Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

«Σάρκα και οστά η... επάνδρωση του Παναθηναϊκού»

«Γεννήθηκαν οι Ακαδημίες του Παναθηναϊκού! Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, διευθυντής αυτών, ανέλυσε το πλάνο και τον στόχο της ΚΑΕ για τα... φυτώριά της. «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», είπε.

«Σάρκα και οστά η... επάνδρωση του Παναθηναϊκού»
«Βαφτίστηκαν» οι ακαδημίες του Παναθηναϊκού, ένα όραμα και ένα πλάνο χρόνων που πλέον παίρνει σάρκα και οστά!

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΚΑΕ, Τάκης Τριαντόπουλος, ο διευθυντής του νέου πρότζεκτ, Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Ηλίας Μιχαλαριάς (που θα σταθεί... έμπρακτα στο πλευρό του τμήματος) ανέλυσαν το στόχο του προγράμματος.

Που δεν είναι άλλος απ' την ανάδειξη ταλέντων που όχι μόνο θα 'ναι μεγάλοι αθλητές και θα επανδρώσουν το τριφύλλι και την Εθνική, αλλά και μέσω αυτής της διαδικασίας θα γίνουν μεγάλοι άνθρωποι!

inner

Οι Ακαδημίες θα εκκινήσουν την 5η Σεπτεμβρίου και θα αφορά παιδιά ηλικίας 7-14 ετών, θα στεγάζονται στο ΟΑΚΑ, για να παίρνουν οι... μικροί άρωμα απ' την πρώτη ομάδα και τα ινδάλματά τους. Μεταξύ των ανθρώπων του τιμ θα είναι οι Κώστας Τσαρτσαρής και Γιώργος Καλαϊτζής.

Μάλιστα, έγινε σαφές πως σιγά-σιγά και μετά τον πρώτο... πιλοτικό χρόνο, το πλάνο λέει επέκταση στην Επαρχία και στη συνέχεια στο εξωτερικό, όπου το brand name του Παναθηναϊκού είναι μεγάλο και τρανό!

Τάκης Τριαντόπουλος (Εκτελεστικός διευθυντής της ΚΑΕ): «Περνάει δύσκολες καταστάσεις η χώρα, όμως ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος πρεσβευτής σε συλλογικό επίπεδο και δεν πρέπει να τρομοκρατηθεί απ' το κλίμα. Η Ελλάδα έχει παρόν και μέλλον. Και πάνω σε αυτό ιδρύουμε τις ακαδημίες. Πάνω στο δρόμο που χάραξε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Σε αυτή την προσπάθεια θα έχουμε και τον Ερασιτέχνη για να αναλάβουμε τα τμήματα μικρών ηλικιών. Η Ακαδημία θα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ, για να είναι κοντά στην ομάδα κι αυτή κοντά στις ακαδημίες. Ο σκοπός είναι να καλλιεργήσουμε το ταλέντο νέων αθλητών και να τα αναδείξουμε. Να τους εκπαιδεύουμε για να γίνουν οι αυριανοί πρωταθλητής στα γήπεδα και τη ζωή. Επικεφαλής δεν θα μπορούσε να είναι άλλος απ΄τον Αλβέρτη, η ένδοξη πορεία του στον Παναθηναϊκό τα λέει όλα. Θα τον πλαισιώνει μια ομάδα από έμπειρους προπονητές, μια επιστημονική ομάδα από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Πέραν της αθλητικής εκπαίδευσης θα παρέρχονται κάποια σεμινάρια επιμορφωτικά. Θέλω να ευχαριστήσω όσους μας στήριξαν απ' την αρχή της προσπάθειας. Microsoft, Hellenic Seaways, Adidas, ABC Sports, DPG Media, όμιλο ΥΓΕΙΑ. Σκοπός μας είναι να ξεκινήσουμε απ' την Αθήνα και στη συνέχεια να επεκταθούμε όχι μόνο στην επαρχία, αλλά και στο εξωτερικό, όπου ως γνωστόν το όνομα του Παναθηναϊκού είναι μεγάλο.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί εξέδρα ακαδημιών στο ΟΑΚΑ. Θα δοθεί ένα διαρκείας στο παιδί και στον γονιό, σε συγκεκριμένο κομμάτι της εξέδρας. Αυτό είναι ένα από τα προνόμια που υπάρχουν και θα υλοποιηθούν απ' τη νέα σεζόν.

Ξεκινάμε λίγο πιλοτικά την πρώτη σεζόν, λίγο μαζεμένα, να δούμε κι εμείς τι και πώς, πιθανά λάθη για να διορθώσουμε. Ούτως ώστε τη δεύτερη χρονιά να επεκταθούμε και να δημιουργήσουμε ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα. Θέλει δουλειά, απ' τη μεθεπόμενη σεζόν θα υπάρξουν πολλές εξελίξεις επ' αυτού.


Φραγκίσκος Αλβέρτης (διευθυντής Ακαδημιών): «Είναι χαρά και τιμή που είμαι εδώ. Είναι ένας στόχος και όραμα που έφτασε η ώρα να πάρει σάρκα και οστά. Πάντα πιστεύαμε πως μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έχει τα φυτώριά του. Πρέπει τα παιδιά να μπουν σε μια διαδικασία πραγματικής φιλοσοφίας για το τι θα αντιμετωπίσουν τα επόμενα χρόνια. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε αυτές τις παροχές με ισχυρά όπλα για το μέλλον. Πέραν της παραγωγικής διαδικασίας των νέων παικτών, είναι να φτιάξουμε αθλητές σωστούς με νοοτροπία. Πέραν από καλούς αθλητές, θέλουμε να φτιάξουμε σωστούς φιλάθλους. Έφτασε η στιγμή να παρέχουμε στα νέα παιδιά τις συνθήκες και τις δυνατότητες να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους. Οι παροχές δεν θα είναι μόνο γραμμένες σε ένα χαρτί, αλλά έμπρακτα παρούσες καθημερινά. Θα είναι όλοι δίπλα στο κάθε παιδί να το βοηθά σε όλα τα θέματα. Σκοπός είναι να φτιάξουμε μια βάση παιδιών που θα επανδρώσει τον Παναθηναϊκό, την Εθνική και όποιες άλλες ομάδες που θα χρειαστούν ελληνόπουλα. Έφτασε η ώρα όλα αυτά που σκεφτόμασταν να τα κάνουμε πράξη. Ξεκινάμε στις 5 Σεπτεμβρίου και δεν μένει παρά να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα. Θέλουμε να βγάλουμε αθλητές που θα μπορούν να σταθούν στο τοπ επίπεδο. Η φιλοσοφία και το πλάνο θα 'ναι κοινό με την πρώτη ομάδα. Να μπορεί πιο εύκολα ένας παίκτης του Εφηβικού πχ να αφομοιωθεί πιο εύκολα.

Ηλίας Μιχαλαριάς (πρόεδρος Ερασιτέχνη): Οι Ακαδημίες αποτελούν το next level του Παναθηναϊκού. Η ομάδα έχει μεγάλη παράδοση στις ακαδημίες του μπάσκετ. Φέτος μόνο βγήκε πρωταθλητής στους Εφήβους, στις κορασίδες, δεύτερος στους παίδες, παμπαίδες, κορασίδες. Εμείς το λέμε όλα αυτά τα χρονια, ότι τουλάχιστον στην Αθήνα, μπάσκετ σημαίνει Παναθηναϊκός. Οι Έφηβοι και οι Παίδες αποκτούν πλέον μια άκρως επιστημονική κατάρτιση στο μπάσκετ, δίπλα στον πρωταθλητή Ευρώπης, με ένα προπονητικό επιτελείο που θα 'χει τα εφόδια για να αναπτύξει αυτά τα παιδιά. Ο Ερασιτέχνης είναι 100% δίπλα σε αυτή την προσπάθεια. Οι Ακαδημίες που ήδη υπάρχουν στην Λεωφόρο, παραμένουν εν ισχύ και θα συνεργάζονται με αυτές τις ΚΑΕ. Ωστόσο, οφείλουμε να πούμε πως είναι ένα βήμα προς τα εμπρός και θέλω να τονίσω τη σημασιολογία. Ο Φράγκι έχει παίξει στον Τάφο του Ινδού, έχει σηκώσει τρόπαιο εκεί και δεν νομίζω πως υπάρχει πιο κατάλληλος άνθρωπος για να ξεκινήσει αυτό το πλάνο. Η καρδιά του Φράγκι αποτελεί το πρότυπο κάθε νέου παιδιού. Είμαστε σαν Ερασιτέχνης δίπλα στην ΚΑΕ, πρακτικά, όχι θεωρητικά. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: