Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Kλειδί και πάλι το "μηδέν"

Kλειδί και πάλι το
O Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sday.gr για τη σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού στο Χάρκοβο και το... μηδέν παθητικό που διατηρήθηκε σε ακόμη ένα ματς των Πειραιωτών.

Το φοβόσουνα, αλλά δεν το πίστευες. Το ματς θα ήταν το πιο δύσκολο φετινό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το άγνωστο όνομα της Μέταλιστ την έριχνε στα μάτια όλων. Οι γνωστές συγκρίσεις. Αφού πέρασε τη Ρούμπιν, θα καθαρίσει και στο Χάρκοβο. Δεν ήταν έτσι. Το πρώτο ημίχρονο έμοιαζε με τρικυμία για τον Ολυμπιακό. Πιο γρήγοροι και πιο δυνατοί οι Ουκρανοί ήταν κυρίαρχοι.
Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν πρόβλημα, μεγαλύτερο σε σχέση με τους αντιπάλους τους, με τον κακό αγωνιστικό χώρο και έδειχναν ότι δεν τους προλάβαιναν τους χαφ της Μέταλιστ. Οι παίκτες του Βαλβέρδε ήταν θολωμένοι και με δυσκολία κρατούσαν μακριά από τον Μέγκιερι την ομάδα του Χάρκοβο. Στο δεύτερο μέρος όμως μπήκε άλλος ο Ολυμπιακός. Με το καλημέρα πάτησε δυνατά, έβαλε κι αυτός δύναμη και πίεσε ψηλά. Αποφάσισε να μην περιμένει και αυτό αιφνιδίασε τη Μέταλιστ. Στην άλλωστε μπήκε και το γκολ του Φουστέρ. Μετά μίλησε η εμπειρία των Πειραιωτών. Ειχαν τα πατήματά τους και κυρίως την ψυχραμία να πάρουν εκείνοι τον ρυθμό όσο κι αν η Μέταλιστ διατηρούσε την ταχύτητα στις κινήσεις και ήταν διαρκώς επικίνδυνη.
Φάσεις πολλές δεν έφαγε ο Ολυμπιακός, αλλά η ποιότητα της ουκρανικής ομάδας ήταν τέτοια που προκαλούσε ανησυχία σε κάθε στιγμή. Η νίκη όμως είναι νική. Ο Θρύλος το έκλεψε και αυτό το ματς. Το πήρε πανέξυπνα και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Επαιξε αυτό που έπρεπε για να τα καταφέρει. Από τη στιγμή που κράτησε το μηδέν στην άμυνα μπροστά κάτι θα έκανε. Η Μέταλιστ είναι ευάλωτη πίσω και ένα κλικ χρειαζόταν για το γκολ κάτι που έγινε. Μίλησε η εμπειρία των "ερυθρολεύκων". Τι θα γίνει την άλλη Πέμπτη στο Φάληρο;
Είναι περιττό να σημειώσουμε οτι είναι εξίσου δύσκολο το ματς. Η Μέταλιστ είναι εξαιρετική ομάδα και η πρόκριση δεν έχει τελειώσει. Είναι φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά θα περάσει μόνο αν συνεχίσει το σερί του στα μετόπισθεν. Να κρατήσει δηλαδή ο Μέγκιερι το "μηδέν" ένα ακόμη παιχνίδι. Πάντα τα πράγματα γίνονται πιο απλά όταν δεν δέχεσαι γκολ....

πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: