξήγησαν το πλάνο και τις ιδέες τους να δημιουργήσουμε μια βάση από την Ακαδημία, που όπως ξέρω παρουσιάστηκε σήμερα (30/06). Οι ιδέες αυτές ταιριάζουν με τις δικές μου».
Αναφερόμενος στο νέο Παναθηναϊκό και την καινούρια προσπάθεια που γίνεται, και με τη δημιουργία μπασκετικής ακαδημίας, πρόσθεσε: «Νέοι παίκτες που πλέον θα έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να μάθουν κι όλοι εμείς θα είμαστε οι δάσκαλοί τους. Κάθε μεγάλο κλαμπ πρέπει να τοποθετεί τις βάσεις ώστε να έχει διαρκώς πολλούς παίκτες από τις Ακαδημίες του στην πρώτη ομάδα. Αυτό το πλάνο το αποδέχθηκα και τι εκτιμώ ιδιαιτέρως, καθώς έτσι δουλεύει και η μπασκετική σχολή της χώρας μου. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τα νέα παιδιά κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προοδεύσουν ως αθλητές και ως άνθρωποι. Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να διδάξουμε μπάσκετ με το σωστό τρόπο και με τη γνώση την εμπειρία και το σύστημά μου θα τα καταφέρουμε. Αισθάνομαι υπέροχα που αποτελώ μέρος αυτού του πλάνου. Από την άλλη πλευρά, διαθέτουμε μια δυνατή βάση Ελλήνων παικτών, που είναι έμπειροι και γνωρίζουν από Ευρωλίγκα, ελληνικό πρωτάθλημα και εθνική ομάδα. Όλοι οι παίκτες αυτοί είναι πολύ καλοί και απλώς θα πρέπει να προσθέσουμε εμείς μερικά κομμάτια».
Κλείνοντας, μίλησε για τα υπόλοιπα μέλη που θα βρίσκονται στον πάγκο των «πρασίνων»: Οι συνεργάτες μου θα είναι οι Μίλαν Μίνιτς και Γκόραν Μπιέντοφ, ενώ στο τιμ θα βρίσκεται και ο Σάνι Μπετσίροβιτς. Ήταν σημαντικό να φέρω ανθρώπους που σκέπτονται με τον ίδιο τρόπο με εμένα ώστε να κάνουμε τα λιγότερα λάθη. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ και είναι μεγάλη τιμή για εμένα».
Η ανακοίνωση: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την επίτευξη διετούς συμφωνίας με τον προπονητή Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς.
Το βιογραφικό του: Ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου του 1967 στο Βελιγράδι. Ως αθλητής έκανε τεράστια καριέρα στις KK Partizan (1984–1992), Philips Milano a.k.a. Recoaro Milano (1992–1994), Filodoro Bologna a.k.a. Teamsystem Bologna (1994–1996), Portland Trail Blazers (1996), FC Barcelona (1997 – 1999), Real Madrid (1999–2002), Scavolini Pesaro (2003–2005) και Armani Jeans Milano (2005). Σε συλλογικό επίπεδο έχει κατακτήσει μία Ευρωλίγκα (1992), τρία Κύπελλα Κόρατς (1989, 1993, 1999), δύο πρωταθλήματα Γιουγκοσλαβίας (1987, 1992), δύο Κύπελλα Γιουγκοσλαβίας (1989, 1992) και τρία πρωταθλήματα Ισπανίας, (1997, 1999, 2000). Με την εθνική του ομάδα είχε 108 συμμετοχές και κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο σε Μουντομπάσκετ (1998), ένα ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο (1996), τρία χρυσά μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ (1991, 1995, 1997) αλλά και ένα χάλκινο (1987). Ως προπονητής έχει καθίσει στον πάγκο της Armani Jeans Milano (2006/07) και της Benetton Treviso (2011/12), ενώ είναι εν ενεργεία κόουτς της Εθνικής Σερβίας, κατακτώντας μαζί της το ασημένιο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2014».
*Πηγή: superbasket.gr*

Νέα συλλεκτικά μπλουζάκια από τον Άρη!! (pics)

Καινούρια συλλογή από μπλουζάκια, που δημιουργήθηκαν με αφορμή τα εγκαίνια του νέου μουσείου μπάσκετ του Άρη, κυκλοφορούν πλέον από το Aris Legend Store.
Οι Θεσσαλονικείς θα εγκαινιάσουν το μουσείο τους (01/07, 19.30), που στεγάζεται στη Γρ. Λαμπράκη 2 (Παλέ ντε Σπορ), και με αφορμή αυτή τη μεγάλη ημέρα για το σύλλογο αποφάσισαν να δημιουργήσουν και να κυκλοφορήσουν μέσα από την επίσημη μπουτίκ τους ειδικά συλλεκτικά μπλουζάκια. Όπως ενημερώνουν, μάλιστα, με σχετική ανακοίνωσή τους: «Αύριο Τετάρτη (01/07), ανήμερα των εγκαινίων του Μουσείου Μπάσκετ Άρη (19.30), τίθενται προς διάθεση από το Aris Legend Store τα νέα μπλουζάκια polo της ομάδας, στα οποία απεικονίζονται τα τρία ευρωπαϊκά τρόπαια του Άρη και το νούμερο 21, που αντιστοιχεί στους τίτλους του Αυτοκράτορα».
*Πηγή: superbasket.gr*

Στο Ηράκλειο ο Ζουρνατσίδης!! (pics)

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 είναι σε πλήρη εξέλιξη στο Ηράκλειο της Κρήτης και ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατσίδης, βρέθηκε στα «Δύο Αοράκια».
Ο τιμ μάνατζερ του «δικεφάλου» παρακολουθεί δια ζώσης τις αναμετρήσεις, με σκοπό να τσεκάρει πιθανούς στόχους της ομάδας για την ερχόμενη σεζόν. Θυμίζουμε δε, πως στη διοργάνωση μετέχει και ένας παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Θωμάς Κώττας.
IMG_30062015_162836
IMG_30062015_162839*Πηγή: superbasket.gr*

Πρίφτης: «Αλλάζουν τα αγωνιστικά δεδομένα»

Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Πρίφτης από την επιστροφή του Άρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου, κάτι όμως που φέρνει και αυξημένες υποχρεώσεις για τον ίδιο και τους παίκτες του.
Οι Θεσσαλονικείς θα επιστρέψουν στην Ευρώπη, αγωνιζόμενοι στο Eurocup, με τον προπονητή τους να παραδέχεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους: «Σίγουρα, η ικανοποίηση για την επιστροφή του Άρη στην Ευρώπη είναι μεγάλη. Χαίρομαι που οι προσπάθειες των ανθρώπων της ομάδας είχαν αίσιο τέλος, γιατί γνωρίζω ότι έγινε μεγάλος αγώνας προς αυτήν την κατεύθυνση. Είχα πει ότι εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις θα είναι πολύ καλό να παίξει ο Άρης στην Ευρώπη, ύστερα από τρία χρόνια απουσίας. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν τώρα με την έλευση της οικογένειας Λάσκαρη, η οποία εξασφαλίζει την απαιτούμενη συνέπεια. Είναι ένας τομέας στον οποίο η Ευρωλίγκα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και η παρουσία της οικογένειας Λάσκαρη σαφώς έπαιξε μεγάλο ρόλο στη wild card που πήρε ο Άρης για το Eurocup».
Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στα… διπλά βάσανα που θα τους περιμένουν την καινούρια χρονιά, με δύο αγώνες κάθε εβδομάδα σε Basket League και Eurocup: «Όπως γίνεται κατανοητό, τα αγωνιστικά δεδομένα αλλάζουν, με την ομάδα να δίνει δύο αγώνες κάθε εβδομάδα. Θα υπάρχει καλύτερος ρυθμός, ενώ απαιτείται μεγαλύτερο βάθος για να τα φέρουμε εις πέρας στη διπλή υποχρέωση. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φανεί ο Άρης αντάξιος της ιστορίας του, σε αυτήν την πολύ ανταγωνιστική διοργάνωση».
*Πηγή: superbasket.gr*

Αγγέλου: «Πάντα καταλήγουμε στο απλό»

Για τους μπασκετικούς προβληματισμούς του, αλλά και τα θέματα τα οποία θα αναλύσει στο διεθνές σεμινάριο του ΣΕΠΚ «Αθήνα 2015», μίλησε ο Βαγγέλης Αγγέλου.
Ο βοηθός προπονητή της Εφές Αναντόλου είναι εκ των βασικών ομιλητών του διεθνούς σεμιναρίου «Αθήνα 2015», που θα διεξαχθεί το διήμερο 3-4 Ιουλίου στο κλειστό του Αμαρουσίου από το ΣΕΠΚ. Ο Βαγγέλης Αγγέλου μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδέσμου για την «Ιθάκη» στην οποία καταλήγουν όλοι οι προπονητές, αλλά και τη σημασία των σεμιναρίων για όλους τους συναδέρφους του.«Για εμένα είναι σημαντική αυτή η διαδικασία. Είτε μιλάμε για προπονητές που δούλεψαν σε πολύ εντατικούς ρυθμούς και προβληματίστηκαν κατά τη διάρκεια της σεζόν είτε μιλάμε για προπονητές χωρίς δουλειά που και είχαν το χρόνο να σκεφτούν πράγματα και καταστάσεις, τα σεμινάρια είναι πολύ σημαντικά. Αποτελούν τη βασική πηγή έμπνευσης και μια πολύ καλή ευκαιρία για να χαλαρώσουν οι προπονητές, να πάρουν ιδέες, να γνωρίσουν συναδέλφους, να ανταλλάξουν απόψεις και να οξύνουν το πνεύμα τους στο μπασκετικό κομμάτι. Δυστυχώς, με όλα όσα συμβαίνουν ο προπονητής έχει καταντήσει να έχει το μυαλό του κατά 10% στην προπονητική και να ασχολείται στο 90% με άλλα πράγματα. Τα σεμινάρια, ωστόσο, αποτελούν μια καθαρή πηγή μπασκετικής ενέργειας», ανέφερε αρχικά.
Στη συνέχεια, παραδέχθηκε πόσο σημαντικά είναι τα σεμινάρια ως προς την εξέλιξή του ως προπονητής: «Εγώ προσωπικά οφείλω πολλά σε αυτά τα σεμινάρια. Συνιστώ σε όλους να τα παρακολουθήσουν». Μίλησε, επίσης, για τα θέματα που θα αναλύσει : «Στην εποχή που ζούμε ο ρεαλισμός πρέπει να είναι ταυτότητα. Τα δύο θέματα που θα αναλύσω είναι ουσιαστικά δύο αδιέξοδα που βρήκαμε φέτος. Πρόκειται για δύο ιδιαίτερες μπασκετικές κατηγορίες: το ένα είναι το επιθετικό και το αμυντικό ριμπάουντ που αποτελούν βασικό συστατικό του πρωταθλητισμού και το άλλο είναι η close-out επίθεση. Το μπάσκετ στηρίζεται ολοένα και περισσότερο στα προσόντα και στο ένας-ένας. Οι άμυνες οπότε αναγκάζονται να βοηθούν περισσότερο για να αντιμετωπίσουν τις συνεργασίες του αντιπάλου. Όλοι προσπαθούν να φτιάξουν καταστάσεις τριγώνου και να φτιάξουν συνθήκες για spot-up σουτ. Η επίθεση προσπαθεί να αξιοποιήσει το χώρο όταν η άμυνα κλείνει. Είναι ένας βασικός προβληματισμός στην Ευρωλίγκα, για αυτό και βλέπαμε πολλές ομάδας να εγκαταλείπουν το man-to-man και να καταλήγουν σε άμυνα με αλλαγές. Οπότε θα έχουμε με αυτή την αφορμή την ευκαιρία να ανταλλάξουμε πολλές απόψεις και να μοιραστούμε εικόνες τις οποίες συναντήσαμε φέτος».
Αναφερόμενος στις τάσεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ ο Βαγγέλης Αγγέλου υπογράμμισε: «Η μόδα είναι η αλήθεια, η συνέπεια και η απλότητα. Ψάχνουμε το περίεργο, αλλά πάντα καταλήγουμε στο απλό, το κλασικό και το σκληρό, στο aggressive. Όποια κι αν είναι η διαδρομή στο μπάσκετ η Ιθάκη είναι τα απλά και τα βασικά. Όπως συμβαίνει και στη ζωή, εξάλλου». Ο ίδιος έχει μιλήσει σε αρκετά σεμινάρια, αλλά έχει παρακολουθήσει ακόμα περισσότερα. Όπως παραδέχθηκε: «Πολλά από τα σεμινάρια που έχω πάει μου έχουν μείνει. Τα θυμάμαι ένα προς ένα. Έχω δεθεί μπασκετικά με το σεμινάριο του Τεξ Ουίντερ στη Θεσσαλονίκη ή με την ομιλία του Καλιπάρι το 2004. Ακόμα και με την ομιλία του κόουτς Σάλιβαν για την ισορροπία. Έχω πάρα πάρα πολλές χρήσιμες ιδέες. Ο ΣΕΠΚ έχει διοργανώσει πολλά επιτυχημένα σεμινάρια και προσωπικά οφείλω πολλά στο σύνδεσμο, για αυτό είμαι παρών όποτε μου ζητηθεί».
*Πηγή: superbasket.gr*