Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ο Ροσίτσκι στο FourFourTwo!!

Ο Τόμας Ροσίτσκι μιλάει στο FourFourTwo για την καριέρα του, την Άρσεναλ και την Τσεχία.
Μετά από 9 χρόνια στο Βόρειο Λονδίνο ο Τόμας Ροσίτσκι είναι πλέον ο πιο παλιός παίκτης της Άρσεναλ. Και αν και η περασμένη σεζόν δεν ήταν τόσο συναρπαστική όσο ήλπιζε, ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του Κυπέλλου.
ADVERTISEMENT
- Ποιες είναι οι καλύτερες στιγμές της καριέρας σου με την Άρσεναλ;
Είναι καλή ερώτηση. Η πρώτη που σκέφτομαι είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου πέρυσι. Ήταν ένα τρόπαιο που περιμέναμε για χρόνια. Η δεύτερη είναι το γκολ μου στο ματς με την Τότεναμ στο πρωτάθλημα πέρυσι. Ήταν από τα καλύτερα στην καριέρα μου. Επιστρέφοντας από τραυματισμό, που είχα υποστεί στην προετοιμασία στο φιλικό με την Μπαρνέτ, ήταν ιδιαίτερη στιγμή.
- Πριν τη μεταγραφή στην Άρσεναλ είχες κερδίσει το πρωτάθλημα με την Σπάρτα Πράγας και με την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Είναι η Premier League ο επόμενος στόχος;
Πρέπει να είναι. Το πρώτο μισό της περασμένης σεζόν θα μπορούσε να είναι και καλύτερο, όμως από τον Ιανουάριο και μετά αρχίσαμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο για ολόκληρη τη σεζόν και τότε ίσως τα καταφέρουμε.
- Με τον Σάντσες και τον Οζίλ να έρχονται πως αξιολογείς το τωρινό ρόστερ σε σχέση με τους παίκτες με τους οποίους έπαιξες δίπλα όλα αυτά τα χρόνια;
Είναι σίγουρο το πιο δυνατό σε σχέση με την ποιότητα, αλλά και σε μέγεθος. Παρόλα αυτά, είναι δύσκολο να πούμε ότι είναι η καλύτερη Άρσεναλ στην οποία βρέθηκα, καθώς και τη σεζόν 2007-08 το ρόστερ ήταν πολύ καλό και φτάσαμε πολύ κοντά στο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.
- Έχεις παρατηρήσει κάποια αλλαγή στη νοοτροπία των παικτών μετά το Κύπελλο το 2014;
Για πολλούς από τους παίκτες η κατάκτηση εκείνου του Κυπέλλου ήταν ανακούφιση. Παρόλα αυτά, όπως είπα και πριν, χρειαστήκαμε κάποιους μήνες για να βρούμε τα πατήματά μας. Πιστεύω ότι έχουμε τη σωστή νοοτροπία για να κερδίσουμε περισσότερους τίτλους και να προχωρήσουμε.
- Έχεις νιώσει την ξηρασία τίτλων περισσότερο από κάθε άλλον;
Ήθελα πάρα πολύ ένα τρόπαιο, όπως και η υπόλοιπη ομάδα. Δουλέψαμε πολύ σκληρά εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων για να τα καταφέρουμε. Προσωπικά, έδωσα τα πάντα για να φτάσουμε στην επιτυχία.
- Πως βλέπεις την μεταγραφή του Πετρ Τσεχ;
Έχει τεράστια εμπειρία και είναι τερματοφύλακας πολύ υψηλού επιπέδου. Έχει ακόμα κάποια καλά χρόνια μπροστά του και θέλει να παίζει.
- Ήταν δύσκολη σεζόν για σένα αυτή που τελείωσε. Έχεις συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο. Βλέπεις τον εαυτό σου για περισσότερα χρόνια στην Άρσεναλ;
Έχω συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο. Οι τελευταίοι μήνες ήταν δύσκολοι, καθώς δεν έπαιζα πολύ. Πιστεύω ότι ακόμα το έχω μέσα μου, ώστε να βοηθήσω την ομάδα να εμφανίζεται όλο και καλύτερη. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να αποδείξω την αφοσίωσή μου στην ομάδα, όμως ελπίζω να βοηθήσω πολύ την επόμενη σεζόν.
- Η Άρσεναλ πέτυχε δύο μεγάλες νίκες στο Μάντσεστερ: μία επί της Σίτι τον Ιανουάριο και μία επί της Γιουνάιτεντ για το Κύπελλο τον Μάρτιο. Ήταν εκείνες οι νίκες που άλλαξαν την πορεία της Άρσεναλ;
Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να άλλαξε την πορεία, καθώς είχαμε αρχίσει να βελτιωνόμαστε από τον Ιανουάριο. Αλλάξαμε το στυλ ποδοσφαίρου και έμοιαζε περισσότερο με το στυλ της Άρσεναλ. Πιστεύω ότι αν υπήρχε κάτι που μας έδειξε ότι παίζουμε καλά, ήταν η νίκη επί της Σίτι. Όταν μπορείς να κερδίσεις εκτός έδρας τη Σίτι σου δίνει αυτοπεποίθηση και σου δείχνει ότι παίζεις καλά.
-Η παράδοση τελευταία με την Τσέλσι δεν είναι και η καλύτερη. Θα μπορούσε το Community Shield να είναι μία καλή ευκαιρία να ανατραπεί το κλίμα;
Θα μπορούσε. Όταν κερδίσαμε τη Σίτι, όμως, πέρυσι, μας έδωσε ένα αίσθημα ασφάλειας, που μας έκανε κακό. Νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι είναι τόσο νωρίς στη σεζόν, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως ασφαλές συμπέρασμα. Θέλουμε να το κερδίσουμε, όμως δεν είναι ματς που θα κρίνει οτιδήποτε.
- Συγχαρητήρια για την 100ή σου εμφάνιση με την Τσεχία. Πόσο περήφανος ένιωσες;
Ήταν απίστευτη στιγμή και για μένα και για την ομάδα. Έχει συμβεί με μόλις άλλους 3 παίκτες για την πατρίδα μου με τους Τσεχ και Πομπόρσκι. Ήταν πολύ ιδιαίτερη στιγμή.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: