Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Και οι Έφηβοι… χρωστάνε!!

Απέναντι στη Σερβία, που της έφραξε το δρόμο για την κορυφή ισάριθμες φορές τα τελευταία δύο καλοκαίρια, η Εθνική Εφήβων είναι έτοιμη να ξεπληρώσει το χρέος της πριν τα νοκ άουτ του Παγκοσμίου U19.

Και οι Έφηβοι… χρωστάνε
Εδώ όλη η Ελλάδα είναι καταχρεωμένη, θα αποτελούσε εξαίρεση η Εθνική Εφήβων; Το χρέος, ωστόσο, της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου είναι διαφορετικό. Δεν τους βαραίνει, αλλά τους δίνει ώθηση…

Αποστολή στο Ηράκλειο, Χρήστος Ρομπόλης

Η Εθνική αντιμετωπίζει απόψε τη Σερβία (20:30, ΕΡΤ 2, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) στον τρίτο και τελευταίο αγώνα των ομίλων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U19 που φιλοξενείται στο Ηράκλειο. Πέρα από το προφανές βαθμολογικό κίνητρο, η ελληνική ομάδα έχει έναν επιπλέον λόγο να νικήσει τους «πλάβι»: πρόκειται για την ομάδα που όχι μία, αλλά δύο φορές της στέρησε την παρουσία σε τελικό.

Το 2013, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων του Κιέβου, στην ίδια ομάδα ήταν οι Χαραλαμπόπουλος, Παπαγιάννης, Μουράτος και Σκουλίδας, και έχασαν με 65-49 από τη Σερβία στον ημιτελικό, για να κατακτήσουν τελικά το χάλκινο μετάλλιο. Το 2014 ο εφιάλτης επαναλήφθηκε, όταν η Εθνική-σε επίπεδο Εφήβων πια-έχασε ξανά στα ημιτελικά από τη Σερβία, 60-55, και τελικά οι Τολιόπουλος, Κώττας, Μήτογλου, Μουράτος, Τσαλμπούρης, Μπιλλής, Σταμάτης, Παπαγιάννης και Χαραλαμπόπουλος που βρίσκονται στη φετινή ομάδα, περιορίστηκαν στην τέταρτη θέση.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η Σερβία είχε νικήσει δύο φορές σε φιλικά που έγιναν στο Βρσατς την Ελλάδα, ενώ διαθέτει παίκτες που έχουν χρόνο συμμετοχής σε καλές ομάδες και παρουσίες στην Αδριατική Λίγκα.

Η συμμετοχή του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου θα κριθεί λίγο πριν το τζάμπολ. Χθες έκανε προπόνηση το πρωί σε χαλαρούς ρυθμούς, ενώ το απόγευμα δεν συμμετείχε στο πρόγραμμα. Όπως κατέστησε σαφές ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, παρά την τεράστια επιθυμία του παίκτη να αγωνιστεί και τη μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει με τη βοήθεια γιατρού και φυσιοθεραπευτή, αν δεν είναι 100% έτοιμος δεν θα ριχτεί στη μάχη.

Τυνησία ή Αυστραλία;

Η Εθνική Εφήβων στον νοκ άουτ αγώνα για τους «16» θα έχει αντίπαλο μία εκ των Τυνησίας ή Αυστραλίας. Συγκεκριμένα, ο νικητής του Ελλάδα-Σερβία θα παίξει με τον ηττημένο του Τυνησία-Αυστραλία (18:15). Αν η ελληνική ομάδα τερματίσει πρώτη στον τέταρτο όμιλο και περάσει τους «16», στους οκτώ θα παίξει λογικά με το νικητή του Ισπανία-Αίγυπτος (Β2-Α3), αλλά αν περάσει στα ημιτελικά θα συναντήσει τις ΗΠΑ. Αν η Εθνική είναι δεύτερη και περάσει από τους «16», στα προημιτελικά θα αναμετρηθεί πιθανότατα με το νικητή του Τουρκία-Ιράν (Β1-Α4), δηλαδή λογικά με τους γείτονες, αλλά αν φτάσει στην τετράδα αποφεύγει τις ΗΠΑ.

*Παρών στον αποψινό αγώνα θα είναι και ο πρόεδρος της FIBA Οράσιο Μουρατόρε.

Το πρόγραμμα της Τρίτης

Α’ Όμιλος
16:00 ΗΠΑ-Αίγυπτος (ΚΓ Ηρακλείου)
16:00 Κροατία-Ιράν (ΚΓ Πανεπιστημίου)

Βαθμολογία
1. ΗΠΑ 4
2. Κροατία 3
3. Αίγυπτος 3
4. Ιράν 2

Β’ Όμιλος
13:45 Αργεντινή-Ισπανία (ΚΓ Πανεπιστημίου)
13:45 Κίνα-Τουρκία (ΚΓ Ηρακλείου)

Βαθμολογία
1. Τουρκία 4
2. Ισπανία 3
3. Κίνα 3
4. Αργεντινή 2

Γ’ Όμιλος
18:15 Τυνησία-Αυστραλία (ΚΓ Ηρακλείου)
18:15 Καναδάς-Ιταλία (ΚΓ Πανεπιστημίου)

Βαθμολογία
1. Καναδάς 4
2. Ιταλία 4
3. Αυστραλία 2
4. Τυνησία 2

Δ’ Όμιλος
20:30 Ελλάδα-Σερβία (ΚΓ Ηρακλείου)
20:30 Δομινικανή Δημοκρατία-Κορέα (ΚΓ Πανεπιστημίου)

Βαθμολογία
1. Σερβία 4
2. Ελλάδα 4
3. Δομινικανή Δημοκρατία 2
4. Κορέα 2
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: