Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Άνοιξε η όρεξη στους «Άραβες»

Άνοιξε η όρεξη στους «Άραβες»
Στην τελική ευθεία μπαίνει ο θεσμός του κυπέλλου στη Σκωτία, καθώς βρίσκεται πλέον στην προημιτελική φάση. Στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι, η κάτοχος, Σέλτικ δοκιμάζεται στην έδρα της Νταντί Γιουνάιτεντ, η οποία μετά την πρόκριση επί της Ρέιντζερς θέλει να φτάσει σε μια ακόμη επιτυχία. «Είναι μεγάλη πρόκληση για μας. Θα παίξουμε επιθετικά από την αρχή, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε» δήλωσε ο τεχνικός των «Αράβων», Πίτερ Χιούστον.

Οι «Κέλτες», από την πλευρά τους, είδαν την προηγούμενη εβδομάδα να σταματάει το νικηφόρο σερί των δεκαεπτά αγώνων στο πρωτάθλημα και θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες, αφού ο στόχος τους είναι να διατηρήσουν τα σκήπτρα. «Ανυπομονούμε να παίξουμε. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να αντιμετωπίσουμε τον αγώνα με σοβαρότητα» δήλωσε ο προπονητής της ομάδας, Νιλ Λένον.

Σπουδαίο παιχνίδι θα γίνει και στο «Φιρ Παρκ». Η Μάδεργουελ, που διεκδικεί την έξοδο στην Ευρώπη και μέσω πρωταθλήματος, υποδέχεται την αήττητη μέσα στο 2012, Αμπερντίν, ενώ στο «Τάινκασλ», η Χαρτς θα φιλοξενήσει τη Σεντ Μίρεν. Η άλλη ομάδα του Εδιμβούργου, Χιμπέρνιαν είναι θεωρητικά η πιο τυχερή, καθώς τίθεται αντιμέτωπη με την Εϊρ, που είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Α’ κατηγορίας.

Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης

Σάββατο 10/03
Χαρτς-Σεντ Μίρεν (14.30)
Εϊρ-Χιμπέρνιαν (17.00)

Κυριακή 11/03
Νταντί Γιουν.-Σέλτικ (15.15)
Μάδεργουελ-Αμπερντίν (17.45)

Αποτελέσματα της φάσης των «16»
Ινβερνές-Σέλτικ 0-2
Χιμπέρνιαν-Κιλμάρνοκ 1-0
Μάδεργουελ-Μόρτον 6-0
Ρέιντζερς-Νταντί Γιουν. 0-2
Εϊρ-Φόλκερκ 2-1
Κουίν οφ Σάουθ-Αμπερντίν 1-2
Ρος Κάουντι-Σεντ Μίρεν 1-2
Σεντ Τζόνστον-Χαρτς 1-2 (παρ.)

** Λόγω της διεξαγωγής του τελικού του Λιγκ Καπ ανάμεσα στη Σέλτικ και την Κιλμάρνοκ την ερχόμενη Κυριακή 18 Μαρτίου, η Κιλμάρνοκ, που δεν έχει υποχρεώσεις στο κύπελλο, δίνει το Σάββατο (10/03) το παιχνίδι πρωταθλήματος με την Ιβνερνές, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει μια εβδομάδα αργότερα.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής

Τετάρτη 22/02
Σέλτικ-Ντανφέρμλιν 2-0
(32’ Μαλγκριού, 75’ Φόρεστ)

Σάββατο 10/03
Ινβερνές-Κιλμάρνοκ (17.00)

Σάββατο 17/03
Νταντί Γιουν.-Ρέιντζερς (14.45)
Μάδεργουελ-Αμπερντίν (17.00)
Σεντ Μίρεν-Σεντ Τζόνστον (17.00)

Κυριακή 18/03
Χαρτς-Χιμπέρνιαν (14.00)


πηγή: sportfm.gr

Το ποδόσφαιρο όπως θα έπρεπε να είναι…!!

Το ποδόσφαιρο όπως θα έπρεπε να είναι…
H αλήθεια είναι πως την Αθλέτικ Μπιλμπάο την περίμενα να δυσκολέψει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά έως το σημείο να την παίζει σαν τη γάτα με το ποντίκι μέσα στο Ολντ Τράφορντ , η απόσταση είναι τεράστια.

Η εικόνα μίας ομάδας που έβγαζε πάνω στο χορτάρι υγεία και που είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς από έναν χαρισματικό προπονητή, τον Μαρσέλο Μπιέλσα. Και κάτι ακόμη: αυτή η ομάδα δεν δημιουργήθηκε με πακτωλό χρημάτων, ούτε με μεταγραφές, αλλά -τηρώντας τις επιθυμίες των δημιουργών της- στηρίζεται εξ ολοκλήρου σε Βάσκους!
άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

«Το ποδόσφαιρο όπως θα έπρεπε να είναι», έγραφε ένας τίτλος σε αγγλική εφημερίδα και είχε απόλυτο δίκιο! Από τους 27 παίκτες που έχει στο ρόστερ η Μπιλμπάο, οι 8 είναι από τη Ναβάρα και άλλοι 8 από τη Βισκονία, οι πέντε από τη Γκιπουθκόα, (δηλαδή την ευρύτερη περιοχή του Σαν Σεμπαστιάν) τέσσερις από την Αλάβα, ένας από τη Βενεζουέλα ( αλλά μεγαλωμένος στις ακαδημίες της Αθλέτικ) και μόνο ένας από τη Λα Ριόχα. Μία περιοχή της Βορείου Ισπανίας, ελάχιστα έξω από τα γεωγραφικά όρια της χώρας των Βάσκων!
Τη μία και μοναδική φορά που βρέθηκα στο Μπιλμπάο, ομολογώ πως περίμενα το περίφημο μουσείο Γκούγκενχάϊμ πιο εκθαμβωτικό. Η πόλη καυχιέται για το εντυπωσιακό κτίριο, αλλά για πολλά χρόνια ήταν μέρος με το οποίο οι σχεδιαστές πόλεων και οι αρχιτέκτονες δεν ήθελαν να συνδέονται. Ένα τρομακτικό κτίριο που εξάπλωσε έναν γκρι τσιμεντένιο εφιάλτη σε μια πόλη με δρόμους πνιγμένους στην κίνηση και τα ποτάμια της εγκαταλελειμμένα από οτιδήποτε μοιάζει με ψάρι! Ο λόγος, φυσικά, ήταν τα εργοστάσια της περιοχής, αφού τουλάχιστον μέχρι τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα ο σίδηρος και ο χαλκός του Μπιλμπάο «οδηγούσαν» την ισπανική οικονομία και προσέλκυαν οικονομικούς μετανάστες από όλη τη χώρα. Με τίτλο «Ούτε καλύτεροι ούτε χειρότεροι, απλά διαφορετικοί», στο πρώτο κεφάλαιο του προηγούμενου βιβλίου μου «Παιχνίδι χωρίς όρια» επέλεξα ως πρώτο κεφάλαιο αυτή την ιστορία, της Αθλέτικ Μπιλμπάο, θεωρώντας πως καλό είναι να αντιλαμβάνονται όλο και πιο πολλοί πόσο σημαντική είναι η διατήρηση της κουλτούρας και της διαφορετικότητας στον αθλητισμό!
Η ομάδα προήλθε ως επακόλουθο του γεγονότος ότι στα τέλη του 19ου αιώνα η πόλη είδε πολλούς ξένους επισκέπτες, κυρίως Βρετανούς, να έχουν διάφορους ρόλους στη βιομηχανική επανάσταση της Ισπανίας. Τα παιδιά των μορφωμένων  Βάσκων ζούσαν με την ελπίδα να βρουν θέση σε ένα καράβι που θα τους μετέφερε στα βρετανικά νησιά για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους ως πολιτικοί μηχανικοί και έμποροι. Αυτό συνέπεσε με τις πρώτες δεκαετίες του αγγλικού ποδοσφαίρου -και ό,τι έβλεπαν, το μετέφεραν στην πατρίδα τους. Αλλά και ανάποδα, οι μεταλλωρύχοι από τα βορειοανατολικά της Αγγλίας, με  συμβόλαια μικρής διάρκειας στην Βισκονία και οι εργάτες από τα ναυπηγεία του Σαουθάμπτον και του Πόρτσμουθ που μετανάστευσαν, έφεραν μαζί τους την αγαπημένη τους συνήθεια: το ποδόσφαιρο! Αν και τα πρώτα χρώματα της Αθλέτικ ήταν μπλε και άσπρο , προτιμήθηκαν οι κόκκινες και άσπρες ρίγες, με μαύρα σορτσάκια, πιθανότατα λόγω της Σάντερλαντ και της Σαουθάμπτον, παρότι οι απόψεις διίστανται, όπως συμβαίνει συχνά σε τέτοια θέματα.
 Ο Χοσέ Μαρία Αράτε, ο μεγαλέμπορος κρασιών που εκλέχθηκε πρόεδρος της Αθλέτικ Μπιλμπάο, πριν από δύο δεκαετίες, σε μια σύσταση στο βιβλίο εκατονταετηρίδας του συλλόγου έγραψε:
«Η Αθλέτικ είναι κάτι παραπάνω από μια ποδοσφαιρική ομάδα, είναι συναίσθημα ― και ειδικά ο τρόπος με τον οποίο διευθύνεται συχνά ξεφεύγει από τον ορθολογικό τρόπο ανάλυσης. Βλέπουμε τους εαυτούς μας ως μοναδικούς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και αυτό καθορίζει την ταυτότητά μας. Δεν λέμε ότι είμαστε καλύτεροι ή χειρότεροι από τους άλλους, απλά είμαστε διαφορετικοί. Ευχόμαστε στα παιδιά της ομάδας να εκπροσωπήσουν τον σύλλογό μας ως μια αθλητική οντότητα και όχι ως μια επιχειρηματική σκέψη. Ευχόμαστε να μετατρέψουμε τους παίκτες μας σε άνδρες, όχι απλά ποδοσφαιριστές, και κάθε φορά που ένας παίκτης από την Cantera κάνει το ντεμπούτο του, νιώθουμε σαν να έχουμε πραγματοποιήσει τον στόχο, που εναρμονίζεται με τις ιδεολογίες των ιδρυτών μας και των προπατόρων μας».
Η Cantera είναι το διάσημο φυτώριο της Αθλέτικ, μιας ομάδας που θέλει πάντα να δίνει ευκαιρίες σε δικά της παιδιά. Η λέξη σημαίνει «λατομείο» και κατανοεί εύκολα κανείς τον συνειρμό. Ο προσδιορισμός  κάθε φυτωρίου ομάδας ως “cantera” είναι ωδή στους πρωτοπόρους Βάσκους, αλλά μόνο στην Αθλέτικ συνεχίζουν να εφοδιάζουν την πρώτη ομάδα συστηματικά με δικά τους παιδιά.
Η Αθλέτικ είναι,  μαζί με τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα, οι μόνες ομάδες που δεν έχουν ποτέ υποβιβαστεί από την πρώτη κατηγορία. Συχνά κινδύνεψε  παλεύοντας μέχρι το τέλος και -όποτε χρειάστηκε- οι υπόλοιποι Βάσκοι δεν δυσκολεύτηκαν να τη βοηθήσουν, δίνοντάς της κρίσιμους πόντους! Η τωρινή φουρνιά της, όμως, με Γιορέντε, Χάβι Μαρτίνεθ, Μουνιάιν, Ιτουράσπε και Σουσαέτα είναι χαρισματική και -όπως είδαν όλοι και στο «Θέατρο των ονείρων»- στόχο έχει πάντα να κερδίσει παίζοντας, πρώτα, καλή μπάλα!
Το Μπιλμπάο είναι πόλη που «μυρίζει» ποδόσφαιρο. Είναι μέρος όπου  ακόμη και οι αγώνες των αναπληρωματικών ελκύουν γύρω στα 10.000 άτομα. Μπορεί να μην υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αλλά το καταλαβαίνεις από κάτι που πλανάται στην ατμόσφαιρα, κάτι στον τρόπο με τον οποίο κινούνται οι άνθρωποι και τα αυτοκίνητα, κάτι που σου λέει ότι ανυπομονούν να έρθει το Σαββατοκύριακο.
Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1898, έναν χρόνο πριν από τη Μπαρτσελόνα. Ονομάστηκε Ποδοσφαιρικός Όμιλος Μπιλμπάο και όχι Αθλέτικ. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε επίσημη υπογραφή για αυτή την υποτιθέμενη ίδρυση, ο εορτασμός της επετείου των εκατό χρόνων της Αθλέτικ το 1998 άρχισε να μοιάζει με υπεκφυγή από μια αυστηρά ιστορική διάσταση -αλλά οι περισσότεροι ιστορικοί του συλλόγου, στις λιγότερο εθνικιστικές τους στιγμές, αναφέρουν το 1901 ως έτος ίδρυσης. Στο «Καφέ Γκαρσία», στις 11 Ιουνίου, ο Λουίς Μάρκεζ υπέγραψε  την σύσταση του διοικητικού συμβουλίου.  Αν κάποιος προσθέσει σε αυτό το γεγονός ότι το 1901 άρχισε να εμφανίζεται η ονομασία στα αγγλικά ως Αθλέτικ, οι ισχυρισμοί της Μπιλμπάο πως είναι η πρώτη σπουδαία ομάδα στην Ισπανία μοιάζει, τελικά, με απόπειρα να κλέψει από την Μπαρτσελόνα το «στέμμα». Έτσι και αλλιώς και οι δύο υστερούν από την «ταπεινή» Ρεκρεατίβο Ουέλβα η οποία ιδρύθηκε το 1889 σύμφωνα με το βιβλίο “Historia del fútbol Espaňol”.
Οι βλέψεις των Βάσκων, που αντιμετώπιζαν τον εαυτό τους ως πολιτική κοινότητα περιμένοντας να τους πάρουν στα σοβαρά, αναπτύσσονταν σε παράλληλη πορεία. Το Partido Nacionalista Vasco (PNV – Εθνικιστικό  Κόμμα των Βάσκων ) ιδρύθηκε το 1894 από τον Σαμπίνο ντε Αράνα, του οποίου ο πατέρας είχε εξοριστεί στη Γαλλία λόγω των πεποιθήσεών του. Ο Αράνα έγινε γνωστός επινοώντας τον όρο «Euskadi», που σήμαινε «ένωση Βάσκων», μια κοινότητα η οποία υπάρχει από αμνημονεύτων χρόνων αλλά ποτέ δεν είχε προσπαθήσει να δώσει στην ίδια όνομα που να την προσδιορίζει.
Το αυξανόμενο εθνικιστικό ενδιαφέρον ανησύχησε τη Μαδρίτη σε τέτοιο βαθμό που ο Αράνα πολύ σύντομα φυλακίστηκε (το 1895), αλλά η σπίθα είχε βάλει πια φωτιά. Αυτό που είχαν κάνει φαίνεται πως συνδεόταν με το πρόβλημα των maketos, όπως αποκαλούσαν το πλήθος των Βάσκων που έμεναν εκεί αλλά ήταν εναντίον τους. Αυτοί ήταν οι Ισπανοί εργάτες που είχαν μεταναστεύσει ερχόμενοι προς τα βόρεια, ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους, και αντιμετωπίστηκαν ως απειλή για την παραδοσιακή μορφή της κοινότητας των Βάσκων. Η Ναβάρα, η Αλάβα και το Γκιπουθκόα, οι άλλες τρεις επαρχίες των Βάσκων, είχαν έλλειψη της βιομηχανικής μέσης τάξης και το PNV παρείχε σημαντική υποστήριξη στις παραθαλάσσιες περιοχές.
Η σύμπτωση της εμφάνισης της Αθλέτικ και της αυξανόμενης επιρροής της PNV, τα πρώτα χρόνια του 20ού αιώνα, δεν μπορεί να υποτιμηθεί, καθώς από τότε οι δύο θεσμοί έχουν προχωρήσει χέρι-χέρι. Οι πρώτες διακρίσεις της Αθλέτικ εξασφάλισαν ότι η πολιτική φόρα του εθνικισμού των συντηρητικών Βάσκων θα μπορούσε να ευδοκιμήσει στην πλάτη του αθλητικού ηρωισμού των εκπροσώπων της, μια ιστορία η οποία επαναλήφθηκε τη δεκαετία του ’50 στην Καταλονία, όπου οι συνεχείς προσπάθειες της Μπαρτσελόνα να αντιταχθεί στην ηγεμονία της Ρεάλ Μαδρίτης ενθάρρυνε την ανάπτυξη του GiU Party (Convergencia i Union) υπό την ευθύνη του Ζόρντι Πουγιόλ, του μετέπειτα προέδρου της Generalitat της Καταλονίας.
Έχοντας δει πολλά στάδια, ομολογώ ότι το γήπεδο της Αθλέτικ που ονομάζεται «Σαν Μαμές», και έχει το προσωνύμιο «La Catedral» (Ο καθεδρικός), είναι επιβλητικό! Χτίστηκε το 1913, μετά την κατάκτηση του τέταρτου Κυπέλλου Ισπανίας από τον σύλλογο στα οχτώ πρώτα χρόνια της διοργάνωσης. Χρειάστηκαν μόνο εφτά μήνες για να χτιστεί, αλλά ήταν σίγουρα ένα φιλόδοξο αρχιτεκτονικό εγχείρημα, το οποίο ήταν έτοιμο μόλις δώδεκα μήνες μετά την αρχή των έργων! Η Ρεάλ Ουνιόν  αποδέχτηκε τη πρόσκληση για το πρώτο ματς σε αυτό το γήπεδο όπου σημειώθηκε ένα από τα πιο σπουδαία γκολ στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Σκόρερ ο Ράφαελ Μορένο Αρανθάντι  ή αλλιώς «Πιτσίτσι», ο σημαντικότερος παίκτης στην αρχή της εξέλιξης του ποδοσφαίρου στην χώρα αυτή. Μία μορφή τόσο δημοφιλής όσο ο οποιοσδήποτε ταυρομάχος. Ο θρήνος του ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα για τον Ιγκνάθιο Σάντσεθ Μεχίας, ο οποίος σκοτώθηκε τη δεκαετία του 1920,  Las Cinco de la tarde (στις πέντε το απόγευμα) κάνοντας αίσθηση, παραμένει το πιο διάσημο ποίημα της Ισπανίας, αλλά ο πίνακας ζωγραφικής του «Πιτσίτσι» από τον Βάσκο καλλιτέχνη Αουρέλιο Αρτέτα είναι μία από τις πιο διάσημες συνεισφορές των σπορ στην τέχνη. Ο Μορένο, γιος πατέρα μετανάστη και εργάτη και μητέρας από τη χώρα των Βάσκων, τεμπελιάζει κάπως προκλητικά και λίγο ανήσυχα πάνω στον άσπρο φράχτη του παλιού εδάφους Jolaseta, με τον τέλειο λαιμό του να γέρνει προς το αντικείμενο του πόθου του, την μελλοντική γυναίκα του. Η μακριά και λεπτή πλάτη της είναι σφιχτή και κυρτή, με ιδιαίτερα σεξουαλικό τρόπο, και τα μάτια της αποκλίνουν διακριτικά από τον καλλιτέχνη, σαν οι προθέσεις του ποδοσφαιριστή να μην συμβαδίζουν με τους κανόνες συμπεριφοράς της εποχής εκείνης και το ραντεβού δεν θα έπρεπε να γίνει, ειδικά στο ημίχρονο.
Ο Πιτσίτσι Μορένο πέθανε το 1922 στην ηλικία των 29 χρόνων, πέφτοντας θύμα μιας ξαφνικής εμφάνισης τύφου. Τέσσερα χρόνια μετά, ένα άγαλμα του θρυλικού φορ αποκαλύφθηκε στο Σαν Μαμές και οι αντίπαλες ομάδες εκφράζουν ακόμα τη θλίψη τους, με ένα μπουκέτο λουλούδια στη βάση του. Το 1953 η ισπανική ομοσπονδία αποφάσισε να εγκαινιάσει τρόπαιο για τους κορυφαίους σκόρερ της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας και το ονόμασε El trofeo Pichichi. Από τη στιγμή που δεν έχει διασωθεί κάποιο στοιχείο του παίκτη, είναι δύσκολο να διαχωρίσεις το γεγονός από τον θρύλο, αν και το ρεκόρ των γκολ του ήταν απίστευτο. Ο Πιτσίτσι ξεκίνησε μια παράδοση στην Μπιλμπάο που οι επιτελικοί μέσοι  χρίζονταν και σκόρερ.
Τις καλύτερες στιγμές της η Αθλέτικ τις έζησε με έναν Βάσκο, τον Χαβιέρ Κλεμέντε στο πάγκο στις αρχές της δεκαετίας του 1980, με την κατάκτηση δύο σερί πρωταθλημάτων, το 1983 και το 1984. Ο Κλεμέντε επέστρεψε για μία τελευταία βοήθεια στην ομάδα που λάτρεψε το 2006, όταν όλα έδειχναν πως η αδιάλειπτη παρουσία της Αθλέτικ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν θα ολοκληρωνόταν. Με την ομάδα βιδωμένη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μόνο ένας τρελός θα αναλάμβανε, όπως έγραφε και η Marca. Ο Κλεμέντε δήλωσε τρελός και τόλμησε. Στο τέλος της χρονιάς γιόρτασε την σωτηρία και έφυγε όπως είχε κάνει και πριν από  δύο δεκαετίες.
Κάποτε ο ηγέτης του PNV, Τσαμπιέρ Αρθαλούθ, υποστήριξε πως ανθρωπολογικά οι Βάσκοι διαφέρουν από τους υπόλοιπους Ισπανούς από τη μορφή του κρανίου τους! Δεν ήταν ο πρώτος που το είπε, αλλά η τοποθέτηση του δημιούργησε μεγαλύτερη αίσθηση και επειδή τα ΜΜΕ ήταν περισσότερα στη δεκαετία του 90 από ότι παλιότερα πήρε δημοσιότητα ο ισχυρισμός. «Το να πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα και να αντέχεις τη διαφορετικότητα είναι η μεγαλύτερη δύναμη αυτής της ομάδας» έλεγε πάντα ο Κλεμέντε.
Σε ένα σύγχρονο κόσμο, που γίνεται πολύ δύσκολος για ποδοσφαιρικούς πρίγκιπες, οι Βάσκοι της Αθλέτικ ξεχωρίζουν από μια φιλοσοφία που όμοια της δεν υπάρχει πουθενά. Μόνο που και αυτοί αναγκάζονται να υποκύψουν στις …Σειρήνες. Το 2004-05 (με τον Βαλβέρδε στον πάγκο), η λέξη EUSKADI στη φανέλα έμπαινε όχι ως διαφήμιση, αλλά για να θυμίσει στον υπόλοιπο κόσμο την ονομασία της Χώρας των Βάσκων στη δική τους γλώσσα. Το 2007 η συμφωνία να μπει για πρώτη φορά διαφήμιση στη φανέλα, με την εταιρεία Petronor, σφράγισε μια εποχή και άλλαξε οριστικά ένα κεφάλαιο στη ζωή του τόπου. Τα χρήματα θα βοηθήσουν τη διοίκηση να ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες. Η φιλοσοφία, όμως, για ντόπιους παίκτες που αποτελεί οξυγόνο στον οργανισμό του ίδιου του ποδοσφαίρου στις εποχές Μποσμάν, δεν αλλάζει. Και τα αποτελέσματα αυτής της φιλοσοφίας, που παραμένει αναλλοίωτη, να βγαίνουν παιδιά μέσα από τις ακαδημίες και να συνεχίζουν αυτή τη διαφορετικότητα, τα είδαμε ξανά απλόχερα μπροστά στα μάτια μας τη Πέμπτη το βράδυ , στη νίκη επί της Γιουνάιτεντ!

πηγή: aixmi.gr

Τα άσπαστα και το… απειλούμενο!!

Τα άσπαστα και το… απειλούμενο
Μόλις ένα είναι το ρεκόρ των τελικών Κυπέλλου μπάσκετ των ανδρών που... απειλείται με ισοφάριση το Σάββατο στο Ελληνικό, στο παιχνίδι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Εφόσον Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής και Μπατίστ πατήσουν παρκέ θα φτάσουν τις 8 συμμετοχές σε τελικούς της διοργάνωσης όσες έχουν και οι παλαίμαχοι, Φραγκίσκος Αλβέρτης και Παναγιώτης Γιαννάκης! Υπάρχουν όμως και μερικά ρεκόρ που αποτελούν… άπιαστο όνειρο.

Συμμετοχές στους τελικούς

Αλβέρτης 8
Γιαννάκης 8
Γκαλης 7
Διαμαντίδης 7
Ιωάννου Μ. 7
Κοκορογιάννης 7
Μπατίστ 7
Τσαρτσαρής 7

Θα χρειαστεί να περάσει πολύς καιρός όμως για να δούμε -αν δούμε- να υπερβαίνει κάποιος τους 243 πόντους που έχει πετύχει σε τελικούς ο Νίκος Γκάλης.

Σκόρερ τελικών Κυπέλλου

Γκάλης 243
Γιαννάκης 157
Γιατζόγλου 145
Καστρινάκης 95
Στεργάκος 87
Φασούλας 81
Διάκουλας 80
Διαμαντίδης 76
Μπατίστ 74
Γκέκος 72

Δύσκολα επίσης θα «σπάσει» η αυτοκρατορία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόσο στα τρόπαια όσο και στις συμμετοχές, με τον Σέρβο να μετρά ήδη 10 τελικούς και 6 τίτλους. Από τους εν ενεργεία τεχνικούς τον ακολουθεί ο κουμπάρος του Ντούσαν Ίβκοβιτς με 5 συμμετοχές και τέσσερα τρόπαια.

Οι προπονητές στους Τελικούς

Ομπράντοβιτς 10 συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό και 6 τρόπαια
Ιωαννίδης 8 συμμετοχές 6 με τον Άρη, 1 με Ολυμπιακό 1 με ΑΕΚ . Έξι τρόπαια, 5 με τον Άρη και 1 με τον Ολυμπιακό.
Πολίτης 5 συμμετοχές 2 με Παναθηναϊκό, 2 με ΠΑΟΚ, 1 με ΑΕΚ. Δύο τρόπαια με τον Παναθηναϊκό.
Ίβκοβιτς 5 συμμετοχές 2 με ΑΕΚ, 2 με Ολυμπιακό, 1 με Πανιώνιο. Τέσσερα τρόπαια, 2 με Ολυμπιακό και 2 με ΑΕΚ.
Μουρούζης 4 συμμετοχές 3 με Ολυμπιακό, 1 με ΑΕΚ. Δύο τρόπαια με Ολυμπιακό.


Δύο τρίποντα χρειάζεται ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης για να περάσει στη δεύτερη θέση της σχετικής κατηγορίας ξεπερνόντας τον Λευτέρη Σούμποτιτς. Πρώτος με διαφορά ο "Δράκος".

Τρίποντα σε τελικούς

Γιαννάκης 23
Σούμποτιτς 12
Διαμαντίδης 11
Αλβέρτης 8
Περπέρογλου 7
Κουτλουάι 7
Τσαρτσαρής 6
Βασιλόπουλος 5
Γιαννόπουλος 5
Γκάλης 5


Είναι ο Mr MVP και δεν τον απειλεί -τουλάχιστον φέτος- κανείς. Ο λόγος για τον Κώστα Τσαρτσαρή που έχει αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης σε τελικούς τρεις συνεχόμενες χρονιές, το 2006, το 2007 και το 2008. Τον ακολουθεί ο Μίλος Τεόντοσιτς που έχει διακριθεί δύο φορές (2010, 2011).

Οι πολυτιμότεροι των τελικών

1996 Ουίλκινς (Παναθηναϊκός)
1997 Ρίβερς (Ολυμπιακός)
1998 Λιαδέλης (Άρης)
1999 Μπέρι (ΠΑΟΚ)
2000 Ρέμπρατσα (Παναθηναϊκός)
2001 Κουτλουάι (ΑΕΚ)
2002 Φορντ (Ολυμπιακός)
2003 Αλβέρτης (Παναθηναϊκός)
2004 Κόμματος (Άρης)
2005 Λάκοβιτς (Παναθηναϊκός)
2006Τσαρτσαρής (Παναθηναϊκός)
2007 Τσαρτσαρής (Παναθηναϊκός)
2008 Τσαρτσαρής (Παναθηναϊκός)
2009 Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός)
2010 Τεόντοσιτς (Ολυμπιακός)
2011 Τεόντοσιτς (Ολυμπιακός)


Είναι πρώτος και θα παραμείνει τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Παναθηναϊκός προηγείται σε τίτλους έχοντας 12 στο ενεργητικό του, με τον Ολυμπιακό να έπεται με 9.

Κυπελλούχοι Ελλάδας

Παναθηναϊκός 12 τρόπαια (1979, 1982, 1983, 1986, 1993, 1996, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009)
Ολυμπιακός 9 τρόπαια (1976, 1977, 1978, 1980, 1994, 1997, 2002, 2010, 2011)
Άρης 8 τρόπαια (1985, 1987, 1988, 1989, 1990, 1992, 1998, 2004)
ΑΕΚ 3 τρόπαια (1981, 2000, 2001)
ΠΑΟΚ 3 τρόπαια (1984, 1995, 1999)
Πανιώνιος 1 τρόπαιο (1991)

πηγή: sportfm.gr

Οικονομική βοήθεια από ...Τεν Κάτε;

Όχι, δεν πρόκειται να βάλει λεφτά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Ολλανδός, πρώην προπονητής της ομάδας. Κι όμως, κάποιοι στο τριφύλλι ελπίζουν στη ...βοήθειά του. Πώς;
Οικονομική βοήθεια από ...Τεν Κάτε;
Ο Χενκ τεν Κάτε, ο οποίος μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό, έχει γίνει μέγας μάστορας της αρπαχτής, με σύντομες συνεργασίες με την Αλ Αχλί του Ντουμπάι (2009) και την Ουμ Σαλάλ του Κατάρ (2010-11), στις αρχές του χρόνου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ακόμα μίας πασίγνωστης ομάδας από την Ασία, της κινέζικης Σαντόνγκ Λουνένγκ Ταϊσάν! Υπέκυψε ο άνθρωπος στα τρελά λεφτά που δίνουν οι Κινέζοι για να προωθήσουν το ποδόσφαιρο στην αχανή χώρα τους...
Ο Τεν Κάτε, λοιπόν, λέγεται πως -όπως κάθε προπονητής που σέβεται τον εαυτό του- θέλει στη νέα του ομάδα και μερικούς "δικούς" του παίκτες. Ποδοσφαιριστές με τους οποίους έχει συνεργαστεί και εμπιστεύεται. Πού κολλάει σε όλα αυτά ο Παναθηναϊκός; Ακριβώς εκεί! Στους παίκτες που γνωρίζει ο Ολλανδός, καθώς θα διαβάσατε τις προηγούμενες μέρες σε διάφορα Μέσα πως υπάρχει τουλάχιστον ένας παίκτης του τριφυλλιού που "ψάχτηκε", μέσω του μάνατζέρ του, να βρει επαφή με τον Τεν Κάτε, ελπίζοντας να τον "χρυσώσουν" οι Κινέζοι για να τον αποκτήσουν. Κάποιοι, μάλιστα, ισχυρίζονται πως ο ίδιος ο Τεν Κάτε κινήθηκε προς την πλευρά του πρώην παίκτη του, τον οποίο είχε μονίμως βασικό και σε ...διάφορες θέσεις στο διάστημα που εργάστηκε στο τριφύλλι.
Η ουσία είναι πως ο συγκεκριμένος παίκτης για τον οποίο γίνεται λόγος, πέρυσι το καλοκαίρι υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό (με τον οποίο είχε συμφωνήσει αρκετά νωρίτερα), με ετήσιες αποδοχές που κάνουν τους υπευθύνους της ομάδας να θέλουν να χτυπήσουν το κεφάλι τους στον τοίχο. Μιλάμε για ετήσιο συμβόλαιο 600 χιλ. ευρώ και μπόνους συμμετοχών που αγγίζουν τις 100 χιλιάδες επιπλέον. Λέτε γι΄ αυτό να έχει χάσει τελευταία τη θέση του στη βασική ενδεκάδα;
Σε κάθε περίπτωση, το σενάριο περί πρότασης της Σαντόνγκ Λουνένγκ Ταϊσάν, κατόπιν επιθυμίας του Τεν Κάτε, για την απόκτηση του διεθνή παίκτη, είναι από αυτά που κάποιοι στην Παιανία εύχονται να πραγματοποιηθεί. Και να ζητήσουν οι Κινέζοι τον παίκτη, και να πληρώσουν για να τον αποκτήσουν, αλλά και να το πάρει ο ίδιος απόφαση να μετακομίσει στη μακρινή Κίνα, ώστε να γλιτώσουν το βαρύ συμβόλαιό του για τα επόμενα δύο χρόνια. Μιλάμε για την απόλυτη οικονομική βοήθεια από τον Τεν Κάτε!
Αλλά μήπως είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό;

πηγή: sportdog.gr

«Πρωτόγνωρες» καταστάσεις στη Μέταλιστ!!

Αυτό και εάν είναι κατόρθωμα για τον Ολυμπιακό! Πέραν του ότι απέκτησαν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν με το υπέρ τους 1-0 του Χάρκοβο να γίνουν η πρώτη ομάδα που κράτησε «άσφαιρους» τους Ουκρανούς έπειτα από καιρό!
«Πρωτόγνωρες» καταστάσεις στη Μέταλιστ!
Μετά από δώδεκα παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις, η Μέταλιστ δεν βρήκε επιθετικές λύσεις. Ακόμα και τη μέρα που η Ντιναμό Κιέβου έφυγε με το διπλό από το Χάρκοβο (6/11/2011), η Μέταλιστ είχε καταφέρει να σημειώσει το γκολ της τιμής στο τελικό 2-1.
Όπως γράψαμε και παραπάνω, η ομάδα του Μάρκεβιτς είχε καιρό να τελειώσει παιχνίδι με μηδέν ενεργητικό. Οι επιθετικοί της έβρισκαν συνεχώς δίχτυα, εξ ου και οι. τρομακτικές αναφορές πριν τη «μάχη» με τον Ολυμπιακό, και χάριζαν συνήθως τις νίκες στην ομάδα τους.
Η τελευταία- πριν τη χθεσινή- φορά που η Μέταλιστ τελείωσε χωρίς γκολ χρονολογείται πριν από πέντε μήνες, στις 26/10/2011. Στην αναμέτρηση για το θεσμό του Κυπέλλου, η αντίπαλος των Πειραιωτών είχε ηττηθεί με 1-0 από την Καρπάτι εκτός έδρας.
ΠΗΓΗ: Sday.gr

Η Λαμία στον τελικό, 3-2 τον Παναθηναϊκό!!

Ο Παναθηναϊκός κυνήγησε μέχρι τέλους την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όμως η κούραση και οι λάθος επιλογές στους τελευταίους πόντους του ταί μπρέικ, κόστισαν την ήττα με 3-2 από τη Λαμία, με την τελευταία να παίρνει το εισιτήριο σε ένα συγκλονιστικό ματς!
Η Λαμία στον τελικό, 3-2 τον Παναθηναϊκό
Η νίκη της Λαμίας μάλιστα έχει μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι στις αρχές του τρίτου σετ έχασε με τραυματισμό τον βασικό της διαγώνιο, τον Τσούροβιτς. Απών από τους "πράσινους", που ήταν πιο μαχητικοί στο Κύπελλο σε σχέση με τις κάκιστες εμφανίσεις του πρωταθλήματος, που τους έχουν φέρει στα πρόθυρα της Α2, ήταν ο τραυματίας Κόλεφ, με τον Πανταλέων, στον αντίποδα, να παίζει κανονικά.
Έτσι η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου θα έχει την ευκαιρία το Σάββατο (10/03, 21:00) να γράψει ιστορία, διεκδικώντας το παρθενικό τρόπαιο της με αντίπαλο είτε τον Ηρακλή είτε τον κάτοχο του τίτλου Ολυμπιακό.
Το πρώτο σετ ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και τους τυπικά γηπεδούχους να καταφέρνουν στις λεπτομέρειες να το πάρουν με 26-24.
Στο δεύτερο σετ το συγκρότημα της Φθιώτιδας βελτιώθηκε και πήρε τον έλεγχο με 17-12. Οι "πράσινοι" προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί και τα κατάφεραν, ισοφαρίζοντας με ένα σερί 6-0 σε 21-21, ωστόσο η Λαμία απάντησε και με ένα δικό της σερί 4-0, έφτασε στο 25-21.
Στο τρίτο σετ οι τυπικά φιλοξενούμενοι στάθηκαν άτυχοι, καθώς έχασαν στις αρχές τον Τσούροβιτς, ο οποίος τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Δεν έδειξαν όμως να πτοούνται από την ξαφνική αυτή απώλεια, παίρνοντας κεφάλι με 10-5 και 19-16. Μια αντεπίθεση του Παναθηναϊκού όμως άλλαξε τα δεδομένα. Χάρη και στα λάθη του αντιπάλου του, έκανε ένα σερί 9-0 και έγραψε το 25-19, αποκτώντας το πάνω χέρι για τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό.
Το ενδιαφέρον διατηρήθηκε αμείωτο και στο τέταρτο σετ. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, με τους τυπικά γηπεδούχους να ξεφεύγουν με 20-16 και να βάζουν τις βάσεις για την επικράτηση. Το συγκρότημα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ξαναμπήκε στη διεκδίκηση του σετ, ισοφαρίζοντας σε 23-23, με το φινάλε να είναι δραματικό. Εν τέλει αυτή που βγήκε κερδισμένη από τη μάχη αυτή ήταν η Λαμία, η οποία χάρη στο μπλοκ της απέτρεψε τρία "πράσινα" ματς μπολ και στο τρίτο σετ μπολ που είχε έκανε το 30-28.
Έτσι το πολυπόθητο εισιτήριο κρίθηκε στο τάι μπρέικ, στο οποίο έσπασαν καρδιές. Οι τυπικά γηπεδούχοι πήραν κεφάλι με 10-8, η Λαμία ισοφάρισε σε 11-11 και μετά έγινε...χαμός, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να κάνουν στο τρίτο ματς μπολ που είχαν το 19-17 και ενώ είχαν προηγηθεί δύο ευκαιρίες του Παναθηναϊκού και αρκετές αμφιλεγόμενες φάσεις.
Τα σετ: 26-24, 21-25, 25-19, 28-30, 17-19.
Πηγή: contra.gr

"Mπορούν και πρέπει να είναι περήφανοι για μας"

O Λάζλο Μπόλονι μίλησε στη NOVA για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, σχολιάζοντας οτι "το πιο σημαντικό για μας ήταν πως αποδείξαμε στον κόσμο μας πως μπορούν και πρέπει να είναι υπερήφανοι", ενώ αναφέρθηκε και στον επικείμενο αγώνα με τον Αστέρα.
"Mπορούν και πρέπει να είναι περήφανοι για μας"
Για την κατάσταση που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, ο Μπόλονι σχολίασε: «Είχαμε μια καλή εβδομάδα καθώς δουλέψαμε καλά με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές από τις αρχές της σε υψηλούς ρυθμούς, τους βάλαμε ... δύσκολα κι ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά, ενώ την Τετάρτη είχαμε κι έναν φιλικό αγώνα με μια ομάδα δεύτερης κατηγορίας παίρνοντας ένα ισόπαλο αποτέλεσμα. Για μια ακόμη φορά οι συνθήκες ήταν δύσκολες αλλά η απόδοση ορισμένων από τους νέους ποδοσφαιριστές ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι οι τραυματισμοί. Περιμένουμε την επιστροφή όσο το δυνατόν περισσότερων παικτών».
Για το τι μπορεί να προσδώσει στον ΠΑΟΚ η νίκη επί του Παναθηναϊκού, ο Μπόλονι τόνισε: «Τίποτα ιδιαίτερο ... Πιστεύω πως πρέπει να είμαστε χαρούμενοι, γιατί δώσαμε ικανοποίηση στους φιλάθλους μας και την είχαν πραγματικά ανάγκη. Κατά τ« άλλα ήταν ένας ωραίος αγώνας από τη δική μας πλευρά αλλά νομίζω πως το πιο σημαντικό για μας ήταν πως αποδείξαμε στον κόσμο μας πως μπορούν και πρέπει να είναι υπερήφανοι για την ομάδα που υποστηρίζουν».
Ρωτήθηκε ο Μπόλονι για το αν οι δύο νίκες επί ΑΕΚ και Παναθηναϊκού μπορεί να σημαίνουν κάτι για τα πλέι οφ, ο Μπόλονι απάντησε: «Οχι, ένας αγώνας είναι ένας και μόνον αγώνας. Είναι καλό για μας επειδή αποδείξαμε στους εαυτούς μας πως μπορούμε να κάνουμε καλούς αγώνες αλλά να πούμε πως συνέχεια θα είμαστε το ίδιο ... δε νομίζω. Το πιο σημαντικό είναι να δουλέψουμε ώστε κάθε φορά να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται».
Για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Μπόλονι σχολίασε: «Σε κάθε αγώνα προσπαθούμε ν» αποδείξουμε, να κάνουμε καλά κι αποτελεσματικά πράγματα. Ωστόσο, δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι. Το μόνο που μπορώ μάλλον να υποσχεθώ είναι πως κάθε φορά διατηρούμε την ίδια κατεύθυνση, την ίδια ποδοσφαιρική λογική. Να είμαστε έτοιμοι, σε σωστή κατάσταση, να είμαστε άρτιοι, να κρατάμε την μπάλα, να δημιουργούμε φάσεις για να σκοράρουμε ... Αυτός είναι ο στόχος μας. Γνωρίζω πως ο Αστέρας είναι μια καλή ομάδα, με σταθερό ποδοσφαιρικό κορμό ποδοσφαιριστών, ελάχιστες αλλαγές κι αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να βρίσκονται πολύ καλά μέσα στο γήπεδο, διαθέτουν δύναμη και λειτουργούν πολύ καλά ως σύλλογος. Αν θέλεις να πετύχεις κάτι που θα σε κάνει χαρούμενο στο τέλος νομίζω πως θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι», κατέληξε ο τεχνικός του «Δικεφάλου».

«Θα τον κυνηγήσω μέχρι το μαύρο χιόνι»!

Για τη δικαστική νίκη του Αρη, απέναντι στον Χαβιέ Κάμπορα, μίλησε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Αρης, Γιάννης Κόντης στο "Αθλητικό Metropolis", τονίζοντας μεταξύ άλλων πως "μέχρι το μαύρο χιόνι θα τον κυνηγήσουμε και στα δικαστήρια της Λατινικής Αμερικής, εγώ μπορώ να το κάνω"!
«Θα τον κυνηγήσω μέχρι το μαύρο χιόνι»!
Αναλυτικά:
«Η απόφαση δικαιώνει μια προσπάθεια διοίκησης που ήξερε ότι έχει δίκιο. Το κυνηγήσαμε μέχρι τέλους παρά τα υψηλά δικαστικά έξοδα που έχει το CAS. Ήταν και για μας παράξενη η πρώτη δικαστική του νίκη. Τον έβαλαν κάποιοι μάνατζερ να υπογράψει ένα χαρτί που έγραφε ότι έπρεπε να πληρωθεί περισσότερα από όσα έπρεπε, διότι έτσι υποτίθεται πως είχε συμφωνηθεί. Και το χαρτί αυτό το δέχθηκε η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ. Πρέπει να το δει αυτό η ΕΠΟ. Δεν μπορεί να βγάζει αποφάσεις και να πληρώνει κάποιος χωρίς να έχει τελεσιδικήσει η απόφαση, γιατί μετά πώς θα δίνει πίσω τα χρήματα;".
Ο Γιάννης Κόντης μίλησε για συνέχεια στη δικαστική μάχη: "Θα στραφούμε και κατά του ποδοσφαιριστή. Μέχρι το μαύρο χιόνι θα τον κυνηγήσουμε και στα δικαστήρια της Λατινικής Αμερικής, εγώ μπορώ να το κάνω. Και τον ίδιο και τους συν αυτώ. Αφήνω έξω τον δικηγόρο του, μιλώ για τους παρατρεχάμενους που είναι αυτοί που... πίνουν το αίμα των ποδοσφαιριστών και προσπαθούν να κάνουν ζημιά στις ομάδες. Μιλάω για Έλληνες περισσότερο και θα πάω στα δικαστήρια. Εγώ έχω κερδίσει υπόθεση ακόμη και κατά της FΙFA. Τ
Την είχα αντίδικο κι εγώ κέρδισα και χωρίς δικηγόρο. Αν έχεις δίκιο, δε φοβάσαι τίποτα. Η υπόθεση ήταν με την ΑΕΚ και το Φερούζεμ, μου είχε αρχικά αφαιρεθεί η άδεια και μου είχε επιβληθεί πρόστιμο, διότι και καλά δεν ήταν τα χαρτιά που είχε υπογράψει ο παίκτης. Το CAS αποτελείται από δικαστές που δικάζει πού σοβαρά αδικήματα. Δεν είναι τυχαίοι. Όλοι οι δικαστές είναι έμπειροι. Δεν κερδίζεις εκεί με γνωστό".

Το γκολ του Φουστέρ δεν ήταν τυχαίο!!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει με «καθαρό σκορ» από την παγωμένη Ουκρανία και βρίσκεται πλέον ένα βήμα από την πρόκριση στους 8 του Europa League. Διαβάστε την ανάλυση στο γκολ του Νταβίντ Φουστέρ.
Το γκολ του Φουστέρ δεν ήταν τυχαίο
Η εμφάνιση των πρωταθλητών είχε την υπογραφή του Βαλβέρδε, ο οποίος διάβασε καλά τον αντίπαλο και διάσπασε τον ξέφρενο επιθετικογενή ρυθμό που επιχείρησε να επιβάλλει. Το μυρμήγκι απέδειξε πως ο προσανατολισμός της καλοκαιρινής προετοιμασίας είχε στοχεύσει σε φορμάρισμα της ομάδας στο σωστό timing και διέψευσε τις κασσάνδρες που προμήνυαν μέτρια χρονιά μετά τις μέτριες εμφανίσεις του Δεκεμβρίου.
Στο περιθώριο της τακτικής ανάλυσης της αναμέτρησης (η οποία παρουσιάζεται σε εκτενές άρθρο), αξίζει να εστιάσουμε στον τρόπο επίτευξης του νικητηρίου τέρματος ο οποίος σαφέστατα δεν ήταν τυχαίος. Ο Βαλβέρδε έχει αντιληφθεί τις ποδοσφαιρικές δεξιότητες του Φουστέρ και τον καθοδηγεί κατάλληλα ώστε να βρεθεί στο «σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή». Με τη σειρά του, ο ποιοτικός επιτελικός εμφανίζει εξαιρετικό ταλέντο στο να «πατάει περιοχή» σε ρόλο δεύτερου κρυφού φορ και αποδεικνύει πως διαθέτει το ένστικτο ώστε να «τελειώνει» τις φάσεις χωρίς να αφήνει περιθώρια αντίδρασης στους αντίπαλους.
Η κίνηση του Φουστέρ στον αγωνιστικό χώρο έχει δουλευτεί στις προπονήσεις και αποτελεί σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα των ερυθρόλευκων. Για ακόμα ένα παιχνίδι, λοιπόν, γίναμε μάρτυρες μίας καλοστημένης επίθεσης στην οποία ο κάθε παίκτης είχε το ρόλο του με τον Ισπανό να κλέβει την παράσταση χαρίζοντας ένα πολύτιμο διπλό.

1) Ο Φουστέρ ξεκινάει την κούρσα προς την αντίπαλη περιοχή
Ο Φουστέρ βρίσκεται κοντά στον Τζιμπούρ για να προσφέρει βοήθεια και "κόβει" προς την αντίπαλη εστία
Ο Φουστέρ βρίσκεται κοντά στον Τζιμπούρ για να προσφέρει βοήθεια και "κόβει" προς την αντίπαλη εστία
2) Τοποθετείται στο σωστό σημείο ώστε να «ακολουθήσει» τη φάση σε ρόλο κρυφού φορ
"Περιμένει" πίσω από τον Τζιμπούρ ώστε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο συμπαίκτης του θα κάνει γρήγορη κίνηση και θα τραβήξει τους κεντρικούς αμυντικούς επάνω του
"Περιμένει" πίσω από τον Τζιμπούρ ώστε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο συμπαίκτης του θα κάνει γρήγορη κίνηση και θα τραβήξει τους κεντρικούς αμυντικούς επάνω του
3) Περιμένει στην κορυφή της περιοχής και δεν παρασύρεται από την πορεία της μπάλας
Πατάει περιοχή, ακολουθεί τη φάση αλλά παραμένει πίσω από τον Τζιμπούρ ώστε να εκμεταλλευτεί την ενστικτώδη κίνηση της άμυνας που δημιουργεί κενό ψηλά στη μεγάλη περιοχή
Πατάει περιοχή, ακολουθεί τη φάση αλλά παραμένει πίσω από τον Τζιμπούρ ώστε να εκμεταλλευτεί την ενστικτώδη κίνηση της άμυνας που δημιουργεί κενό ψηλά στη μεγάλη περιοχή
4) Κυνηγάει από πλεονεκτική θέση τη «διεκδικήσιμη μπάλα» και σουτάρει με πρόσωπο στην εστία

Εκμεταλλεύεται την ευκαιρία, παίρνει το ριμπάουντ και σκοράρει
Εκμεταλλεύεται την ευκαιρία, παίρνει το ριμπάουντ και σκοράρει
Η ικανότητα του Φουστέρ να λειτουργεί με εγκεφαλικό τρόπο, να ακολουθεί τις τακτικές εντολές του Βαλβέρδε και να μην αντιδρά ενστικτωδώς προσφέρει στους ερυθρόλευκους τη δυνατότητα να σκοράρουν σε «δεύτερο χρόνο». Δεν πέρασε, άλλωστε, πολύς καιρός από τη νίκη στο Καζάν όπου και πάλι ο Ισπανός κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα από παρόμοια φάση με ίδια εξέλιξη.
Ο Φουστέρ παραμένει στην κορυφή της περιοχής σε φάση κόρνερ και σουτάρει ως trailer σε δεύτερο χρόνο εκμεταλλευόμενος και πάλι τη διεκδικήσιμη φάση
Ο Φουστέρ παραμένει στην κορυφή της περιοχής σε φάση κόρνερ και σουτάρει ως trailer σε δεύτερο χρόνο εκμεταλλευόμενος και πάλι τη διεκδικήσιμη φάση
Συμπέρασμα
Η αγωνιστική συμπεριφορά του Φουστέρ αποτελεί παράδειγμα προς μίμιση και προσφέρει τη δυνατότητα στην ομάδα του να ονειρεύεται…Αντίστοιχη θα πρέπει να είναι η τακτική πειθαρχεία των υπόλοιπων επιθετικογενών του Ολυμπιακού προκειμένου να επιτυγχάνεται το μέγιστο όφελος σε κάθε αναμέτρηση. Η επίδειξη αλτρουισμού, η ομαδικότητα, η ευγενής άμιλλα και η συνεργασία αποτελούν βασικά συστατικά επιτυχίας και θα πρέπει να υιοθετηθούν αν ο θρύλος θέλει να προχωρήσει περισσότερο στο θεσμό. Επομένως, επιβάλλεται να αντιληφθούν και οι υπόλοιποι πως η προσωπική τους προβολή συνδέεται άρρηκτα με το όφελος της ομάδας.
Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε ήδη καθαρίσει την πρόκριση και να κάνει συντήρηση δυνάμεων στο δεύτερο παιχνίδι αν οι Μιραλάς-Τζιμπούρ ακολουθούσαν τις εντολές του Βαλβέρδε και δε λειτουργούσαν παρασυρόμενοι από τον ρυθμό του αγώνα και τη δίψα για προσωπική προβολή. Το επισημαίνουμε εγκαίρως (μετά από νίκη), διότι αν συνεχιστεί το φαινόμενο του ατομισμού ενδέχεται να  χαθούν άδικα μελλοντικές προκρίσεις.

πηγή: overlap.gr

Έρχεται για Μανωλά η Άντερλεχτ;

Η Αντερλεχτ την Κυριακή θα στείλει εκπρόσωπο της για να δει το ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟ και οι πληροφορίες λένε ότι έρχεται για τον Κώστα Μανωλά.
Έρχεται για Μανωλά η Άντερλεχτ;
Οι Βέλγοι έχουν στο στόχαστρο τους τον 21χρονο κεντρικό αμυντικό της Ένωσης και δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να κάνουν κρούση για να τον αποκτήσουν το καλοκαίρι.
Πηγή: aek365.gr

"Τέρμα τα μαύρα", λένε στη Μίλαν!!

Ο Αντριάνο Γκαλιάνι θεώρησε γρουσούζικες τις μαύρες εμφανίσεις με τις οποίες έπαιξε η Μίλαν κόντρα στην Άρσεναλ και ανακοίνωσε την κατάργησή τους!
"Τέρμα τα μαύρα", λένε στη Μίλαν
Η πρόκριση της Μίλαν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ δε στάθηκε αρκετή για να "σώσει" την τρίτη εμφάνισή της, με τον Αντριάνο Γκαλιάνι να μη θέλει πλέον να τη βλέπει ούτε σε φωτογραφία!
Η βαριά ήττα από την Άρσεναλ (0-3) στο "Emirates" ήταν η τρίτη φετινή ήττα σε ισάριθμους αγώνες που έχουν δώσει οι πρωταθλητές Ιταλίας φορώντας τις ολόμαυρες εμφανίσεις (οι άλλες δύο αποτυχίες ήταν το 1-3 από τη Νάπολι στο Σαν Πάολο και το 0-2 από τη Λάτσιο στη Ρώμη), γεγονός που οδήγησε τον αντιπρόεδρο της Μίλαν στην απόφαση να αποσύρει την εν λόγω εμφάνιση.
Πηγή: sport24.gr

Κατέθεσαν στη Βουλή την τροπολογία για την ΕΠΟ!!

Kατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή που αναφέρει ότι η ΕΠΟ θα επιβάλλει τις ποινές, η οποία υπογράφεται από τους βουλευτές Σάββα Εμινίδη και Γιάννη Ιωαννίδη.
Κατέθεσαν στη Βουλή την τροπολογία για την ΕΠΟ
Σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σ.Πιλάβιος θα συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ. για τη Δευτέρα, ώστε να προστεθούν στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ οι ποινές που συμφωνήθηκαν με την πολιτεία, στις συναντήσεις που προηγήθηκαν.
Την Τρίτη θα εισαχθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και μέσα εκεί θα περαστεί η τροπολογία που θα ψηφιστεί την Τετάρτη από την ολομέλεια.
Πηγή: dikisports.blogspot.com

«Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται…»

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης με γραπτή δήλωσή του ξεκαθαρίζει το ρόλο του στις διοικήσεις της περιόδου Ζαγοράκη και επισημαίνει: "Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται"
«Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται…»
Αναλυτικά:
"Με αφορμή τα όσα ακούγονται και λέγονται για τη συμμετοχή μου στη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Ιούλιο του 2007 έως και τον Οκτώβριο του 2011 θα ήθελα να προχωρήσω σε κάποιες απαραίτητες διευκρινίσεις για τη πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας.
Αποδέχθηκα τη πρόταση του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θοδωρή Ζαγοράκη για να συμμετέχω στη διοίκηση της ομάδας το καλοκαίρι του 2007, πιστεύοντας ότι μπορώ να συνεισφέρω ουσιαστικά στη αναγέννηση της ομάδας μας, μετά από μια δύσκολη και ταραχώδη περίοδο.
Όλο το χρονικό διάστημα της παρουσίας μου στη διοίκηση, βοήθησα ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς τον ΠΑΟΚ, προσφέροντας κατά κύριο λόγο σε δύο βασικούς τομείς.
Ο πρώτος είχε να κάνει με τη επικοινωνία της διοίκησης με τους οργανωμένους οπαδούς και τους φιλάθλους γενικότερα, καθώς ο βασικός μας στόχος ήταν να προστατεύσουμε και να βοηθήσουμε τον ΠΑΟΚ να ανέβει επίπεδο. Πιστεύω ότι στα 2,5 χρόνια όπου ασχολήθηκα ενεργά με αυτό τον τομέα, τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά, κάτι που αναγνωρίστηκε και από τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων.
Ο δεύτερος τομέας ευθύνης που ανέλαβα στη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ήταν η ανελλιπής παρουσία μου κοντά στη ομάδα (ποδοσφαιρικό τμήμα), ενώ είχα τη τιμή να είμαι αρχηγός αποστολής σε όλα τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, επί 1,5 χρόνο.
Αποχώρησα από τα κοινά του ΠΑΟΚ τον Οκτώβριο του 2011, πιστεύοντας ότι όλο αυτό το διάστημα προσέφερα ουσιαστικό έργο.
Διευκρινίζω προς πάσα κατεύθυνση, πως το χρονικό διάστημα της παρουσίας μου στη διοίκηση και στους τομείς ευθύνης που προανέφερα, δεν είχα καμία απολύτως σχέση με τα οικονομικά της εταιρίας. Η διαχείριση των οικονομικών δεδομένων γίνονταν από άλλα μέλη της διοίκησης που είχαν και τη συγκεκριμένη ευθύνη.
Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι είναι ανυπόστατα και ψευδέστατα όλα όσα ακούγονται στο παρασκήνιο τις τελευταίες ημέρες, για τη προσφορά μου στη ομάδα που αγαπώ και υπηρέτησα με πάθος.
Ξεκάθαρα έχω να δηλώσω το εξής: Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται.
Ήμουν, είμαι και θα είμαι για πάντα στρατιώτης του ΠΑΟΚ. Ακόμη και πριν συμμετέχω στα διοικητικά δρώμενα, ακολουθούσα πιστά τον ΠΑΟΚ όπου κι αν αγωνιζόταν. Όπως το ίδιο συμβαίνει και από τη στιγμή που αποχώρησα από τη διοίκηση.
Ο ΠΑΟΚ είναι το σπίτι μου, το οποίο δεν έχω απαρνηθεί ποτέ και θα είμαι εδώ, παρών, σε κάθε κάλεσμα για τη πρόοδο της ομάδας μας.
Με τιμή
Παναγιώτης Ποικιλίδης”

Διαψεύδει αλλά δεν πείθει η Εφές...!!

Ένα τούρκικο δημοσίευμα αμφιβόλου  έκανε λόγο για πρόταση της Αναντολού Εφές στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά η διοίκηση διέψευσε σχετικά κι έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Ηλία Ζούρο, μέχρι το καλοκαίρι όμως...
Διαψεύδει αλλά δεν πείθει η Εφές...
Το salsabasket.net έγραψε για πρόταση ύψους €3.000.000 στον προπονητή του Παναθηναϊκού, παρότι η τούρκικη ομάδα μόλις είχε προσλάβει τον Ηλία Ζούρο αντί του Ουφούκ Σαρίτσα. Το δημοσίευμα αναπαράχθηκε από ελληνικά και σέρβικα Μέσα, τα οποία τώρα επικαλούνται τα υπόλοιπα τούρκικα κι αναδημοσιεύουν με τη σειρά τους τη φήμη, κάτι που η διοίκηση της ομάδος φρόντισε να διαψεύσει με κάθε επισημότητα.
«Διάφορα δημοσιεύματα γράφουν για μελλοντικούς προπονητές της ομάδος και πώς συναντήθηκαν με τη διοίκηση ή ακόμη κι ότι επήλθε συμφωνία. Ωστόσο, αυτά δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδος, Ηλίας Ζούρος, συμφώνησε μαζί μας μέχρι το τέλος της χρονιάς κι έπειτα θα γίνει η αξιολόγηση εν όψει της νέας χρονιάς» αναφέρει η ανακοίνωση της Εφές.

Με Τσουκάνη και Νέτο στα άκρα!!

Τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής για τα άκρα της άμυνας ανατρέπουν τα πλάνα του Μανουέλ Μασάδο για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.
Με Τσουκάνη και Νέτο στα άκρα
Η απουσία του Κώστα Καζναφέρη θα δώσει και πάλι τη δυνατότητα στο Νέτο να αποδείξει πως μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του δεξιού μπακ. Ο αγώνας με την ΑΕΚ ήταν από τους χειρότερους του Βραζιλιάνου με τη φανέλα του ΑΡΗ και όπως όλα δείχνουν θα έχει χρυσή ευκαιρία να ανατρέψει το κλίμα και τις εντυπώσεις με μία καλή εμφάνιση στο “Καραϊσκάκης”.
Στην άλλη πλευρά, αριστερά, δεν υπάρχει ούτως ή άλλως διαθέσιμη λύση πέραν αυτή του Μίσελ ο οποίος με το πρόβλημα στους κοιλιακούς πολύ δύσκολα θα καταφέρει να βοηθήσει τους Κίτρινους.
Ο Πορτογάλος τεχνικός σκέφτεται τη λύση του νεαρού Στέλιου Τσουκάνη ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στη θέση αυτή, στο φιλικό κόντρα στη Λίτεξ Λόβετς. Ο 19χρονος αριστεροπόδαρος έχει πάρει το “βάπτισμα του πυρός” στην Ξάνθη και δεν αποκλείεται λόγω της συγκυρίας αυτής να του δοθεί το χρίσμα στο Φάληρο.
Πηγή: allaboutaris.com

Από τσιρλίντερ πορνοστάρ... (ΦΩΤΟ)

Τσιρλίντερ των Ατλάντα Χοκς ήταν για τρία χρόνια η Μπριάνα. Τώρα βέβαια έχει γίνει πασίγνωστη ως Μπράντι Μπλερ στη βιομηχανία του πορνό...
Από τσιρλίντερ πορνοστάρ... (ΦΩΤΟ)
Μάλιστα το 2011 σάρωσε τα βραβεία για τις… ερμηνείες της στο κάμα σούτρα.
Απολαύστε τη:

Κόκκινες, διαμαρτυρίες και... 1-1!!

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι της Καλλονής με τον Πανθρακικό, το οποίο άνοιξε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Football League, σε ένα ματς που είχε από δυο αποβολές και πολλές διαμαρτυρίες εκατέρωθεν για τη διαιτησία.
Κόκκινες, διαμαρτυρίες και... 1-1
Μόλις στο 3` αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη κάρτα οι Ταραχούλσκι και Μπαλού. Ο Πολωνός φορ της Καλλονής χτύπησε με αγκωνιά τον Βραζιλιάνο μέσο του Πανθρακικού αλλά ο ρέφερι έστειλε και τους δύο στα αποδυτήρια.
Στο τέλος του πρώτου μέρους, στο οποίο ο Πανθρακικός ήταν σαφώς ανώτερος, αλλά ο διαιτητής Βάτσιος μετά από λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού του Παστρωμά- υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Μαρσέλο από τον Βαγγελόπουλο εκτός περιοχής. Οι έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων δεν απέφεραν καρπούς και ο Λεοζίνο, που ανέλαβε την εκτέλεση της «εσχάτης των ποινών», έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 44'.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 61', η Καλλονή -που είχε για πρώτη φορά στον πάγκο της τον Γιάννη Ματζουράκη- έμεινε με εννέα παίκτες λόγω αυστηρής δεύτερης κίτρινης κάρτας στον Σιλιγαρδάκη. Όπως ήταν φυσικό, ο Σάββας Παντελίδης τόνωσε την επίθεση της ομάδας του προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση και δικαιώθηκε. Το γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 79' με πέναλτι που κέρδισε από τον Χατζόπουλο και εκτέλεσε εύστοχα ο Κονοτγουλίδης. Οκτώ λεπτά αργότερα, αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο λόγω της αποβολής του Μουνάφο με δεύτερη κίτρινη.

πηγή: sportdog.gr

Σε Κέρκυρα και Ατρόμητο τα βραβεία!!

Οι Ηλίας Αναστασάκος και Ηλίας Ιωάννου αναδείχτηκαν νικητές των διαγωνισμών του MVP και του Best Goal της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή και ο ΠΣΑΠ.
Σε Κέρκυρα και Ατρόμητο τα βραβεία
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
MVP
Ηλίας Αναστασάκος (Ατρόμητος Αθ.) 54,26%
Οβούσου Αμπέγιε Κουίνσι (Παναθηναϊκός) 27,95%
Βαγγέλης Μάντζιος (ΟΦΗ) 17,79%
BEST GOAL
Ηλίας Ιωάννου (Κέρκυρα) 61,88%
Σίλβα Κλέιτον (Παναθηναϊκός) 30,60%
Παύλος Μητρόπουλος (Παναιτωλικός) 7,52%

"Εκμεταλλεύομαι όλες τις δυνάμεις του Άρη"

Ο Μασάδο εξήγησε στην εφημερίδα "SUPER ARIS" πού οφείλεται η βελτίωση της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε και στον Νέρι Καστίγιο.
"Εκμεταλλεύομαι όλες τις δυνάμεις του Άρη"
«Δεν το λέω με σκοπό να κερδίσω τη συμπάθεια του κόσμου μας, αλλά πρέπει να δηλώσω ότι ήδη νιώθω πολύ δεμένος με την ομάδα. Ο ΑΡΗΣ παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την αγαπημένη μου Γκιμαράες, κάτι που μ’ έκανε από την πρώτη κιόλας στιγμή να νιώθω πολύ οικεία», τόνισε μεταξύ άλλων.
Για την βελτίωση του ΑΡΗ είπε: «Πρωταρχικός μου στόχος ήταν να επανέλθει η ηρεμία και η εμπιστοσύνη στα αποδυτήρια. Ετσι, έπρεπε να ενώσουμε και να εκμεταλλευτούμε όλες μας τις δυνάμεις. Δεν ήρθα να προκαλέσω επανάσταση στον ΑΡΗ, αλλά να προσεγγίσω τους παίκτες προς όφελος όλης της ομάδας. Ως τώρα είναι αλήθεια ότι καταφέραμε να κάνουμε σημαντική πρόοδο, τόσο αγωνιστικά όσο κα βαθμολογικά. Στους 16 προηγούμενους αγώνες ο ΑΡΗΣ είχε συγκεντρώσει 18 βαθμούς ενώ στους 7 τελευταίους 15, σχεδόν διπλασιάζοντας, δηλαδή, τους κερδισμένους πόντους».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέλυσε την φιλοσοφία του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνάντησε:
«Ο πιο σημαντικός παράγοντας στην βελτίωση της ομάδας ήταν να καταλάβουν οι παίκτες ότι έπρεπε να γίνουν μέρος της επίλυσης του προβλήματος και όχι μέρος αυτού. Ας υποθέσουμε για παράδειγμα ότι ο ΑΡΗΣ είχε χίλια δυο προβλήματα. Διοικητικό, οικονομικό, αγωνιστικό, με το γήπεδο, με τους οπαδούς, με ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Αν σ’ όλα αυτά τα προβλήματα προσθέταμε ακόμη ένα, δεν επρόκειτο να κερδίσουμε απολύτως τίποτα. Το θέμα είναι να αποτελέσουμε τον τρόπο επίλυσης των όποιων προβλημάτων κι αυτό ήταν το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε στους ποδοσφαιριστές», είπε.
Για το «μυστικό» της μεταμόρφωσης του Νέρι Καστίγιο, ο 56χρονος τεχνικός είπε: «Δεν θεωρώ ότι υπήρξε κάποιο ιδιαίτερο μυστικό. Το ότι αποτελεί έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή δεν χρειάζεται να το πω εγώ. Ο Νέρι έχει μία ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση, όπως, όμως και κάθε άλλος παίκτης. Εμείς, ό,τι ακριβώς έπρεπε να κάνουμε για να αντλήσουμε τον καλύτερο εαυτό από κάθε παίκτη μας, το κάναμε και στην περίπτωση του Νέρι. Όπως έπρεπε να είμαστε δίκαιοι με όλους και να ην αδικήσουμε κανέναν, αυτό κάναμε και για τον συγκεκριμένο παίκτη».
Πηγή: allaboutaris.com
 

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Χθες η ημέρα δεν πήγε καλά καθώς χάσαμε την Σίτι στη μια τριάδα, ενώ στην άλλη τα over στο Copa Libertadores δεν ήρθαν ποτέ. Το Μπιλμπάο μας δικαίωσε κάνοντας μεγάλη ζημιά στη Γιουνάϊτεντ και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.
Στο σημερινό κουπόνι έχουμε αρκετούς αγώνες αλλά θα πάω συντηρητικά με μια τριάδα. Από 2η Γερμανίας στο ματς Ούνιον Βερολίνου-Ντούϊσμπουργκ θα πάω με το G/G διότι οι φιλοξενούμενοι παίζουν καλά τις αντεπιθέσεις, η αμυνά τους όμως δεν εμπνέει καμιά εμπιστοσύνη, ενώ σε άλλο ματς Πάντερμπορν-Μπόχουμ θα πάω με το over καθώς εντός η Πάντερμπορν σκοράρει για πλάκα, ενώ και η άμυνα της Μπόχουμ «μπάζει από παντού». Τέλος από 2η Ισπανίας η Θέλτα είναι πολύ «φορμαρισμένη» και πιστεύω ότι απέναντι σε μια Νουμάνθια που δεν έχει εύκολα το γκολ και εκτός δεν πείθει, θα φτάσει τη νίκη!!


Avanti να δούμε τι έχουμε (σε ελεύθερη επιλογή):

ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ-ΝΤΟΥΪΣΜΠΟΥΡΓΚ G/G (1,66)
ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ-ΜΠΟΧΟΥΜ OVER(2,5) (1,72)
ΘΕΛΤΑ-ΝΟΥΜΑΝΘΙΑ (1.68)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com (στην εικόνα Martine McCutcheon)


Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

Τσιώλης: «Φαβορί ο ΠΑΟΚ αλλά...»

Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Σάκης Τσιώλης, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στο Γιώργο Μπούζο για τον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά και για το τι «γεύση» του άφησε ης συνεργασία του με τον Άρη που λύθηκε στην αρχή της φετινής σεζόν

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Αρχικά ανέφερε: «Μόλις τελειώσαμε την προπόνηση. Σε θέματα ψυχολογίας και διάθεσης είμαστε πολύ αισιόδοξοι μετά την επιτυχημένη συγκομιδή βαθμών. Ο ΠΑΟΚ είναι από τις μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα είναι ένα δύσκολο βράδυ για εμάς, αλλά θα δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό για το θετικό αποτέλεσμα».

Για το αν τον τρόμαξε η προηγούμενη νίκη του ΠΑΟκ στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, υπογράμμισε πως: «Η νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν με τρόμαξε. Καταρχάς ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα που τρομάζει. Έδωσε χώρο και το πλήρωσε πολύ ακριβά από τον ΠΑΟΚ» και πρόσθεσε:

«Από τον ΠΑΟΚ μου αρέσει η πολύ καλή κατοχή της μπάλας, οι στημένες φάσεις από τον Γκαρσία αλλά και η δύναμη που προσθέτει η Τούμπα είναι ένα από τα στοιχεία που επισημαίνω».

Όσον αφορά την εμπιστοσύνη που δείχνει ο Λάζλο Μπόλονι σε νεαρούς ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες του «Δικέφαλου» σημείωσε: «Αυτό αξίζει συγχαρητήρια. Παρακολουθώ πολύ τη δουλειά του Μπόλονι και είναι προς τιμή του που δουλεύει με μικρά παιδιά».

Αναφερόμενος στον τίτλο του φαβορί για τον αυριανό αγώνα της Τούμπας ανέφερε: «Ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί, αλλά οι 6 συνεχόμενες νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, μας κάνουν να ελπίζουμε σε κάτι καλό».

Περνώντας στο «κεφάλαιο» Άρης είπε: «Ανεξάρτητα με τα αποτελέσματα στον Άρη χάρηκα που δούλεψα σε μια τόσο μεγάλη ομάδα και που αγαπήθηκα από τον κόσμο της ομάδας. Με τον Άρη δεν έχω άσχημες σχέσεις. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τις πρώην ομάδες μου» και συνέχισε επισημαίνοντας πως:

«Η συμμετοχή σε μια ομάδα όπως ο Άρης με γέμισε αυτοπεποίθηση , αλλά και μου πρόσθεσε εμπειρίες όπως το ντέρμπυ της πόλης με τον ΠΑΟΚ», ενώ για το τι του άφησε πικρή «γεύση» από την θητεία του στον Άρη τόνισε: Αν θα μπορούσα να αλλάξω κάτι θα ήταν το γκολ του Εργοτέλη στο 98? και το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Άρη στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια παραδέχτηκε πως υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες με την πρώην του ομάδα, αλλά εμφανίστηκε καθησυχαστικός: «Οικονομικές εκκρεμότητες με τον Άρη υπάρχουν, αλλά πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα τα λύσουμε».

Κλείνοντας έκανε την εκτίμισή του για το μέλλον του Άρη και του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και παράλληλα πραγματοποίησε και μια ευχή: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί στα πλέι οφ να μπει σφήνα για την δεύτερη θέση μετά και τη νίκη εις βάρος του Παναθηναϊκού. Ο Άρης έχει ένα πολύ καλό πρόγραμμα και έχει τη δυνατότητα να μπει στα πλέι οφ. Η ευχή μου είναι και ο Άρης και Αστέρας Τρίπολης να μπουν στην πεντάδα».

πηγή: metrosport.gr

Επενδυτικό ενδιαφέρον για της εκτάσεις του Ηρακλή!!

Στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Revolution» μίλησε ο πρόεδρος του ΓΣ Ηρακλή, Κωνσταντίνος Γωγάκος, αλλά και ο βουλευτ΄ςη της ΝΔ και φίλος του Ηρακλή, Θεόδωρος Καράογλου, για την τροπολογία που έχει να κάνει με τις εκτάσεις του Ηρακλή σε Χορτατζήδες και Μίκρα. Οι δύο άνδρες έκαναν λόγο για επενδύσης στα ακίνητα της ομάδας από επενδυτές με την προϋπόθεση της έγκρισης της αντίστοιχης τροπολογίας από την Βουλή.

Γωγάκος: «Πρόταση από κυπριακή εταιρία»

«Η έκταση είναι στα 29 στρέμματα και είναι σε αρκετά καλό σημείο. Με την τροπολογία αυτή, το 65% θα είναι για αθλητικές χρήσεις και το υπόλοιπο 35% για εμπορικές και άλλες χρήσεις. Ήδη έχουμε κάνει ένα master plan με αθηναϊκή εταιρία. Βέβαια κάναμε κάλεσμα σε εταιρίες για το έργο, είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΓΣ και συνέχισε:
« Ήδη βουλγαρική εταιρία που ενδιαφέρθηκε το 2010 απέσυρε το ενδιαφέρον της, γιατί η κατάσταση στην χώρα μας τους έκανε να κάνουν πίσω. Τώρα υπάρχει μία πρόταση από εταιρία και για την Μίκρα και για Χορτατζήδες αλλά κολλάει ως τώρα. Η εταιρία είναι από την Κύπρο και έχει σχέση με ανθρώπους του Ηρακλή. Η πρόταση ήρθε σαν πρόταση επένδυσης και όχι σε οικονομική μορφή, όπως είχε κάνει η βουλγαρική εταιρία.

Στο τέλος επισήμανε ότι: «Η τροπολογία αυτή καθορίζει επακριβώς τις χρήσεις και κάνει σαφή τα πράγματα για κάθε επενδυτή. Αντιμετωπίσαμε πολλά γραφειοκρατικά και άλλα προβλήματα, αλλά με την τροπολογία θα ξεπεραστούν. Πιστεύω πως θα υπάρξουν περαιτέρω προτάσεις για τους Χορτατζήδες».

Καράογλου: «Ελληνικός όμιλος για τους Χορτατζήδες»
Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στην επικείμενη τροπολογία, η οποία είναι απαραίτητη για την εκμετάλλευση των εκτάσεων.
«Ο Ηρακλής έχει μία έκταση φιλέτο στην περιοχή των Χορτατζήδων. Είναι μία μεγάλη έκταση και μπορεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα. Βέβαια πρέπει να υπάρχουν και εμπορικές χρήσεις εκτός από αθλητικές εγκαταστάσεις για να υπάρξει επίσης ενδιαφέρον από επενδύτες. Βέβαια απαιτείται και ο ανάλογος νόμος«, και πρόσθεσε:
«Μάζεψα 50 υπογραφές για την τροπολογία αυτή και εφόσον την ερχόμενη εβδομάδα δώσει και την άδεια ο ΥΠΕΚΑ θα υπάρξει εξέλιξη. Οι επενδυτές θα ξέρουν αν εγκριθεί η τροπολογία και θα μπορέσουν να καταθέσουν προτάσεις για τις επιχειρήσεις τους».
Όσον αφορά το ενδιαφέρον ελληνικού ομίλου τόνισε πως:

«Το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι επί της Αγίου Δημητρίου και είναι πολύ καλό φιλέτο. Εκτός από του Κύπριους υπάρχει και ένας όμιλος που ενδιαφέρεται για την έκταση και είναι ελληνικός. Επισήμως δεν έχει καταθέσει ενδιαφέρον. Όταν περάσει η τροπολογία μας μέσα στο σχέδιο του ΥΠΕΚΑ θα ανοίξει ο δρόμος για ενδιαφέρον από επενδυτές. Να είστε σίγουροι ότι θα υπάρξουν και άλλοι φάκελοι για προτάσεις. Ο ελληνικός όμιλος ενδιαφέρεται μόνο για τους Χορτατζήδες», και τελείωσε λέγοντας:

«Ετοιμαζόμαστε να καταθέσουμε με τον κ.Βούγια τροπολογία για παράταση της χρήσης της Μίκρας λόγω οικονομικής αδυναμίας για επενδύσεις την περίοδο αυτή».

πηγή: metrosport.gr